Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Evroliga 2010/2011 - 2. deo

+38
Ray Allen
mikoni
Imperator
ZuLuofVozdovac
lazarminator
Everton
Zemljoradnik
bigZ
familija
Naissus
Karadjordje
Anti-RTS
lakovic.
Gencha
drexler
Macijauskas
2bad4u
Psycho
Gale
Maja
Sergej
markoo
Koleman
Novica-Ubica
KKP
Dule Kecman
Geograf
Nolle
dane
Markos
Mihael
Talicni Tom
Junglezburn
Sensui
Danny Trejo
wolfvaga
fizicar
Bodi Bond
42 posters

Strana 8 od 14 Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14  Sledeći

Ići dole

Evroliga 2010/2011 - 2. deo - Page 8 Empty Re: Evroliga 2010/2011 - 2. deo

Počalji od drexler Pon 4 Apr 2011 - 10:39

ZuLuofVozdovac ::И ја слушам тог идијота на СОС каналу који брани ту идеју, и не могу да добијем везу да се укључим у Тотал сокер да му се најебем маме...

rofl ne seri da gledaš Total Soker...?
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od 2bad4u Pon 4 Apr 2011 - 10:42

Zulu, koja je razlika između tebe i slona u Božjim očima?

Pravda za Makabi, pravda za slonove...
2bad4u
2bad4u
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bigZ Pon 4 Apr 2011 - 11:04

JA se radujem svakoj utakmici na praznik. Nista dosadnije nema od podneva posle bozicnog, uskrsnjeg rucka....
bigZ
bigZ
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 26.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Pon 4 Apr 2011 - 11:24

drexler :: rofl ne seri da gledaš Total Soker...?

Их још жалим за преминулим Николом Симићем и његовим дугачким језиком. Сад је ''стручни консултант'' Зоран Шећеров, он ми је баш стао на жуљ том изјавом о игрању за празнике... Иначе, ја пратим домаћи фудбал а о је осим оне емисије на РТС-у у којој се врте само репортаже са утакмица једина ТВ емисија која се бави домаћим фудбалом који ја јако волим. ''Није најбољи али је наш.''

@2bad4u

Како ја могу да ти одговорим каква је разлика између мене и слона у Божијим очима? То мораш њега да питаш... А ако те занима зашто је поменуто дело светогрђе, погледај нпр. кад Свети Јован Златоусти пишући о светим тајнама говори како је Исус њих нама предао због великог ''човекољубља''. Даље, ако си видео како се обавља крштење онда знаш да током обреда свака особа мора свесно да се одрекне греха, пихвати Хиста итд... Али ко зна, кажу да су слонови интелигентне животиње.... Evroliga 2010/2011 - 2. deo - Page 8 342805 Evroliga 2010/2011 - 2. deo - Page 8 342805 Evroliga 2010/2011 - 2. deo - Page 8 342805 Наравно има сигурно људи који то могу да ти објасне боље него ја лаик, тако да питај та лица, видим да стално имаш нека питања о религији, а никада ти не пада на памет да ако већ толико желиш те ствари да сазнаш консултујеш неког теолога па ти он можда помогне да нађеш бар неке одговоре...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Pon 4 Apr 2011 - 11:29

bigZ ::JA se radujem svakoj utakmici na praznik. Nista dosadnije nema od podneva posle bozicnog, uskrsnjeg rucka....

Мени није јасно једно. Дакле ти тога дана (небитно ког, дали је Божић, Ускрс итд..) прослављаш празник. Ако прослављаш тај празник, онда капирам поштујеш ту ствар која се тога дана прославља? И ако је тако, како онда подржаваш догађај који је потпуно супротан духу празника који прослављаш?
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Pon 4 Apr 2011 - 11:40

joj nama je u domu najjača fora bila nedelja veče i okupljanje u pola 12 uz "SOS Bubamaru" i neprevaziđenog Lokija... njegove replike su mi legendarne!!!

Total Soker ne podnosim još iz vremena kad je Nebojša Petrović "svršavao" na Antića, taj lik i njegov rad mi ne leže nikako
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od 2bad4u Pon 4 Apr 2011 - 11:46

Domaći fudbal je "kenjanje" na intelekt svih onih koji još misle da to nešto što se naziva "domaći fudbal" postoji... Very Happy
2bad4u
2bad4u
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Pon 4 Apr 2011 - 12:15

drexler ::joj nama je u domu najjača fora bila nedelja veče i okupljanje u pola 12 uz "SOS Bubamaru" i neprevaziđenog Lokija... njegove replike su mi legendarne!!!

Total Soker ne podnosim još iz vremena kad je Nebojša Petrović "svršavao" na Antića, taj lik i njegov rad mi ne leže nikako

respect!

Ево нас на стадину у Доњем Срему, популарном ''Хајберију'', на којем си снаге одмерили истоимена екипа домаћина и Биг Бул из Бачинаца. Пола играча су стамени, а друга половина брзи и продорни! А кад узме да кења о играчима из неког села и како зна све њихове очеве, како су били врхунски српсколигашки фудбалери... Ја бих тим човеку направио споменик.

Ја тотал сокер данас пре свега због времена мање гледам него ранијих година. Али свакако ценим редакцију СОС канала (која је 3 улице од мене).

А потпуно делимо лоше мишљење о Радомиру и Антићу. Највећи је демагог којег сам ја икада видео. А уз то јако неписмен човек. Кад је неко неписмен ко Пижон (дали смо пет гола) па је и сам свестан те чињенице онда ок. Али кад се неко прави да је мозак универзума, и кења нам по главама а после пораза од Новог Зеланда изјави ''играли смо против изузетно моралне екипе'' ја попиздим (надам се да сви схватају да је проблем у коришћењу појма морал на погршан начин). Питају га шта очекујете на светском првенству а он каже : лопта је Џабулани, све је могуће.. Да не заборавим и ''Обраћење селектора народу'' Evroliga 2010/2011 - 2. deo - Page 8 342805 Узгред, репрезентација је под његовим вођством одиграла 3-4 добре утакмице (гостовање Румунији и Аустрији и код куће против Румуна, можда и пораз уз добру игру у Паризу...) и то само кад су играчи били у доброј форми. Чим су испали из форме он као тренер није могао ништа да уради, јер је једна велика нула. Оне туге код куће против Аустријанаца и Француза се изгледа нико не сећа, пораз у Литванији, па онда смо пред светско првенство почастили Нови зеланд и Камерун а после светског Грчку ....

Али да не дужим више о овоме на теми ''Евролига''
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pon 4 Apr 2011 - 12:29

Total Soker-S0S Kanal(izacija)

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zemljoradnik Pon 4 Apr 2011 - 20:27

ZuLuofVozdovac ::А шта раде наши идијоти? Кошарка се игра за свеки велики празник.
Košarka se igra kad ima termina, šta bi tek radili da ne igraju za praznike? Osim toga, za tebe je to praznik, za nekog nije. A za igrače je to posao, sami su ga izabrali i moraju da ga rade.

ZuLuofVozdovac ::За празнике попут Божића играју само ретардирани Енглези, али ко је био тамо и видео каква је њихова Англиканска црква то га и не изненађује. То је протестантска црква која је и настала зато што њихов краљ није могао да се четврти пут ожени.
Ti "retardirani" Englezi na fudbal gledaju kao na posao i zato im je liga i uspešna. I to nema nikakve veze sa Anglikanskom crkvom, koja je inače nastala zato što Henri VIII nije mogao da dobije razvod (prvog) braka od Katoličke crkve. Smile E sad, ne bih baš ulazio u to kako i zašto su nastale ostale crkve, jer bi nas ta priča odvela gde ne treba...

U svakom slučaju, nisam baš siguran na čiju bih stranu stao u ovoj priči. Pretpostavljam da bi najbolje bilo da je Evroliga unapred uzela u obzir izraelski praznik (zapravo da sva pravila odrede dovoljno unapred pa da svako zna u kakvo takmičenje ulazi i da li mu to odgovara). Sad, ovo što Makabi radi je bezveze, prihvatili su pravila lige i treba da ih poštuju, umesto da se povinuju nekom zastarelom sistemu vrednosti. S druge strane, njihovo je da probaju da izvrše pritisak na Evroligu (s poslovne strane to je potpuno legitiman potez), pogotovu što bi neodigravanje finala za EL bio ogroman finansijski i marketinški udarac. Evroliga ne bi trebalo da se bavi ničijim praznicima, ali ipak ti praznici postoje, ljudi ih slave i nije ih moguće zanemariti... Nisam pametan šta je ovde dobro, pogotovu što nemam lepu reč za organizaciju EL, kao ni za sistem vrednosti koji će nekoga navesti da se fizički obračuna sa igračima svog omiljenog kluba zato što su igrali na praznik...

Da me ne shvatite pogrešno, nemam ja ništa protiv vernika, tradicije, praznika... Ja ne slavim ni verske ni sekularne praznike, a svakom ostavljam pravo da slavi i poštuje ono što želi, ali mislim da svi treba da pogledamo i drugi ugao. Ko slavi Uskrs treba da shvati da ga ne slave svi i da neko hoće i tog dana da gleda košarku ili fudbal, baš kao i svake druge subote.

Zemljoradnik
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dane Pon 4 Apr 2011 - 23:48

EL: Nema promene termina F4
Izvor: B92

Uprava Evrolige saopštila je da se satnica i raspored F4 neće menjati. Završnica od 6-8.maja, Makabi tražio drugi termin, jer se 8.maja slavi veliki praznik. .

“Ponos Izraela” Makabi.je zatražio da se, ukoliko se plasira u finale, početak utakmice pomeri zbog velikog nacionalnog praznika

Završni turnir Evrolige održaće se od 6. do 8. maja u Barseloni. Makabi će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Real Madrid - Valensija, a u drugom polufinalu sastaju se Panatinaikos i Sijena.

Čelnici Makabija tražili su od Evrolige da se, ukoliko se taj klub plasira u finale, utakmica odigra u toku dana, a ne uveče, pošto se 8. maja tokom noći u Izraelu obeležava praznik Dan sećanja na poginule borce. U suprotnom, Makabi neće igrati finale.

Čelnici Evrolige saopštili su u utorak da će u najskorije vreme doneti odluku koja je najbolja za takmičenje, klubove, ali i brojne navijače koji su najavili da će doći na završnicu EL.

Po meni i Evroliga i Makabi su krivi za svu ovo buku koja se nepotrebno podigla.
Makabi je trebao da skrene paznju na taj praznik celnicima Evrolige, pre nego sto su satnica i raspored doneseni. Stvarno cenim sto Izraelci postuju svoju tradiciju i praznike, nemaju kratko pamcenje kao nesrecni Srbi. Ali nesvidja mi se ovo njihovo "ucenjivanje" prema Evroligi. Inace Izraelci i jesu poznati kao veoma radikalan narod, i siguran sam da ako se kojim slucajem plasiraju u finale, a satnica ostane ista, da nece izaci na parket.
Mada verujem da ce se sve to srediti , ipak je jevrejski lobi u svetu mnogo jak. Very Happy
dane
dane
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 06.12.2010
Godina : 35

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fizicar Pon 4 Apr 2011 - 23:49

Nije u interesu kosarke da se finale Evrolige ne odigra.
fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 25.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Uto 5 Apr 2011 - 0:30

Da je svet normalno mesto,sada ne bi bilo ovakvih dilema.Ja koliko znam geografiju,Makabi pripada nekom drugom kontinentu.
Ovo je cista demonstracija sile,traze pomeranje utakmice od tri sata.Znajuci da se radi o svemocnim jesama,ne bi me zacudilo da Evroliga popusti.Zivo me zanima kakva bi bila reakcija Evrolige,da neki nas klub trazi pomeranje zbog verskog praznika.A jos vise me zanima kakva bi bila reakcija dela domace javnost,tj kojim bi nazivima taj klub bio pocascen.Verovatno bi taj klub bio proglasen verskim fanatikom,ili ko zna kakvim modernim "demokratskim" terminima koji bi bili u skladu sa "jevropskim" vrednovanjem sveta.Kada Makabi trazi pomeranje,to je onda u redu-licemerje.

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dane Uto 5 Apr 2011 - 0:41

hazarder ::Da je svet normalno mesto,sada ne bi bilo ovakvih dilema.Ja koliko znam geografiju,Makabi pripada nekom drugom kontinentu.
Ovo je cista demonstracija sile,traze pomeranje utakmice od tri sata.Znajuci da se radi o svemocnim jesama,ne bi me zacudilo da Evroliga popusti.Zivo me zanima kakva bi bila reakcija Evrolige,da neki nas klub trazi pomeranje zbog verskog praznika.A jos vise me zanima kakva bi bila reakcija dela domace javnost,tj kojim bi nazivima taj klub bio pocascen.Verovatno bi taj klub bio proglasen verskim fanatikom,ili ko zna kakvim modernim "demokratskim" terminima koji bi bili u skladu sa "jevropskim" vrednovanjem sveta.Kada Makabi trazi pomeranje,to je onda u redu-licemerje.

E dragi moj, posto obojica znamo dosta o istoriji seti se da se Srbin bori za svoje interese tek kada mu je noz pod grlom!!!!
I da za mene je ogromna glupost sto u evropskim takmicenjima igraju timovi iz Izraela, Azerbejdzana, Jermenije, Gruzije tj. kavkavske zemlje. Ajde nekako Turci, jer manji dio zemlje im je ipak u Evropi ali ove ostale zemlje niti su geografski u Evropi, niti imaju ikakve veze sa istom.
Ali naravno tu dolazimo do btinih stavki novac, vece trziste, interesi, a upravo te stvari unistavaju sport!!
dane
dane
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fizicar Uto 5 Apr 2011 - 2:57

ZuLuofVozdovac ::
drexler :: rofl ne seri da gledaš Total Soker...?

Их још жалим за преминулим Николом Симићем и његовим дугачким језиком. Сад је ''стручни консултант'' Зоран Шећеров, он ми је баш стао на жуљ том изјавом о игрању за празнике... Иначе, ја пратим домаћи фудбал а о је осим оне емисије на РТС-у у којој се врте само репортаже са утакмица једина ТВ емисија која се бави домаћим фудбалом који ја јако волим. ''Није најбољи али је наш.''

@2bad4u

Како ја могу да ти одговорим каква је разлика између мене и слона у Божијим очима? То мораш њега да питаш... А ако те занима зашто је поменуто дело светогрђе, погледај нпр. кад Свети Јован Златоусти пишући о светим тајнама говори како је Исус њих нама предао због великог ''човекољубља''. Даље, ако си видео како се обавља крштење онда знаш да током обреда свака особа мора свесно да се одрекне греха, пихвати Хиста итд... Али ко зна, кажу да су слонови интелигентне животиње.... Evroliga 2010/2011 - 2. deo - Page 8 342805 Evroliga 2010/2011 - 2. deo - Page 8 342805 Evroliga 2010/2011 - 2. deo - Page 8 342805 Наравно има сигурно људи који то могу да ти објасне боље него ја лаик, тако да питај та лица, видим да стално имаш нека питања о религији, а никада ти не пада на памет да ако већ толико желиш те ствари да сазнаш консултујеш неког теолога па ти он можда помогне да нађеш бар неке одговоре...

A na osnovu cega tvrdis da je taj teolog upravu. Ako je Bog svemoguc da li je on u stanju da stvori kamen koji ne moze podici? Postoje dve vrste religioznih ljudi. Jedni koji idu u crkvu, veruju, postuju praznike i oni koji drugima trljaju na nos to kako su oni bolji od drugih jer su religiozni. Verujes li u sudbinu?

Kako tebi crkva i Bog pomazu kad pljujes po anglosaksoncima i svima koji nisu Srbi. Jel samo Srbi imaju Boga?
fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 5 Apr 2011 - 3:39

Zemljoradnik ::Da me ne shvatite pogrešno, nemam ja ništa protiv vernika, tradicije, praznika... Ja ne slavim ni verske ni sekularne praznike, a svakom ostavljam pravo da slavi i poštuje ono što želi, ali mislim da svi treba da pogledamo i drugi ugao. Ko slavi Uskrs treba da shvati da ga ne slave svi i da neko hoće i tog dana da gleda košarku ili fudbal, baš kao i svake druge subote.

Да мене не схватите погрешно, нисам ја за било какву религијску диктатуру, већ само за рационално гледање на ствари. Ми живимо у секуларној драви, а секуларна драва није исто што и атеистичка држава. Разлика је у томе што секуларна држава она коју не занима верско опредељење грађанина, која не дискриминише грађане по верском основу, али која свакако не угрожава њихове верске слободе. Таква драва по правилу мора да пропише минимални број слободних дана у години које грађани могу да проводе славећи своје верске празнике. Тако и наша драва прописује да свако има слообдан дан ако слави славу, ако слави Бајрам итд... Међутим у случају да је велика већина грађана једне државе део исте религијске заједнице, и да постоје верски празници које сви заједно славе, пракса је свих европских држава да такве празнике законом пропише као нерадне дане. Такав је случај и у Србији. Раније је то било регулисано Законом о раду али је данас то предмет Закона о дравним и другим празницима. Закон прописује у члану 2 да су Божић и Ускрс (Од великог петка до понедељка нередне недеље) нерадни дани (уз остале прописане у члану 1: Сретење (дан државности), Нова година, Први мај (омг!), Дан Победе (9. мај)). Дакле та два празника, оправдано су уздигнути су на ниво државних празника.

U dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji ne rade
državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje
delatnosti ili usluga, osim na Dan pobede koji se praznuje radno.

Спортски савези који се финансирају из буџета имају исти правни статус као и самосталне невладине агенције (нпр за хартије од вредности или за борбу против корупције) и они су у закону наведени на првом месту као ''државни и други органи'' (иако је свеједно јер су набројане и све друге делатности). Дакле они би морали да се придржавају тих прописа. На државне празнике раде само службе које морају да организују минимум прцеса рада (Здравствене установе, полиција и оне које не могу да прекину прозиводну делатност нпр неке високе пећи које не смеју да се гасе...).

Такође и у Србији постоји колективни уговор спортиста и удружења клубова. То говори да се играње спортиста у професионалним клубовима сматра обављањем професионалне делатности - тј радом. Њихов радни однос конкретно је регулисан као Уговор о делу. Стога, и на њих би морале да се односе све радно-правне одредбе које се односе на друге раднике. У домаћем праву постоји Инспекција рада и она би морала да води рачуна о томе да се поштују све одредбе Закона о раду и осталих закона који се односе на радни однос (као нпр овај о празницима). Те одредбе су инперативне, тако да не може ниједан послодавац да тера раднике да раде нити радници могу добровољно да се одрекну права која им даје закон (кога занима зашто је то тако нека ми се обрати на ПП)

Осим тога, мислим да овде нико не спори да апсолутна већина грађана Србије прославља те празнике, па би логично било онда да све и да тако нешто није прописано законом (а прописано је!) та 3-4 дана годишње не буду коришћени за спортске манифестације, већ нерадни и прослављени на начин на који сама религија предвиђа да се прослављају (јер прослављање верских празника на неки други начин и нема баш пуно смисла). А не знам ни који је циљ ићи на курац већини гледалаца који прате те спортске приредбе, видећете да ће поново доћи до масовног навијачког бојкота... Да ли је нормално да почетак првенства буде одложен због снега а да једно коло не може да се пребаци за среду убог Ускрса? И да се притом максимално крше права професионалних спортиста као запослених (а сви занмо у каквом су положају они према кубовима и да би има се сваки протест обио о главу).

ПС: постоје и други елементи појама ''секуларна држава'' (нпр. забрана институционализованог утицаја цркве на доношење одлука у држави) а оно што сам наво горе је само један њен сегмент.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 5 Apr 2011 - 3:46

fizicar ::Kako tebi crkva i Bog pomazu kad pljujes po anglosaksoncima i svima koji nisu Srbi. Jel samo Srbi imaju Boga?

Ајде сад лепо иди прочитај шта сам написао, па се врати. У чему је поента да стално ми стављаш речи уста које нисам изговорио? Лепо сам написао да ми се не свиђа оно што раде у Енглеској (и попљувао их) и навео позитивне примере Италије и Шпаније. Где ти ту видиш да ја има било какве проблеме са ''свима који ниису Срби''. Какве су ово глупости ''само Срби имају Бога'', о чему ти приаш? Као прво ја сам највише у тим посту попљувао Србе који не поштују своје празнике већ дозвољавају да им се на тај дан играју спортска такмичења. Моје питање је који је твој проблем?

Poslednji izmenio ZuLuofVozdovac dana Uto 5 Apr 2011 - 3:52, izmenjeno ukupno 1 puta
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fizicar Uto 5 Apr 2011 - 3:51

Problem je moj sto ti propovedas religiju, a ne znas o cemu pricas. Pitam te ako je Bog svemoguc da li moze stvoriti kamen koji ne moze da podigne? Ja nemam problema, ali ti ocito imas. Ne znam sta te muci?! Sta mislis o prirodnim naukama? Da li verujes u sudbinu? Ti si pljuvao po drugim religijama. Svasta si ti napisao. Bolje ti uzmi pa jos jednom procitaj. Zasto je jedna religija ispravnija od druge?
fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 5 Apr 2011 - 4:05

За почетак ја не проповедам ништа. Друго износим неки свој систем вредности са којим можеш да се сложиш или не. Треће нисам заинтересован за дебату са тобом о камењу, можда неко јесте па ви наставите, јер стварно не знам о каквом камењу које Бог не може да подигне се ради, нити одкуд ти то да он не може, али ето ти настави слободно конверзацију о томе са другима мене не занима.

Шта ја мислим о прородним наукама? Какве то везе има, не мислим ништа лоше, што? Ако настављамо са питалицама, на мене је ред: Шта ти мислиш о пљескавици са кајмаком?

Узгред нисам пљувао по другим религијама осим по тој Англиканској цркви што сам и потврдио, ако тврдиш да сам некога другога испљувао цитирај да видимо. Уопште не улазим у причу зашто је једна религија исправнија од друге, ја сам само објаснио зашто је ЗА МЕНЕ једна религиј исправнија од друге, а на то наравно имам право. Ако не цитираш где сам ја написао или из чега је у неком мом посту могло да се закључи да ''пљујем према свима који нису Срби'' и да ''само Срби имају Бога'' очекујем извињење.

Предлажем да се вратимо теми о којој расправљамо: а то је да ли требају да се играју утакмице за празнике код нас и да ли треба померати финале Евролиге
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fizicar Uto 5 Apr 2011 - 4:12

Ti kreces s pricom o kojoj ne zelis da debatujes. Pa to je katastrofa. Samo napred.

Ima veze jer su prirodne nauke i religija u direktnom sukobu, ali tebi ni to naravno nije jasno. Pljeskavica sa kajmakom je ok. Hvala na pitanju. I nije u sukobu sa fizikom, a koliko znam ni sa religijom.

Ti ne znas sta znaci potvrditi i dokazati. Ti si mislio da si dokazao da su anglosaksonci netalentovani za sport, pa sad mislis da si dokazao da je Anglikanska crkva losa. Ti nisi nista dokazao. Vec si samo nesto izrekao. Dokazivanje je jako tezak i dug postupak. Nije uopste lako nesto dokazati.

Apsolutno se slazem. Treba se vratiti temi.

fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 5 Apr 2011 - 4:19

Наравно да нисам доказао да је Англикансака црква лоша, нити сам ја у стању да то докажем, просто ради се о ствари коју је немогуће доказати. Просто сам изнео свој став зашто мислим да је учење те цркве супротно неким хришћанским вредностима које постоје у свим осталим православним, католичким и већини протестантских цркава. Наравно то је само лични став, ни о каквом доказивању се ту не ради. Ја сам само против тога да неко буде нападан због личног става.

Верска питања су углавном недоказна по научним принципимапа их и не треба испитивати на тај начин, што наравно не значи да су те ствари нетачне.

Не мислим да је Црква у било каквој супротности да природним наукама, па наши највећи научници су сви одреда били хришћани, чак и они који су отишли у Америку су кључно допринели да се и тамо формира наша црква. Понављам, хајде да се вратимо теми.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fizicar Uto 5 Apr 2011 - 4:21

Evo procitaj ovaj clanak. Milan Cirkovic je doktor fizike, a za Hokinga si sigurno cuo.

http://www.pescanik.net/content/view/5734/1083/
fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 5 Apr 2011 - 4:23

прочитаћу наравно али одмах ми упада у очи једна ствар

Пешчаник Evroliga 2010/2011 - 2. deo - Page 8 342805

Едит: ево прочитах ово. Очекивао сам да у тексту буде низ глупосто са којима не могу да се сложим али није било тако, моји и зкључци текста су врло слични (не баш идентични). Није ми се свиде почетак текста, јер сувише лако прелази преко чињенице да та теорија струна је само недоказана теорина, дакле једна претпоставка. Цела књига базирана је на тој теорији а аутор текста Ћирковић с правом запажа како се аутори превише смело ослањају на њу. Али то је све написано у оквиру његове оцене саме Хокингове књиге.

Мени се више свидео онај део текста у којем он као научник скреће пажњу да у физици постоје бројне научне тврдње за које је доказано да су тачне али без разлога, и нарочито онај део у коме каже: да је одавно у науци обесмишљена идеја да је постојање или непостојање Божанства могуће утврђивати физиком и космологијом.

Не знам само шта је подразумевао под тврдњом да ''Богу у природним наукама нема места''. Са тиме бих могао да се сложим ако је мислио на то да су физички закони пре свега људски закони, које су људи поставили посматрајући природу која их окружује, да би је што боље разумели, контролисали итд...

Хајде коначно: Да ли Макаби треба да игра и да ли ми треба да играмо коло за Ускрс? Мене нервира што нас је сад ова краћа дебата удаљула од важне ствари коју сам покренуо на почетку стране да је играње домађег првенства незаконито....

Poslednji izmenio ZuLuofVozdovac dana Uto 5 Apr 2011 - 5:22, izmenjeno ukupno 1 puta
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dane Uto 5 Apr 2011 - 5:03

Konfuzija EL oko promene termina F4
Izvor: B92

Uprava Evrolige dva puta menjala zvanično saopštenje na sajtu takmičenja, oko zahteva Makabija da se eventualno finale igra tokom dana, 8. maja. .

“Ponos Izraela” Makabi je zatražio da se, ukoliko se plasira u finale, početak utakmice pomeri zbog velikog nacionalnog praznika.

Završni turnir Evrolige održaće se od 6. do 8. maja u Barseloni. Makabi će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Real Madrid - Valensija, a u drugom polufinalu sastaju se Panatinaikos i Sijena.

Uprava Makabija tražila je od Evrolige da se, ukoliko se taj klub plasira u finale, utakmica odigra u toku dana, a ne uveče, pošto se 8. maja tokom noći u Izraelu obeležava praznik Dan sećanja na poginule borce. U suprotnom, Makabi neće igrati finale.

Čelnici Evrolige saopštili su u utorak da će u najskorije vreme doneti odluku koja je najbolja za takmičenje, klubove, ali i brojne navijače koji su najavili da će doći na završnicu EL, ali da termin finala neće menjati...

Međutim, nešto kasnije na zvaničnom sajtu pojavila se "nova verzija teksta sa bitnom izmenom" ...Da će se o zahtevu izraelskog Makabija ipak raspravljati i da će odluka biti saopštena do kraja nedelje.

Šta sam rekao?? Very Happy Ipak su to jevreji i njihov lobi!
dane
dane
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 5 Apr 2011 - 5:36

Гледај на то са стране: колико ће Евролига изгубити од Тв-права, улазница, спонзора, преузетих обавеза према домаћину ако се меч не одигра...

Ја сам пишући раније текст написао да је играње мечева домаћег првенства код нас незаконито али намеће се питање како би требало поступати ако је у питању неко међународно такмичење? У тој ситуацији клуб нема права да се позове на национални празник, али мислим да ту доста важан утицај треба да имају представници нашег савеза (у сарадњи са другим земљама које ористе исти календар, Русија итд...) кад се буде правио календар међународног такмичења. Ипак, мислим да на крају сваки клуб има права да се изјасни да ли жели или не жели да игра, тј нико не треба да буде теран нити санкционисан због тога што није играо због националног празника... Стога Макаби ако неће не мора, а ове главоње нека смисле следећи пут како да направе нормалан календар, иовако сав кеш задржавају за себе...

А сви знамо шта ће се десити, изаћи ће им се у сусрет, а после ће им јебати матер судије у полуфиналу, ако Макаби и поред свега прође играће се финале у 5, а у супротном од 8.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 8 od 14 Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14  Sledeći

Nazad na vrh