NBA liga 2011/2012 - 3. deo
+32
Jaycee Carroll
Imperator
bookmaker
wolfvaga
Mihael
Sepultura
2bad4u
Geograf
Anti-RTS
Naissus
Bodi Bond
dane
skepticar
Mark Madsen
Everton
Dule Kecman
expert
Djole
Macijauskas
markoo
lazarminator
Junglezburn
Koleman
Nolle
Gencha
Talicni Tom
superhik
blagoje
slobokv83
drexler
Ray Allen
ZuLuofVozdovac
36 posters
:: Arhiva :: Lige i kupovi
Strana 15 od 32
Strana 15 od 32 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 23 ... 32
Re: NBA liga 2011/2012 - 3. deo
Ne znam kako ko, ali meni se ekipa Clippersa prilicno dopada...
Sprega Pol-Grifin, ok, ali mislim da su okupili dobar tim oko njih dvojce. Unutrasnja igra sa DeAndreom i Kenjonom Martinom, spolja Jang, Foj i Bledso (cak i kad je Keron Batler povredjen). Dodajmo tome jos iskusne Moa VIlijamsa i Bilapsa (kad je zdrav). Meni sve to zvuci kao ekipa koja svakog moze da iznenadi, pogotovu Memfis...
Sprega Pol-Grifin, ok, ali mislim da su okupili dobar tim oko njih dvojce. Unutrasnja igra sa DeAndreom i Kenjonom Martinom, spolja Jang, Foj i Bledso (cak i kad je Keron Batler povredjen). Dodajmo tome jos iskusne Moa VIlijamsa i Bilapsa (kad je zdrav). Meni sve to zvuci kao ekipa koja svakog moze da iznenadi, pogotovu Memfis...
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
bookmaker- prva petorka
- Datum upisa : 03.11.2011
Godina : 46
na 0:34 kada počne usporen snimak
slobokv83- mvp
- Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41
To je bio Ron Artest, Metta je nešto sasvim drugo.
Macijauskas- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
pa nije taj Vrld Pis toliko loš lik, al valjda mu krv udari u glavu i ne može da se kontroliše
slobokv83- mvp
najjači je na početku i naravno na 8:40 kada odgovara na pitanje o Kobiju
Kobe passed me the ball, yes Kobe passed...I was so glad Kobe passed me the ball, cuz he never passes the ball...he said: Ron don't shoot don't shoot, and I said whatever, and I shot
Kobe passed me the ball, yes Kobe passed...I was so glad Kobe passed me the ball, cuz he never passes the ball...he said: Ron don't shoot don't shoot, and I said whatever, and I shot
slobokv83- mvp
Titulu za najboljeg trenera ove godine dobio je Greg Popović.
Macijauskas- mvp
Gledao sam neku emisiju o Magic Johnson-u na ESPN-u i na nekom all star-u vidim Dan Majerle-a i setim se kako sam obozavao sa njim (ne sa njim bukvalno, nego sam uvek birao Finiks kako bih igrao sa njim) da igram igricu NBA Jam kad sam bio mali... sa odusevljenjem sam ga se setio...
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36
Interesantno je da Leonard (2.01m), igrac Spursa, ima vecu saku od Yao Minga.
Koleman- mvp
Ludo vece. Lejkersi ocekivano, Boston dobio bez Ronda(pa ne moze Pol da odigra dva onakva meca) ali i Fila zakomplikovala zivot Bulsima. Prebili su ih u gostima.
Koleman- mvp
Jel istina da je Josh Smith sjebao koljeno?
Sepultura- brisač parketa
- Datum upisa : 28.04.2012
Godina : 33
Josh Smith has a sprained patella ligament in his left knee, reports Adrian Wojnarowski of Yahoo! Sports.
He was able to walk out of the arena under his own power after Tuesday's Game 2 loss and will have an MRI on Wednesday. Consider him questionable for Friday's Game 3 at Boston, and look for Marvin Williams, Ivan Johnson and Tracy McGrady to all see bigger roles if Smith is out.
He was able to walk out of the arena under his own power after Tuesday's Game 2 loss and will have an MRI on Wednesday. Consider him questionable for Friday's Game 3 at Boston, and look for Marvin Williams, Ivan Johnson and Tracy McGrady to all see bigger roles if Smith is out.
slobokv83- mvp
u jeeee, vidi stvarno, hihihihihi
Ti dečko, što slušaš Sepulturu, reci ti meni od kojih ti bi? Koja te mutna Marica nanese na ovaj forum, a?
Ti dečko, što slušaš Sepulturu, reci ti meni od kojih ti bi? Koja te mutna Marica nanese na ovaj forum, a?
slobokv83- mvp
Nekad su bili Nju Dzersi Amerikansi, pa Njujork Netsi, do skoro Nju Dzersi Netsi, a od sledece sezone Bruklin Netsi.
Pre nego sto su pristupili NBA ligi Netsi su osvojili 2 puta ABA ligu. Za Njujork Netse igrali su Dzulijus Irving i Rik Beri. Jedino Indijana Pejsersi imaju vise ABA titula (3). 1976. godine zajedno sa Denver Nagetsima, San Antonio Sparsima i Indijana Pejsersima ulaze u svet NBA. Naredne godine sele se iz Njujorka (Long Ajlenda) nazad u Nju Dzersi.
Prve dve sezone su najgora ekipa u celoj NBA. U svojoj drugoj sezoni Netsi su i pored najlosijeg skora imali najboljeg asistenta (Kevin Porter) i najboljeg blokera (Dzordz Dzonson) lige. Takodje te 1977. godine na draftu biraju Bernarda Kinga (njegov mladji brat Albert koji je vazio za ponajboljeg Njujorskog basketasa kasnije je isto tako igrao za Netse). King je napravio sjajnu NBA karijeru, ali nazalost po navijace Netsa ne u Nju Dzersiju (zadrzao se samo dve godine, trejdovan u Jutu zbog problema sa alkoholom), vec u Njujorku igrajuci sa Nikse. U trecoj NBA sezoni Nju Dzersi po prvi put ulazi u plej of (izgubili u prvoj rundi od Filadelfije). Nakon debitantskog ucesca u doigravanju, Netsi imaju dve susne godine u kojima beleze lose rezultate. 1981.draftuju kao treceg pika legendarnog centra Bak Vilijamsa (visok samo 203 cm, najbolji strelac u istoriji fransize). Iste godine za prvog trenera postavljen je Leri Braun. Bolji dani su na vidiku. Pocetkom 80ih vezu 5 uzastopnih ucesca u plej ofu. Krajem 80ih dolazi do nove rezultatske krize. Za trenera je postavljen proslavljeni kosarkas Vilis Rid. Na nesrecu svih u Nju Dzersiju ucinak je jos losiji tako da sezonu 1989/90 zavrsavaju kao najgora ekipa sa samo 17 pobeda. Te 1990. Netsi biraju prvi na draftu. Pokupili su bucmastog Derika Kolmena (nakon karijere zapao u velike finansijske probleme) koji je i poneo titulu rukija godine. Iste sezone u tim dolazi iz Portlanda Drazen Petrovic. 1992. godine za trenera je imenovan kontroverzni Cak Dejli (tvorac cuvenih “losih momaka” iz Detroita i trener jedinog pravog Americkog “tima snova”). Nju Dzersi je u tom trenutku bio skup iskustva (Bouvi, Petrovic, Moris) i mladosti (Kolmen, Anderson). Ponovo su u plej ofu, ali Klivlend predvodjen Doertijem i Prajsom je ipak prejak. Nazalost to je bila i poslednja sezona u zivotu Drazena Petrovicu. Netsi su u znak zahvalnosti zauvek iz upotrebe povukli Drazenov dres sa brojem 3. Sredinom i krajem 90ih rezultati su vise losi nego dobri. 1996. godine postavljaju rekord NBA po broju poena u jednom produzetku (25). Trener je Dzon Kalipari (ove godine uzeo NCAA titulu sa Kentakijem). Glavni igraci tih godina su bili Kendel Gil (1999. protiv Majamija izjednacio NBA rekord od 11 ukradenih lopti), Sem Kasel, odlicni suter Keri Kitls, a kasnije i mladi Stefon Marberi i Kit Van Horn. 2001. uprava Nju Dzersija vrsi pravi potez. Salju talentovanog, ali nestabilnog Marberija u Finiks, a za uzvrat dobijaju Dzejsona Kida. Kid gubitnicku ekipu vec prve sezone predvodi do NBA finala. U plej ofu padali su redom Pejsersi, Hornetsi i Seltiksi. Titula je ipak ostala samo san, jer su Lejkersi bili prejaki (4:0). Isti rezultat ponovljen je i sledece sezone. Tada su od Netsa bolji bili Sparsi (4:2). Tim su uz Kida sacinjavali Ricard Dzeferson, Kenjon Martin, Keri Kitls, Dikembe Mutombo, Brajan Skalabrini…Nakon 2003. Nju Dzersi vise nece igrati u finalu NBA, a rezultati su narednih godina bivali sve losiji. Od 2007. do danas nisu uspeli da se plasiraju u doigravanje. Sezonu 2009/10 poceli su sa 18 uzastopnih poraza (negativan rekord).2012. protiv Bobketsa Deron Vilijams postavlja rekord kluba po broju poena na jednom mecu (57). Pre Vilijamsa vise od 30 godina rekord je drzao beloputi bek Majk Njulin (52). Od 2010. vlasnik tima je ruski milijarder Mikhail Prokhorov (57. na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu), a sadasnji trener je Ejveri Dzonson (Mali general). Nije se u istoriji NBA dogodilo da vlasnik za skoro 30 cm bude visi od trenera. Poslednju utakmicu kuci kao Nju Dzersi, Netsi su odigrali protiv Filadelfije uz prisustvo najvecih legendi kluba.
U 35 sezona Nju Dzersi Netsi zabelezili su ucinak od 1186 pobeda i 1631. poraza. 16 puta su uspeli da se plasiraju u plej of.
Od poznatijih igraca za Nju Dzersi Netse su nastupali i: B. Mekadu, D. Dovkins, O. Birdsong, M. Rej Ricardson, M. Blejlok, V. Karter, N. Krstic…
Pre nego sto su pristupili NBA ligi Netsi su osvojili 2 puta ABA ligu. Za Njujork Netse igrali su Dzulijus Irving i Rik Beri. Jedino Indijana Pejsersi imaju vise ABA titula (3). 1976. godine zajedno sa Denver Nagetsima, San Antonio Sparsima i Indijana Pejsersima ulaze u svet NBA. Naredne godine sele se iz Njujorka (Long Ajlenda) nazad u Nju Dzersi.
Prve dve sezone su najgora ekipa u celoj NBA. U svojoj drugoj sezoni Netsi su i pored najlosijeg skora imali najboljeg asistenta (Kevin Porter) i najboljeg blokera (Dzordz Dzonson) lige. Takodje te 1977. godine na draftu biraju Bernarda Kinga (njegov mladji brat Albert koji je vazio za ponajboljeg Njujorskog basketasa kasnije je isto tako igrao za Netse). King je napravio sjajnu NBA karijeru, ali nazalost po navijace Netsa ne u Nju Dzersiju (zadrzao se samo dve godine, trejdovan u Jutu zbog problema sa alkoholom), vec u Njujorku igrajuci sa Nikse. U trecoj NBA sezoni Nju Dzersi po prvi put ulazi u plej of (izgubili u prvoj rundi od Filadelfije). Nakon debitantskog ucesca u doigravanju, Netsi imaju dve susne godine u kojima beleze lose rezultate. 1981.draftuju kao treceg pika legendarnog centra Bak Vilijamsa (visok samo 203 cm, najbolji strelac u istoriji fransize). Iste godine za prvog trenera postavljen je Leri Braun. Bolji dani su na vidiku. Pocetkom 80ih vezu 5 uzastopnih ucesca u plej ofu. Krajem 80ih dolazi do nove rezultatske krize. Za trenera je postavljen proslavljeni kosarkas Vilis Rid. Na nesrecu svih u Nju Dzersiju ucinak je jos losiji tako da sezonu 1989/90 zavrsavaju kao najgora ekipa sa samo 17 pobeda. Te 1990. Netsi biraju prvi na draftu. Pokupili su bucmastog Derika Kolmena (nakon karijere zapao u velike finansijske probleme) koji je i poneo titulu rukija godine. Iste sezone u tim dolazi iz Portlanda Drazen Petrovic. 1992. godine za trenera je imenovan kontroverzni Cak Dejli (tvorac cuvenih “losih momaka” iz Detroita i trener jedinog pravog Americkog “tima snova”). Nju Dzersi je u tom trenutku bio skup iskustva (Bouvi, Petrovic, Moris) i mladosti (Kolmen, Anderson). Ponovo su u plej ofu, ali Klivlend predvodjen Doertijem i Prajsom je ipak prejak. Nazalost to je bila i poslednja sezona u zivotu Drazena Petrovicu. Netsi su u znak zahvalnosti zauvek iz upotrebe povukli Drazenov dres sa brojem 3. Sredinom i krajem 90ih rezultati su vise losi nego dobri. 1996. godine postavljaju rekord NBA po broju poena u jednom produzetku (25). Trener je Dzon Kalipari (ove godine uzeo NCAA titulu sa Kentakijem). Glavni igraci tih godina su bili Kendel Gil (1999. protiv Majamija izjednacio NBA rekord od 11 ukradenih lopti), Sem Kasel, odlicni suter Keri Kitls, a kasnije i mladi Stefon Marberi i Kit Van Horn. 2001. uprava Nju Dzersija vrsi pravi potez. Salju talentovanog, ali nestabilnog Marberija u Finiks, a za uzvrat dobijaju Dzejsona Kida. Kid gubitnicku ekipu vec prve sezone predvodi do NBA finala. U plej ofu padali su redom Pejsersi, Hornetsi i Seltiksi. Titula je ipak ostala samo san, jer su Lejkersi bili prejaki (4:0). Isti rezultat ponovljen je i sledece sezone. Tada su od Netsa bolji bili Sparsi (4:2). Tim su uz Kida sacinjavali Ricard Dzeferson, Kenjon Martin, Keri Kitls, Dikembe Mutombo, Brajan Skalabrini…Nakon 2003. Nju Dzersi vise nece igrati u finalu NBA, a rezultati su narednih godina bivali sve losiji. Od 2007. do danas nisu uspeli da se plasiraju u doigravanje. Sezonu 2009/10 poceli su sa 18 uzastopnih poraza (negativan rekord).2012. protiv Bobketsa Deron Vilijams postavlja rekord kluba po broju poena na jednom mecu (57). Pre Vilijamsa vise od 30 godina rekord je drzao beloputi bek Majk Njulin (52). Od 2010. vlasnik tima je ruski milijarder Mikhail Prokhorov (57. na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu), a sadasnji trener je Ejveri Dzonson (Mali general). Nije se u istoriji NBA dogodilo da vlasnik za skoro 30 cm bude visi od trenera. Poslednju utakmicu kuci kao Nju Dzersi, Netsi su odigrali protiv Filadelfije uz prisustvo najvecih legendi kluba.
U 35 sezona Nju Dzersi Netsi zabelezili su ucinak od 1186 pobeda i 1631. poraza. 16 puta su uspeli da se plasiraju u plej of.
Od poznatijih igraca za Nju Dzersi Netse su nastupali i: B. Mekadu, D. Dovkins, O. Birdsong, M. Rej Ricardson, M. Blejlok, V. Karter, N. Krstic…
Ray Allen- prva petorka
slobokv83 ::u jeeee, vidi stvarno, hihihihihi
kako od kojih?
Ni sam ne znam kako sam zalutao ovde, valjda zbog samog naziva stranice...
Sepultura ::
kako od kojih?
Ni sam ne znam kako sam zalutao ovde, valjda zbog samog naziva stranice...
pa lepo jesi li od crnih ili crvenih, je l imaš po koje dete ili živiš sa roditeljima, da li si besposlen pa si iz dosade našao ovaj forum ili radiš ko crnac?
znaš, neku reč o sebi, ovo ono
slobokv83- mvp
Moja malenkost, jedan od onih crvenih, besposleni student koji je ovde zalutao... I da, Chicago Bulls
I kao što vidim, brisać parketa trenutno
I kao što vidim, brisać parketa trenutno
već si pobrao mnoge simpatije
slobokv83- mvp
Macijauskas ::Čendler defanzivac godine.
Svaka čast Chandleru. Očekivao sam da će dati nagradu Ibaki, ali ovako mi je draže. Njegovo odsustvo se itekako oceća u Dallasu, a u Knicksima je nastavio da radi ono što je radio celu karijeru i to mu je donelo ovu nagradu. Zbog toga ga izuzetno cenim. Čovek igra odbranu, skuplja skokove u napadu, zakuca koji alley oop, zicere uredno pogađa, ne forsira. Jednostavno je svestan svojih mogućnosti i radi ono što se od njega očekuje. Pri tom slobodna bacanja izvodi sa 68,9 % uspešnosti (prethodne dve sezone je šutirao preko 70%) što je za centra veoma solidno.
Sve u svemu jako zahvalan igrač. Možda nije opravdao sva očekivanja koja su imali Bullsi kada su ga sa druge pozicije 2001. godine draftovali direktno iz srednje škole (iza njega draftovani Pau Gasol, Joe Johnson, Zach Randolph, Tony Parker...), ali je svakako njegova karijera ispala mnogo uspešnija od karijere Eddya Currya (za koga su Bullsi dali Eltona Branda). Njih dvojica su trebali da budu novi Tornjevi Blizanci, ali od toka ništa nije bilo.
Chandler je najbolje brojke ( skoro 12 poena i 12 skokova imao u drugoj sezoni u Hornetsima gde je i ozbiljnije skrenuo pažnju na sebe i uvrstio se među najbolje skakače i odbrambene igrače lige. Nakon povredama isakaćene epizode u Bobcatsima, učestvuje na svetskom prvenstvu na kome USA osvajaju zlato pa stiže u Dallas, gde timsku odbranu diže na mnogo viši nivo. Tada, svi znamo, Mavericsi uzimaju titulu, ali Chandler završava u New Yorku gde trenutno pokušava da prođe prvu rund plej ofa protiv Miamija.
Nije Kareem ili Hakeem, ali u ligi gde su pravi pouzdani centri rekost, svako bi želeo da ga ima u rosteru. Nadam se da će sa Knicksima imati nekog uspeha jer je i dalje relativno mlad (još nije napunio 30 godina) pa se kvalitetne igre od njega mogu očekivati i u budućnosti.
Mark Madsen- mahač peškirom
Godina : 34
Bosh mozda ne igra veceras protiv Knicksa zbog rodjenja deteta.
Koleman- mvp
Zanimljiva situacija kada je Popović hteo da izvede Parkera...
slobokv83- mvp
Strana 15 od 32 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 23 ... 32
Similar topics
» NBA liga 2011/2012 - 1. deo
» NBA liga 2011/2012 - 2. deo
» ABA liga 2011/2012
» Košarkaška liga Srbije 2011/2012
» Španska ENDESA liga 2011/2012
» NBA liga 2011/2012 - 2. deo
» ABA liga 2011/2012