Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KK Partizan 2011/2012 - 1. deo

+47
sexdrogabodiroga
srb
Sensui
mlekadzija
Talicni Tom
Ray Allen
wolfvaga
Markos
Kiril
dane
lazarminator
2bad4u
Sarlo
familija
Hyperactive
air slavkan
Novica-Ubica
Anti-RTS
Tenenac
Gencha
slobokv83
expert
Zemljoradnik
Everton
Dule Kecman
Psycho
Naissus
Junglezburn
drexler
ZuLuofVozdovac
maxisb
blagoje
Djole
superhik
Macijauskas
Nolle
bigZ
Tazz
Mihael
NenadBG
Koleman
markoo
Imperator
fizicar
Kure
Sergej
Bodi Bond
51 posters

:: Arhiva :: Klupske teme

Strana 36 od 40 Prethodni  1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Sledeći

Ići dole

KK Partizan 2011/2012 - 1. deo - Page 36 Empty Re: KK Partizan 2011/2012 - 1. deo

Počalji od fizicar Pet 11 Nov 2011 - 23:54

ZuLuofVozdovac ::
2bad4u :: Osim toga verujem da pozicioni napad (ako je to poenta) može bolje da se izvede, kada lopta kruži oko odbrane

Тако мисли и Сабит Хаџић Smile

Bodi Bond ::Loa sam ostavio za kraj. On je u nekoliko navrata pokazao da stvarno može dosta. Da li je privikavanje na Evropu ili nešto drugo ne znam, ali mi nije jasno zbog čega mu u toku samo jedne utakmice igra ide od sjaja do očaja. Čas povuče kontru i ode do kraja, čas ima problema sa prenosom lopte...

Можда је ово одговор:

- Izuzetno važna pobeda, koju ne bismo mogli da ostvarimo bez ovakvih fenomenalnih navijača. Real je na momente pokazao o kakvoj se ekipi radi, kao skup brojnih NBA igrača, ali bili smo mudriji i uspeli da u ključnim momentima odigramo pametnije. Bio sam iscrpljen u određenim trenucima meča, ali su nas navijači pogurali kada je bilo najpotrebnije. Veoma sam uzbuđen, uspeli smo da se vratimo u meč i pokazali pobednički mentalitet i jako sam srećan zbog toga –rekao je Lo.

Ако ти сваког четвртка играш по 39 минута евролигашке кошарке, а за викенд још по 30-35 минута у АБА лиги, мислим да то сувише исцрпи организам. У Партизану су навикли да из Амера сваке године извуку и последњи атом снаге, што наравно није лоше, али сада имају играча који целу каријеру игра 10 минута по мечу и то из два дела повеже у другој и трећој четвртини...

Да се не стекне утисак да ја браним Ло-а, мислим да он идаље није испунио очекивања кад се узме у обзир висина његовог уговора за наше услове. Међутим, ја заиста видим велики напредак код њега, у првом мечу потив ЕФЕС-а имао је 6 изгубљених лопти, против Макабија 3, против Шарлоа и Реала по једну. Мислим да не постоји играч у Евролиги који може у да одигра 39 минута на кецу и да изгуби само једну лопту, а камоли да тако игра у континуитету. Поређења ради Ло игра дупло боље од Ловсона који је плаћен 5 пута више. Рачунајте и 5 асистенција (што и није тако много гледајући његову минутажу) и 3 украдене лопте (што опет показује напредак јер је против Шарлоа имао 2, против Макабија једну а против Ефеса ниједну).

Што се дављења лопте тиче, треба погледати на колико је поседа Партизан одиграо против Ефес-а а на колико против Реал-а, могуће је да ту лежи један од разлога победе. Док сам гледао меч против Макабија у Тел-Авиву одмах сам могао да приметим како је Партизан био конкурентнији кад је мало успорио у другом делу. Јесте Макаби био незаинтересованији због велике разлике, али опет је Партизан направио двоцифрени брејк у последњој четвртини. То вероватно није промакло ни људима у Партизану. А треба узети у обзир да ако утакмиицу успеш да спустиш са нпр 77 на 70 поседа по тиму, ти си ''појео'' добрих 6-7 минута (тих 7 поседа рачуна х2 јер си и противнику ускратио исти број напада) што уопште није занемарљиво кад имаш Лоу-а који игра 39 минута, и Пековића и Мачвана који играју по 33 минута.

Лоу ће бити први играч Партизана по одласку Пековића, и поред синоћних 6-15 за 2, у претходним мечевима је сасвим солидно шутирао и ако мало још опусти руку (или ако игра на бољим кошевима од оних у Пиониру) мислим да ће му 20 поена бити просек.

clapping super up thumbsup
fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 25.11.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

KK Partizan 2011/2012 - 1. deo - Page 36 Empty Re: KK Partizan 2011/2012 - 1. deo

Počalji od 2bad4u Sub 12 Nov 2011 - 0:51

Računam da ako je neki igrač najplaćeniji (a čini mi se da to AC jeste ove godine u KKP-u) treba da igra us kladu sa cifrom koju dobija. Znači ako košta kao dva solidna igrača, a dosadašnji play-evi su bili u tom nekom rangu, jer je on doveden kao NBA pojačanje, a Bo je igrao za 3-4 puta manje...
Računam da ako mu je već mnogo da u napadu igra po 40 minuta, da bar u odbrani može da sačuva direktnog protivnika, a ne da mu se neki Tunčeri, Ilijevski, Farmar, Papalukas ( sa svoje 34 godine), Mallet, i ko sve ne useru u život.
Odigrao je dobru odbranu na Ljulju, kome je prirodna pozicija 2-3, odigrao je na dobro onih par minuta na prepad na Rudiju u odbrani, (ali pošto su ga Gagi, a posle i Čakarević isprebijali).
Prethodne utakmice ,e Gagi posle nekoliko minuta igre, preuzimao njegove igrače, a on se štekao negde u odbrani...

Ne želim da ga poredim sa lošijima (tako se ne napreduje), nego sa boljima koji igraju 30+ minuta. Osim toga i Peković, koji je došao iz NBA, ne igra ništa manje po utakmici od AC-a, ali daje malo više na oba kraja terena, a i igra na malo fizički zahtevnijoj poziciji.

U mom nezadovoljstvu njime se određeni deo prirpisuje Vladi Jovanoviću,(čak i upravi) što nisu doveli još nekoga, ako već Pera ne može da pripomogne. Ili zašto nisu doveli dva duplo jeftinija, koji će igrati po 20 minuta KVALITETNE košarke...
Serem i ja. plez1
2bad4u
2bad4u
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sarlo Sub 12 Nov 2011 - 1:20

[quote="markoo"]
Bodi Bond ::
Nisam primetio zbog čega, ali je Peković Anđušiću očitao lekciju na klupi samo tako, uz jako glasno "Slušaj šta ti se priča!".

Kenjao mu je sto pre time out nije mu dodao loptu a jedva se izborio za poziciju,plus je skoro izgubio loptu u napadu zbog loseg vodenja...

Vlada je rekao Andjusic pre ulaska u igru, da faulira Carrola na izlasku iz bloka, da mu ne dozvoli da sutira, mislim da se zbog toga Pekmen drao. Na tom time-outu Vlada je rekao Andjusicu nesto u smislu, jesam te lepo pitao mozes li da napravis faul.
Sarlo
Sarlo
mahač peškirom
mahač peškirom

Datum upisa : 01.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

KK Partizan 2011/2012 - 1. deo - Page 36 Empty I Ibaka oduševljen: ''Niko kao 'Grobari''

Počalji od Imperator Sub 12 Nov 2011 - 11:02

Imperator
Imperator
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 40

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Karadjordje Sub 12 Nov 2011 - 12:32

ZuLuofVozdovac ::
Bodi Bond ::@Koleman
Inače, pevao si kao da si naš, moje pretnje pre utakmice su izgleda učinile svoje. Very Happy

Изгледа да ћу морати да нађем ново друштво за посету звездиним утакмицама...

Koleman ::Nisam pevao Bodi Sad To si prevideo, ali sam pickarao sudije skoro kao Dejan Udovicic Very Happy I da radovao se poenima, skokovima...Nisam pevao.

НИСАМ! сам... Very Happy

Karadjordje - где си ти нестао са форума, са баскета?

Na basket zaista ne mogu da stignem(trening+skola), a isao bi drage volje Smile Inace, forum pratim redovno, vidim sta ima napisano... Nesto i ne stizem puno da pisem, a uglavnom je sve ovde receno Wink Nadam se da cu imati vise vremena pa cu i cesce pisati.
Pozdrav za najbolju ekipu sa foruma friends
Karadjordje
Karadjordje
mahač peškirom
mahač peškirom

Datum upisa : 24.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lazarminator Sub 12 Nov 2011 - 15:07

Karadjordje ::
Pozdrav za najbolju ekipu sa foruma friends

a nas, ostalu boraniju sa foruma, neces da pozdravis? Smile
lazarminator
lazarminator
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Junglezburn Sub 12 Nov 2011 - 15:13

On to šalje kao podstrek da i mi budemo bolji... Smile
Junglezburn
Junglezburn
mvp
mvp

Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lazarminator Sub 12 Nov 2011 - 18:43

ja sam i dalje pod utiskom kako je Rudi polomio Cakarevica

lazarminator
lazarminator
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sergej Sub 12 Nov 2011 - 21:21

To je bila velika greska VJ. takticki propust koji je mogao da nas kosta utakmice. Cakar ima 4 penala , jasno je bilo da ce Rudi odmah da napadne i lako zavrsi sutem iz driblinga.
Sergej
Sergej
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Sub 12 Nov 2011 - 23:08

ne bih to previše stavljao na dušu Vlade (za razliku od nekih drugih stvari). Jednostavno, možda Čaki i nije bio prvobitni marker za Rudija, već je razvoj napada i neko preuzimanje dovelo do tog meč apa.

Uostalom, minut prije kraja nema se šta štediti, tad je svejedno da li ima 1 ili 4 faula. U krajnjem slučaju, ovde nema pomoći, šut za 3 poena iz step beka je gotovo nemoguće braniti, to je jedna od stvari zbog kojih Rudi vrijedi 3 milje a Draganče 200 konja.

Ja bih VJ-u više na dušu stavio igru Lawa u većem dijelu meča... Dugo nisam vidio pasivnijeg pleja, jednostavno, košarka po mom ukusu ne trpi da plej u nekim situacijama po 6-7 sekundi drži loptu i stoji u mjestu. To je OK u nekim specijalnim situacijama, završnicama meča ili tako nešto, ali ako je to standardna šema za cijelu utakmicu, nešto tu ne štima...
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Sub 12 Nov 2011 - 23:51

drexler ::ne bih to previše stavljao na dušu Vlade (za razliku od nekih drugih stvari). Jednostavno, možda Čaki i nije bio prvobitni marker za Rudija, već je razvoj napada i neko preuzimanje dovelo do tog meč apa.

Uostalom, minut prije kraja nema se šta štediti, tad je svejedno da li ima 1 ili 4 faula. U krajnjem slučaju, ovde nema pomoći, šut za 3 poena iz step beka je gotovo nemoguće braniti, to je jedna od stvari zbog kojih Rudi vrijedi 3 milje a Draganče 200 konja.

Ja bih VJ-u više na dušu stavio igru Lawa u većem dijelu meča... Dugo nisam vidio pasivnijeg pleja, jednostavno, košarka po mom ukusu ne trpi da plej u nekim situacijama po 6-7 sekundi drži loptu i stoji u mjestu. To je OK u nekim specijalnim situacijama, završnicama meča ili tako nešto, ali ako je to standardna šema za cijelu utakmicu, nešto tu ne štima...

Sa ovim boldovanim se slazem, tesko ko bi mogao odbraniti taj sut Fernandeza, a ja mislim da ga je Cakar solidno cuvao u tom napadu. Takve suteve je neverovatno nesto braniti...

Sa druge strane, ne bih se slozio za Lawa, pretpostavljam da si ga gledao u NBA i kako je resavao takve situacije. U Partizanu je jednostavno takva postavka igre, mozda su i drugi igraci bili malo pasivniji, ali sustina je da se u 90% situacija trazio Pekovic. Po meni je Law odigrao dobro, pogotovo u zavrsnici meca. Pogledajte Taj Losona koji je mnogo bolji igrac od Lawa ( bar za NBA skaute ) koji nikako ne moze da se snadje u Zalgirisu.
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Sub 12 Nov 2011 - 23:58

Vjeruj da će Lawson kod Trife odigrati na konstantnom nivou, a taj nivo će biti jednak onom koji je imao Mike Taylor u nekim utakmicama kada je igrao za nas. Jednostavno Trifa voli te kauboj playmaker-e Wink

Što se tiče Acie-a, on će vremenom igrati sve bolje, samo je pitanje kako će se u nekim prvim utakmicama snaći kada Pek ode.

Što se tiče Rudy-ja potpis na ovo što je rekao Drex Smile
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Ned 13 Nov 2011 - 0:15

naravno, ne vjerujem da Law radi nešto kontra taktike, zato sam i rekao da to stavljam na dušu Jovanoviću.

Meni se ta igra nikako ne sviđa. Može lopta doći do Pekovića i uz bržu tranziciju lopte među spoljnim igračima, pri čemu je moguće da se otvori i neka druga opcija osim spuštanja za Pekovića. Ovako, čini mi se da smo prilično čitljivi jer je glavna opcija navođenje pleja na 45 stepeni i čekanje da Peković na suprotnoj strani iskoristi blok i otvori se.

E sad, Partizan je pobjedio Real, pa sve ovo što ja pričam u suštini i jeste palamuđenje jer glavni posao je urađen, samo kažem da mi kao navijaču fali brži tempo u igri i malo raznovrsniji napad.
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Djole Ned 13 Nov 2011 - 0:19

Pa desavalo se da zbog tog brzeg tempa gubimo lopte u dodavanju... par igraca imaju jako los osecaj za to, pa je mozda opravdana odluka da se ovako sporije igra...
Djole
Djole
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fizicar Ned 13 Nov 2011 - 0:29

Meni to deluje ok. Smirena igra. Ne mozemo se mi juriti ni sa kim. Bolje nerezonski šut u poslednjoj sekundi nego izgubljena lopta.

Ono što je po meni primetno je nedovoljno korišćenje udvajanja Pekovića. Trebalo bi igrači da se bolje otvaraju, a on da se brže oslobodi lopte.
fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 25.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Ned 13 Nov 2011 - 0:34

Pa Real se zajebao sto nije Pekovica udvajao. Oni su ladno pustili njega da igra 1na1, zato su i izgubli.
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Ned 13 Nov 2011 - 0:35

Acie Law, ima jedan veliki problem u ovakvoj ekipi Partizana, a to je da kada on povuče loptu on obično igra 1 na 2. Zbog čega? Tu više nema Veselog i atletske četvorke da se te stvari rešavaju 3 na 2 i 3 na 1, što je donosilo KKP prošlih sezona dosta lakih poena posle jakih odbrana i dobrog skoka. Sada Law pored sebe ima Makija koji ne može toliko puta da sprinta kontru, možda 2 do 3 puta u toku cele utakmice, Čakarevića koji nikako da se opusti i Lučića koji je u padu malom. To su igrači od kojih zavisi igra u tranziciji Partizana, veoma teško je Acie-u po meni da sa takvim igračima na poziciji 3 i 4 on igra tranziciju i upušta se u neku jurnjavu po terenu. Potencijal za tranzicionu igru Partizan ima u Lučiću i Čakareviću, to je sigurno. Igrači su koji mogu da zakucaju, istrče. Verovatno zato i Lučić igra četvorku, porketan u odbrani, borben, ali... gledam neke tajmaute gde mu Vlada govori idi do kraja, u meso, itd... a on ništa. Nema više Lamze, Robertsa, Gista, Veličkovića koji su sa pozicije 4 mogli da unerede u tranziciji, kao i Veselog sa pozicije 3, nema više onih zakucavanja, lakih poena koji su dolazili posle kliničke odbrane ili jakog skoka, igra je usporena, to je vidljivo, ali za to nije zalsužan Acie i njegovo drvljenje lopte, nego cela ekipa, koja je donekle i atletski ograničena, pogotovo na poziciji 4 gde se tražio McRoberts, Pops,a na kraju balade došao Maki, koji je dobar igrač, ali nije naravno atleta kao momci koji su bili prvi pikovi za dolazak u KKP ove godine.
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sergej Ned 13 Nov 2011 - 2:59

Djole ::Pa desavalo se da zbog tog brzeg tempa gubimo lopte u dodavanju... par igraca imaju jako los osecaj za to, pa je mozda opravdana odluka da se ovako sporije igra...

Upravo tako. Dogovor je bio , to pouzdano znam . da se igra sporo i na mali broj poena. Bez ikakve trke i brzanja protiv Reala. Sto smo jako dobro videli u 3/4 kad su nam od cas posla sasuli kos iz laganih kontranapada. Jednostavno morali smo da se prilagodimo i da odigramo i ruznu kosarku sto cesto cinimo samo da bi pobedili. Generalno, nemam problem sa tim. Vise volim da dobijemo nego da pljuste kucanja banane alley up sta ti ja znam .... Neka ovako pa dokle stignemo. Mozda bi pobeda protiv AJ tamo bila kljuc za prolazak dalje. Cool
Sergej
Sergej
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Ned 13 Nov 2011 - 3:15

Naravno da je bio dogovor da se igra sporo. Kada god bi se uslo u jurnjavu Real je to kaznjavao. U tranziciji Partizan nema sta da trazi ni protiv Zvezde a kamoli protiv Reala. To nije njihov teren. Vlado(e) me je odusevio tu najvise u mecu! Kada god bi se zaletali, posle prvog takvog ispada je sekao time-outom. Imao je stvarno pravovremene odluke Smile
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sergej Ned 13 Nov 2011 - 3:46

E sad protiv Zvezde mozemo da igramo i sa 2.petorkom plez
Sergej
Sergej
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Ned 13 Nov 2011 - 3:55

Sergej ::E sad protiv Zvezde mozemo da igramo i sa 2.petorkom plez
Pa i igracete. Prva petorka vam je Pekovic.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od superhik Ned 13 Nov 2011 - 3:56

superhik
superhik
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od expert Ned 13 Nov 2011 - 3:59

expert
expert
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 40

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sergej Ned 13 Nov 2011 - 4:10

Koleman ::
Sergej ::E sad protiv Zvezde mozemo da igramo i sa 2.petorkom plez

Protiv P.P je dovoljno da pustimo Raska i svi zadovolji Very Happy

A sto se tice Jana Sad
Sergej
Sergej
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od familija Ned 13 Nov 2011 - 4:28

Sergej ::
Koleman ::

Protiv P.P je dovoljno da pustimo Raska i svi zadovolji Very Happy

A sto se tice Jana Sad
Sta? Kazi nam da su pregovori u zavrsnoj fazi.... thumbsup

familija
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 16.03.2011
Godina : 54

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 36 od 40 Prethodni  1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

:: Arhiva :: Klupske teme

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu