KK FMP 2010/2011
+30
markoo
NenadBG
Markos
Koleman
ZuLuofVozdovac
fizicar
Maja
Mihael
Imperator
KKP
Psycho
Nolle
lazarminator
blagoje
2bad4u
TheGodfather
mlekadzija
Macijauskas
expert
Talicni Tom
Gencha
superhik
Junglezburn
drexler
Sergej
Zemljoradnik
Zoro
Marko
Everton
Bodi Bond
34 posters
:: Arhiva :: Klupske teme
Strana 10 od 13
Strana 10 od 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Re: KK FMP 2010/2011
Nije mi problem da zamislim ove duele, ali se za put slazem. Nesto se tu kao radilo, ali je to i dalje kao iz crtaca (Znao sam da je trebalo da skrenem levo kod Lajkovca, recenica koju Dusko Dugousko izgovori kad izadje iz onog njegovog besmislenog putovanja ala krtica i to kao po pravilu u sred neke nedodjije. Inace, za one koji ne znaju, Valjevo je desno od Lajkovca)markoo ::Zamisli Metalac i Efes ...ili Metalac i Makabi(posto bi oni da igraju NLB) ...jBT...PUT DO VALJEVA JE KO U SREDNJEM VEKU!!
Sto se FMP tice, vise puta sam zagovarao da se njegov sistem urusio onda kad je Covic junior postao deo prvog tima. Tu se autoritet i svaki smisao gube. Prcko po mom licnom misljenju nema apsolutno nikakve sanse da bude ozbiljan kosarkas, ali ima sve sanse da upropasti dobar broj talentovanih momaka da to postanu.
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Marko sine daj neki update za Miljenovića.
Imperator- šesti igrač
- Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 40
Mihael- mvp
Godina : 37
Trebalo je da pauzira dve nedelje... Sve to zbog Dinkicevih lopova, Cukalovicu, jebo te Dinkic, i pored toga nisu uspeli da dovedu Radnicki do pobede... 2 igraca su nam povredjena u tom mecu...
Poslednji izmenio Marko dana Čet 14 Apr 2011 - 10:08, izmenjeno ukupno 1 puta
Marko- prva petorka
Za Miljenovica, nzm, za sad
99.9 posto ide na koledz u SAD
99.9 posto ide na koledz u SAD
Marko- prva petorka
Evo potvrde da napušta FMP:
http://www.kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=5859
http://www.kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=5859
Psycho- prva petorka
- Datum upisa : 15.11.2010
Godina : 48
lepo je rekao Miloje za Miljenovica, da ako ode na koledz ima da napravi veliku gresku, a i bice suspendovan prve sezone.
Everton- prva petorka
Godina : 36
Ja da sam na njegovom mesto otisao bih u Ameriku. Naravno bitno je izabrati pravi koledz.
Ray Allen- prva petorka
Ray Allen, зашто мислиш да је то боља опција по њега у односу на останак у Европи? Немој погрешно да ме схватиш, нити заговарам његов одлазак у неки домаћи клуб(партизан) нити одлазак у иностранство већ ме плаши досадашња пракса наших играча који су отишли на колеџе, а после - па рецимо да се нису прославили.
blagoje- prva petorka
- Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39
blagoje ::Ray Allen, зашто мислиш да је то боља опција по њега у односу на останак у Европи? Немој погрешно да ме схватиш, нити заговарам његов одлазак у неки домаћи клуб(партизан) нити одлазак у иностранство већ ме плаши досадашња пракса наших играча који су отишли на колеџе, а после - па рецимо да се нису прославили.
Nijedan jedini. A ima ih.
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
Slazem se sa Blagojem i Talicnim.Za pravilan razvoj mu je najbolje da ostane ovde.Kako ce pre svega fizicki parirati crncima po koledzima?Totalno drugaciji sistem rada je u usa,i pokazalo se da nije dobro lego nasim mladim igracima.
Mozda se doping i razna stimulativna sredsstva bolje primaju kod crnaca.
Gost- Gost
Ne, jednsotavno imaju kvalitetnija misicna vlakna, sto ih cini jacim od nas.hazarder ::Slazem se sa Blagojem i Talicnim.Za pravilan razvoj mu je najbolje da ostane ovde.Kako ce pre svega fizicki parirati crncima po koledzima?Totalno drugaciji sistem rada je u usa,i pokazalo se da nije dobro lego nasim mladim igracima.
wolfvaga- prva petorka
Za mladog igraca koji odluci da karijeru nastavi u NCAA najvazniji je izbor koledza. Nikola Dragovic nazalost nije imao srece. Odlucio se za UCLA gde prve dve godine uopste nije igrao (prvu je kao i vecina fresmana presedeo na klupi, a u drugoj je bio rezerva K. Lavu). Nikola Koprivica imao je velikih problema sa povredama i povrede su te koje su usporile njegov razvoj. Svakako pozitivan primer je Ivan Radenovic. U Partizanu nisu racunali na njega, pa se on iz tog razloga odlucio za put u Ameriku i univerzitet Arizona. Tamo je proveo 4 odlicne godine, a saigraci su mu izmedju ostalih bili i kasniji NBA igraci Igudala, Fraj, Stodemajer. Da se Ivan svojevremeno nije odlucio za put preko bare pitanje je da li bi danas igrao u Spaniji. U Srbiji su ga tada smatrali nedovoljno talentovanim.
Vrlo je vazno istaci da na koledzu imate vise vremena za trening. Samim tim i za individualni napredak. U svako doba dana vrata dvorane su vam otvorena, a pomocni treneri su vam uvek na uzluzi i tada su iskljucivo fokusirani na vas i vase igracko usavrsavanje.
Najvaznija je diploma. Nazalost nikad se ne zna kada vas moze zadesiti povreda zbog koje morate prevremeno prestati sa igranjem kosarke. Sa diplomom u dzepu mozeti napraviti uspesnu karijeru i van kosarke.
Vrlo je vazno istaci da na koledzu imate vise vremena za trening. Samim tim i za individualni napredak. U svako doba dana vrata dvorane su vam otvorena, a pomocni treneri su vam uvek na uzluzi i tada su iskljucivo fokusirani na vas i vase igracko usavrsavanje.
Najvaznija je diploma. Nazalost nikad se ne zna kada vas moze zadesiti povreda zbog koje morate prevremeno prestati sa igranjem kosarke. Sa diplomom u dzepu mozeti napraviti uspesnu karijeru i van kosarke.
Ray Allen- prva petorka
Miljenović je igrać sa vizijom, veliki potencijal i treba da nastavi da se razvija u našoj školi košarke. U NCAA sigurno neće dobiti šansu jer Amerikanci forsiraju Amerikance, živela demokratija. Sigurno njemu neće dati odrešene ruke i vreme da greši i da ga trpe. Primer Radenovića nije baš najbolji, jer Radenović nije bio vrhunski potencijal. Kada su takvi igrači u pitanju tipa Radenović, Čohadarević, Koprivica NCAA je pravi izbor.
Partizan ako dovede Milejnovića i bude ga držao na klupi kao Bogdana ove godine onda su kreteni.
Partizan ako dovede Milejnovića i bude ga držao na klupi kao Bogdana ove godine onda su kreteni.
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 38
Vuce znam da su im drugacija i kvalitetnija misicna vlakna.Ovo za doping sam rekao pola u sali,a pola u zbilji.Da li znas da je originalni tim snova imao uslov za ucestvovanje na olimpijadi 92,da njihovi igraci budu izuzeti doping kontrole?I kako objasniti da su nam igraci dominantniji od njihovih u uzrastu do 18,19 godina,a ovi nas posle satiru fizicki,kad prodje nekih 4,5 godina.Da nije odgovor kako nasa deca brze sazrevaju,a njihova sporije,pa kad porastu ta njihova vlakna dodju do izrazaja?Da li pamtimo kako je Rebraci srce otislo u aut?Ne bih rekao da su tu bila cista posla.Nfl igraci se za vreme utakmica rokaju u venu,pa to izbacuju na bendz klupi za vreme iste.Zasto bi u NBA bilo drugacije,ovde se ne vrednuje nimalo ljudski zivot,vec samo novac i profit.
Gost- Gost
@Bodi
Konstatacija da Ameri forsiraju svoje nije u potpunosti tacna. Njih najvise zanima kvalitet igraca bez obzira odakle je. Cak sta vise vole kad igrac dodje iz neke egzoticne zemlje (o jednom Irancu koji je igrao NCAA su cak i dokumentarac snimili).Jedino ako se pojavi talentovani beli Amerikanac (a takvih je malo) on ce sigurno dobiti prednost u odnosu na ostale. Ne samo na terenu nego i u medijima. Ove godine na ESPNu najvise se govorilo o K. Lavu i Dz. Fidetu.
Konstatacija da Ameri forsiraju svoje nije u potpunosti tacna. Njih najvise zanima kvalitet igraca bez obzira odakle je. Cak sta vise vole kad igrac dodje iz neke egzoticne zemlje (o jednom Irancu koji je igrao NCAA su cak i dokumentarac snimili).Jedino ako se pojavi talentovani beli Amerikanac (a takvih je malo) on ce sigurno dobiti prednost u odnosu na ostale. Ne samo na terenu nego i u medijima. Ove godine na ESPNu najvise se govorilo o K. Lavu i Dz. Fidetu.
Ray Allen- prva petorka
Duda je jednom na tv pričao kako mi moramo da budemo oprezni sa Amerikom jer imamo više negativnih nego pozitivnih iskustava. Pominjao je generaciju 66, tj. onu prije naše najbolje ikada sa Divcem, Đorđevićem, Kukočem, Rađom i ostalim, koja je možda važila za talentovaniju od ove, a postigli su mnogo manje. A to su valjda bili Radović, Zoran Jovanović, Luka Pavićević koji su imali te izlete u NCAA i nikada nisu postigli očekivani nivo. Naravno, ne mora značiti da je samo igranje jedini i presudni faktor koji je uticao na njihov razvoj.
Treba imati u vidu da to prije svega znači promjenu načina života i životnih navika, promjenu okruženja, dolazi se u sredinu koja te ponovo ocjenjuje i procjenjuje, možda ima drugačiju viziju razvoja samog igrača i njegove igre. Ko god da donese odluku o odlasku, mora takođe imati u vidu koliko je jaka ličnost da istraje u ostvarivanju svojih ciljeva. Opet sa druge strane, NCAA je ipak izvorište i najboljih košarkaša, ne samo atleta koje danas dominiraju, proizvedu oni i igrače tipa Stiv Neš, Kris Pol, Kid (o starijim da ne pričamo) vrhunske tehnički obučene igrače što je svakako izazov i pitanje je da li bi mu neko ovdje to mogao garantovati.
Takođe, postoji i dosta pozitivnih primjera evropskih igrača koji su iz NCAA napravili vrhunske karijere, Ćosić prije svih, Jasikevičius, valjda i Karnišovas, ma dosta Litvanaca uopšte, Lorbek, Kaun i mnogi drugi.
Evo završih tekst i ideja vodilja mi je bila da je to greška, a sada više nisam siguran, jer osim Partizana niko ne može da mu garantuje neku dugoročnu stabilnost kluba i kvalitet takmičenja, a i on se pokazao kao opasno putovanje sa puno zamki i slijepih puteva pa se odlazak na neki dobar košarkaški program u SAD ne čini nikako suvišnom opcijom. Ko će ga znati. Ja bih volio da bar naše talente imamo priliku da gledamo kad već seniore nemamo priliku.
Treba imati u vidu da to prije svega znači promjenu načina života i životnih navika, promjenu okruženja, dolazi se u sredinu koja te ponovo ocjenjuje i procjenjuje, možda ima drugačiju viziju razvoja samog igrača i njegove igre. Ko god da donese odluku o odlasku, mora takođe imati u vidu koliko je jaka ličnost da istraje u ostvarivanju svojih ciljeva. Opet sa druge strane, NCAA je ipak izvorište i najboljih košarkaša, ne samo atleta koje danas dominiraju, proizvedu oni i igrače tipa Stiv Neš, Kris Pol, Kid (o starijim da ne pričamo) vrhunske tehnički obučene igrače što je svakako izazov i pitanje je da li bi mu neko ovdje to mogao garantovati.
Takođe, postoji i dosta pozitivnih primjera evropskih igrača koji su iz NCAA napravili vrhunske karijere, Ćosić prije svih, Jasikevičius, valjda i Karnišovas, ma dosta Litvanaca uopšte, Lorbek, Kaun i mnogi drugi.
Evo završih tekst i ideja vodilja mi je bila da je to greška, a sada više nisam siguran, jer osim Partizana niko ne može da mu garantuje neku dugoročnu stabilnost kluba i kvalitet takmičenja, a i on se pokazao kao opasno putovanje sa puno zamki i slijepih puteva pa se odlazak na neki dobar košarkaški program u SAD ne čini nikako suvišnom opcijom. Ko će ga znati. Ja bih volio da bar naše talente imamo priliku da gledamo kad već seniore nemamo priliku.
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
Ma znam da si to rekao u sali. Nego, ne izdrzah da se ne nadovezem .hazarder ::Vuce znam da su im drugacija i kvalitetnija misicna vlakna.Ovo za doping sam rekao pola u sali,a pola u zbilji.Da li znas da je originalni tim snova imao uslov za ucestvovanje na olimpijadi 92,da njihovi igraci budu izuzeti doping kontrole?I kako objasniti da su nam igraci dominantniji od njihovih u uzrastu do 18,19 godina,a ovi nas posle satiru fizicki,kad prodje nekih 4,5 godina.Da nije odgovor kako nasa deca brze sazrevaju,a njihova sporije,pa kad porastu ta njihova vlakna dodju do izrazaja?Da li pamtimo kako je Rebraci srce otislo u aut?Ne bih rekao da su tu bila cista posla.Nfl igraci se za vreme utakmica rokaju u venu,pa to izbacuju na bendz klupi za vreme iste.Zasto bi u NBA bilo drugacije,ovde se ne vrednuje nimalo ljudski zivot,vec samo novac i profit.
Meni je dovoljan pokazatelj malih "crncica" koji su vecinom "pritke" u srednjoj skoli (toliko su mrsavi). Sad, potencijal je individualna stvar i neki od njih jesu mozda krupniji od ostalih, ali onakve "zivotinje" se stvaraju samo izuzetnim radom (e sad, da li tu ima udela i hemija, u to ne ulazim, ali je vrlo moguce). Generalno mi se cini da smo mi (belci) malo krupnije gradje od crnaca, ali to ipet ima veze sa pakovanjem misicnih vlakana.
Profit nije moja uska struka, tako da cu progutati jednu knedlu i necu reci sta mislim o liberalnom kapitalizmu uopste (inace, cist americki trade-mark).
wolfvaga- prva petorka
Postoje negativni primeri i kod igraca koji su kao vrlo mladi otisli u neki evropski klub, a ne samo u Ncaa. Cakarevic nije uspeo u Francuskoj, Keselj nije uspeo u Spaniji, videcemo sta ce biti sa Muslijem...
Ray Allen- prva petorka
Nijedan klinac od 18g. ne može sebi garantovati (niti mu bilo ko drugi može garantovati) da će postati veliki igrač i da će zaraditi velike novce. Primjere ne moram navodite, kontam da svako od nas poznaje nekog propalog talenta, a ima i onih koji su nam svima poznati.
Evropski sistem sporta u novom dobu potpuno suprostavlja aktivan trening i visoko obrazovanje. Izuzeci postoje, ali samo da potvrde pravilo. E sad, za mlade momke koji zaista imaju ambiciju da pored košarke steknu neku diplomu, tj. izuče neki zanat van sporta, NCAA je idealna šansa. Kod njih je zaista sve tako organizovano da je moguće furati te dvije stvari istovremeno. A ja znam par momaka koji su se u Srbiju vratili nakon školovanja u Americi (mada nisu košarkaši već atletičari) i njihove diplome sa američkih univerziteta su im pomogle da se zaposle u nekim stranim firmama koje posluju u BG. U današnje vrijeme, za mene je to jako dobra preporuka da se ipak ne otpiše školovanje tamo. Ja lično da sam imao tu šansu prije 7 godina kad sam završio gimnaziju, oberučke bih prihvatio!
Takođe, ne slažem se da se tu neameričkim igračima uskraćuje šansa, to je jako masovno takmičenje, i ako postoji kvalitet, u većini slučajeva će isplivati. Naravno, mora se malo igrati po njihovim pravilima, fizička sprema na mnogo većem nivou od evropske se podrazumjeva, pri čemu naravno ne mislim na hemiju.
Meni je veći problem što smo mi (mediji, javnost) tog Miljenovića već sa 16 godina proglasili za velikog talenta, i ako kojim slučajem ne ostvari rep. karijeru, smatraćemo ga promašajem. Zašto? Kakva je to logika? Njemu se tako nametnuo pritisak koji mnogi mladi igrači ne mogu izdržati. Tako danas dolazimo do nebuloznih kovanica da FMP uništava talente, da Srbi nisu za NCAA i slično... Kakvu vi zaista garanciju imate da bi Partizan i Vlade Jovanović napravili boljeg igrača od Miljenovića od npr. trenera UCLA-e? I da li vi zaista mislite da bi Drča i Dragović pod obavezno ispali bolji igrači da su ostali u Evropi? Nažalost, gorka je istina da danas sve bitne odluke donose roditelji i menadžeri, i da su ponekad dijametralno suprotne od želja samih mladih igrača.
Evropski sistem sporta u novom dobu potpuno suprostavlja aktivan trening i visoko obrazovanje. Izuzeci postoje, ali samo da potvrde pravilo. E sad, za mlade momke koji zaista imaju ambiciju da pored košarke steknu neku diplomu, tj. izuče neki zanat van sporta, NCAA je idealna šansa. Kod njih je zaista sve tako organizovano da je moguće furati te dvije stvari istovremeno. A ja znam par momaka koji su se u Srbiju vratili nakon školovanja u Americi (mada nisu košarkaši već atletičari) i njihove diplome sa američkih univerziteta su im pomogle da se zaposle u nekim stranim firmama koje posluju u BG. U današnje vrijeme, za mene je to jako dobra preporuka da se ipak ne otpiše školovanje tamo. Ja lično da sam imao tu šansu prije 7 godina kad sam završio gimnaziju, oberučke bih prihvatio!
Takođe, ne slažem se da se tu neameričkim igračima uskraćuje šansa, to je jako masovno takmičenje, i ako postoji kvalitet, u većini slučajeva će isplivati. Naravno, mora se malo igrati po njihovim pravilima, fizička sprema na mnogo većem nivou od evropske se podrazumjeva, pri čemu naravno ne mislim na hemiju.
Meni je veći problem što smo mi (mediji, javnost) tog Miljenovića već sa 16 godina proglasili za velikog talenta, i ako kojim slučajem ne ostvari rep. karijeru, smatraćemo ga promašajem. Zašto? Kakva je to logika? Njemu se tako nametnuo pritisak koji mnogi mladi igrači ne mogu izdržati. Tako danas dolazimo do nebuloznih kovanica da FMP uništava talente, da Srbi nisu za NCAA i slično... Kakvu vi zaista garanciju imate da bi Partizan i Vlade Jovanović napravili boljeg igrača od Miljenovića od npr. trenera UCLA-e? I da li vi zaista mislite da bi Drča i Dragović pod obavezno ispali bolji igrači da su ostali u Evropi? Nažalost, gorka je istina da danas sve bitne odluke donose roditelji i menadžeri, i da su ponekad dijametralno suprotne od želja samih mladih igrača.
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Нисам добијао прилику да играм и нису ме пустили на Хупс Самит. Желео сам да променим средину
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Kako sam cuo pravi se novi Registracioni pravilnik , cini se da ce ovo obestecenje biti drasticno smanjeno.
Sergej- mvp
било би добро и да среде ово за странце 2+2, странац ко странац јбте, ко да је битно да ли је из Америке или Кине...
Nolle- mvp
Sergej ::Kako sam cuo pravi se novi Registracioni pravilnik , cini se da ce ovo obestecenje biti drasticno smanjeno.
Sve i da se dogovore, u sta sumnjam, ne moze pravilnik da vazi retroaktivno...
Sto se Miljenovica tice sve je po meni bolje od NCAA, ali me takodje zanima sta ce Partizan da radi sa Pesakovicem koga je isto doveo na tu poziciju...
Takodje, to dizanje igraca u zvezde vec sa 16 je vec vidjeno vise puta, i nazalost niko nije prosao dobro, nadam se da to nece biti slucaj sa Miljenovicem...
Marko- prva petorka
Danilovic je to i rekao sinoc.. Ali ako on jos uvek nije potpisao sa Partizanom, a ovo se izglasa..Marko ::Sve i da se dogovore, u sta sumnjam, ne moze pravilnik da vazi retroaktivno...
Dule Kecman- mvp
Godina : 34
Strana 10 od 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Similar topics
» KK Partizan 2010/2011 - 7. deo
» KK Igokea 2010/2011
» KK Partizan 2010/2011 - 5. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 3. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 1. deo
» KK Igokea 2010/2011
» KK Partizan 2010/2011 - 5. deo