Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NBA liga 2011/2012 - 1. deo

+36
nikola tesla
Kure
markoo
skepticar
Gencha
2bad4u
Psycho
superhik
slobokv83
expert
Talicni Tom
serbianhoops
blagoje
Anti-RTS
Junglezburn
Everton
ZuLuofVozdovac
Macijauskas
fizicar
Markos
Dule Kecman
srb
Gale
Ray Allen
lazarminator
Djole
Koleman
Nolle
dane
drexler
Imperator
Zemljoradnik
wolfvaga
Bodi Bond
Mark Madsen
Mihael
40 posters

Strana 17 od 40 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Sledeći

Ići dole

NBA liga 2011/2012 - 1. deo - Page 17 Empty Re: NBA liga 2011/2012 - 1. deo

Počalji od Imperator Uto 13 Dec 2011 - 22:43

ZuLuofVozdovac ::Ibaka was asked about his improved communication skills on the court and he didn't understand the question.
rofl
Imperator
Imperator
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 40

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Sre 14 Dec 2011 - 0:48

fatso!!!

NBA liga 2011/2012 - 1. deo - Page 17 8261308619
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Sre 14 Dec 2011 - 4:30

Koleman ::69e ce kostati Pass za celu sezonu ukljucujuci play-off.

Занимљиво, где си то прочитао? На НБА.ком стоји да је 140 долара за целу сезону (и плејоф), можда је то за подручје САД-а. Ти рече пре неки дан да је могуће делити league pass између више корисника, јеси ли сигуран у то? У том случају, мислим да би било заинтересованих да поделе трошак.

drexler је већ споменуо да је league pass бесплатан до 9. јануара, па ко није нека се региструје:
https://ilp.nba.com/nbalp/secure/registerform
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Sre 14 Dec 2011 - 8:17

blagoje ::
Koleman ::69e ce kostati Pass za celu sezonu ukljucujuci play-off.

Занимљиво, где си то прочитао? На НБА.ком стоји да је 140 долара за целу сезону (и плејоф), можда је то за подручје САД-а. Ти рече пре неки дан да је могуће делити league pass између више корисника, јеси ли сигуран у то? У том случају, мислим да би било заинтересованих да поделе трошак.

drexler је већ споменуо да је league pass бесплатан до 9. јануара, па ко није нека се региструје:
https://ilp.nba.com/nbalp/secure/registerform
Prilicno sam siguran, 15% popusta zbog lock-outa. Ne mogu sada da nadjem gde sam procitao. E sada da li moze da se deli account to cemo lako proveriti kada krene ovaj promo period Smile Meni se cini da smo gledali drug i ja prosle sezone, promo naravno, u isto vreme.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Sre 14 Dec 2011 - 8:42

@ Zulu
Ствар са Џамалом Крофордом је јасна, отићи ће у први тим који му понуди више од MLE-a на што дуже година. Да је хтео да пристане на MLE већ већ би потписао за неки од клубова који су га тражили, ту пре свега мислим на Чикаго са којим је прво преговарао. Мислим да је мало преценио себе, има скоро 32 године, нико не би да га узима на 4 године, прошле сезоне му је плата била округло 10 милиона па је рачунао да ако већ не добије то, а оно барем више од 5 милиона. Међутим, Атланти се баш не radi sign and trade јер неће да узимају плате за узврат а нисам сигуран да би им ико и пикове понудио. Тако да или ће потписати за mid-level за неки од клубова преко cap-a или за 1 или 2 милиона више за неки од тимова испод cap-a. Али, као што кажеш одбио је Индијану, Никси имају смешну понуду тако да ја типујем на Минесоту.

Да, ово пишем без да сам видео данашње вести, можда се ситуација промени у међувремену.

Edit: Портланд ( 5 мил.) и Сакременто (6,5 мил.) су у игри. И заиста хоће на 2 године уз опцију да одшета после прве.
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Sre 14 Dec 2011 - 9:27

NBA liga 2011/2012 - 1. deo - Page 17 67229526
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Sre 14 Dec 2011 - 12:05

Hvala Macijauskas Smile
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Sre 14 Dec 2011 - 12:43

Мени бре излази ово:

NBA liga 2011/2012 - 1. deo - Page 17 Leaguepass
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bodi Bond Sre 14 Dec 2011 - 13:40

Izgleda da ce Klipersi dati i Gordona za Pola.
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Datum upisa : 01.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Sre 14 Dec 2011 - 13:43

Да. Гордон, Амину, Каман и Минесотин пик за наредни драфт за Криса Пола. При том нити један плејмејкер Клиперса није укључен у трејд па ће их онда на крају бити четворица- Билапс, Мо Вилијамс, Бледсо и Пол.
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Sre 14 Dec 2011 - 13:44

Pa igraće sa 2 pleja, ionako Mo voli da opali više no da doda.
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Sre 14 Dec 2011 - 13:46

Ма јок, упаковаће они двојицу за неког бека да би покрили рупу ако се оствари овај трејд.
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bodi Bond Sre 14 Dec 2011 - 14:57

Kavsi amnestirali Dejvisa.
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Datum upisa : 01.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Sre 14 Dec 2011 - 20:09

И сад ћемо да видимо да ли ће Клиперси успети да се пласирају у плејоф пети пут у последњих 30 година...

PG - Chauncey Billups, Eric Bledsoe
SG - Eric Gordon, Randy Foye
SF - Caron Butler, Al-Farouq Aminu, Ryan Gomes
PF - Blake Griffin, Brian Cook
C - DeAndre Jordan, Chris Kaman

6th man - Mo Williams

Лично мишљење: управо наведена постава коју су до сада имали Клиперси ми делује врло компактно, добро су попуњени на свим позицијама, и што је најважније није постојала опаснос од губитка ни једног од поменутих играча. Блејк Грифин сигурно наредних 7 година (рачунајући и текућу) неће моћи да промени клуб, Џордан је потписао нови петогодишњи уговор, а Гордон је био у последњој години руки уговора, што ће рећи сигуран на још наредних 5 сезна. Бледсо и Амину су у прошлој сезони показали огроман потенцијал, и сад је тој групи неизмерно талентованих играча прикључено још пар ветерана, попут Билапса, који би сигурно имао чему да научи Бледсоа а убеђен сам да у њему има још снаге за још бар две сезоне, потом доказани поентер Керон Батлер, као и Мо Вилијамс (у несрећном трејду у коме су Клиперси дали пика на овогодишњем драфту који је стицајем околности донео Кливленду Кајла Игвинга) док је Крис Каман био већ староседелац који је знао да експлодира у неким мечевима и подсети на ОлСтар форму од пре пар година (и за њега сам убеђен да би био бољи него прошле сезоне јер је до сада играо са клинцима а сад су му дошли Батлер и Билапс).

Ова екипа на моју велику жалост је растурена. Да којим случајем Гордон није био укључен у овај трејд сматрао бих га правим потезом Клиперса. Овако, остаје неки осећај да су могли боље да прођу, потпуно су урнисали тим, дали су једног сигурног будућег суперстара (Гордона) за једног актуелног (Пола) али чини ми се да је кусур био папрен. Не видим где се то њима журило, зашто је био неопходан овако радикалан потез, она екипа је обећавала, имала одлчан скор у финишу прошле сезоне, сада су додати неки сјајни ветерани а могућности које је доносио Минесотин пик за следећи драфт је све што је овом тиму било потребно.

Дакле Клиперси су добили Криса Пола, али су у супротном смеру послали Ерика Гордона, Криса Камана, АлФарука Аминуа као и незаштићеног минесотиног пика за 2012. годину. Сада би то изгледало овако:

PG - Chris Paul, Chauncey Billups, Eric Bledsoe
SG - Randy Foye
SF - Caron Butler, Ryan Gomes
PF - Blake Griffin, Brian Cook
C - DeAndre Jordan

6th man - Mo Williams

Шта су Клипеси добили овим трејдом? Добили су пре свега велику медијску пажњу, сваки њихов меч ће бити под будним оком јавности. То је мач са две оштрице а мислим да је овој идаље младој екипи најмање потребан притисак. Добили су Криса Пола, суперстара који је дошао са великим очекивањима а има само две године уговора што значи да ће сада морати да преузимају радикалне потезе да би направили моментално конкурентан тим. То је потпуно супротна стратегија од оне којом су до сада ишли и која је давала резултате. Дакле са досадашњим тимом шта год да су урадили било би сматрано успехом макар сам пласман у плејоф. Али сада шта год да ураде биће сматрано неуспехом, јер ипак, Пол је дошао у ЛА да освоји титулу... ( Very Happy )

Друго, остали су без половине (врло компактног) тима. Сада им се јавља огромна рупа на позицији стартног шутера и резервног центра, а селери им је испуњен. И док ће питање шутера можда успети да реше даљим жртовањем талента (неким трејдом Бледсоа) како ће да нађу резервног центра, па центра јури половина лиге, а не успевају да га наћу ни они који имају простор у селерију? Kwame Brown је добио уговор од 7 милиоана долара за сезону!

Не треба бити много паметан да би се извукао закључак да ово може да се заврши на два начина: ако успеју да покрпе рупе до почетка сезоне (мада мислим да шутера као што је Гордон неће скоро имати) могу да вежу пар добрих резултата и да изгурају солидно сезону сигурним пласманом у пејоф и испадањем у првој рунди (направи се добра атмосфера, Холивуд, ово-оно). А то што сам ја управо навео као максималан домет овог тима ће медији сматрати велики неуспехом - јер је Крис Пол могао да испадне у првој рунди и са Хорнетсима... Али ако крене лоше... па се настави лоше. Неће проћи 2 месеца а Криса Пола ће кренути да пореде са Бероном Дејвисом, идеја да ће освојити титулу са Клиперсима ће бити цитирана у стенд-ап комедијама, а и плејоф би могао да буде угрожен. Уследило би ново медијско сељакање Пола широм НБА лиге...

У сваком случају, томпус може да запали Дејвид Штерн, одрао је Клиперсе, доказао је (и моју тврдњу) да је понуда Лејкерса била неслана шала у односу на то колико Пол вреди, и сада му остаје још да нађе купца за Хорнетсе након чега може да се врати добром, старом намештању пикова на драфту и прозивању са Двејном Вејдом и Рашидом Валасом преко друштвених мрежа...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Sre 14 Dec 2011 - 21:25

Zulu, u nekim stvarima bih ipak zakočio, prije svega vezano za Erika Gordona. Ne znam na osnovu čega baziraš tvrdnju da je on siguran "budući superstar"?

191cm visok bek šuter (na visinu odmah ide hendikep), koji ima iza sebe 3 godine u ekipi koja nije mogla primirisati plej of (što znači bez neke velike odgovornosti, ali i bez garancije da to može raditi u ozbiljnoj jakoj ekipi).

Ne vidim šta Gordona odvaja od O Džej Meja, Nika Janga, Markusa Torntona ili DeMara Derozana i još par bekova koji imaju iste reference u karijeri. Odlični dunkeri, trpaju u neozbiljnim ekipama... Ne kažem da Gordon neće u karijeri ostvariti puno više od njih, ali ne vidim koliko je to sigurno.

S druge strane, Kris Pol već jeste superstar, potvrđen igrač koji je igrao finale konferencije sa jednom grupom igrača, ove sezone je drugu uveo u play off, dokazano čini saigrače boljim. Po meni, Clippersi su učinili dobru stvar, jer su konačno napravili iskorak, pokazali muda i krenuli da rizikuju. Milsim da je ova franšiza predugo išla sporo, step by step i red je da jednom odigraju muški, "na sve ili ništa"

EDIT

Perkins smšrao 20kg nope

NBA liga 2011/2012 - 1. deo - Page 17 AgZ314bCQAAILgO
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Sre 14 Dec 2011 - 21:35

da nije rak?
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Sre 14 Dec 2011 - 21:44

anoreksija Very Happy
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Sre 14 Dec 2011 - 22:24

on je sada krilo, više nije centar...ako je to tačno sada imao 208cm i oko 105 kg.
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Čet 15 Dec 2011 - 3:03

Sutra krecu preseason games:
Cikago@Indiana
Filadelfija@Washington
Klivlend@Detroit
New Orelans@Memphis
Edit:
Prema nekim informacijam Consi ide na 2 NBA liga 2011/2012 - 1. deo - Page 17 342805 Kako on moze da cuva bekove tipa Dwyane Wade, Kobi Brajant...? Dodatan problem je sto je on organizator i rodjeni vodja. Morace da ide na 2 jer ne mogu da ga trejduju jer je amnestiran a sam je rekao da ce se povuci ako ne bude igrao. Kao dosta mu je da bude mentor mladjima. Sve u svemu izgubili su strasnog beka, jako visokog pika i back-up centra. Skupo su Hornetsi prodali kozu.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 15 Dec 2011 - 4:22

drexler ::Ne vidim šta Gordona odvaja od O Džej Meja, Nika Janga, Markusa Torntona ili DeMara Derozana i još par bekova koji imaju iste reference u karijeri. Odlični dunkeri, trpaju u neozbiljnim ekipama... Ne kažem da Gordon neće u karijeri ostvariti puno više od njih, ali ne vidim koliko je to sigurno.

У наведеној групи је ''уљез'' Де Розен јер је он ипак другачији тип бека, максимално може да погоди са полудистанце, главно оружје му је одличан улаза а тројку не може да погоди ни у сну. Од осталих играча, Гордона одвајају пре свега константно добре партије и континуитет у напредовању. Наравно да су моје симпатије на његовој страни па га можда и претерано хвалим, али сви наведени играчи ипак имају мање више променљиву форму. Торнтон је имао солидну руки сезону али онда је уследио велики пад, па клупа, па трејд у Сакраменто где се опоравио, али он је само тих последњих пар утакмица одиграо на нивоу на коме је Гордон одиграо целу прошлу сезону. И сам знаш да Ник Јанг саспе један меч 40 поена па га после два меча нема нигде... Такође, мислим да својом игром идаље није на нивоу Гордона иако је годину дана старији. Мејо је једини играч који има приближни таленат Гордоновом, али њих је раздвојила последња сезона. Мејо је чак био бољи у прве две сезоне али му је ове године ушао мозгојед у главу, побио се у авиону са саиграчима док су играли карте, уследила је суспензија, клупа... просек 11 поена у прошлој сезони. А Гордон је у последњој сезони направио по мом мишљењу ОлСтар искорак, и бележио у просеку 22 поена... Очекујем од Меја да се врати у живот, желим да га видим у Индијани (што ће ипак бити тешко остварив трансфер). Наравно ништа не гарантује успех Гордону, видећемо и како ће се снаћи у новој средини, али он и да ништа не напредује већ само да понавља из сезоне у сезону учинак који је имао прошле године биће сигурно у топ 5 (или чак 3) шутера лиге.

drexler ::S druge strane, Kris Pol već jeste superstar, potvrđen igrač koji je igrao finale konferencije sa jednom grupom igrača, ove sezone je drugu uveo u play off, dokazano čini saigrače boljim.

Наравно, нико не спори ко је најбољи играч управо оствареног трејда. Ја сам само довео у питање потребу Клиперса да упрпасте тим да би успели га доведу. Да ли он може да донесе на позицији плеја (а ту су већ имали солидне играче) онолико колико су изгубили на позицији бека (и резервног центра). И да ли је то што су урадили довољно за нешто више. Ја се слажем да је довођење Пола добар потез, само не могу да се помирим са тиме да је сувише скупо плаћена инвестиција. Да је Гордон остао у Клиперсима, сада бих већ писао текст о томе ко је нови газда у Стејплсу и Пацифик дивизији...

Poslednji put izmenio ZuLuofVozdovac dana Čet 15 Dec 2011 - 4:36, izmenio ukupno 3 puta
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Čet 15 Dec 2011 - 4:22

Морам да се сложим са Зулуом, од речи до речи. Што даље имплицира да се не слажем са drexlerom. Very Happy

Да не дужим, само бих се осврнуо на ово да су одиграли "на све или ништа". Мислим да су изабрали погрешан тренутак за то. Не могу се они такмичити са Лејкерсима на пољу маркетинга, а сада су они ти који ће добијати барем једнаку пажњу ( и очекивања) јер ће Фејкерси изгледа остати без обе главне мете у прелазном року( Двајта и Пола). Друго, ризик је баш огроман УКОЛИКО Пол није усмено пристао да потпише нови уговор када 1. јула постане слободан агент. За сада само имамо приче да ће искористити опцију за сезону 2012/2013 и шта онда за две године? Испочетка? Зашто и пик (можда и 1.пик на следећем драфту) и Гордон, била је прича да Хорнетси бирају између та два?

Ни под разно не бих стављао у исту категорију Гордона (одличног шутера и доброг тројкаша) са ДеРоузаном, беком који не може кош да погоди са даљине веће од 5 метара. Стварно нисам приметио да је Гордон мање-више данкер. Озбиљно. Мејо и Ник Јанг су оно што би рекли људи који не прате НБА кошарку класични индијанци сумњивог карактера и понашања ван терена. Гордон ми никад није деловао као неозбиљан играч, напротив. За Торнтона бих и могао да се сложим. Да, немогуће је предвидети да ли ће постати суперстар ( мрзим термин) али класа играча као што је рецимо Кевин Мартин (по мени, боље поређење) или бољи сигурно.

Хтео сам да напишем да Клиперси итекако могу да прођу прву рунду плејофа на Западу ( Пол је замало сам избацио Лејкерсе са десеткованим Хорнетсима) иако немају дубину после трејда јер фактор дуге клупе губи на значају у плејофу када стартери играју 40+ минута, клупа ће бити важнија сада у регуларном делу због згуснутог распореда. Али, онда сам се сетио да је Дел Негро тренер. Е то се зове хендикеп.

Едит: Зулу, јеси ли баш морао да ме претекнеш?
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Čet 15 Dec 2011 - 4:48

oke, poštujem, ali ostajem pri svome... Ja se zapravo slažem da Gordon može postati Kevin Martin, a Kevin Martin sam po sebi nije dovoljan za "velike stvari". Jednostavno, mislim da je iskorak ove ekipe bez igrača kalibra Kris Pol nemoguć, a ako je Gordon cijena njegovog dolaska - jebiga, biznis je surov, mora do toga doći.

Sad ću da pratim Gordonove statse i za svaki loš meč ću da vam vraćam ovaj post Very Happy
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 15 Dec 2011 - 4:58

Теби Благоје сам хтео да напшем пар информација око Крофорда, кад си рекао да жели што дужи мид-левел уговор, али после си сам едитовао пост и рекао да си схватио да Крофорд жели у ствари што бржи излазак из уговора па нисам имао потребе да те исправљам. Е сад бих написао неко објашњење. Ако јури паре наравно да би му највише одговарао максимални мид-левел, дакле 21.5 милион $ за 4 сезоне. Међутим тај уговор са собом носи ризик да пре или касније буде трејдован у екипу која га уопште не занима да последње играчке године проведе на месту на коме не жели. Дакле, моја претпоставка је да он има страх да му се не деси оно што се делисо Чонсију, да под старе дане служи као монета за поткусуривање, као сајдкикер у великим трејдовима и да на свака 2 месеца мења клуб. Овако му је боље. Из године у годину моћи ће да узима по 5 милиона, са могућношћу одласка чим му се не буде свиђало окружење. Уосталом, то и није нека велика разликау примањима, да ли ће играти за милион мање или више, зарадио је довољно да сад може мало да ужива.

П.С. Портланд има такозвани disabled player exception, дакле и могу да му понуде 5 милиона само на једну сезону.

blagoje ::Едит: Зулу, јеси ли баш морао да ме претекнеш?

Стави смајли, људи ће мислити да се стварно љутиш Smile
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Čet 15 Dec 2011 - 5:03

ДрекслерЕ,
Заправо, исправио бих себе. Он је већ сада у рангу Кевина Мартина тако да ће сигурно бити бољи. Мартина сам преценио кад боље размислим.

Гледај, субјективан сам по овом питању. Не свиђа ми се трејд, свиђала ми се онаква екипа Клиперса (- Џордан) појачана господином Билапсом (МВП финала 2004.). Још када би Дел Негра заменио неки способнији тренер...

@ Zulu
Па љутим се !

https://www.youtube.com/watch?v=wgvwfvTcNl0
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 15 Dec 2011 - 5:28

drexler ::Sad ću da pratim Gordonove statse i za svaki loš meč ću da vam vraćam ovaj post Very Happy

Шта би било кад би било никада нећемо моћи да сазнамо (нарочито који је био домет управо растурених Клиперса). Очекујем да Гордон настави са напретком, али и ако омане постојаће савршено добро оправдање - није се уклопио у нову средину, потпуно су га сјебали трејдом итд... plez

@blagoje: Ја нема ништа против Дел Негра, препрошле године је јако добро водио Чикаго, чак су добро намучили Кливлен у плејофу а прошле године је препородио Клиперсе. Не знам шта му ти озбиљније замераш (осим можда што има Charlie Sheen styling)? Волим што даје инструкције играчима током целог меча, активан је.

Орландо је продужио уговор са Кларком, мислим да је то добар потез, само са њиме треба радити... солидан потенцијал (имао сам идеју да га препоручим на теми где гробари јуре четворку из НБА)

Крис Пол:

THANK YOU NEW ORLEANS for 6 of the BEST years of my life...to the organization, my teammates, coaches, and the fans you will always be my family and have a special place in my heart!!!

ма пали...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 17 od 40 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Sledeći