Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Samo za članove 4

+48
Tenenac
maxisb
Ray Allen
Imperator
XXL
Mihael
bigZ
air slavkan
Anti-RTS
Danny Trejo
Sensui
slobokv83
wolfvaga
Hyperactive
expert
familija
ZuLuofVozdovac
Gale
blagoje
2bad4u
drexler
Naissus
Novica-Ubica
Gencha
Junglezburn
Djole
bookmaker
Markos
superhik
Dule Kecman
mlekadzija
Talicni Tom
lazarminator
NenadBG
Koleman
Marko
fizicar
dane
Zemljoradnik
Macijauskas
Everton
Kure
Tazz
Nolle
Sergej
Bodi Bond
Psycho
markoo
52 posters

Strana 30 od 40 Prethodni  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40  Sledeći

Ići dole

Samo za članove 4 - Page 30 Empty Re: Samo za članove 4

Počalji od Bodi Bond Pon 6 Feb 2012 - 12:13

Gencha ::Ja se ne bih slozio da je Dule kreativne igrace ubijao u pojam - on je stvorio Kecmana, dao je Tepicu ulogu prvog pleja u Evroligi, Djekicu 15 min u F4 sezoni, forsirao je Tripkovica koji nije neki fizikalac/defanzivac...
Au, pa kako je Dule stvorio Kecmana? Kecman je prvi put došao u Partizan sa 25 godina.

Forsirao je Tripkovića, ali ga nije naučio da vodi loptu. Forsirao je krug za Uroša i to je sve što je on forsirao.

Dule je znao da napravi tim od jednodimenzionalnih igrača u kome svako ima svoju ulogu. Odnosno da napravi od govana pitu.
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Pon 6 Feb 2012 - 12:14

To vec moze Very Happy
Jeste Vujovic kreativan i dobar je u skoku ali tu se njegovo znanje zavrsava. Ako nekoga zanima, igra sada za Skavolini, mladje kategorije.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gencha Pon 6 Feb 2012 - 12:22

Bodi Bond ::
Au, pa kako je Dule stvorio Kecmana? Kecman je prvi put došao u Partizan sa 25 godina.

Forsirao je Tripkovića, ali ga nije naučio da vodi loptu. Forsirao je krug za Uroša i to je sve što je on forsirao.

Dule je znao da napravi tim od jednodimenzionalnih igrača u kome svako ima svoju ulogu. Odnosno da napravi od govana pitu.
Pa lansirao je Kecmana u Evroligu plez
Tripkovica je stavljao i na poziciju 1, ali izgleda da njemu nije bilo pomoci.
Sto se tice uloga u timu, pa valjda svaki trener pravi tim gde svako ima svoju ulogu? Cinjenica je da Dule i nije imao na raspolaganju neke kompletne igrace. Voleo bih da vidim kako bi se snasao sa ovom ekipom - Miljenovic, Bogdanovic, Andjusic, Bertrans...
Gencha
Gencha
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 35

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od 2bad4u Pon 6 Feb 2012 - 22:02

Morao bih da pitam ko je po vama kompletan igrač, ili bar kakve takav prototip treba da ima karakteristike?! I voleo bih da to podelite po pozicijama, jer bi verovatno, da postoji ili može da se stvori kompletan igrač, svi igrači imali 220, i mogli bi da igraju na svakoj poziciji...
2bad4u
2bad4u
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Pon 6 Feb 2012 - 22:19

Dimitris je za mene kompletan igrac.
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zemljoradnik Pon 6 Feb 2012 - 23:00

2bad4u :: Morao bih da pitam ko je po vama kompletan igrač, ili bar kakve takav prototip treba da ima karakteristike?! I voleo bih da to podelite po pozicijama, jer bi verovatno, da postoji ili može da se stvori kompletan igrač, svi igrači imali 220, i mogli bi da igraju na svakoj poziciji...
Nevezano za ovu raspravu, to je dobro pitanje. Slažem se sa Macijem da je Dijamantidis kompletan igrač, ali uopšte ne moramo da idemo tako visoko u hijerarhiji da bi našli kompletnog igrača, Kecman zna sve što jedan bek/krilo treba da zna. Zna da igra i odbranu i napad 1-na-1, 2-na-2 i 5-na-5, zna da šutira, da prođe do koša (i ne plaši se da uradi bilo šta od toga), zna da se postavi za skok, ima dobru kontrolu lopte, ispunjava taktičke zadatke, u većini slučajeva donosi pravilne odluke. Možda sam nešto i zaboravio, ali generalno to su osnove koje svaki bek/krilo mora da zna, sve preko toga je stvar talenta, fizičkih predispozicija i dodatnog rada (odnosno usavršavanja svih ovih elemenata).

Zemljoradnik
prva petorka
prva petorka

Godina : 44

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Uto 7 Feb 2012 - 2:33

Sergej ::E sad kasne plate. Pa svima kasne plate nije to bas neki izgovor.
Kako je meni rece od septembra je primljeno 3 plate. Kada ti ne bi kod tvog gazde primio 3 plate zabusavao bi malo?
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sensui Uto 7 Feb 2012 - 2:49

Kad ste vec spomenuli Djekica, video sam ga sa devojkom ili sestrom u Delti u subotu.Malo je ojacao ali je i dalje preslab da bi se nosio za ozbiljnijim protivnicima, posebno u EL.
Sensui
Sensui
mahač peškirom
mahač peškirom

Datum upisa : 10.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dule Kecman Uto 7 Feb 2012 - 3:23

Ovde smo najslobodniji da komentarisemo.. Smile
Ne daj Boze da se Srbi sloze
Sada si pravi Tegi, samo jos neku emisiju da ti sredimo.. Very Happy

P.S.
Velika zahvalnost Nenadu Samardžiću na statističkim podacima upotrebljenim u ovoj kolumni!
Cenim da je ovo Psycho, svaka cast na trudu.. up
Dule Kecman
Dule Kecman
mvp
mvp

Godina : 34

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Uto 7 Feb 2012 - 3:36

Svaka cast Psycho kao i tebi Bodi. Nek' je sa srecom i da bude puno dobrih kolumni..
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gencha Uto 7 Feb 2012 - 3:42

Zemljoradnik ::
Nevezano za ovu raspravu, to je dobro pitanje. Slažem se sa Macijem da je Dijamantidis kompletan igrač, ali uopšte ne moramo da idemo tako visoko u hijerarhiji da bi našli kompletnog igrača, Kecman zna sve što jedan bek/krilo treba da zna. Zna da igra i odbranu i napad 1-na-1, 2-na-2 i 5-na-5, zna da šutira, da prođe do koša (i ne plaši se da uradi bilo šta od toga), zna da se postavi za skok, ima dobru kontrolu lopte, ispunjava taktičke zadatke, u većini slučajeva donosi pravilne odluke. Možda sam nešto i zaboravio, ali generalno to su osnove koje svaki bek/krilo mora da zna, sve preko toga je stvar talenta, fizičkih predispozicija i dodatnog rada (odnosno usavršavanja svih ovih elemenata).
Ja se ne slazem da su Kecman i Diamantidis kompletni igraci, jer Diamantidis nema dobar sut, mada ga je popravio u poslednjih par sezona, a Kecman, da bi bio kompletna trojka u modernoj kosarci, morao bi da ima bolje fizikalije.
Ja bih rekao da je Nemanja Bjelica kompletan igrac - igra dobru odbranu, ima igru na niskom postu, skok, sut, nije slabasan, a dosta je visok, ume i da odigra na pleju. Problem je sto bi u svim tim atributima trebalo da bude jos za nijansu bolji da bi bio odlican igrac, ali kompletan je u smislu da nema neku veliku manu. Isto mislim i za Velickovica.
Gencha
Gencha
šesti igrač
šesti igrač

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Uto 7 Feb 2012 - 3:45

Ne slazem se da Diamantidis ima los sut, tj. da nema dobar. Posebno se ne slazem da Bjelica i Velickovic imaju bolji.

Poslednji izmenio Macijauskas dana Uto 7 Feb 2012 - 3:48, izmenjeno ukupno 1 puta
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Uto 7 Feb 2012 - 3:46

Chuck Eidson i Fernando SanEmeterio su za mene najkompletniji igrači. Pogotovo mnogo volim da gledam Eidsona. Što se ova diskusija povela u ovoj temi ? Smile

Bjelica nažalost još nije postao igrač i dalje nema odgovornost u igri, tek kada dođe do tog nivoa, onda može nešto da se priča o njemu, a nažalost on već ima 23-24 godine. Polako treba da se nameće, ali kada igra za ekipu koja se vrti oko 2 igrača + plej, teško on tu može doći do izražaja i pokazati šta zna sve sa svojih 210cm.
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Uto 7 Feb 2012 - 3:48

Gencha ::Diamantidis nema dobar sut, mada ga je popravio u poslednjih par sezona.
Dijamantidis pogadja suteve samo kad je potrebno, inace nema dobar sut Very Happy
Ma daj brate gde nema dobar sut.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Uto 7 Feb 2012 - 3:56

Ovako na prvu, Bodi, ne znam koliko je Psiho ucestvovao, kolumna mi se ne svidja. Duga je, ali da kazemo da je to razumljivo zbog podataka koje daje.
Sustina je da je dat stav o stetnosti lige, a podrzava ga klimava logika. A ona je najbolji klubovi u Jadranu -> sprska kosarka propada. Izgleda logicno i zdravorazumski, mozda bi i mogao da podrzim ovaj stavali ne mora da bude slucaj. Previse je simplifikovana situacija uzrok- posljedica, a po difoltu je najlakse naci krivce negdje drugo.
Ko moze da kaze da nam se ne bi rapsali isti nabrojani centri i da igrali protiv najboljih nasih klubova. Zasto nam se raspao HF, Zvezda, FMP se poceo urusavati? Pa bar njih nije jadran unistavao. Koliko ima uticaja ekonomska situacija, privatizacija, talenat, nerad, sta je sa drugim kolektivnim sportovima, sportom uopste? Mnogo je faktora u igri, a mi redovno znamo za samo jedan. Pa makar bio i najveci.
I ako je to dovoljno za forum, za kolumnu nije, da ne nagadjam koliko je to dozvoljeno u novinarskom esnafu.
Druge ce valjda biti bolje.
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 08.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zemljoradnik Uto 7 Feb 2012 - 3:57

Gencha ::Kecman, da bi bio kompletna trojka u modernoj kosarci, morao bi da ima bolje fizikalije.
Kod njega su problem godine, do pre dve godine je fizički bio sasvim solidan, odnosno nije bio ispod neophodnog nivoa.

@Nolle
To što Bjelica ne dobija odgovornost u igri nema veze s tim da li je komletan igrač, a ja mislim da jeste, ne nedostaje mu ni jedan od osnovnih elemenata za poziciju 3. Ali vrhunski igrač još nije, a da li će biti zavisi pre svega od njega.

EDIT: da dodam da se slažem sa Taličnim po pitanju kolumne, ne poštuje dobru novinarsku praksu. Ali Aco, nemoj ovo da shvatiš negativno. Prihvati to kao kritiku, razmisli da li je to tačno i ako dođeš do zaključka da jeste potrudi se da nadalje pišeš drugačije. Niko se nije naučen rodio, kako stičeš kilometražu postajaćeš bolji. Samo napred!

Poslednji izmenio Zemljoradnik dana Uto 7 Feb 2012 - 4:02, izmenjeno ukupno 1 puta

Zemljoradnik
prva petorka
prva petorka

Godina : 44

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Uto 7 Feb 2012 - 4:02

Ja pod kompletnim igračem, podrazumevam da ima i odgovornost u igri svoje ekipe, kao što imaju Dimitris, SanEmeterio, pa čak i Weems, da bi bio kompletan igrač moraš biti i lider te ekipe. Bjelica to u ovom trenutku nije, iako mi je izuzetno krivo zbog toga zato što smatram da je jedna od najboljih trojki u Evropi. Takođe smo zaboravili i Kirilenka.

P.S
Eidson je napravio veliku grešku što je otišao u Barsu.
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gencha Uto 7 Feb 2012 - 4:03

Da se razumemo, meni je Dijamantidis jedan od omiljenih igraca i sigurno jedan od najboljih u Evropi i cesto je pogadjao bitne suteve, ali da bi ga nazvali kompletnim igracem, mislim da bi morao da postize vise poena.
Dodao bih i Bojana Bogdanovica, Pita Majkela, Batista, Mirotica na listu kompletnih igraca u Evropi. U NBA, mislim da je Kris Pol najkompletniji plejmejker.
@Nolle: Ja pod kompletnim igracem podrazumevam onoga koji ima sve fizicko/tehnicke kvalitete potrebne za njegovu poziciju.
Gencha
Gencha
šesti igrač
šesti igrač

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Uto 7 Feb 2012 - 4:11

Ja NBA nisam ukljucivao jer tu ima stvarno puno kompletnih igraca.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bodi Bond Uto 7 Feb 2012 - 4:32

Talicni Tom ::Ovako na prvu, Bodi, ne znam koliko je Psiho ucestvovao, kolumna mi se ne svidja. Duga je, ali da kazemo da je to razumljivo zbog podataka koje daje.
Sustina je da je dat stav o stetnosti lige, a podrzava ga klimava logika. A ona je najbolji klubovi u Jadranu -> sprska kosarka propada. Izgleda logicno i zdravorazumski, mozda bi i mogao da podrzim ovaj stavali ne mora da bude slucaj. Previse je simplifikovana situacija uzrok- posljedica, a po difoltu je najlakse naci krivce negdje drugo.
Ko moze da kaze da nam se ne bi rapsali isti nabrojani centri i da igrali protiv najboljih nasih klubova. Zasto nam se raspao HF, Zvezda, FMP se poceo urusavati? Pa bar njih nije jadran unistavao. Koliko ima uticaja ekonomska situacija, privatizacija, talenat, nerad, sta je sa drugim kolektivnim sportovima, sportom uopste? Mnogo je faktora u igri, a mi redovno znamo za samo jedan. Pa makar bio i najveci.
I ako je to dovoljno za forum, za kolumnu nije, da ne nagadjam koliko je to dozvoljeno u novinarskom esnafu.
Druge ce valjda biti bolje.
Suština je da ABA liga ništa nije donela. Propali su košarkaški centri, a propadaju i oni koji igraju ABA ligu.
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Junglezburn Uto 7 Feb 2012 - 4:48

Bodi, pa ti si do juče bio sasvim drugačijeg stava?
Junglezburn
Junglezburn
mvp
mvp

Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bodi Bond Uto 7 Feb 2012 - 4:51

Htedoh reći ovakva Jadranska liga... I dalje sam stava da ABA liga nema alternativu i da je II ABA liga pravo rešenje...
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Junglezburn Uto 7 Feb 2012 - 4:54

Dakle, tvoja druga kolumna će predložiti rešenja?
Junglezburn
Junglezburn
mvp
mvp

Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Uto 7 Feb 2012 - 4:58

Govorim o širem kontekstu, ne može se, naravno ako je namjera da se donose ozbiljni zaključci, uzimati samo jedan od uzroka i davati zaključke, a da pri tom ni drugi btiniji uzroci nisu obrađeni i obuhvaćeni.
Nigdje ne kažem da Jadranska liga nije kriva ili bar najviše odgovorna za gašenje tih centara, ali ovo što je dato u kolumni nije dokaz. Ko kaže da situacija ne bi bila i gora, a ne bolja kako se tvrdi. A trend jeste, ne samo od ulaska u Jadransku, nego i mnogo ranije, pada kvaliteta košarke, i klupske i reprezentativne.
A cijela priča je bazirana na tome, napisati kako je Jadranska kriva za naše probleme, bez obzira na sam naslov. A kažem, na klimavim je nogama. Gore je to da je taj stav već uvriježen, malo ga ko više i dovodi u pitanje, a krije ova neodgovorena pitanja.
A inače, u skladu sa naslovom kolumne, moglo se lijepo diskutovati o tome kako se odluke donose, sa čijim uticajem, na čiju štetu ili korist, čini mi se da bi imalo mnogo više podloge.

Izvinite ako smaram, jer mi se čini da ću biti shvaćem pričaš bijelo je ali....
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 08.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Uto 7 Feb 2012 - 5:02

Bodi Bond ::Htedoh reći ovakva Jadranska liga... I dalje sam stava da ABA liga nema alternativu i da je II ABA liga pravo rešenje...
Ја нисам против јадранске лиге , ја сам против ОВАКВЕ јадранске лиге ! Одакле ми је то познато? plez1

blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 30 od 40 Prethodni  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40  Sledeći