Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NBA liga 2011/2012 - 2. deo

+36
Sensui
2bad4u
Psycho
Mark Madsen
Fiti
TheGodfather
lazarminator
XXL
familija
Sarlo
skepticar
Macijauskas
superhik
Everton
bigZ
maxisb
expert
Gencha
Geograf
Bodi Bond
Imperator
Zemljoradnik
markoo
underdog
blagoje
Talicni Tom
drexler
ZuLuofVozdovac
Junglezburn
Ray Allen
Djole
Nolle
Koleman
slobokv83
Mihael
dane
40 posters

Strana 28 od 40 Prethodni  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40  Sledeći

Ići dole

NBA liga 2011/2012 - 2. deo - Page 28 Empty Re: NBA liga 2011/2012 - 2. deo

Počalji od slobokv83 Sre 29 Feb 2012 - 4:01

ja gledao Detroit Filadelfija i Dalas Nju Džerzi.

na koju foru ona Filadelfija igra onako dobro, nije mi jasno, taman sam mislio da se Detroit konsolidovao i podigao, kad ono krk!

šta reći za Džersi, svaki napad je spuštanje lopte za Lopeza, on je razbijao odbranu Dalasa, mada mu ni Hejvud nije ostao dužan, igrao je kao zmaj, ali poenta je da je Dalas 4/4 konstantno udvajao Lopeza i onda je prednost sa 10 razlike za Džerzi došla na poen za Dalas posle Kidove trojke, čini mi se da je tada bilo 92-91 za Dalas, ali su ipak izgubili. Čini mi se da Džerzi može dobro da unovči Lopeza, stvarno lagano napada koš, njegovi problemi su slaba odbrana i bre nikako ne skače u odbrani, stalno beži i zagrađuje....
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Sre 29 Feb 2012 - 11:09

Suska se da Portland zeli da dovede Nesa.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Sre 29 Feb 2012 - 22:57

ufff, Portlend stvarno može da skocka ekipu, a Neš nije rekao poslednju reč, kako on sam kaže planira da igra još 5 godina. Portlend ima jednog igrača više koga može da iskoristi u trejdu. Recimo Batum i Valas igraju istu poziciju i za mene bi bilo logično da dobro naplate Valasa, ali to su samo moja razmišljanja.

Sad gledam pozicije na tabeli i Lejkersi su trenutno 4ti na zapadu, verujem da će prestići Kliperse, a mislim da će i San Antonio, tako da po meni završavaju drugi na zapadu. Na istoku će Majami i Čikago biti bolji od njih. Tako da ukupno kao 4ti tim lige ulaze sa dobrim šansama u plej of. Uz jednog ili dvojicu igrača koja će verujem da pridodaju i sa iskustvom u osvajanju titula, ne bih se ja šalio sa njima.
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 1 Mar 2012 - 2:42

Цела прича око Неша је чини ми се конструисана на основу неке изјаве неименованог извора, у оквиру лицитирања где би Неш могао да заврши. Моје мишљење је да након дефинитивног сазнања да од Роја и Одена нема ништа (иако Рој сад прича како тренира да би се вратио то није нешто на шта се треба ослонити), Портланд не би требао да претрпава екипу ветеранима попут Неша, Кембија, Курта Томаса, Крофорда, Призбиле... већ да гради око младог језгра Батум-Олдриџ. Јуче сам сазнао да ће Валас сигурно на крају сезоне изаћи из уговора, не зато што је незадовољан у Портланду већ заато што пуни 30 у јуну и сад је у најбољим годинама када може да добије масан уговор на 4-5 година, последњи велики уговор у каријери, а ове године сви су очистили селери да би јурили Хауарда, Дерона, а неће то баш свима поћи за руком, неко ће извисити. Дакле на крају сезоне, и Батум и Валас ће бити слободни агенти (Батум додуше ограничено слободан) и мислим да Портланд када се узме у обзир велика шупљина коју имају на плеју и центру нема ни пара ни интереса да обојици нуди уговоре од по 50-так милиона, већ да би им било паметније да сада одлуче кога од њих двојице желе да задрже а да другог трејдују. Ипак, мислим да Неш није решење, пре ће бити да је то Монта Елис који је понуђен скоро свим клубовима у лиги, или Рондо око кога често чујемо гласине. Знамо да је у децембру Портланд одбио озбиљну порцију пикова коју је понудио Њу Џерси за Валаса како би га упарио са Лопезом и понудио за Хауарда. Није искључено да Портланд сачека лето, потпише Батума а Валаса ували у некој sign-and-trade комбинацији, мада мислим да би у овом моменту боље прошли. Елис-Метјус-Батум-Олдриџ и јурити на крају сезоне дефанзивног центра попут Даламбера, то дејује као оствариво решење. А додаћу да онај ко узме Бидринса уз Монту добија и вееелики попуст (мада већина клубова тражи трејд-партнере у другој конференцији).
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Čet 1 Mar 2012 - 2:56

mislim da Valas ne treba Bostonu, a što se tiče Golden Stejta, tu bi pomagao, al definitivno je da Portlendu ne trebaju obojica Batum i Valas, a sa druge strane su tanki na pleju. Najlogičnije je rešenje da jednog od njih dvojice trejduju, a da dobiju pleja.
Mada, Batuma mogu više da unovče od Valasa. Mlad je, sada je u usponu, priča se, piše se o njemu, ima dobre proseke od kada je starter, pa bi za njega mogli da dobiju više, a sa ostankom Valasa, takođe da dobiju, jer je u najzrelijim košarkaškim godinama, a igra na obe strane terena i najveća mu je prednost što ne bi "smetao" tom igraču koga bi doveli umesto Batuma, jer je čovek "radnik" u timu.
Sve u svemu Blejzersi imaju dosta potencijala da skockaju tim za titulu, samo ako pametno rade.

Takođe, bih se osvrnuo na Kevina Lava. Mislim da se oko njega ne treba graditi tim i njegove sve ovlasti u napadu sprečavaju po meni potencijalno dobar tim Minesote da napravi iskorak. Ja bih njega trejdovao i dobro unovčio. Na centarskim pozicijama su dobro pokriveni, pa bih iskoristio da dovedem nekog beka koji pravi razliku. Mislim da bi se ulaganje u Vilijamsa isplatilo, da se njemu oslobodi prostor na SF/PF, pa u tu svrhu bi i Bizli mogao da odleprša iz tima. U svakom slučaju Minesota takođe ima veliki potencijal da napravi dobar tim. Ono što upada u oči je da je to tim koji pa skoro da ima celu belu petorku.
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Čet 1 Mar 2012 - 3:11

Lav mozda tako deluje na tebe, ali Minesota bez njega nije ekipa... Covek u Minesoti radi sve i postaje pravi igrac, a od njegovog trejda nema nista... Veruj mi, u Minesoti svi mogu da odu, samo on i Rubio ne... Takva je politika kluba...
A Minesota ove sezone i jeste tu gde jeste zahvaljujuci Kevinu Lovu, pa tek onda Pekovicu, Rubiu i ostalima... Videlo se sinoc na sta lice kada u ekipi nema Lova, a prethodnih sezona su se poprilicno dobro nosili sa Lejkersima...
Neprocenjivo je da u timu imas igraca koji moze da uhvati 4-5 lopti u napadu, koji se bori kao lav, koji je medju boljim suterima u NBA, coveka koji ce u tandemu sa Pekovicem da pravi haos, mada ga vec prave. Nema skupljanja nikad kad je Pek pod kosem, vec se radi na tome na treninzima, rasiri se igra, Pek pod kosem, a ako dodje do udvajanja Lov ce da drmne trojku... Njima fali suter na SG-SF, a materijal za odlazak su Dzonson-Webster-Bisli/ Wilijams.

Ali sumnajm da ce Minesota neki veliki posaouraditi ove sezone, mislim na neki veliki trejd ili nesto slicno,, od toga po meni nema nista.
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 1 Mar 2012 - 3:14

slobokv83 ::
Takođe, bih se osvrnuo na Kevina Lava. Mislim da se oko njega ne treba graditi tim i njegove sve ovlasti u napadu sprečavaju po meni potencijalno dobar tim Minesote da napravi iskorak. Ja bih njega trejdovao i dobro unovčio. Na centarskim pozicijama su dobro pokriveni, pa bih iskoristio da dovedem nekog beka koji pravi razliku. Mislim da bi se ulaganje u Vilijamsa isplatilo, da se njemu oslobodi prostor na SF/PF, pa u tu svrhu bi i Bizli mogao da odleprša iz tima. U svakom slučaju Minesota takođe ima veliki potencijal da napravi dobar tim. Ono što upada u oči je da je to tim koji pa skoro da ima celu belu petorku.
Do ove sezone sam mislio da je Lav samo obican nabijac statistike, ali sam se prevario.
Nisam ubedjen da D. Vilijams moze napraviti znacajniju NBA karijeru. On nije ni trojka ni cetvorka, vec nesto izmedju. Vilijams ni u kom slucaju ne moze biti igrac na kojem se gradi fransiza.
Minesota je pokusala da utrapi Bizlija Lejkersima, ali ovi nisu pristali.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Čet 1 Mar 2012 - 4:05

nisam ni rekao da na Vilijamsu grade franšizu, nego da dovedu još nekog igrača koji će praviti razliku, a da Vilijamsu oslobode prostor jer mislim da solidno može da popuni poziciju 3,4.

e sad, mislim da bi recimo Gasol daleko bolje doprineo Minesoti nego Lav, eto recimo on se dovodi u vezu sa Minesotom, ali shvatam politiku kluba i to poštujem. Ja samo kažem da bih umesto Lava doveo nekog igrača oko koga ih gradio tim...ali, ako Minesota uspe da dovede recimo Erika gordona, a da zadrži Rubija i Lava, onda je to posao, ali ako ne zakrpe bekovske pozicije, teško će oni da iskorače.

slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 1 Mar 2012 - 4:08

Занимиво, ја се слажем у много чему са Слобом око Кевина Лава. Он није пуки статистичар, али сматрам да није играч за највише домете, чак није ни у топ 5 у НБА на својој позицији. Ипак мислимда га никако не треба трејдовати, јер и такав какав је за Минесоту је премија. А о Дерику Вилијамсу ми се много покварло мишљење, он је сувише непокретан за тројку, сувише низак за четворку. Можда је у питању ''проклетство другог пика на драфту'' - Табит, Миличић, Марвин Вилијамс... (Ја сам исто причао да би Гасол био добар посао али пола форума је хтело да ме поједе Smile Наравно, Гасол под условом да Лав и Рики остану). Ако ће већ да се прави простор за Вилијмса, треба трејдовати Бислија.

Само да поменем да ће Финикс у случају да одлучи да трејдује Неша инсистирати да екипа која га узима мора да узме и један лош уговор уз њега (Чилдрес...).

Батум је играч којег ја не бих трејдовао, лакше га је задржати јер је ограничено слободан агент а са друге стране је далеко већи потенцијал. Можда чињеница да Портланд већ има Метјуса а да са друге стране кубури са високим играчима пресуди да Батум буде трејдован, јер Валас може по потреби да покрије и четворку.

Бостон ако трејдује Ронда, сви лете (једино не знам каква је ситуација са Пирсом и његовом non-trade клаузулом). За Ронда једино могу да добију нешто конкретно, остали ће летети за пикове и то не оне нарочито вредне. Реј Алена тражи Минесота по ниској цени (лоши пикови и Вес Џонсон).... Бостон ће скупљати пикове и младе играче, евентуално тражити појачања кроз тржиште слободних агената, то их је прошли пути довело у позицију да доведу Алена и Гарнета. По мом мишљењу, Бостону је хитније да добије било шта вредно за ове старкеље са истичућим уговорима, Рондо може увек да буде трејдован.

Што се Лејкерса тиче, ајде што их не подносим, али мислим да постоје врло јаки разлози за сумњу у њих. Прво, тешко је сада уопште расправљати о њиховим шансама у плејофу јер не знамо у ком ће саставу бити. Гасол је врло вероватно бити трејдован а ко зна шта ће се још издешавати око Хауарда, Бајнама... Друго, све и да остану у овом саставу мислим да је основни проблем ове екипе у недостатку поверења - нико више не верује у Гасола... То је просто неки медијски хејт, као што кад медији заволе неког играча попут Лина су спремни да зажмуре чак и кад направи 9 изгубљених лопти и да га поред свега хвале, тако кад неког узму на зуб као што су узели Гасола, само пишу колико је његова овогодишња или прошлогодишња игра испод ранијих просека, и шта год да уради никада не добије похвалу... Тек када видимо како ће се та цела ситуација разрешти моћи ћемо да правимо неке прогнозе.

За сада, Лејкерси су екипа која је на средини сезоне већ одиграла 13 утакмица са тимовима са истока (генерално слабијим) и остало им је још само 5 таквих мечева, у остатку сезоне углавном ће играти у оквиру своје конференције, сва гостовања против боље пласираних тимова губе а и кући су изгубили од Чикага, Индијане... Они могу да финала запада, али не због неког квалитета већ пре свега због млаке конкуренције на западу (много добрих али мало врхунских тимова).

ЕДИТ - ево један додатак везано за Слобин коментар шта треба Бостону - данас се Бостон распитивао за Бислија.

Poslednji izmenio ZuLuofVozdovac dana Čet 1 Mar 2012 - 5:28, izmenjeno ukupno 1 puta
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 1 Mar 2012 - 5:28

ZuLuofVozdovac ::Занимиво, ја се слажем у много чему са Слобом око Кевина Лава. Он није пуки статистичар, али сматрам да није играч за највише домете, чак није ни у топ 5 у НБА на својој позицији.
Reci mi petoricu k. centara koji su po tvom misljenju u ovom trenutku bolji od Lava.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Čet 1 Mar 2012 - 6:27

samo je Novica Veličković bolji od Lava trenutno.
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 1 Mar 2012 - 7:03

Олдриџ и Гасол у сваком случају. Вероватно Дирк кад је здрав. Ја прозивам стално Грифина а био је дупло бољи од Лава у међусобном дуелу пре два дана. Лав често ни не покушава да чува Грифина већ то препушта другима, а Грифин у одбрани чува Лава (мада обојица имају још доста да уче..). То што Кевин Лав ради у последњих годину-две то неки Зек Рендолф кога такође не ценим ради већ читаву деценију. Није исто имати сопствену екипу за иживљавање и играти у тиму претрпаном звездама где се треба изборити са егом саиграча. Како је играо Амаре прошле године а како сад кад треба да се усклади с неким? Стога и сам број поена и скокова који Лав постиже је можда ок за фантази али мени мало тога говори о његовој правој вредности и шампионском потенцијалу. Мислим да је у глобалу Кевина Лав доста лошији од Криса Боша који фигурира за један од главних разлога зашто Мајами не може да освоји титулу. Гарнет је својевремено у тој Минесоти чуда чинио, имао је исти кошгетерски и скакачки учинак али уз много боље проценте, дефанзивну игру, блокаде, асистенције... И опет на крају колико му је опала статистика кад је почео да игра у озбиљном тиму (а у питању је свакако фантастичан играч)... Тако да за мене у овом моменту Олдриџ, Гасол, Дирк, Бош па тек онда следе Лав и Грифин иако су њих двојица у овом моменту због година тржишно највреднији.

А кога занима статистика - Лав је крилни центар који има проценат шута 44% ове сезоне и који лупи једну блокаду на сваких 80 минута игре (а од 17 блокада за целу ову сезону мислим да је неких 5 лупио Џеремију Лину)... Не игра одбрану, не зна сам себи да изгради позицију под кошем, више поена постиже шутем споља и са линије пенала (а то шта му све суде је посебна прича) него из рекета. Није он лош, далеко од тога али није као што Баркли прича најбоља четворка лиге, нити је по мом мишљењу у најбољих 5. А то колико је он бољи од осталих полуиграча што играју за Минесоту је најмање битно... Ја никада нисам видео играча са толиком жељом да узме саиграчу лопту из руке у скоку. Мислимда би Кевин Лав у озбиљном тиму изгледао отприлике као Карлос Бузер у Чикагу.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 1 Mar 2012 - 8:36

Dirk Novicki- Polako se vraca u formu posle razocaravajuceg starta sezone. Ipak ovo je verovatno Dirkova najlosija sezona u poslednih 10 godina.

Pau Gasol- Nejasan status u klubu sigurno da je uticao na njegove partije ove sezone. Kosgeterski ovo mu je najlosija sezona otkad je u NBA. Na tome donekle moze da zahvali i Kobiju.

Amari Stodemajer- Nije to isti igrac od prosle sezone. Poeni, procenti suta i skokovi drasticno opali. Videlo se to i kad Melo nije bio u sastavu.

Kevin Lav- Najbolji strelac (4. u ligi) i skakac (2. u ligi) medju krilnim centrima. Zabelezio je do sada i najvise dabl dablova u ligi. Njegova ekipa u ovom trenutku ostvarila je vise pobeda nego za celu proslu sezonu. Neverovatno dobro razume igru. Ogromna zelja za pobedom. Igra u odbrani i dalje najveci problem.

Blejk Grifin- Bog mu je poklonio izuzetne fizicke predispozicije. Na njmu je jos mnogo da radi. Ima velikih nedstataka u igri. Ima nabolji dribling medju krilnim centrima, ali ga ne koristi dovoljno dobro. Sut mu je ocajan (pogledaj sl. bacanja).

Kris Bos- Bez dileme talentovan kosarkas, ali nije rodjen da bude k. centar. Bezi od kosa.

Zek Rendolf- Povredjen veci deo sezone.

LaMarkus Oldric- Igra sezonu karijere. Kompletan kosarkas.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Čet 1 Mar 2012 - 9:18

Meni je Kevin Lav bolji igrac i od Stodemajera i od Grifina, pa cak i od Bosha i Zeka. Bosha pogotovo. Ove godine sam ga gledao 15 puta sigurno u celim mecevima kao navijac Majamija. Svaki put me on najvise iznervira. I kada statistika kaze da je dobar meni je on katastrofa. Jedini put kada je licio na kosarkasa to je u izostanku Vejda i LeBrona. Od Odlridza, Gasola i Novickog Love sigurno nije bolji. Novicki mozda nije u formi ali je sve bolji i bice. Gasol ne dobija dovoljan broj lopti ali na terenu sa njom deluje pristojno. Oldridza necu da komentarisem. Covek me odusevljava iz dana u dan. Znaci u principu 4. PF lige. Njegov problem je odbrana a u napadu nema sta da mu se ospori. Ima sut, jak je, poentira na sve nacine i iz svih pozicija a uz sve to je prilicno inteligentan igrac. Za mene kompletan napadac. Ja da sam na mestu Minesote trejdovao bih Derika Williamsa, ili ti njegov talenat i Bizlija i to u paketu. Njima evidentno fale neki sigurni poeni sa pozicije 2 a cini mi se da bi to imali u paketu za ovu dvojicu. Jeste da gube 2 pozicije ali Derik pored Lava nikada nece dobiti prostor a ima talenta, kao sto rekoh, i idealan je za neki trejd.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bodi Bond Čet 1 Mar 2012 - 11:48

Darkan će postati tata i treći put.
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Čet 1 Mar 2012 - 12:11

Čitam po Twitteru da razmišljalju da Odoma pošalju u D ligu i pitam se ko je ovde lud?
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Čet 1 Mar 2012 - 12:27

Macijauskas ::Čitam po Twitteru da razmišljalju da Odoma pošalju u D ligu i pitam se ko je ovde lud?
Ja sam citao da razmislja da se povuce. Verovatno zavisi od te odluke Dalasa.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 1 Mar 2012 - 12:40

Koleman ::Jedini put kada je licio na kosarkasa to je u izostanku Vejda i LeBrona.

То је суштина онога што причам. Није упоредив учинак кад си први у селу и трећи у граду... Тај исти Бош је усеравао док је био у Торонту, па оно што Лав приказује у ових тридесетак утакмица то је Бош радио годинама (а по мом мишљењу чак и више од тога, јер је ипак играо одбрану, ипак је имао значјно бољи проценат шута, а то је велика разлика). Али кад су ти на грбачи Вејд, Џејмс нема шансе да будеш први стрелац, скакч... То можеш кад си сам у тиму. Пре Пековићевог уласка у стартну петорку Лав је имао просек преко 14 скокова по мечу, а од кад је Пековић стартер просек му је једва 12 - податак који мислим довољно говори. А сад замисли кад играш са Леброном који бележи скоро трпл-дабл у просеку свако вече и никоме не да лопту или кад играш као Гасол са Брајантом и Бајнамом... Колико поена остварује Лав, колико скокова, то је за мене податак који не може да буде кључан за рангирање играча. Тврдим да је Амаре једно 6-7 сезона играо на вишем нивоу од онога на коме сад игра Кевин Лав. Амаре је постизао по 25 поена уз шут од по 55-59% што Кевин Лав може само да сања. Добро, ја се слажем да је ове године прсао, управо зато га нисам навео као бољег од Лава јер је питање било - ко је тренутно бољи од њега.

Мени се не свиђа офанзивна игра Кевина Лава он просто не зна себи да изгради позицију, то је кључно. Нема дриблинг, нема игру леђима, већину поена човек постиже после слободних бацања, из шута за 3 или након офанзивног скока... Постоје далеко лошији играчи од Лава попут Ал Џеферсона који могу да му држе часове из офанзивне игре... Слажем се да Грифин нема шут, исто игра лошу одбрану, али брате мили он своје поене постиже из рекета, то су најважнији кошеви на које можеш да се ослониш а све остало попут шута за 3 може да буде само бонус. Лаву једноставно не можеш да даш лопту и да кажеш то је вероватно кош, јер он малта не са њом не зна ништа да уради.... Проценат шута гори од свих играча који су навођени у било ком контексту у овој причи је тек важан податак.

Гасол, Олдриџ, Дирк су без размишљања испред Лава, а сад остало је ствар укуса. Просто, Бош игра одбрану Лав не игра, код мене одмах има предност, Грифина не волим али опет је ту негде са Лавом, ефикасност му није опала чак и након доласка Криса Пола, а даје више поена из рекета уз Лава уз значајно боље проценте из игре... Ја немам ништа против Кевина Лава, само 30 утакмица (трећина нормалне сезоне) је мало да га одмах стављам у исту реченицу са Гасолом...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Čet 1 Mar 2012 - 12:49

Moje misljenje o Bosu nije na osnovu statistike. Ja kada ga gledam meni on deluje sav nezgrapno. Kada napadne kos meni pozli. Covek ima nekada otvoren put do kosa on tu nesto naskace na 3m od kosa. Kakav je to centar? Rekao si lepo, bek u telu centra. Izvinjavam se na izrazu ali on je meni picka od igraca, bas u smislu te reci. Igra dobro ali se usere i tu je kraj.
Ne slazem se za Love-a. Meni je on bas snalazljiv. Pogadja suteve o tablu, odigra i ledjima, ugura se... Na kraju, krajeva ja ofanzivni skok jako cenim kod igraca. To uopste nije lako zabeleziti. Pobedio je i na trojkama, kako-tako, pobedio je.
Gasol i on naravno nisu za poredjenje. Iako, vecinu izludjuje, pa i mene sa onom cikom i vriskom on je kompletan igrac. Veoma dominantan i prosto je tuga gledati kako je zapostavljen ove sezone.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 1 Mar 2012 - 13:35

ZuLuofVozdovac :: Пре Пековићевог уласка у стартну петорку Лав је имао просек преко 14 скокова по мечу, а од кад је Пековић стартер просек му је једва 12 - податак који мислим довољно говори.
Bas suprotno. Otkad je Pekovic dobio sansu (kao starter, ali i kao rezerva sa po 30 minuta u igri) Lav je prosecno belezio vise skokova nego ranije.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 1 Mar 2012 - 13:45

Ја кад погледам статистику за последње две недеље и кад погледам за целу сезону видим да је у последње време лошији, на то сам конкретно мислио е сад колико се то гађа са Пековићем не знам.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 1 Mar 2012 - 14:07

Prosek poena i skokova Lava u mecevima u kojima je Pekovic bio starter ili kao rezerva odigrao vise od 25 minuta: 23.5 poena, 15.1 skokova.
Ukupan prosek Lava u sezoni: 24.5 poena, 13.8 skokova.
Izgubio je na poenima, ali dobio na skokovima. Povecao mu se i broj asistencija. Kada se sve sabere i oduzme to je tu negde.

(nisam racunao utakmicu sa Klipersima gde je Lav izasao ranije zbog povrede)
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Čet 1 Mar 2012 - 21:22

ZuLuofVozdovac ::
Koleman ::Jedini put kada je licio na kosarkasa to je u izostanku Vejda i LeBrona.

То је суштина онога што причам. Није упоредив учинак кад си први у селу и трећи у граду... Тај исти Бош је усеравао док је био у Торонту, па оно што Лав приказује у ових тридесетак утакмица то је Бош радио годинама (а по мом мишљењу чак и више од тога, јер је ипак играо одбрану, ипак је имао значјно бољи проценат шута, а то је велика разлика). Али кад су ти на грбачи Вејд, Џејмс нема шансе да будеш први стрелац, скакч... То можеш кад си сам у тиму. Пре Пековићевог уласка у стартну петорку Лав је имао просек преко 14 скокова по мечу, а од кад је Пековић стартер просек му је једва 12 - податак који мислим довољно говори. А сад замисли кад играш са Леброном који бележи скоро трпл-дабл у просеку свако вече и никоме не да лопту или кад играш као Гасол са Брајантом и Бајнамом... Колико поена остварује Лав, колико скокова, то је за мене податак који не може да буде кључан за рангирање играча. Тврдим да је Амаре једно 6-7 сезона играо на вишем нивоу од онога на коме сад игра Кевин Лав. Амаре је постизао по 25 поена уз шут од по 55-59% што Кевин Лав може само да сања. Добро, ја се слажем да је ове године прсао, управо зато га нисам навео као бољег од Лава јер је питање било - ко је тренутно бољи од њега.

Мени се не свиђа офанзивна игра Кевина Лава он просто не зна себи да изгради позицију, то је кључно. Нема дриблинг, нема игру леђима, већину поена човек постиже после слободних бацања, из шута за 3 или након офанзивног скока... Постоје далеко лошији играчи од Лава попут Ал Џеферсона који могу да му држе часове из офанзивне игре... Слажем се да Грифин нема шут, исто игра лошу одбрану, али брате мили он своје поене постиже из рекета, то су најважнији кошеви на које можеш да се ослониш а све остало попут шута за 3 може да буде само бонус. Лаву једноставно не можеш да даш лопту и да кажеш то је вероватно кош, јер он малта не са њом не зна ништа да уради.... Проценат шута гори од свих играча који су навођени у било ком контексту у овој причи је тек важан податак.

Гасол, Олдриџ, Дирк су без размишљања испред Лава, а сад остало је ствар укуса. Просто, Бош игра одбрану Лав не игра, код мене одмах има предност, Грифина не волим али опет је ту негде са Лавом, ефикасност му није опала чак и након доласка Криса Пола, а даје више поена из рекета уз Лава уз значајно боље проценте из игре... Ја немам ништа против Кевина Лава, само 30 утакмица (трећина нормалне сезоне) је мало да га одмах стављам у исту реченицу са Гасолом...

Mi ocigledno ne pratimo istog Bosa. Bos u zivotu nije igrao dobru odbranu. Kada je bio u Torontu, to je bila smesnija ekipa od danasnje Minesote, pravljene su emisije koje su pokazivale njegovu nezainteresovanost i losu odbranu, pa u to vreme nije bilo krilnog centra koji nije nabijao statistiku preko Bosa. Taj isti Bos je jedva imao preko ofanzivna 2 skoka po utakmici, nije ni on imao blokade. Druga stvar je sada u Majamiju, neuporedivo lakse je biti dobar defanzivac kada su ti saigraci najbolji ( ili medju najboljima ) defanzivci na svojim pozicijama. Pa Majami na pleju ima jednog od boljih defanzivaca, Wejda i Lebrona ne treba komentarisati, a svi znamo sta Dzoel Entoni moze da uradi u odbrani, to je jedina stvar koju i zna da radi. Da ne pricamo o specijalistima sa klupe, Haslemu ili Batijeu, jednom od najinteligentnijih ( mozda cak i najinteligentijih ) kosarkasa koji su ikad igrali u NBA, o njegovoj odbrani ne treba ni trositi reci...

Posto si ti savrsen manipulator ( ne mislim nista lose, bar ne preterano lose Very Happy ) i uvek izvrces cinjenice onako kako tebi odgovara, sad si uspeo da napravis od Bosa nevinasce koje zahvaljujuci Lebronu ne postize svoje poene. Pa kome 7 Dzejmsovih asistencija po mecu ide, Dzoel Entoniju? Ja mislim da je neuporedivo lakse igrati u timu sa superstarom, samo trebas imati muda da to pokazes. Ako si pickica kao Bos ili Buzer, jbg, onda ces dobijati loptu kad se drugima cefne... A Bos je kao igrac koji ima veliki ofanzivni repertoar, pa on osim suta nema nista, covek u zivotu nije znao ledjima da se izbori za kos, jedino onaj fadeavey koji su i on i Buzer u svojim ekipama ranije radiil mnogo bolje...

Ista situacija je i sa Amareom, oko Amarea je postavljen ceo sistem, napadi su se igrali specijalno za njega, igrao je sa za mene najboljim asistentom kog je NBA liga videla u poslednjih 10-ak godina ( moze slobodno i vise, necu sad da se raspisem o Stoktonu kog bi sigurno mnogi spomenuli, to je neka druga prica ), 10-ak poena je postizao zahvaljujuci fantasticnim asistencijama Nesa. Evo, cim je dosao u tim gde treba sam da se izbori sa sebe i da sam sebi kreira akcije, nema ga nigde.

Pogledaj kakvu statistiku je imao Krle u Netsima dok se nije povredio, mislis da Kid nije imao udela u tome?

E sad, posto si se uhvatio procenta suta, ne vidim da je on mnogo losiji od ostalih navedenih... O Dirku ne treba pisati, on je verovatno najbolji suter od svih pomenutih, ali njegovi procenti su tokom cele karijere u rangu Kevina Lova, za nijansu bolji. E sad, ajmo drugu stranu medalje, koliko poena postizu ti drugi igraci, koliko poena postize Bos, Bos nikad u karijeri nije postizao toliko poena koliko Lov u ovoj sezoni. Zatim, dolazimo do jos jedne bitne stavke, koliko ti igraci koji imaju bolje procente od Lova sutnu troojki po mecu? Ajde probaj da izracunas Lovov procenat suta ne racunajuci mu sut za tri poena, videces o cemu ti pricam. To je i razlog zasto Novicki skoro nikad u Karijeri nije imao procenat suta preko 50%.

Kevin Lov postize oko 11 poena kada se uzme u obzir sut za tri poena i slobodna bacanja, kako postize ostalih 13 poena, nije valjda sve to iz ofanzivnog skoka? A zasto covek ide na liniju za slobodna bacanja tako mnogo, zato sto ga ljudi fauliraju kad sutira trojke? Ili mozda zato sto ne mogu da ga zaustave u reketu. Ima Lov poprilicno dobru igru ledjima, tesko ko moze da ga zaustavi. A sto se tice toga da ga je Grifin dobio u duelu pre neko vece, pogledaj sta je bilo na duelu pre toga, ako se secas, Sekil I Barkli su imali opkladu, Sek se kladio na Grifina a Barkli na Lova, cini mi se da je Sek morao da se skine u gace i da se seta po studiju...

Dalje, kako moze igracu da opadne efikasnost kad mu u tim dodje Kris Pol? Pa Grifin zahvaljujuci Krisu Polu ima prosecno oko 3 zakucavanja po mecu, broj koji se uvecao sa 2.4 u odnosu na proslu sezonu. A zar Gifin ne pogadja one suteve sa poludistance, cini mi se da voli da sutira uvek sa onog kruga oko slobodnog bacanja. Ako mislis da grifin ima bolju igru pod kosem od Lova, grdno se varas, o njihovoj prefinjenosti pokazuje i nacin na koji sutiraju loptu, kao i pozicije iz kojih mogu da pogode. Jel se ja to varam ili mi se cini da su Grifin i Dzordan najlosiji centarski par po procentu slobodnih bacanja.

Ne mogu vise, od mene dosta, smorih sebe, a mogu da zamislim koliko sam smorio vas Very Happy ...

Za mene 5 najboljih krilnih centara trenutno u NBA, ne stavljam ih po redu, a moze i da se gleda da ih stavljam po redu.

Gasol
Олдриџ
Novicki
Lov
Dejvid Li
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Psycho Pet 2 Mar 2012 - 0:46

Pola veka od legendarne utakmice Čembrlena

Legendarni Vilt Čembrlen (1936-1999) je na današnji dan pre tačno 50 godina ispisao istorju NBA lige. Postavio je rekord po broju koševa na jednoj utakmici ubacivši neverovatnih 100 poena...
Psycho
Psycho
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 15.11.2010
Godina : 48

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Pet 2 Mar 2012 - 1:19

pusti ti 100 poena na utakmici, mnogo je veće dostignuće 10 000 žena za vreme košarkaške karijere Very Happy
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 28 od 40 Prethodni  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40  Sledeći