KK Hemofarm 2011/2012
+30
Tazz
Gencha
Sergej
Marko
Talicni Tom
Kure
lazarminator
superhik
wolfvaga
2bad4u
Gale
Naissus
Everton
Djole
Dule Kecman
NenadBG
Psycho
slobokv83
ZuLuofVozdovac
fizicar
Mihael
expert
Koleman
Ray Allen
Macijauskas
drexler
Junglezburn
Nolle
Zemljoradnik
Bodi Bond
34 posters
:: Arhiva :: Klupske teme
Strana 3 od 7
Strana 3 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: KK Hemofarm 2011/2012
Dangubić opasan igrač može da bude.
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 38
Ne sećam se da sam bilo šta rekao za njega tada, jer koliko me sećanje služi nije mnogo ni igrao.
Bodi Bond- mvp
Ако је то исти Дангубић , а јесте, који је у финалуBodi Bond ::Dangubić opasan igrač može da bude.
У 18 шампионата летос шутирао тројке 0 - 10 , добрим делом после повратних пасова - онда сам прилично
скептичан.
Али да момак има дриблинг боли глава, има.
Gale- mahač peškirom
- Datum upisa : 28.02.2011
Da, to mu jeste mana, drvena ruka, ali dečko super izgleda na terenu.
Bodi Bond- mvp
Kada ste već kod drvene ruke i šuta, i on se može navežbati...
Mislim da sam to pominjao u sličnostima između Rakočevića (iz mlađih dana) i Nedovića, koji takođe poseduje problematičan šut spolja.
Najstariji od trojice je vremenom postao jedan od najboljih šutera (spoljnih igrača) Evrope.
Mislim da sam to pominjao u sličnostima između Rakočevića (iz mlađih dana) i Nedovića, koji takođe poseduje problematičan šut spolja.
Najstariji od trojice je vremenom postao jedan od najboljih šutera (spoljnih igrača) Evrope.
2bad4u- prva petorka
- Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49
Знам, осим Ракочевића, чуо сам и за друге случајеве момака који су
боловали од тврдих руку, па су данас барем солидни шутери.
Дијамантидис, например.
Али сам скептичан, јер ево већ сезонама чекам да Тепић поправи шут.
А колико знам, момак је радан, није у раду проблем.
боловали од тврдих руку, па су данас барем солидни шутери.
Дијамантидис, например.
Али сам скептичан, јер ево већ сезонама чекам да Тепић поправи шут.
А колико знам, момак је радан, није у раду проблем.
Gale- mahač peškirom
Jeste offtopic, ali moram da se malo nadovežem. Najbolji primer "drvene ruke" koji je postao vanserijski šuter kasnije je Dražen Petrović... Tačno je da se urodjeni nedostatak preciznosti može navežbati, pre svega zahvaljujući moždanim strukturama koje se zovu bazalne ganglije (naučeni obrasci pokreta) i pojedinim (spoljnim ili lateralnim) oblastima malog mozga... Eo, malo medicinskog dodatka...
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Jeste offtopic ali i ja moram da se nadovežem. Odakle to da je na ovom forumu prisutna teorija kako je Dražen imao "drvenu" ruku??? Ako je imao, to je možda bilo sa njegovih devet godina, on je već sa 16 razvaljivao ligu SFRJ svojim šutem.
superhik- prva petorka
Danilović je imao drvenariju, a onda je ostajao posle treninga i šutirao do iznemoglosti, Dule ga peglao, a bio je i fanatik...i gle čuda, posle u karijeri se i proslavio sa nekim trojkama.
slobokv83- mvp
- Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41
Mnogi specijalci ("drvenoruki", "drvoseče", "balavani"...) naše košarke, mahom odlični odbrambeni igrači, igrači zadatka su bili i dobri trojkaši. Lončar, Obradović (i Željko i Saša) Vesa Petrović...
Mislim da se ranije mnogo više radilo na šutu sa takvim igračima, jer mehanika šuta može da se prihvati i postane rutina... Nisam siguran da sada vidim tako nešto u igračima novijih generacija. Noviji specijalci su gotovo neupotrebljivi u napadu (u nekom kvalitetnijem sastavu): Paunić, Marković, Milosavljević, B. Popović(!?)...
Mislim da se ranije mnogo više radilo na šutu sa takvim igračima, jer mehanika šuta može da se prihvati i postane rutina... Nisam siguran da sada vidim tako nešto u igračima novijih generacija. Noviji specijalci su gotovo neupotrebljivi u napadu (u nekom kvalitetnijem sastavu): Paunić, Marković, Milosavljević, B. Popović(!?)...
2bad4u- prva petorka
To je rekao Vlade Djurovic, koji ga je u to vreme trenirao u Sibenki...superhik ::Jeste offtopic ali i ja moram da se nadovežem. Odakle to da je na ovom forumu prisutna teorija kako je Dražen imao "drvenu" ruku??? Ako je imao, to je možda bilo sa njegovih devet godina, on je već sa 16 razvaljivao ligu SFRJ svojim šutem.
wolfvaga- prva petorka
zar nije Moka Slavnic izmislio Drazena
lazarminator- prva petorka
- Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46
Закључак : Већини наших бекова фали неки део мозга.wolfvaga ::Jeste offtopic, ali moram da se malo nadovežem. Najbolji primer "drvene ruke" koji je postao vanserijski šuter kasnije je Dražen Petrović... Tačno je da se urodjeni nedostatak preciznosti može navežbati, pre svega zahvaljujući moždanim strukturama koje se zovu bazalne ganglije (naučeni obrasci pokreta) i pojedinim (spoljnim ili lateralnim) oblastima malog mozga... Eo, malo medicinskog dodatka...
Gale- mahač peškirom
Бобан Марјановић поново у Вршцу
5 дец, 2011
Бобан Марјановић некадашњи играч Хемофарма Штаде и наш државни репрезентативац, пре неколико дана је остао без ангажмана. Популарни Боби од понедељка тренира у „Миленијуму“ са бившим клубом.
– С обзиром на то да тренутно нема клуб, Боби је изразио жељу да дође и тренира са нама – каже Душан Божовић, директор Хемофарм Штаде. – Изашли смо му у сусрет и верујем да ће то бити корисно за њега, али и за наше центре. Увек ћемо бити отворени за све наше бивше играче и ко год нам се буде обратио, покушаћемо да му помогнемо.
http://www.zurnal.rs/2011/12/05/marjanovic-ponovo-u-vrscu/index.html
Gde ce Bobi zavrsiti?
expert- prva petorka
Godina : 40
Može kod nas...expert ::Бобан Марјановић поново у Вршцу
5 дец, 2011
Бобан Марјановић некадашњи играч Хемофарма Штаде и наш државни репрезентативац, пре неколико дана је остао без ангажмана. Популарни Боби од понедељка тренира у „Миленијуму“ са бившим клубом.
– С обзиром на то да тренутно нема клуб, Боби је изразио жељу да дође и тренира са нама – каже Душан Божовић, директор Хемофарм Штаде. – Изашли смо му у сусрет и верујем да ће то бити корисно за њега, али и за наше центре. Увек ћемо бити отворени за све наше бивше играче и ко год нам се буде обратио, покушаћемо да му помогнемо.
http://www.zurnal.rs/2011/12/05/marjanovic-ponovo-u-vrscu/index.html
Gde ce Bobi zavrsiti?
Kure- šesti igrač
- Datum upisa : 13.09.2011
On je bio želja Pešića u prvom mandatu u Zvezdi...sada ne znam, značajno je pala reputacija Marjanoviću...neka potpiše za Hemofarm, ionako im nedostaje centar...mada ni Muti ne bi škodio
slobokv83- mvp
- Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41
Kontam da centar tipa Marjanović ne bi škodio ni jednom našem klubu. Ima ozbiljnu visinu, mnogo više talenta od Vraneša. Napravio je ozbiljan propust odlaskom u velik i finansijski moćan klub kao CSKA, gde se ne čekaju mladi igrači (posebno ako nisu Rusi). A Bobiju trebaju minuti, treba ga istrpeti, još uvek je relativno mlad (još kada se na do doda ona narodna da centri kasnije sazrevaju, ako je sudeći po visini, sazrevaće Bobi još...)
Kontam i da bi mu neki ozbiljan kondicioni trener tipa (prof. Koprivica), mogao pomoći i sa kolenima. Bobiju treba neki naš klub gde će dobiti minute i šansu, i dalje ga smatram jednim od oslonaca reprezentacije u budućnosti.
Kontam i da bi mu neki ozbiljan kondicioni trener tipa (prof. Koprivica), mogao pomoći i sa kolenima. Bobiju treba neki naš klub gde će dobiti minute i šansu, i dalje ga smatram jednim od oslonaca reprezentacije u budućnosti.
2bad4u- prva petorka
Sve se slažem osim te narodne, koliko ja znam centri sazrevaju najranije, primera je bezbroj, plejmejkeri najkasnije.
superhik- prva petorka
Evo jos jedan tekst o Bobiju, ajde postavicu to ovde..
http://www.zurnal.rs/2011/12/07/nalicje-lopte-laboratorija/index.html
НАЛИЧЈЕ ЛОПТЕ – Лабораторија
7 дец, 2011
ПИШЕ: ПРЕДРАГ МИЉУШ
Није никаква реткост да професионалац добије отказ када не игра, или пак игра слабо – то се и очекује.
Међутим, случај Бобана Марјановића не спада у ту категорију, не зато што је играо добро, већ због тога што је Нижњи Новгород отказ уручио репрезентативцу Србије, учеснику великог такмичења.
И више од тога. Марјановић је висок 222 см – у Европи је од њега виши само Вранеш – и прошао је све узрасне државне селекције.
Случај Марјановић је вишеслојан и могао би бити парадигма српске кошарке. Не у смислу квалитета наших играча, резултат и тренутни статус говоре илустративније од голих бројева, већ стратешког планирања.
Поента је следећа: да је са џином са Ртња рађено студиозно, да му је посвећена већа и дужа пажња од указане, могао је бити претежући тас на нашим теразијама.
Природно, одмах ће се наћи опоненти мојој причи, уз аргументацију типа климавих колена, склоности повредама, немогућности брзог трчања и углавном физичких хендикепа проистеклих из његове енормне висине.
Елем, није ни пријатно констатовати да је ретка птица, како су стари Латини звали изузетне људе, негде у свом кошаркашком одрастању испуштена. Да се негде очито погрешило.
Бобан никада није био издвојен у лабораторију, нити је на њему примењен метод из СФРЈ, преношења знања са колена на колено, као кад је велики Немања Ђурић радио са тада мршавим дечаком из Задра Крешимиром Ћосићем, а овај потом са надолазећим асом из Краљева, Владе Дивцем.
Та трака се потом прекинула.
Нити је реаговао КСС, и одредио тренера који би ишао у Вршац и тренирао индивидуално Марјановића, на пример, мада можда има и бољих метода.
Бобан се развијао мање-више спонтано. Сада је на новом почетку. Далеко и од великих клубова, вероватно и од државног тима. Са 23 године.
http://www.zurnal.rs/2011/12/07/nalicje-lopte-laboratorija/index.html
expert- prva petorka
Godina : 40
mogao bih reći da je Miljuš još jedan iz veteranske škole novinara (klasa Danilo Šotra) koji ne propuštaju nijednu priliku da nas podsjete na praoce naše košarke (Neca Đurić, Nebojša Popović, Rašo Šaper, čika Bora) i kako smo svi mi danas nedostojni njih.
Iz svakog primjera neuspjeha naše košarke pokušavaju izvući uopštene zaključke, generalizuju problem i pokušavaju napraviti sistemske greške. To je postalo pomalo providno.
Dragi Miljuše, Šotro, Žeravico... Postoji mogućnost da Marjanović jednostavno nije dovoljno dobar, kao što je bilo slučajeva igrača i prije 40 godina koji nisu opravdali očekivanja.
Sjedite u kafanu i zajedno se uz šah i špricer prisjećajte starih dana, ne morate svaku priliku koristi da serete po svemu pozivajući se na stara dobra vremena!
Iz svakog primjera neuspjeha naše košarke pokušavaju izvući uopštene zaključke, generalizuju problem i pokušavaju napraviti sistemske greške. To je postalo pomalo providno.
Dragi Miljuše, Šotro, Žeravico... Postoji mogućnost da Marjanović jednostavno nije dovoljno dobar, kao što je bilo slučajeva igrača i prije 40 godina koji nisu opravdali očekivanja.
Sjedite u kafanu i zajedno se uz šah i špricer prisjećajte starih dana, ne morate svaku priliku koristi da serete po svemu pozivajući se na stara dobra vremena!
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
veeeelika šteta, Hemosi su bili blizu.
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Uopste mi nije jasno zasto Nesovic, koji je po meni igrac loseg kvaliteta, resava zadnje napade u HF... kako mi se cini i u prethodnim utakmicama je ovo isto radio on... zaletao se i bacao loptu iz ocaja... popizdeo sam...
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36
sajt ABAIntervju: Boris Savović (Hemofarm Stada)
Dugo je sedeo na kraju klupe, tik uz fizioterapeuta. Bilo je sezona kada bi treneri zaboravili i da ga imaju u timu. Ali, ništa od toga nije ubilo samopouzdanje, želju, niti potencijal Borisa Savovića. Strpljivo je čekao i dočekao svojih „pet minuta”. Iako ima utakmicu manje, krilni centar Hemofarma Štada trenutno je najbolji igrač ABA lige – u sedam mečeva sakupio je 171 indeksnih poena, po 24,43 u proseku. Nema ga među 10 najboljih strelaca, ali i te kako utiče na efikasnost tima iz Vršca. Kada šuteri znaju da u reketu imaju nekoga ko će sasvim sigurno ispraviti njihove greške, onda su oni sigurniji, onda i pogađaju. A, Savović je pravi stub igre Hemofarma Štade. Na svakom meču „pokupi” 14,14 odbijene lopte, najviše od svih igrača ABA lige, a čovek nije klasična petica.
I, kada smo ga pitali da li je očekivao ovako briljantne partije na startu sezone, Savović je iskreno odgovorio.
Nisam! Spremao sam se za ovu sezonu, konačno dočekao šansu, ali nisam očekivao da ću da budem baš tako dobar. Naravno, uvek sam verovao u sebe i znao sam da ću jednom dokazati svima, pa i onima koji nisu verovali, da posedujem kvalitet. Međutim, nikako ne mogu da stavljam sebe ispred tima, niko to ne sme da radi. Da nemam takve saigrače, ni ja ne bih imao takve brojke. Prvo ide tim, pa onda „ja”.
O kvalitetu koji ga je izbacio u prvi plan – sjajnom osećaju za skok – Savović je kratko rekao:
Oni ljudi koji me poznaju i koji su radili sa mnom, dobro znaju moje kvalitete, a tek ću da ih pokažem. Trener Željko Lukajić mi je ukazao veliko poverenje, kao i čitav klub. Trudim se da šansu maksimalno iskoristim.
Iako po rođenju Trebinjac, sjajni krilni centar je više Vrščanin. U banatsku ravnicu došao je kada je imao 16 godina - 2003. Vršac je napustio u sezoni 2009/2010, kada je branio boje Budućnosti. Ali, se brzo vratio u klubu u kome je stekao afirmaciju. I, gledajući unazad, tokom proteklih godina bilo je lepih, ali i onih trenutaka kojih ne bi voleo da se seća.
U tim trenucima sam kao inspiraciju nalazio svoju želju za dokazivanjem. Igračima, posebno mladim, je važno da pokažu inat, da radiš još jače i agresivnije i pokažeš ono što zaista jesi. Potpuno je pogrešno da u takvim situacijama, u kakvim sam ja bio - odustaneš. Verovao sam da mogu, čekao sam par godina, radio i samo radio. Na kraju sam dočekao vreme u kome ću da igram. A, svaki igrač želi da ima veliku minutažu u velikom klubu, kakav Hemofarm jeste.
Vrščani su na početku sezone odlučili da promene kurs, okrenuli su se mladima. Iako je imao opciju da napusti Vršac, Savović je odlučio da ostane. Koliko je dobru odluku napravio, već sada se vidi.
Kada sam se vratio iz Budućnosti, potpisao sam ugovor na dve godine. Sada sam mogao da odem, ali nisam želeo. Na kraju ove sezone ponovo ćemo sesti i razgovarati. Ali, do tada ima još mnogo vremena.
Priču smo potom vratili na Hemofarm Štadu koji je posle poraza od Crvene zvezde Beograd, vezao tri pobede.
Možda je nekoga iznenadilo to što smo vezali četiri pobede na našem terenu, ali nas nije. Pripremni period smo odradili fenomenalno, imamo mladu ekipu, napravili smo odličnu hemiju. Ali, nešto lošije smo odigrali protiv Krke, a u Zagrebu smo imali utakmicu u našim rukama, igrali smo fenomenalno, nadigrali Cibonu u svim segmentima i našom krivicom ispustili smo dve šanse da pobedimo.
Kada je reč o ambicijama tima, Savović nema dilemu.
Imamo mladu ekipu koja je željna dokazivanja, nemamo neke zacrtane ciljeve ove sezone. Prvenstveno želimo da se naši mladi igrači, kao i ovi iskusniji, pokažu u najboljem svetlu i da izborimo opstanak u ABA ligi. Svaki korak više biće uspeh.
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
Hemofarm se odlicno drzi, jos ih ne sluzi ni sut, ali Lengforda u igri 1 na 1 niko ne moze da cuva.
Ray Allen- prva petorka
- Datum upisa : 03.10.2010
Strana 3 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» KK Hemofarm 2010/2011
» KK Partizan 2011/2012 - 2. deo
» NBA liga 2011/2012 - 1. deo
» NBA liga 2011/2012 - 2. deo
» KK Partizan 2011/2012 - 3. deo
» KK Partizan 2011/2012 - 2. deo
» NBA liga 2011/2012 - 1. deo
» NBA liga 2011/2012 - 2. deo