NBA liga 2010/2011 - 1. deo
+32
Psycho
fizicar
Everton
lazarminator
blagoje
Dule Kecman
2bad4u
Djole
Manu
Grobi
TheGodfather
superhik
KKP
Macijauskas
sexdrogabodiroga
Markos
Imperator
Talicni Tom
markoo
Gencha
Churge
Zemljoradnik
ZuLuofVozdovac
drexler
expert
Mickey
Junglezburn
Mark Madsen
Nolle
Ray Allen
Mihael
Bodi Bond
36 posters
:: Arhiva :: Lige i kupovi
Strana 36 od 40
Strana 36 od 40 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Re: NBA liga 2010/2011 - 1. deo
ja ću još malo da mračim o Smitu
ovaj mali ima veliku šansu ove sezone biti najbolji strelac Nagetsa ako ode Karmelo. Osjećam da će prangijati do iznemoglosti i nabiti prosjek poena blizu, ili čak preko 20. Što samo znači minimum miliončić više u njegovim zahtjevima za platu
P.S.
i neka neko kaže ovim Niksima da im je zelena garnitura dresova odvratna
ovaj mali ima veliku šansu ove sezone biti najbolji strelac Nagetsa ako ode Karmelo. Osjećam da će prangijati do iznemoglosti i nabiti prosjek poena blizu, ili čak preko 20. Što samo znači minimum miliončić više u njegovim zahtjevima za platu
P.S.
i neka neko kaže ovim Niksima da im je zelena garnitura dresova odvratna
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38
Dzej Ar Smit je kratko vreme bio clan Bulsa. Njegov prvi NBA klub Nju Orleans ga je prosledio u Cikago u zamenu za Tajsona Cendlera. Smit za Bulse nije odigrao nijedan mec i vrlo brzo je trejdovan u Denver. Cikago je u zamenu dobio veterana Hauvarda Ajzlija. Iz danasnje perspektive to je bio izuzetno los potez.
S. Dzekson je kvalitetan kosarkas, ali jako problematicnog ponasanja (mada ni Smit nije bolji). Pamte se njegovi ispadi van terena.
S. Dzekson je kvalitetan kosarkas, ali jako problematicnog ponasanja (mada ni Smit nije bolji). Pamte se njegovi ispadi van terena.
Ray Allen- prva petorka
- Datum upisa : 03.10.2010
Derbi u La-ju je u 11, a ostali mecevi?
U koliko je Orlando-Boston?
I NY-Denver?
I NY-Denver?
Macijauskas- mvp
Macijauskas ::Derbi u La-ju je u 11, a ostali mecevi?
I NY-Denver?
Orlando Boston je u 20.30h
E sad, Denver igra sa Tanderima u 2h posle ponoci a NYN vec igraju svoj mec...
Mihael- mvp
Godina : 37
Ray Allen ::Dzej Ar Smit je kratko vreme bio clan Bulsa. Njegov prvi NBA klub Nju Orleans ga je prosledio u Cikago u zamenu za Tajsona Cendlera. Smit za Bulse nije odigrao nijedan mec i vrlo brzo je trejdovan u Denver. Cikago je u zamenu dobio veterana Hauvarda Ajzlija. Iz danasnje perspektive to je bio izuzetno los potez.
kako godine odmiču Džekson je sve mirniji, u Bobketsima je stvarno odličan, i igrački i disciplinski.
a mislim da je vrijeme da zatvorimo ovu temu, jer je sve na dugom štapu još. Ako se obistini nešto od ovoga, vjerujte da ću ja ispisati na desetine postova o Čikagu
Nešto smo tanki za sada u Medisonu...
drexler- mvp
Hvala Mihael, ja sam bio ubedjen da Denver igra sa NYN, moja greska...
Macijauskas- mvp
@drexler
Najlepse se o Dzeksonu izjasnjavao bivsi saigrac Tim Dankan. Mnogo znaci kad te pohvali takva igracka, ali i ljudska velicina.
Najlepse se o Dzeksonu izjasnjavao bivsi saigrac Tim Dankan. Mnogo znaci kad te pohvali takva igracka, ali i ljudska velicina.
Ray Allen- prva petorka
Macijauskas ::Hvala Mihael, ja sam bio ubedjen da Denver igra sa NYN, moja greska...
Nema na cemu, tu smo da pomognemo jedni drugima...
Mihael- mvp
Prati li ko utakmicu Nju Jork- Cikago? Na poluvremenu vodi Cikago 54:52, i naravno glavne zvezde veceri su Stodemajer, Buzer i Rouz. Bice ovo vrlo tesna utakmica do kraja, ali nadam se pobedi Cikaga.
dane- prva petorka
- Datum upisa : 06.12.2010
Godina : 35
dane ::Prati li ko utakmicu Nju Jork- Cikago? Na poluvremenu vodi Cikago 54:52, i naravno glavne zvezde veceri su Stodemajer, Buzer i Rouz. Bice ovo vrlo tesna utakmica do kraja, ali nadam se pobedi Cikaga.
Rouz dobio 4 banane, od toga 3 od Stodemajera... Ja volim da pratim Fildsa iz NYN, odlicna ruki sezona...
Mihael- mvp
Ja sam danas, bas zatupeo, moze neko da mi da link za NYN?
Macijauskas- mvp
pratim ja, a i igrao sam ovaj par, granica 204.5, stavio sam +, za sada ide OK.
Još kad bi Majami ugazio Lejkerse večeras
Još kad bi Majami ugazio Lejkerse večeras
drexler- mvp
drexler ::pratim ja, a i igrao sam ovaj par, granica 204.5, stavio sam +, za sada ide OK.
Jebena 4/4...
Mihael- mvp
toliko o mojoj kladionici
drexler- mvp
Ja sam 1 igrao na Nikse.
Filds je suvo zlato, izabran kao 39. pik, sjajan posao odradjuje, skace, poentira, odlicna odbrana.
Sta reci za Feltona, sjajno igra, kakva brzina, sut, jednostavno sjajan je, a za mene je bio potpuni anonimus.
Jako mi se svidjaju ovakvi Niksi, mogu oni nekome vec ove sezone da pomrse konce.
Mihael, ili vec ko je upucen u tematiku, sta se desava sa Majkl Redom?
Filds je suvo zlato, izabran kao 39. pik, sjajan posao odradjuje, skace, poentira, odlicna odbrana.
Sta reci za Feltona, sjajno igra, kakva brzina, sut, jednostavno sjajan je, a za mene je bio potpuni anonimus.
Jako mi se svidjaju ovakvi Niksi, mogu oni nekome vec ove sezone da pomrse konce.
Mihael, ili vec ko je upucen u tematiku, sta se desava sa Majkl Redom?
expert- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 40
Cikago je odigrao vrlo lose zadnju cetvrtinu, dali su samo 12 poena. Po meni utakmicu je resio bolji procenta suta Nju Jorka, pogotovo za tri poena. Felton je za mene potpuno iznenadjenje. Znam ga od pre iz Sarlota, nije se bas nesto preterano isticao, ali ove sezone igra stvarno fenomenalno. On je po meni najzasluzniji za vecerasnju pobedu.
I da drexler zao mi je zbog kladionice!! Pokopala te zadnja cetvrtina!!
dane- prva petorka
- Datum upisa : 06.12.2010
Godina : 35
On je povredjen vec dugo, ponovo je u pitanju koleno kao i pocetkom 2009 godine, i to ponovo levo koleno...
Prema nekim prognozama ce se vratiti na teren u februaru ali je pitanje koliko ce igrati jer ce tesko moci da se izbori za minutazu u Milvokiju...
Prema nekim prognozama ce se vratiti na teren u februaru ali je pitanje koliko ce igrati jer ce tesko moci da se izbori za minutazu u Milvokiju...
Mihael- mvp
Igrao je Felton jako dobro i u Sarlotu, najveca razlika je u igri timova, Sarlot je ekipakoja akcenat stavlja na defanzivu isporije napade, dok je sistem i igra niksa dobro poznata...
Mihael- mvp
Ja sam slabije pratio NBA poslednje dve sezone, o Sarlotu da ne pricam, za mene je on veliko iznenadjenje. Sjajno igra u poslednje vreme. Odgledao sam poslednjih 7-8 utakmica Niksa i igraju za lepo za oko, kao i sve Dantonijeve ekipe, puno trke, suteva, skokova, svega onoga sto NBA cini onim sto jeste.
expert- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 40
dane ::Cikago je odigrao vrlo lose zadnju cetvrtinu, dali su samo 12 poena. Po meni utakmicu je resio bolji procenta suta Nju Jorka, pogotovo za tri poena. Felton je za mene potpuno iznenadjenje. Znam ga od pre iz Sarlota, nije se bas nesto preterano isticao, ali ove sezone igra stvarno fenomenalno. On je po meni najzasluzniji za vecerasnju pobedu.
Утакмицу је одлучило 4 или 5 промашених контри Чикага у последњој четвртијни, а најише се испромашивао Роуз.
ZuLuofVozdovac- mvp
Ја сам обећао Дрексу да ћу написати нешто више о новом колективном уговору, али то је толико нејасно тренутно шта ће подразумевати тако да стварно не могу да напишем ништа прецизно осим да кажем да пратим једну врло занимљиву колумну о томе, али она даје предлоге како би играчи и лига тебало да се договоре. Сама проблематика је следећа:
Укратко НБА лига је у губитку прошле године 400 милиона долара, и то је примарни проблем. Други је што мисле да се изгубила позната изједначесност НБА лиге у којој свако може да победи свакога. У лиги мисле да је разлог томе тај што клубови из великих градова који послују на великом тржишту могу да издвајају и по 90 милиона годишње за примања играча и да дају још преко тога 30 милиона за порез на лускуз а да мали клубови из унутражњости су у финансијким губитцима иако дају много мање за плате, а притом уопте нису конкурентни. Како ће се превазићи проблем видећемо.
Први предлог лиге је да се удео играча у расподели добити смањи са тренутнух 59.5% на 40%. Наиме, стари уговор гарантује играчима да ће висина селери кепа бити минимално 57% укупних прихода које има лига. Ове сезоне селери кеп је достигао чак 59.5% укупних прихода што ствара губитке власницима.
Други део предлога је радикалнији и односи се на замену тренутног меког селери кепа тврдим. Наиме сада постоји мали милион изузетака како можете да потпишете слободног играча иако сте прешли ниво селери кепа (ја за многе нисам ни чуо), Онда можете иако сте прешли ниво селери кепа да у трејду добијете играче који имају вредност до 125% онга што дајете итд. У систему тврдог селери кепа сви могу да потписују играче само до новоа висине селери кепа. Остаје да се види да ли ће ово проћи и да ли ће почети да важи одмах или тек за пар година.
Велики проблем је и тај што лига постаје све више неуједначена па се размишља да се новим уговором предвиди правило које важи у НФЛ-у да свака екипа одабере по једног играча чија ће примања бити ван селери кепа и за те играче неће важити никаква правила, а да за остале играче важи чврст селери кеп (у НФЛ-у то се увек користи за квотербека). То би сматрају довело до тога да сви клубови имају по једну велику звезду као што је био случај до пре пар година. Ово није бап реално да ће се десити.
Ако би се увела нова правила престали би да важе сви ''exception''-и осим мид левела а можда би била уведена и два комада годишње. Од осталих правила: била би смањена максимална дужина уговора, сваки вишегодишњи уговор морао би да има клаузулу о раскиду тј. колико мора да ти исплати куб ако хоће да те отпусти да се не би дешавали случајеви Рашард Луис, Џермеин Онил који имају или су имали преко двадесет милиона у последњим годинама уговора.
Шта ће бити остаје да се види, играчи желе да остане овако како је, а ако дође до локаута на губитку ће бити само играчи, јер неће примати плату док локаут траје, и сва предвиђања говоре да ће бити приморани да пристану на још лошије услове од оних које би сада могли да испослују.
Укратко НБА лига је у губитку прошле године 400 милиона долара, и то је примарни проблем. Други је што мисле да се изгубила позната изједначесност НБА лиге у којој свако може да победи свакога. У лиги мисле да је разлог томе тај што клубови из великих градова који послују на великом тржишту могу да издвајају и по 90 милиона годишње за примања играча и да дају још преко тога 30 милиона за порез на лускуз а да мали клубови из унутражњости су у финансијким губитцима иако дају много мање за плате, а притом уопте нису конкурентни. Како ће се превазићи проблем видећемо.
Први предлог лиге је да се удео играча у расподели добити смањи са тренутнух 59.5% на 40%. Наиме, стари уговор гарантује играчима да ће висина селери кепа бити минимално 57% укупних прихода које има лига. Ове сезоне селери кеп је достигао чак 59.5% укупних прихода што ствара губитке власницима.
Други део предлога је радикалнији и односи се на замену тренутног меког селери кепа тврдим. Наиме сада постоји мали милион изузетака како можете да потпишете слободног играча иако сте прешли ниво селери кепа (ја за многе нисам ни чуо), Онда можете иако сте прешли ниво селери кепа да у трејду добијете играче који имају вредност до 125% онга што дајете итд. У систему тврдог селери кепа сви могу да потписују играче само до новоа висине селери кепа. Остаје да се види да ли ће ово проћи и да ли ће почети да важи одмах или тек за пар година.
Велики проблем је и тај што лига постаје све више неуједначена па се размишља да се новим уговором предвиди правило које важи у НФЛ-у да свака екипа одабере по једног играча чија ће примања бити ван селери кепа и за те играче неће важити никаква правила, а да за остале играче важи чврст селери кеп (у НФЛ-у то се увек користи за квотербека). То би сматрају довело до тога да сви клубови имају по једну велику звезду као што је био случај до пре пар година. Ово није бап реално да ће се десити.
Ако би се увела нова правила престали би да важе сви ''exception''-и осим мид левела а можда би била уведена и два комада годишње. Од осталих правила: била би смањена максимална дужина уговора, сваки вишегодишњи уговор морао би да има клаузулу о раскиду тј. колико мора да ти исплати куб ако хоће да те отпусти да се не би дешавали случајеви Рашард Луис, Џермеин Онил који имају или су имали преко двадесет милиона у последњим годинама уговора.
Шта ће бити остаје да се види, играчи желе да остане овако како је, а ако дође до локаута на губитку ће бити само играчи, јер неће примати плату док локаут траје, и сва предвиђања говоре да ће бити приморани да пристану на још лошије услове од оних које би сада могли да испослују.
ZuLuofVozdovac- mvp
mislim da se Štern još uvijek naježi na podsjećanje na 99 godinu koja je dala ligi velike gubitke. Mislim da stvari nisu još toliko zategnute da bi se ozbiljnije pominjao lok aut. Kao i uvijek, potpisaće se neko kompromisno riješenje za obe strane.
Moje mišljenje je da će salery cap ostati mekan i da će dalje biti dozvoljeno njegovo probijanje na koje ide luxuory tax. Jedina stvar za koju sam siguran da će ići na štetu igrača to ja sigurnost njihovih ugovora. Kao što reče Zuluf, vlasnike NBA klubova najviše peče novac koji daju velikim zvijezdama koje imaju teže povrede ili onima čija forma naglo i upadljivo padne u odnosu na vrijeme potpisa ugovora. Stoga će se klubovima omogućiti da redukuju plate nekim igračima, i pružiće im se mogućnost obaranja nekih ugovora, e sad u kojoj mjeri, to zavisi od toka pregovora.
Dakle, nisam previše upućen u detalje ove problematike, ali sumnjam da će biti nekih revolucionarnih promjena
Moje mišljenje je da će salery cap ostati mekan i da će dalje biti dozvoljeno njegovo probijanje na koje ide luxuory tax. Jedina stvar za koju sam siguran da će ići na štetu igrača to ja sigurnost njihovih ugovora. Kao što reče Zuluf, vlasnike NBA klubova najviše peče novac koji daju velikim zvijezdama koje imaju teže povrede ili onima čija forma naglo i upadljivo padne u odnosu na vrijeme potpisa ugovora. Stoga će se klubovima omogućiti da redukuju plate nekim igračima, i pružiće im se mogućnost obaranja nekih ugovora, e sad u kojoj mjeri, to zavisi od toka pregovora.
Dakle, nisam previše upućen u detalje ove problematike, ali sumnjam da će biti nekih revolucionarnih promjena
drexler- mvp
Ricardson, Nelson, Arenas, OCAJNI...
Ako Orlando pobedi, zasluge idu sjajnom Basu...
Nelson se izvukao u sjajnoj zavrsnici... Ova pobeda pokazuje da ce Orlando ove sezone biti jako opasna ekipa, pogotovo u plej ofu... Toliko o tome da je Bass najslabija karika...
Ono sto moze da bude prednost Orlanda su Duhon i Ricardson koji nece imati ulogu u timu pa mogu biti trejdovani za nekog solidnog igraca na poziciji 4 ili 5...
Ako Orlando pobedi, zasluge idu sjajnom Basu...
Nelson se izvukao u sjajnoj zavrsnici... Ova pobeda pokazuje da ce Orlando ove sezone biti jako opasna ekipa, pogotovo u plej ofu... Toliko o tome da je Bass najslabija karika...
Ono sto moze da bude prednost Orlanda su Duhon i Ricardson koji nece imati ulogu u timu pa mogu biti trejdovani za nekog solidnog igraca na poziciji 4 ili 5...
Mihael- mvp
Strana 36 od 40 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Similar topics
» NBA liga 2010/2011 - 3. deo
» NBA liga 2010/2011 - 2. deo
» Španska ACB liga 2010/2011
» Grčka liga 2010/2011
» Košarkaška liga Srbije 2010/2011
» NBA liga 2010/2011 - 2. deo
» Španska ACB liga 2010/2011