Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NBA liga 2010/2011 - 1. deo

+32
Psycho
fizicar
Everton
lazarminator
blagoje
Dule Kecman
2bad4u
Djole
Manu
Grobi
TheGodfather
superhik
KKP
Macijauskas
sexdrogabodiroga
Markos
Imperator
Talicni Tom
markoo
Gencha
Churge
Zemljoradnik
ZuLuofVozdovac
drexler
expert
Mickey
Junglezburn
Mark Madsen
Nolle
Ray Allen
Mihael
Bodi Bond
36 posters

Strana 25 od 40 Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Sledeći

Ići dole

NBA liga 2010/2011 - 1. deo - Page 25 Empty Re: NBA liga 2010/2011 - 1. deo

Počalji od Gost Sre 8 Dec 2010 - 11:53

drexler ::da čovječe, Mustafa Sonko... on je ubrzavao ritam kad izađe Rigodo, koji je bio nešto slično kao danas Papalukas.

Iskreno, ja i nisam očekivao da će Rigodo uspjeti u NBA, ne znam šta mu bi.

inače, danas sam odgledao onaj dokumentarac "Once brothers" - i mogu reći da mi se baš sviđa. Manje-više sve ono se znalo i ranije, ali ovako, kad se sve sabije u sat i po stvarno se napravi dobra priča.
Najjači utisak filma za mene su oni snimci treninga Lejkersa i Portlanda, čista ekskluziva...

Takođe, imaju detalji sa EP 1989 kada se sa snimaka čuje govor Dude Ivkovića sa terena. Nikad nisam vidio te snimke, da l je moguće da je sve to dugo bilo zatureno negdje, ili su "svemogući Ameri" to montirali i dodali semplovani Dudin glas Smile ?

Kako li se ti brate sećaš razvojnog puta Rigodoa sa svoje 24 godine Smile Pa si još 1999. bio u Otporu. Ček da sračunam...imao si tačno 13 godina... Napredan mali shock

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Sre 8 Dec 2010 - 12:28

to što sam nosio majicu "otpora" i jurio brata od tetke da me pusti da gledam kad se njegovo društvo okuplja da duva i pljuje po Miloševiću, ne znači da sam bio član... samo puki posmatrač Wink

Napredan definitivno nisam, samo mi se čini da sam dio generacije koja je igrice igrala 2-3 sata sedmično, maksimalno, kada bih skupio para za Sega klub i Mortal Kombat 3 cool

Uz to, mati mi je prosvjetni radnik, uvijek me tjerala da ne preskačem lektire, pa sam se siromah još kao mlad doživotno zarazio knjigama.

Antoan Rigodo je u NBA završio 2003. pa mi se čini da tada nisam bio premlad da procjenim kakav je Wink

Tako da, nažalost, napredan definitivno nisam. Da jesam, ne bih krckao dane u provinciji radeći kao pripravnik u osiguranju za tragičnih 16000 mjesečno :/
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre 8 Dec 2010 - 13:06

Ma ja sam 1992. na demonstracijama bio sa 15 godina i to svih 7 dana sa drugarima...nego mi čudno da se sećaš braće Gadu, Sonka i sličnih likova koji su meni, sve dok ih nisi pomenuo, ispraili iz sećanja. Alal vera kakvva ti je memorija...

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od expert Sre 8 Dec 2010 - 22:59

expert
expert
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 40

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sre 8 Dec 2010 - 23:20

Krstic mora definitivno da napusti Oklahomu. Centar koji je u najboljim godinama,i koji je kvalitetan,ne moze da provodi na svakom mecu izmedju 12 i 23 minuta. To je strasno. Koliko god on dobar bio,minutaza mu se nece povecati.

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od expert Sre 8 Dec 2010 - 23:40

Ovo sa Krletom postaje smesno, toliko ga zaobilaze u napadau da je to strasno, gledao sam sinoc mec.
Sta reci tek za Minesotu, kako dobro otvore utakmicu i sta im se onda desi u drugom poluvremenu, uopste mi nije jasno. Gledao sam ih poslednje dve utakmice i iste greske su napravili, krenu prvo poluvreme sa fantasticnim procentom suta i onda u drugom kao da izadje sasvim druga ekipa na parket.
Pekovic je dobro odigrao sinoc, 15p 3sk 3bl
expert
expert
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Čet 9 Dec 2010 - 0:47

Minesota plače za Duletom Vujoševićem Very Happy Nisu oni izgubili par, već 15 utakmica na isti način. Na svakoj su vodili izmedju 15 i 28 razlike. Bruka za gledanje, dobro za kladjenje..mada kod nas nema tih igara u ponudi kada je u pitanju NBA.

Peković pokazao šta znači guženje i dupna tehnika. Very Happy

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od expert Čet 9 Dec 2010 - 1:07

Dule da ima onakvu plejadu teskasa pod kosem prosetao bi se kroz NBA Very Happy
Vec ga zamisljam sa prstenom Very Happy
expert
expert
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Čet 9 Dec 2010 - 1:15

Крлету на крају сезоне истиче уговор. Ако не може да нађе тим у коме ће бити стартни центар најбоља опција је да се врати у Европу где би вероватно био и најбољи центар у оваквој конкуренцији. Заиста је тужно да играч који је са своје 22-23 године био на 15-ак поена у тиму у коме су играли Кид, Картер и Џеферсон мора да се задовољи неким отпацима и са пар покушаја са полудистанце.
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Čet 9 Dec 2010 - 3:55

Ne pratim mnogo Nba, volim da gledama, ali nikako ne stizem.
Al sam sad video da je Wall kapiten u Wash.
Da l je moguce da on kao ruki, odmah bude kapiten?
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Čet 9 Dec 2010 - 5:16

Već ranije smo pomenuli da bi jedna od novih destinacija nesretnih Hornetsa mogao biti Sijetl. Kanda je i sam Štern skontao da se olako odrekao Sijetla kao "nekošarkaškog grada" imajući u vidu da je zbog sv. ek. krize posjeta na NBA utamicama očajna.

E sad, meni je to u prvi mah izgledalo kao najgora opcija, jer bi svakom NBA fanu bilo rogobatno da izgovori Sijetl Hornets, pa sam ja svoje simpatije u ovom slučaju priklonio prelasku Hornetsa u Kanzas Siti...

Ipak.

Evo sad opet malo vršljam po sajtovima koji se bave tom tematikom, i koliko sam uspio skačiti sa engleskog, po selidbi franšize Soniksa iz Sijetla u Oklahoma Siti, grad Sijetl je otkupio naziv Soniks, pa je OKC htio-ne htio morao uzeti novo ime. Tako, u slučaju dolaska neke nove franšize u Sijetl, grad se može dogovoriti sa vlasnicima da oni koriste nadimak Soniks.

Tako, potpuno neočekivano, možemo već naredne sezone u NBA ponovo vidjeti zeleno-žuto-bijele dresove i grb sa "space-needlom" u sredini.

Naravno, ostaje teži dio posla, Sijetl ili neki od tamošnjih privatnika moraju poraditi na "sitnicama" koje su u prvom redu i dovele do selidbe orginalnih Soniksa u OKC, prije svega na činjenicu da je Ki Arena ubjedljivo najstarija i najnemodernija u NBA.
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Čet 9 Dec 2010 - 6:58

Macijauskas ::Ne pratim mnogo Nba, volim da gledama, ali nikako ne stizem.
Al sam sad video da je Wall kapiten u Wash.
Da l je moguce da on kao ruki, odmah bude kapiten?

Nema to neke velike veze u NBA, Wall je u Was kapiten jer je buducnost tima i samo zato, a sa druge strane, malo igraca bi moglo da bude kapiten, Arenas van terena napravio milion i milion gluposti, Blec takodjer, vecina ostalih je nova u timu takodjer tako da je to normalan potez...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 9 Dec 2010 - 7:08

Blec je jedva ostao ziv. Pre nekoliko godina je bio ranjen. Zatim je bio i optuzen da je silovao jednu devojku. O Arenasu se sve zna. Mora da je napeto u svlacionici Vizardsa.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Čet 9 Dec 2010 - 7:36

Inace, evo par dobrih vesti za Minesotu, Webster se oporavio od povrede i trebao bi biti u timu u petak protiv Detroita, Milicic takodjer a Flin ce im se ubrzo prikljuciti, on ce u petak odigrati utakmicu u razvojnoj ligi pa ce debitovati u toku sledece nedelje...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 9 Dec 2010 - 7:42

Колико сам ја информисан једини мотив лиге да откупи Хорнетсе је био да задрже франшизу у граду и да обезбеде стабилност у клубу док траје сезона. Наиме несумњиво је било да постоје интересенти који би радо купили клуб али сви они би одмах променили град, у овом трентутку не постоји ни један купац који би задржао клуб ту где је сад. Једноставно економска криза погађа Америку, а ЊуОрлеанс је сасвим просечан град аке не и испод просека кад је економија у питању (по њихововим стандардима) па је и логично да сваки будући власник жели да оде на неко медијски занимљивије тржиште. После урагана су се десила велика улагања у град за време Џорџа Буша али сада је велики дефицит у америчком буџету и чесма је пресушила а зна се да је Орлеанс последњих година живео од донација.

Чуо сам и да постоје политички притисци, јер је постојање НБА клуба веома значајно за економију некога града јер само играчи ће ове године платити 33 милиона долара пореза на плате, а осим тих пара порезе плаћају и сви остали запослени, локалне телевизије остварују већи профит од реклама, један хамбургер са кокаколом и помфритом у хали кошта 19 долара... Штерн је рекао да лига неће прихватити највећу понуду већ да је примарни интерес да клуб задржи у граду а ако то никако не успеју онда ће видети шта ће даље да раде сада само траже купца из Њу Орланса.

Ја лично не верујем да ће клуб на дуже стазе остати у ЊуОрлеансу без обзира да ли ће Штерн сад да смуља нешто или не, свако ће пре или касније да схвати да му се више исплати да пали одатле. Од могућих дестинација само не бих волео да клуб оде у Анахајм. Анахајм има 350 000 становнка и јако је богат јер је у том граду Дизниленд, али је јако мали, десети је град по величини у Калифорнији а ко зна који по величини у Америци, већ имају хокејаше и бејзбол и чини ми се да би и трећи клуб био много за тако малу средину. А и било би глупо да једна цела дивизија НБА лиге буде из Калифорније (Клиперси, Сакраменто, Лејкерси, Вориорси). Глупо би било да добију клуб само због кеша, мада имају јако добру халу, Honda Center (има се, може се) али у њој играју и Хокејаши па би онда распоред морао да се прави тако да једни играју недељу дана код куће па после други... Безвезе.

Сијетл званично вежи за најдосаднији град у Америци (у анкети тесно победио Солт Лејк Сити), али они реално немају халу, тј имају за нијансу бољу халу од Сакрамента али не видим како оно могу да добију трку са Канзасом који има и халу, и традицију (тамо су играли Кингси а имају и традиционално добар колеџ тим). Лига је и сама отерала Сониксе из Сијетла па не знам зашто би их сад тамо враћала кад сама држи конце у рукама коме ће дати клуб. Канзас би био несумњиво главни фаворит за добијање ове трке али они више желе да доведу Кингсе који су изгледа на излазним вратима Сакрамента.

У Америци се ствари посматрају из угла профита и то је разлог зашто Чикаго важи уз Канзас за главног фаворита. Наиме Чикаго је треће по величини медијско тржиште у Америци (иза Њујорка и ЛА-ја) и предпоставља се да има капацитет за 2 клуба, као што су ЛА и Њујорк показали да имају јер све франшизе из тих градова послују са плусем и не намеравају да се селе док 11 клубова у НБА лиги је пословало са минусом прошле сезоне. Стога и не чуди што ће тенденција наредних година бити да све већи број клубова сели у велике градове. Чикаго има капацитет да сагради нову халу а већ имају неколико у Илиноису које испуњавају све услове НБА лиге и могу да послуже бар као привремено решење...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 9 Dec 2010 - 8:01

Negde sam procitao i da je San Francisko stidljivo zainteresovan za ulazak u NBA familiju. Ipak najneverovatnije je da jedan Los Andjeles nema NFL ekipu. Anahajm je jedan od najtoplijih gradova u Americi, a jedini profesionalni tim iz ovog grada takmici se u zimkom spotu.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 9 Dec 2010 - 8:06

Има Анахајм и Бејзбол, не само хокеј. Голден Стејт је у сред Сан Франциска, као што видиш мост је на њиховом грбу.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 9 Dec 2010 - 8:16

Golden Stejt je iz Ouklanda. Nekad je igrao u SF otud i grb.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 9 Dec 2010 - 8:18

Nisam znao da Anahajm ima profesionalnu ekipu u bejzbolu. Ne pratim taj sport.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Čet 9 Dec 2010 - 9:36

Ponovo skrecem van teme ali moram da kazem i ovo. Garneta cenim kao igraca, ali stvari koje radi na terenu i van terena su vec stvarno postale smesne, komentari upuceni Vilanuevi i mnogim drugima su stvarno bedni, a on mi je postao smesan... Inace su mi potpuno smesni ti igraci koji celu karijeru izigravaju neke " muskarce " tako sto konstantno vredjaju i lupaju jeke smesne komentare...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Čet 9 Dec 2010 - 10:38

kao što je Ouklend gotovo sastavni dio San Franciska, tako je i Anahajm po sistemu megalopolisa dio Los Anđelesa, tj. Oranž kauntija, stoga se on ne može posmatrati kao odvojen gradić od 300.000 stanovnika.
S te strane vjerujem da bi tu bilo interesovanja, jer Los Anđeles kao megalopolis uključujući Long Bič, Anahajm, Santa Moniku, Santa Barbaru i ostale okruge ima preko 10. mil. stanovnika.

Za poređenje uzmimo Njujork, koji uključujući Nju Džersi i Long Ajlend koji su fiziički spojeni sa "klasičnim" Njujorkom ima ogroman broj prof. klubova,
Niks, Nets (NBA), Džets, Džajants (NFL), Ajlanders, Rendžers, Devils (NHL), Mets, Jenkis (MLB)... I manje više svi OK posluju

Tako gledajući, za ligu bi bilo produktivno dovesti Hornetse u LA ili Čikago
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 9 Dec 2010 - 10:57

NBA je u poslednjih 20 i kusur godina otprilike na svakih 7,8 godina uvodila novu fransizu. Hit i Medzik krajem 80ih, Grizlis i Reptors sredinom 90ih, Bobketsi 2004. Verovatno im u ovom trenutku uvodjenje nove ekipe nije ni na kraj pameti, ali meni bi licno bilo interesantno pratiti taj ekspanzijski draft. Novi tim bira igrace iz ostalih timova. Ekipe imaju pravo da zastite po 7 kosarkasa i ti igraci ne mogu preci u novu ekipu. Sarlot je 2004. izabrao Pavlovica i Drobnjaka i odmah ih trejdovao. Nisu zeleli da preuzmu Alana Hjustona iako ga Niksi nisu zastitili. Pogodili su sa Dz. Valasom i B. Najtom.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Čet 9 Dec 2010 - 11:16

Ray Allen ::NBA je u poslednjih 20 i kusur godina otprilike na svakih 7,8 godina uvodila novu fransizu. Hit i Medzik krajem 80ih, Grizlis i Reptors sredinom 90ih, Bobketsi 2004. Verovatno im u ovom trenutku uvodjenje nove ekipe nije ni na kraj pameti, ali meni bi licno bilo interesantno pratiti taj ekspanzijski draft. Novi tim bira igrace iz ostalih timova. Ekipe imaju pravo da zastite po 7 kosarkasa i ti igraci ne mogu preci u novu ekipu. Sarlot je 2004. izabrao Pavlovica i Drobnjaka i odmah ih trejdovao. Nisu zeleli da preuzmu Alana Hjustona iako ga Niksi nisu zastitili. Pogodili su sa Dz. Valasom i B. Najtom.

...i sa Primožom Brezecom! Kakvu je on sezonu tad odigrao za Šarlot Cool
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Čet 9 Dec 2010 - 11:27

Primoz Brezec je tada imao srece. Pejsersi su obecali da ce ga sigurno zastititi, ali su ga se u poslednjem trenuku odrekli i na listu zasticenih stavili klupsku legendu Redzi Milera. Postigao je prvi kos u istoriji Bobketsa i na jednom mecu protiv Majamija prosto je unistio je Seka. Interesantno je da mu je mama bila policajka i da je jednom prilikom kaznila Sasu Danilovica zbog brze voznje.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Čet 9 Dec 2010 - 11:37

Kako inace on igra u Rusiji... nikad ga nisam voleo...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 25 od 40 Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Sledeći