Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NBA Fantasy Head 2 Head 2011/2012 - 2. deo

+16
Djole
Imperator
Koleman
Macijauskas
nikola tesla
drexler
underdog
mlekadzija
Junglezburn
Bodi Bond
Mihael
blagoje
ZuLuofVozdovac
Ray Allen
Nolle
slobokv83
20 posters

Strana 12 od 40 Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40  Sledeći

Ići dole

NBA Fantasy Head 2 Head 2011/2012 - 2. deo - Page 12 Empty Re: NBA Fantasy Head 2 Head 2011/2012 - 2. deo

Počalji od Macijauskas Uto 7 Feb 2012 - 11:45

Mislis nakon povrede Bilapsa. Smile
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

NBA Fantasy Head 2 Head 2011/2012 - 2. deo - Page 12 Empty Re: NBA Fantasy Head 2 Head 2011/2012 - 2. deo

Počalji od Ray Allen Uto 7 Feb 2012 - 11:46

blagoje :: Мада ја након оваквог развоја догађаја очекујем да Џ.Р. Смит потпише за њих.
Mislio sam da je Smit najblizi Niksima.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 7 Feb 2012 - 11:52

Ја нисам извлачио распоред за Клиперсе, али ме искуство из ранијих година учи да постоји тих пар ''шмекерских'' екипа које играју у ''прајм'' терминима и никад није згорег имати њихове играче јер тада ретко ко игра.

Било је мало моје накнадне интервенције као комесара код овог трејда Бајнам, Батлер - Игуадала, Казинс, додати су неки играчи да се изједначи, надам се да се нико неће наљутити, сада када су сви размењени могу да кажем да је у питању пример коректног трејда, честитам обојици учесника.

Коле је коректан и у том смислу што је давао Алени и више него што је овај имао намеру да узме.

Poslednji izmenio ZuLuofVozdovac dana Uto 7 Feb 2012 - 11:55, izmenjeno ukupno 1 puta
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Uto 7 Feb 2012 - 11:54

Macijauskas ::Mislis nakon povrede Bilapsa. Smile
Исправљено. Smile

Ray Allen ::Mislio sam da je Smit najblizi Niksima.
Давао јесте неке изјаве у смислу Њујорк је мој град и тако нека лупетања преко Твитера. Али, капирам овамо су му Чонси и Кењон, компањони из Колорада. А није да неће бити стартни бек у ситуацији када су Клиперси далеко бољи тим од Никса и много већи конкуренти за титулу. Једино нисам сигуран којим новцем располажу један и други тим, што може бити пресудно.
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 7 Feb 2012 - 11:59

Да ли су Никси искористили ''Room exception''? Ако нису онда могу да понуде дупло више од Клиперса...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Uto 7 Feb 2012 - 12:07

ZuLuofVozdovac ::Да ли су Никси искористили ''Room exception''? Ако нису онда могу да понуде дупло више од Клиперса...
Немам појма.

ZuLuofVozdovac ::Ја нисам извлачио распоред за Клиперсе, али ме искуство из ранијих година учи да постоји тих пар ''шмекерских'' екипа које играју у ''прајм'' терминима и никад није згорег имати њихове играче јер тада ретко ко игра.
Тачно. То су обично Лејкерси, прошле сезоне Мајами и тако те фенси екипе. А ове године нема већег фенсераја од Клиперса.

ZuLuofVozdovac ::Било је мало моје накнадне интервенције као комесара код овог трејда Бајнам, Батлер - Игуадала, Казинс, додати су неки играчи да се изједначи, надам се да се нико неће наљутити, сада када су сви размењени могу да кажем да је у питању пример коректног трејда, честитам обојици учесника.

Ајде за мене који немам улазницу (јер не верујем да други уопште читају ову тему) напиши шта тачно подразумева трејд. Као и онај између Бодија и тебе. И шта је то направио Ноле? Хоћу рећи, сад могу потпуно објективно да сагледам ситуацију из угла посматрача па сам се заинтересовао.

Едит: аха, врло обиман трејд:
Caron Butler______________________ Andre Iguodala
Andrew Bynam ___________________ DeMarcus Cousins
Jared Dudley_____________________ J. J. Reddick

Poslednji izmenio blagoje dana Uto 7 Feb 2012 - 12:46, izmenjeno ukupno 1 puta
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Uto 7 Feb 2012 - 12:14

Docekasmo i taj dan da Klipersi postanu fensi ekipa.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 7 Feb 2012 - 12:45

Како ти Благоје не можеш да видиш лигу кад смо ставили да буде ''publick''?

Бајнам, Батлер, Дадли
Казинс, Игуадала, Редик

Боди: Бас, Хаслем, Картер
Ја: Кемби, Дијао, ДеРозен

Ноле: Тај Лоусон, Бијомбо
Слоба: Билапс, Ариза

(добро, сад је јасно да Ноле лоше прошао због Билапса, али ми је на први поглед деловало подношљиво, нисам хтео да га оспоравам јер је Ариза исто темпирана бомба и ко зна шта ће радити до краја сезоне, врло лако може да се деси да буде преко тројке у просеку а Лоусон је играо на високом нивоу пре повреде, више од тога не може. Са друге стране у моменту пре трејда ни Ариза ни Билапс нису имали просеке преко 2.5 а Ловсон је имао 3.7 тако да је са тог аспекта трејд био врло дискутабилан, мислим да ни један сличан није забележен са таквом диспропорцијом најјачих играча)

Ноле: Дорел Рајт, Грент Хил
Ја: Јудонис Хаслем, Винс Картер
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Uto 7 Feb 2012 - 22:31

Jedini razlog zbog kojeg sam prihvatio trade, jeste Bilaps i vera da u nastavku sezone Ariza može mnogo više od Wright-a. Meni je veći gubitak možda i Barnjani, nego Bilaps, ali u kakvoj je formi JET, i Bilaps mi dođe kao jedan veliki minus. Hteo sam ekipu malo da promenim, trejdovima, a dobio sam...

Po imenima Kole je prošao bolje u tradeu, ali imena ne igraju, lako može da se desi da u nastavku sezone Karon ima veći prosek od Igudale. Centri, tu je dobio malo Ray. Dosta iznivelisan trejd, ali dosta i zavisi od Karona kako će igrati i koliko.

Ja protiv Zulua nisam imao šta da tražim, očekivao sam poraz, samo sam hteo da napravim neku šok terapiju, da mi ekipa odigra egal. On će možda dobiti jedno 15-ak razlike verovatno sada, ali, šta je tu je, jbg. Igrači, generalno ekipa mi je dosta pala, Rondo se povredio, McGee je pao, Barnjani se povredio, Wrighta sam čekao mesec dana, JET nikako da se trgne. Niko ne bi imao dobre rezultate sa takvim učinkom. Meni ti igrači zajedno trebaju da donose po 50-55 poena nedeljno, ako ne i više, a oni nisu donosili ni 40 ponekad.

Izuzetno sam razočaran svojim učešćem u ovom Fantasy-ju, izuzetno, ali ne bi bilo fer i sportski kada bi sada odustao, zato svako ko želi to da uradi, nemojte, bar namestite ekipu i igrajte.
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Sre 8 Feb 2012 - 11:09

Не знам кога да ставим вечерас да ми игра. Имам четири места а пет играча: ЛеБрон, Нене, Џордан, Денг, Геј. Јасно је да за овог првог немам дилему али ко од преостале четворице. Нене ће се вратити после повреде, верујем да ће добро да одигра против Даласа, нема баш ни ко да га чува на четворци а играју код куће. Џордан је у невиђеној форми а и Денг од кад се вратио не иде испод четворке. Геј ће играти на домаћем терену и чуваће га руки Вилијамс тако да очекујем да издоминира. На крају ћу избацити једног од ове двојице што играју на гостовањима, али сам убеђен да играч кога оставим на клупи ће на крају да буде најбољи...

Видим да се одједном појавила још једна категорија у бодовању (projected) и покушаћу то да уклоним у наредном периоду јер нам је статистика и овако претрпана. Чини ми се да наведен вредности нису просечни индекси одређених играча, већ неке пројекције које прави сам сајт на основу тога да ли играч игра код куће или у гостима, да против ког играча игра, какве је индексе против екипе против које игра имао раније итд... (а утисак ми је да су вредности за већину играча ниже од њихових просечних индекса, ваљда да би се народ палио што им играчи често превазилазе ''пројекцију'')
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Čet 9 Feb 2012 - 1:09

Ovako, ovo je moja ekipa:

Rajon Rondo PG (3.9), Jason Terry PG/SG (2.5), Louis Williams PG/SG (2.7), Chauncey Billups PG/SG (2.6),
Trevor Ariza SG/SF (2.7), Vince Carter SG/SF (2.4), Tayshawn Prince SF/PF (2.1),
DeJuan Blair PF/C (2.3), Channing Frye PF/C (2.0), Udonis Haslem PF/C (2.3), JaVale McGee PF/C (3.6), Kendrick Perkins C (1.7)

Tokom cele ove nedelje, radiću trejdove, svesno puštam ovu nedelju niz vodu. Bukvalno svi igrači su na prodaju, od Rajon Ronda pa do Kendricka Perkinsa. Ovu neki poslednji trzaji za šok terapiju takoreći, imam nekoliko dana da sredim ekipu, u ponedeljak da zamenim Bilapsa sa nekim, i to je to.

Šaljite ponude u inbox ko šta hoće.

Čisto da znate, ovo što su mi svi igrači na trade blocku, ne znači da ću ih davati samo da bi ih dao.
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Čet 9 Feb 2012 - 17:19

Evo posto sam zavrsio sa poslom a nesto mi se ne spava, rekoh da napisem par zapazanja vezanih za fantazi, bez namere da se sa nekim svadjam ili nekog uvredim.

Kao prvo, mislim da nije fer da neko od clanova lige bude i komesar lige i da bi to nekako trebalo da regulise. Koliko ja znam, komesar moze da vidi sve ponude koje su igraci poslali za FA koji je waiver, i to je po meni velika prednost. Cini mi se da postoji opcija da to bude vidljivo za sve a ne samo za komisionara, pa ako postoji, pitam se zasto nije uvedena. Cak i da ovo nije tacno, mislim da postoji mnogo prednosti koje komesar ima u odnosu na nas obicne igrace i da bi to trebalo nekako da se regulise.

Dalje, po 100 put ponavljam da nije fer da se svaki trejd komentarise, osim kada trejd radi Zulu ili Underdog, tada se trejdovi odmah prihvataju a da mi obicni igraci to mozemo samo da propratimo i prokomentarisemo tek kada je trejd zavrsen. Sa druge strane, na svaki drugi trejd postoji neka zamerka...

Dalje, za mene je glupost Zulufovo mesanje u trejd izmedju Koleta i Raya ( a i u mnoge druge ) i intervenisanje dodavanjem jos igraca u trejd da bi on bio pravedan. Pa da se ja pitam, ja bih bar na 3-4 njegova trejda ove sezone dodao jos nekog igraca jer mi je vecina bila nepravedna ukljucujuci i ovaj poslednji sa Mlekcetom koji smatram da je ponovo iskoriscen, kao i prilikom trejda sa Underdogom.

Dalje, ajde sto se FA mogu dovoditi danas za sutra, ali zar nije bio neki dogovor da se trejdovi bar tako nece moci raditi. Ponovo se tu pokazuje ona moja teza da onaj koji sedi za kompom i ima vise vremena moze da bude medju najboljima bez problema. Evo ja cu dati jedan primer a Nolle moze da ga potvrdi. Evo recimo, on i ja smo skoro sve imali dogovoreno oko trejda Ronda za Djinobilija, da je trejd prosao, Rondo bi mi popunio 2 rupe i sa danasnjim danom bi imao oko 8 poena vise, a onda sam mogao odmah Ronda da trejdujem za Hiberta da mi popuni rupe 11 i 12 kada Rondo ne igra i tako bi na kraju nedelje imao 15-ak poena vise nego sto realno zasluzujem.
Zar nije logicno da se uvede neko ogranicenje da se recimo trejd moze prihvatiti samo na kraju nedelje ili nesto slicno? Pretpostavljam da se to pitanje ne postavlja jer postoje oni koji iz toga profitiraju pa im onda to pravilo ne smeta.

Evo recimo, naisao sam na sajt koji govori o tome kako bi liga trebala da izgleda i u kom se kaze da je za FA preporucljivo budu 2 nedeljno i da je sve preko toga iskoriscavanje rupa u pravilima, odnosno popunnjavanje rupa sa FA a da je za trejdove potrebno da se ustanovi odredjeno vreme koje treba da prodje da bi bili prihvaceni, kao i nacin na koji ce se oni uopste regulisati.

Zar onda nebi bilo zanimljivo da se dogovorimo da je za svaki trejd potrebna saglasnost bar 5 od 14 ucesnika ( dajem samo primer ) a ne da odluku donosi komesar, kao i to da ne moze da stupi na snagu odmah? Zar to nebi dovelo do vece regularnosti takmicenja i manje sansi za popunjavanje rupa?

Cini mi se da je cilj kada smo pocinjali ovaj fantazi bio da svi budemo isto zastupljeni, odnosno da svi imamo ista prava a cini mi se da to uopste nije slucaj...

Nadam se da necu dobiti samo odgovor od Zulua koji se pretpostavljam nece sloziti sa 90% onoga sto sam napisao, vec se nadam da ce i ostali ucesnici ovog fantazija izneti svoje misljenje i neke svoje stavove...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Čet 9 Feb 2012 - 20:10

lepo si uočio mnoge stvari i još je lepše što si smeo da napišeš.
Slažem se i oko FA (koje ja koristim najviše jer u ovakvom sistemu JESTE prednost uzimati ih stalno), a još više se slažem oko trejdova za određeni datum. Mnogo je veća prednost, kada recimo nemam PGa poslednji dan, a recimo mi Valas ne igra poslednji dan, pa ga trejdujem za Ronda recimo (hipotetički, bukvalisti neka zaobiđu), pa imam Ronda taj poslednji dan i on mi donese pobedu.

Ono što sam ja primetio takođe, je da kod nas uloga waivera ne igra nikakvu ulogu. Jer vidim da po drugim ligama igrači koji se dropuju ostaju duže da budu waiveri. Odnosno, on se može pokupiti već sutra recimo, ali ostaje stalno na waiver listi. Što će reći da onaj koji želi da uzme tog igrača, on mora i waiver da potroši, a kod nas možeš da sačekaš (recimo povređenog igrača) da postane FA i onda da ga uzmeš bez da potrošiš waiver. Hoću reći da igrač odmah ide na waiver listu tamo ostaje, da ne bude FA posle nekog vremena. Mislim da to nije u redu.

Svakako da treba ograničiti FA, da ih možeš imati tipa za nedelju dana, ili jedan određeni dan u nedelji (mada bi i ovo pravilo bilo problem).
Takođe, vreme trejdova da bude duže i da se broj trejdova ograniči na 5 trejdova po sezoni (iskreno mislim da je to optimalan broj koji zabranjuje da se vrše trejdovi zarad imanja igrača za određeni datum PLUS primorava igrače da u velikoj meri se oslone na ono što dobiše draftom). Kod nas je stavljeno neograničeni broj trejdova.

Postoje i druga rešenja i predlozi. Npr, da ne igramo dnevno, nego nedeljno i da pred svaku nedelju namestimo timove i onda ne možeš da menjaš i ubacuješ (tu se problem i FA i trejdova skroz rešava i onda može da se pusti neograničen broj i trejdova i FA). Mislim da bi ovo uštedelo mnogima i vreme, jer iskreno mene mnogo opterećuje ovakav sistem, a igram jer sam navučen, zaražen, želim da ispratim NBA posle dužeg vremena, a imam i privatan život koji se dovodi u pitanje pored ovakvog sistema.

Što se tiče da komesar igra i ligu-apsolutno se slažem sa Mihaelom.
Takođe, oko trejdova koji se koriguju od komesara, mislim da znate moj stav od početka, a on je da me baš bole noge ko šta mrsi, al ne dirajte ni mene kada mrsim. Najlicemernije je kada se mešaš u tuđe trejdove, a za svoje ne daješ ni dve banke. Mislim da smo trebali da napravimo posebnu temu zvanu trejdovi i tu se objavi trejd koji se vrši i ostavi se neko vreme (recimo 2 dana), da se bar 10 ljudi javi. Posle dva dana suma sumarum, javilo se 11 ljudi, protiv je 6, trejd se ne može izvršiti. Samo se napiše da ili ne, bez objašnjenja.

To su neki predlozi.
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Pet 10 Feb 2012 - 0:37

Za moj konkretan primer Zulu se umesao u dogovoru sa mnom. Ja sam sve vreme govorio da mi se cini da sam dosta bolje prosao i da bi nekako da to izjednacimo pa me je on pitao da predlozi Rayu da se dodaju Dadli i Redik na sta sam ja pristao bez ikakvog pogovora. Da stvar bude gora prvi paket je i sadrzao ta 2 igraca a posto sam ja pitao Zulua pre toga za savet oko ovog trejda, on je znao za to i zato je rekao Reju da bi bilo bolje da uzme i Dadlija. Tako da Zuluova odgovornost je minimalna.
Sto se tice ostalih stvari slazem se dosta.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Pet 10 Feb 2012 - 0:57

Zar nije dogovoreno da nema uzimanja FA, ovih jakih ? Konkretno u mom primeru Bargnani.
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Pet 10 Feb 2012 - 1:16

Nije dogovoreno, kad sam ja postavio tu opciju i kada se vecina slozila, zulufu to nije bilo zanimljivo i lako odredivo pa je od toga nista nije bilo...

Jbg, tako i treba da prodjete kad igrate fantazi a ne interesujete se za promene vec igrate po cudnim pravilima... Na kraju krajeva, kad tad vec nije usvojeno, nije ni fer prema igracima koji imaju Lopeza, Rendolfa, Gordona da se nesto menja... Ponavljam, kad sam ja pokrenuo to pitanje, cini mi se da smo Sloba, Blagoje i ja bili zainteresovani za neki dogovor, ostalih nije bilo nigde... A meni taj predlog nije nista znacio jer je moj Horfor svakako zavrsio sezonu, bar nasu fantasy sezonu...

Ja sam lepo rekao u trenutku kada si uradio trejd sa Zulufom da si me kao fantazer razocarao. Prvo si se resio jedinog igraca koji ima rejting preko 4 a onda si napravio i diskutabilan trejd, a sve to je dovelo do toga da po mom misljenju trenutno jedino Mlekceta mozes da dobijes i da si poprilicno upropastio svoj tim... Shvatam da si hteo nesto da promenis ali je moj predlog bio da probas na drugi nacin, da zrtvujes 1 ili 2 kola i da probas da dovedes povredjene igrace ili igrace koji u tom trenutku imaju manju vrednost, koji bi posle mogli da budu od velike koristi... Ti si poceo sok terapiju u mecu sa Zulufom kada se znalo da nemas sanse za pobedu...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Pet 10 Feb 2012 - 1:18

Ok, da znam... Izvući ću se ja i bez Barnjanija... Smile

Ko radi, taj i greši Smile
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Pet 10 Feb 2012 - 3:01

Ево ја ћу да вам будем комесар. Може, а? Very Happy

Зулу, ништа лично. Али ако већина гласа за мене, мораћеш да одступиш. Cool

blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Pet 10 Feb 2012 - 3:04

ko zna kakav si ti Very Happy
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Pet 10 Feb 2012 - 3:47

Моји комесарски програм садржи ставке као што су:

Члан 1. Забрана трејдова у року од 48 сати од ступања на дужност комесара ( па ко стигне да се договори...)

Члан 2. Забрана ангажовања слободних агената.

Члан 3. Забрана отпуштања играча (видети под: члан 2), чак и по цену да ростер такмичара садржи 12 повређених играча.

Члан 4. Три првопласирана тима су дужна да ставе на располагање тиму NBGD Kings ( ака Nolle) једног играча из свог ростера чији индекс у тренутку размене играча прелази 2.5. Тим NBGD Kings није у обавези да прихвати понуђене играче, али мора да схвати да су се остали тимови сажалили на његову (не)могућност да забележи победу у догледно време те му се строго препоручује да поступи у складу са овим чланом.

Члан 5. Комесар ће инсистирати да се тимови Mad Cows (aka Ray Allen) и Vrbas Cows ( aka mlekadzija) договоре око коришћења надимка " краве" јер по правилима НБА фантазија није дозвољено да тимови из исте лиге поседују исти назив. ( још један од разлога због којег би в.д. комесара Vozdovac Wildboars требало да одступи са свог места јер није благовремено реаговао на неправилности у регистарацији нових франшиза). Уколико се поменути тимови (пастири) не могу договорити око својих "крава" комесар ће ставити на јавно гласање предлог закона којим ће надимак припасти само једном тиму док други мора да потражи нову инспирацију за презиме свог тима. У том случају два тима су слободна да примењују све доступне методе приликом лобирања код осталих учесника којима би остварили права на свима познати надимак. Методе, између осталог, подразумевају и мито у свим својим појавним облицима - класично плаћање на руке, плаћање цеха у кафани, даривање кошаркашких лопти како би наводно било довољно истих за баскет ( "ево ти лопта", "ма шта ће ми, имам већ", "узми, узми, требаће ти, не мораш да враћаш, гледај на то као на поклон, него како стојиш на фантазију").

.........
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Pet 10 Feb 2012 - 10:23

imaš moj blagoslov.
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Pet 10 Feb 2012 - 15:36

Мој основни циљ је да раздвојим расправу на два смера, конструктивни и напушавачки. Јер могу да ако треба и по цео дан дискутујемо о такмичењу да би га унапредили, међутим неке ствари се непрестано спочитавају и увлаче у ту причу о правилима па ни оне свакако неће остати бе одговора. Дакле желим да акценат буде на разогвру о правилима, али је боље почети са овим неконструктивним стварима па после доћи до оних правих питања.

Mihael ::Koliko ja znam, komesar moze da vidi sve ponude koje su igraci poslali za FA koji je waiver, i to je po meni velika prednost. Cini mi se da postoji opcija da to bude vidljivo za sve a ne samo za komisionara, pa ako postoji, pitam se zasto nije uvedena. Cak i da ovo nije tacno, mislim da postoji mnogo prednosti koje komesar ima u odnosu na nas obicne igrace i da bi to trebalo nekako da se regulise.

''Колико ја знам, комесар може да види све понуде које су играчи послали за waiver..'' krst

''Чини ми се и да постоји опција да то буде видљиво за све...'' krst

А који су извори тих сазнања? Дакле одређену ствар претпостављаш, па иако је износиш уз ограду да ни сам ниси сигуран у то не пропушташ да прозиваш како је то велика предност за мене... Занимљиво. Ја бих бар пре него што почнем да нападам неког испробао то да видим о чему причам, да ли су те ствари уопште могуће.

Mihael ::Dalje, za mene je glupost Zulufovo mesanje u trejd izmedju Koleta i Raya ( a i u mnoge druge ) i intervenisanje dodavanjem jos igraca u trejd da bi on bio pravedan. Pa da se ja pitam, ja bih bar na 3-4 njegova trejda ove sezone dodao jos nekog igraca jer mi je vecina bila nepravedna ukljucujuci i ovaj poslednji sa Mlekcetom

Па постоји један проблем, нисам ја њима додавао играче на трејд него су људи сами додали, тачније то је била првобитна понуда. Дакле обојица су пристајала на тако нешто, ја сам само саветовао једног да ипак узме оно што му је нуђено а одбио је. Можда би ти радо додавао играче на мој трејд, али ја то не бих прихватио - крај приче (као што и ја никоме на силу ништа не додајем). А на крају крајева и њима (као и свима другима) би био одобрен трејд онако како су га договорили да су остали при оном што су се договорили. ''За мене је глупост Зулуово мешање''... а за мене је то вређање. Мислим, свако има право на став али ајде бар то лепо изнесите. Као када бих ја написао ''за мене је овај коментар глупост''.

И наравно комесар већ види ко је слао понуду за waiver а други то не виде, додаје другима играче на трејд, прави проблем са више од пола трејдова (а правио је проблем једном) шта човек друго да каже него:

Mihael ::Kao prvo, mislim da nije fer da neko od clanova lige bude i komesar lige i da bi to nekako trebalo da regulise.

slobokv83 ::Što se tiče da komesar igra i ligu-apsolutno se slažem sa Mihaelom.

Само постоји један проблем. Осим што наведене претпоставке из којих је извучен закључак нису тачне, да ли сте икада видели лигу у којој комесар нема тим. Па наравно да нисте из простог разлога – то није могуће. Фантази је такав да и комесар мора да има тим, лигу чак није могуће ни направити лигу ако не убациш први свој тим у њу, а тај тим после има и друга ограничења, да не може да се пребаци на друге људе и слично. The commissioner cannot offer to give his/her only team (Error#682). Тако да остаје вам да пишете Јаху-у и тражите им да измене правила. Још једна ствар коју није било тешко проверити пре икаквог покретања теме...

Та опсесија послом комесара је тек невероватна.. Боди је то све лепо описао у једној реченици - играш као и сви стали само одобриш оно што ти стигне и то је крај. Не знам шта сте умислили да је то било каква предност али може и о томе да се расправља. Ако имате замерку на неки мој трејд питајте лепо ове што су пословали са мном да ли су задовољни и после свог овог времена, како играју, какви су им индекси, да ли се неко повредио...

slobokv83 ::lepo si uočio mnoge stvari i još je lepše što si smeo da napišeš.

Ја се не сећам да је ико добио батине зато што је нешто писао, па не знам онда зашто је потребна било каква храброст да би се нешто написало, нека пише ко шта хоће ја сам чак расположен на свакакве ствари да одговарам. А већ други пут се већ помиње та смелост да се нешто напише...

Е сад, расправу у овом делу завршићу закључком да имам осећај као да се овде организовао квиз у коме се играчи утркују да виде коју сам кваку ја искористио да би урадио нешто недозвољено а чак се и измишљају неке невероватне ствари од тога да мењам играче кад почне меч (Џангл се то зајебавао али нисам се примио само ја него су и неки други озбиљно схватили ту причу па су се придружли прозивкама) до тога да сам ''видовит'' кад су вејвери у питању.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Pet 10 Feb 2012 - 15:36

У другиом делу бавићу се неким предлозима, што ми је далеко занимљивије. Не видим неке проблеме са ангажовањем слободних агената, некад искористим једног, чешће тројицу, а познат је мој став да су слободни агенти мач са две оштрице.

slobokv83 ::Ono što sam ja primetio takođe, je da kod nas uloga waivera ne igra nikakvu ulogu. Jer vidim da po drugim ligama igrači koji se dropuju ostaju duže da budu waiveri. Odnosno, on se može pokupiti već sutra recimo, ali ostaje stalno na waiver listi. Što će reći da onaj koji želi da uzme tog igrača, on mora i waiver da potroši, a kod nas možeš da sačekaš (recimo povređenog igrača) da postane FA i onda da ga uzmeš bez da potrošiš waiver. Hoću reći da igrač odmah ide na waiver listu tamo ostaje, da ne bude FA posle nekog vremena. Mislim da to nije u redu.

Ово је изводљиво. Треба испитати разлоге за и против. Немам неких већих противљења, мада мислим да би тиме ''чување'' waiver-а постало мање значајно. Јер би онда за свакакве глупости морао да трошиш waiver буквално у супротном не би могао да ангажујеш слободног агента. Агента би добијао онај ко га први уочи после отпуштања, ако су правила таква као што кажеш да ако је неко увече отпустио играча ја могу да гаузмем, а већ ми је сутра у тиму. Мислим да код нас waiver-и имају огромну улогу, сваки добар играч који се појавио на тржишту покупљен је искључиво на тај начин, да сад не набрајам. А остављен је рок од два дана да се сви заинтересовани изјасне.

slobokv83 ::Svakako da treba ograničiti FA, da ih možeš imati tipa za nedelju dana, ili jedan određeni dan u nedelji (mada bi i ovo pravilo bilo problem).

Што се броја слободних агената тиче све је ствар договора, сад смо ставили оволико да испробамо, то може да се мења али уопште се не слажем са Михаелом да од ангажовања слободних агената више користи имају они који више времена посвете игри, то ми је скроз нетачно. Чакм мислим обрнуто. Јер ако може да се ангажује један слободан агент или два, онда ће они са много времена проучити детаљно распоред, узети оне апсолутно најбоље слободне агенте који покривају највећи број дефицитарних термина у некој недељи, а ови који мање прате тек ће онда бити у проблему.

Mihael ::Dalje, ajde sto se FA mogu dovoditi danas za sutra, ali zar nije bio neki dogovor da se trejdovi bar tako nece moci raditi.

Не, таквог правила нема. И поновићу – што правила буду ригорознија више ће користи имати они са више времена јер ће до танчина моћу да проуче све и да направе најбољу комбинацију. Људи са мало времена који сада врло једноставно позавршавају све што им одговара и агенте и трејдове, ако буду морали да чекају на трејд и да ангажују слободне агенте једном недељно у одређеним околностима, само ће се отежати њихов положај.

Mihael :: Evo ja cu dati jedan primer a Nolle moze da ga potvrdi. Evo recimo, on i ja smo skoro sve imali dogovoreno oko trejda Ronda za Djinobilija, da je trejd prosao, Rondo bi mi popunio 2 rupe i sa danasnjim danom bi imao oko 8 poena vise, a onda sam mogao odmah Ronda da trejdujem za Hiberta da mi popuni rupe 11 i 12 kada Rondo ne igra i tako bi na kraju nedelje imao 15-ak poena vise nego sto realno zasluzujem.

slobokv83 ::Mnogo je veća prednost, kada recimo nemam PGa poslednji dan, a recimo mi Valas ne igra poslednji dan, pa ga trejdujem za Ronda recimo (hipotetički, bukvalisti neka zaobiđu), pa imam Ronda taj poslednji dan i on mi donese pobedu.

Е сад што се овога тиче могу слободно да кажем да мислим да нисте у праву. Ево и зашто: ко ће да вам даје играча чисто зато што вам недостаје? Зашто би вам било ко дао играча који вам се уклапа у распоред ако за то нема неки интерс? Шанса да замените два врхунска играча само због распореда је минимална. До сада су се трејдови за распоред дешавали само пар пута и у свим случајевима је такмичар који доводи играча да му хитно попуни рупу давао јачу понуд. То мислим и о својој понуди Бодију и о Дрексовом трејду Ловсон-Аугустин. Постоје играчи који имају добре термине у некој недељи али да ли мислите да их је могуће довести за играча исте вредности? Тешко. А још је мања вероватноћа да то буде систематски начин играња. Могуће је због распореда мењати неке ефемерне играче, и то кад постоји обострани интерес, радили смо пре неку недељу ја и Тесла трејд Фрај-Дејвис и то само да нам покрпе рупе та два играча у једној недељи, а касније смо обојица отпустили то што смо довели кад су им прошли мечеви. Моје мишљење је да су то одлични послови, послови од којих оба играча имају корист и нека позитивна ствар у целом фантазију. Правила су иста за све, тако да не видим ко је тиме оштећен. Ја се увек трудим да попуним последња два дана кола да ме не би пресекла изненађења противника.

slobokv83 ::lPostoje i druga rešenja i predlozi. Npr, da ne igramo dnevno, nego nedeljno i da pred svaku nedelju namestimo timove i onda ne možeš da menjaš i ubacuješ (tu se problem i FA i trejdova skroz rešava i onda može da se pusti neograničen broj i trejdova i FA).

Наравно ово је смрт за фантази. Мислим да би се од таквог темпа сви сморили.

Mihael ::Zar nije logicno da se uvede neko ogranicenje da se recimo trejd moze prihvatiti samo na kraju nedelje ili nesto slicno? Pretpostavljam da se to pitanje ne postavlja jer postoje oni koji iz toga profitiraju pa im onda to pravilo ne smeta.

Не, такво питање се не поставља, није од сада било довољно мудрих и храбрих да га поставе. Мој одговор је да није циљ да сморимо ову игру, да је циљ да играчи од првог до последњег дана активно учествују у игри онолико колико желе. Да ли неко мисли да је занимљива игра у којој наместиш поставу у понедељак и онда до краја недеље немо посматраш? Зар није занимљиво нешто урадити, направити непредвиђен потез, изненађење па онда противник исто од тога увек мора да страхује и да и он унапређује своју екипу, попуњава рупе... Циљ је да игра буде занимљива. Што се играча као што је Слоба тиче ја сам убеђен да би се њему првом свидело да ово може да се игра по цео дан, да је сад беспослен са задовољством би играо. Е сад није у реду Михаел кројити сва жива правила лиге по сопственој мери и обавезама, некада се треба и прилагодити. Многи овде иду у средњу школу или студирају, могу да седе на часу и да се зајебавају са фантазием, зашто људима одузети задовољство да се сваки дан баве фантазијем. А онај ко нема времена нека посвети онолико колико може, сви сами бирамо где ћемо уложити време. Ја одговорно тврдим да скорови много већа последица драфт избора и касније деловања на тржишту слободних агенат него уложеног времена.

И на крају најзанимљивија тема – трејдови. Мрзело ме да цитирам све што је о томе речено, одговор је јединствен.

Ако вам не ваља овако, можемо смишљамо нека правила која ће се аутоматски примењивати, али када сам правио ову лигу добио сам један једини савет – трејдови не смеју да зависе од било каквог гласања. Разлоге могу да наводим до јутра, али ево навешћу само два, врло рална. Било да одредимо да је потребна већина оних који су се изјаснили, било већина укупног борја играча, било да се одреди да већина мора да гласа за или да оспори, увек су могућа удруживања и кланови. Чак и ако тога не буде, довољно је да играчи са којима учесници трејда играју у актуелној и наредној недељи гласају против, и да се скупи још један или два човека који желе да онемомгуће трејд чисто из разлога зато што им се неки ривал на табели појачава и да трејд не прође... Има ли то икаквог смисла? Шта мислите колико би трејдова прошло у НБА лиги да остали гласају? Гласање против трејда онда постаје легитимно средство за ометање других... Сећам се кад је прошао драфт, Михаел је одмах написао – е како ћу сад лепо да стављам ветое на све трејдове. А у ситуацији када неко систематски хоће да минира лако се нађе разлог да се то и образложи... Некоме може да пукне курац и да каже ја сматрам да се много трејдује, ја бих да буде мање трејдова па ћу да ствљам вето на све. И шта ћемо онда? А да не причам тек каква би ситуација била кад би одређен број људи морао да гласа за..

Друго, зашто би било ко овде зависио од туђе процене. Примера ради у последњих 7 дана направио сам два трејда на своју штету само због расопреда и када сам видео да су оба неки људи жалили да су у моју корист ја нисам могао да верујем, схватио сам онда поенту савета да је гласање најгора опција. Примера ради, Бодију сам дао два играча са мнго бољим индексима, и преко свега сам му дао ДеРозена и рекао му пошаљи ми за њега шта ти не треба а неки су то оценили као пљачку. Шта даље да причам. Исто Млекцету сам послао Реџија Вилијамса који ми је невероватан погодак, од кад сам га узео у последњој недељи има просек 4.4, довољно је само погледати пројекције које има за наредни период и видећете да су дупло боље од Чалмерсових. Дао сам Грента Хила који је у форми а игра 5 утакмица следеће недеље био би ми врло користан. Али на све то неко може лагано паушално да каже ''пљачка'' и не знам шта... Е зато је свако гласање сулудо, зато што о твојим проценама требају да се изјашњавају други. Ево поменућу примера ради да је Михаел пре месец дана одбио Данкана који му је нуђен за Реј Алена, а није било никаквог оправдања у распореду, чак је Данкан имао боље термине. Дале он је мислио да то није добар трејд. И он би онда мирне душе глсао против таквог трејда у коме неко треба да добије Данкана и још би река да је то лоша понуда за онога ко даје Реј Алена (чим је и сам то мислио кад је одбио). И онда други због туђих процена требају да испаштају?

Сада је ситуација јасна. Када год играчи хоће трејд он се и обави, врло једноставно. Може да се жали ко хоће, ако играчи остану при своме биће обављено. Ја некад дам савет играчу да одустане или да треба да тражи више, а до сада ми се ни једном није десило да самостално кажем не може. То ипак не решава један прости проблем који може да се појави и за који немам решење по постојећим правилима - шта ако неки играч који види да је издувао око trade deadline-а одлучи да пошаље неког солидног играча свом ортаку и сви видимо да то није у реду, неко се буни, некога мрзи да предузима било шта али они остају при своме? У свим другим лигама комесари на такве трејдове без размишљања лупају ветое и не занима их ко шта ту приговара, ја не верујем да ће се то код нас дешавати али је проблем по овим правлима очигледан. Одговор би могла да буде најављена борба за пласман.

За следећу годину ће бити лакше што се трејдова тиче. Рачунајући оне који сад играју већ се пријавило преко тридесет људи за догодине, биће сигурно прва и друга лига (играчи који уђу у 8 ове године сигурно ће бити у првој лиги догодине за остале не може са сигурношћу да се гарантује зависиће од величине прве лиге и евентуалних одустанака), ако број играча пређе 42 можда и трећа (али нико од наших не би играо трећу, та би била квалификациона). То пишем јер многи хоће да нам се прикључе и играју по бодовању које ми имамо и по систему сличном као што је онај који имамо. Дакле биће три комесара, за свку лигу по један (ми са форума ћемо имати једно место од та три) и два бирана лица (од тога једног бирамо већином гласова ми на форуму) и тих петоро људи ће чинити ''веће'' које ће самостално да доноси одлуке о трејдовима, ако се на нешто лупи вето мораће то и да се образложи и то је цела прича. Ја вам само кажем да се око овога цимам максимално, ова година је експериментална, причам а људима који хоће да се прикључе, причам са комесарима других лига које хоће да се споје јер је уочено да једино ако постоји степенасто такмичење сви играчи од првог до последњег су мотивисани да играју и да се до последњег кола боре или за титулу или за опстанак.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Pet 10 Feb 2012 - 18:59

Evo i od mene par reci:

ZuLuofVozdovac ::'Колико ја знам, комесар може да види све понуде које су играчи послали за waiver..''

А који су извори тих сазнања? Дакле одређену ствар претпостављаш, па иако је износиш уз ограду да ни сам ниси сигуран у то не пропушташ да прозиваш како је то велика предност за мене... Занимљиво. Ја бих бар пре него што почнем да нападам неког испробао то да видим о чему причам, да ли су те ствари уопште могуће.

Prilikom dovodjenja Hamfirsa rekao si da ce ako ga dovedem da mi se poremeti raspored a posto sam ja odlazio na 4-5 dana i nisam bio u mogucnosti da ponovo napravim eventualne izmene ja sam pitao da li postoji mogucnost da Hamfrisa dovedem kad se vratim sa puta na sta si ti odgovorio da ne moze. Posle si mi prilikom jednog dopisivanja rekao da bi mi to ucinio ali da je tada pored tebe bilo js 6 osoba koje su Hamfrisu ponudile ugovor, mene je cudilo kako si znao taj podatak kad o tome niko nije pricao pa sam pomislio da mozda ima uvid u to. Ipak je cudno bilo da znas da 6-7 ljudi nudi Hamfrisu ugovor a da to niko nije izneo.

ZuLuofVozdovac ::И наравно комесар већ види ко је слао понуду за waiver а други то не виде, додаје другима играче на трејд, прави проблем са више од пола трејдова (а правио је проблем једном) шта човек друго да каже него:

Pored trejda izmedju Bodija i Koleta na koji si direktno uticao, umesao si se u trejd izmedju Slobe i Bodija kada si stavljao neke zabrane na Pirsa, 80% trejdova si komentarisao, a da drugi tvoje trejdove nisu bas mogli da kometarisu pre nego sto se zavrse, billo je i recenica "Lowson za boraniju" dodavanja igraca u trejd i jos drugih stvari...

ZuLuofVozdovac ::Што се играча као што је Слоба тиче ја сам убеђен да би се њему првом свидело да ово може да се игра по цео дан, да је сад беспослен са задовољством би играо. Е сад није у реду Михаел кројити сва жива правила лиге по сопственој мери и обавезама, некада се треба и прилагодити.

Sloba radi i nema sigurno toliko vremena kao ranije, Mlekce ponekad radi i 2 posla, ima decu i porodicu, ja imam dete, radim, Kole, Maci, Tesla idu u skole a posle imaju i iscrpljujuce treninge, Bodi i Jungle igraju i druge fantazije i sigurno je da ne zele da na ovaj fantazi trose mnogo vremena. Znaci, ima bar 5-6 ljudi ( a verovatno i vise ) kojima nebi smetalo da na fantazi trose manje vremena a da imaju isti status kao i ostali.
Tako da mi se cini da si ti taj koji pravila kroji prema sebi i prema svojim obavezama.

ZuLuofVozdovac ::Ево поменућу примера ради да је Михаел пре месец дана одбио Данкана који му је нуђен за Реј Алена, а није било никаквог оправдања у распореду, чак је Данкан имао боље термине..

A kazi mi, odakle ti taj podatak, da ti ga mozda nije saopstio tvoj drugar Underdog? Taj podatak uopste nije tacan, svima je poznato da sam ja Alena pokusavao da trejdujem, ali Dankan za Alena nikad nije bio u opticaju ni sa moje ni sa Underdogove strane. On i ja smo imali razgovore vezane za Dzonsona i Dijava a trejdove je odbijao Underdog. Znaci, raspitaj se bolje pre nego to nesto napises, nemoj da iznosis neistine, lepo to dokumetuj pa cemo onda o tome moci da raspravljamo.
Kad smo kod Dankana, on je u pricu uleteo na drugi nacin, o toj temi necu mnogo jer bi mogao svasta da napisem. Dankan je spominjan prilikom moguceg trejda izmedju tebe i mene kada sam ti ja nudio Gasol-Grin ( ti si posle hteo Bislija ili Hamiltona pa cak i Stakija ) za Denga i Dzordana, a posto Dzordana nisi bio voljan lako da se odreknes, pitao si me da li u opticaj dolaze Blec ili Dijaw koje lako mozes da nabavis, tu smo se dotakli i Dankana, gle cuda, u to vreme sva trojica Underdogovi igraci.

E sad, jos jedna stvar o kojoj je bila rec. Kada sam dao predlog da recimo svako moze da otpusti po jednog igraca po sezoni i da drugi ne mogu da ga pokupe ( vrlo jednostavno pravilo, ja recimo otpustim Gasola i na temi napisem: otpustio sam Gasola, niko nema prava da ga dovede ) ti si bio jedini koji se usprotivio. Ja sam u tom trenutku imao povredjenog Horforda, i to igraca za kog pravilo uopste nebi znacilo jer je covek skoro zavrsio sezonu, a nece ni igrati dog bude trajao nas fantazi i uopste nisam razmisljao o sebi, vec mi je cilj bio da se zastite igraci tipa Lopez, Rendolf , Djinobili koji su u to vreme bili povredjeni, pa recimo Galinari ili Entoni koji su od skora povredjeni. Znaci, to pravilo nije pomagalo meni, vec mojim protivnicima a ja nisam krojio pravila prema sebi vec prema drugima, ipak, ti neutralac si se pobunio, sigurno zato sto ta opcija ne postoji u pravilima kojih se tako striktno pridrzavas.
Naravno, sad ce uslediti price kako si i ti imao povredjene igrace, to ne moze da se poredi sa onim kroz sta su prosli Sloba, Blagoje, Maci, Nole, pa cak i ja, tako da takav alibi sa tvoje strane ne pije vodu...

Dalje, sto se trejdova tice, zar nije regularnije da se dogovorimo da se trejdovi odobravaju recimo sredom i nedeljom u 00h, tako se ti danima nebi nervirao, ostajao budan nocima i brinuo se za regularnost takmicenja, vec bi imao 2 dana nedeljno da odvojis 5 minuta da odobris trejdove i to je to. Mi bi imali vremena da vidimo o kakvim se trejdovima radi, eventualno ih prokomentarisemo i to je to.
Tako bi se sprecile razne kombinacije i krpljenje rupa a igracima sigurno nebi bilo interesantno da prave po 30 trejdova do polusezone.
A postoji i mogucnost da se broj trejdova ogranici na recimo 10 za sezonu, to je po mom misljenju sasvim dovoljno, pa ko hoce neka izvoli....

E sad za kraj, da te citiram po poslednji put:

ZuLuofVozdovac ::Е сад није у реду Михаел кројити сва жива правила лиге по сопственој мери и обавезама, некада се треба и прилагодити.

Cini mi se da je sistem FA i radjenja trejdova najvise primeren tebi, da g najvise ti koristis i da ti zato nijedan ppredlog koji neko postavi ne odgovara. Ja bih rekao da ja ne krojim pravila po sopstvenom meri i obavezama, vec ih ti krojis po tvojoj meri i tvojim obavezama, a da ti pravilo sa neogranicenim brojem trjdova odgovara da se zakljuciti i iz broja trejdova koje si napravio, tu si neprikosnoven ne samo na nasem fantaziju, nego pretpostavljam i na mnogim drugim...

Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Pet 10 Feb 2012 - 23:34

Carter, Frye, Rondo, Ariza, McGee, Williams... Njih povlačim sa tradeblock liste. U igri su Terry, Haslem, Blair, Perkins, Prince i Bilaps (kog verovatno niko neće)

Carter i Frye su ove nedelje prijatno iznenadili, samo da nastave tako !
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 12 od 40 Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu