Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KK Partizan 2010/2011 - 5. deo

+43
Danny Trejo
NenadBG
Gencha
Macijauskas
Psycho
ZuLuofVozdovac
Djole
superhik
Zoro
Manu
Koleman
Hyperactive
Junglezburn
Tazz
Nolle
Markos
Talicni Tom
Marija
Everton
Bodi Bond
Novica-Ubica
blagoje
Naissus
Maja
Dule Kecman
2bad4u
bigZ
dane
Sergej
lazarminator
Zemljoradnik
mlekadzija
Sarlo
wolfvaga
KKP
air slavkan
markoo
Imperator
TheGodfather
fizicar
drexler
Sensui
Mihael
47 posters

:: Arhiva :: Klupske teme

Strana 21 od 40 Prethodni  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40  Sledeći

Ići dole

KK Partizan 2010/2011 - 5. deo - Page 21 Empty Re: KK Partizan 2010/2011 - 5. deo

Počalji od mlekadzija Pon 31 Jan 2011 - 6:55

Чилдрес је имао 15ппг уз ~60% за 2п и преко 30% за 3п Wink

KK Partizan 2010/2011 - 5. deo - Page 21 2q8r053

ЕДИТ: Да ме не схватите погрешно, ништа против Јана већ само мислим да подцењујете Чилдреса.
mlekadzija
mlekadzija
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 43

Nazad na vrh Ići dole

KK Partizan 2010/2011 - 5. deo - Page 21 Empty Re: KK Partizan 2010/2011 - 5. deo

Počalji od 2bad4u Pon 31 Jan 2011 - 7:00

Veseli sebe i vidi na poziciji 4 (na svim intervjuima se tako izjašnjavao). Dule ga je kao faktor iznenađenja prebacio na trojku, spuštajući ga na niski post, odakle je kažnjavao niže čuvare.

Ta taktika je odavno provaljena, tako da i on ima znatno slabiji učinak, i to uglavnom od skokova u napadu, i realizacije istih...
2bad4u
2bad4u
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Pon 31 Jan 2011 - 7:05

Nema sta Veseli da trazi na poziciji 4, pogotovo kad ode u NBA...
Sto se tice njegovog uporedjivanja sa Cildresom, ja bih uvek uzeo Veselog, a sto se tice suta za 1 i 3 poena, jedno leto u punom treningu to moze popraviti bez problema...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fizicar Pon 31 Jan 2011 - 7:05

mlekadzija ::Чилдрес је имао 15ппг уз ~60% за 2п и преко 30% за 3п Wink

KK Partizan 2010/2011 - 5. deo - Page 21 2q8r053

ЕДИТ: Да ме не схватите погрешно, ништа против Јана већ само мислим да подцењујете Чилдреса.

Moja greska. Ne podcenjujem ga. Samo sam hteo da ga navedem kao primer da nisu sve trojke poput Pedje Stojakovica, Marka Keselja... On je igrac koji je jako bitan za igru u tranziciji, da pokupi neku loptu, prikuca... Fascinantni su mi njegovi procenti s obzirom na mehaniku suta.
fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 25.11.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fizicar Pon 31 Jan 2011 - 7:07

Mihael ::Nema sta Veseli da trazi na poziciji 4, pogotovo kad ode u NBA...
Sto se tice njegovog uporedjivanja sa Cildresom, ja bih uvek uzeo Veselog, a sto se tice suta za 1 i 3 poena, jedno leto u punom treningu to moze popraviti bez problema...

Moje misljenje je da je to slican tip igraca. Time sam pokusao da odbranim igranje Veselija na trojci. Naravno misljenja su razlicita.
fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mlekadzija Pon 31 Jan 2011 - 7:08

@Физичар
Слажем се. Због механике шута иде предрасуда да је очајан шутер, али уме да погоди, бар ви Гробари то знате Smile plez1
mlekadzija
mlekadzija
prva petorka
prva petorka

Godina : 43

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Pon 31 Jan 2011 - 7:12

Nego da vas ja pitam nesto drugo. Sta mislite da od sledece sezone jednu muku zamenimo drugom pa tako umesto Raska Dovedemo Vladana koji ove sezone igra bolje od Raska, ili cak ne daj boze da nam njih dvojica budu 2 domace 5 ... Very Happy
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

KK Partizan 2010/2011 - 5. deo - Page 21 Empty ........

Počalji od Danny Trejo Pon 31 Jan 2011 - 7:21

Ovako,moj predlog raspodele pozicija u timu,s' obzirom na roster koji imamo :
1-Jerells,Bozic(jer nemamo drugog pleja),Jaramaz
2-Milosavljevic,Klobucar,Bogdanovic
3-Lucic,Kecman,Djekic
4-Gist,Veseli
5-Dzavai,Katic,Besovic
Ispadaju dvojica iz rostera po izboru trenera za konkretnu utakmicu.
Na 4 dobijas 10 penala,umesto sadasnjih 5 jer je Djekic na klupi a .....pricali smo o tome, sto znaci da Gist ne mora da igra 34 minuta kao na nekim utakmicama.Bolji skok,Vesli brze ulazi u problem sa faulovima.Vise blokada po mecu.
5-nema promene
3-veci suterski kapacitet
2-veci suterski kapacitet,Milosavljevic posto voli da imitira Harisa u prodoru,ima priliku da pokaze koliko je gori
1-nema promene

3-veci potencijal u sutu + Lucic se ne umara cuvajuci cetvorke i ima priliku da pokaze sut
Danny Trejo
Danny Trejo
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 30.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Pon 31 Jan 2011 - 7:24

o Bože, pa gledaj sad ovo... shock

je l to sad nama smeta što Vesely nema dribling i što ne može preći za 10cm nižeg igrača jednim potresom kukova?

pa jebem mu miša, ajde da postrojimo "trojke" preko 205cm... evo u reprezentaciji nam igra Kešelj, kad je on to napravio neki krosover? Ajde da premotamo memoriju pa se sjetimo kad je to Peđa Stojaković dobio izolaciju da igra 1 na 1 licem prema košu a da ode do table? Pratite li možda kako igraju Nikolas Batum ili Omri Kaspi, starteri u NBA ekipama koji su Janove građe?

Kada imaš krilo visoko 211cm ne možeš očekivati da radi stvari koje rade krila od 203cm (Romein Sato, Pit Majkel...). Krilo od 211cm treba da radi stvari u kojima će mu tih 211cm pomoći. Jan Vesely ima pregršt mana, ali i sa svim tim svojim manama on može naći mjesto u 90% evroligaških rostera zahvaljujući činjenicu da ima 211cm, a da je brz jednako kao svaki bek od 198 što mu pomaže da ne bude inferioran ni u jednoj odbrambenoj formaciji. Takođe, skok, igra leđima, odlična igra u tranziciji su stvari koje ga i sada sa 20 godina profilišu kao jako dobrof evroligaškog igrača.
OK, fali šut (mada, to je diskutabilo, ali da ne širim temu), fali kontrola lopte u driblingu... I šta sad?

Majku mu, pa mi se ponašamo kao da su nam zadnjih 20 godina u Partizanu poziciju 3 pokrivali Skoti Pipen, Grent Hil i LeBron Džejms, igrači koji su kompletna niska krila, pa nam je sad odjednom Vesely nedovoljan?

Ne znam, opet, možda grešim, ali eto, čisto radoznalosti radi, nadam se da ću vidjeti Đekića na toj poziciji...
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Pon 31 Jan 2011 - 7:28

Stavljanje Veselog na 4 je smesno i zalosno... Veseli je cista 3 i tu nema govora, igranje na poziciji 4 bi ga potpuno unistilo...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pon 31 Jan 2011 - 7:39

Kad covek hoce da shvati nesto pogresno,on to i uradi.

Niko nije rekao da je Veseli nedovoljan za Partizan,ja bih voleo jos 3 sezone da ostane.Samo sam rekao kako ima puno mana za jednu vrhunsku NBA trojku,ako vec hoce da ide posle ove sezone tamo,a hoce.A to uporedjivanje sa Stojakovicem je neumesno,sasvim drugaciji tipovi igraca.
Da ne duzim vise.Jan je od dolaska u Partizan postao moj omiljeni igrac.Samo ne bih voleo da prodje kao recimo Cubrilo.Puno rada je ispred njega.Njemu za sut treba svetlosna godina,a dribling mu je stvarno nesiguran.Nisam pisao o njegovim vrlinama ima ih puno,samo o stvarima na kojima treba da poradi.

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Pon 31 Jan 2011 - 7:50

Kada se priča o potencijalu Veselog za nba treba imati u vidu koji je to vrhunac igre koji se očekuje. Ako se kaže da može imati između 15-20 ppg i 7-8 rpg, što po fizikalijama mora da može onda ima mnogo stvari za popraviti. A najlakše bi bilo da doradi šut pa da barem iz mjesta ima 40% za tri. To bi uz njegovu urođenu i naučenu agresivnost dalo potpuno novu dimenziju njegovoj igri. Eventualni dribling i finta bi mu omogućili da dobije raznovrsnost i samo bi mu nebo bilo granica.
Ako se unaprijedi ništa od navedenog onda je budućnost u nba neizvjesna i zavisi od tima, sreće i saigrača.
Ipak, očekujem da se uz pravog trenera malo sreće i ogroman trud može razviti u Kirilenka i malo iznad.

EDIT: Neko spomenu Kešelja i šta on može. E on je pravi primjer da za poziciju tri uz više nego odlične fizikalije šut može da donese vrhunsku karijeru. U svim drugim elementima on je ispod prosjeka. maksimum prosjek, međutim u njemu se ovaploćuje šut kao vrhunsko napadačko oružje i ono što je krasilo mnoge naše igrače od Dalipagića na ovamo.

Poslednji izmenio Talicni Tom dana Pon 31 Jan 2011 - 7:59, izmenjeno ukupno 1 puta
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 08.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Pon 31 Jan 2011 - 7:58

Ja sam za Veselog vec davno rekao da po meni moze da bude malo bolja verzija Jonasa Jerebka, igraca koji igra za Detroit ( ove sezone je povredjen ), sto znaci negde oko 6 skokova po utakmici uz 12 poena... Bolje od toga tesko moze imati uz sadasnju igru...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pon 31 Jan 2011 - 8:25

Mnogo uprošćavanja sam pročitao ovde. Ne znam čime tačno branite Veselog na trojci jer momak najbolje igra pod košem. U današnjoj košarci i petice moraju da imaju solidan šut sa poludistance, a za četvorke se podrazumeva da odlično gadjaju trojke. Veseli je loš šuter, a odličan na niskom postu. Da me ne shvatite pogrešno u nekadašnjem Čikagu on bi igrao peticu. Možda Veseljko može da popravi šut...ja čak mislim da može, ali za sada on je rodjena četvorka. On razmišlja kao četvorka, to je toliko očigledno, kao što je recimo nesrećni Zvezdin Majls razmišljao kao dvojka rofl sarcastic

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pon 31 Jan 2011 - 8:41

Mnogi ovde zaboravljaju da Jan ima samo 20 godina ! Vreme radi za njega...

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bigZ Pon 31 Jan 2011 - 8:45

KOg igraca iz Evrope bi pre Veselog voleli da gledate na poziciji SF-a u Partizanu?
bigZ
bigZ
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 26.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od wolfvaga Pon 31 Jan 2011 - 9:35

Steta je igraca fizickih karakteristika kao sto je Veseli koristiti na 4. Po mom misljenju on nema dovoljno snage da se "rve" sa vrhunskim igracima na toj poziciji, cak iako dobro igra ledjima kosu i skace kao kengur. Igrac koji iz jednog driblinga sa trojke zakucava i ne mora mnogo da se igra vodjenje lopte. Cak ni prangijanja spolja. Pored svega navedenog, Jan je ipak najjaci u klasi "timski igrac". On povezuje spoljasnju i unutrasnju liniju, pogotovu u odbrani i zbog toga bih ga uvek iskoristio kao 3. Ono na cemu on mora da radi je da pravi razliku i u napadu na slican nacin, bez obzira sta ce koristiti da do nje dodje. To se uci i ima vremena da i to ostvari (mada se ne mogu oteti utisku da da je Dule ostao mi bi smo to vec gledali, ovako Vlada ni sam ne zna sta ce s njim).
wolfvaga
wolfvaga
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

KK Partizan 2010/2011 - 5. deo - Page 21 Empty ........

Počalji od Danny Trejo Pon 31 Jan 2011 - 10:50

Govorimo o izolaciji 1-1,trojke su u pitanju,Pedja Stojakovic,crossover?E,pa vidis nije bio crossover,nesto jos lepse.Sedamnaestogodisnji momak Pedja je jednom poslao cuvara u reklame a drugi put je drugi cuvar seo na parket.Posle su ga cuvali podalje i platili trojkama.Jednom je bio roling,korak unazad,promena iza ledja pa nazad jos jednom i silovito napred.Drugi put posle naglog kocenja clapping E sada,bez svega se u principu moze.Pedjine visine su bili Kukoc i Paspalj,Radmanovic da li su imali problema u igri licem,a isto krila .Epitete tj kicenja Keselja koji je celu svoju karijeru bio suter u mladjim selekcijama a opet prodoran igrac(krilo) nerazumem.To su bili neki amateri Tacno je da je vecina akcija zasnovana na kretnji bez lopte i blokadama ali one su opet dobrim delom,ako ne i vecim usmerene da otvore sut.O njegovom sutu smo pricali.Posto se krilo nestvara za godinu dana,cudi me pokusaj jer u Partizanu od toga koristi biti nece.Na njegovoj tehnici moraju da rade treneri specijalci a to je dugotrajan proces i zelim mu da to popravi,cisto zbog njegove buduce karijere. pilot
Danny Trejo
Danny Trejo
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 30.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pon 31 Jan 2011 - 10:59

Poslao mi drugar sad na chatu,najezio sam se Smile

Nema predaje !!!

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Imperator Pon 31 Jan 2011 - 11:01

Ne zelim da ulazim u ovu raspravu oko Veselog, ali vidim da se Djekic tu i tamo stavlja na poziciju 3...

Nemojte da Vas neko cuje u drustvu to da kazete, smejace Vam se...ovo govorim krajnje dobronamerno.

P.S. Inace Djekic je jos jedan igrac u lozi smotanih igraca koji je tu da nam tanji zivce. U modernoj Partizanovoj istoriji rodonacelnik te loze je verovatno bio Kosta Perovic jer pre njega tako smotanog buzdovana nismo imali. Zatim mu je titulu uzeo Slavko i drzao je krajnje suvereno par godina, a onda se pojavila ova smlata...kad on ode vec vidim da cu zbog Besovica i brojnih lopti koje ce mu proci kroz ruke morati da izvrsim harikiri.
Imperator
Imperator
šesti igrač
šesti igrač

Godina : 40

Nazad na vrh Ići dole

KK Partizan 2010/2011 - 5. deo - Page 21 Empty Brale i dan danas te od blata pravim...

Počalji od Imperator Pon 31 Jan 2011 - 11:07

Imperator
Imperator
šesti igrač
šesti igrač

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Pon 31 Jan 2011 - 11:19

definitivno sam se pogubio u svemu ovome. nemam kontraargumente vise
i quit. :neznam:
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Manu Uto 1 Feb 2011 - 3:22

Posto sam imao 4-5 nepregledanih stranica mozda cu propustiti da se necega setim...
Kao prvo, Veseli i njegov sut...Drex napisa da je neozbiljno reci da je los! Itekako mu je los i nikako ne mozes stavljati u usti kontekst Veselija i Keselja. Veseli ima skoro sve osim loseg suta, a Keselj nema skoro nista osim vrhunskog suta. Znaci dijametralna razlika. Ja sam Keselju pre SP zamerao nekonstantnost i to sto nikako nije mogao da pogodi kada je bilo gusto, protiv jakih protivnika. Na SP je neocekivano trpao kao lud(mislim da je nastavio u istom stilu i u Oly-ju), ali je u isto vreme bio kriminalan u odbrani kao i uvek.

Veseli ima los sut, i to ce mu uvek biti najveca boljka, ali ja recimo i pored toga nisam siguran da li je bolja trojka ili cetvorka. I za cetvorku je neophodan dobar sut, a i fizika snaga(robusnost) koju Veseli nema. Ne slazem se ni sa nekim misljenjima da ima losu kontrolu lopte. Do takvog zakljucka se doslo poredeci ga sa Pedjom sto je jako neozbiljno, takav dribling od trojki na svetu nije imao niko! Neka me ispravi neko ako gresim.

Ni za Djekica nisam siguran da li je bolja cetvorka ili trojka. Sasvim slucajno znam da on sam sebe vidi kao beka sutera zarobljenog u telu "centra". Spor je i za jednu i drugu poziciju, ali bi to jos vise dolazilo do izrazaja na trojci. Opet, nikada nece imati potrebnu cvrstinu za cetvorku. Sut ima apsolutno vrhunski. Ima i odlicnu kontrolu lopte. Vredelo bi bar probati ga na trojci, jer na cetvorci mislim da nema sanse.
Manu
Manu
mahač peškirom
mahač peškirom

Datum upisa : 24.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fizicar Uto 1 Feb 2011 - 4:49

Za trojku je Djekic cini mi se ipak sporiji. Ti mozes da igras onu poziciju u zavisnosti od toga kog igraca mozes da cuvas, a on je bas prespor.
fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 21 od 40 Prethodni  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

:: Arhiva :: Klupske teme

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu