Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NBA liga 2011/2012 - 1. deo

+36
nikola tesla
Kure
markoo
skepticar
Gencha
2bad4u
Psycho
superhik
slobokv83
expert
Talicni Tom
serbianhoops
blagoje
Anti-RTS
Junglezburn
Everton
ZuLuofVozdovac
Macijauskas
fizicar
Markos
Dule Kecman
srb
Gale
Ray Allen
lazarminator
Djole
Koleman
Nolle
dane
drexler
Imperator
Zemljoradnik
wolfvaga
Bodi Bond
Mark Madsen
Mihael
40 posters

Strana 9 od 40 Prethodni  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40  Sledeći

Ići dole

NBA liga 2011/2012 - 1. deo - Page 9 Empty Re: NBA liga 2011/2012 - 1. deo

Počalji od slobokv83 Uto 1 Nov 2011 - 19:53

Kobi je najviši na perketu na ovom snimku, to mi zapalo za oko...piše da je 6-6 a sledeći za njim 6-3...
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od superhik Sre 2 Nov 2011 - 2:56

superhik
superhik
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Čet 3 Nov 2011 - 7:40

Neko zatišje o nba, jbt fura priča ko da nikad nije ni postojala. Dešava li se nešto iza kulisa, mene stvarno mrzi da se još i o tome informišem preko 15 specijalizovanih sajtova. Već se osjećam dovoljno navučenim i na ove naše što ih redovno posjećujem.
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 08.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Čet 3 Nov 2011 - 11:01

priče oko lock outa me uopšte ne interesuju. Kad se završi, srećno se završio. A da tema ne bi zamrla do tada, redovno je održavamo rubrikom "vremeplov". Ovaj put, prisjećamo se naveće generacije u istoriji košarke, i nekih njihovih highlightsa kojima su uzeli svojih 6 titula tokom 90-ih. Ovo može biti i poseban omaž dvojici velikih bijelih bekova, Džonu Paksonu i Stivu Keru, koji su dali nemjerljiv doprinos u stvaranju istorije Bullsa.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TrB20BZ454Y
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Pet 4 Nov 2011 - 3:37

Nolle
Nolle
mvp
mvp

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Pet 4 Nov 2011 - 5:15

Nole, pogodio si za mene najsavrsenijeg kosarkasa u istoriji ove igre. up

Uzivam kad vidim kako se svi dive npr. Batumu u zadnje vreme, i zaista jeste sjajan igrac, prava moderna "trojka" sa svim osobinama koje ta pozicija trazi... A onda skontam da je i takav miljama daleko od Pipena.

Jedan je Skoti cowboy
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od 2bad4u Pet 4 Nov 2011 - 10:07

drexler ::Nole, pogodio si za mene najsavrsenijeg kosarkasa u istoriji ove igre. up

Uzivam kad vidim kako se svi dive npr. Batumu u zadnje vreme, i zaista jeste sjajan igrac, prava moderna "trojka" sa svim osobinama koje ta pozicija trazi... A onda skontam da je i takav miljama daleko od Pipena.

Jedan je Skoti cowboy

Uvek je bio u senci Džordana, ali po meni uvek konkretniji i sa većim doprinosom. Prestao sam da pratim NBA, kada se povukao.
2bad4u
2bad4u
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Sub 5 Nov 2011 - 19:00

Player:.........................Vertical Leap:
Michael Jordan.............48" (122 cm)
Darrell Griffith..............48" (122 cm)
Spudd Webb................46" (116,84 cm)
Dee Brown..................44" (111,76 cm)
Harold Miner................44"
Vince Carter................43" (109,22 cm)
Steve Francis..............43"
Antonio McDyess..........42" (106,68 cm)
Dominique Wilkins..........42"
Allen Iverson................41" (104,14 cm)
Julius Erving.................41"
Shawn Kemp................40" (101,6 cm)
Larry Nance.................40"
Rex Chapmann..............39"
Kobe Bryant.................38" (96,52cm)
Desmond Mason............38"
Ralph Sampson.............36"
Daryl Dawkins...............34"
Shaquille Oneal.............32"
Lamar Odom.................32"
Magic Johnson..............30" (76,2 cm)
Karl Malone..................28" (71,12 cm)
Larry Bird.....................28"

average Vertical Leap in NBA: 71cm
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Ned 6 Nov 2011 - 6:56

https://www.youtube.com/watch?v=znrtOjrMNVM&feature=related
Partija Majkla Dzordana iz finala OI u Los Andjelesu 1984. protiv Spanaca. Nasih nazolost nije bilo u finalu jer smo u 1/2 izgubili bas od Spanaca iako smo vodili na poluvremenu. Pored Dzordana za SAD su igrali dve kasnije velike NBA zvezde i clanovi Dream Teama iz 1992. Juing i Malin. U timu su bili i poznati kosarkasi kao npr. Sem Perkins i Alvin Robertson. Protivnike su pobedjivali ubedljivo, a Francuzi su izgubili sa skoro 60 razlike. Spanci su u finalu prosli nesto bolje. Porazeni su "samo" 30 razlike. Za Spaniju su igrali San Epifanio, Solozabal, Fernando Martin... Martin je jedan od prvih Evropskih kosarkasa koji je zaigrao za jedan NBA tim (Portland), a svakako je bio prvi Spanac koji je igrao najjacu ligu na svetu. Dvorana u Fuenlabradi, u kojoj je Partizan 1992. bio domacin nosi njegovo ime. Nazalost Martin je poginuo u saobracajnoj nesreci 1989. Rudi Fernandez je 2009. na All Star takmicenju u zakucavanju nosio dres sa brojem 10 u cast Fernandu Martinu koji je tokom citave karijere nosio bas broj 10.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Ned 6 Nov 2011 - 7:18

Sad odgledah, mnogo šuteva iznutra, prije bih rekao da je igrao trojku a ne beka. Mislim da nijedan naš bek nije nikada ni slično igrao.
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 08.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Ned 6 Nov 2011 - 7:32

Slobo,
koliki je ovaj leap Blake Griffinu i LeBronu ? Možeš li da pronađeš negde, verovatno ima tu gde si našao i ovo. Hvala !
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Ned 6 Nov 2011 - 8:35

LeBron James

Blake Griffin

LeBron na draftu nije radio ove testove kao što vidiš...inače ima više izvora za njegov vertical leap i kreće se 40"-44".

Kao što vidiš Griffin iz mesta ima 32", a iz zaleta 35,5".

Lebron vertical leap

LeBron je trenutno igrač sa najvećim skokom u NBA.
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lazarminator Ned 6 Nov 2011 - 8:49

tek sam sad primetio da LeBron ima 27 godina. Pa njemu karijera prodje! Ukoliko rapidno ne pocne da osvaja titule i dominira, ova poredjenja, sa bilo kojim velikanom svetske kosarke, bice apsofuckinglutly smesna.
Vec sad je smesno da ga bilo ko poredi sa Kobijem, a ne daj boze sa Dzordanom.
Da mu nije bilo Kobija ni olimpijsko zlato vido ne bi. Pa za njega je i Bodiroga majka Mara, a ne crni Dzordan.
Uostalom, i Rodzer Federer je jednom izjavio (a i Dule Vujosevic boga mi) da su titule merilo uspeha i da moraju biti glavni kriterijum pri ocenjivanju svakog sportiste. Titula je ono sto te odvaja od vrhunskog i cini te bezvremenim.
Ako se titule negiraju, onda negiras fundament sporta, barem kada se govori o najvecem ikada.
LeBron ni fakultet vido nije, celi vek je u NBA... boga mi, ni od Melouna mi bolji nije, a ne bih se usudio da pomenem jos koga.
Bodiroga bi ga tukao 8 od 10 1na1

EDIT: a da ne pricam da je mason pride... nemam ja nista protiv masona, ne znam ni ko su ni sta su, ali da su mu neka vrata otvorena, nije da nisu...

Poslednji izmenio lazarminator dana Ned 6 Nov 2011 - 8:57, izmenjeno ukupno 1 puta
lazarminator
lazarminator
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Ned 6 Nov 2011 - 8:54

Ja sam mislio da je Griffin 110+ sigurno...
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Ned 6 Nov 2011 - 8:58

Jordan je prvu titulu osvojio sa 28, tako da...
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lazarminator Ned 6 Nov 2011 - 9:03

dobro, jeste i to... ali Dzordan je bio fanatik, izuzetno posvecen sportu i treningu, do zla boga samouveren, mentalno jak i cekao je svojih 5 minuta.
Ja to kod ovog gospodina ne vidim
lazarminator
lazarminator
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Ned 6 Nov 2011 - 9:05

Da, ali je Dzordan prvu titulu uzeo u svojoj 7. NBA sezoni, a LeBronu ce sledeca sezona biti 9. sezona. Ovaj podatak takodje ne treba zanemariti.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Ned 6 Nov 2011 - 9:56

Jordan je tokom cele karijere imao sa kim da igra a LeBron do ove nije imao ni iznad prosecnog igraca. Jordan je najbolji svih vremena i ne vidim da ce ga neko dostici u narednom periodu. Moja impresija prema njemu je bezgranicna i ni u jednom momentu ne zelim da poredim ovu dvojicu. Samo iznosim neke cinjenice.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Ned 6 Nov 2011 - 11:22

lazarminator ::tek sam sad primetio da LeBron ima 27 godina. .

ima 26, 27mu puni 30.decembra.

ranije je došao od Jordana u NBA...ima dobar tim, koji je favorit za titulu i ove, tako da ako osvoji ove godine, biće mlađi od Jordana kada je on uzeo prvu...

poslednje 3 titule Jordan je uzeo između 33-36 godine...jbg LeBron ima 10tak godina da izdominira, a taman će i Kobe biti u penziji za to vreme, tako da realno može...videćemo...
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Ned 6 Nov 2011 - 16:49

Ја не волим те расправе ко је бољи од кога али ајде да се укључим... Прво, не прихватам ни један критеријум као једини. Не може да се каже да је неко најбољи играч само због тога што је освојио одређен број титула, као што не можеш да кажеш да је то потпуно занемарљив податак... Најбољи играч је ваљда онај ко је најбоље играо кошарку, а то је на крају крајева сасвим субјективна оцена. Неко сматра да је важно да играч погађа кључне шутеве, други мисли да је вашно колико играч поена постиже по мечу без обзира да ли успешно реализује последњи напад кад је под притиском, за треће је све то мање битно већ воле рационалне играче са што бољим процентом шута...

Ако су титуле искључиво мерило, онда је најбољи амерички играч свих времена Бил Расел са 11 титула, а Фишеру недостаје још једна да стигне Џордана. Титуле наравно не можемо да занемаримо, управо због мањка титула статистички најбољи игрча свих времена - Вилт Чемберлејн (у просеку 30 поена и 22 скока по мечу током каријере) ретко кад буде окарактерисан као најбољи. Притом кошарка се не игра само у Америци, па би онда доношење суда о најбљем играчу уопште било немогуће јер не можеш да поредиш титуле у НБА, титуле освајача Евролиге, титуле Олимпијског шампиона и титуле освајача Кошаркашке лиге Србије...

Ако се ограничимо на НБА ту опет мораш да узмеш у обзир улогу коју је неки играч имао у тиму... Коби је узеo 3 титуле а МВП финала био је Шек. Дај ЛеБрону Шека из најбољих дана па онда да их меримо... Оно што генерално не треба узимати у обзир, али ја узимам када формирам лични став је у каквом је стању била лига кад је неко освајао титуле. Објективно, Коби је три титуле узео у смешним финалима са Њу Џерсијем и Филаделфијом, једну после очигледне крађе над Сакраментом...

Оно што никада не узимам у обзир је време кад је неко играо. Другима опет то много значи када причају о ''кошарци на шљаци''. НБА се никада није играо на шљаци, а доминација неког играча ншр шездесетих година ми је подједнако вредна као доминација неког играча данас. Свако од њих је у некој својој епохи померао границе и то све треба ценити.

Дакле закључак је као што сам рекао увек личне природе. Џордан је по мом мишљењу најбољи пре свега због игре коју је приказивао, бесомучног трпања са свих позиција, вратоломних полагања, болесних закуцавања, знао је да буде и најбољи нападач и најбољи дефанзивац свога тима, знао је да се избори са пртиском и погоди кључне шутеве, а на крају је све те своје квалитете преточио у шест титула и два олимпијска злата. Ниша од наведеног не бих издвојио, све ми је подједнако битно.

Немам обичај да активне играче поредим са онима који су завршили каријере, нека и ови активни заврше, па кад прође пар година ћемо да седнемо, присетимо се њихових потеза, саберемо титуле па ћемо да их оценимо. Можемо пак да причамо ко је најбољи играч тренутно у НБА. У сваком случају Кобија не сматрам најбољим играчем тренутно у НБА, а по мојим критеријумима не може да уђе ни у најбољих 10 свих времена...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bodi Bond Ned 6 Nov 2011 - 17:05

Ne znam da li može da uđe u najboljih 10 svih vremena ali je Kobi opak baja. Dovoljno je pogledati finale OI 2008. i zaključiti o kakvom se igraču (igračini) radi.

LBJ neće moći da igra košarku sa 33 godine kao što je to Džordan radio, jer kod njega sve počinje od snage. Sa 33 to neće baš lako da ide, osim ukoliko on ne promeni svoj stil igre i enormno napreduje u naredne 2 godine.
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Datum upisa : 01.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Ned 6 Nov 2011 - 19:34

Druga era Jordana, kada se vratio i uzeo 3 titule, tada je totalno promenio stil, jer u prvoj eri se mnogo trošio, užasno dobri skokovi, ulazi, besprekorna odbrana...u drugoj eri je počeo više da šutira uz racionalnu potrošnju snage, tako da se slažem sa tobom Bodi da LeBron ne može da igra kao Jordan sa 33, ali do tada ima 6-7 godina, pa ćemo videti...očekujem da on ove sezone uzme titulu, e sad uvek je pitanje koga će Lejkersi dovesti, jer dokle god je živ i zdrav najspremniji sportista na planeti (čitaj Kobe) teško da neko može računati na titulu tako lako.
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Uto 8 Nov 2011 - 23:20

Škripa parketa i udaranje lopte o izlizani pod Staples centra Miču Kupčaku su toliko poznat zvuk da ih uopšte ne primjećuje. Dok otvara vrata trening dvorane sjedokosi GM Lejkersa se preznojava. Iza sebe ima hiljade pregovora, ali svaki put kad razgovara s ovim čovjekom hvata ga trema. Kobe Brajant čak i ljudima koji ga poznaju izgleda nedodirljivo.

- Ćao Kobe – pozdravlja Kupčak dok Brajant uzima skok šut s krila – Otkad si ovde?

Kobe prima loptu od dječaka pod košem, skače sebi u desno, diže se, lopta leti i prolazi kroz mrežicu bez da je dodirnula obruč. Tek tada se Bryant okreće Kupčaku.

- Od pet ujutro – odgovara mu.

- Kobe, pa to su tri sata. Misliš da je pametno stavljati toliko opterećenja na tvoja nova koljena? – pita Kupčak nervozno.

Kobe staje u pokretu, okreće se prema GM-u Lakersa, sa čela mu se znoj cijedi u talasima.

- Mič – kaže sa onim svojim ciničnim smješkom – jesi li ti možda lani izgubio od onog jebenog Švabe? Ha? Jesi li ti dopustio da ti ga tip koji ima frizuru ko curica smjesti u šupak, ha? Misliš da ću to opet dopustiti? Misliš da mi se sviđa kada me Mark Kjuban na Twitteru kara u guzu? Ha? Misliš li, ha?! Slušaj me pičketino, ako moram u ovoj smrdljivoj dvorani trenirati pet sati dnevno, ako moram crknuti da osvojim još jednu titulu, e pa treniraću, pizda mu strinina! – izgovara bijesni Brajant, okreće se na peti i pogađa skok šut iz okreta.

- Dobro, dobro, nemoj se ljutiti – priča Kupčak pomirljivo dok se oslobađa iz svilenog stiska kravate – To je zapravo ono o čemu bi želio s tobom pričati.

Kupčak pričeka, no ne dobije odgovora. Kobe i dalje šutira ne obazirući se na GM-a Lejkersa. Zbunjen, Mič Kupčak nastavi.

- E, Kobe, šta ti najviše želiš u životu, a? Jesu li to pare ili je to prsten? Želiš stići Džordana, zar ne? Želiš tu šestu titulu! Ali Kobe, naša ekipa je ostarila, znaš. Budžet nam prelazi 91 milion dolara. Nemamo prostora da osvježimo ekipu i…

- Trejdujte onog jebenog Bajnama. Tip se kvari češće od Yuga – odgovara Kobe šutirajući bez prestanka.

- Da, da, to je opcija, ali znaš i sam da je nemoguće naći pravog centra u ligi – kaže Kupčak, stane i opet okrene tok razgovora na svoj mlin – Znaš da ćemo po novim pravilima imati pravo izbrisati jedan ugovor sa rostera?

-Da, i?

Kupčak proguta knedlu. Sabere se i nastavi, crven u licu.

- Kobe, tvoja koljena su otišla u pičku materinu, želiš prsten ali ne možeš sam, to smo vidjeli i lani. Svi znamo da si star, čak i ti, zato i toliko treniraš. Imaš možda još dvije ili tri sezone da dostigneš Džordana. Nakesao si se para, imaš sponzore, ne treba ti lova, trebaju ti naslovi. Slušaj, znam da zvuči ružno, ali mi bi te amnestirali, izbrisali ovih 27 miliona dolara godišnje i dali ti novi ugovor težak 15 milja, a ostatak spičkali na osnaživanje ekipe. Šta kažeš?

- Mič, da sam lošije volje sad bi te udavio zato jer želiš najboljem igraču lige smanjiti ugovor. Ali ovo što govoriš ima smisla. Ima, majku mu. 15 milja… – kaže Kobe, držeći loptu u rukama. Tada mu na um pada nova pomisao – Ček malo, koliko Španac zarađuje?

- Kobe, ne znam zašto je to bitno…

- Oooo, bitno je, mali, bitno! Koliko Pau zarađuje?! – prodere se Brajant.

- Ovaj, eh, znaš, mislim da nekih 19 miliona godišnje – odgovara Kupčak dok mu ljutiti Kobe prilazi.

- PUŠI KURAC MIČ! POSISAJ MI KURČINU ŽILAVU! JA SAM 20 PUTA VEĆI IGRAČ OD TOG LATINO FEGETA! NIJE DOVOLJNO ŠTO MORAM SLUŠATI KAKO NAM JE ON DONIO NASLOV PRIJE 2 GODINE IAKO SAM JA BIO MVP, NEGO BI SADA TREBAO IMATI MANJI UGOVOR OD NJEGA?! JESTE LI VI NORMALNI! MA NAJEBAĆU VAM SE SVIMA MILE MATERE!!!

Kuptchak napravi dva koraka nazad, a dječak pod košem zarije lice u dlanove. Niz nogu mu je curio žuti potočić straha.

- Riješite se onog debila Artesta, a mene pustite na miru – odgovora Kobe.

- On se sad zove Metta World Peace – odvraća Kupčak.

- Ubiću vas obojicu – reče mirno Kobe ispod glasa, okrene se licem prema košu i smjesti još jednu loptu u mrežicu.
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Sre 9 Nov 2011 - 0:01

Ево ја невољно морам да истакнем неке ситнице у тексту које не стоје. Прво код амнестирања њему би одмах исплатили тих 27 милиона тако да он не би имао зашто да се буни што се кинте тиче, а друго, играч који је амнестиран не може да потпише за исти клуб у наредних годину дана. plez1

Узећемо да је у питању песничка слобода па ћемо наставити да уживамо у тексту у неизмењеном облику.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Sre 9 Nov 2011 - 0:19

iskreno nisam znao za te detalje pa da ispravim.

Samo sam prenio tekst jednog od mojih drugara koji piše na jednom bosanskom forumu o američkim sportovima (NFL, NBA, NHL, NCAA).

Svakako ću ukazati na sitne korekcije. Inače, zadržavam pravo da ih predstavim kao svoje plez , da se kurčim da sam upućen u materiju do najsitnijih detalja.

Hvala Zulu Very Happy
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole