Samo za članove 5
+45
vlada89
Fiti
Geograf
Imperator
expert
zex88
Tazz
Karadjordje
markoo
Nolle
Psycho
NenadBG
Anti-RTS
Novica-Ubica
bookmaker
Marko
blagoje
Kure
Dule Kecman
Everton
ZuLuofVozdovac
Sensui
lazarminator
Sergej
Ray Allen
familija
superhik
Naissus
Talicni Tom
air slavkan
Danny Trejo
Gencha
slobokv83
Bodi Bond
drexler
2bad4u
Djole
Zemljoradnik
Hyperactive
Macijauskas
Koleman
wolfvaga
Junglezburn
dane
maxisb
49 posters
Strana 3 od 40
Strana 3 od 40 • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40
Re: Samo za članove 5
Zašto su mu ponudili platu za koju nisu znali da li će moći da mu isplate?
Da, tačno je da su mu omogućili kontakte, ali... Oni su itekako imali koristi od njega - uzeli su obeštećenje (a on im je čak pomogao u tome produživši ugovor), imali su odličnog igrača na par sezona za smešne pare. Ne razumem zašto bi se igrač osećao dužnim klubu koji mu je "dao šansu". Pa nisu mu dali šansu zbog njega, nego zbog sebe, da bi dobili dobrog igrača i na njemu zaradili.
Da, tačno je da su mu omogućili kontakte, ali... Oni su itekako imali koristi od njega - uzeli su obeštećenje (a on im je čak pomogao u tome produživši ugovor), imali su odličnog igrača na par sezona za smešne pare. Ne razumem zašto bi se igrač osećao dužnim klubu koji mu je "dao šansu". Pa nisu mu dali šansu zbog njega, nego zbog sebe, da bi dobili dobrog igrača i na njemu zaradili.
Zemljoradnik- prva petorka
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44
Posto Z i ja obicno zastupamo malo radikalniji stav u odnosu na uvrezena misljenja, eto i mene da se slozim. Koliko shvatam Novici se tacno zamera to sto je insistirao da mu se isplate plate. Izvinte molim vas, pa bas u tom jeste stvar - covek je insistirao da mu se isplati novac koji je posteno zaradio i nece nista da oprosti, zasto bi oprostio? Kod nas se konstantno stvara atmosfera da igrati za Partizan samo po sebi znaci da ces se prodati dobro i resiti svoje egzistencijalno pitanje i zbog toga imas da cutis i radis, a kad odes opet da cutis ako ti se malo sta ostane duzno, pa sta da se radi, kriza je... Nema nikome da se ocuti ista, ako ce neko da zavuce ruku u moj dzep i uzme mi novac koji sam zaradio lomeci zube o parket, brate za pogresan dzep si se dohvatio.
A ako je rekao da ga boli ona stvar za reprezentaciju, onda moze samo da mi bude zao, s obzirom na tugu gde smo i sta smo u ovom trenutku bez Olimpijade. Zao mi je, ali svako bira svoj put. Ako hoce da ga Srbi upamte koliko i Radmanovica onda nek mu je siroko polje
A ako je rekao da ga boli ona stvar za reprezentaciju, onda moze samo da mi bude zao, s obzirom na tugu gde smo i sta smo u ovom trenutku bez Olimpijade. Zao mi je, ali svako bira svoj put. Ako hoce da ga Srbi upamte koliko i Radmanovica onda nek mu je siroko polje
lazarminator- prva petorka
- Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46
Ne razumem zašto bi on nekome opraštao jednu, dve, tri plate. Jel zaradio to pošteno? Jeste. Jel klub imao koristi od njegovih igara (plasman u Top 16, više para od ulaznica, itd)? Jeste. Pa onda u čemu je problem da on traži svoje pare. Nije Partizan njemu porodica da mu ne moraju platiti. Život profi košarkaša je veoma nestabilan, mogao se on povrediti u Realu ili da ga Real otpusti posle godinu dana i onda bi Novica mogao da luta po Ukrajini i sličnim zemljama, igrajući za kikiriki.
Da li je mogao oprostiti te pare Partizanu, mogao je ali nije imao obavezu da to uradi.
Da li je mogao oprostiti te pare Partizanu, mogao je ali nije imao obavezu da to uradi.
Sensui- mahač peškirom
- Datum upisa : 10.12.2010
Pa navodno je nacin na koji je to trazio malo nefer... nisam siguran u to, ali tako sam cuo...
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36
U slučaju Novica vs partizan sam na Novičinoj strani. Koliko je Partizan zadužio njega, toliko je i on njih. poslovni ugovor između dve strane je obavezujući za obe, kako za "radnike" tako i za "poslodavce". što se načina traženja novca tiče, ne verujem da je mahao pištoljem ili slao uterivače dugova, pretpostavljam da je reagovao preko advokata ili zapretio tužbama što ima pravo da uradi.
superhik- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Мислим да не слушате једни друге. Овде нико не спори право Новице Величковића да узме паре које је зарадио. У једном професионалном радном односу нормално да онај који је радио има свако законско и морално право да тражи зарађени новац. Међутим нешто се не сећам да је за време Новициног играња у Партизану тај однос свођен на чисто пословни, то се не своди на тај ниво ни када су странци у питању. Поред тога што је клуб њега створио, и поред тога што је он том клубу дао доста добрих партија, милион пута сам слушао интервијуе као је он велики навијач тог клуба... Ево ја сам исто навијач једног клуба и плаћам чланарину том клубу 1000 динара. Да ли сам ја дужан некоме да плаћам тај новац? Нисам, али плаћам и тиме у пракси показујем то што се назива ''љубав према клубу'' и драго ми је да постоји прилика у којој могу то да покажем. Новици се указала једна одлична прилика да покаже своју љубав према клубу (о којој је срао до нивоа бљутавости), али он је у целој ситуацији показао нешто друго...
Да ли је Тадија Драгићевић поштено зарадио 120 000 евра колико је опростио Звезди дуговања које су имали према њему? Могао је као што су у то време бројни други играчи домаћи и страни да покрене арбитражу, судски спор, плени кошеве... Не, он је човек опростио дуговања клубу а онда је све своје саиграче и тренере извео на вечеру да им се захвали што су му сви заједно на неки начин омогућили да нађе уносан инострани ангажман... И за такву особу, свако макар навија и за Партизан ће рећи - велики човек. А и за ове друге који након што потпишу уговор са Реалом на основу којег ће добијати 700 000 евра годишње па онда дођу да траже од Партизана 10 000 постоји назив - ситна душа.
Просто, постоје људи који кад успеју у живуту мисле да се никада неће довољно одужити заједници у којој су одрасли или институцији која их је створила. А морал није универзална категорија, по мом схватању тај Новица је након потписаног уговора се Реалом требао да дође код Даниловића и да пита - да ли треба нешто да се помогне, а не да дође да жица за ситну лову.
Да ли је Тадија Драгићевић поштено зарадио 120 000 евра колико је опростио Звезди дуговања које су имали према њему? Могао је као што су у то време бројни други играчи домаћи и страни да покрене арбитражу, судски спор, плени кошеве... Не, он је човек опростио дуговања клубу а онда је све своје саиграче и тренере извео на вечеру да им се захвали што су му сви заједно на неки начин омогућили да нађе уносан инострани ангажман... И за такву особу, свако макар навија и за Партизан ће рећи - велики човек. А и за ове друге који након што потпишу уговор са Реалом на основу којег ће добијати 700 000 евра годишње па онда дођу да траже од Партизана 10 000 постоји назив - ситна душа.
Просто, постоје људи који кад успеју у живуту мисле да се никада неће довољно одужити заједници у којој су одрасли или институцији која их је створила. А морал није универзална категорија, по мом схватању тај Новица је након потписаног уговора се Реалом требао да дође код Даниловића и да пита - да ли треба нешто да се помогне, а не да дође да жица за ситну лову.
ZuLuofVozdovac- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
ZuLuofVozdovac ::Мислим да не слушате једни друге. Овде нико не спори право Новице Величковића да узме паре које је зарадио. У једном професионалном радном односу нормално да онај који је радио има свако законско и морално право да тражи зарађени новац. Међутим нешто се не сећам да је за време Новициног играња у Партизану тај однос свођен на чисто пословни, то се не своди на тај ниво ни када су странци у питању. Поред тога што је клуб њега створио, и поред тога што је он том клубу дао доста добрих партија, милион пута сам слушао интервијуе као је он велики навијач тог клуба... Ево ја сам исто навијач једног клуба и плаћам чланарину том клубу 1000 динара. Да ли сам ја дужан некоме да плаћам тај новац? Нисам, али плаћам и тиме у пракси показујем то што се назива ''љубав према клубу'' и драго ми је да постоји прилика у којој могу то да покажем. Новици се указала једна одлична прилика да покаже своју љубав према клубу (о којој је срао до нивоа бљутавости), али он је у целој ситуацији показао нешто друго...
, ,
Evo da ne odgovaram ja, @Zulu OBJASNIO....
Postoji to nesto sto su uradili Divac, Paspalj, Krstic, Tepic, Pekovic, Tripko i mozda jps neko od velikih transfera u Evropu ili NBA.....
Da li se zapitate ko je u pravu?!
Sva ova VELIKA IMENA KOJA SAM NAVEO ili sa druge strane NOVICA?!
Veom
Veoma LAKO je naci pravi odgovor........
familija- šesti igrač
- Datum upisa : 16.03.2011
Godina : 54
Đorđević se tužio sa Partizanom za cirka 20 ili eventualno 50k dolara, ne mogu tačno da se setim. Divac, Paspalj, Krstić i mnogi drugi su odlazili iz kluba nezadovoljni pa se to vremenom peglalo.
superhik- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Junglezburn ::Nemamo mi nikakav veći uvid u statistiku od onoga što i vi možete da vidite...
A čini mi se da ovo nisam najbolje ni razumeo:Talicni Tom ::Primjetio sam posljednjih dana viseći na raznim sajtovima i forumima kako se vijesti koje se, čini mi se, prvo ovdje pojave rašire na sve strane. Interesuje me kakva nam je statistika posjeta, koliko je posjeta neregistrovanih korisnika ili neko od postojećih članova kvalitetno distribuira informacije?
Nije samo kosarka.rs u pitanju. Ima i drugih foruma koji važe za dobro informisane. O ovim kvazi-sportskim portalima neću trošiti riječi. Inače pomenuo sam ovu priču upravo iz razloga što stvaram sliku da neki ljudi posla radi, a neki čisto da bi se pravili važni "čuče u ćošku i slušaju", tj. prepisuju i dijele informacije, dosta puta ih zlonamjerno plasiraju iz ko zna kakvih ciljeva. A odnekud moraju kupiti informacije, pa mi se učinilo da je ova naša mala zajednica postala upravo kredibilan izvor za te namjene, što govori dosta toga pozitivnog. Na kraju krajeva, zar nismo imali slučaj da je otkriveno da jedan bivši član radio ono o čemu govorim pa se povukao. Ja zaista cijenim to što ovde dobijene informacije ne moram da pročistim kroz sito i rešeto, jednostavno vjerujem članovima. Da ne govorim da sam neke informacije samo ovde pronašao i čuo. I ako je ovako kako govorim, postovi koje ovde čitamo očito počinju da imaju neku vrijednost, šta će se preduzeti oko toga ne bih da polemišem, nekad je dovoljno samo biti svjestan toga.
A sada malo o Novici. Ne raspolažemo sa dovoljno informacija, sve je u fazi nagađanja pa i ovo moje.
Kada je riječ o igri, po meni, Novica nije ostao dužan ni treneru, ekipi i navijačima nijedne kapi znoja. A Boga mi nije ostao dužan ni protivnicima, pa ni Tadiji kojeg Zulu pomenu.
Zašto je došlo do sukoba oko te dvije plate ne znam.
Moguće da je prvo pukao odnos sa klubom pa da je insistiranje na platama samo posljedica toga. A ako je tako podržavam njegovu stranu, jer znajući kako stvari funkcionišu u Partizanu, a i drugim klubovima, sa tim parama se možda zakite upravo oni koji su u sukobu sa njim, a one su ipak pošteno zarađene.
Opet moguće je i da je on jedva čekao da ode, svjesno kalkulisao i sa produžetkom ugovora, jednostavno sve vrijeme vagao najbolje opcije za sebe, i kada je dobio dobar ugovor pokazao pravo lice, što je u odnosima kakvi su vladali prilično šokantno saznanje. Pa ipak i tada je je to samo fer profesionalizam, ništa nepošteniji od odnosa Partizana prema recimo Bjelici, Lešiću, tj. cijelim klasama 86 i 88. Da ne pričam o odnosu prema Krstiću. Jbg, ne može se nekad pozivati na emocije, a nekad na profesionalizam, a da ne dođe do razočarenja.
U svakom slučaju Novici su bile draže pare, a ako ova garnitura potraje pamtiće, opravdano ili ne, šta je učinio i vrata kluba će mu biti zatvorena.
A kada je riječ o Tadiji, za pohvalu jeste to što se odrekao novca, ali više bih volio da nije ostao dužan ni sebi ni klubu ni navijačima igara i karijere kakva se očekivala.
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
@familija pa gde si brate uzeo za primer Divca i Krstica, prvi je zbrku oko odlaska u LA oprostio tek kad je postao predsednik kluba dok je drugi i dalje u vrlo losim odnosima sa ljudima u klubu oko prelaska u NJN, ali se slazem sa bvecim delom tvog izlaganja
EDit tek sam sada video da je superhik napisao slican post
Everton- prva petorka
- Datum upisa : 03.10.2010
Everton ::@familija pa gde si brate uzeo za primer Divca i Krstica, prvi je zbrku oko odlaska u LA oprostio tek kad je postao predsednik kluba dok je drugi i dalje u vrlo losim odnosima sa ljudima u klubu oko prelaska u NJN, ali se slazem sa bvecim delom tvog izlaganja
Ma mozda i Novica to ispegla za neku godinu......
Ja samo iz licnog iskustva pricam...Zaradjum svoj hleb od 15-e godine, znaci punih 27 godina....kako ga zaradjujem i koliko uspesno, necu ja da se hvalim ili pricam, ( =evo pitajte @Bodija).ali ga zaradjujemm tamo gde sam odrastao, a poznato je da si u svojoj sredini najmanje cenjen...I imao sam prilike da peglam te odnose izmedju poslodavca i nalogodavca, i uvek sam to radio tako da nigde nisam zatvorio vrata na mestima ko je meni neke stvari i olaksice ucinio....bez obzira sto sam i ja tom istom ucinio mozda i vise....to znaci Pametna politika sa puno kompromisa.....
familija- šesti igrač
- Datum upisa : 16.03.2011
Godina : 54
Talični, ne pratim portale ni druge forume pa nemam kompletnu sliku o čemu si pisao. U ''samo za članove'' se piše dosta stvari, a za one najpoverljivije obično autori posta dodaju da se informacija ne širi. Ukoliko si primetio tako nešto mislim da bi trebalo to da se ispita, kako bismo zaštitili one koji dele informacije sa nama...
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Godina : 38
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Nije to ništa sa teme za članove, samo kažem da je širi auditorijum počeo da se informiše sa ovog foruma i da je forum počeo da generiše informacije, bar sam ja stekao takav utisak. Po meni je to pohvalno.
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
Vojvodina se nešto bunila oko učešća u Super ligi, hoće čak i da istupe... Tegi piše kolumnu, biće na sajtu za nekih sat vremena, pa ćemo znati o čemu se radi.
Bodi Bond- mvp
Hvala ti Bodi , ali kasno je , moze i sutra da se procita
Sergej- mvp
Ako sam dobro shvatio, Zvezda i Radnicki nisu bili za to da se dozvoli registracija Marojevica, ali mi nije jasno na osnovu cega, tj zbog cega se oni tu nesto pitaju.. ?
Ovo za sudije necu ni da komentarisem..
Dule Kecman- mvp
Godina : 34
Ni meni to nije jasno. A da su podjebavanja počela i pre starta KLS to je istina, pa čak i na sitno...npr pogledajte tabelu timova sa sajta KLS http://www.kls.rs/Dule Kecman ::Ako sam dobro shvatio, Zvezda i Radnicki nisu bili za to da se dozvoli registracija Marojevica, ali mi nije jasno na osnovu cega, tj zbog cega se oni tu nesto pitaju.. ?
Po kom kriterijumu su sortirani timovi? Po azbuci sigurno nisu jer bi BKK Radnički bio prvi...Po nečijoj komandi? Verovatno...
Kure- šesti igrač
- Datum upisa : 13.09.2011
U svemu vidite teoriju zavere
Prvi meč igra Zvezda(kući) igra protiv Hemofarma. Zvezda je prva, Hemofarm poslednji. Drugi meč igra Vojvodina(kući) protiv Radničkog, Vojvodina je druga, Radnički prvi i tako.
Prvi meč igra Zvezda(kući) igra protiv Hemofarma. Zvezda je prva, Hemofarm poslednji. Drugi meč igra Vojvodina(kući) protiv Radničkog, Vojvodina je druga, Radnički prvi i tako.
Macijauskas- mvp
Zvezda i Partizan, pošto igraju u istoj dvorani (Pioniru), nisu bili u istom delu žreba, nego je jedan morao da bude 1. drugi 5., da bi se obezbedila domaćinstva u Pioniru. I Mega nije mogla da igra kod kuće (nisam siguran gde će igrati svoje utakmice, nije u Vizura centru, nego...) valjda 10. maja (ili tako nešto) zbog neke već najavljene manifestacije, pa moraju da gostuju to kolo.
To su neke od stvari koje su bile, poludirigovane, sve ostalo se izvlačio Učesnik i njegov redni broj. Ne vidim teorije zavere.
To su neke od stvari koje su bile, poludirigovane, sve ostalo se izvlačio Učesnik i njegov redni broj. Ne vidim teorije zavere.
2bad4u- prva petorka
- Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49
Mislim da Mega igra u Hali sportova na Novom Beogradu.
Zemljoradnik- prva petorka
Godina : 44
Da, Mega igra u Hali.
Zvezda i Radnički su se bunili jer se plaše da ih Voša ne ugrozi na trećem mestu, još nije sigurno da ćemo imati 4 tima u ABA sledeće godine. Kažu mi neki koji su bili prisustni u Kući košarke kada je bio žreb da je bilo kao na seoskom vašaru...
Zvezda i Radnički su se bunili jer se plaše da ih Voša ne ugrozi na trećem mestu, još nije sigurno da ćemo imati 4 tima u ABA sledeće godine. Kažu mi neki koji su bili prisustni u Kući košarke kada je bio žreb da je bilo kao na seoskom vašaru...
Bodi Bond- mvp
Hemofarm znaci izgubio pravo i da se nada..
Dule Kecman- mvp
Godina : 34
Одлично, ето мене у суботу. Нисам био у Хали спортова још од кад је Беобанка била међу живима, а од тада има па сигурно 10 година.Zemljoradnik ::Mislim da Mega igra u Hali sportova na Novom Beogradu.
Зашто?Koleman ::Mene vise brine Radnicki FMP
Poslednji put izmenio blagoje dana Čet 22 Mar 2012 - 7:28, izmenio ukupno 3 puta
blagoje- prva petorka
- Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39
Lepo su je sredili spolja... iznutra je malo losije stanje, mada bolje nego pre 6 godina otprilike... preporucuje se da se ode malo ranije da se zauzme neko kul mesto u prvom redu... onda je bas uzivanje gledati...
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Strana 3 od 40 • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40
Similar topics
» Samo za članove 1
» Samo za članove 2
» Samo za članove 3
» Samo za članove 4
» KK Partizan 2010/2011 - 1. deo
» Samo za članove 2
» Samo za članove 3