NBA liga 2011/2012 - 1. deo
+36
nikola tesla
Kure
markoo
skepticar
Gencha
2bad4u
Psycho
superhik
slobokv83
expert
Talicni Tom
serbianhoops
blagoje
Anti-RTS
Junglezburn
Everton
ZuLuofVozdovac
Macijauskas
fizicar
Markos
Dule Kecman
srb
Gale
Ray Allen
lazarminator
Djole
Koleman
Nolle
dane
drexler
Imperator
Zemljoradnik
wolfvaga
Bodi Bond
Mark Madsen
Mihael
40 posters
:: Arhiva :: Lige i kupovi
Strana 18 od 40
Strana 18 od 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Re: NBA liga 2011/2012 - 1. deo
Na osnovu onoga što sam ja video od Gordona ničim nije zaslužio hvalospeve. Drex, uz tebe sam. ZuLu
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 38
klanovi, klanovi...
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38
kao navijač klipersa od samog starta praćenja NBA (1990) ne mogu opisati koliko sam srećan što se ovo događa. Zar mislite da je u klipersima bilo i trunke mogućnosti za sistemskim radom koji vi pominjete, istorija će vas uvek opovrgnuti. Odlazili su od nas i mnogo jači mladi igrači od Gordona, šta je tu je. Kris je premija, jedva čekam sezonu i plejof
superhik- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Зулу, ако будеш администатор (Штерн) на фантазију гледај да некоме из двојца Боди-Дрекс драфт лутрија додели Гордона.
А Дел Негро је ОК, нит` смрди, нит` мирише. Водио је Чикаго две сезоне, у обе скор у регуларној сезони 41-41, оба пута 8.место и потом испадање у првој рунди. Прво од Бостона (без Гарнета) у епској серији од седам утамица и исто толико продужетака, потом као што си рекао од ЛеБроновог Кливленда. То што је сугестиван у вођењу утакмице не значи да је бољи од осталих. Он је само ОК и на томе ће остати, неки искуснији тренер би сигурно извукао више од екипе испуњене потенцијалом каква је Клиперс. Волео сам га као играча, додуше, још док је играо у Сан Антонију.
А Дел Негро је ОК, нит` смрди, нит` мирише. Водио је Чикаго две сезоне, у обе скор у регуларној сезони 41-41, оба пута 8.место и потом испадање у првој рунди. Прво од Бостона (без Гарнета) у епској серији од седам утамица и исто толико продужетака, потом као што си рекао од ЛеБроновог Кливленда. То што је сугестиван у вођењу утакмице не значи да је бољи од осталих. Он је само ОК и на томе ће остати, неки искуснији тренер би сигурно извукао више од екипе испуњене потенцијалом каква је Клиперс. Волео сам га као играча, додуше, још док је играо у Сан Антонију.
blagoje- prva petorka
- Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39
Sami biramo igrace na draftu Jedino ako nisi tu.
Cikago ide na najvise ciljeve. Potpisali su Ripa i time sasvim pristojno popunili verovatno do sada najtanju poziciju.
Cikago ide na najvise ciljeve. Potpisali su Ripa i time sasvim pristojno popunili verovatno do sada najtanju poziciju.
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
Koliko ja vidim, Klipersima fali Sofoklis Skorcijanitis kao rezervni centar ...
wolfvaga- prva petorka
wolfvaga ::Koliko ja vidim, Klipersima fali Sofoklis Skorcijanitis kao rezervni centar ...
Занимљиве ствари си се сетио, да они поседују драфт пава на Софоа. А како игра у последње време можда је и заслужио да проба мало преко баре. Иначе, календари су (због локаута) ове године такви да играчи могу лагано да одиграју целу Евролигу и ако им се тим не пласира на Фајнал 4 могу да раскину уговор са клубом и потпишу за неки клуб у НБА лиги (и одиграју још месец ипо дана регуларног дела сезоне + плејоф). А средином марта ће се прикључити и играчи из Кине (ако не успеју раније да раскину уговоре).
ZuLuofVozdovac- mvp
Koliko moze Sofo izdrzati u NBA po utakmici, ako u Evropi ne moze vise od 20 minuta? Tesko da on moze taj tempo izdrzati, ali opet ne bi igrao neku znacajniju rolu, vec bi bio epizodista.
expert- prva petorka
Godina : 40
A Klipersima treba drugi centar, zar ne ? Ne vidim zasto Big Sofo to ne bi mogao da uradi...
wolfvaga- prva petorka
po mojoj proceni Klipersima treba centar od 15-20 minuta. Da li je Sofo sposoban? Procenite sami.
Koleman- mvp
Ne znam, ja sam nesto skeptican povodom njega i NBA, mislim da ne bi izdrzao.
expert- prva petorka
Koleman ::po mojoj proceni Klipersima treba centar od 15-20 minuta. Da li je Sofo sposoban? Procenite sami.
Други центар је играо по 15-20 па и више минута зато што је други центар био Каман, некадашњи олстар са платом од 13 милиона... Сада су Џордану дали 43 милиона за 4 сезоне, и играч од скоро 11 милиона годишње ће сигурно имати јаку минутажу, бар 30 по мечу. Пошто увек један део утакмице играју са ниском петорком, без класичног центра и са Грифином под кошем, не очекујем да ће резервни центар играти више од 10 минута по мечу и то два пута по 5, а за толико Софо има снаге. Е сад, само је питање да ли би се уклопио и да ли он уопште може да игра у НБА (није матор, могао би да проба).
Мислим да је Софоу за НБА много већи проблем висина него кондиција.
Мене занима како ће Чендлер успети да се уклопи у систем игре у Њујорку, јер Мајк Д'Антони форсира ротацију од 8 играча а стартери нарочито на високим позцијама играју бар по 35 минута. Са друге стране познато је да Чендлер има великих проблема са кондицијом и да је од оне велике паузе након повреде углавном играо у просеку 25 минута по мечу.
ZuLuofVozdovac- mvp
Sofou bi bio dosta veliki problem i defanzivne 3 sekunde. Nema on tu brzinu i prokletljivost da nadoknadi nedostatak kampvanja unutra.
Izostavio sam spustanje Grifina na 5, racunao sam Jordanovih 30 minuta.
Izostavio sam spustanje Grifina na 5, racunao sam Jordanovih 30 minuta.
Koleman- mvp
Mihael ::
De Andre Dzordan ( otimace se za njega mnogi ali mislim da on ostaje u Klipersima, ponudice mu oni odlican ugovor a veliki, posle ce biti zanimlivo da li ce Kaman otici u drugi klub preko trejda, za njega bi se takodjer mogao dobiti dobar igrac )
Dzejson Ricardson ( u Orlandu ce uraditi sve da ostane kod njih, moraju nekako da se potrude da zadrze Hauarda )
Barea ( problem mu nece predstavljati pare, braca Kuban ce ga pretplatiti bez problema, pitanje je da li on hoce mozda vecu ulogu, ja mislim da on ostaje u Dalasu )
Aflalo ( posle silnih odlazaka igraca iz Denvera, on ce 99.9% ostati, vec su na njegovoj poziciji izgubili Cendlera i Smita, njega sigurno nece izgubiti )
Markus Torton ( kako je igrao na kraju sezone, u SAC ce uraditi sve da ostane kod njih i verujem da ce u tome uspeti, problem moze biti i dovodjenje Frideta )
Jerebko ( najverovatnije ce ostati u Detroitu )
Oden ( on je restricted FA a pored velike plate koju bi trebao primiti i dalje su velike sanse da ostaneu Portlandu )
Dzos Hauard ( voleo bih i da on ode u drugi klub, on je cesto na poziciji SF, a nadam se da je Veseli tu ipak prva opcija kao buducnost tima. Takodjer je pitanje koliko je uspeo da se oporavi pose strasne povrede koju je imao )
Mihael ::
Moram da se slozim i sa Zilufom kad je Nene u
pitanju, nema od njegovog odlaska u Majami nista. Za mene je nekako
najrealnija opcija ostanak u Denveru jer verujem da ce mu oni platiti
najvise, bar od onih timova iz vrha.
Prvo, pozdrav, pratio sam sve preko telefona ali nazalost nisam imao vremena i neta da malo vise diskutujem sa vama na temu raznih desavanja u NBA. Mislim da vam nisam mnogo ni nedostajao jer je Zulu odradio odlican posao i na tome mu cestitam .
E sad, citirao sam par stvari koje sam napisao pre nekih 15-ak dana, u sustini sam sve pogodio osim Portorikanca, jbg, ne mogu bas sve da pogodim .
E sad, da obrazlozim par stvari i da dodam jos par koje su mi bile na pameti ovih dana ali nazalost nisam imao vremena da ih napisem, izvinjavam se ako ce post biti malo duzi .
Sto se tice Nenea, moje razmisljanje je bilo sledece. On hoce dosta novca i sigurnu buducnost, to je nesto sto mu skoro nijedna druga ekipa bolja od Denvera nije mogla ponuditi, Sve opcije koje su spominjane su bile dobre ali ne i sigurne. Odlazak u Netse ili neki drugi tim mu jednostavno nije odgovarao jer mu buducnost ne bi bila sigurna, ponovo bi postojala mogucnost da ga trejduju za Pola-Hauarda ili nekog treceg. Ostanak u Denveru je po meni za njega bio najbolji potez.
Zulu i ja smo prosle godine imali jednu raspravu kada smo se prepirali oko toga da li ce Bel doci u Minesotu. Ja sam tvrdio da od toga nece biti nista jer to nije Minesotin nacin rada, isto sam mislio i kada su spominjani neki drugi stariji igraci ove godine ( recimo sada Kroford ). To jednostavno nije Minesotin nacin rada. Minesota je izabrala da gradi tim oko Lova, Dzonsona, Rubia i Wilijamsa, igraci koji igraju na njihovim pozicijama se ne dovode, moguce je da dodju jedino kao neka vrsta ucitelja ili slicno.
E sad odmah da obrazlozim odluku oko dovodjenja malog simpaticnog Portorikanca koji je u velikoj meri zasluzan za uspeh Dalasa i koji je cesto hvaljen od strane naseg drugara Bodija ( bar koliko se ja secam ).
Po meni je dovodjenje Baree odlican potez, i to iz vise razloga. On po meni uopste nije mnogo placen, nece nista smetati capu Minesote, nece cak ni za 4 godine jer ce otprilike tek tad Minesotine zvezde primati velike svote novca. Taj potez je opravdan iz raznih drugih razloga a ja cu navesti jos par. Prvo, Barea trenutno moze mnogo da pomogne Rubiju da se sto pre privikne na nacin igranja u NBA i da bar delom opravda ono sto se od njega ocekuje. Sigurno je da ce Rubiju znaciti i to sto Barea oslicno prica Spanski jezik pa ce moci brze da razume neke stvari.
Druga stvar koja je bitna i koja je vezana za Rik Adelmana i koje se nisam ranije setio, jeste ta sto on obozava da ima dosta plejmejkera u ekipi, obozava da igra i sa dva plejmejkera u postavi a Barea je po mnogome slican jednom od Adelmanovih ljubimaca koji su igrali u Kingsima u vreme kada je malo ko u Srbiji navijao protiv njih. Pretpostavljam da svi znate da mislim da Bobija Dzeksona. Ono sto je tata odlikovalo igru Kingsa izmedju ostalog je i to sto su u isto vreme na parketu cesto bili Bibi i Bobi ( naravno kada je moj omiljeni defanzivac u to vreme, Dak Kristi bio na klupi ) gde je Bobi cesto igrao cak i beka. Slicna situacija je bila i u Hjustonu kada su za Adelmana na terenu cesto zajedno igrali Kajl Lori u Aron Bruks.
Pretpostavljam da ce slicno biti i u Minesoti, odnosno da ce biti trenutaka kada ce na terenu biti recimo Rubio-Barea, Ridnaur-Barea, Rubio-Ridnaur ili neka slicna situacija. Nebi ja bas tako lako otpisao Ridnaura, moze on mogo da pomogne Minesoti, pogotovo sto je sjajan suter za 3 poena.
Sto se tice Cikaga, mislim da su napravili sjajan potez dovodjenjem Hamiltona, nadao sam se da ce to uraditi. Ove sezone ce im tesko ko moci parirati, Rip ce se sjajo uklopiti u Cikagov sistem, a akcije za njega i njegove suteve sa poludistance ce tesko ko moci zaustaviti, njegovo kretanje u tim akcija je prosto savrseno a mid-range sut fantastican i dalje.
Da, da ne zaboravim i ovo, moram da ispravim Drexa i Slobu cini mi se. Mislim da je lose preneta ta vest za Perkinsa. Prvo, on nema sanse da igra krilo, nikako ali bas nikako jer on prakticno u zivotu nije pogodio sut iz malo vece udaljenosti ( osim ako je u pitanju slobodno bacanje ) i sigurno je da nema oko 105 kg bez obzira sto tako mozda izgleda na slici. Pogledajte recimo slike Lebron Dzejmsa, ko bi rekao da taj covek ima oko 113kg i da se tako krece, ali nema veze, to je sad vec druga prica. E sad, sto se tice njegove tezine, on je u vreme dok je bio u najboljoj formi 2010 godine dok je igrao za Boston imao oko 120kg. Posle su krenule one nezgodne povrede koje su ga odvojile od terena, jedna takva i prosle sezone sto je dovelo do toga da se on malo ugojio i da je dosao do kilaze od oko 130kg u vreme kada je potpisao za Oklahomu. On je odluco da smrsa i u tome je uspeo, na merenju od pre par dana na pocetku trening kampa Oklahome je imao 119kg, mada na slikama izgleda da ima mnogo manje, nije tako, on je kao sto sam rekao u vreme kada je bio u najboljoj formi bio na kilazi od oko 120kg.
Da, da dodam i za Sofoa posto vidim da se i o tome ovde pise. Bio je Sofo par puta na probama ali nikako nije zadovoljio, problem je taj so se u NBA igra mnogo brza kosarka, a igraci poput MkGija, Dzordana i ostalih su za par sekundi na drugoj strani terena dok recimo Sofo ne bi stigao ni do centra. Pokusacu da pronadjem i jedan clanak ako uspem gde da cak malo i ismevaju jer je na jednoj preseason utakmici popio cini mi se 5-6 banana... Pazite kad su Pekmena kritikovali zbog spore tranzicije napad-odbrana ili odbrana-napad. Da ne pricamo o tome da Ed Karija prakticno niko nije hteo bas zbog tih stvari, bio je pretezak i spor a ipak je imao neko ime u NBA. Naravno, pitanje je i koliko su timovi zeljni da mu plate, po mom misljenju oko 3 miliona po sezoni, nikako vise ( pogotovo sada kada tu imaju Dzordana na duzi period + mlad je ), a nije da on ne zaradjuje mnogo i u Makabiju.
To je to, sigurno da imam jos mnogo stvari da napisem ali ovoga sam se setio sada .
Mihael- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 37
Mihael ::Zulu i ja smo prosle godine imali jednu raspravu kada smo se prepirali oko toga da li ce Bel doci u Minesotu. Ja sam tvrdio da od toga nece biti nista jer to nije Minesotin nacin rada, isto sam mislio i kada su spominjani neki drugi stariji igraci ove godine ( recimo sada Kroford ). To jednostavno nije Minesotin nacin rada. Minesota je izabrala da gradi tim oko Lova, Dzonsona, Rubia i Wilijamsa, igraci koji igraju na njihovim pozicijama se ne dovode, moguce je da dodju jedino kao neka vrsta ucitelja ili slicno.
Да, али наша тачка спорења је била пре свега у томе што ти тврдиш да они ни не покушавају да доведу искусније играче, док ја кажем да они имају жељу да доведу неколицину али да им до сада углавном није полазило за руком (наравно неће ни они да доведу било кога, већ те које су покушали нису успели). Довођење Џамала Крофорда је класичан пример. Неспорна је чињеница да су они њему понудили уговор али их је он одбио. Дакле није њихова одлука само да гурају клинце него им се и десило у пар ситуација да нису успели да доведу ветеране које су хтели. Исто су тако прошле године покушали да доведу Раџу Бела, понудили су за њега Џонија Флина али Јута није прихватила. Да ли је Бел био прави избор, да ли им је требао ја у то не улазим, ја само кажем да су они већ 6 месеци јуре искусне играче, јер желе да крену на резултат, дали су пика за ову годину и више им се не исплати да губе.
Дакле од поменутих ствари није било ништа не зато што је тактика Минесоте била да не доводе искусне играче, већ зато што нису успели да их доведу.
Јако ми се свидело ово мишљење око довођења Порториканца и могу да кажем да са далеко више оптимизма сада глдам на тај потез.
ZuLuofVozdovac- mvp
ZuLuofVozdovac ::
Јако ми се свидело ово мишљење око довођења Порториканца и могу да кажем да са далеко више оптимизма сада глдам на тај потез.
Eto čemu služi kvalitetna diskusija
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
Jel ce biti negde na netu da se gledaju predsezonske utakmice(Vasington-Filadelfija me najvise zanima zbog Veselog)?
nikola tesla- mahač peškirom
- Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 31
Требало би да буде, опет препоручујем свима да се региструју на league pass. Ако тамо не буде поставићу ја линкове, сигуран сам да ће локалне станице радити пренос.
Иначе, сложио бих се са Таличним, врло квалитетна расправа. Ваљда јер се Михаел вратио. Само, велика је разлика између Аделманових тимова у Сакраменту и Хјустону у односу на овај у Минесоти. Овде све сами клинци, уз пар изузетака који ни сами нису преискусни. Зато им треба пар ветерана, то је то што Зулу спомиње, победничка екипа се не постаје поразима од 20 разлике. Подсећају ме мало на Мемфис који је пар година гурао те своје клинце -Геја, Меја, Конлија, Марка Гасола,а онда су довели Рендолфа и отишли у финале конференције. Мислим да ће Минесота тешко у плејоф и ове године.
Иначе, сложио бих се са Таличним, врло квалитетна расправа. Ваљда јер се Михаел вратио. Само, велика је разлика између Аделманових тимова у Сакраменту и Хјустону у односу на овај у Минесоти. Овде све сами клинци, уз пар изузетака који ни сами нису преискусни. Зато им треба пар ветерана, то је то што Зулу спомиње, победничка екипа се не постаје поразима од 20 разлике. Подсећају ме мало на Мемфис који је пар година гурао те своје клинце -Геја, Меја, Конлија, Марка Гасола,а онда су довели Рендолфа и отишли у финале конференције. Мислим да ће Минесота тешко у плејоф и ове године.
blagoje- prva petorka
blagoje ::а онда су довели Рендолфа и отишли у финале конференције..
Рендолфа, Батиеа и Тонија Алена, кључне играче за њихов одлазак у плејоф (а последња двојица су били важни и за нови дефанзивни менталитет Мемфиса, који је дошао до изражаја у елиминацији Спарса и то уз веома мали број поена у готово свим утакмицама.
ZuLuofVozdovac- mvp
Sto se tice linkova, imacete ovde za sve utakmice gotovo najbolje Imam iskustva sa tim koliko hocete. Da i download utakmica znam gde da trazim, tako da javite...
Koleman- mvp
Мислим да би Голден Стејту био добар потез да до истека рока понуде управо амнесираном Тревису Аутлоу неки уговор.
ZuLuofVozdovac- mvp
Изгледа да Веселог стварно спремају за четворку. Видећемо за сат и по времена.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qUMSV2lPzQw
Edit: сутра су утакмице, петак на суботу, не петак ујутру.
blagoje- prva petorka
Ima trening Miamia live 5 na 5, ako nekoga zanima:
http://www.nba.com/live2/
http://www.nba.com/live2/
Koleman- mvp
Brate, koliko ne može da namesti ruku (tuga jedna!).blagoje ::Изгледа да Веселог стварно спремају за четворку. Видећемо за сат и по времена.
Za evropu je sjajan jer je fizički dominantan, a preko bare on to nije! Zato što je nevidjen borac voleo bih da uradi nešto jer odbranu verovatno može da skrpi za nivo NBA lige, ali ima par gorućih problema koji ga čine prilično bezopasnim u napadu.
1. Nema šut, ni sa poludistance, ni spolja...
2. Da živi od tranzicije u ligi koja ima atleta na kilo...neće moći.
3. Svako normalan će da mu se odaljiti metar u odbrani i neutralisati bilo kakv pokušaj prodora koji mu je inače loš.
4. On jednostavno nema dovoljno tehničkog znanja u igri licem da igra 3-jku, a ni snage da igra 4 u NBA.
Jebiga Jane.
Imperator- šesti igrač
- Datum upisa : 03.10.2010
Množim tvoje mišljenje.
slobokv83- mvp
- Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41
Strana 18 od 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Similar topics
» NBA liga 2011/2012 - 2. deo