Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NBA liga 2012/2013

+29
bookmaker
Ninča
Dule Kecman
Anti-RTS
Junglezburn
Novica-Ubica
Imperator
Zemljoradnik
Talicni Tom
markoo
Sepultura
Gencha
Koleman
slobokv83
Djole
serbianhoops
nikola tesla
Fiti
Mihael
Nolle
skepticar
lazarminator
Mark Madsen
Everton
Bodi Bond
Macijauskas
Ray Allen
ZuLuofVozdovac
drexler
33 posters

Strana 5 od 16 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Sledeći

Ići dole

NBA liga 2012/2013 - Page 5 Empty Re: NBA liga 2012/2013

Počalji od drexler Uto 3 Jul 2012 - 0:54

ja još ne mogu vjerovati da su Netsi ovo odradili shock

Živo me intersuje na šta će to ličiti. OK, evo piše se da ulaze u trku za Dvajta sa paketom oko Lopeza (Hamfris, Bogdanović, Bruks, Valas, pikovi, Prohorvljeva žena...) ali čak i da naprave taj svoj neki trio snova (Deron-Džo-Dvajt) čime će ga okružiti? Mirzom?

Pa Majami je sa svojom "velikom trojkom" najbolji dokaz da ona ne vrijedi ništa ako je ne okružiš kvalitetnim komplementarnim igračima.
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Uto 3 Jul 2012 - 1:23

Deron - Brooks - Joe - Wallace - Lopez je ok petorka, ali oni popunise cap ni na sta...
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 3 Jul 2012 - 1:30

Nolle ::Zulu jel svi ti igrači ostaju u Hawksima (DeShawn ne mora valjda), ili mogu još malo da čiste sada, ne treba im baš ovoliko igrača Netsa !?

Остају сви. Чак је Стивенсон потписао једногодишњи уговор, дакле sign and trade (негде око 3 милиона) само да би након трејда плате Хокса остале изнад нивоа од 58 милиона долара. Разлог томе је посебан услов да на први дан сезоне (11. јули) екипа мора да буде изнад нивоа селери кеп-а да би могла да користи full mid level exception. Након тога ће многи бити откупљени (пре свих Фармар), али мислим да ће Стивенсон поред свега ипак остати .

Трејд Јуте и Хокса нисам хтео да коментаришем јер сам све време добијао информације да није комплетиран. Очекивао сам да ту мора да упадне неки пик (нпр овај што је стигао из Хјустона), па ипак Јута узима и плату за целу наредну сезону, укупно дупло више пара... Изгледа да ће се све завршити на томе Марвин Вилијамс-Девин Херис, видећемо. Јасно је да Атланта чисти селери, то се кажу свидело и Смиту који размишља о останку због агилности нове управе. Јута је дуго тражила крилног играча, имају празан селери за наредну сезону, море истичућих уговора и пикове (своје и од ГС) тако да сам разочаран њиховим избором, могли су много боље. Мада, ко зна, овог су довели практично за џабе, од њега се ништа не очекује, можда баш због тоге изненади (то се зове оптимизам...). Позитиван аспект је то што сада вероватно неће задржати Џоша Хауарда и Мајлса а очистили су позицију плеја за Мо-а, Херисом су баш били незадовољни (као и ја уосталом).
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Uto 3 Jul 2012 - 1:33

Ali ovo sa Netsima... Šta im je to trebalo !? NBA liga 2012/2013 - Page 5 342805 mislio sam da ih pratim ove sezone, posle ovog... Tuga !
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Uto 3 Jul 2012 - 1:42

prije cijelog ovog kuršlusa na par mjesta sam pročitao da Feri nudi Lejkersima Smita za Gasola, ali posle svega teško je to očekivati.

Inače negdje u sebi sam potajno navijao da se sastavi centarski tandem Horford - Pau što bi im kupilo makar jednog više navijača za narednu sezonu obzirom da bi izmučen košarkom niskih petorki u ovom plej ofu gledao svaku njihovu košarku sa takva dva umjetnika u postu. Ipak, Feri je odlučio srušiti sve do temelje i krenuti ispočetka.

Na osnovu Tig-Smit-Horford nakalemiti nekog superstara 2013. i eto Top 5 ekipe u ligi
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 3 Jul 2012 - 1:59

drexler ::Živo me intersuje na šta će to ličiti. OK, evo piše se da ulaze u trku za Dvajta sa paketom oko Lopeza (Hamfris, Bogdanović, Bruks, Valas, pikovi, Prohorvljeva žena...) ali čak i da naprave taj svoj neki trio snova (Deron-Džo-Dvajt) čime će ga okružiti? Mirzom?

Pa Majami je sa svojom "velikom trojkom" najbolji dokaz da ona ne vrijedi ništa ako je ne okružiš kvalitetnim komplementarnim igračima.

Дрекс, да би могао да ''окружујеш квалитетним играчима'' мораш прво да створиш нешто што ћеш да окружујеш. Дерон-Џо-Двајт су добра основа, Кид би дошао преко bi anual exceptiona, Телетовић вероватно mini mid level (што опет говори да ће већ у првој сезони ићи преко 75 милиона а до те цифре ће стићи уз помоћ ветеранских минималаца. Мајами је показао да управо таква може да води до успеха. Друго ако пошаљу и Лопеза и Хамфриса и Валаса и Брукса, сигурно им у супротном правцу уз Двајта долазе или Глен Дејвис или Хидо (а то су слатке муке кога се одрећи Smile ) и неки јефтинији играч (Квентин Ричардсон). Постоји опција и да Хамфрис остане - јер ако Орландо задржи Андерсона неће им требати тако скуп бекап.

Из мог угла не видим који ће Орланду Валас, Хамфрис и слини играчи у моменту кад почињу готово од нуле. Валас има 31 годину и уговор на још 4 године - 40 милиона, Хамфрис им не треба јер имају Андерсона. Да узимају те дугоорочне уговоре само да би се ослободили хида им се не исплати, јер Гидов уговор ће већ наредне сезоне бити истичући... Друго, која ће бити вредност тих пикова које добију од Нетса када ови имају Хауарда, Дерона? Ја сам очекивао да ће Нетси задржати Хјустоновог пика, и да ће добити још једног од Атланте за узимање Џо-ових 90 милиона. Мислим да тај посао уопште није ибо толико добар за Нетсе пре свега зато што им се журило. ПОштено би било да Атланта њима доплаћује пиком за услугу а не они Атланти... Орланду је из мог угла најбоље што могу да добију од Нетса Лопез, Брукс, пар пикова, права на Богдановића и ништа више. Неи сплати им се да се оптећују Валасом, Хамфрисом итд...

Само скептичан сам да би тај посао могао да се заврши. Просто, Орландо може да добије много боље понуде. Примера ради Атланта може (а изгледа да је и вољна) да понуди Хорфорда, Тига и 2-3 драфт пика (између осталог и овог Хјустоновог) за Двајта чак и ако немају гаранције да ће остати. То је дупло боља понуда од оне из Бруклина... Надају се да ће на крају успети да утичу на Двајта да остане (Хауард је одрастао у Атланти), ту је и Џош Смит, Двајтов добар ортак, изгураће ову сезону са играчима са истичућим уговорима, на плеју ће играти Девин Херис, а онда ће имати потпуно празан селери да дају понуду Крису Полу (а Двајту и Смиту да обнове уговоре).

Чуо сам и ја за Смит-Гасол али мислим да од тога сада нема ништа. А за Нетсе, све ово може да буде на крају велика бламажа ако се Дерон окрене и оде у Далас.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Fiti Uto 3 Jul 2012 - 2:12

ZuLuofVozdovac ::

А за Нетсе, све ово може да буде на крају велика бламажа ако се Дерон окрене и оде у Далас.

Mislim da ne bi radili ovaj posao sa Atlantom da nemaju neke garancije da ce Deron ostati u Bruklin.
Fiti
Fiti
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 07.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Uto 3 Jul 2012 - 2:26

Znate sta momci, toliko iscrpno komentarisete ove trejd kombinacije, iako ih citam sa zadovoljstvom brzo i lako izgubim nit. Kad ga npr. zulu sastavi pomislim moze biti tako i nikako drugacije. A ono taman dodjem na kraj zaboravio pocetak. Moze da napise da Dvajta mijenja za sleper brasna pomislio bi da je realno. Koliko samo ukljuci kombinejsna u pricu, odvadite malo, za mene su DH i brat Hido igrali u bar 15 timova lige Smile
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 08.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Uto 3 Jul 2012 - 2:38

Izuzetno me zanima sta Juta zeli da uradi tokom leta. Prakticno nemaju krstenog beka u sastavu. Trenutno najzvucnije ime od igraca koji igraju na pozicijama 1 i 2 im je G. Hejvord.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Uto 3 Jul 2012 - 2:43

Utah ima popunjen cap na nekih 60 miliona već, a u ekipi imaju da ne kažem kakve igrače.
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Uto 3 Jul 2012 - 3:01

Teletović i Kid nisu pioni koji rade u šampionskoj predstavi. Možda Mirza za 2-3 godine, ili Kid prije 2-3 godine, ali sad ne.

Često se sralo po Majamijevim sporednim igračima, ali ja sam uvijek cijenio paket Čalmers - Batije - Haslem i mislim da nije tako lako priuštiti takve igrače.

Netsima svaka čast na pokušaju ako krenu u ovu priču, ali nisam optimista da imaju potencijal za prsten prije svega zbog nezrelosti Dvajta i igračke precjenjenosti Džonsona.
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 3 Jul 2012 - 3:32

Ray Allen ::Izuzetno me zanima sta Juta zeli da uradi tokom leta. Prakticno nemaju krstenog beka u sastavu. Trenutno najzvucnije ime od igraca koji igraju na pozicijama 1 i 2 im je G. Hejvord.

Хејворд игра 2 и 3.

Шта Јута планира? Можемо само да нагађемо... Чињенице говоре да уз Оклахому имају најкомплетнији тим у целој лиги у овом моменту, не ''јуре'' ни једног играча, да сутра почне сезона они могу да играју овакви какви су. Довели су Моа (некада Ол стара) на кецу, бекап ће као и неколико претходних сезона бити стандардни Ерл Вотсон. На беку ће стартер као и у финишу претходне сезоне бити Хејворд који ће пар минута проводити и на крилу, шансу ће надам се са клупе више добијати Брукс, ту је и Раџа Бел. На ниском крилу ту је Марвин Вилијамс, кад он не буде у игри ту је играти Хејворд, можда Јута задржи Керола да попуни ростер. Под кошем наравно Џеферсон, Милсап, Кантер, Фејворс, Еванс.

Друго, предност је што сви имају истичуће уговоре, оптерећење селерија за наредну сезону је до јуче било 0$. Сада је ту само Марвинов уговор али је то занемарљиво. Нуди се Милсапу продужетак сарадње и биће гарантовани уговори овим младим играчима. Ипак Јута има у овом моменту 40 милиона иситчућих уговора, одличне младе играче све своје драфт пикове и изузетно вредног Голден Стејтовог пика (заштићеног само за првих 6 места). Ово је све што је неопходно да би се направио прави трејд, само да се појави на тржишту играч каквог траже. Нудили су свашта за Вестбрука међутим он је закључан у Оклахоми, ако се појави неки сличан млади играч Ол-стар калибра који је на располагању Јута сигурно неће чекати.

И на крају, они су предвидели да имају максималну финансијску флексибилност тек наредног лета. Сви који прате Јуту знају да они нити ће покушавати да доведу играча попут Криса Пола или Бајнама нити би неки такав играч отишао у Јуту. Истовремено неће се оптерећивати дугорочним уговорима играча који прилазе тридесетој години. Они ће као слободне агенте јурити само млађу гарду, не би ме изненадило нпр да у првом минуту прелазног рока понуде Хардену максималан уговор (као што је Портланд Хиберту ове године) или да дају јак уговор Ловсону, Карију...

Ја сам задовољан њиховом позицијом.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 3 Jul 2012 - 3:32

drexler ::Netsima svaka čast na pokušaju ako krenu u ovu priču, ali nisam optimista da imaju potencijal za prsten prije svega zbog nezrelosti Dvajta i igračke precjenjenosti Džonsona.

Ма полако да видимо прво шта ће бити са Двајтом. То је на тооолико дугачком штапу...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Uto 3 Jul 2012 - 3:48

http://hoopshype.com/salaries/utah.htm

PG – Mo Williams, Earl Watson, Jamaal Tinsley
SG – Gordon Hayward, Raja Bell, Alec Burks
SF – Marvin Williams, Jeremy Evans
PF – Paul Milsap, Derrick Favors
C – Al Jefferson, Enes Kanter

Jedini igrač koji ima višegodišnji ugovor u ovom rosteru je Marvin Williams i to na 2 godine.

Jedini ruki im je Kevin Murphy, pik druge runde, igrač sa univerziteta Tennessee Tech, igrač na poziciji SF, visok 197-8, koji je u poslednjoj sezoni imao 20 poena u proseku. Verovatno će igrati NDBL

Pozicija im je dobra za sledeće leto, sigurno će i Marvina pokušato da utope za nešto, možda i ne, videćemo, za mene ovo nije play off ekipa. Možda ima perspektivu od sledećeg leta, ali, dugačak štap je to. Milsap i Jefferson su igrači koji će sigurno tražiti maksimalce, na kecu i dvojci praktično nemaju perspektivu, sem bledolikog šutera. Na 4/5 imaju perspektvu u Kanteru i Favorsu, to je sigurno, pa ćemo videti, ovo što Zulu kaže, cap će im sledeć leto sem tih 7.5 mil $ Marvina Williamsa biti kompletno prazan.

Npr, oni ladno mogu da ponude sledeće leto maksimalac Hardenu, i da to Oklahoma ne može da prati...

http://www.hoopsworld.com/2013-nba-free-agents
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Uto 3 Jul 2012 - 4:10

Nolle ::
Jako tanko.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Uto 3 Jul 2012 - 4:20

Slazem se, ali gledajuci perspektivu, zrtvovati jednu sezonu, ocistiti cap, i onda napraviti dobru ekipu, ili na brzaka napraviti nesto (citaj Netsi)... Sta je bolje ?

Ima li Juta nekog pika na 2013 draftu ?
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 3 Jul 2012 - 4:31

Nolle ::Slazem se, ali gledajuci perspektivu, zrtvovati jednu sezonu, ocistiti cap, i onda napraviti dobru ekipu, ili na brzaka napraviti nesto (citaj Netsi)... Sta je bolje ?

Ima li Juta nekog pika na 2013 draftu ?

Два, свог и Голден Стејтовог (само топ 6 заштићен). Одлична комбинација за неки трејд. Нису они ништа жртвовали, овај тим је јачи од оног који се прошле године пласирао у плејоф.

Ray Allen ::
Nolle ::
Jako tanko.

Из мог угла, боље имати ових шест играча, 4 са истичућим уговорима и перспективни Хејворд и Брукс него имати заробљених 10 милиона наредних 4-5 година на неког играч који је само за нијансу бољи од поменутих... Овако имаш слободан селери и играче који могу да изгурају сезону (а и добри су трејд чипови), онако мораш да дајеш пикове да би се отарасио лоших уговора...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lazarminator Uto 3 Jul 2012 - 4:51

A sta se npr. desava u onim situacijama kada maticni klub ne moze da parira ponudi nekog drugog kluba, medjutim sam igrac ne zeli da predje u neki drugi klub ni za kakve pare? Na primer, ne da mu zena, ili ima strah od zivota u nekoj drugoj sredini. Jel u takvim slucajevima reaguje NBA i primorava igraca da ode u klub gde mu nude vise para ili on moze i na svoju stetu da igra u maticnom klubu?
lazarminator
lazarminator
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 3 Jul 2012 - 5:10

Када ти неки клуб понуди више пара ти мораш да потпишеш њихову понуду, тек онда твој клуб долази у ситуацију да евентуални изједначава понуду. Ако не потпишеш, та њихова понуда се ни не рачуна, настављаш да преговараш са осталима, нико не може да натера играча да негде пређе. Све наведено опет важи само за ограничено слободне агенте, код неограничено слободних агената ти преговараш са свима и прихватиш понуду која ти се свиди без обзира на висину. Ограничено слободни агенти су млади играчи којима истиче руки уговор, зато по правилу потписују понуду клуба који понуду највише, јер им је то први велики новац у каријери...

Након што су се Нетси договорили са Телетовићем - 3 године, 15 милиона, мислим да је мала шанса да успеју да доведу Хауарда. ПО новим правилима када искористе full midlevel exception што су управо одлучили да ће урадити, морају да остану испод нивоа од 74 милиона у актуелној сезони, а не видим како могу да доведу Двајта, сав пртљаг који уз њега иде, потпишу ветеране и остану испод поменуте границе...

Очекујем од Орланда да у врло кратком временском периоду рши питање Хауарда, а ако срећни добитник већ не буду Нетси, волео бих да то буде Атланта а не Далас или Лејкерси.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 3 Jul 2012 - 7:17

Source: Lakers are prepared to offer Andrew Bynum and Metta World Peace for Dwight Howard, provided DH signs extension.

Шта је ово, да ли се неко зајебава? Молио бих Штерна да притисне одговарајуће дугме када трејд дође на одобравање... Крис Пол сценарио. Доведеш Хауарда а увалиш Артеста, како да не. У односу на ово ни понуда Бруклина не изгледа тако лоше.

Финикс, Њујорк и Торонто, какве дегенске комбинације тек они праве. Торонто и Њујорк јуре Неша, који би хтео тиулу али га занимају и паре... Он хоће у Њујорк, али хоће и 10 милиона годишње, па онда Финикс са Њујорком прави sign and trade комбинације у којима би Филдс преашо у Финикс. Ту онда упадне Торонто, нуде Филдсу 20 милиона за 3 сезоне, знају да Њујорк то не може да изједначи а знају и да на тај начин смањују шансу Њујорка да доведе Неша коме они нуде 12 милиона годишње... Ода Финикс тражи Шамперта ако Филдс није у игри, а Торонто има варијанту да у сучају да издувају за Неша доведу Филдсовог ортак Лина. Какав љубавни троугао. NBA liga 2012/2013 - Page 5 342805

Тери јако близу Бостона, по мом мишљењу Мејо је боља опција....
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Uto 3 Jul 2012 - 12:06

Дерон Вилијамс остаје у Бруклину.

Нетси траже трећи тим који би био заинтересован за Хамфриса (sign and trade) јер Орланду не треба. Да подсетим Хамфрис мора да напусти Нетсе управо на тај начин да би се створило довољно простора за довођење Двајта Хауарда. Ако не увале Хамфриса (и при том не добију нешто за узврат) тешко да ће Нетси успети да саставе прихватљиву понуду за Хауарда, тренутно су ту само Лопез, Брукс и три пика... Уз Двајта би у супротном смеру вероватно кренуо Џејсон Ричардсон, али све је то за сада научна фантастика, веће су шансе за неки други сценарио.

У целој причи ми Далас у овом моменту делује као врло јадан тим. Грешка би им била да крену да паниче, што чини ми се већ чине, могуће је да ће понудити Драгићу 9 милиона годишње или ће покушати да врате Неша. Све би то била грешка, боље да покушају да прегурају ову сезону, ако нпр узму Калдерона који има истичући уговор, добили би још уз њега још и доплату из Торонта за услугу (да ови не морају да користе амнестију а и уштедели би 9 милиона дакле ту би сигурно пао неки пик). Догодине су на располагању Ловсон, Лаури итд... Овогодишња класа ако мене питате (Лин, Неш, Кид, Драгић) је све крш до крша или у годинама или извикани играчи. Ови ветерани би добро дошли као бекап неком озбиљном тиму а ови млађи су за избегавање. Даласу треба много озбиљнији ремонт од насумичног потписивања слободних агената (по чему је Кјубан познат).
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Uto 3 Jul 2012 - 21:27

Eric Gordon - Phoenix Suns - 58mil$ / 4 years
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Uto 3 Jul 2012 - 22:07

Nolle ::Eric Gordon - Phoenix Suns - 58mil$ / 4 years
On kaze da hoce u Finiks ali ce ovo Hornetsi izjednaciti sigurno.
Ne znam, ja sam se smorio sa trejdom J.Johnsona. Pa to je bolest. Mislio sam da niko nije dovoljno nenormalan da preuzme onaj nebulozni ugovor ali eto...
Pominje se i nova velika trojka:Paul-J.Smith-Howard.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Uto 3 Jul 2012 - 22:19

Nisam baš shvatio, šta Atlanta hoće da da za Howarda.

Meni je Horford mnogo bolji, e sada tu je ona večita rasprava da li je Al četvorka ili petica. Smile
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Uto 3 Jul 2012 - 22:32

Nolle ::Nisam baš shvatio, šta Atlanta hoće da da za Howarda.

Meni je Horford mnogo bolji, e sada tu je ona večita rasprava da li je Al četvorka ili petica. Smile
To se ja mislim odnosi na sledecu sezonu kada Polu i Howardu isticu ugovori a oslobadajnjem ovog idiotluka od ugovora Atlanta ima slobodno oko 30m za slobodne igrace.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 5 od 16 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Sledeći

Nazad na vrh