Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Evropske lige 2010/2011

+36
dane
superhik
Nolle
air slavkan
ZuLuofVozdovac
Sensui
Tazz
Maja
KKP
Dule Kecman
Geograf
fizicar
Psycho
2bad4u
Zoro
Talicni Tom
blagoje
markoo
mlekadzija
lazarminator
Naissus
Manu
expert
Markos
lakovic.
Everton
TheGodfather
Junglezburn
Gencha
Macijauskas
Mihael
wolfvaga
drexler
Zemljoradnik
Ray Allen
Bodi Bond
40 posters

Strana 12 od 14 Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14  Sledeći

Ići dole

Evropske lige 2010/2011 - Page 12 Empty Re: Evropske lige 2010/2011

Počalji od Psycho Uto 10 Maj 2011 - 22:10

Džile je car!
Prava je šteta što ga nismo gledali više na klupi KKP.
Mislim da je ovom sezonom skoro nestala mogućnost da na nju sedne u skorije vreme...što zbog toga što je njegovo ime eksplodiralo u košarkaškim krugovima, što zbog prilike koja je pružena Vladi.
Možda je i bolje, ako dobijemo dva vrhunska stručnjaka.
A klupa KKP će doći kad-tad.
Psycho
Psycho
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 15.11.2010
Godina : 48

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Sre 11 Maj 2011 - 21:47

ajde jedna pozitivna vijest i iz BiH.

Po prvi put od kada se igra jedinstvena liga BiH, u završnici ima više srpskih klubova nego iz Federacije. Prvo polufinale igraju Igokea - Borac Banjaluka (Igokea ubjedljiva, prošla sa 2-0) a drugo Široki - Mladost (Mrkonjić Grad), trenutno 1-1. Ipak, majstorica je u Širokom, koji najvjerovatnije prolazi u finele sa Igokeom. Klipina ekipa igra dosta dobro, i biće favorit u finalu, prije svega zbog prednosti domaćeg terena, jer teško da mogu izvući pobjedu u Hercegovini.

Inače, samo prvenstvo, kao i uvijek je prilično divlje, i dalje se ne zna ko će iz BiH igrati NLB ligu. Nejasne propozicije i sistem odabira ne garantuju ni da će šampion tamo, jer Široki je standardan član NLB već godinama i ima veliki uticaj o organizaciji.

Kvalitet prvenstva ove godine je naglo opao, zbog prilično skromnih ekipa sa kojima su u takmičenje ušli velike ekipe kao što su Sloboda Dita i Bosna.

MVP lige za sada je Miloš Komatina iz Mladosti, a neka od jačih imena su Siniša Štemberger, Miljan Bocka, Donnel Harvey, Nemanja Vranješ, Vedran Morović, Marko Jagodić...
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Sre 11 Maj 2011 - 21:58

kakvu ekipu ima Borac iz Banja Luke ? jer imaju neke poznatije malo igrače... Da li u Igokei i dalje igraju stranci ? Vidim Harvey je i dalje tu, a Chase ?
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Čet 12 Maj 2011 - 0:12

Nolle, ne znam koliko će ti značiti imena, ali ajde da pokušam. Ovo su neki bitniji igrači Borca.

-Nemanja Vranješ, 88 godište, prošle sezone bio najbolji strelac lige u Hercegovcu iz Bileće, combo-bek, sitan, brz, bolesno dobrog šuta. Igrao je za mladu rep. Crne Gore sa Dašićem, zvao ga je Dule na širi spisak seniora prošlo ljeto za kvalifikacije
-Marko Jagodić Kuridža, 87 godište, prije par sezona igrao za Novi Sad, krilni centar solidnih fizikalija, u Bosni je već par sezona i izgradio je ime tamo, nedavno je čak imao i triple-double.
-Slobodan Tošić, ovi malo stariji ga se možda i sjećaju. Igrao je za Lovćen nakon što je Nebojša Bogavac otišao u Hemofarm bio je par sezona među boljim strelcima YUBA lige. Mator, iskusan bek šuter, koji je svojevremeno imao 40+ partije protiv Zmagine Zvezde i Duletovog Partizana, nakon toga je igrao i u OKK.

Tu su još i bivši BH reprezentativac Siniša Kovačević i solidni centar Draško Albijanić... ali da ne dužim.

Inače, u Igokei su tamo svi koji su igrali NLB, uključujući i Čejsa i Florensa
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od superhik Čet 12 Maj 2011 - 0:52

Kako stoji moja Sloboda iz Tuzle drex? Tamo je uvek bilo vanserijskih talenata, nisam stigao da pratim ove sezone.
- Nisam odavno čuo za Tošića, sjajnu perspektivu je imao taj dečko. On je u generaciji sa Šekularcem i važio je za izuzetno perspepektivnog. Mislim da su osvojili kadetsko zlato, najviše zahvaljujući njemu, Šekularcu i Marku Pekoviću, tada igraču Partizana. U to vreme je već kao sedamnaestogodišnjak imao dobru minutažu u Jugoslovenskoj ligi i sve uslove da postane vrhunski igrač. Iz ne znam kog razloga predugo je ostao u Lovćenu, dok je bio mlađi tražili su ga svi jači klubovi iz Jugoslavije da bi on prešao u OKK kada je već dobro palo interesovanje za njega a i njegove igre nisu pratile potencijal iz mlađih dana. Još jedan igrač koga možemo ubaciti u onu rubriku propalih talenata.
superhik
superhik
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Psycho Čet 12 Maj 2011 - 0:54

Da, i ja ga se tako sećam.
A ceo ovaj trio je za istu rubriku.

btw
Sad videh da Slaven Rimac i dalje igra košarku u 37 godina života i da klub namerava da produži ugovor sa njim.
Ja sam na njega davno zaboravio pop1
Psycho
Psycho
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od superhik Čet 12 Maj 2011 - 1:04

Meni je od te trojke najdraži bio Marko Peković (vrlo čudno jer je bio u Partizanu) i nekako sam bio siguran da će on postati igračina. Jedan je od retkih čijem odlasku iz Partizana u FMP sam se obradovao. U Partizanu mu nisu davali šansu, u Železniku je dobio, fizički dosta napredovao ali sve u svemu, ništa značajno nije napravio da bi vredelo pisati o njemu. Gde je on sad, zna li neko?
superhik
superhik
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Psycho Čet 12 Maj 2011 - 1:19

http://www.eurobasket.com/player.asp?Cntry=GRE&PlayerID=23057
Meni je uvek bio mnogo "labav"...nisam verovao u njega.
Šekularac mi je bio daleko ozbiljniji potencijal. Al jbga...Um caruje Very Happy
Psycho
Psycho
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 12 Maj 2011 - 3:33

Posle B.Dzeningsa Roma planira da angazuje jos jednog Americkog srednjoskolca.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Čet 12 Maj 2011 - 4:08

Drex igra li Nemanja Sladoje za Slobodu?
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Čet 12 Maj 2011 - 6:49

Nisam pratio sezonu do aprila, tek nakon uključenja najboljih sam malo obratio pažnju. Gledao sam par puta Borac u Banjaluci i jednom Igokeu u Mrkonjić gradu.

Tako ne znam šta je sa Slobodom, ali mogu preneti neke moje utiske od prije par godina kada sam bio na jednoj svirci u Tuzli... Sloboda Dita je po svim kriterijumima veliki klub, bila je prvoligaš u Jugoslaviji tokom 80-ih, u vrijeme kada je ovo bila najjača liga na svijetu posle NBA. Tokom godina kada ih je vodio Vlade Đurović igrali su i Kup Koraća. Imaju prelijepu halu "Mejdan" (igrao tamo više puta super ). E sad, ono što je moj dojam, jeste da je Tuzla od svih gradova sa bošnjačkom većinom najotvorenija prema Srbima. Bio sam i u Sarajevu, i u Zenici, Bihaću, ali Tuzlaci su najjača raja, što bi se reklo... To se jako dobro vidi i na primjeru KK Sloboda, u kome redovno igra po 5-6 Srba, u upravi sjede neki Srbi, a i sportiski direktor je naš čovjek (Slađan Stojković). Tako je i vrlo brzo nađeno riješenje za probleme Zvezde sa njima po pitanju Kikana i Minje Miloševića. Klub je trenutno u banani, jer je njegova sudbina vezana isključivo za kompaniju Dita, nekadašnjeg hemijskog giganta na nivou cijele Jugoslavije. Trenutno se revidira njihova privatizacija, manje je love, i odmah je Sloboda u problemima. Inače, košarka se u gradu stvarno voli, tereni ispred Mejdana su redovno puni, grad ima izuzetno živu hip hop scenu pa se to dobro povezalo sa lokalnom omladinskom zajednicom i ljubiteljima košarke i ovde često budu jako masovni turniri u basketu.

Inače, ŽKK Jedinstvo iz Tuzle je prvak Evrope iz 1989. godine u vreme Legendarne Razije Mujanović Smile
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od superhik Čet 12 Maj 2011 - 22:07

Mirza Delibašić je najpoznatije košarkaško ime rođeno u Tuzli. Iako su mu karijera i život vezani za Bosnu i Sarajevo moram da kažem da je karijeru počeo u Slobodi. Damir Mulaomerović, Damir Mršić (Demir Kan), Jasmin Hukić, Elmedin Kikanović... su neki od rođenih tuzlaka koji su iz Slobode krenuli u manje ili više uspešne karijere. Mirza Teletović nije tuzlak ali mu je Sloboda tim koji ga je afirmisao, Mirza Begić takođe... Vlade Đurović je najzaslužniji za neke od najvećihg uspeha tuzlanskog tima ali je i Sloboda podjednako zaslužna za formiranje takve trenerske gromade. Slađan Stojković, Mileta Lisica, Nenad Videka, prof. dr mr Trunić... su neka od imena koje je Sloboda izbacila kao igrače, kasnije bitne za razvoj SFRJ lige.
Što se ŽKK jedinstva Aide tiče i njihovog osvajanja Evropske titule, pomenuo bih samo da je uz Raziju Mujanović taj tim bio sačinjen uglavnom od srpskih košarkašica što u to vreme (a ni sada) nije bilo mnogo bitno. Trener te ekipe je bio naš Mihajlo Miki Vuković. On je inače kasnije postao začetnik ozbiljne košarke u Valensiji (Pamesi). Koliko su ga tamo cenili reći će vam i podatak da su mu nudili doživotni ugovor. Šta je sa njim sada iskreno nemam pojma ali svojevremeno su ga svrstavali rame uz rame sa najzvučnijim imenima SFRJ trenerskog zanata, imenima koja i danas pominjemo non-stop.
Tuzla je stvarno sjajna sredina za košarku, a atmosfera u Mejdanu jedna od poznatijih u SFRJ. Sloboda je bila uvek tim koji se borio za opstanak u 1. ligi ili za ulazak u društvo najboljih. Bez obzira na ime protivnika i na rang takmičenja dvorana je uglavnom bila puna. Ta atmosfera je direktno odgovorna za to što saj od malih nogu počeo da prezirem fudbal i što sam rešio da postanem košarkaš (džaba sam ja to rešio, nisam znao da je i talenat bitan). A ćevapi preko puta Mejdana su direktni krivac za to što sam propustio jedinstvenu priliku da gledam Dražena Petrovića uživo. Mom ocu se nije išlo u gužvu Mejdana pa me stavio pred izbor u kom je znao da ću napraviti grešku Sad Drexler me podstakao da napišem par redova o mom rodnom gradu, zaboravio sam koja je ovo tema.
superhik
superhik
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zemljoradnik Pet 13 Maj 2011 - 0:24

Važno je zvati se Mirza... Ili eventualno Damir...

Zemljoradnik
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dane Pet 13 Maj 2011 - 0:25

Ja sam rodjen u Tuzli, zivim nekih četrdesetak kilometara od nje, tako da sam često bio u istoj. Ono što znam o njoj je da su ljudi vrlo druzeljubivi, malo je rat ostavio traga na njih ali stvarno su prava raja.
Drugo što znam je da Tuzlaci obožavaju svoj fudbalski i košarkaški klub, kao i to da ima baš dosta simpatizera Partizana u Tuzli grobari partizan . Bio sam na jednoj utakmici protiv Igokee 2009, atmosfera je bila vrlo dobra (naravno nije to sigurno atmosfera kao što je bila u eks Jugoslaviji).
Kao što ste već rekli trenutno su u problemima sa finansijama, zbog glavnog sponzora, ali ne sumnjam da će se to rešiti.
Tuzla je jednostavno grad koji živi za sport!
dane
dane
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 06.12.2010
Godina : 35

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Pet 13 Maj 2011 - 4:53

Bosanski lobi vlada forumom... Very Happy
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sensui Pet 13 Maj 2011 - 6:00

Macvan na pozajmici? Bilo bi lepo,ako je istina, da ga Partizan uzme za narednu sezonu.
Sensui
Sensui
mahač peškirom
mahač peškirom

Datum upisa : 10.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zemljoradnik Pet 13 Maj 2011 - 6:59

Bilo bi lepo da ne ode na pozajmicu, nego da dobije minute u Makabiju.

Zemljoradnik
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od wolfvaga Ned 15 Maj 2011 - 5:37

Macvan ce doci do svojih minuta u Makabiju. On je jednostavno takav igrac. Ono sto i Blat mora da ispostuje su Elijahu, Blu i Pnini, legende kluba (i jos Jevreji), pre svega zbog iskustva... Mislim da Macvan ima sanse da ostavi trag u Makabiju kao Nikola Vujcic npr. Tu pozajmica nista nece ni oduzeti ni dodati...
wolfvaga
wolfvaga
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Ned 15 Maj 2011 - 6:53

drexler ::Bosanski lobi vlada forumom... Very Happy

Da se i sam prijavim. plez1
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 08.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zemljoradnik Ned 15 Maj 2011 - 19:54

Pnini je nov u Makabiju, ali ostali jesu legende kluba.

Zemljoradnik
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bodi Bond Pet 20 Maj 2011 - 10:52

Micov igrao odlično u prva dva meča četvrtfinala. super
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Psycho Uto 24 Maj 2011 - 0:48

U Poljskoj završeno finale play off-a.
Prokom dobio Turow u seriji od 7 utakmica uz 4 brejka.
Varda (makar statistički) prilično loš, sa izuzetkom jedne utakmice, kao i Brkić i Žigeranović sa druge strane.
Psycho
Psycho
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Sre 25 Maj 2011 - 3:45

evo, da napomenemo šta se radi u Turskoj.

U toku je polufinale, Fener vodi protiv Efesa 2-0, a zanimljivo je da prva utakmica nije ni odigrana, jer po pravilima turskog prvenstva, ako neka ekipa drugu pobjedi oba puta u reg. dijelu sezone, ukoliko se sastanu u play offu pobjednička ekipa iz reg. sezone automatski ima 1-0.

Drugi polufinalni par počinje večeras, igraju Banvit i Galatasaraj. Banvit je najprijatnije iznenađenje prvenstva, a od nama poznatijih igrača tu su Vladimir Golubović i Lens Vilijams (dugo godina prvi centar Bosne). Za Galatu igraju od poznatijih centri Lukša Andrić i Ermal Kučo, i jedan od boljih šutera u Evropi, Preston Šampert koga smo često gledali protiv naših klubova (i redovno je punio).

Inače, obzirom da su Efes i Fener sigurni Evroligaši, pobjednik ovog drugog polufinalnog para će valjda u kvalifikacije za EL
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Sre 25 Maj 2011 - 9:40

Ne znam da li ste znali, ali taj L. Vilijams je cuvao P. Gasola u finalu SP za igrace do 19 godina 1999. u Portugalu.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Sre 25 Maj 2011 - 9:48

Odgledah neki dan utakmicu Budućnost - Mornar, sam utakmica ništa posebno, ali mladi igrači Mornara Ivanović, Ljujić i Vujošević ostavili su jak utisak na mene. Ivanović prije svih, i najmlađi je, daleko najdarovitiji, čudo od potencijala.
Međutim, nešto drugo bi htio da pišem, a što mi se vrti u glavi već duže vrijeme, pa možda i sama tema nije najbolja, mada ne znam ni temeu na forumu kojoj bi odgovarala.
A riječ je o tome kad se kaže da je neko potencijal ili talenat u košarci, šta to znači? Kako se prepoznaje? Koliko od toga ide na fizičke predispozicije, koliko na ono što se posjeduje u prstima, koliko u glavi? Koliko se može biti u nedostatku u jednom segmentu, da ga drugi u preteku nadoknadi i može li uopšte? Šta to mora da posjeduje vrhunski bek, šta centar ili krilo?
A sva ova pitanja su me opsjedala baš dok sam gledao gore navedenu utakmicu i to baš na način da recimo Ivanović probije hrtove Otaševića ili Nešovića kako nijedan naš bek nije i ja ostanem paf sa razjapljenim ustima i pitanjem šta to bi ?!? Ili recimo Ljujić, wtf ko je to, bek inače, probije prvu liniju i zakuca sa takvom brzinom i fluidnošću da ostanem zaprepašćen. Ili trči kontru pa pojede igrača ispred sebe sa nekim prenosom lopte i zakucavanjem da i slijepcu bude jasno da nijedan današnji naš reprezentativni bek ne može da izvede to takvom brzinom i okretnošću.

Očigledno je da je jedna dimenzija kvaliteta igrača, talenta dominantno određena fizikalijama, brzinom, skočnošću, okretnošću, snagom, centimetrima. Jer džaba ti ako znaš da vodiš dobro loptu, da znaš da dodaš, šutneš, ako sve to ne možeš da radiš dovoljno brzo, uvjerljivo. Neki tehnički elementi, pa čak i osnovni, su nezamislivi bez određenih predispozicija. Tako većina naših bekova može samo da mašta o igri iznad obruča, zadržavanju u vazduhu pri polaganju, promjenama pravca u stilu Đinobilija ma koliko ih trenirali. O kakvoj pomoći u odbrani ili blokadi iz drugog plana može da se nada Tadija, prodoru Pera Božić?
Opet imamo i igrače koje fizikalije nikad nisu krasile kao što su Jesikevičius, Šiška, Macijauskas ili Teo. Generalno sjajni u šutu, maksimalno nepredvidivi, igraju na pozicijama gdje vrlo često brane ili napadaju brže ili skočnije. I kako je Šiška uvijek uspjevao i takve da drži na vagi, na petama i neodlučne? Kada se to vidi, osjeti da su sposobniji za nešto više, specijalno?
I šta to dominantno određuje ko je i koliko talentovan sa 14, 16 ili 18 godina.
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 08.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 12 od 14 Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14  Sledeći

Nazad na vrh