ABA liga 2011/2012
+46
Tazz
Fiti
Gencha
Anti-RTS
NenadBG
Markos
Talicni Tom
sexdrogabodiroga
Hyperactive
Sensui
familija
Marko
XXL
Ray Allen
Djole
bookmaker
blagoje
Kure
fizicar
bigZ
Gale
slobokv83
lazarminator
Junglezburn
Novica-Ubica
ZuLuofVozdovac
mlekadzija
drexler
Psycho
Imperator
Kiril
2bad4u
Sergej
wolfvaga
Zemljoradnik
Macijauskas
superhik
Dule Kecman
Koleman
maxisb
dane
Naissus
Nolle
Everton
Mihael
Bodi Bond
50 posters
:: Arhiva :: Lige i kupovi
Strana 14 od 22
Strana 14 od 22 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 18 ... 22
Re: ABA liga 2011/2012
Gledao malog u Železniku, ok Miljenović malo ga preterah, ali ako ga porediš sa Cveletom, možda je malo jači
Šteta za Vasu što ove godine nije igrao ABA nekako. Mogao je lagano.
Šteta za Vasu što ove godine nije igrao ABA nekako. Mogao je lagano.
Nolle- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
Boga mi ima dobar biceps
Neverovatan je zaista. Bice ovo mec na jednu loptu, jako interesantno. Zao mi je sto je hala slabo popunjena.
Neverovatan je zaista. Bice ovo mec na jednu loptu, jako interesantno. Zao mi je sto je hala slabo popunjena.
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
i pored Ivanovića meni je jači utisak ovaj Sajmon. Dugo nisam gledao centra sa ovakvim ofanzivnim arsenalom, sve radi, daje iz pika, hvata alley oop-ove, igra sam leđima 1 na 1... strašno!
jedino je u odbrani malo tanak, mada čitava ekipa Radničkog je tako koncipirana da se toleriše blaga kurcobolja u odbrani.
Sad se prebacujem na Partizan prvu četvrtinu, pa ću se vratiti na 4. u Podgoricu.
God bless Arena Sport and ADSL
jedino je u odbrani malo tanak, mada čitava ekipa Radničkog je tako koncipirana da se toleriše blaga kurcobolja u odbrani.
Sad se prebacujem na Partizan prvu četvrtinu, pa ću se vratiti na 4. u Podgoricu.
God bless Arena Sport and ADSL
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38
Сећам се да је Талични пре можда годину дана причао о Морнару и како је видео пар клинаца са невероватним физичким предиспозицијама којима наши играчи у тим годиштима не могу ни да присмрде. Буквално ово што Дрекс прича, куцања, одраз, брзина, све.
blagoje- prva petorka
- Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39
Slazem se sa napisanim.drexler ::daj Nolle ne pričaj napamet . Cvele mu možda i jeste blizu, ali Miljenović nije ni do koljena (po fizikalijama pričam, naravno).
Ivanović je prošle godine vodio seniorski tim Mornara u finale njihovog prvenstva, i igrao Balkansku ligu. U finalu protiv Budućnosti je par puta u pozicionom napadu sa dva driblinga izbacivao Otaša i kucao preko Šćekića. Mali je čist crnac, rijetko viđene fizikalije, za njega se interesovao i Connecticut.
Ray Allen- prva petorka
Šta raditi, gledati snimak Partizana drugo na SOS-u ili cijelu utakmicu Bud -Rad na RTVCG?
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
Koeficijenti nakon 18. kola (bez 17.):
Sezona 2010/11:
Slovenija..........17
Srbija..............13
Hrvatska..........11.5
BiH..................11.5
Sezona 2011/12 (za sad):
Hrvatska..........10
BiH..................9
Srbija..............7.5
Slovenija..........5.25
Dvogodišnji (za sad):
Slovenija...........22.25
Hrvatska...........21.5
BiH...................20.5
Srbija...............20.5
Radnički izgubio šansu za F4
Od nedelje smo poslednji po dvogodišnjem koeficijentu
Sezona 2010/11:
Slovenija..........17
Srbija..............13
Hrvatska..........11.5
Sezona 2011/12 (za sad):
Hrvatska..........10
BiH..................9
Srbija..............7.5
Slovenija..........5.25
Dvogodišnji (za sad):
Slovenija...........22.25
Hrvatska...........21.5
BiH...................20.5
Srbija...............20.5
Radnički izgubio šansu za F4
Od nedelje smo poslednji po dvogodišnjem koeficijentu
Psycho- prva petorka
- Datum upisa : 15.11.2010
Godina : 48
Nolle- mvp
Koeficijenti nakon 18. kola (bez Cedevita vs CZBG):
Sezona 2010/11:
Slovenija..........17
Srbija..............13
Hrvatska..........11.5
Sezona 2011/12 (za sad):
Hrvatska..........10.33
BiH..................10
Srbija..............8
Slovenija..........5.5
Dvogodišnji (za sad):
Slovenija...........22.5
Hrvatska...........21.83
BiH...................21.5
Srbija...............21
Sezona 2010/11:
Slovenija..........17
Srbija..............13
Hrvatska..........11.5
Sezona 2011/12 (za sad):
Hrvatska..........10.33
BiH..................10
Srbija..............8
Slovenija..........5.5
Dvogodišnji (za sad):
Slovenija...........22.5
Hrvatska...........21.83
BiH...................21.5
Srbija...............21
Psycho- prva petorka
Krka menja igrače kao na traci. Mustafa Abdul Hamid se vratio, nakon odlaska Bena Hensbroua. Hamid je pre mesec dana raskinuo ugovor sa Krkom. Mislim da su ispucali kvotu igrača koje mogu da registruju, pa su morali da traže nekog ko je već bio tu da se vrati. Kakva sprdnja od lige i od kluba.
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Krka je klasican menadzersi tim. Mislim da je Rade Filipovic tamo glavni covek za dovodjenje.
Sergej- mvp
Jel bese 20 igraca maximum da se registruje?Bodi Bond ::Krka menja igrače kao na traci. Mustafa Abdul Hamid se vratio, nakon odlaska Bena Hensbroua. Hamid je pre mesec dana raskinuo ugovor sa Krkom. Mislim da su ispucali kvotu igrača koje mogu da registruju, pa su morali da traže nekog ko je već bio tu da se vrati. Kakva sprdnja od lige i od kluba.
Mislim da je i Partizan pre nekoliko sezone imao takav problem, ali da su mu iz lige izasli u susret.
Ray Allen- prva petorka
Ne znam koliko maksimalno igrača može da se registruje.
Niej uopšte dobro što se Zagreb provukao u Domžalama, svaki njihov poraz bi dosta značio našem koeficijentu.
Niej uopšte dobro što se Zagreb provukao u Domžalama, svaki njihov poraz bi dosta značio našem koeficijentu.
Bodi Bond- mvp
Helios je neverovatno isao sut, dali su cak 13 ili 14 trojki ja mislim, a dali bi i vise da nisu u par navrata nagazili na liniju 6,75... junak meca je May koji je u zadnjoj cetvrtini ubacio 13 poena i odlucujuci kos uz faul Bubnica (koji je napravio par idiotskih faulova bas nad njim)... Helios je imao napad za pobedu koji je MORAO da se odigra preko D.J. Gay-a, ali je lopta otisla kod Prepelica, koji je naravno promasio, jer mu je kroz celu utakmicu sut iz igre bio 15-5 ja mislim... mislim da su se igraci Heliosa malo uplasili na kraju utakmice, ali dobro...
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36
Bodi Bond ::Ne znam koliko maksimalno igrača može da se registruje.
Nisam se dovoljno potrudio da analiziram ovo novo bodovanje, ali mi se cini da smo ovu sezonu od Hrvata odavno izgubili, i da nam sad ostaje da se nadamo kiksevima Slovenaca i jos jednom raspadu Olimpije, jer realno samo njih mozemo da prestignemo ako i Zvezda krene da pobedjuje redovno i krade bodove na strani. Ostaje Siroki cija jedna pobeda automatski donosi i ceo bod Bosancima, pa je tu tesko bilo sta prognozirati, ali realno mozemo da zadrzimo drugo mesto i 4. tim koji ce placati WC ali, cini mi se, samo preko ledja Slovenaca.
sexdrogabodiroga- šesti igrač
- Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 39
Maksimum igraca koji moze da se prijavi u toku lige je 20.
Nolle- mvp
Koeficijenti nakon 19 kola:
Sezona 2010/11:
Slovenija..........17
Srbija..............13
Hrvatska..........11.5
Sezona 2011/12 (za sad):
Hrvatska..........11.67
BiH..................11
Srbija..............8.5
Slovenija..........5.5
Dvogodišnji (za sad):
Hrvatska...........23.17
BiH...................22.5
Slovenija...........22.5
Srbija...............21.5
Hrvati pretekli Slovence po dvogodišnjem koeficijentu. Do kraja sezone će to učiniti i BiH.
Ja sam uveren da će Široki ove godine imati bolji koeficijent od srpskih klubova. Isto će se verovatno desiti i po pitanju dvogodišnjeg koeficijenta.
Sezona 2010/11:
Slovenija..........17
Srbija..............13
Hrvatska..........11.5
Sezona 2011/12 (za sad):
Hrvatska..........11.67
BiH..................11
Srbija..............8.5
Slovenija..........5.5
Dvogodišnji (za sad):
Hrvatska...........23.17
BiH...................22.5
Slovenija...........22.5
Srbija...............21.5
Hrvati pretekli Slovence po dvogodišnjem koeficijentu. Do kraja sezone će to učiniti i BiH.
Ja sam uveren da će Široki ove godine imati bolji koeficijent od srpskih klubova. Isto će se verovatno desiti i po pitanju dvogodišnjeg koeficijenta.
Poslednji put izmenio Psycho dana Sre 8 Feb 2012 - 11:21, izmenio ukupno 2 puta
Psycho- prva petorka
Aj objasni, da ne kopam, ukratko. Kako se određuje broj timova za narednu sezonu?
Svaka zemlja po jedan + zemlja koja ima Evroligaša jedan + kako dalje?
Svaka zemlja po jedan + zemlja koja ima Evroligaša jedan + kako dalje?
Bodi Bond- mvp
Bice od velike vaznosti da Hemofarm nekako pobedi Siroki u ponedeljak, posle Siroki gostuje Partizanu tako da bi mogli bar malo da ih usporimo...
Mihael- mvp
Godina : 37
da sam ja bio u tunelu 20 sati, ja ih ne bih dobio, nego bih ih uništio!
slobokv83- mvp
- Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41
@Bodi
Broj klubova se tako određivao do ove godine. Nema toga više...
Prvo, da ne bude zabune, dvogodišnji koeficijent učinka ne znači više ništa, pošto su od ove godine propozicije takmičenja promenjene. Ja ga računam samo iz razloga da se vidi gde naša košarka stoji u tom periodu (doduše, počeo sam da ga računam kada se još uvek nije zvanično znalo da su propozicije promenjene, pa je ovo delom i posledica inercije).
Propozicije su od pre manje od 2 meseca objavljene na sajtu lige. Evo izvoda iz propozicija takmičenja koji se tiče broja klubova u narednoj sezoni:
Slično su postavljeni odnosi između SLO i BiH, s tim što se oni bore za treće mesto za SLO ili drugo za BiH. I ovde je odavno jasno da će BiH dobiti to dodatno mesto.
E...sad. Vrlo je zanimljivo kako se došlo do toga da HR i SRB imaju isti broj klubova na osnovu desetogodišnjeg učinka. I o ovome sam pisao, ali na forumu jedva da je bilo reakcije. Evo teksta:
Eto...pošto si u kontaktu sa njim možeš i ti da mu dostaviš podatke.
Broj klubova se tako određivao do ove godine. Nema toga više...
Prvo, da ne bude zabune, dvogodišnji koeficijent učinka ne znači više ništa, pošto su od ove godine propozicije takmičenja promenjene. Ja ga računam samo iz razloga da se vidi gde naša košarka stoji u tom periodu (doduše, počeo sam da ga računam kada se još uvek nije zvanično znalo da su propozicije promenjene, pa je ovo delom i posledica inercije).
Propozicije su od pre manje od 2 meseca objavljene na sajtu lige. Evo izvoda iz propozicija takmičenja koji se tiče broja klubova u narednoj sezoni:
O svemo ovome sam već pisao ranije. Mi i Hrvati imamo po tri kluba (na osnovu učinka u poslednjih 10 godina), a četvrti dobijamo mi ili oni u zavisnosti od toga ko bude uspešniji u tekućoj sezoni. To mesto se plaća. Odavno je već jasno da će to dodatno mesto dobiti Hrvati. Srbija naredne godine ostaje sa tri kluba.Članak 8. PRAVO IGRANJA U ABA LIGI
8.1. U natjecateljskoj sezoni 2012/13 u ABA ligi sudjelovati će 14 klubova.
8.2. Broj klubova iz dolje navedenih federacija određen je na osnovu rankinga federacija u zadnjih 10 sezona:
a) iz Bosne i Hercegovine: jedan (1) klub
b) iz Hrvatske: tri (3) kluba
c) iz Slovenije: dva (2) kluba
d) iz Srbije: tri (3) kluba
8.3. Pravo igranja u natjecanju ABA lige u sezoni 2012/13 klubovi će ostvariti temeljem plasmana u nacionalnim ligama sezone 2011/12.
8.4. Na osnovu rejtinga federacija sezone 2011/12 odredit će se dva (2) kluba a rejting federacija određuje se na sljedeći način:
8.4.1. Sve pobjede klubova u regularnoj sezoni 2011/12 za federacije Srbije i Hrvatske se zbrajaju i dijele s brojem klubova federacije u toj sezoni.
8.4.2. Federacija koja na osnovu rejtinga bude bolje plasirana dobiti će pravo da u sezoni 2012/13 ima jedan (1) klub više nego što je istaknuto u članku 8.2, a to mjesto će biti dodijeljeno u obliku wild karte uz plaćanje iznosa po odluci Boarda ABA-e.
8.4.3. Sve pobjede klubova u regularnoj sezoni 2011/12 za federacije Slovenije i BIH se zbrajaju i dijele s brojem klubova federacije u toj sezoni.
8.4.4. Federacija koja na osnovu rejtinga bude bolje plasirana dobiti će pravo da u sezoni 2012/13 ima jedan (1) klub više nego što je istaknuto u članku 8.2, a to mjesto će biti dodijeljeno u obliku wild karte uz plaćanje iznosa po odluci Boarda ABA-e.
8.4.5. U slučaju da nakon sezone 2011/12 obje federacije navedene u članku 8.4.1 ili 8.4.3 budu imale isti rejting plasman federacija će se odrediti na način da je bolje plasirana federacija ona koja ima bolje plasirani klub u sezoni 2011/12.
8.5. Jedno (1) mjesto u natjecanju ABA lige u sezoni 2012/13 dobiti će predstavnik Crne Gore i to KK „Budućnost VOLI“
8.6. Dva (2) mjesta u sezoni 2012/13 u natjecanju ABA lige bit će dodijeljena kao pozivnice i to:
a) jedno (1) mjesto će dobiti Košarkaški klub Maccabi iz Izraela.
b) jedno (1) mjesto će dobiti predstavnik Makedonije i to Košarkaški klub MZT.
8.6.1. Navedena dva (2) mjesta će biti dodijeljena u obliku wild karte uz plaćanje iznosa po odluci Boarda ABA-e.
8.7. U odluci Boarda ABA-e propisat će se uvjeti koje klubovi moraju ispuniti kako bi ostvarili pravo igranja u ABA ligi u sezoni 2012/13, odnose se na:
− financijska stabilnost kluba
− organizacijska stabilnost
− interes tržišta (TV prijenosi)
− rejting federacija u nastupima klubova u ABA ligi s tim da igranje u ABA ligi ne može ostvariti klub koji je u natjecanju nacionalne lige bio plasiran ispod petog mjesta.
8.8. U cilju zaštite kvalitetnog natjecanja klub koji u sezoni 2011/12 u natjecanju ABA ligi zauzme posljednje mjesto neće moći igrati u natjecanju ABA ligi u sezoni 2012/13, osim u slučaju da taj klub izbori pravo igranja u natjecanju Eurolige. U slučaju da klub ne ostvari navedene rezultate to mjesto će pripasti drugom klubu iz te federacije na osnovu plasmana u nacionalnom prvenstvu.
8.9. U natjecanju ABA lige u sezoni 2012/13 niti jedna federacija ne može imati više od četiri (4) kluba odnosno ne može imati manje od jednog (1) kluba.
Slično su postavljeni odnosi između SLO i BiH, s tim što se oni bore za treće mesto za SLO ili drugo za BiH. I ovde je odavno jasno da će BiH dobiti to dodatno mesto.
E...sad. Vrlo je zanimljivo kako se došlo do toga da HR i SRB imaju isti broj klubova na osnovu desetogodišnjeg učinka. I o ovome sam pisao, ali na forumu jedva da je bilo reakcije. Evo teksta:
Pošto se ovde nije povela rasprava na temu, isti tekst sam poslao Tegeltiji na mail adresu emisije SOS koš, pošto se on deklariše kao veliki zagovornik i zaštitnik interesa srpske košarke. Reakcije (naravno) nije bilo.Psycho ::Htedoh da se obratim administratoru sajta na ovu temu, ali za svaki slučaj proverim još jednom i ispostavi se da su napokon postavili propozicije takmičenja za tekuću sezonu.
Elem, propozicije su promenjene.
Evo i isečka:Dakle, ipak postoji shootout SRB vs CRO, odnosno SLO vs BiH. Jasno je da smo mi priliku za to jedno mesto već propustili.Članak 8. PRAVO IGRANJA U ABA LIGI
8.1. U natjecateljskoj sezoni 2012/13 u ABA ligi sudjelovati će 14 klubova.
8.2. Broj klubova iz dolje navedenih federacija odreñen je na osnovu rankinga federacija u zadnjih 10 sezona:
a) iz Bosne i Hercegovine: jedan (1) klub
b) iz Hrvatske: tri (3) kluba
c) iz Slovenije: dva (2) kluba
d) iz Srbije: tri (3) kluba
8.3. Pravo igranja u natjecanju ABA lige u sezoni 2012/13 klubovi će ostvariti temeljem plasmana u nacionalnim ligama sezone 2011/12.
8.4. Na osnovu rejtinga federacija sezone 2011/12 odredit će se dva (2) kluba a rejting federacija određuje se na sljedeći način:
8.4.1. Sve pobjede klubova u regularnoj sezoni 2011/12 za federacije Srbije i Hrvatske se zbrajaju i dijele s brojem klubova federacije u toj sezoni.
8.4.2. Federacija koja na osnovu rejtinga bude bolje plasirana dobiti će pravo da u sezoni 2012/13 ima jedan (1) klub više nego što je istaknuto u članku 8.2, a to mjesto će biti dodijeljeno u obliku wild karte uz plaćanje iznosa po odluci Boarda ABA-e.
8.4.3. Sve pobjede klubova u regularnoj sezoni 2011/12 za federacije Slovenije i BIH se zbrajaju i dijele s brojem klubova federacije u toj sezoni.
8.4.4. Federacija koja na osnovu rejtinga bude bolje plasirana dobiti će pravo da u sezoni 2012/13 ima jedan (1) klub više nego što je istaknuto u članku 8.2, a to mjesto će biti dodijeljeno u obliku wild karte uz plaćanje iznosa po odluci Boarda ABA-e.
8.4.5. U slučaju da nakon sezone 2011/12 obje federacije navedene u članku 8.4.1 ili 8.4.3 budu imale isti rejting plasman federacija će se odrediti na način da je bolje plasirana federacija ona koja ima bolje plasirani klub u sezoni 2011/12.
8.5. Jedno (1) mjesto u natjecanju ABA lige u sezoni 2012/13 dobiti će predstavnik Crne Gore i to KK „Budućnost VOLI“
8.6. Dva (2) mjesta u sezoni 2012/13 u natjecanju ABA lige bit će dodijeljena kao pozivnice i to:
a) jedno (1) mjesto će dobiti Košarkaški klub Maccabi iz Izraela.
b) jedno (1) mjesto će dobiti predstavnik Makedonije i to Košarkaški klub MZT.
8.6.1. Navedena dva (2) mjesta će biti dodijeljena u obliku wild karte uz plaćanje iznosa po odluci Boarda ABA-e.
8.7. U odluci Boarda ABA-e propisat će se uvjeti koje klubovi moraju ispuniti kako bi ostvarili pravo igranja u ABA ligi u sezoni 2012/13, odnose se na:
− financijska stabilnost kluba
− organizacijska stabilnost
− interes tržišta (TV prijenosi)
− rejting federacija u nastupima klubova u ABA ligi s tim da igranje u ABA ligi ne može ostvariti klub koji je u natjecanju nacionalne lige bio plasiran ispod petog mjesta.
8.8. U cilju zaštite kvalitetnog natjecanja klub koji u sezoni 2011/12 u natjecanju ABA ligi zauzme posljednje mjesto neće moći igrati u natjecanju ABA ligi u sezoni 2012/13, osim u slučaju da taj klub izbori pravo igranja u natjecanju Eurolige. U slučaju da klub ne ostvari navedene rezultate to mjesto će pripasti drugom klubu iz te federacije na osnovu plasmana u nacionalnom prvenstvu.
8.9. U natjecanju ABA lige u sezoni 2012/13 niti jedna federacija ne može imati više od četiri (4) kluba odnosno ne može imati manje od jednog (1) kluba.
Od naredne sezone se plaćaju 4 mesta u ABA. Dva gore pomenuta, Maccabi i MZT.
U kvalifikacijama za EL učestvuju dva kluba, a za EC jedan.
E, sad...Kaže se na osnovu učinka u 10 godina raspored timova je sledeći:
SRB 3 (8 titula, 4 puta finalisti, 7 puta prvi u regularnom delu sezone)
CRO 3 (1 titula, 3 puta finalisti, 2 puta prvi u regularnom delu sezone)
SLO 2 (1 titula, 2 puta finalisti, 1 put prvi u regularnom delu sezone)
Nikako ne treba zaboraviti ni činjenicu da Partizan nije igrao ligu prve dve sezone, a ostali srpski timovi nisu igrali prvu sezonu i da su srpski timovi osvajali ligu poslednjih 8 godina zaredom.
Samo da mi je znati kako su na osnovu učinka u 10 godina došli do ovakve raspodele!
Nije me mrzelo pa sam pravio i sledeći pregled:
Uspešnost država po sezonama:
2001/02 SLO: 54/88 - 61.36%, CRO: 43/88 - 48.86%
2002/03 SRB: 17/22 - 77.27%, SLO: 37/66 - 56.06%, CRO: 45/88 - 51.14%
2003/04 SRB: 37/52 - 71.15%, SLO: 56/104 - 53.85%, CRO: 52/104 - 50.00%
2004/05 SRB: 82/120 - 68.33%, SLO: 56/120 - 46.67%, CRO: 66/150 - 44.00%
2005/06 SRB: 88/130 - 67.69%, CRO: 35/78 - 44.87%, SLO: 34/104 - 32.69%
2006/07 SRB: 74/104 - 71.15%, CRO: 44/104 - 42.31%, SLO: 29/78 - 37.18%
2007/08 SRB: 83/130 - 63.85%, CRO: 51/104 - 49.04%, SLO: 26/78 - 33.33%
2008/09 SRB: 75/130 - 57.69%, CRO: 54/104 - 51.92%, SLO: 27/78 - 34.62%
2009/10 CRO: 60/104 - 57.69%, SRB: 69/130 - 53.08%, SLO: 21/52 - 40.38%
2010/11 SLO: 34/52 - 65.38%, SRB: 52/104 - 50.00%, CRO: 46/104 - 44.23%
Što će reći:
SRB prva 7 od 9 puta i dva puta druga po učinku svih klubova
CRO prva 1 od 10 puta, 5 puta druga i 4 puta treća
SLO prva 2 od 10 puta, 3 puta druga i 5 puta treća
Ukupna uspešnost za 10 godina:
SRB - 577/922 - 62.58%
CRO - 496/1028 - 48.25%
SLO - 374/820 - 45.61%
...Ko je ovde lud?!?!
Bodi, evo ti materijal za malo istraživačkog rada...ko je na ovo pristao...kakav je stav naših klubova, saveza...
Na Skupštini ABA-SIDRO d.o.o održanoj 22.09.2011 u Ljubljani i Skupštini klubova ABA lige održanoj 23.09.2011. u Ljubljani usvojene su PROPOZICIJE NATJECANJA ABA lige natjecateljska sezona 2011/12
...ili pokreni kolumnu (za ono malopre se ne zezam uopšte)
Eto...pošto si u kontaktu sa njim možeš i ti da mu dostaviš podatke.
Psycho- prva petorka
Znači, raspodela za sledeću sezonu izgleda ovako- Srbija 3 kluba, Hrvatska 4, Slovenija i Bosna po 2, Budućnost, Makabi i MZT.
Ono što meni bode oči je prisustvo Makabija. Razumem da neko mora da upumpa finansijsku inekciju u takmičenje, ali ako je liga već Jadranska, možda je bolje da to bude neki klub iz bližeg okruženja (ili bivše Juge, ako neko ima novca). Čini mi se da vlasnici lige svake godine bivaju sve alaviji i alaviji...
Drugi problem, a tiče se 10ogodišnjeg koeficijenta, izlazi opet iz vlasničke strukture lige. Dokle god ligu drže Slovenci, neće (sa poslovne strane gledano) dati nikom drugom da se meša i tako i stalno balansiraju izmedju Srbije i Hrvatske, ne dozvoljavajući ni jednoj ni drugo strani da se "osili" i preuzme stvar u svoje ruke, iako je to po svim potencijalima (Košarkaškim, pa i organizacionim, ne finansijskim) logično. Mada, mislim da modus jednake raspodele svejedno nikada neće zaživeti i ko nam je kriv što nismo mi došli na ideju na koju su Slovenci?
Treće, zbog krize, pre svega ulaganja u košarku, u Srbiji, možda je i bolje što će sledeće sezone igrati samo 3 kluba. Mi resurse za više u ovom trenutku nemamo. Ni igrački, ni finanskijski. Ali cilj treba da bude da sva ta 3 kluba budu u prvih 8 u ligi. Eto, to je logični korak napred u odnosu na trenutnu situaciju.
Ono što meni bode oči je prisustvo Makabija. Razumem da neko mora da upumpa finansijsku inekciju u takmičenje, ali ako je liga već Jadranska, možda je bolje da to bude neki klub iz bližeg okruženja (ili bivše Juge, ako neko ima novca). Čini mi se da vlasnici lige svake godine bivaju sve alaviji i alaviji...
Drugi problem, a tiče se 10ogodišnjeg koeficijenta, izlazi opet iz vlasničke strukture lige. Dokle god ligu drže Slovenci, neće (sa poslovne strane gledano) dati nikom drugom da se meša i tako i stalno balansiraju izmedju Srbije i Hrvatske, ne dozvoljavajući ni jednoj ni drugo strani da se "osili" i preuzme stvar u svoje ruke, iako je to po svim potencijalima (Košarkaškim, pa i organizacionim, ne finansijskim) logično. Mada, mislim da modus jednake raspodele svejedno nikada neće zaživeti i ko nam je kriv što nismo mi došli na ideju na koju su Slovenci?
Treće, zbog krize, pre svega ulaganja u košarku, u Srbiji, možda je i bolje što će sledeće sezone igrati samo 3 kluba. Mi resurse za više u ovom trenutku nemamo. Ni igrački, ni finanskijski. Ali cilj treba da bude da sva ta 3 kluba budu u prvih 8 u ligi. Eto, to je logični korak napred u odnosu na trenutnu situaciju.
wolfvaga- prva petorka
Po meni jako bitna rečenica. Nadam se da će je shvatiti ozbiljno oni koji o tim stvarima treba da brinu, bilo to klubovi ili savez, ili obe strane.wolfvaga ::
@Psycho - Sećam se dobro tog posta. Kao i toga da je Tegeltija iskulirao tvoj e-mail. Nažalost, moja jedina reakcija je bila bes, i svaki komentar koji bih ostavio kao odgovor na tvoj post bi bio pun psovki i neprimerenih reči.
Ostaje možda nada da će neko primetiti poruku tvog teksta, neko ko bi znao šta se može učiniti za dobrobit domaće košarke. Eventualno da se sastavi neka poruka kojom bi se bombardovala poštanska sandučad svih naših klubova, ljudi u savezu (svih, od ekonoma do predsednika). Svaki dan, ako treba, dok god neko ne odgovori da je poruku primio k znanju. I svim novinama poslati, možda se neko usudi da iza pseudonima objavi članak, ako već ne želi punim imenom (iako ne vidim zašto ne bi smeo). To bi bio neki moj predlog, nemam drugih ideja.
Verujem da i u savezu znaju za ovu činjenicu, verovatno znaju i u klubovima, ali mi se takođe čini da ne postoji volja za promenama. Neko će reći da se ova tema poteže sada kad naš savez gubi jednog učesnika, i kako nam to nije smetalo prethodnih godina kada smo mi imali najviše, itd.. Jeste i tada bila ista situacija. I verujem da po neke klubove nije isplativo da naprosto napuste ligu. Samo se nadam da će ovo biti jedan od onih šamara koji će naterati ljude u klubovima i savezu da zajedno sednu za sto i pronađu optimalno rešenje po domaću košarku. Nedopustivo je da prolaze godine zbog nonšalantnosti ljudi da primenjuju principe koji funkcionišu u našem državnom i političkom aparatu. Ne znam kako bih drugačije opisao pokušaj priključenja domaće košarke ULEB-u, a da ne upotrebim grubu reč. Ionako važimo za nesposobno-neradan narod (nažalost, treba nas motkom goniti kako bismo uradili jednu valjanu stvar), ne moramo to svakim potezom dokazivati. A možemo mnogo bolje, i mnogo više.
Tazz- šesti igrač
- Datum upisa : 22.10.2010
Ja smatram da bi morali da imamo sledece godine 2 predstavnika na F4(Partizan, Zvezda) a da 3. bude tu konstantna opasnost za isti(Radnicki). Sto ce reci u 6. a ne u 8. timova. To bi za mene bio uspeh i samo to.
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
Precenjuješ trenutno stanje stvari (bez uvrede). Sa jednim Makabijem, te hrvatskim klubovima koji konstantno ulažu (Cedevita pre svih, ali nikad ne odbacuj Cibonu ili Zagreb, kao ekipe koje pre svega imaju neki kontinuitet rada, a Cibona i brdo trofeja), Olimpijom koja je praktično domaćin ovog takmičenja, Budućnosti koja je uvek krcata našim iskusnim klupskim igračima i Crnom Gorom koja stoji iza njih, to je vrlo teško. Mi prvo treba da se presaberemo i oduzmemo, zbijemo redove, ili će nas počistiti za par godina. Naš veliki problem su podele, koje uvek tinjaju, pre svega na relaciji Partizan-Zvezda, a potom i uvek u nekom trećem pravcu (trenutno je to Radnički, ali to lako može biti i Vojvodina, ako to bude u perspektivi naš treći klub npr.). Dokle god je tako, a nema sistema i plana po kome treba da se radi, već sitnih interesa, mi ćemo biti tu gde jesmo (a treba priznati da stojimo bolje nego pred kraj 2000itih, ali inače nikad gore, tj. da nam je 1/2 finale EP najveći domet, dok na Olimpijadu nismo otišli već 2. put za redom, a to je najkvalitetnije košarkaško takmičenje)...Koleman ::Ja smatram da bi morali da imamo sledece godine 2 predstavnika na F4(Partizan, Zvezda) a da 3. bude tu konstantna opasnost za isti(Radnicki). Sto ce reci u 6. a ne u 8. timova. To bi za mene bio uspeh i samo to.
wolfvaga- prva petorka
Strana 14 od 22 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 18 ... 22
Similar topics
» NBA liga 2011/2012 - 1. deo
» NBA liga 2011/2012 - 2. deo
» NBA liga 2011/2012 - 3. deo
» Košarkaška liga Srbije 2011/2012
» Španska ENDESA liga 2011/2012
» NBA liga 2011/2012 - 2. deo
» NBA liga 2011/2012 - 3. deo
» Košarkaška liga Srbije 2011/2012