Evropske lige 2010/2011
+36
dane
superhik
Nolle
air slavkan
ZuLuofVozdovac
Sensui
Tazz
Maja
KKP
Dule Kecman
Geograf
fizicar
Psycho
2bad4u
Zoro
Talicni Tom
blagoje
markoo
mlekadzija
lazarminator
Naissus
Manu
expert
Markos
lakovic.
Everton
TheGodfather
Junglezburn
Gencha
Macijauskas
Mihael
wolfvaga
drexler
Zemljoradnik
Ray Allen
Bodi Bond
40 posters
:: Arhiva :: Lige i kupovi
Strana 11 od 14
Strana 11 od 14 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14
Re: Evropske lige 2010/2011
Standardno.... Izvini Bodi ali navika mi je da prvo pregledam sportske...
A i oni ko b92 izvor:sportske.net
A i oni ko b92 izvor:sportske.net
Poslednji izmenio Naissus dana Uto 29 Mar 2011 - 0:03, izmenjeno ukupno 1 puta
Naissus- prva petorka
- Datum upisa : 03.10.2010
Nemaš razloga da se izvinjavaš, nego ne videh ovo do sada...
Evo i jedan na sportalu http://sportal.rs/news.php?id=47991
Kakva je to bagra.
Evo i jedan na sportalu http://sportal.rs/news.php?id=47991
Kakva je to bagra.
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 38
Rasic u Litvaniji, tacnije u Lijetuvosu..
Macijauskas- mvp
Trebalo bi da to bude ok resenje za njega, nadam se da ce uspeti..
Dule Kecman- mvp
Godina : 34
http://www.kosarka24.com/vesti/ostale-lige/vesti/2913-igrac-sa-kosova-i-metohije-postigao-110-poena
21-year old Sigal Prishtine player Granit Rugova (196-F-86, college: Trinity Valley JC)
21-year old Sigal Prishtine player Granit Rugova (196-F-86, college: Trinity Valley JC)
Psycho- prva petorka
- Datum upisa : 15.11.2010
Godina : 48
ovaj Bauman ide ka tome da istrebi tradicione kosarkaske zemlje,
Bauman za zajedničku ligu Britanije
Izvor: B92
Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman pozvao je Britance da nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine formiraju zajedničku ligu.
Bauman je istakao da bi za sport u Velikoj Britaniji bilo najbolje kada bi Englezi, Škoti i Velšani za godinu i po dana igrali u zajedničkom, državnom prvenstvu.
Čelnici košarkaških asocijacija tri članice britanskog kraljevstva odlučili su ranije da njihova zajednička reprezentacija nastupi na Igrama u Londonu u obe konkurencije.
Oni, medjutim, nisu ništa dogovorili o budućnosti košarke na Ostrvu nakon sledećeg leta. Najveći problem sa kojim se realizacija Baumanove ideje može suoočiti je činjenica da Engleska, Škotska i Vels imaju tri zasebna glasa u organima FIBA.
Bauman, medjutim, smatra da je od zasebnog statusa u FIBA mnogo bitnija činjenica da reprezentacija Velike Britanije od 2005. godine beleži sve bolje rezultate na medjunarodnoj sceni i da je to "put kojim treba da se rukovode čelnici lokalnih Saveza na Ostrvu".
Everton- prva petorka
Godina : 36
To bi za košarku, generalno, bilo dobro, kao i najave da će Bajern da ulaže u košarkašku sekciju. Realno, te zemlje su mnogo moćne u finansijskom smislu, a danas je u košarci malo novca i to vodi ka umiranju košarke.
Bodi Bond- mvp
jel zna neko kakva je situacija u Efesu, ili će povratak Igija biti samo moj vlažan san
Nolle- mvp
Serbian center Milan Mačvan had a perfect game, scoring 25 points (10 for 10 from the field, 5 for 5 from the foul line) and taking 7 rebounds.
Link.
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Nolle ::jel zna neko kakva je situacija u Efesu, ili će povratak Igija biti samo moj vlažan san
Po onome sto ja znam situacija sa klubom je i dalje neizvesna. Ako Efes izadje iz price klub ce se zvati BC Istanbul. Budzet ce im biti manji ali ne drasticno jer izgleda da grad prepoznaje interes u svemu tome. E sad Rakocevica placaju 1.700.000 godisnje (verovali ili ne) i pitanje je dal ce on ostati pogotovo sto ga traze i Real i Barcelona.
bigZ- šesti igrač
- Datum upisa : 26.10.2010
http://www.kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=5826
Evo jos jednog (za mene) iznenadjujuceg otkaza nasim trenerima u Litvaniji.
Posto je Zalgiris pocetkom sezone otpustio A.Petrovica, sada i otkaz Trifi u Lietuvas-u.
Neki nikada ne razumeju da su za velike rezultate potrebni vreme i strpljenje.
Evo jos jednog (za mene) iznenadjujuceg otkaza nasim trenerima u Litvaniji.
Posto je Zalgiris pocetkom sezone otpustio A.Petrovica, sada i otkaz Trifi u Lietuvas-u.
Neki nikada ne razumeju da su za velike rezultate potrebni vreme i strpljenje.
Psycho- prva petorka
Trajan Langdon to be replaced by Martynas Pocius
CSKA Moscow is planning to rebuild the team after the worst season for the club in decades. The club wants to replace veterans with younger players. Reports in Russia suggest that one of possible additions is already known.
Jonas Kazlauskas took charge of Russian powerhouse a couple of months ago. Lithuanian coach is reportedly interested in adding his countryman Martynas Pocius.
Pocius, who turns 26 later this month, is currently finishing his second pro season with Zalgiris. The player was already a member of Lithuanian national team which won bronze medals in World Championship in Turkey.
The performances of Martynas Pocius weren't unnoticed by European powerhouses. He is likely to receive some offers in summer as the first half of his 2+2 contract with Zalgiris expires.
If singed by CSKA, Pocius should replace 34-year-old veteran Trajan Langdon whos is expected to leave Moscow in summer.
Pocius averaged 10.9 points, 2.7 rebounds and 2.4 assists per game in Euroleague this season. His statistics in Lithuanian league are similar - 10.8 points, 2.1 rebounds and 1.9 assists per game.
Psycho- prva petorka
Ako nekog zanima, Šole i Šalon igraju derbi francuske lige. Upravo je završeno prvo poluvreme. Evo linka:
http://www.fromlivesport.com/watch/1/cholet-basket-vs-elan-chalon.html
Avdalovićev Šole je prvi na tabeli sa 20-5, Šalon je drugi sa 17-8. Ko nije gledao francusku ligu ranije, da znate da se prilično razlikuje od ostatka evropske košarke. Igra se mnogo prostije, nema mnogo komplikovanih napada, više jedan-na-jedan. I pozicioni napadi se svode na to da se nekome ostavi prostor da igra 1-na-1.
http://www.fromlivesport.com/watch/1/cholet-basket-vs-elan-chalon.html
Avdalovićev Šole je prvi na tabeli sa 20-5, Šalon je drugi sa 17-8. Ko nije gledao francusku ligu ranije, da znate da se prilično razlikuje od ostatka evropske košarke. Igra se mnogo prostije, nema mnogo komplikovanih napada, više jedan-na-jedan. I pozicioni napadi se svode na to da se nekome ostavi prostor da igra 1-na-1.
Zemljoradnik- prva petorka
Godina : 44
Ко је гледао зна да нема велике разлике између развојне америке лиге (НДБЛ-а) и француске лиге. И у једној и у другој лиги игра много тамнопутих играча. Мој један пријатељ је играо за Дижон, сад је на колеџу, па ми је пренео неке утиске из француске лиге.Много су богатуја земља од нас али не улажу баш много пара у кошарку.
ZuLuofVozdovac- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
http://www.politika.rs/rubrike/sportski-dan/Srpska-senzacija-u-Stokholmu-Beli-orlovi-u-Super-ligi.sr.htmlСпортски дан
Српска сензација у Стокхолму, Бели орлови у Супер лиги!
У недељу се одиграла дугоочекивана и историјска утакмица за злато прве шведске савезне лиге (Баскететан). Домаћин овогодишњег Финалног турнира прве шведске лиге је био српски клуб Бели орлови, тим из Стокхолма који је целе године одушевљавао нашу дијаспору и обарао све рекорде у посећености.
Орлови су приредили отварање турнира на незабораван начин. Поред ватромета, великог спектакла, програм је водио Јован Радомир, најпознатији српски ТВ водитељ са шведске телевизије, а публици су се путем огромног видео бима обратили Владе Дивац, Дејан Бодирога и Саша Ђорђевић.
Орлови су у суботу победили славили против тима „Хоганес” и остварили пласман у финале. Противник им је био искусни „Табy Баскет“, који је савладао други тим наших исељеника, под именом "Србија".
Утакмица је била тврда од самог страрта, на мали број поена, о чему сведочи и резултат на полувремену, кад су Орлови водили са 36:28. Неизвесност је потрајала до пред крај сусрета, али су Бели орлови ношени сјајним навијањем, успели да преломе у своју корист – 74:63.
Кад се огласила сирена за крај утакмице на терен је утрчало преко 1.000 навијача домаћих, а атмосфера је била заиста незапамћена. Најбољи поентер сусрета био је Александар Перишић (29), а за најкориснијег играча финалног турнира проглашен је капитен Орлова Давор Фемић.
– Орлови су понос свих нас у дијаспори и драго ми је да смо на величанствен начин представили нашу нацију. Показали смо пут свим нашим другим тимовима у дијаспори. Захваљујем се свим нашим верним навијачима без којих не би било оваквог успеха – рекао је Горан Попов, председник Белих орлова.
објављено: 18/04/2011
Naissus- prva petorka
Saša Obradović sa Donjeckom zauzeo prvo mesto regularnog dela sezone u Ukrajni. U poslednjem kolu su pobedili Budiveljnik i prestigli ga. Sada kreće plej-of od četvrtfinala. Inače, ko ne zna, za Donjeck igraju Branko Cvetković i Saša Vasiljević.
http://www.eurobasket.com/Ukraine/basketball.asp
http://www.eurobasket.com/Ukraine/basketball.asp
B92: Džikić na klupi Himkija?
Izvor: B92 | AK
Kako nezvanićno saznajemo, trener Krke iz Novog Mesta Aleksandar Džikić glavni je kandidat da od sledeće sezone predvodi ruski Himki.
Himki je u decembru otpustio italijanskog stručnjaka Serđa Skariola posle serije loših rezultata tima iz Podmoskovlja koji nije uspeo da se plasira u Top 16 fazu Evrolige.
Od tada tim predvodi Rimas Kurtinaitis,a Himki je trenutno četvrti u ruskoj ligi sa 14 pobeda i osam poraza, trijumfom manje od lidera UNIKS-a.
Sa druge strane, u regionalnoj VTB ligi Himki je osvojio grupu B sa deveto pobeda iz 10 mečeva, pa se plasirao na Fajnal for u Kazanju 22. i 23 aprila. Himki u polufinalu u petak igra protiv UNIKS-a.
Džikić je prošle sezone sa Krkom osvojio titulu u Sloveniji, a ove je bio drugi u regularnom delu NLB sezone. Međutim, na Fajnal foru koji je u četvrtak završen u Ljubljani, tim iz Novog Mesta je poražen u polufinalu od Olimpije.
Džikić je trenersku karijeru počeo 1991. godine kao lider mladog tima Partizana, a potom je postao pomoćni trener “crno-belih“. 1994. postao je asistent u Beovuku čiji je prvi trener bio dve sezone (od 1997. do 1999). 1999. je ponovo postao pomoćni trener u Partizanu sa kojim je osvojio četiri uzastopne titule nacionalnog šampiona (2002-2005).
Tada je ponovo napustio “crno-bele“ i predvodio Superligaša Atlas, a potom je karijeru nastavio u NBA ligi gde je 2005. bio pomoćni trener Minesota Timbervulvsa tokom Letnje lige. Takođe je radio sa trenerskim timovima San Antonio Sparsa i Sijetl Supersoniksa. Po povratku u Evropu Džikić je pre Krke jednu sezonu bio trener Union Olimpije.
Everton- prva petorka
Godina : 36
I Marko Scekic napustio Buducnost. On je potpisao ugovor sa Kantuom do kraja sezone, gde igra i Micov bivsi igrac Buducnosti.
Naissus- prva petorka
Aha, izgleda da se vraća u Olimpijakos.
Anti-RTS- prva petorka
- Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 35
Odlican igrac. Vrlo pokretljiv. Secam ga se iz onog duela koji je otvorio sezonu 09/10 u EL, tada je bio ubedljivo najbolji igrac Unikahe.Nolle ::jel to Printezis postao slobodan igrač ?
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Meni nije jasno šta se dogodilo sa njim i Unikahom... Imao je odličnu minutažu i igra sjajno, a onda je imao onaj gadan pad kad je povredio vrat i od toga se dugo oporavljao. Ali ove sezone valjda uopšte nije igrao.
Alba dobila Oldenburg i u drugom meču. Luka muka 8 poena. Raduljica 13 poena, 10 skokova, ali 6/7 za 2 i 1/5 bacanja + 8 izgubljenih lopti. +/- statistika kaže -4.
Bodi Bond- mvp
"Moraće mnogo da me kradu da bi uzeli titulu"
Aleksandar Džikić, trener slovenačke Krke koja je nedavno osvojila FIBA Evročelendž kup, u intervjuu za časopis MOZZART Sport, rekao je da bi odbrana titule u domaćem šampionatu zaokružila sezonu iz snova za njegov tim, ali i da će put do trofeja biti težak. Iz više razloga:
"U slovenačkoj ligi imamo skor 9-0, a Olimpija ima tri poraza. Moraće mnogo da me pokradu da bi uzeli titulu koju branim s Krkom. Olimpija je mnogo zaštićena kod sudija. Jasno nam je da ne igramo samo na terenu, nego i protiv drugih faktora i tradicije", kaže naš sjajni stručnjak koji će uskoro najverovatnije preuzeti mladu reprezentaciju Srbije.
Džikić je otkrio da Krka na početku FIBA Evročelendže nije imala visoke ambicije, ali...
"U to takmičenje ušli smo da bismo dali šansu mladim igračima, da se što bolje iskale za NLB ligu, ali se već posle prvog kruga pokazalo da igramo sjajno i da možemo da napravimo dobar rezultat. Kada smo stigli do završnog turnira, žreb nas je doveo na Ostende koji je i uzeo domaćinstvo Fajnal fora s planom da ga osvoji. Međutim, mi smo ih srušili. U finalu nas je čekala Lokomotiva Kubanj, tim s brdom talenata koji je pre neki dan pobedio čak i UNIKS, i drugi je u ruskoj ligi. Finale je bilo prava herojska utakmica. Ušli smo bez panike, odigrali fantastično u završnici i zasluženo pobedili".
Popularni Džile kažu da mu čestitke stižu sas svih strana:
"Posle Ostendea zvalo me mnogo prijatelja i neprijatelja...Zvao me je i Dvejn Kejsi, prvi pomoćnik u Dalas Maveriksima, koji je trenutno prva opcija za "hed kouča" Hjustona i Golden Stejta".
Da li razmišljate o povratku u NBA ligu?
"U trenerskom poslu najbitnije je da imaš kontinuitet. Već godinama radim u inostranstvu, daleko od kuće, odvojen od porodice... Ne znam da li ću sledeće sezone biti u Krki, Evropi ili negde drugo, a nije isključen ni povratak u NBA ligu. Naravno, kada bi me pozvali".
Koliko pratite bivši klub, Partizan?
"Naravno da pratim sve njihove utakmice, ali o klupi Partizana stvarno ne razmišljam, iako je to želja svakog trenera. Da pitaju Etorea Mesinu da li hoće da preuzme Partizan, siguran sam da bi i on pristao".
Kako ubijate dosadu u malom gradu poput Novog Mesta?
"Ovde sam sam, porodica je u Beogradu, dosadno je... Čitam knjige, igram šah na računaru, rešavam sudoku. Sudoku sam otkrio u Americi, talentovan sam za to, smiruje me... Rešavam samo one najteže, koje niko ne sme… Nedostaje mi Beograd, porodica, ekipa iz bloka, fudbal na martinele i teretana u 29. bloku".
Aleksandar Džikić, trener slovenačke Krke koja je nedavno osvojila FIBA Evročelendž kup, u intervjuu za časopis MOZZART Sport, rekao je da bi odbrana titule u domaćem šampionatu zaokružila sezonu iz snova za njegov tim, ali i da će put do trofeja biti težak. Iz više razloga:
"U slovenačkoj ligi imamo skor 9-0, a Olimpija ima tri poraza. Moraće mnogo da me pokradu da bi uzeli titulu koju branim s Krkom. Olimpija je mnogo zaštićena kod sudija. Jasno nam je da ne igramo samo na terenu, nego i protiv drugih faktora i tradicije", kaže naš sjajni stručnjak koji će uskoro najverovatnije preuzeti mladu reprezentaciju Srbije.
Džikić je otkrio da Krka na početku FIBA Evročelendže nije imala visoke ambicije, ali...
"U to takmičenje ušli smo da bismo dali šansu mladim igračima, da se što bolje iskale za NLB ligu, ali se već posle prvog kruga pokazalo da igramo sjajno i da možemo da napravimo dobar rezultat. Kada smo stigli do završnog turnira, žreb nas je doveo na Ostende koji je i uzeo domaćinstvo Fajnal fora s planom da ga osvoji. Međutim, mi smo ih srušili. U finalu nas je čekala Lokomotiva Kubanj, tim s brdom talenata koji je pre neki dan pobedio čak i UNIKS, i drugi je u ruskoj ligi. Finale je bilo prava herojska utakmica. Ušli smo bez panike, odigrali fantastično u završnici i zasluženo pobedili".
Popularni Džile kažu da mu čestitke stižu sas svih strana:
"Posle Ostendea zvalo me mnogo prijatelja i neprijatelja...Zvao me je i Dvejn Kejsi, prvi pomoćnik u Dalas Maveriksima, koji je trenutno prva opcija za "hed kouča" Hjustona i Golden Stejta".
Da li razmišljate o povratku u NBA ligu?
"U trenerskom poslu najbitnije je da imaš kontinuitet. Već godinama radim u inostranstvu, daleko od kuće, odvojen od porodice... Ne znam da li ću sledeće sezone biti u Krki, Evropi ili negde drugo, a nije isključen ni povratak u NBA ligu. Naravno, kada bi me pozvali".
Koliko pratite bivši klub, Partizan?
"Naravno da pratim sve njihove utakmice, ali o klupi Partizana stvarno ne razmišljam, iako je to želja svakog trenera. Da pitaju Etorea Mesinu da li hoće da preuzme Partizan, siguran sam da bi i on pristao".
Kako ubijate dosadu u malom gradu poput Novog Mesta?
"Ovde sam sam, porodica je u Beogradu, dosadno je... Čitam knjige, igram šah na računaru, rešavam sudoku. Sudoku sam otkrio u Americi, talentovan sam za to, smiruje me... Rešavam samo one najteže, koje niko ne sme… Nedostaje mi Beograd, porodica, ekipa iz bloka, fudbal na martinele i teretana u 29. bloku".
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Strana 11 od 14 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14
Similar topics
» Ostale evropske lige
» KK FMP 2010/2011
» NLB 2010/2011
» NBA liga 2010/2011 - 1. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 2. deo
» KK FMP 2010/2011
» NLB 2010/2011