Samo za članove 2
+47
Gale
mlekadzija
NenadBG
slobokv83
vlada
srb
familija
Geograf
Marija
Novica-Ubica
superhik
wolfvaga
Nolle
Karadjordje
Tazz
Mihael
2bad4u
Naissus
Ray Allen
Sensui
Zemljoradnik
Marko
Imperator
Anti-RTS
Talicni Tom
bigZ
markoo
XXL
Everton
Psycho
drexler
lazarminator
Danny Trejo
Markos
sarajlija
ZuLuofVozdovac
blagoje
Koleman
Dule Kecman
Djole
Junglezburn
Gencha
fizicar
dane
Macijauskas
Sergej
Bodi Bond
51 posters
Strana 18 od 40
Strana 18 od 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Re: Samo za članove 2
@zulu brate, ja danas napisah ovde da je DUSKO VUJOSEVIC NAPRAVIO SASU DANILOVICA!!! Znaci samo Dule i niko vise! jednog od najboljih evropskih bekova svih vremena.....nema dalje........
@ray allen
Tripkovic je vazio za najtalentovanijeg Sutera....a zasto nije postao to sto je trebao, objasnio Wolfaga na temi Univerzijada....Davno 90,91, Vignjevic je bio najbolji igrac FK Rada! Svi su ga povezivali sa Zvezdom i pricali da je to gotova stvar.. LJupko Petrovic je tada rekao "Vignjevic igra samo u jednom pravcu...." Znaci i tada se gledalo u sportu kako ko odgovara na pojedine i ofanzivne i defanzivne zadatke....a zamisli 20-ak godina kasnije?! Tripkovic je nesto i napredovao u defanzivnim zadacima kod Duleta u poslednje dve sezone, a malo i u inostranstvu...ali je to jos onako klimavo...a savremeni sport jako tesko trpi takve igrace...samo neke pojedince, ali i to je retkost....
@ray allen
Tripkovic je vazio za najtalentovanijeg Sutera....a zasto nije postao to sto je trebao, objasnio Wolfaga na temi Univerzijada....Davno 90,91, Vignjevic je bio najbolji igrac FK Rada! Svi su ga povezivali sa Zvezdom i pricali da je to gotova stvar.. LJupko Petrovic je tada rekao "Vignjevic igra samo u jednom pravcu...." Znaci i tada se gledalo u sportu kako ko odgovara na pojedine i ofanzivne i defanzivne zadatke....a zamisli 20-ak godina kasnije?! Tripkovic je nesto i napredovao u defanzivnim zadacima kod Duleta u poslednje dve sezone, a malo i u inostranstvu...ali je to jos onako klimavo...a savremeni sport jako tesko trpi takve igrace...samo neke pojedince, ali i to je retkost....
familija- šesti igrač
- Datum upisa : 16.03.2011
Godina : 54
ZuLuofVozdovac ::За Бјелицу је Дуле рекао да је неталентован... Суштина Дрекслеровог поста је је да неки играчи нису досегли пун максимум зато што их је рад са Дулетом лимитирао. Код Дулета сувише ствари представља ''обавезну игру'' и ту се играчи, нарочито они физички слабији превише троше. Неки играчи попут Трипковића ако буде преопретећен дефанзивним задацима, или ако очекујеш да сваки пут кад га неко прође прави фаул неће досегнути свој офанзивни максимум, брзо ће морати на клупу, касније неће моћи да пронађе шут...
Колико би поена давао Кићановић да је морао да прави фаул кад га играч прође? Ако прође прошао је, нека да кош а у следећем нападу Кића ће му вратити... Постоје играчи које мораш да трпиш на терену, ево погледај Дирка, он у НБА ни не игра одбрану у регуларном делу сезоне, никад он не чува Грифина већ центар, ако неко прође Дирка други су ту да направе фаул, он је ту да испоручи 30 поена... Дулетов лимит у глави је што он увек и са сваким игачем игра своју игру - за кош мање.
Једини бек који је са Дулетом успео је Вујанић, али он је у Паризан дошао скоро као готов играч
Igrala se tada drugačija košarka, pa Kića nije najbolji primer. Tada se igralo s mnogo manje kontakta i svi igrači su bili fizički slabi i svi su igrali za koš više.
Meni je ova ocena ok za diskusiju. Svakako je stvorio puno više centara. To je i iz razloga jer je u Duletovoj filozofiji košarke centar glavni igrač. Može on da kaže da je četvorka, ali za njega je petica zakon
Hajde da pretpostavimo da je drexlerova, Zuluova i Rejeva teorija tačna ja postavljam onda jedno legitimno pitanje koji bek u Duletovom sistemu može da napreduje? Da li je to Jaramaz, Bogdanović, Anđušić? Ja sam napisao Zulu da je napredovao uz njega Sved u CSKA.
fizicar- prva petorka
- Datum upisa : 25.11.2010
Godina : 38
@familija
У времену кад је Дуле Вујошевић направио Сашу Даниловића играла се другачија кошарка, ја не знам какав је стил он тада гајио. Ја могу да причам о последњих 10 година кад је био тренер Партизана и о играчима који нису досегли максимум у том периоду. Притом ја уоште нисам започео ову расправу, већ сам више покушавао да објасним шта су други људи хтели да кажу, дакле неки су написали просто да Дуле нема ореол над главом, да је и он доста грешио, превидео многе таленте, није дозволио некима да досегну пун максимум итд...
Дуда је освојио силна злата, па по цео дан расправљамо да ли је и где погрешио, па не знам зашто би био проблем да расправљамо и о неким Дулетовим грешкама и тренерским манама. Он је сам причао како је својеглав, не слуша друге, како је одбио помоћ Александра Николића... Тешко ћеш на свету наћи тренера са толико мана и тако тешког за сарадњу као што је Дуле, а он је тога и сам свестан, једина конкуренција по том питању му је Владе Ђуровић.
Уосталом, то што је направио Даниловића може да се у крајњем случају посматра као један од изузетака - можда њега није успео да упропасти...
У времену кад је Дуле Вујошевић направио Сашу Даниловића играла се другачија кошарка, ја не знам какав је стил он тада гајио. Ја могу да причам о последњих 10 година кад је био тренер Партизана и о играчима који нису досегли максимум у том периоду. Притом ја уоште нисам започео ову расправу, већ сам више покушавао да објасним шта су други људи хтели да кажу, дакле неки су написали просто да Дуле нема ореол над главом, да је и он доста грешио, превидео многе таленте, није дозволио некима да досегну пун максимум итд...
Дуда је освојио силна злата, па по цео дан расправљамо да ли је и где погрешио, па не знам зашто би био проблем да расправљамо и о неким Дулетовим грешкама и тренерским манама. Он је сам причао како је својеглав, не слуша друге, како је одбио помоћ Александра Николића... Тешко ћеш на свету наћи тренера са толико мана и тако тешког за сарадњу као што је Дуле, а он је тога и сам свестан, једина конкуренција по том питању му је Владе Ђуровић.
Уосталом, то што је направио Даниловића може да се у крајњем случају посматра као један од изузетака - можда њега није успео да упропасти...
ZuLuofVozdovac- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
@zulu
Evo @fizicar te sam uhvatio u raskoraku, ili duploj..kako god
Pominjes Kicanovica kao primer on ti kaze da se tad igrala drugacija kosarka!!!
Onda ja napisema Sasa Danilovic i tacka! A ti meni kazes da se tada igrala drugacija kosarka!?
Ja sada ne razumem!?
Onda ja napisema Sasa Danilovic i tacka! A ti meni kazes da se tada igrala drugacija kosarka!?
Ja sada ne razumem!?
familija- šesti igrač
Sta ima drugari kuvate se na +40
Da se malo vise podigne jos temperatura , sa Raduljicom je maltene sve gotovo. Dogovoren je ugovor na 2+1 godinu. Neke sitnice jos da se isprave i prakticno je nas igrac.
Da se malo vise podigne jos temperatura , sa Raduljicom je maltene sve gotovo. Dogovoren je ugovor na 2+1 godinu. Neke sitnice jos da se isprave i prakticno je nas igrac.
Sergej- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
familija ::@zulu
Ja sada ne razumem!?
Па није циљ да ме неко ''ухвати'' просто он ми је први пао на памет, али ја сам поменуо и Дирка и друге ствари... Ево заборавите Кићу, заборавите Даниловића па да наставимо... Ево уместо Кића рачунај да сам рекао Ракочевић, иста ствар, трпа и не игра одбрану. Имаш милион таквих бекова.
ZuLuofVozdovac- mvp
fizicar ::Ja sam napisao Zulu da je napredovao uz njega Sved u CSKA.
Па не мислим ни ја да је код Дулета немогуће напредовати ако си бек. Ево ти пример Авдаловића, да ли би он икада био играч да није било Дулета? Њему су се сви смејали, био је човек који уђе да направи фаул... али у оној сезони кад је Вујанић отишао, Муле је постао први плеј и страховито напредовао. Али овде се просто говорило да не могу сви да имају ''развојни пут Мулета Авдаловића'', не могу сви да почињу као играчи који праве фаул. Јер ће се временом у том прављењу фаулова, трчању и сличном изгубити. Замисли да Миљеновић две године као Авдаловић проведе у јачању и улазиу игру да направи фаул. Па он ће заборавити да игра кошарку, а период од 18. до 20 године је кључан за развој играча. Кад ти имаш ''талента од 22 године'' можеш слободно да му покажеш врата...
ZuLuofVozdovac- mvp
@zulu
Ma ne mislim da sam se ja hvatao za slamku spasa...
U pitanju je strahovit uticaj NBA lige (Snage, Brzine i crnih igraca) na Evropsku kosarku i njene velike promene u poslednjih 20-ak godina!
Mladji si od mene dosta i rastao si u vreme kada ti je putem modernih tehnologija bilo puno toga dostupno sto se tice Amerike i njene kosarke, i ne samo tebi vec i svima ostalima!
Moj prvi susret sa NBA kosrkom je bio kada je sestra leta 1983 donela video i kasetu sa all-star utakmice od te godine....prva akcija i pas sa centra i "alej-up" zakucavanje.....ja i svi moji drugari koji su gledali sa mnom smo ostali bez daha i 5 minuta nismo znali sta nas je snaslo...vracali smo i ponovili snimak nekoliko puta! Jednostavno je takvo vreme bilo tada i takva drzava, da si tesko mogao da saznas sta se desava tamo negde daleko.....nadam se da shvatas poentu cele price...
Ma ne mislim da sam se ja hvatao za slamku spasa...
U pitanju je strahovit uticaj NBA lige (Snage, Brzine i crnih igraca) na Evropsku kosarku i njene velike promene u poslednjih 20-ak godina!
Mladji si od mene dosta i rastao si u vreme kada ti je putem modernih tehnologija bilo puno toga dostupno sto se tice Amerike i njene kosarke, i ne samo tebi vec i svima ostalima!
Moj prvi susret sa NBA kosrkom je bio kada je sestra leta 1983 donela video i kasetu sa all-star utakmice od te godine....prva akcija i pas sa centra i "alej-up" zakucavanje.....ja i svi moji drugari koji su gledali sa mnom smo ostali bez daha i 5 minuta nismo znali sta nas je snaslo...vracali smo i ponovili snimak nekoliko puta! Jednostavno je takvo vreme bilo tada i takva drzava, da si tesko mogao da saznas sta se desava tamo negde daleko.....nadam se da shvatas poentu cele price...
familija- šesti igrač
ZuLuofVozdovac :: Кад ти имаш ''талента од 22 године'' можеш слободно да му покажеш врата...
osim ako nije u pitanju Luka Drca..
Novica-Ubica- šesti igrač
- Datum upisa : 11.11.2010
Godina : 36
Мислиш да је утицај НБА у томе д се игра физички снажније, па због тога ови слабији играчи који доста поентирају али не играју одбрану не могу више да прођу?
То јесте делимично тачно, мање има уметника, али баш зато ове који се појаве не треба ''укалупити''. Управо зато сам навео Дирка који игр у сред НБА али је јако слаб (у поређењу са НБА конкуренцијом, ове наше би појео) и ретко ког играча на својој позицији може да сачува, па се преко њега прима доста поена или дефанзивни посао за њега одрађују други, у Даласу углавном зоном исправљају његове дефанзивне слабости, али свакако је његово присуство на терену јако корисно што се види и по +/- индексима. Не могу сви да играју на такав начин, тј већина играча мора да игра на обе стране терена, али постоје неки играчи које би такав стил убио, а Дуле не зна такве играче на време да препозна и да им да сва права у игри. Он зна кад му даш готовог играча да се понаша према њему на адекватан начин, као што је Вујанићу толерисао много тога, али да од клинаца препозна онога који има 30 поена у руци и да га пусти да ради оно што је сам замислио уместо онога што му је он наредио - то тешко. Проблем са тиме има већина тренера која се никад није озбиљно бавила кошарком.
Међутим, све речено важи сао условно, врло вероватно да би Дуле сваком од ових играча помогао и унапредио их као индивидуални тренер, исправио им неке недостатке, све изречено тицало се само Дулета као главног тренера који дели минутажу и задатке на терену.
А кошарка се јесте променила, убрзала, то стоји, али и у таквој игри Теодосић, Ракочевић, Вујанић и слични који постоје само на једној страни терена имају шта да пруже.
То јесте делимично тачно, мање има уметника, али баш зато ове који се појаве не треба ''укалупити''. Управо зато сам навео Дирка који игр у сред НБА али је јако слаб (у поређењу са НБА конкуренцијом, ове наше би појео) и ретко ког играча на својој позицији може да сачува, па се преко њега прима доста поена или дефанзивни посао за њега одрађују други, у Даласу углавном зоном исправљају његове дефанзивне слабости, али свакако је његово присуство на терену јако корисно што се види и по +/- индексима. Не могу сви да играју на такав начин, тј већина играча мора да игра на обе стране терена, али постоје неки играчи које би такав стил убио, а Дуле не зна такве играче на време да препозна и да им да сва права у игри. Он зна кад му даш готовог играча да се понаша према њему на адекватан начин, као што је Вујанићу толерисао много тога, али да од клинаца препозна онога који има 30 поена у руци и да га пусти да ради оно што је сам замислио уместо онога што му је он наредио - то тешко. Проблем са тиме има већина тренера која се никад није озбиљно бавила кошарком.
Међутим, све речено важи сао условно, врло вероватно да би Дуле сваком од ових играча помогао и унапредио их као индивидуални тренер, исправио им неке недостатке, све изречено тицало се само Дулета као главног тренера који дели минутажу и задатке на терену.
А кошарка се јесте променила, убрзала, то стоји, али и у таквој игри Теодосић, Ракочевић, Вујанић и слични који постоје само на једној страни терена имају шта да пруже.
ZuLuofVozdovac- mvp
sergej brate mene samo zanima u ovoj situaciji sta se desava sa Efesom, platili su veliko obestecenje za njega ne verujem da ce ga pustiti bez neke nadoknade.Sergej ::Sta ima drugari kuvate se na +40
Everton- prva petorka
Ko ih *ebe, Kostunica je nas
Dule Kecman- mvp
Godina : 34
ZuLuofVozdovac ::fizicar ::Ja sam napisao Zulu da je napredovao uz njega Sved u CSKA.
Па не мислим ни ја да је код Дулета немогуће напредовати ако си бек. Ево ти пример Авдаловића, да ли би он икада био играч да није било Дулета? Њему су се сви смејали, био је човек који уђе да направи фаул... али у оној сезони кад је Вујанић отишао, Муле је постао први плеј и страховито напредовао. Али овде се просто говорило да не могу сви да имају ''развојни пут Мулета Авдаловића'', не могу сви да почињу као играчи који праве фаул. Јер ће се временом у том прављењу фаулова, трчању и сличном изгубити. Замисли да Миљеновић две године као Авдаловић проведе у јачању и улазиу игру да направи фаул. Па он ће заборавити да игра кошарку, а период од 18. до 20 године је кључан за развој играча. Кад ти имаш ''талента од 22 године'' можеш слободно да му покажеш врата...
Eto napredujemo. Od nikoga u poslednjih 10 godina stigli smo da Vujanića, Avdalovića i Sveda Ne slažem se za ovo od talenta od 22 godine. Tako je možda nekada bilo. Danas fizikalije igrača ne dozvoljavaju mnogima da se ranije uključe ravnopravno u utakmicu. Mislim pre 22. godine.
fizicar- prva petorka
Evo, danas se pojavila vest da je prva opcija za 4 u partizanu Jonas Jerebko (mada mislim da ga je neko vec pominjao). Decko izgleda kao zver. Trci odlicno sa 208, vrlo je pokretan za poziciju na kojoj igra. Ima li istine u tome? Kakav mu je sut spolja (ako je neko pratio Pistonse ove sezone)?
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
wolfvaga ::Evo, danas se pojavila vest da je prva opcija za 4 u partizanu Jonas Jerebko (mada mislim da ga je neko vec pominjao). Decko izgleda kao zver. Trci odlicno sa 208, vrlo je pokretan za poziciju na kojoj igra. Ima li istine u tome? Kakav mu je sut spolja (ako je neko pratio Pistonse ove sezone)?
Odakle ta vest?
fizicar- prva petorka
Izaslo na sportske.net. Posto svi znamo koliko je ovaj portal pouzdan, rekoh da se raspitam kod onih za koje znam da znaju .
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
To je danas izaslo u Sportu.
On je samo jedna od opcija nista vise.
On je samo jedna od opcija nista vise.
Sergej- mvp
Što se tiče Jerebka, sigurno da ima boljih poznavalaca NBA lige, ali pošto svi ćute... Sličan igrač kao Radman, nije baš klasična četvorka, može da igra i na 3. Spor izbačaj pri šutu, mada ok brojke. Borben igrač, voli da zakuca. Uglavnom beskoristan na niskom postu. Kupi otpadke... Meni se ta ideja ne sviđa. 4 mora da bude zver koja jede živu decu.
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Moj čovek..tako je Bodi-hoćemo zver na 4
Ona diskusija oko Duleta,nisu isti zahtevi trenera koji trenira momka kao specijalac i koji ga trenira kao prvi trener.Prvi trener ga uvodi u igru u skladu sa procenom koliko trenutno može da doprinese u igri tima dok treneri koji rade individualno sa njim mu poboljsavaju igracke performanse(recimo neko od pomocnih trenera koji radi sa igracem),bacaju akcenat na tehniku i slicne stvari.Dule bi im kao specijalac upravo otklanjao mane i nadogradjivao igru.Mogu da se raspitam o imenima jos nekih igraca sa kojima je Dule radio kao specijalac
EDIT:Uostalom,možda Sergej bolje zna sa kim je individualno radio ....ne sumnjam da je lista podugačka.Igrači nekada u pauti angažuju trenere specijalce da bi radili sa njima na elementima igre(za ne baš malu lovu).Koje je to blago kada ti Dule to daje za dž.
Ona diskusija oko Duleta,nisu isti zahtevi trenera koji trenira momka kao specijalac i koji ga trenira kao prvi trener.Prvi trener ga uvodi u igru u skladu sa procenom koliko trenutno može da doprinese u igri tima dok treneri koji rade individualno sa njim mu poboljsavaju igracke performanse(recimo neko od pomocnih trenera koji radi sa igracem),bacaju akcenat na tehniku i slicne stvari.Dule bi im kao specijalac upravo otklanjao mane i nadogradjivao igru.Mogu da se raspitam o imenima jos nekih igraca sa kojima je Dule radio kao specijalac
EDIT:Uostalom,možda Sergej bolje zna sa kim je individualno radio ....ne sumnjam da je lista podugačka.Igrači nekada u pauti angažuju trenere specijalce da bi radili sa njima na elementima igre(za ne baš malu lovu).Koje je to blago kada ti Dule to daje za dž.
Danny Trejo- šesti igrač
- Datum upisa : 30.01.2011
Jerebko je precenjen igrac. Veseli je npr. za klasu bolji kosarkas. Jerebka vidim vise kao trojku nego cetvorku. Treba reci i da je dugo bio povredjen. Solidan je suter za 3 poena.
Ray Allen- prva petorka
u nekim razgovorima na sf se spominje Marko Keselj, duguje batica nama dosta za nerviranje u one 2 sezone...
Pesic trazio 4 nova igraca.
- combo bek
- trojka
- cetvorka
- petica
dvojica stranci
ne bi me cudilo da jedan bude Rus kao onda Gromiko, zbog sponzora i oprastanja dugova...
Pesic trazio 4 nova igraca.
- combo bek
- trojka
- cetvorka
- petica
dvojica stranci
ne bi me cudilo da jedan bude Rus kao onda Gromiko, zbog sponzora i oprastanja dugova...
Nolle- mvp
4 igrača ipak. Pa dobro. Da li svi ostaju?
Inače zanimljivo mi što si u početak nove ere srpskog sporta stavio i Roberta Prosinečkog
Inače zanimljivo mi što si u početak nove ere srpskog sporta stavio i Roberta Prosinečkog
fizicar- prva petorka
Keva iz Čačka, on i ćale rođeni u Švabiji... Hrvat je jbg... mi cigani ga gledamo kao našeg...
Čović je rekao da su dovoljna 2, Pešić 4... Videćemo
u ventilu, imaš malo više o rosteru pri dnu, pustio sam mozak na ispašu
Čović je rekao da su dovoljna 2, Pešić 4... Videćemo
u ventilu, imaš malo više o rosteru pri dnu, pustio sam mozak na ispašu
Nolle- mvp
Sve utakmice u Euroleague,NLB ligi,KLS Partizan ce igrati u Pioniru
Markos- prva petorka
Neko je gore spomenuo fenseraj koji dolazi na utakmice, ne znam dal je bolje igrati u Pioniru s obzirom da ce fenseraja biti dosta... jel i dalje bojkotuju navijaci KKP?
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Strana 18 od 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Similar topics
» Samo za članove 3
» Samo za članove 4
» Samo za članove 5
» Samo za članove 1
» KK Partizan 2010/2011 - 1. deo
» Samo za članove 4
» Samo za članove 5