Basket 1
+35
bigZ
Talicni Tom
zex88
Marko
Karadjordje
Danny Trejo
familija
mlekadzija
markoo
Nolle
XXL
Djole
Koleman
Grobi
Gencha
ZuLuofVozdovac
slobokv83
Zoro
Hyperactive
drexler
Mihael
Imperator
Zemljoradnik
Ray Allen
wolfvaga
Everton
KKP
Geograf
air slavkan
Dule Kecman
Macijauskas
expert
Markos
Bodi Bond
Junglezburn
39 posters
Strana 25 od 40
Strana 25 od 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Re: Basket 1
Dule Kecman ::Mislim da isto vazi i za Kosutnjak..Junglezburn ::
Ako neko u svom kraju ima dobar teren neka javi, ja da vas cimam do Kaluđerice, teško da bi neko došao...
Kosutnjak nije daleko, dobro je povezan sa svim delovima grada, tereni su medju najboljima u gradu, ali je zato uvek guzva.
Ovi tereni kod osme gimnazije nisu losi samo sto podloga ne valja nista.
Karadjordje- mahač peškirom
- Datum upisa : 24.03.2011
Da mi igramo tamo redovno. Ja ne znam bolje koseve od trima s tim sto tamo ima uvek po 5 ekipa na jednom kosu. Ima i na difu koseva ali to nije neka premija.Karadjordje ::Dule Kecman ::
Mislim da isto vazi i za Kosutnjak..
Kosutnjak nije daleko, dobro je povezan sa svim delovima grada, tereni su medju najboljima u gradu, ali je zato uvek guzva.
Ovi tereni kod osme gimnazije nisu losi samo sto podloga ne valja nista.
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
Nije ni dole u Pionircu lose..
Dule Kecman- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 34
Јесте да сам ја можда и најближи овим теренима, али нисам их предложио само из тог разлога већ зато што сам могао да гарантујем да ће бити празни. И колико год пута још да дођемо, можда ће бити по неки ентузијаста који шутира на кош или неки клинци, али увек ће моћи да се игра, често и на оба коша а нама то значи јер нас дође по 15. На осталим теренима сад је ситуација идаље мало опуштенија него што ће бити од средине августа јер ће тада сви да се врате са мора/села/планине и да остатак годишњег одмора/распуста проведу на теренима... Предност ових терена је и у томе што ако којим случајем нешто искрсне увек може да се игра на теренима СЦ Шумице који су на 200 метара одатле, или на теренима ОШ Јанко Веселиновић код хотела Србија.
Верујем да Земљорадник, Хипер и његови ортаци, Император, Волф и још пар људи нема ништа против ове локације
Савет за оне који долазе са Новог Београда: трамвајем бр. 9 дођите до аутокоманде, па после одатле можете бусом 17 или 31, јер је реку једино тако можете да пређете без гужве.
Верујем да Земљорадник, Хипер и његови ортаци, Император, Волф и још пар људи нема ништа против ове локације
Савет за оне који долазе са Новог Београда: трамвајем бр. 9 дођите до аутокоманде, па после одатле можете бусом 17 или 31, јер је реку једино тако можете да пређете без гужве.
ZuLuofVozdovac- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Meni lokacija odgovara, a pošto sam na odmoru, odgovara mi praktično bilo koje vreme. Inače sam završio XI gimnaziju, ali nisam ušao u dvorište dobrih 10 godina, a i dok sam išao u školu nisam mnogo visio na tim terenima.
Zemljoradnik- prva petorka
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44
Dakle, kad igramo basket?
Што се мене тиче може и данас. Сутра игра Партизан, прекосутра Звезда, петком сви излазе.. мислим да ако не одемо данас нећемо се скупити у догледно време....
ZuLuofVozdovac- mvp
Dan za dan se nećemo skupiti, nema šanse. A fudbal ne traje ceo dan, možemo u nekom drugom terminu. A i u petak se ne izlazi pre 10.
ja glasam za sredu. U 6, na terencetu kod 8. gimnazije. Taman se stigne i na fudbal i sve.
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
aj možda je ovo najprikladnija tema da pitam, svi su basketaši, i jedan doktor pride...
U subotu sam na basketu opet nategao skočni zglob, klasika, doskok na nogu protivnika nakon šuta i ogroman otok uz neprijatan bol. Tada nisam mogao hodati, ali već sutradan sam se oslanjao na prste i hodao, a sada takođe hodam uz blago hramanje.
Čovjek koji rješava sve te probleme za nas basketaše je lokalni izuzetno uspješni fizioterapeut koji mi je rekao da nije ništa slomljeno čim mogu hodati, i vratio mi je zglob na svoje mjesto standardnim trzajem noge.
Ipak, i on kaže da je otok neobično velik i čudno je što još ne spada, pa mi je predložio korjen biljke GAVEZ koji se u narodnoj medicini koristi.
A ja sam malo šarao po netu i vidio preporuke da se tinktura gaveza ne preporučuje za skočni zglob jer pomaže okoštavanju, to se samo preporučuje pri prelomima za brže okoštavanje...
Ukratko, da ne smaram, meni je zglob na mjestu, ne boli me nešto puno, gotovo da normalno hodam, ali zglob je i dalje pod prilično velikim otokom, već 3. dan, i javljaju se podlivi... Ima li neko preporuku od čega spada? Prihvatam savjete i iz zvanične i alternativne medicine
U subotu sam na basketu opet nategao skočni zglob, klasika, doskok na nogu protivnika nakon šuta i ogroman otok uz neprijatan bol. Tada nisam mogao hodati, ali već sutradan sam se oslanjao na prste i hodao, a sada takođe hodam uz blago hramanje.
Čovjek koji rješava sve te probleme za nas basketaše je lokalni izuzetno uspješni fizioterapeut koji mi je rekao da nije ništa slomljeno čim mogu hodati, i vratio mi je zglob na svoje mjesto standardnim trzajem noge.
Ipak, i on kaže da je otok neobično velik i čudno je što još ne spada, pa mi je predložio korjen biljke GAVEZ koji se u narodnoj medicini koristi.
A ja sam malo šarao po netu i vidio preporuke da se tinktura gaveza ne preporučuje za skočni zglob jer pomaže okoštavanju, to se samo preporučuje pri prelomima za brže okoštavanje...
Ukratko, da ne smaram, meni je zglob na mjestu, ne boli me nešto puno, gotovo da normalno hodam, ali zglob je i dalje pod prilično velikim otokom, već 3. dan, i javljaju se podlivi... Ima li neko preporuku od čega spada? Prihvatam savjete i iz zvanične i alternativne medicine
drexler- mvp
Godina : 38
Ja ne bih gavez nikad stavio na zglob (laičko mišljenje) jer onoliko koliko znam pomaže bržem srastanju kosti što mi se na zglobu ne čini prikladnim.
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
wolfvaga ::ja glasam za sredu. U 6, na terencetu kod 8. gimnazije. Taman se stigne i na fudbal i sve.
Може среда, ја четвртак не могу.
ZuLuofVozdovac- mvp
Drex, sasvim je normalno da otok dugo traje i da imaš podlive.
Savetujem ti da pročitaš sledeće:
Savetujem ti da pročitaš sledeće:
Ono što sam iz ličnog iskustva naučio jeste da moraš da trpiš obloge 2-3 dana da bi bilo efekta, i da nije dovoljno 3 puta po 15 minuta, mora više...Uganuće skočnog zgloba uzrokuje jak bol pri pomjeranju noge, a povrijeđeno mjesto počinje otjecati. Zato odmah nakon uganuća, na mjesto povrede treba staviti ledeni oblog (kockice leda staviti u najlon-vrećicu i staviti direktno na bolno mjesto). Deset minuta nakon toga, oblog treba ukloniti, a ozlijeđeno mjesto previti elastičnim zavojem.
Elastični zavoj
Sve to činimo kako bi smanjili nastajanje otoka, a kasnije ubrzali oporavak. Funkcija leda je vazokonstrikcija (stiskanje krvnih sudova), a elastičnog zavoja povećanje okolnog pritiska na povrijeđeni krvni sud u cilju ranijeg prestanka krvarenja.
Ako led u trenutku povrede nije nadohvat ruke, hladna voda iz slavine može biti adekvatna zamjena. Poželjno je i preko elastičnog zavoja staviti led.
Povreda skočnog zgloba zahtijeva ljekarski pregled. Ukoliko je RTG pokazao da su kosti cijele (nema prijeloma) te da nema naznaka puknuću snažnog unutrašnjeg ligamenta koji drži dvije kosti potkoljenice na okupu, započinje period oporavka.
Nakon kratkog mirovanja, obavezna je fizioterapija u punom obimu i to elektroterapija, ultrazvuk, masaža i vježbe mobilnosti. Cilj svih ovih procedura je što brža resorpcija otoka. Obično u ovoj fazi okolina zgloba, ali nerijetko i cijelo stopalo i dobar dio potkoljenice, poprimi drugačiju boju, od modrocrne, pa sve do žuto-smeđe, što je rezultat resorpcije hematoma.
U zavisnosti od veličine ozljede i konkretnih mogućnosti, cilj je što prije uspostaviti normalan obim kretnji u zglobu i opteretiti ga punom težinom tijela. Kada otok prođe i bol nestane, postavlja se pitanje je li zglob sposoban podnijeti opterećenje svakodnevnih aktivnosti.
Funkcionalno liječenje
Mjesecima nakon izlječenja i nestanka svih simptoma koji prate uganuće zgloba, pacijent može osjećati manju ili veću nestabilnost zgloba (kao njegovu nesposobnost da savlada manje stres sile, što je prije povrede činio bez problema).
Rješenje je funkcionalno liječenje kojem je cilj vratiti izgubljene sposobnosti. Ono se sastoji od vježbi snage, istezanja te najviše vježbi balansa, a kod sportista i vježbi skočnosti, brzine i eksplozivnosti. Tek po završenom funkcionalnom liječenju, možemo reći da je učinjeno sve što je bilo moguće kako bi se spriječile nove ozljede zgloba ili njegove funkcionalne ili fizičke okoline.
Obavezno mirovanje
U prvih 48-72 sata oporavak podrazumijeva mirovanje, stavljanje ledenih obloga i elastičnog zavoja, a povrijeđenu nogu treba držati u povišenom položaju. Prije odlaska na spavanje led treba skinuti ili barem otpustiti zavoj, kako bi se omogućila cirkulacija krvi u tkiva.
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
@drexler
Мажи фастум гел, мада постоји вероватно још много сличних средстава за сортске повреде, ја користим ово наведено.
Ја муку мучим са десним скочним зглобом, Не знам како је теби, али сваки пут после истезања зглоба по неколико дана не могу да станем на ногу. Иначе раније сам редовно ишао код лекара и они то по правилу снимају, готово ме и не прегледају него само кажу ренген, па после тек размишљају. Два пута су ми стављали лонгетну по 2 недеље, а у осталим случајевима су рекли мироваењ па после евентуално физикална али то углавном нисам ишао. Пошто је тај начин прегледа почео да ми иде на курац у последње време углавном не идем код доктора, него мажем овај гел и помаже. Чак и период опоравка краће траје кад се не носи лонгетна.
Ипак овај не одлазак код лекара је ризичан јер ипак доктор најбоље зна. Ја тај ризик преузимам зато што сам милион пута повређивао исту ствра па могу да оценим колико сам сјебан, а код тежих повреда ипак одем. Један мој пријатељ је игром случаја пао управо на моју ногу и сјебао је зглоб. Отишли смо код лекара, снимали су га 2 пута али нису на снимку ништа нису могли да виде. Онда су му ставили гипс и скнули му после 3 недеље, њега је идаље болела нога. Отишао је на ВМА пошто му је ћале војно лице у пензији и тамо су му установили да је имао прелом али да му је лоше срасло па да мора де се ломи... Нећу ти овде описивати колико је пријатно кад ти неко ломи скочни зглоб о ивицу стола без анестезије, само ћу ти рећи да он идаље има проблема са том ногом.
Мажи фастум гел, мада постоји вероватно још много сличних средстава за сортске повреде, ја користим ово наведено.
Ја муку мучим са десним скочним зглобом, Не знам како је теби, али сваки пут после истезања зглоба по неколико дана не могу да станем на ногу. Иначе раније сам редовно ишао код лекара и они то по правилу снимају, готово ме и не прегледају него само кажу ренген, па после тек размишљају. Два пута су ми стављали лонгетну по 2 недеље, а у осталим случајевима су рекли мироваењ па после евентуално физикална али то углавном нисам ишао. Пошто је тај начин прегледа почео да ми иде на курац у последње време углавном не идем код доктора, него мажем овај гел и помаже. Чак и период опоравка краће траје кад се не носи лонгетна.
Ипак овај не одлазак код лекара је ризичан јер ипак доктор најбоље зна. Ја тај ризик преузимам зато што сам милион пута повређивао исту ствра па могу да оценим колико сам сјебан, а код тежих повреда ипак одем. Један мој пријатељ је игром случаја пао управо на моју ногу и сјебао је зглоб. Отишли смо код лекара, снимали су га 2 пута али нису на снимку ништа нису могли да виде. Онда су му ставили гипс и скнули му после 3 недеље, њега је идаље болела нога. Отишао је на ВМА пошто му је ћале војно лице у пензији и тамо су му установили да је имао прелом али да му је лоше срасло па да мора де се ломи... Нећу ти овде описивати колико је пријатно кад ти неко ломи скочни зглоб о ивицу стола без анестезије, само ћу ти рећи да он идаље има проблема са том ногом.
ZuLuofVozdovac- mvp
I kod mene je u pitanju desni skočni zglob, i takođe nije prvi put.
Inače, ja ne idem kod doktora zato što imam sreće da je kod mene u komšiluku čovjek koji je lični fizioterapeut Kežmana, Tomaševića i mnogih drugih poznatih sportista. On mi je rekao da nema preloma i vratio mi je zglob na svoje mjesto. Tom čovjeku bezrezervno vjerujem.
E sad, ostaje taj otok, vjerovatno nije ništa opasno, ali malo me nerviraju ti podlivi, izgledaju jezivo, ispucali kapilari, tako bar kažu.
Trenutno stavljam obloge od slane vode, možda i pokušam sa tim gelom...
Sorry na izlivima hipohondrije
Inače, ja ne idem kod doktora zato što imam sreće da je kod mene u komšiluku čovjek koji je lični fizioterapeut Kežmana, Tomaševića i mnogih drugih poznatih sportista. On mi je rekao da nema preloma i vratio mi je zglob na svoje mjesto. Tom čovjeku bezrezervno vjerujem.
E sad, ostaje taj otok, vjerovatno nije ništa opasno, ali malo me nerviraju ti podlivi, izgledaju jezivo, ispucali kapilari, tako bar kažu.
Trenutno stavljam obloge od slane vode, možda i pokušam sa tim gelom...
Sorry na izlivima hipohondrije
drexler- mvp
Nema šta da brineš, a i čudi me da nisi pitao tog fizioterapeuta za komentar...
Evo kako to izgleda, standardna reakcija: link.
Evo kako to izgleda, standardna reakcija: link.
Junglezburn- mvp
Ево управо сам дошао са баскета који сам играо на теренима осме гимназије, постоје рефлектори тако да може да се игра ноћу, око поноћи идеално. Спремам се за сутрашњи окршај, ко долази? Ја могу да скупим пар људи ако буде требало.
ZuLuofVozdovac- mvp
E pa jbg, niko se ne javlja, ja sam popunio termine danas i sutra popodne.
Edit: ipak mogu danas u 6. Ima li još zainteresovanih?
Edit: ipak mogu danas u 6. Ima li još zainteresovanih?
Ima, ja dolazim sigurno. Ko ce jos da dodje?
wolfvaga- prva petorka
Drex
Otok je normalna stvar, "krofnica" cesto zaostane i po 2 meseca, iako ti odavno igras basket, kreces se normalno, ne osecas bol.
U prva 48h treba staviti hladne obloge (mokra hladna krpa ili ledene obloge), mirovati i podici nogu (iliti staviti je u elevaciju ) sto vise, ne bi li se otok smanjio i time olaksalo kretanje i smanjio bol. Posle toga idu mazaljke (ja koristim i preporucujem fastum i lioton gel, pomesani, 2x-ujutru i uvece), elasticni bandazi, kupusov list (takodje izvlaci otok)...
Kljucno za nategnuce (distorziju) je ipak mirovanje. Bez 2-3 nedelje (zavisno od osobe) ne moze da prodje pa Bog.
p.s. Na osnovu opisa rekao bih da nije nista slomljeno, ali ako bolovi postanu neizdrzivi (pogotovu ako neko slucajno dodirne, ili cak i u miru, pri pokretima zbog spavanja i sl.), mislim da ipak nije naodmet snimiti i videti o cemu se radi.
Otok je normalna stvar, "krofnica" cesto zaostane i po 2 meseca, iako ti odavno igras basket, kreces se normalno, ne osecas bol.
U prva 48h treba staviti hladne obloge (mokra hladna krpa ili ledene obloge), mirovati i podici nogu (iliti staviti je u elevaciju ) sto vise, ne bi li se otok smanjio i time olaksalo kretanje i smanjio bol. Posle toga idu mazaljke (ja koristim i preporucujem fastum i lioton gel, pomesani, 2x-ujutru i uvece), elasticni bandazi, kupusov list (takodje izvlaci otok)...
Kljucno za nategnuce (distorziju) je ipak mirovanje. Bez 2-3 nedelje (zavisno od osobe) ne moze da prodje pa Bog.
p.s. Na osnovu opisa rekao bih da nije nista slomljeno, ali ako bolovi postanu neizdrzivi (pogotovu ako neko slucajno dodirne, ili cak i u miru, pri pokretima zbog spavanja i sl.), mislim da ipak nije naodmet snimiti i videti o cemu se radi.
wolfvaga- prva petorka
Odma da vam kažem da ne mogu danas na basket... I neću moći do naredne nedelje, idem malo u planine...
Junglezburn- mvp
Dakle vidimo se za sat vremena?
E pa onda ništa.
Jungle, sad procitah ovo sto si okacio...
Gde bre da pronadje elektroterapiju i sva ova cuda? Ne secam se da je iko posle distorzije isao na takvu vrstu th, uglavnom se sve "ostavlja" da zaraste i samo povrati funkciju (to je ona prica o nestabilnosti zgloba).
Najbolja stvar mu je dobar kostolomac, to ume da napravi cuda i osposobi coveka za relativno kratko vreme. Naravno, moze i da ga unakazi, pa d asve traje 2-3 meseca, zato doticni i mora da bude vrhunski .
Gde bre da pronadje elektroterapiju i sva ova cuda? Ne secam se da je iko posle distorzije isao na takvu vrstu th, uglavnom se sve "ostavlja" da zaraste i samo povrati funkciju (to je ona prica o nestabilnosti zgloba).
Najbolja stvar mu je dobar kostolomac, to ume da napravi cuda i osposobi coveka za relativno kratko vreme. Naravno, moze i da ga unakazi, pa d asve traje 2-3 meseca, zato doticni i mora da bude vrhunski .
wolfvaga- prva petorka
Strana 25 od 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Strana 25 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu