Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Samo za članove 4

+48
Tenenac
maxisb
Ray Allen
Imperator
XXL
Mihael
bigZ
air slavkan
Anti-RTS
Danny Trejo
Sensui
slobokv83
wolfvaga
Hyperactive
expert
familija
ZuLuofVozdovac
Gale
blagoje
2bad4u
drexler
Naissus
Novica-Ubica
Gencha
Junglezburn
Djole
bookmaker
Markos
superhik
Dule Kecman
mlekadzija
Talicni Tom
lazarminator
NenadBG
Koleman
Marko
fizicar
dane
Zemljoradnik
Macijauskas
Everton
Kure
Tazz
Nolle
Sergej
Bodi Bond
Psycho
markoo
52 posters

Strana 31 od 40 Prethodni  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40  Sledeći

Ići dole

Samo za članove 4 - Page 31 Empty Re: Samo za članove 4

Počalji od Bodi Bond Uto 7 Feb 2012 - 5:03

Junglezburn ::Dakle, tvoja druga kolumna će predložiti rešenja?
Cilj mi nije bio ni da ja predlažem rešenja, već da čisto napišem negde podatke koje, čini mi se, niko nikad nije izneo,a Psycho se potrudio...

Na kraju krajeva, nemam ja taj kredibilitet da predlažem bilo kakva rešenja.

Talicni Tom ::Govorim o širem kontekstu, ne može se, naravno ako je namjera da se donose ozbiljni zaključci, uzimati samo jedan od uzroka i davati zaključke, a da pri tom ni drugi btiniji uzroci nisu obrađeni i obuhvaćeni.
Nigdje ne kažem da Jadranska liga nije kriva ili bar najviše odgovorna za gašenje tih centara, ali ovo što je dato u kolumni nije dokaz. Ko kaže da situacija ne bi bila i gora, a ne bolja kako se tvrdi. A trend jeste, ne samo od ulaska u Jadransku, nego i mnogo ranije, pada kvaliteta košarke, i klupske i reprezentativne.
A cijela priča je bazirana na tome, napisati kako je Jadranska kriva za naše probleme, bez obzira na sam naslov. A kažem, na klimavim je nogama. Gore je to da je taj stav već uvriježen, malo ga ko više i dovodi u pitanje, a krije ova neodgovorena pitanja.
A inače, u skladu sa naslovom kolumne, moglo se lijepo diskutovati o tome kako se odluke donose, sa čijim uticajem, na čiju štetu ili korist, čini mi se da bi imalo mnogo više podloge.

Izvinite ako smaram, jer mi se čini da ću biti shvaćem pričaš bijelo je ali....
Meni se uopšte ne čini da je poenta teksta da je ABA kriva za sve, već to što čelnici naših klubova ne mogu da se dogovore oko najosnovnijih stvari, zejedničkog stava, pa i pored brutalno dobrih rezultata imamo siti broj timova kao i ostali...
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Uto 7 Feb 2012 - 5:06

Tek mi je sada palo napamet da je mozda dizanje ruku od Hemofarma usledilo i posle saznanja da cemo imati 3 tima u ABA? Oni realno nisu mogli nikako da udju u tu grupu i pustili su definitivno sve niz vodu. Koji motiv moze biti ulaganje u tim koji igra KLS?
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Uto 7 Feb 2012 - 5:12

Talicni Tom ::Govorim o širem kontekstu, ne može se, naravno ako je namjera da se donose ozbiljni zaključci, uzimati samo jedan od uzroka i davati zaključke, a da pri tom ni drugi btiniji uzroci nisu obrađeni i obuhvaćeni.
Nigdje ne kažem da Jadranska liga nije kriva ili bar najviše odgovorna za gašenje tih centara, ali ovo što je dato u kolumni nije dokaz. Ko kaže da situacija ne bi bila i gora, a ne bolja kako se tvrdi. A trend jeste, ne samo od ulaska u Jadransku, nego i mnogo ranije, pada kvaliteta košarke, i klupske i reprezentativne.
A cijela priča je bazirana na tome, napisati kako je Jadranska kriva za naše probleme, bez obzira na sam naslov. A kažem, na klimavim je nogama. Gore je to da je taj stav već uvriježen, malo ga ko više i dovodi u pitanje, a krije ova neodgovorena pitanja.
A inače, u skladu sa naslovom kolumne, moglo se lijepo diskutovati o tome kako se odluke donose, sa čijim uticajem, na čiju štetu ili korist, čini mi se da bi imalo mnogo više podloge.

Izvinite ako smaram, jer mi se čini da ću biti shvaćem pričaš bijelo je ali....

Талични, ако смем да се убацим, тј. да "одбраним" Бодија... Мислим да си се закачио, верујем из најбоље намере, на ствар која је у овој колумни по мени требала бити у другом плану. Очигледно си пропустио часове које је на теми АБА лига држао Психо, а из које је и потекла ова колумна. Океј, мислим да је и Боди схватио да је начео једну болну тему која заслужује најмање једну посебну колумну, али он је то да ли је јадранска лига штетна или не по српску кошарку поменуо онако успут и погрешно се (мало више него што треба) задржао на томе. Научиће на грешкама. Smile Поента је ( или је требала бити) зашто смо закинути за број клубова и зашто Партизан и Звезда немају заједнички фронт према челницима лиге.

Боди, само напред.
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Uto 7 Feb 2012 - 5:25

Evo neki h citata koji su mogli malo bolje biti formulisani da bi kolumna imala željeni ton.

Nakon čitanja brojki u daljem tekstu nametnuće se, sasvim prirodno, pitanje opradvanosti igranja ABA lige.
...
Odlaskom na Jadran počelo je urušavanje domaće lige, to je sada jasno kao dan. Košarkaški centri poput Kraljeva i Čačka sada ne mogu ni da zamisle da se suprotstave ABA ligašima, a svojevremeno su i najveći padali u tim gradovima.
...
Osim urušavanja domaćeg takmičenja, postavlja se i pitanje da li su klubovi koji igraju ABA ligu napredovali u poslednjih 10 godina?

Pitam se, eto, ko kaže da neki centri ne bi propali i da se igrala samo domaća liga, ko kaže da i ovi što igraju na Jadranu ne bi bili lošiji i slično.
A ovde je to datost. Samo toliko.
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 08.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od familija Uto 7 Feb 2012 - 5:28

@Bodi
Svaka cast za kolumnu i srecno neka ih bude jos na STOTINE.... cheers

familija
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 16.03.2011
Godina : 54

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maxisb Uto 7 Feb 2012 - 6:37

Također čestitam Bodiju na prvoj kolumni! Smile S prvom kolumnom već se probijaš na međunarodnu scenu.. Very Happy
Kao zaljubljeniku u košarku definitivno mi se jako sviđa spomenuta ideja o ABA II ligi. Ne ulazim uopće u to koliko je tako nešto realno, izvedivo ili produktivno, samo iznosim svoje subjektivno mišljenje...

E da... Kad ćete uvrstiti Bodija u probrano društvo dijela foruma "Novinari"? Smile
maxisb
maxisb
mahač peškirom
mahač peškirom

Datum upisa : 06.10.2011
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sergej Uto 7 Feb 2012 - 7:22

Za mene najkompletniji igrac koga sam gledao je Sarunas Jasikevicius . Za nijansu ispred DIamantidisa.
Sergej
Sergej
mvp
mvp

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od superhik Uto 7 Feb 2012 - 7:55

Kolumna je autorski tekst u kome autor (kolumnista) iznosi svoje misljenje. Nije duzan da daje resenja, samo skrece paznju na odredjene teme. Bodi je dao (uz Psihovu pomoc) i previse tacnih podataka i cinjenica za jednu kolumnu. Odlican 5 od mene!

Sto se tice kompletnog igraca - Dusan Kecman mi prvi pao na pamet Smile
superhik
superhik
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zemljoradnik Uto 7 Feb 2012 - 9:55

maxisb ::E da... Kad ćete uvrstiti Bodija u probrano društvo dijela foruma "Novinari"? Smile
Ima on još da lomi prste na tastaturi dok zasluži. Smile

Zemljoradnik
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Uto 7 Feb 2012 - 10:02

Sergej ::Za mene najkompletniji igrac koga sam gledao je Sarunas Jasikevicius . Za nijansu ispred DIamantidisa.
Sarac je lucidniji, ali je Dimitris kompletniji, u svakom slucaju vrhunski igraci. Zeljku je sigurno uzivanje raditi sa takvim igracima..
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od 2bad4u Uto 7 Feb 2012 - 12:11

Jasikevičijus, slabo ili nikako ne igra odbranu. Nema brzinu i fizikalije.
Bjelica, nije ni igrač, a ne kompletan igrač. Imao je jednu polusezonu kvalitetnu i to ga po meni ne svrstava još ni u igrače...

E da se i ja osvrnem na temu Bodijeve kolumne. Kada se sabere 2 i 2, i vidi da osim ABA ligaša svi ostali igraju 4 meseca godišnje košarku, a tako je jer nema najvećih i najboljih, da se 20 timova u ligi naprave i broj utakmica, ne znam u kakvim gaćama da nosiš glavu i mozak i ne pomisliš da je odlazak naših timova na jadran unazadio našu košarku i više nego što se misli.
Tih par timova ima neke benefite igranja jakih utakmica i igranja tokom cele sezone, ovo ostalo, je TUGA PREGOLEMA... Od nekih 6 meseci treniranja, 4 meseca se igra neka košarka, ostatak vremena se lade jaja, po meni je to odlika amaterizma, i igranja ispred zgrade, a ne profesionalno bavljenje sportom, a još manje pravljenja igrača za reprezentaciju. To malo timova što igra KLS, zbog malo utakmica, a verovatno i imperativa rezultata, ne bi li se plasirali u superligu i odigrali još desetak, petnaest utakmica, dovode formirane, četja matore igrače ili otpatke od NLB-ligaša, retki klinci dobijaju šansu............

A od sada će i samo tri kluba igrati jadran. Što prostom računicom govori da će 36 igrača imati normalan broj utakmica u rukama, od toga 5-6 mladih (u najboljem slučaju) dobijati minute na kašikica... I posle se pitamo, i nismo sigurni u razloge propadanja naše košarke.

Bravo Bodi, pravo u centar!
2bad4u
2bad4u
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Uto 7 Feb 2012 - 12:36

Када причамо о комплетним играчима, пре неки дан читам како Батум хвали Галинарија. И спомиње као му је драго што је добио вишемилионски уговор, те између осталог каже нешто у смислу док смо били у Европи у млађим категоријама у нашем годишту се знало или он или ја, ми смо били најбољи играчи у том узрасту, али сам увек говорио да је он мало бољи. Мислим да је већ неко писао о њима у врло сличном конктесту, али два млада играча која су приближан пример комплетног играча на својој позицији. А наша два крила истог годишта не устају са клупе. Ајде за Шешеља ми није жао јер је ограничен само сјајним шутем за три, али Бјелица је требао да буде, није још касно, тај наш all round играч. Туга.
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Uto 7 Feb 2012 - 12:38

Bodi, svaka cast ca kolumnu, odlicno napisana!!! up
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gale Uto 7 Feb 2012 - 14:01

Слажем се. Немам појма о новинарском занату, па не могу са те стране да судим, али чини ми се да је колумна лепо написана. Капирам да је циљ једне колумне да изазове размишљање читалаца, да покрене питања, а не да доноси коначне судове. Мислим да је Бодијева колумна тачно то и постигла.

Али, верујем и да су критике најдобронамерније могуће, од људи који знају мало више од мене, и да Боди о њима треба да размисли.
Gale
Gale
mahač peškirom
mahač peškirom

Datum upisa : 28.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Danny Trejo Sre 8 Feb 2012 - 5:40

Bodi Bond ::Jaramaz, Lučić, Milosavljević i Čakarević su daleko od potencijala. Poslednje trojica su dobri za sve po malo, a ni za šta konkretno. Jedan, a maksimalno dvojica mogu biti u ozbiljnom timu.

To vam je red cifara sa kojima se barata, a koje su za Partizan misaona imenica. I sa te strane svaka čast Daniloviću kakav je klub napravio da svi žele da dođu da igraju, a o stvarima koje ne valjaju sam pisao ranije, ne bih sada o tome. Možete zamisliti kolike je tek ponude imao Peković, a došao je da igra za siću naspram toga.
Potpuno se slažem sa ovim postom.Prvi pasus je sustina,igraci zadatka,nikako prve opcije.Potencijal je reč na koju imaju pravo Miljenović,Bešović,Bertrans,Čekovski,Bogdanović i ostale junoše.
Sergej ::Bodi je veoma slikovito objasnio. Preko nekih cifara mi ne mozemo da idemo.A sto se tice Cakarevica i gore pomenutih. Oni su sadasnjost Partizana. sa 23-24 godine ne mogu vise biti potencijal nego gotovi formirani igraci.

A Bertans Andjusic Miljen i Bogdan su nasa nadam se veoma svetla buducnost Smile

Tako je
Danny Trejo
Danny Trejo
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 30.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Danny Trejo Sre 8 Feb 2012 - 5:57

2bad4u :: Jasikevičijus, slabo ili nikako ne igra odbranu. Nema brzinu i fizikalije.
Bjelica, nije ni igrač, a ne kompletan igrač.
Jeste igrač,reprezentativni igrač.Ima dobra šut,odličnu tehniku za tu visinu.Da igra ligu bivše Jugoslavije kao startno krilo KK Crvena Zvezda u poslednje dve godine umesto što varira sa minutažom u inostranstvu,bio bi novi Kukoč.To mu je nedstajalo da bi postao ta klasa,medjutim mislim da je to vreme za njega iscurelo u pečalbi.
Danny Trejo
Danny Trejo
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 30.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Sre 8 Feb 2012 - 7:18

Kad sam video da je Danny napisao nesto, mislio sam da pita " Sergej kad ce cetvorka?" Very Happy
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tenenac Sre 8 Feb 2012 - 8:42

Tenenac
Tenenac
mahač peškirom
mahač peškirom

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lazarminator Sre 8 Feb 2012 - 18:09

Macijauskas ::Kad sam video da je Danny napisao nesto, mislio sam da pita " Sergej kad ce cetvorka?" Very Happy
ROFL rofl
lazarminator
lazarminator
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sergej Sre 8 Feb 2012 - 22:30

Samo sto nije plez
Sergej
Sergej
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hyperactive Pet 10 Feb 2012 - 10:59

Ja se izvinjavam ako je vec odgovoreno na ovo pitanje, ali ne mogu da nadjem pa eto...

Da li James ima ugovor striktno do kraja ove sezone ili postoji neka klauzula da se potpise i za narednu?
Da znam koliko da navijam za njegov napredak. Smile
Hyperactive
Hyperactive
prva petorka
prva petorka

Godina : 35

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Ned 12 Feb 2012 - 11:02

Kad ste kod Palme na ime grada uzima strane kredite jako velike, koje ce da isplacuje ko zna ko i kad. Deo novca da za akva park, muzej i tako dalje, time kupi glupi narod i dobije vlast,prosto.
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marko Ned 12 Feb 2012 - 12:15

Macijauskas ::Kad ste kod Palme na ime grada uzima strane kredite jako velike, koje ce da isplacuje ko zna ko i kad. Deo novca da za akva park, muzej i tako dalje, time kupi glupi narod i dobije vlast,prosto.

Cuveni rat Verko- Palma na sceni Very Happy

Salim se naravno, Palma reketira sve zive, ukljucujuci i narkodilere...

Marko
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Ned 12 Feb 2012 - 12:27

Odlični su obojica Smile
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp