Košarkaška liga Srbije 2011/2012
+32
slobokv83
air slavkan
Geograf
lazarminator
Tazz
Marko
NenadBG
Anti-RTS
Zoro
superhik
wolfvaga
blagoje
Junglezburn
Psycho
Ray Allen
Sergej
Talicni Tom
Naissus
Nolle
Kiril
Gale
Koleman
Djole
Zemljoradnik
ZuLuofVozdovac
2bad4u
drexler
Macijauskas
Mihael
expert
Everton
Bodi Bond
36 posters
:: Arhiva :: Lige i kupovi
Strana 3 od 12
Strana 3 od 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: Košarkaška liga Srbije 2011/2012
a sta mislite o BIBL ligi, pogotovu sada sa izraelcima
Everton- prva petorka
- Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 36
Играње било које лиге ''на силу'' није добро решење. Битно је изборити се да можеш сам да одлучујеш да ли желиш да играш или не. Кад си ''осуђен'' на Јадранску лигу драстично ти се смањују шансе и да се избориш за добру позицију у истој.
Не знам зашто је једној Војводини у Интересу да игра против Жабока и Златорога, а не против Борца и Пролетера? Од идеје о другој Јадранској мислим да је много боља идеја повећање броја клубова у Јадранској, и формирање две дивизије''исток'' и ''запад''. Хрвати (5 клубова), Словенци (4) и један клуб из БиХ (Широки) по позивници на западу, на истоку ми 7, ЦГ и Боанци још 3 у збиру, такође по позивницама (Будуђност, Игокеа и Ловћен или Босна, зависно од тога ко оствари бољи коефицијент) И игра се свако са сваким, као у НБА лиги. Постоји одвојен плејоф на истоку и на западу, на крају велико финале. Коначно да лига постане нормална са нормалним плејофом. Првопласирани тим домаћег првенства улази на Јадран а поселдњепласирани наш испада. Дакле ови са Јадрана не би играли домаћу лигу.
Не знам зашто је једној Војводини у Интересу да игра против Жабока и Златорога, а не против Борца и Пролетера? Од идеје о другој Јадранској мислим да је много боља идеја повећање броја клубова у Јадранској, и формирање две дивизије''исток'' и ''запад''. Хрвати (5 клубова), Словенци (4) и један клуб из БиХ (Широки) по позивници на западу, на истоку ми 7, ЦГ и Боанци још 3 у збиру, такође по позивницама (Будуђност, Игокеа и Ловћен или Босна, зависно од тога ко оствари бољи коефицијент) И игра се свако са сваким, као у НБА лиги. Постоји одвојен плејоф на истоку и на западу, на крају велико финале. Коначно да лига постане нормална са нормалним плејофом. Првопласирани тим домаћег првенства улази на Јадран а поселдњепласирани наш испада. Дакле ови са Јадрана не би играли домаћу лигу.
ZuLuofVozdovac- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Ta podela na istok i zapad bi nam uskratila jake utakmice, a tek povećanje broja klubova.
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Godina : 38
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Па играли би и ови са истока са овима са запада током регуларног дела сезоне. Дакле свако са сваким, као у НБА лиги, било би 38 утакмица па плејоф (то је опет у збиру мање него што играју овако кад игрју и Јадранску и домаћу)... Само је плејоф одвојен.
ZuLuofVozdovac- mvp
Izvini, u poslednje vreme izuzetno slabo razmišljam... Bolje da se držim Svaštare neko vreme...
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Naš savez/liga/udruženje klubova je potpisala govnjivi sporazum prema kome su sva prava odlučivanja preneta na Lisca.
Ne znam koja je ročnost tog sporazuma.
Ne znam koja je ročnost tog sporazuma.
Psycho- prva petorka
- Datum upisa : 15.11.2010
Godina : 48
danas RTS daje Tamiš - Metalac.
Ipak, iskoristiću dokonost da skoknem na terene i odigraM jedan od zadnjih outdoor basketa ove godine. Ionako nemam živaca gledati ovo, jer ne podnosim ni halu u Pančevu ni ovaj bezlični tim.
Apelujem na RTS da obati pažnju na Megu, Vojvodinu, Proleter, OKK... takođe Borac, Slobodu i Slogu, koji imaju vruće domaće terene i pravu košarkašku atmosferu u hali.
Nek malo mrdnu guzice iz Beograda i okoline, za koji kurac plaćamo pretplatu, ovo je LIGA SRBIJE, neka malo obiđu istu
Ipak, iskoristiću dokonost da skoknem na terene i odigraM jedan od zadnjih outdoor basketa ove godine. Ionako nemam živaca gledati ovo, jer ne podnosim ni halu u Pančevu ni ovaj bezlični tim.
Apelujem na RTS da obati pažnju na Megu, Vojvodinu, Proleter, OKK... takođe Borac, Slobodu i Slogu, koji imaju vruće domaće terene i pravu košarkašku atmosferu u hali.
Nek malo mrdnu guzice iz Beograda i okoline, za koji kurac plaćamo pretplatu, ovo je LIGA SRBIJE, neka malo obiđu istu
drexler- mvp
Odgledah utakmicu izmedju Tamisa i Metalca. Utisak je da je Tamis klub sastavljen od manje vise prosecnih igraca, ali kao tim deluju vrlo dobro. Rekao bih da je najzasluzniji za danasnju pobedu Pancevaca njihov trener. Sjajno je postavio igru. U potpunosti je nadigrao kolegu Stepandica. Stepi mnogo voli da pametuje, ali nije bog zna kakav strucnjak.
Ray Allen- prva petorka
Kao što reče Đokić, Tamiš je i prošle godine prvu utakmicu izgubio sa velikom razlikom, ali su posle napravili dobar rezultat. U Tamišu je pretpostavljam još uvek isti trener, direktorov brat?
Radnički basket dobio Smederevo - 85:79.
Dimić 23 uz slab procenat, Smiljanić 19 uz 8 skokova, Milovanović 13, Tubak 12 uz 11 skokova. Silađi samo 8 minuta. U Smederevu Svilar 18, Balaban i Jovović po 17.
Radnički basket dobio Smederevo - 85:79.
Dimić 23 uz slab procenat, Smiljanić 19 uz 8 skokova, Milovanović 13, Tubak 12 uz 11 skokova. Silađi samo 8 minuta. U Smederevu Svilar 18, Balaban i Jovović po 17.
Zemljoradnik- prva petorka
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44
Balaban dao 17 poena, eeee Tubak, pa šta bi ti radili ovi iz NLB
Nolle- mvp
Piterson iz Proletera veceras imao indeks -4
Ray Allen- prva petorka
Stefan Jovic iz Sloge i u 2. kolu index preko 20, 8 asistencija. Konacno minuti za njega, posto prosle sezone nije imao ovoliku minutazu, na pravi nacin je koristi.
Naissus- prva petorka
Ray Allen ::Piterson iz Proletera veceras imao indeks -4
Mora da je sinoć zaglavio na netu do jutarnjih sati, pa nije bio spreman za utakmicu....
Čoveku je jedini uslov za dolazak bio da ima 24h neta...
Nije to loš igrač, nisam odvano vieo bržeg košarkaša, a dovoljno je i agresivan i požrtvovan. Jedino mu je po meni mana što je poprilično nisak za košarkaša, i što je "zagor'o". Ali Boža moj, Torbica (trener) mu je kao otac, zato je i došao ovamo. Kada budem video snimak steći ću neko mišljenje o današnjoj utakmici.
Ono što je evidentno je nedostatak trojke u timu Proletera, a imamo iz mlađih kategorija jednog "malog", Tomić je čini mi se. Poprilično visok, 206-7, mekanu ruku ima, odličnu tehniku, čak i solidnu pokretljivost, ali je užasno (i gore od toga) mršav. Igrao je na prirpemnim utakmicama, i dopao mi se kao košarkaš.
2bad4u- prva petorka
- Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49
Rezultati 2. kola:
Sloboda - Napredak Rubin 85:78
Železničar - Proleter Naftagas 70:73
Radnički Basket - Smederevo 1953 85:79
Tamiš - Metalac 85:80
BKK Radnički - Borac 70:65
Mega Vizura - Sloga 107:105
Mec izmedju Vojvodine i OKK Beograda je odlozen.
Na prvom mestu su Mega i BKK Radnicki koji nemaju poraz, Radnicki je napravio i pobedio Borac koji sigurno ima najbolji centarski tandem. Bez pobede su Zeleznicar, Sloga i Napredak.
Najavise indexnih poena ima Branko Milisavljevic Zec 32.
Od igraca koji su ove godine igrali za mladje selekcije Micic 15 poena, 4 ass. Siladji 1 poen 1 ukardena lopta jedna ass. Luka Igrutinovic 13 poena, 3 ass, 10 skokova.
Sloboda - Napredak Rubin 85:78
Železničar - Proleter Naftagas 70:73
Radnički Basket - Smederevo 1953 85:79
Tamiš - Metalac 85:80
BKK Radnički - Borac 70:65
Mega Vizura - Sloga 107:105
Mec izmedju Vojvodine i OKK Beograda je odlozen.
Na prvom mestu su Mega i BKK Radnicki koji nemaju poraz, Radnicki je napravio i pobedio Borac koji sigurno ima najbolji centarski tandem. Bez pobede su Zeleznicar, Sloga i Napredak.
Najavise indexnih poena ima Branko Milisavljevic Zec 32.
Od igraca koji su ove godine igrali za mladje selekcije Micic 15 poena, 4 ass. Siladji 1 poen 1 ukardena lopta jedna ass. Luka Igrutinovic 13 poena, 3 ass, 10 skokova.
Macijauskas- mvp
Obreo sam se juče u Užicu da pogledam malo domaće košarke uživo.
Elem, tekma mi je još više učvrstila mišljenje o domaćoj ligi. Zaista je teško gledati našu košarku i uživati, osim ako nisi fanatik i košarkaški mazohista kao što smo to npr. mi na ovom forumu. Srećom, u Užicu je sinoć bilo bar 1000 takvih tako da se napravila dobra atmosfera.
Sloboda je zasluženo dobila, prije svega jer ima jače "meso" u reketu i dva iskusna, prekaljena beka šutera. Nikola Mićević je već par godina najbolji bek domaće lige, bio je prvi stralac Stepijevog Metalca u Superligi, potom i čačanskog Borca takođe u Superligi, sad se oženio i vratio se u rodni grad da igra rasterećeno, sa guštom. Ljevoruk, precizan, odlično osjeća blokade svojih centara, kreće se bez lopte, uporan je... Manje više san svakog trenera u ovom rangu takmičenja. Pored njega, iz inostranstva (Ukrajina, Kipar, Poljska) se vratio još jedan domaći momak, Ivan Kuburović koji je sinoć i rješio meč sa par vezanih šuteva preko ruke.
Sloboda piči pik do iznemoglosti, a iz njega ima par varijanti koje uglavnom isključuju spuštanje na centra i forsira se oslobađanje strane za jednog od gorepomenutih šutera.
Napredak je potpuno bezlična ekipa, vidi se da im je tim skrpljen od igrača koji nisu imali gdje drugo igrati, no ako je za utjehu, prilično su borbeni i sinoć su na tu kartu igrali egal meč sa realno boljom Slobodom. Primjetio sam jednog dobrog beka (Puzić čini mi se) i pod košem Slavena Čupkovića (juniorski prvak svijeta iz NS kao rezerva Mačvanu).
Užice ima kapacitet postati ozbiljniji centar u Srbiji. Meč sam gledao u društvu nekoliko lokalnih trenera mlađih kategorija koji kažu da bi moglo biti nekog iskoraka na bolje u narednim godinama. Užice ima solidan broj košarkaša (Vlada Dragojlović, Slavko Stefanović, Otaš, Dušan Katnić, par momaka u prvoj diviziji NCAA), u gradu postoji košarkaška publika, klub drži Mire Radošević koji je ipak veliko ime... Postoje priče da će valjaonica bakra i Drakulić jedan dio sredstava od fudbala preusmjeriti na košarku, što bi u hronično siromašnoj domaćoj ligi bila kapitalna investicija. Naravno, to su još sve samo priče...
Moram se osvrnuti i na trenera Slobode. Obrenović je 88 godište, čak je i danas mnogima čudno šta radi tako mlad dečko na klupi prvoligaškog tima, a njemu je ovo već 3. sezona?!?! On je sin jednog od jačih ljudi u gradu i glavnog sponzora kluba, i to je naravno veliki problem. Otac mu je lični prijatelj sa Željkom Obradovićem, i mali već 5 godina svakog ljeta provodi mjesec dana na Zlatiboru kao prvi saradnih Željka i Itudisa. Čuo sam sinoć da već sad najavljuju da će ga Željko kroz 2-3 godine povesti sa sobom u PAO, ili gdje već bude radio.
Inače, u hali je bilo i 50-ak navijača Slobode, "freedom fighters", bilo je i bubnjeva, pjevalo se cijelu tekmu, tako da je kompletna slika na meču bila OK.
Nadam se da će RTS paliti kamere u Čačku, Kraljevu i Užicu kad budu derbiji između ove 3 ekipe, jer to su jedine utakmice koje su košarkaški praznici u Srbiji zbog dugogodišnjeg rivaliteta i vatrene publike.
Elem, tekma mi je još više učvrstila mišljenje o domaćoj ligi. Zaista je teško gledati našu košarku i uživati, osim ako nisi fanatik i košarkaški mazohista kao što smo to npr. mi na ovom forumu. Srećom, u Užicu je sinoć bilo bar 1000 takvih tako da se napravila dobra atmosfera.
Sloboda je zasluženo dobila, prije svega jer ima jače "meso" u reketu i dva iskusna, prekaljena beka šutera. Nikola Mićević je već par godina najbolji bek domaće lige, bio je prvi stralac Stepijevog Metalca u Superligi, potom i čačanskog Borca takođe u Superligi, sad se oženio i vratio se u rodni grad da igra rasterećeno, sa guštom. Ljevoruk, precizan, odlično osjeća blokade svojih centara, kreće se bez lopte, uporan je... Manje više san svakog trenera u ovom rangu takmičenja. Pored njega, iz inostranstva (Ukrajina, Kipar, Poljska) se vratio još jedan domaći momak, Ivan Kuburović koji je sinoć i rješio meč sa par vezanih šuteva preko ruke.
Sloboda piči pik do iznemoglosti, a iz njega ima par varijanti koje uglavnom isključuju spuštanje na centra i forsira se oslobađanje strane za jednog od gorepomenutih šutera.
Napredak je potpuno bezlična ekipa, vidi se da im je tim skrpljen od igrača koji nisu imali gdje drugo igrati, no ako je za utjehu, prilično su borbeni i sinoć su na tu kartu igrali egal meč sa realno boljom Slobodom. Primjetio sam jednog dobrog beka (Puzić čini mi se) i pod košem Slavena Čupkovića (juniorski prvak svijeta iz NS kao rezerva Mačvanu).
Užice ima kapacitet postati ozbiljniji centar u Srbiji. Meč sam gledao u društvu nekoliko lokalnih trenera mlađih kategorija koji kažu da bi moglo biti nekog iskoraka na bolje u narednim godinama. Užice ima solidan broj košarkaša (Vlada Dragojlović, Slavko Stefanović, Otaš, Dušan Katnić, par momaka u prvoj diviziji NCAA), u gradu postoji košarkaška publika, klub drži Mire Radošević koji je ipak veliko ime... Postoje priče da će valjaonica bakra i Drakulić jedan dio sredstava od fudbala preusmjeriti na košarku, što bi u hronično siromašnoj domaćoj ligi bila kapitalna investicija. Naravno, to su još sve samo priče...
Moram se osvrnuti i na trenera Slobode. Obrenović je 88 godište, čak je i danas mnogima čudno šta radi tako mlad dečko na klupi prvoligaškog tima, a njemu je ovo već 3. sezona?!?! On je sin jednog od jačih ljudi u gradu i glavnog sponzora kluba, i to je naravno veliki problem. Otac mu je lični prijatelj sa Željkom Obradovićem, i mali već 5 godina svakog ljeta provodi mjesec dana na Zlatiboru kao prvi saradnih Željka i Itudisa. Čuo sam sinoć da već sad najavljuju da će ga Željko kroz 2-3 godine povesti sa sobom u PAO, ili gdje već bude radio.
Inače, u hali je bilo i 50-ak navijača Slobode, "freedom fighters", bilo je i bubnjeva, pjevalo se cijelu tekmu, tako da je kompletna slika na meču bila OK.
Nadam se da će RTS paliti kamere u Čačku, Kraljevu i Užicu kad budu derbiji između ove 3 ekipe, jer to su jedine utakmice koje su košarkaški praznici u Srbiji zbog dugogodišnjeg rivaliteta i vatrene publike.
drexler- mvp
Steta sto nece biti prenosa iz Kraljeva sledece nedelje, ali i ovo je pomak, kamere se pale u Krusevcu za utakmicu Napredak-Novi Sad
http://www.takmicenje.kss.rs/
http://www.takmicenje.kss.rs/
Nece da mi ucita statistiku Sabac-Konstantin i to ti jeNovina je da je na linku Takmičenja KSS uvedeno on line praćenje rezultata Prve A ženske i Prve B muške lige.
Naissus- prva petorka
Izvinjavam se na off ali morao sam da postavim ovo. Inspirisao me je Blagoje a google ukazao
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2000/10/31/srpski/S00103002.shtm
http://www.vesti.rs/Sport/Todoric-Rusou-nece-biti-lako.html
Kakva je steta sto su se raspali ovakvi klubovi Gledalaca:5000
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2000/10/31/srpski/S00103002.shtm
http://www.vesti.rs/Sport/Todoric-Rusou-nece-biti-lako.html
Kakva je steta sto su se raspali ovakvi klubovi Gledalaca:5000
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
Sad igraju prvu srpsku ligu istok....
Njihova juniorska ekipa se plasirala u jedinstvenu.
Njihova juniorska ekipa se plasirala u jedinstvenu.
Naissus- prva petorka
@ Koleman
Не бих ни ја да тему претворимо у Сећања али какав флешбек. То је то - Павковић 15 поена, а није имао ни 20 година. Митић је (а исправиће ме већ неко ако грешим) заправо популарни Жућа Митић, лесковачка верзија Мијајла Грушановића, стара гарда под кошевима. Љуца судија...
Добра стара Winston Yuba лига или како се већ те сезоне звала.
Не бих ни ја да тему претворимо у Сећања али какав флешбек. То је то - Павковић 15 поена, а није имао ни 20 година. Митић је (а исправиће ме већ неко ако грешим) заправо популарни Жућа Митић, лесковачка верзија Мијајла Грушановића, стара гарда под кошевима. Љуца судија...
Добра стара Winston Yuba лига или како се већ те сезоне звала.
blagoje- prva petorka
- Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39
Da, to je bio Žuća Mitić. Tad je još bio mlad, nije napunio ni 35.
Nišavića se sećam, ali ko je ovaj M. Marković?
Nišavića se sećam, ali ko je ovaj M. Marković?
Miroslav Marković.
Onaj kovrdžavi lik (ako me ne vara sećanje imao je i dugu kosu vezanu u rep) što je igrao posle i za FMP
Onaj kovrdžavi lik (ako me ne vara sećanje imao je i dugu kosu vezanu u rep) što je igrao posle i za FMP
Psycho- prva petorka
- Datum upisa : 15.11.2010
Godina : 48
Ne mogu da se setim... Nije ni važno.
Igrao je i Jadransku ligu za Vojvodinu pre 3 ili 4 sezone.
Ray Allen- prva petorka
Tandem 2-3 koji su cinili Markovic (kasnije igrac Vojvodine i Mege) i Cvetkovic (koji je cak igrao i u Zvezdi). Pavkovic na pleju. Zuca Mitic na 4 i Jovanovic, inace dete Partizana, koje je u jednom momentu pre par sezona igralo za Slovan, na 5. Mozda i ponajbolja petorka Zdravlja iz tog perioda... Uz trenera Jovicu Arsica, naravno.
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Strana 3 od 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Košarkaška liga Srbije 2010/2011
» Superliga Srbije 2011/2012 - 2. deo
» Superliga Srbije 2011/2012 - 1. deo
» NBA liga 2011/2012 - 1. deo
» NBA liga 2011/2012 - 2. deo
» Superliga Srbije 2011/2012 - 2. deo
» Superliga Srbije 2011/2012 - 1. deo
» NBA liga 2011/2012 - 1. deo