Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NBA liga 2011/2012 - 2. deo

+36
Sensui
2bad4u
Psycho
Mark Madsen
Fiti
TheGodfather
lazarminator
XXL
familija
Sarlo
skepticar
Macijauskas
superhik
Everton
bigZ
maxisb
expert
Gencha
Geograf
Bodi Bond
Imperator
Zemljoradnik
markoo
underdog
blagoje
Talicni Tom
drexler
ZuLuofVozdovac
Junglezburn
Ray Allen
Djole
Nolle
Koleman
slobokv83
Mihael
dane
40 posters

Strana 30 od 40 Prethodni  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40  Sledeći

Ići dole

NBA liga 2011/2012 - 2. deo - Page 30 Empty Re: NBA liga 2011/2012 - 2. deo

Počalji od ZuLuofVozdovac Ned 4 Mar 2012 - 3:27

Да, Кевин Лав је одиграо јако добро, Олдриџ лоше. Цела утакмица је имала неки чудан ток наиме Кемби се повредио после 4 минута игре и морао је да напусти меч што је довело до одређених промена у дефанзиви Портланда (касније је покушао да се врати али није ишло), Олдриџ је прешао да чува Пековића и то га је коштало велике количине снаге и успорило је његову офанзивну игру јер он ипак није класичан центар. Касније се напунио пеналима што је занимљиво у тај проблем га је утерао Рики Рубио прво једним улазом па касније и финтом шута на коју је насео, тако да се до краја углавном чувао пенала а морао је да држи Пековића, у другом полувремену је дао само 2 коша и након фаула над Кевином Лавом у последњој четвртини завршио је меч на 4 минута до краја. (Лаву је то опет била једна од ретких акција где креће леђима са позиције поста а таква игра би требала да буде основа за играча на његовој позицији)

Лав је са друге стране одлично искористио то што су га чували прво Призбила који је солидно затварао Лава у рекету али га није испратио на шуту што објашњава 4/4 за 3 поена Кевина Лава у првом полувремену. Касније га је преузео Валас који ипак нема физичке предиспозиције за такав посао па је Лав дао и пар кошева из рекета, између осталог једно лепо закуцавање током друге четвртине након дриблинга. Ја корисност Кевина Лава никад нисам доводио у питање, али генерална замерка на његову игру идаље стоји. Нисам испратио само како је дао прва два коша јер кад сам се укључио већ је имао четири постигнута од чега су све биле тројке, али оно што сам гледао сам бележио, дао је 6 поена после офанзивног скока, 15 поена из шута за 3 и 7 са линије пенала неке од тих и после техничких грешака. Закључак, 28 (што сам ја видео) од 42 поена је дао на поменуте три категорије то је 66% односно две трећине. Од преосталих 14 поена један део је дао шутем са полудистанце. Из рекета је дао четвртину својих кошева раћунајући и оне после офанзивних скокова. Супер је што он има добар шут споља и што је борбен и ухвати доста лопти, али све су то ствари које нису добре да буду главно офанзивно оружје. Јер некад шут за 3 неће ићи, некад ће противничка екипа добро градити кош и онда их треба напасти са позиције поста.. Лав је можда чак и у томе добар али такву игру готово да не користи.

Ипак, кад испоручиш 42 поена уз добр проценат мање је битно како си ти урадио. Моје мишљење је само да би у континуитету могао да даје висок број поена са добрим процентом, мора да промени мало начин нападања коша.

Портланд овим поразом озбиљно компликује ситуацију, све се више шушка како су незадовољни Крофордом и пошто је сигурно да ће он раније изаћи из уговора већ на крају сезоне хоће да га тејдују. Кемби и Фелтон су већ изгубили поверење тренера а имају истичуће уговоре. Преласком Батума на бека и његовом одличном игром на тој позицији све се више чини да он може заједно са Валасом да функционише на терену (синоћ су обојица били одлични) и остаје само питање да ли Портланд може обојицу да их плати. Фелтон-Крофорд-Кемби постају главни кандидати за напуштање тима а свој тројици је највећа вредност истичући уговор. Крофорд је непотребан ако тим у наредним мечевима види да ће тешко успети да се докопа плејофа, а врло су незадовољни његовим играма и процентом шута. Фелтон би можда могао у Лејкерсе у некој комбинацији у којој би Портланд вратио Блејка и добио пладог Мориса (мада ту Лејкерси опет много добијају јер чисте селери, тражиће Портланд за такву услугу и неког пика)... Сад цела комбинација може да се догди само ако Портланд олучи да задржи Валаса и Батума у супротном им то не одговара због Блејковог дугорочно уговора ако трејдују једног од двојице ићи ће на чишћење селерија (ако задрже поменуту двојицу свакако ће испунити селери па ће им одговарати да имају два плеја који нису много плаћени а већ су под уговором)
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Ned 4 Mar 2012 - 3:32

Zulu zvucis kao Helan Rouz Very Happy
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Ned 4 Mar 2012 - 4:42

Sve Zvezde imaju poprilicno ujednacen kriterijum kod komentatora. Jbg, treba komentarisati 82 utakmice u sezoni, utakmica traje skoro 3h, tako da se igraci uvek kritikuju i hvale zavisno od situacije... Uvek ce tako biti, u zavisnosti od situacije, cim se donese neka odluka, pa cak i ako je dobra, a ne proizvede zeljeno dejstvo, kritikovace se zvezda ekipe... Niko recimo nije kritikovao Haslema koji je imao lak zadatak, bio je sam, sutirao je iz njegove pozicije ali nije pogodio...

Zulu, ja iskren da budem ne ulazim previse u nacin na koji igraci dolaze do svojih poena, bitno je da ih daju na njima svojstven nacin, a ako su zeljni da napreduju, razvice i druge stvari.
E sad, sto se tice Lova, po meni on igra odlicno za svoje godine, i sigurno ce da napreduje jos u nekim segmentima. Vidim da se u poslednje vreme radi dosta na njegovoj pas igri, i to pogotovo sa njim i Pekovicem kako bi na vreme prepoznali udvajanje i na vreme dali povratni pas. I jos jedna stvar, mozete vi da preletite preko njegovih ofanzivnih skokova kao da to nije nista bitno, ali covek svojoj ekipi obezbedi 2 napada vise nego svi ostali PF koje smo nabrojali ( Izuzev Dejvida Lija ), od nekih cak i vise ( Eto recimo Kris Bos samo 1.6 ), a to sigurno nije zanemarljivo i po tome je bez premca najbolji PF u ligi. A da je to toliko lako, onda bi i Dvajt Hauard kao najdominantniji igrac u libi bez problema mogao da prebaci tu brojku.

E sad, ako uzmemo primer Novickog koji igra PF, on nema bas neku ledjnu tehniku. On ima njegov prepoznatljiv koji vec svi znaju ali to mozemo a i nemoramo da svrstamo u ledjnu tehniku, jer akciju svejedno zavrsi sutem sa poludistance, a nekad i sa distance Very Happy .

Druga grupa ljudi, Bos, Buzer, Li, Stodemajer, Grifin, Oldriz, recimo i Garnet kog nismo spominjali, su svi solidni u igri ledjima ali se po meni ne izdvajaju od Lova u tom segmentu. I Bos najvise kao oruzje koristi sut sa poludistance posle asistencija ili jednostavno kad sam sebi od toga napravi akciju, ko prati Majami ce to primetiti bez problema, a ko nije pratio, moze veceras to da ucini u derbiju sa Lejkersima pa ce to primetit. Istu stvar rade Buzer o Stodemajer, takodjer i Garnet. E sad, sto se tice Grifina, njegova ledja tehnika nije nista posebno, bar za mene. Razlog zasto je on forsira jeste taj sto nema dovoljno dobar sut kao ostali pomenuti igraci pa mu je to pored zakucavanja osnovni izvor za postizanje poena.

Od svih koje smo do sad pominjali, za mene je Pau u tom polju najdominantnija 4, verovatno zato sto je i kao mladic dosta vremena provodio na poziciji C, nazalost, u sistemu Lejkersa i sa Bajnamom na poziciji 5 ne koristi to onoliko koliko je nekad koristio.

Sustina je da svaki igrac radi ono u cemu je najbolji i potencira one poteze sa kojima se prijatno oseca ( u kosarkaskom smislu ). Lov je mlad igrac, ovo mu je druga sezona u kojoj je vodja tima i sigurno da malo vise koristi one poteze u kojima se sigurno oseca. E sad, Zulu, ja ne znam koliko ti pratis Lova od ranije, mozes recimo da uzmes neke utakmice sa pocetka sezone, kada je Pekovic bio povredjen i kada nije igrao, tada je Lov poprilicno dobro i u vecoj meri koristio svoju ledjnu tehniku. Od kad je Pekovic u timu i od kad uzima vecu minutazu, logicno mi je da Lov igra malo vise prema spolja, ne verujem bas da bi on i Pek zajedno mogli da funkcionisu po kosem, zna se ko je medju boljima u ligi po tom pitanju. Kada je Pek na klupi, vidi se tendencija kod Lova da vise napada kos i da vise koristi ledja. Ako se secas tih par situacija iz sinocnjeg meca kada je napadao kos, pogledaj ( ili probaj da se setis ) da li je Pekovic tad bio na parketu. Ja garantujem da bi Lov vise koristio svoju lednju tehniku da Pekovic nije u timu, kazem, za one koji sumnjaju, slobodno neka pogledaju neku utakmicu sa pocetka sezone, ili cak sa kraja prosle sezone, kada je Lov jos vise igrao unutra, a manje sutirao trojke, jer on tek od ove sezone vise koristi svoj sut za 3 poena. Pa nije valjda da sutira skoro 9 slobodnih bacanja po mecu zato sto ga drugi konstanto fauliraju priliko suta za 3 poena? Pritom, prica da je zasticen kao beli medved uopste ne pije vodu, zasticen je isto i Buzer u Cikagu, Gasol u Lejkersima ili Bos u Majamiju, razlika izmedju njega i ostalih pomenutih je u tome sto se covek ne boji kontakta, svaki njegov duel i borba za loptu su prepuni kontakta, dok su recimo Bos i pogotovo Buzer u tom segmentu poprilicno nezni. Takodjer i price da covek zeli da uzme svaku loptu ne piju vodu, to se jos vise vidi od kad je Pek poceo redovno da igra. Pa ko je prosle sezone ili pocetkom ove trebao da hvata lopte, nezainteresovani Darko ili prepotentni Bizli, hvatao ih je Lov jer je u tom segmentu fantastican, broj skokova je toliko velik iz razloga koji sam vec napomenuo, covek ima preko 4 ofanzivna skoka u napadu, sto je za 2, a od nekih i skoro 3 skoka vise.

Evo recimo uzmimo primer za mene pored Gasola dve najkompletnije 4 u NBA, Tim Dankana i Al Horforda. Koliko puta je Dankan kao mlad igrac igrao sa ledjima prema kosu? Oni koj ga prate od ranije primetice da je u tome bio sjajan ali je koristio nesto drugo u cemu je po njegovom misljenju bio bolji, a to je igra licem prema kosu i njegov prepoznatljivi "bank shoot" , sut od tablu koji je koristio iz raznih situacija i koji ga je fenomenalno sluzio. Horford recimo ima sjajnu ledju tehniku ali je dospe u tim u kom vec godinama prinudno mora da igra poziciju centra. Oni koji ga prate, mogu da vide sa kojom lakocom i kako prefinjeno ume da odigra ledjima ka kosu, ali jbg, covek se podredio timu i zato mi je jedan od omiljenih igraca, u velikoj meri je ostetio svoju statistiku u skoro svim parametrima, a sve radi boljeg ucinka tima. Inace, Horford je prema mnogim analiticarima, a i po meni verovatno centar sa najboljim pregledom igre, covek koji sve vidi i uvek moze da da sjajan pas.

Smatram kao sto sam i ranije rekao da Lovu u odnosu na Bosa i Buzera ( koji su ovde najvise pominjani ) uopste ne manjka igra ledjima ka kosu, bez obzira sto oni imaju njihove prepoznatljive suteve ( a i to je igranje ledjima pa bezanje od kosa, a ne guranje protivnika pod kos ).

Oni koji se secaju perioda prelaska Bosa u Majami i Buzera u Cikago se mozda secaju i raznih prica koje su se bazirale na tome da oba igraca nisu borci, nemaju onaj ubilacki instinkt i previse se oslanjaju na njihov sut sa poludistance. Meni je recimo uvek smetalo to sto sam smatrao da s obzirom na pozicije koje igraju i minutazu koju imaju, moraju da imaju bar 3 ofanzivna skoka, jer recimo i Rajan Anderson je suter i vecinu svojih poena postize sutem za 3 poena ili sutem sa distance, ali to ga ne sprecava da ima prosek od 3.5 skokova po utakmici.
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Ned 4 Mar 2012 - 5:01

Mihael ::Od svih koje smo do sad pominjali, za mene je Pau u tom polju najdominantnija 4, verovatno zato sto je i kao mladic dosta vremena provodio na poziciji C
Gasol je u Barseloni igrao krilo (SF).
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Ned 4 Mar 2012 - 5:14

Govorio sam o vremenu dok je igrao za Memfis, ja ga pratim iz tog perioda. A tada je mnogo vremena provodio na poziciji centra i videlo se kako je vremenom sve vise i vise napredovao.

Ovo za poziciju SF u Barseloni uopste nisam znao, mada, nije on bio toliko dominantan PF-C cim je dosao u NBA ( iako me statistika u tom smislu demantuje ), njemu je dolazak u NBA za razliku od Milicica znacio samo podstrek za dalje napredovanje, a ne za napijanje na zurkama i frajerisanje...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Ned 4 Mar 2012 - 5:22

Znam na sta si mislio.
Pau nije znao ni reci engleskog 2 meseca pre drafta i onda je poceo da uzima casove i za ta 2 meseca je naucio jezik. E to je volja i zelja za usavrsavanjem i napredovanjem.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Ned 4 Mar 2012 - 5:29

Gasol je igrao centra i u Lejkersima u odsustvu Bajnama.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od wolfvaga Ned 4 Mar 2012 - 6:23

Ne mogu da se setim kad je Pau igrao SF? Vrlo dobro se sećam kad su on i Navaro počinjali u Barseloni- uvek se spustao pod kos. S tim da je uvek, iako možda i bolji igrač, bio u senci Navara, koji je resavao utakmice. Inace, jedan od najdominantnijih tandema evropske kosarke u istoriji.
wolfvaga
wolfvaga
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Ned 4 Mar 2012 - 6:25

Večeras je Hollywood vs Showtime ? Smile
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Ned 4 Mar 2012 - 6:57

wolfvaga ::Ne mogu da se setim kad je Pau igrao SF?
Igrao je PF, ali i SF pre nego sto je otisao u NBA.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Ned 4 Mar 2012 - 8:50

Pirs dominira Smile
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Ned 4 Mar 2012 - 8:56

Lin izgubio brdo lopti, nisam gledao statistiku, ali mislim da ima bar jedno 8-9
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Ned 4 Mar 2012 - 8:57

jbg Nole, piše samo 6 Very Happy
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Ned 4 Mar 2012 - 9:05

Ma... Svako čudo 3 dana traje. Očajan je, kao i Garnett, vola nije pogodio danas, uzeo brdo šuteva, nije dao ništa !
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Ned 4 Mar 2012 - 9:24

Što volim kad ovako prozovem 7 poena zaredom dade "Kinez" Very Happy
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Ned 4 Mar 2012 - 9:31

Rondo 13 poena, 12 skokova, 18 asistencija bravo
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Ned 4 Mar 2012 - 9:33

a šut iz igre, ništa,a ? Very Happy

Sad promašio 2-3 polaganja, može da ih košta pobede...
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Ned 4 Mar 2012 - 9:36

Ajbg, ne moze sve Very Happy ... Jbg, te suteve treba da uzima i Alen, a ne da sutira samo kad je sam...

Taman se ovo zavrsi i onda navijanje za Lejkerse protiv Majamija....

EDIT: I naravno, bice produzetak, kakve sam srece, mozda posle i jos jedan Very Happy

Pirsu svaka cast, samo da Boston udje u plejof, malo da odmore pred kraj sezone i onda mogu da dobiju svakoga ako ih krene... Mator je to tim ali iskusan do bola...

Poslednji izmenio Mihael dana Ned 4 Mar 2012 - 9:39, izmenjeno ukupno 1 puta
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Ned 4 Mar 2012 - 9:38

Linu steluju statistiku.
POL PIRSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Ned 4 Mar 2012 - 9:38

PIIIIIIIIIRS !!! Smile
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Ned 4 Mar 2012 - 10:09

Rondo i Alen na kraju odlicni za pobedu...

Brajant za sad ubija Majami...

Rondo na kraju 18 poena, 20 asistencija, 17 skokova.
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od expert Ned 4 Mar 2012 - 10:11

Kao da se malo naljutio Kobi Very Happy
expert
expert
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 40

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Ned 4 Mar 2012 - 10:46

Svaka čast Lejkersima na odbrani, samo 38 poena Majamija do sada.
Kakav je glupan Artest, prerano šutnuo za tri i dao šansu Majamiju da postignu poene.
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Ned 4 Mar 2012 - 10:51

sad neću da se ložim ko Nole...al moram malo- ko je mačka a a a a a Very Happy

samo da nastavi u drugom poluvremenu, a i da ne nastavi siguran sam da će u plej ofu to biti totalno druga košarka Lejkersa, ipak ove godine imaju nikada boljeg Bajnama, a kobi je mnoooogo ljut Very Happy
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Ned 4 Mar 2012 - 10:54

Greska bi bila pustanje Bajnama i Gasola. Nije Hauvard vredan toga.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 30 od 40 Prethodni  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh