NBA liga 2010/2011 - 2. deo
+27
Naissus
Danny Trejo
sexdrogabodiroga
Markos
lazarminator
superhik
Junglezburn
Mark Madsen
Imperator
fizicar
mlekadzija
Talicni Tom
Manu
Bodi Bond
expert
Koleman
Macijauskas
Everton
slobokv83
drexler
blagoje
Nolle
ZuLuofVozdovac
dane
Ray Allen
KKP
Mihael
31 posters
:: Arhiva :: Lige i kupovi
Strana 23 od 40
Strana 23 od 40 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Re: NBA liga 2010/2011 - 2. deo
Greg Popovic vec godinama pravi cuda, po meni je ipak Tibodo blizi da osvoji nagradu. Da se razumemo, Greg mi je najomiljeniji trener u NBA, svrstavam u najbolje trenere koji su ikad radili u NBA ali jednostavno mislim da Tibodo radi jako dobar posao za Cikagom...
Mihael- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 37
Grifinovih 137 zakucavanja do sada...
Mihael- mvp
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 38
Sjajan klip, mog omiljenog igrača! Nije čovek baš normalan!
KKP- prva petorka
- Datum upisa : 13.10.2010
Пратим током дана шта се дешава око Ентонија, и ситуцаија је следећа. Прво је објављено да су и Прохоров и Долан заказали директан разговор са Кармелом током данашњег дана, а Амаре је дао интервију у коме је 'пријатеља' Кармела позвао да му се придружи (доста резервисано, објаснићу после зашто). Очекивало се да се прво разговара са Њујорком а касније са Џерсијевим представницима.
Касније током дана Волш и Долан су дошли на састанак са власником и ГМ-ом Денвера, Стеном Кроенкеом и Масаи Уђиријем. Овај састанак је био медијски најпропраћенији, али нису се ништа договорили иако су направили значајан помак у реализацији трејда. Састанак са Њујорком се није ни завршио, а објављено је да је Денвер постигао сагласност са Џерсијем око трејда али да ће наставити разговоре и са Њујоком. Са милион страна се чула информација да је Денвер и пре почетка састанка са Њујорком имао тај посао на столу, и да је то чак била полазна основа разговора који су вођени са Доланом и Волшом. Долан је одлучио да се директно укључи у разговоре (на наговор Ајзее Томаса са којим је у бољим односима него са Волшом јер је од Томаса добио снажну подршку да заврши трејд ма колико да га кошта). И Долан је дошао да у каубојском маниру баци паре на сто и покупи робу међутим био је непријатно изнанађен јер је Џерси у старту дао максималну понуду:
За: Кармела Ентонија, Чонсија Билапса, Шелдона Вилијамса, Мелвина Елија и Роналда Болкмена су понудили: Дерика Фејворса, Девина Хериса, Троја Марфија, Бена Узоха и 4 пика прве рунде
Дакле трејд има више аспеката, прво и основно за Кармела дају Дерика Фејворса који је главна мета Денвера који покушава да га доведе на све начине, а добиће и 4 пика прве рунде, а ја се не сећам да је икада један клуб добио у трејду 4 пика прве рунде, ти пикови имају фантастичну вредност, процењује се да је просечна вредност једног пика прве рунде 12 милиона долара... Други аспект овог уговора је да за Чонсија Билапса добијају Девина Хериса, далеко млађег играча, који је играо на ОлСтару и који има нижа примања од 34. годишњег Билапса, који колико год да жели да каријеру заврши у Денверу није у плановима руководства које са тако маторим и скупим играчем не жели да почиње реновирање. Иако се прича да Денвер вероватно не би задржао Хериса јер желе да им Ловсон постане први плеј, Херис има солидну тржишну вредност и Портланд га жели, можда би Денвер на крају успео да за њега добије и своју другу главну мету, Батума... Трећи важан аспект ове приче је да је Џерси спреман да узме Болкмена, који има још 2 године уговора а којег Денвер жели да се ратосиља као и Елија и Вилијамса, који заједно зарађују 2 милиона али ако то дуплирате због пореза на луксуз видећете да је уштеда значајна (Денвер је покушао да им ували и Херингтона али што је много много је). Денвер ће морати да да једног пика некој екипи која има простора да прихвати Марфијев уговор и да га одмах отпусти (Торонто, Кливленд, Сакраменто, Минесота...)
Како Њујорк може да парира оваквој понуди? Зкључак је био следећи, водећи људи Денвера дошли су и тражили од Њујорка 3 стартера, при чему један од те троице мора да буде Фелтон, Карија и пикове. Рекли су да је то минимум испод ког неће да иду. Помак се огледа у следећем, Долан је прихватио да узме Билапса и прихватио је да да Фелтона, а то је већ само по себи било изненађење пошто је он до сада углавном спомињан као 'недодирљив'. На тај начин Њујорк је испарирао једном сегменту Џерсијеве понуде Билапс-Херис. Даље, Њујорк је пристао да самостално нађе ухлебљење за Карија (Волш ће то да среди са Минесотом, Кан је две деценије био Волшов помоћник у Индијани) а сама та услуга има вредност једног пика јер ће толико Денвер морати да да да би увалио Марфија. Такође Волш је средио са Минесотом ствари око трејда Рендолф за пика, тако да ће Њујоркова понуда имати вредност бар 2 пика, а самим тим што нуде квалитетније играче него Џерси ( 3 стартера) не морају баш да испарирају сваком аспекту понуде. На овом месу лежи трунка Амареовог незадовољства јер је развио добар однос са Фелтоном, добро сарађују у тандему и он не жели да Фелтон оде.
Проблем је дакле остао која 2 стартера поред Фелтона? Прво и основно Денвер тражи Галинарија. И око тога је било натезања цео дан, ја сам причао неко време а Партизаннннн данас потврдио са лица места да је Галинаари миљеник навијача, тренера (који је исто Италијан...). Такође, оно што је било јасно да Денвер ни покоју цену неће Чендлера, он за њих једино има вредност истичућег уговора, не уклапа им се у концеп, неће да му нуде нови уговор итд... Оно што се чуло на крају дана око пола 8 по америчком времену: Долан пристао да да Галинарија (који би свакако доласком Мела постао резерва). Тиме је коначно Њујорк успео да испарира оном аспекту понуде у којем Џерси даје Дерека Фејворса. Дакле остаје још једно име које мора да се договори (а које ће да надомести више пикова које нуди Џерси). Када је Денвер ултимативно тражио Филдса разговори су прекинути. Јеноставно што је много много је. Денвер би можда узео и Мозгова, није га конкретно тражио али ни Њујорк није у позицији да га понуди, не могу да остану у сред сезоне без јединог центра...
На крају дана договорено је следеће: Кармело Ентони, Чонси Билапс, Ентони Кантер и бар још неки 'смеће' играч за Рејмонда Фелтона, Данила Галинарија, и још једног играча као и Еди Кари, Ентони Рендолф и Роџер Мејсон и 3 милиона долара који би отишли у Минесоту за пика.
Разговори ће бити настављени сутра, до тада ће стране вагати понуде, покушати да договоре неки трејд са стране којим ће покрпити рупе које настану трејдом овако великог броја играча (Њујорк тражи центра, ко зна можда Мозгов или Туријаф улете у комбинацију око Мела). Осим ове комбинације, ако не успеју у својој намери да доведу Ентонија и један и други клуб имају резервне комбинације, Њујорк са Минесотом а Џерси са Портландом, а о обе сам писао јуче па да се сад не понављам. Суштина је да Долан као власник има опозицију у сопственом клубу у виду председника Волша и тренера ДеАнтонија који сматрају да је роба прескупа и желе да се коцкају и чекају лето. Као коаркашки људи знају да није добро растурати целу екипу (која добро функционише) да би се довео једн играч. Долан као власниј зна да Ентони продаје више дресова и улазница него 50 играча заједно... Ово није био план Њујорка, они су хтели да на лето доведу Кармела за џабе а све ове играче дају за Пола или Вилијамса. Ипак он очигледно није спреман да чека, хоће да одмах осигура 83 милиона за наредне сезоне па макар то било у Џерсију, јар да такав сигнал не постоји не би се Њујорк оволико залетао. Овако остају не само без добрих играча већ и без шансе за додатно појачавање, једина светла ствар је што Билапсу уговор истиче баш када поменути постану слободни агенти... Ипак Њујорк ће већ на крају године вероватно искористити могућност да му да ногу за 4 милиона долара.
После свега овога Ентони је одржао конференцију за штампу коју можете да погледате на НБА.ком на којој је рекао да неће разговарати са Џерсијем јер нема шта да им каже, а када су га питали да ли би потписао продужетак са њима рекао је да би морао добро да размисли. Закључак приче: Кармло ће у понедељак готово сигурно бити у новом клубу, питање је једино са које стране реке Хадсон...
ПС. Пост је мало дужи шта да се ради, свако даље скраћивање ускратило би вам неке информације.... Ја се овим бавим цели данашњи дан тако да верујте ми лакше је прочитати овај пост за 15 мин него цео дан читати чланке, четове.... Питао сам једног стручњака у ЛајвЧату каква је Њујоркова ситуација са пиковима и он ми је рекао да ако успеју да доведу пика за 2012 годину аутоматски стичу могућност трејда 2 пика, оног за 2011 и оног за 2013, можда ће на крају Њујорк посегнути за том опцијом да би извели трејд. Лично верујем да не треба потцењивати ни пријатељство Волша и Кана, можда Бруер постане последња коцкица која ће склопити слагалицу а дугови ће бити регулисани на посредни начин, који не подлеже правилима колективног уговора (услуга за услугу)...
ОДОХ ДА СПАВАМ
Касније током дана Волш и Долан су дошли на састанак са власником и ГМ-ом Денвера, Стеном Кроенкеом и Масаи Уђиријем. Овај састанак је био медијски најпропраћенији, али нису се ништа договорили иако су направили значајан помак у реализацији трејда. Састанак са Њујорком се није ни завршио, а објављено је да је Денвер постигао сагласност са Џерсијем око трејда али да ће наставити разговоре и са Њујоком. Са милион страна се чула информација да је Денвер и пре почетка састанка са Њујорком имао тај посао на столу, и да је то чак била полазна основа разговора који су вођени са Доланом и Волшом. Долан је одлучио да се директно укључи у разговоре (на наговор Ајзее Томаса са којим је у бољим односима него са Волшом јер је од Томаса добио снажну подршку да заврши трејд ма колико да га кошта). И Долан је дошао да у каубојском маниру баци паре на сто и покупи робу међутим био је непријатно изнанађен јер је Џерси у старту дао максималну понуду:
За: Кармела Ентонија, Чонсија Билапса, Шелдона Вилијамса, Мелвина Елија и Роналда Болкмена су понудили: Дерика Фејворса, Девина Хериса, Троја Марфија, Бена Узоха и 4 пика прве рунде
Дакле трејд има више аспеката, прво и основно за Кармела дају Дерика Фејворса који је главна мета Денвера који покушава да га доведе на све начине, а добиће и 4 пика прве рунде, а ја се не сећам да је икада један клуб добио у трејду 4 пика прве рунде, ти пикови имају фантастичну вредност, процењује се да је просечна вредност једног пика прве рунде 12 милиона долара... Други аспект овог уговора је да за Чонсија Билапса добијају Девина Хериса, далеко млађег играча, који је играо на ОлСтару и који има нижа примања од 34. годишњег Билапса, који колико год да жели да каријеру заврши у Денверу није у плановима руководства које са тако маторим и скупим играчем не жели да почиње реновирање. Иако се прича да Денвер вероватно не би задржао Хериса јер желе да им Ловсон постане први плеј, Херис има солидну тржишну вредност и Портланд га жели, можда би Денвер на крају успео да за њега добије и своју другу главну мету, Батума... Трећи важан аспект ове приче је да је Џерси спреман да узме Болкмена, који има још 2 године уговора а којег Денвер жели да се ратосиља као и Елија и Вилијамса, који заједно зарађују 2 милиона али ако то дуплирате због пореза на луксуз видећете да је уштеда значајна (Денвер је покушао да им ували и Херингтона али што је много много је). Денвер ће морати да да једног пика некој екипи која има простора да прихвати Марфијев уговор и да га одмах отпусти (Торонто, Кливленд, Сакраменто, Минесота...)
Како Њујорк може да парира оваквој понуди? Зкључак је био следећи, водећи људи Денвера дошли су и тражили од Њујорка 3 стартера, при чему један од те троице мора да буде Фелтон, Карија и пикове. Рекли су да је то минимум испод ког неће да иду. Помак се огледа у следећем, Долан је прихватио да узме Билапса и прихватио је да да Фелтона, а то је већ само по себи било изненађење пошто је он до сада углавном спомињан као 'недодирљив'. На тај начин Њујорк је испарирао једном сегменту Џерсијеве понуде Билапс-Херис. Даље, Њујорк је пристао да самостално нађе ухлебљење за Карија (Волш ће то да среди са Минесотом, Кан је две деценије био Волшов помоћник у Индијани) а сама та услуга има вредност једног пика јер ће толико Денвер морати да да да би увалио Марфија. Такође Волш је средио са Минесотом ствари око трејда Рендолф за пика, тако да ће Њујоркова понуда имати вредност бар 2 пика, а самим тим што нуде квалитетније играче него Џерси ( 3 стартера) не морају баш да испарирају сваком аспекту понуде. На овом месу лежи трунка Амареовог незадовољства јер је развио добар однос са Фелтоном, добро сарађују у тандему и он не жели да Фелтон оде.
Проблем је дакле остао која 2 стартера поред Фелтона? Прво и основно Денвер тражи Галинарија. И око тога је било натезања цео дан, ја сам причао неко време а Партизаннннн данас потврдио са лица места да је Галинаари миљеник навијача, тренера (који је исто Италијан...). Такође, оно што је било јасно да Денвер ни покоју цену неће Чендлера, он за њих једино има вредност истичућег уговора, не уклапа им се у концеп, неће да му нуде нови уговор итд... Оно што се чуло на крају дана око пола 8 по америчком времену: Долан пристао да да Галинарија (који би свакако доласком Мела постао резерва). Тиме је коначно Њујорк успео да испарира оном аспекту понуде у којем Џерси даје Дерека Фејворса. Дакле остаје још једно име које мора да се договори (а које ће да надомести више пикова које нуди Џерси). Када је Денвер ултимативно тражио Филдса разговори су прекинути. Јеноставно што је много много је. Денвер би можда узео и Мозгова, није га конкретно тражио али ни Њујорк није у позицији да га понуди, не могу да остану у сред сезоне без јединог центра...
На крају дана договорено је следеће: Кармело Ентони, Чонси Билапс, Ентони Кантер и бар још неки 'смеће' играч за Рејмонда Фелтона, Данила Галинарија, и још једног играча као и Еди Кари, Ентони Рендолф и Роџер Мејсон и 3 милиона долара који би отишли у Минесоту за пика.
Разговори ће бити настављени сутра, до тада ће стране вагати понуде, покушати да договоре неки трејд са стране којим ће покрпити рупе које настану трејдом овако великог броја играча (Њујорк тражи центра, ко зна можда Мозгов или Туријаф улете у комбинацију око Мела). Осим ове комбинације, ако не успеју у својој намери да доведу Ентонија и један и други клуб имају резервне комбинације, Њујорк са Минесотом а Џерси са Портландом, а о обе сам писао јуче па да се сад не понављам. Суштина је да Долан као власник има опозицију у сопственом клубу у виду председника Волша и тренера ДеАнтонија који сматрају да је роба прескупа и желе да се коцкају и чекају лето. Као коаркашки људи знају да није добро растурати целу екипу (која добро функционише) да би се довео једн играч. Долан као власниј зна да Ентони продаје више дресова и улазница него 50 играча заједно... Ово није био план Њујорка, они су хтели да на лето доведу Кармела за џабе а све ове играче дају за Пола или Вилијамса. Ипак он очигледно није спреман да чека, хоће да одмах осигура 83 милиона за наредне сезоне па макар то било у Џерсију, јар да такав сигнал не постоји не би се Њујорк оволико залетао. Овако остају не само без добрих играча већ и без шансе за додатно појачавање, једина светла ствар је што Билапсу уговор истиче баш када поменути постану слободни агенти... Ипак Њујорк ће већ на крају године вероватно искористити могућност да му да ногу за 4 милиона долара.
После свега овога Ентони је одржао конференцију за штампу коју можете да погледате на НБА.ком на којој је рекао да неће разговарати са Џерсијем јер нема шта да им каже, а када су га питали да ли би потписао продужетак са њима рекао је да би морао добро да размисли. Закључак приче: Кармло ће у понедељак готово сигурно бити у новом клубу, питање је једино са које стране реке Хадсон...
ПС. Пост је мало дужи шта да се ради, свако даље скраћивање ускратило би вам неке информације.... Ја се овим бавим цели данашњи дан тако да верујте ми лакше је прочитати овај пост за 15 мин него цео дан читати чланке, четове.... Питао сам једног стручњака у ЛајвЧату каква је Њујоркова ситуација са пиковима и он ми је рекао да ако успеју да доведу пика за 2012 годину аутоматски стичу могућност трејда 2 пика, оног за 2011 и оног за 2013, можда ће на крају Њујорк посегнути за том опцијом да би извели трејд. Лично верујем да не треба потцењивати ни пријатељство Волша и Кана, можда Бруер постане последња коцкица која ће склопити слагалицу а дугови ће бити регулисани на посредни начин, који не подлеже правилима колективног уговора (услуга за услугу)...
ОДОХ ДА СПАВАМ
ZuLuofVozdovac- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Spavaj majstore, zaslužio si
drexler- mvp
zbog ovoga je covek jedan od mojih OMILJENIH forumasa, KAPA DOLE i naklon do poda !
Nolle- mvp
*ZuLuofVozdovac
Čekamo rasplet oko Mela...
Čekamo rasplet oko Mela...
KKP- prva petorka
U prvoj večeri na All Star vikendu u El-Eju, "Rukiji" pobedili "Sofmore" sa 148:140. Džon Vol iz Vašingtona je MVP meča (14 poena i 22 asistencije, što je rekord u asistencijama). Kod "rukija" još Kazins iz Sakramenta imao 33 poena i 14 skoka, a igrao je i Blejk Grifin i postigao 14 poena. Kod "sofmora" Džejms Harden (Oklahoma) 30 poena i Bler (Spars) 28 poena i 15 skokova.
https://www.youtube.com/watch?v=fB_AS3qgrqY
https://www.youtube.com/watch?v=fB_AS3qgrqY
KKP- prva petorka
asistencija Grifinu od parket, nesto sto odavno nisam video... zaista bilo je mnogo lepih poteza
u 23:00 imate snimak utakmice, ako ste prehladjeni, bolesni, nemate sta da radite... bilo bi dobro da odgledate. Mada subota je uvece, a kada se vratite, taman da gledate trojke i zakucavanja, malo da vas razbudi i razbije glavobolju
mene DeJuan Blair iznenadjuje, sa onakvom konstitucijom, i problemima sa kolenom koje je imao na pocetku karijere, veoma je pokretlji, snalazljiv... I sto je najbiitnije, izgleda da je zajebant i dobar za svlacionicu, a jednog takvog je veoma dobro imati !!!
P.S ako neko moze da snima, pa da okaci, bilo bi super !!! utakmice, i takmicenja. Ako ne, nema veze, i nije o glavu
P.S.2 Voleo bi da Melo ostane u Denveru, smara vec bre...
u 23:00 imate snimak utakmice, ako ste prehladjeni, bolesni, nemate sta da radite... bilo bi dobro da odgledate. Mada subota je uvece, a kada se vratite, taman da gledate trojke i zakucavanja, malo da vas razbudi i razbije glavobolju
mene DeJuan Blair iznenadjuje, sa onakvom konstitucijom, i problemima sa kolenom koje je imao na pocetku karijere, veoma je pokretlji, snalazljiv... I sto je najbiitnije, izgleda da je zajebant i dobar za svlacionicu, a jednog takvog je veoma dobro imati !!!
P.S ako neko moze da snima, pa da okaci, bilo bi super !!! utakmice, i takmicenja. Ako ne, nema veze, i nije o glavu
P.S.2 Voleo bi da Melo ostane u Denveru, smara vec bre...
Nolle- mvp
Treba reći da je Blake igrao svega 13 minuta, štede ga za nedelju.
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
Upravo sam naleteo na jos jedan paradoks, gledam nesto plate igraca Oklahome da vidim da ce se cimati da produze ugovor Krsticu, kad me samo sloh nije strefio kad sam video platu Nik Kolisona, covek ove sezone prima 13,270,00 miliona $
Naravno, uspeo sam da nadjem razlog, znao sam da mora biti neka caka...
"Nick Collison signed a four-year, $11.0 million extension on November 23rd that also included a $6.5 million signing bonus. Because the Thunder were so far under the cap, the entire bonus counts towards the cap for this season, despite the fact the extension doesn't kick in until 2011-12"
EDIT: A evo jos jedan podatak za sve vas koji kritikujete Lija i govorite da ima veliku platu ( cini mi se da je Zuluf rekao cak nesto malo preko 13 miliona ), njegova plata ove sezone je 10.5 miliona $...
Naravno, uspeo sam da nadjem razlog, znao sam da mora biti neka caka...
"Nick Collison signed a four-year, $11.0 million extension on November 23rd that also included a $6.5 million signing bonus. Because the Thunder were so far under the cap, the entire bonus counts towards the cap for this season, despite the fact the extension doesn't kick in until 2011-12"
EDIT: A evo jos jedan podatak za sve vas koji kritikujete Lija i govorite da ima veliku platu ( cini mi se da je Zuluf rekao cak nesto malo preko 13 miliona ), njegova plata ove sezone je 10.5 miliona $...
Mihael- mvp
U koliko sati noćas počinje Ol-Star? I neka neko ostavi link neki, ako nadje, da odgledam, ako mogu...
KKP- prva petorka
@mihael
Ли сада има 10.5 (тачније 10.8) а у последњој има 15.5 а просек за 6 сезона му је и преко 13 милиона (13.2 чини ми се)
Изгледа да је постигнут неки договор Никса и Денвера за који није коначан, неки тврде да су могуће промене ових играча који треба да употуне пакет да би га уклопили у правила колективног уговора а неки да Денвер сад тражи још једног играча, вероватно Мозгова...
Трејд би требало да буде следећи: Кармело Ентони, Чонси Билапс, Реналдо Болкмен и Шелдон Вилијамс за Данила Галинарија, Рејмонда Фелона, Вилсона Чендлера и пик коиј се добије слањем Едија Карија и Ентонија Рендолфа у Минесоту.
Мислим да ово није коначна верзија, вероваатно ће бити неких промена јер Њујорк не може да прими оволико плата мора или да се избац неки Денверов играч или да се нађе још неки клуб то да прихвати уз кеш компензацију за отпуштање (мени је била далеко реалнија она комбинација по којој уз Билапса и Кармела иде само Ентони Кантер). Денвер је сам изабрао Галинарија пошто су на столу били Галинари и Филдс а могао је да узме само једног. Нисам сигуран зашто Денвер узма Чендлера, он има тржишну вредност, али неће моћи да га трејдују пошто је у последњој години уговора а у том случају играч може да се трејдује тек на свака 2 месеца па не би могли да га поново увале до истека прелазног рока, а после ће бити неограничено слободан. А већ имају Џ.Р.Смита, Афлала и добијају Галинарија. Можда желе да са њим изведу неки 'sign and trade' али то се ретко ради са играчима који имају мање или средње уговоре. Ако за њих Чендлер има само вредност иситичућег уговора, зашто онда не узму Бруера из Минесоте? И да ли ће Денвер наставити да понижава Њујорк сталним повећањем цене?
Ја читам неке форуме и ту се навијачи углавном свађају да ли је Билапс бољи од фелтона. Ја не бих улазио те расправе, само бих рекао да је Фелтон играч који би могао да чини основу пакета за Криса Пола док Билапс то због година не може да буде. Пошто ће Мело потписати нови уговор са Њујорком они ће самим тим у сезони 2012-2013 већ напунити 40 милиона селери кеп-а а пошто ће селери кеп бити макс 50-52 милиона преосталих 10-12 милиона сигурно није новац за који је могуће довести Пола, Вилијамса или Хауарда, за тако нешто потребно је дупло више. Мајами је морао да трејдује Бислија за шаку кикирикија да би потписао и Боша и Леброна и Вејда а њих треојица примиће ове године 46,5 милиона док ће Амаре и Мело сами имати 40 а селери кеп ће бити мањи... То значи да ће неки суперстар моћи да се доведе само преко трејда а Никси неће имати играча за тако нешто, Фелтон је ту био кључан. Њујорку новац не представља проблем, само вредност клуба на берзи је порасла за неких 60 милиона за последњих годину дана, спонзорства расту са новим звездама, они су ранијих година без проблема трошили по 80 милиона годишње иако су били далеко од плајофа, трошили би и сада али за потписивање слободних агената потребан је празан селери кеп. Питање је само колико ће Кармело и Амаре бити стрпљиви да са овако осакаћеним тимом чекају да им се придружи још један суперстар да би екипа потом могла да почне да користи права потписивања играча за ветерански минималац и 'мid-level exception'...
Остали користе ситуацију да се мало спрдају са Њујорком, Бергер који је био највећи заговорник идеје да се трејдује Мело сада каже: Ако се заврши овако како се најављује, Долан ће испасти човек који долази на аутопијацу, види ауто и за њега да понуду за коју каже да је максимална, али одбија да оде када се продавац врати са менаџером и тражи већу цену... Њујоркова понуда заиста иако делује огрома није најбоља, Фејворс, Херис и 4 пика сигурно вреде више, али мислим да би овде већ Мело морао да пресече и изјасни се, ако се појави у медијима и каже нећу у Џерси посао ће бити завршен. Други пак причају да се само чека да проће ОлСтар утакмица да Мелова позиција као стартера на западу не би била довођена у питање. Њујорк ће се вороватно онда окренути налажењу центра за којег би дали Келену Азубуикеа, а како је прошао Денвер коментарисаћемо тек после 24. фебруара, јер њима остаје још доста посла, трејдовање Ненеа уз којег у пакету иде Ал Херингтон (као што је уз Мела ишао Билапс). Ко је куповао јагње зна о чему се ради, уз плаћку иду изнутрице а уз бут иде пола главе...
Ли сада има 10.5 (тачније 10.8) а у последњој има 15.5 а просек за 6 сезона му је и преко 13 милиона (13.2 чини ми се)
Изгледа да је постигнут неки договор Никса и Денвера за који није коначан, неки тврде да су могуће промене ових играча који треба да употуне пакет да би га уклопили у правила колективног уговора а неки да Денвер сад тражи још једног играча, вероватно Мозгова...
Трејд би требало да буде следећи: Кармело Ентони, Чонси Билапс, Реналдо Болкмен и Шелдон Вилијамс за Данила Галинарија, Рејмонда Фелона, Вилсона Чендлера и пик коиј се добије слањем Едија Карија и Ентонија Рендолфа у Минесоту.
Мислим да ово није коначна верзија, вероваатно ће бити неких промена јер Њујорк не може да прими оволико плата мора или да се избац неки Денверов играч или да се нађе још неки клуб то да прихвати уз кеш компензацију за отпуштање (мени је била далеко реалнија она комбинација по којој уз Билапса и Кармела иде само Ентони Кантер). Денвер је сам изабрао Галинарија пошто су на столу били Галинари и Филдс а могао је да узме само једног. Нисам сигуран зашто Денвер узма Чендлера, он има тржишну вредност, али неће моћи да га трејдују пошто је у последњој години уговора а у том случају играч може да се трејдује тек на свака 2 месеца па не би могли да га поново увале до истека прелазног рока, а после ће бити неограничено слободан. А већ имају Џ.Р.Смита, Афлала и добијају Галинарија. Можда желе да са њим изведу неки 'sign and trade' али то се ретко ради са играчима који имају мање или средње уговоре. Ако за њих Чендлер има само вредност иситичућег уговора, зашто онда не узму Бруера из Минесоте? И да ли ће Денвер наставити да понижава Њујорк сталним повећањем цене?
Ја читам неке форуме и ту се навијачи углавном свађају да ли је Билапс бољи од фелтона. Ја не бих улазио те расправе, само бих рекао да је Фелтон играч који би могао да чини основу пакета за Криса Пола док Билапс то због година не може да буде. Пошто ће Мело потписати нови уговор са Њујорком они ће самим тим у сезони 2012-2013 већ напунити 40 милиона селери кеп-а а пошто ће селери кеп бити макс 50-52 милиона преосталих 10-12 милиона сигурно није новац за који је могуће довести Пола, Вилијамса или Хауарда, за тако нешто потребно је дупло више. Мајами је морао да трејдује Бислија за шаку кикирикија да би потписао и Боша и Леброна и Вејда а њих треојица примиће ове године 46,5 милиона док ће Амаре и Мело сами имати 40 а селери кеп ће бити мањи... То значи да ће неки суперстар моћи да се доведе само преко трејда а Никси неће имати играча за тако нешто, Фелтон је ту био кључан. Њујорку новац не представља проблем, само вредност клуба на берзи је порасла за неких 60 милиона за последњих годину дана, спонзорства расту са новим звездама, они су ранијих година без проблема трошили по 80 милиона годишње иако су били далеко од плајофа, трошили би и сада али за потписивање слободних агената потребан је празан селери кеп. Питање је само колико ће Кармело и Амаре бити стрпљиви да са овако осакаћеним тимом чекају да им се придружи још један суперстар да би екипа потом могла да почне да користи права потписивања играча за ветерански минималац и 'мid-level exception'...
Остали користе ситуацију да се мало спрдају са Њујорком, Бергер који је био највећи заговорник идеје да се трејдује Мело сада каже: Ако се заврши овако како се најављује, Долан ће испасти човек који долази на аутопијацу, види ауто и за њега да понуду за коју каже да је максимална, али одбија да оде када се продавац врати са менаџером и тражи већу цену... Њујоркова понуда заиста иако делује огрома није најбоља, Фејворс, Херис и 4 пика сигурно вреде више, али мислим да би овде већ Мело морао да пресече и изјасни се, ако се појави у медијима и каже нећу у Џерси посао ће бити завршен. Други пак причају да се само чека да проће ОлСтар утакмица да Мелова позиција као стартера на западу не би била довођена у питање. Њујорк ће се вороватно онда окренути налажењу центра за којег би дали Келену Азубуикеа, а како је прошао Денвер коментарисаћемо тек после 24. фебруара, јер њима остаје још доста посла, трејдовање Ненеа уз којег у пакету иде Ал Херингтон (као што је уз Мела ишао Билапс). Ко је куповао јагње зна о чему се ради, уз плаћку иду изнутрице а уз бут иде пола главе...
ZuLuofVozdovac- mvp
I ja bi da cestitam ZuLuofu na trudu i da se zahvalim na informacijama.
Gde god da Carmelo zavrsi mislim da ce Denver bolje proci nego sto su ocekivali da ce proci pre par meseci kad je krenula cela prica oko trejda. U oba slucaja dobijaju mladog pleja i krilo + draft pickove. Bice tu dosta materijala za jos jedan trejd, i ako budu pametno poslovali moci ce da za kratko vreme ponovo sastave respektabilnu ekipu. Cini mi se da Knicksi daju previse, dok je ponuda Netsa dobra i po njih i po Denver. Videcemo sta ce biti, ocekujem jos zanimljivih transfera pre kraja prelaznog roka, svi pricaju o Carmelu ali mislim da ce biti jos velikih poteza.
Gde god da Carmelo zavrsi mislim da ce Denver bolje proci nego sto su ocekivali da ce proci pre par meseci kad je krenula cela prica oko trejda. U oba slucaja dobijaju mladog pleja i krilo + draft pickove. Bice tu dosta materijala za jos jedan trejd, i ako budu pametno poslovali moci ce da za kratko vreme ponovo sastave respektabilnu ekipu. Cini mi se da Knicksi daju previse, dok je ponuda Netsa dobra i po njih i po Denver. Videcemo sta ce biti, ocekujem jos zanimljivih transfera pre kraja prelaznog roka, svi pricaju o Carmelu ali mislim da ce biti jos velikih poteza.
Mark Madsen- mahač peškirom
Godina : 34
Najboljih sedam bekova Seltiksa - ima li tu mesta za Alena i Ronda?
Najboljih sedam bekova Seltiksa - ima li tu mesta za Alena i Ronda?
U senci nedavnog krunisanja Reja Alena u prvog trojkaša u istoriji NBA lige, ali i činjenice da vicešampion iz 2010. godine ima najboljeg asistenta lige Radžona Ronda, usput i četvoricu, a sa trenerom i petoricu predstavnika na ovonedeljnom Ol-staru, koji se, gle' koincidencije, igra u "domu" arhi rivala – Lejkersa, rešismo da se malo pozabavimo istorijom ove franšize. U narednih nekoliko redova potrudićemo se da vam predstavimo sedam najboljih bekova koji su igrali pod svodovima "Gardena".
Naše sećanje, istina, obuhvata samo četvrt veka, a prvi snimci, srećom, gledani su u Sloveniji, dok je ova bila sastavni deo SFRJ, ali na italijanskoj televiziji Kopar Kapodistrija, koja se videla u Trbovlju, sa legendarnim komentarima još uvek aktivnog Dena Pitersona (trenira AJ). Nisam znao ni reč italijanskog, ali se sećam da su malo-malo davali prenos ili snimak Bostonovih utakmica. Opet, nisam njihov fan, a to mi možda (ne)daje pravo da pravim ovakvu tabelu. Ipak, uz pomoć interneta, statistike, ali i prstenova u Seltiksima, franšiza koja je oduvek imala sjajne bekove i danas ima igrače koji mogu da uđu na ovu listu.
Dobro, znam da će biti raznih komentara, ali… Pa zar oni i nisu najzanimljiviji deo priče?
7. Redži Luis
statistika: 17,6 poena (20,8 u dve poslednje sezone), 4,3 skoka, 3,7 asistencija i 1,5 ukradenih lopti.
priznanja: 1 x Ol-star (1992.)
Redži je jedna od najtužnijih i najnesrećnijih priča Seltiksa. Jedan je od dvojice igrača čiji je dres, tačnije broj, povučen iz upotrebe, a da pri tome nije osvojio prsten.
Luis je prerano napustio naš svet, posle srčanog udara doživljenog na treningu, iako se znalo da je i ranije "pokazivao" znake koji su se povezivali sa srčanim smetnjama. Njegova smrt je odmah "povezana" sa hypertrophic cardiomyiopathy – strukturnim srčanim defektom, koji se obično predstavlja kao glavni uzrok smrti mladih sportista.
Iako se nije mnogo zadržao u NBA, bio je nada Seltiksa u eri posle Lerija Birda, potencijalni naslednik "33". To je tada bilo veoma teško, jer su Bostonovi navijači ljubomorno "čuvali" sećanja na generaciju Bird, Di Džeja, "double 0", Kevina Mekhejla... Međutim, Redži je znao "igru".
Sa 196cm visine i građom za krilnog igrača, Luis je imao brzinu i pregled potreban svakom beku. Godine 1992. je u plej-ofu imao prosek od 28 poena i zamenio je Birda! Bio je kapiten! Tek je počinjao NBA uspon…
E, sada, pitanje je koliko bi postigao? Malo nam je pokazao, a i to je dovoljno za ovu listu.
6. Rej Alen
statistika: 20,4 poena, 4,3 skoka, 3,6 asistencija, 1,2 ukradene, 89,3% bacanja
priznanja: Šampion 2008, 10 x Ol-star, Olimpijsko zlato (Sidnej 2000.)
Sa 35 godina Alen je u formi kao i većina igrača koji se sada "skidaju" u NBA. Njegova radna etika je nešto što bi trebalo uzimati kao primer i za sada ni malo ne pokazuje da je vreme da "odstupi". Rej sada igra jednu od najboljih sezona. Na sredini lige Alen knjiži najbolje procente – 50,2 za dva i 45,6 za tri. Bez obzira na krunu najboljeg trojkaša lige, Alen, prema pokazanom, može lagano da igra još dve-tri sezone. Ukoliko i tada statistika bude slična, nekadašnji "svetac" Sijetla bi mogao da potvrdi epitet jednog od najboljih šutera u istoriji NBA. Ako za nekoliko godina ponovo budemo pravili sličnu listi, Alen bi mogao samo da napreduje!
5. Radžon Rondo
statistika: 10,7 poena, 7,4 asistencija, 4,4 skoka, 1,9 ukredenih lopti
priznanja: Šampion 2008, 2 x Ol-star, član najboljeg defanzivnog tima 2009.
Dobro, njegovo stavljanje na ovu poziciju, pa čak ispred Alena, je diskutabilno, ali Rondo je bek čije vreme u "Gardenu" tek dolazi.
U tek petoj NBA sezoni Rondovo ime ima mesta u elitnoj grupi najboljih plejmejkera lige. Sa 12,9 asistencija po meču ubedljivo je najbolji dodavač. Usput, ima već i nekoliko tripl-dablova! Visok 182cm i pored dosta kritika Rondo nastavlja da beleži sjajnu statistiku. Uostalom, zar o njemu nismo već nekoliko puta pisali? Ne zato što ga volimo, već zato što je izrastao u igrača o kojem se može potrošiti koje slovo više.
Istina, teškom mukom je "zaradio" respekt saigrača, a to među "lavovima" nešto mora da znači. Košarkaško pilence u poređenju sa Alenom, Garnetom, Pirsom, sada i Šekom ima "petlju", ali i ličnost koja mu pomaže da mu se "progleda kroz prste" kada "upropasti" akciju. Jednostavno, Rondo je u Bostonu postao sila koja Seltikse gura napred!
Ukoliko nastavi u ovakvom stilu i ako ga neka povreda ne onemogući da napreduje, bez diskusije, Rondo će uvek biti na spisku najboljih bekova Seltiksa. Usput, za napredak mu je potreban i tim, pa se nadamo da će ga čelnici Bostona "okružiti" dobrim igračima, jer era Alena, Pirsa, Garneta i ostalih veterana prolazi. Da, Rondo, poradi malo na šutu – nije ti zabranjeno da daš koš!
4. K. C. Džouns
statistika: 7,4 poena, 4,3 asistencije, 3,5 skokova
priznanja: 8 x šampion (1959-67.)
Džouns je, kako kažu, jedan od mnogih igrača čije je znanje umanjila statistika! Ono što "administracija" ne pokazuje je činjenica da je K.C. bio čarobnjak u odbrani.
Doveden kao "bek-ap" za neverovatnog Boba Kuzija, ikonu Seltiksa, Džouns je morao mnogo više da radi. Pravu sliku o ovom igraču dobili smo kada je Kuzi otišao u penziju. Svih devet NBA sezona proveo je u Masačusetsu, u ekipi Seltiksa i legitimni je deo najboljeg dela istorije tima. Usput, samo saigrači Bil Rasel i Sem Džouns imaju više šampionskih titula od njega!
Jeste se tada košarka igrala dijametralno suprotno od današnje, ali… I tada je trebalo postići i odbraniti koš. Nije na odmet i spomenuti da je posle igračke karijere K.C. počeo trenersku, pa je i kao trener '84. i '86. sa Seltiksima uzeo još dva prstena.
3. Denis Džonson
statistika: 15,6 poena, 5,5 asistencija, 4,3 skoka, 1,5 ukradenih
priznanja: 3 x šampion, 5 x Ol-star, MVP NBA finala
Gledao sam ga… I slažem se sa konstatacijom da je jedan od najpotcenjenijih igrača u istoriji NBA!
"Di Džej" nikada nije bio "prirodno talentovan", ali je radom i zalaganjem prokrčio sebi put do NBA veličina. Bio je strašan defanzivac, čovek za "prljave" poslove, a imao je i privilegiju da igra sa legendama Seltiksa, kao što su Bird, Periš i Mekhejl. Njegov "mentor" bio je Red Ojerbah, a rad sa njim Denisa je od "flastera" napravio autoritativnim plejmejkerom. Njegova odbrana odvela ga je šest puta u najbolji defanzivni tim lige, a američki analitičari tvrde da je DJ učestvovao u jednoj od najboljih akcija, kada je 1987. u finalu Istoka (Boston-Detroit) Bird ukrao loptu Ajzeji Tomasu… Pravi fan Seltiksa ne sme da ne zna kako se ona završila. Neću vam reći. Potražite je na YouTube!
Medžik je čak izjavio da je DJ najbolji odbrambeni igrač protiv kojeg je igrao, dok ga je Leri Bird imenovao za najboljeg saigrača kojeg je ikada imao.
Denis je iznenada preminuo u 52. godini i tada nije bio član "Kuće slavnih". Bil Volton, njegov saigrač, je prokomentarisao:
- Činjenica da Denisa nema u Springfildu je sramota za košarku i ja sam postiđen!
Denis Džonson posthumno je, tek pre manje od 365 dana, postao stanovnik "kuće slavnih".
2. Nejt Arčibald i Džo Džo Vajt
Arčibald (statistika): 19 poena, 7,5 asistencija, 2,4 skoka, 1,2 ukradene
Arčibald (priznanja): Šampion 1981, 6 x Ol-star
Vajt (statistika): 17,2 poena, 4,9 asistencija, 4 skoka
Vajt (priznanja): 2 x šampion, 9 x Ol-star, MVP NBA finala 1976.
U eri "ogromnih" igrača, Arčibald je "vratio" ulogu niskih. Igrajući za Kanzas Siti Rojalse (sada Sakramento) postao je jedini košarkaš koji je sezonu završio kao najbolji strelac i asistent (1972. godine)!
Međutim, u Seltikse je stigao u očajnoj formi, ali se "oporavio" postavši lider tima koji je od 1978 – 1982. predvodio do najboljeg NBA rekorda. Nejt je jedinu titulu osvojio 1981. kada mu je sekundarni zadatak bio da mladog Birda uvede u igru. Tada Nejt nije morao da pogađa kao u Sinsinatiju ili Kanzasu, jer su u Bostonu tada igrali Leri, Kauvens i Sedrik Maksvel, ali je zato morao da bude organizator. I, bio je dobar!
Što se Džo-Džo Vajta tiče, najlakše je reći – otišao je Bil Rasel, stigao je Džo-Džo!
U jednom od brojnih perioda kada je Boston "obnavljao" ekipu, Vajt je, pored rukija Kauvensa, ali i veterana Džona Havličeka, postao "general na parketu" koji je vodio tim do dva šampionska prstena. Činjenica da je odigrao pet sezona bez propuštene utakmice, kada se igralo u plitkim patikama, je važna spomena. Vajt je, kažu, bio pouzdan šuter i odličan u odbrani. Što je najvažnije, bio je lider. Vajt je u petoj utakmici finala 1976. protiv Sansa, u meču sa tri produžetka, proglašenom kao jedna od najznačajnijih NBA utakmica, postigao 33 poena od kojih jedan za pobedu. Dan kasnije Boston je upisao 13 zvezdicu u 20 godina!
1. Bob Kuzi
statistika: 18,4 poena, 7,5 asistencija, 5,2 skokova
priznanja: 6 x šampion, 13 x Ol-star, 10 x član prve petorke lige
Kuzi… bez diskusije, "Hudini iz Hardvuda", "Gospodin košarka" i naravno "The-Cooz! Bio je srce i kičma tima koji su činili Rasel, Tomi Heinšon, K. C. Džouns, Bil Šerman i Steč Senders. Uneo je u košarku toliko živosti, ali i "vatre" koja do tada nije bila viđena.
Po njegovom povlačanje Volter Braun, tadašnji vlasnik Seltiksa, je izjavio "da Boston nikada ne bi bio ovde gde je da nije bilo Kuzija". Saigrači su pričali da nisu imali potrebu da se okreću jer su znali da će ih Kuz pronaći. Bilo je potrebno samo da obezbede poziciju za šut.
Kuzi je bio "prototip" plejmejkera. On je, priča se, i u punom sprintu mogao da pronađe saigrača na otvorenom šutu. Dodavanja "bez gledanja" i iza leđa nisu bila česta, ali su za Boba bila svakodnevnica. Znao je da "razvije" utakmicu, a u "Gardenu" se emotivniji oproštaj od poslednje utakmice Kuzija nije video. Događaj poznat kao "Bostonova žurka suza" obeležio je 20-minutni aplauz, iako je "po protokolu" trebalo da traje sedam! Čak je i predsednik Džon Kenedi zahvalio Kuziju na doprinosu košarci. U tom finalu protiv Lejkersa (1963.) Boston je Kuzija ispratio sa prstenom, a po mnogim je i dan-danas među pet najboljih plejeva u istoriji košarke.
Znam da će Zulu imati prigodan komentar.
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
Sportal
Dajte link za večeras, molim vas!
KKP- prva petorka
KKP ::Sportal
http://atdhe.me/
Ubacice ga veceras pred mec...
PS: atdhe je nepobediv...
Mihael- mvp
Sportal ima ubedljivo najgore novinare za NBA na planeti Zemlji. Nijedan pametan tekst nisam tu pročitao.
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
Pre neki dan smo pricali o takmicenju u sutiranju trojki ali cini mi se da niko nije pomenuo da ucestvuje i Rej Alen, tako da nema dileme kome ce ici nagrada , mada imam neki osecaj da ce Dorel biti "on fire"... Cini mi se da ce se Durant obrukati...
Mihael- mvp
И ја данас видех тај текст на спорталу, занимљиво је јер многе поменуте ствари наравно нисам знао (иако су новинари тамо стварно ретардирани, ово су вероватно однекле преписали). Једино што не видим поенту зашто супротстављати све те одличне играче, наведу 7 и као којих су 6 најбољих од ових 7. Зашто је то уопште битно... Утисак ми је додуше да су неки играчи Бостона отишли степеницу више само зато што су имали ту срећу да играју у екипи са Леријем... Ален ми се такође не уклапа у неку категорију легенди Бостона, 70% каријере провео је у другим екипама, наравно данас је привржен организацији, видим и да се укључио у акцију - месец црне историје у којој играчи Бостона промовишу достигнућа црнаца у Америци. Некако Ален и Гарнет за мене никада неће имати исти статус као Рондо и Пирс у смислу везивања тих играча конкретно за Бостон, они су своја имена ишак изградили на другом месту.
Твитер је чудо: Вилијамс пита Кармела: “Would you consider Utah?’’ а Кармело му одговара “Would you consider Utah?’’. Или Кармело Крису Полу "Know this is all your fault, right?" Иначе одједном је из милион извора саопштено да Кармело неће у Нетсе, а Прохоров је брже боље саопштио да да он није нити планира да разговара са Кармелом. мислим да су овим многи проблеми решени и да за Денвер сада понуда Њујорка остаје узми или остави. Некако цео дан чекам да се ово деси, знао сам да Кармело може да реши све дилеме.
Е сад од једном имамо и вест да ће Нетси трејдовати Марфија и пика друге рунде (не спада у ова 4 који су нуђени Денверу јер су њима нуђени само пикови прве рунде) у Голден Стејт за Гаџурића и Брендана Рајта. Голден Стејт ће одмах отпустити Марфија. Не схватам поенту трејда у којем једна екипа даје 2 играча којима истиче уговор за једног играча којима истиче уговор. Ви процените: http://www.csnbayarea.com/02/19/11/Trade-with-NJ-would-be-for-second-rounde/landing_steinmetz_v3.html?blockID=413994&feedID=5986 Иако је све само на нивоу гласине јасно је да у Џерсију чим преговарају о Марфију знају да од Кармела нема ништа, очекује се и да се интензивира прича са Портландом.
И још једна занимљива ствар које је поменута у оквиру преговора око новог колективног уговора је да је могуће да дође до реформе драфта (то је само предлог). У првој рунди би се бирала 28 играча а у другој 32. при томе 14 екипа које не уђу у плејоф би добиле по 2 пика прве рунде а 16 екипа које уђу у плејоф би дбиле по 2 пика друге рунде. Жреба се само за првих 14 места прве рунде и првих 16 места друге рунде, при чему екипа која у првој рунди нпр добије 1. пика добија аутоматски и 15. пика, друга екипа 2. и 16.... Иста правила би била и за другу рунду. Тиме би пикови слабијих екипа постали знатно вреднији па би за њих лакше могли да се добију добри играчи, екипе би брже завршавале процес реновирања али замислите колики би тек тад био улог, данас екипе лагано изгубе 70 мечева само због једног пика, шта би тек биле спремне да ураде кад је улог дупло већи? Мислим и да је глупа ова идеја да се само једном жреба па ко је добио првог добије и петнаестог. Мислим да би боље било да се жреба за оба круга, да ко је најебао у првом може бар донекле да се извуче у другом кругу... Да ли ће јаче екипе пристати на ово, и шта ће тражити за узврат, флексибилнији селери кеп?
Твитер је чудо: Вилијамс пита Кармела: “Would you consider Utah?’’ а Кармело му одговара “Would you consider Utah?’’. Или Кармело Крису Полу "Know this is all your fault, right?" Иначе одједном је из милион извора саопштено да Кармело неће у Нетсе, а Прохоров је брже боље саопштио да да он није нити планира да разговара са Кармелом. мислим да су овим многи проблеми решени и да за Денвер сада понуда Њујорка остаје узми или остави. Некако цео дан чекам да се ово деси, знао сам да Кармело може да реши све дилеме.
Е сад од једном имамо и вест да ће Нетси трејдовати Марфија и пика друге рунде (не спада у ова 4 који су нуђени Денверу јер су њима нуђени само пикови прве рунде) у Голден Стејт за Гаџурића и Брендана Рајта. Голден Стејт ће одмах отпустити Марфија. Не схватам поенту трејда у којем једна екипа даје 2 играча којима истиче уговор за једног играча којима истиче уговор. Ви процените: http://www.csnbayarea.com/02/19/11/Trade-with-NJ-would-be-for-second-rounde/landing_steinmetz_v3.html?blockID=413994&feedID=5986 Иако је све само на нивоу гласине јасно је да у Џерсију чим преговарају о Марфију знају да од Кармела нема ништа, очекује се и да се интензивира прича са Портландом.
И још једна занимљива ствар које је поменута у оквиру преговора око новог колективног уговора је да је могуће да дође до реформе драфта (то је само предлог). У првој рунди би се бирала 28 играча а у другој 32. при томе 14 екипа које не уђу у плејоф би добиле по 2 пика прве рунде а 16 екипа које уђу у плејоф би дбиле по 2 пика друге рунде. Жреба се само за првих 14 места прве рунде и првих 16 места друге рунде, при чему екипа која у првој рунди нпр добије 1. пика добија аутоматски и 15. пика, друга екипа 2. и 16.... Иста правила би била и за другу рунду. Тиме би пикови слабијих екипа постали знатно вреднији па би за њих лакше могли да се добију добри играчи, екипе би брже завршавале процес реновирања али замислите колики би тек тад био улог, данас екипе лагано изгубе 70 мечева само због једног пика, шта би тек биле спремне да ураде кад је улог дупло већи? Мислим и да је глупа ова идеја да се само једном жреба па ко је добио првог добије и петнаестог. Мислим да би боље било да се жреба за оба круга, да ко је најебао у првом може бар донекле да се извуче у другом кругу... Да ли ће јаче екипе пристати на ово, и шта ће тражити за узврат, флексибилнији селери кеп?
ZuLuofVozdovac- mvp
U koliko sati počinje drugi dan vikenda? Je l' prvo ona sitna takmičenja pa utakmica, ili... ?
Ne pratim temu i unapred se izvinjavam ako je neko već napisao.
I ako imate link za prenos bilo bi
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Junglezburn ::U koliko sati počinje drugi dan vikenda? Je l' prvo ona sitna takmičenja pa utakmica, ili... ?
Pocinje za 3 minuta, da, veceras su ona sitna takmicenja, trojke, skil, zakucavanja, shooting stars a sutra je utakmica...
Imas na Sport klubu, a ako nemas, trebao bi biti link na atdhe.net kad pocne prenos...
Mihael- mvp
U jeeee... Nisam znao da traje tri dana!
Uzgred, atdthe ne radi...
Uzgred, atdthe ne radi...
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Strana 23 od 40 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Similar topics
» NBA liga 2010/2011 - 1. deo
» NBA liga 2010/2011 - 3. deo
» Španska ACB liga 2010/2011
» Grčka liga 2010/2011
» Košarkaška liga Srbije 2010/2011
» NBA liga 2010/2011 - 3. deo
» Španska ACB liga 2010/2011
» Grčka liga 2010/2011
» Košarkaška liga Srbije 2010/2011
:: Arhiva :: Lige i kupovi