KK Partizan 2010/2011 - 5. deo
+43
Danny Trejo
NenadBG
Gencha
Macijauskas
Psycho
ZuLuofVozdovac
Djole
superhik
Zoro
Manu
Koleman
Hyperactive
Junglezburn
Tazz
Nolle
Markos
Talicni Tom
Marija
Everton
Bodi Bond
Novica-Ubica
blagoje
Naissus
Maja
Dule Kecman
2bad4u
bigZ
dane
Sergej
lazarminator
Zemljoradnik
mlekadzija
Sarlo
wolfvaga
KKP
air slavkan
markoo
Imperator
TheGodfather
fizicar
drexler
Sensui
Mihael
47 posters
:: Arhiva :: Klupske teme
Strana 30 od 40
Strana 30 od 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Re: KK Partizan 2010/2011 - 5. deo
Talicni Tom ::
Meni se čini da ovakvo razmišljanje, a da se često sresti, nije ispravno. Šta znači ako je 5 godina bio pomoćnik Duletu? Da li to znači da svaki pomoćnik vrhunskog trenera postaje vrhunski. Ili drugo pitanje, neki igrači promjene nekoliko vrhunskih trenera, i da li im to garantuje da budu vrhunsku treneri? Zašto Moka nije vrhunski, bio je vrhunski igrač, plej, radio sa najboljim trenerima svog vremena, pa to opet nije to.
Evo ja ne znam šta sve trener pored neupitnog znanja mora da posjeduje. A uspjeh mu zavisi od mogućnosti da bude autoritet, vođa tima od bar 12 drugačijih karaktera, mora da zna zašto mu igrač pada psihološki, i kako da ga vrati, kako da stekne povjerenje i pojednica i tima. I to su sve svakodnevni problemi koji moraju da se rješavaju. A to su stvari koje ne mogu da se nauče sa strane ili iz knjiga, stiču se kroz iskustvo i učenje iz svojih grešaka.
Da postavimo stvari ovako, od koga su učili naši najbolji treneri? Učili su od najboljih, bili im pomoćnici. Naravno da su Nikolić, Žeravica, Novosel ... imali na desetine učenika a da je sada vrhunskih 5-6. E sad, svi ti danas vrhunski su već u tridesetim uveliko trenirali naše najbolje timove a mi želimo da ih i danas treniraju, 30 godina kasnije. Talični, tvoja zadnja rečenica koju sam boldao je odgovor na to zašto meni smeta priča o smeni Vlade a moje potenciranje petogodišnjeg rada sa Duletom je upravo to, on teoriju zna, daj da vidimo hoće li praksa napraviti od njega vrhunskog, dozvolimo mu pravo na grešku iz koje će nešto naučiti ako je pametan.
superhik- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Markos- prva petorka
- Datum upisa : 03.10.2010
fizicar- prva petorka
- Datum upisa : 25.11.2010
Godina : 38
Partizan ni sa Duletom nije igrao mnogo bolje, samo su igrači birani tako da grizu. Da nije bilo borbenosti pucali bi kao i sinoć i sa Duletom i sa Dudom... sa bilo kojim drugim trenerom.
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Bodi Bond ::Partizan ni sa Duletom nije igrao mnogo bolje, samo su igrači birani tako da grizu. Da nije bilo borbenosti pucali bi kao i sinoć i sa Duletom i sa Dudom... sa bilo kojim drugim trenerom.
Markos- prva petorka
......
Normalno je da nece Praja da mu drma klupu u sred sezone tj pred najvaznije utakmice koje slede.Ovim sto kaze da igraci ne znaju tj nemaju kvalitet on iste motivise da ga demantuju
Danny Trejo- šesti igrač
- Datum upisa : 30.01.2011
Pred koje najvaznije utakmice u sezoni
Trejo ae mi reci ako je Vlada os trener zasto ce biti i sledece sezone trener KKP?
Trejo ae mi reci ako je Vlada os trener zasto ce biti i sledece sezone trener KKP?
Markos- prva petorka
Ako cemo iskreno i realno da pricamo, mozda Partizan placa danak prosloj sezoni, jer ni prosle godine, osim Jana Veselija, nije pripremljen nijedan mladi igrac za ovu sezonu, a nosioci igre su bili stranci, koji su napustili klub. Ako pogledamo i sezonu pre toga, vidimo da ni te sezone nije pripremljen nijedan mladi igrac izuzev opet, Jana Veselija, a nosioci igre Tepic, Tripkovic i Velickovic su napustili klub. Meni je najvie zao sto nije doveden Jeremic, a verujem da je lako mogao biti doveden, vec je kupljen strani, i uopste ne mladi Jaka Klobucar, koji potpuno izgubljen i preplasen, i ocigledno nespreman da igra u Partizanu.
Sarlo- mahač peškirom
- Datum upisa : 01.12.2010
......
Pred utakmice f4 NLB lige ,Kup i prvenstvo.Ostalo je proslost,ispali smo iz Eurolige.Da li ce biti i sledece,videcemo?Sto zabluda duze traje,posle vise boli
Danny Trejo- šesti igrač
Ajde i nekako da se slozim za F4 NLB lige ali tesko da Kup i prvenstvo su najteze utakmice u sezoni To sto sam ja rekao nije bila nikakva zabluda niti ja zivim u zabludi oko trenera Partizana
Markos- prva petorka
superhik ::
Da postavimo stvari ovako, od koga su učili naši najbolji treneri? Učili su od najboljih, bili im pomoćnici. Naravno da su Nikolić, Žeravica, Novosel ... imali na desetine učenika a da je sada vrhunskih 5-6. E sad, svi ti danas vrhunski su već u tridesetim uveliko trenirali naše najbolje timove a mi želimo da ih i danas treniraju, 30 godina kasnije. Talični, tvoja zadnja rečenica koju sam boldao je odgovor na to zašto meni smeta priča o smeni Vlade a moje potenciranje petogodišnjeg rada sa Duletom je upravo to, on teoriju zna, daj da vidimo hoće li praksa napraviti od njega vrhunskog, dozvolimo mu pravo na grešku iz koje će nešto naučiti ako je pametan.
Ono što sam htio da naglasim je da to što je Vlada bio uz Duleta nipošto ne može i ne smije da garantuje da će biti veliki trener. I inače trenerski put je mnogo drugačiji od igračkog. I kada dobije priliku mladi igrač je mažen i čuvan da ne sagori. A trener, pa čak iako nije mlad, mora negdje da se potvrdi, da skine nekom skalp da bi stekao reputaciju, priznatost i autoritet. Taj mladi trener negdje mora da sazri, da stvori tim i atmosferu, da otkrije tu čarobnu formulu.
A kada je riječ o Vladi, dobio je vjerovatno priliku iz snova mnogih trenera. Najbolji i najstabilniji klub kod nas uopšte, sa upravom koja zna i razumije kako košarka, košarkaši i klub dišu. Dobio priliku i da spremi tim nan način kako on želi, pa čak da bira neke igrače, da ima popunjen tim sa svih 12 igrača. I šta onda ne valja? Čini mi se da on nije još uvijek dorastao toj prilici i zadatku da bude prvi trener, da ne izda viziju i sistem učitelja. I zato se danas kada se pogleda igra Paritzana ne vidi pečat trenera, ta nadgradnja i vizija, koja je kulminirala rasulom igre u zadnjoj EL utakmici.
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
Talicni verovatno ne znas ali nije Vlada sam sklapao tim...
Markos- prva petorka
.....
Velickovic je iz mog kraja,brdo sam Partizanovih klinaca i Juniora gledao.Mislis li da je Velickovic bio talentovaniji od nekih na nasoj klupi.Bogdanovic je nevidjeni talenat.Vlada je oterao Bastu koji je doveden kao zamena za Veselog(207,prodoran,popravio sut..)...Ja pricam na osnovu toga sto vidim,ne uzdam se u tudja misljenja.Za Duleta sam znao i kada je bio neiskusan da je pravi.Za Vukoicica takodje,za Vladu mislim da nije.Treneri imaju svoj potpis,i kada gube porazi daju nadu jer se vidi nesto pozitivno,rezon,znas kako dozivljava kosarku.Ja necu da gledam u kristalnu kuglu i baziram misljenje na neutemeljenom optimizmu.Partizan ima obavezu da zavrsi sezonu trofejima a jos su tri trofeja u igri kao i prosle sezone,eto pred te utakmice.Markos ::Ajde i nekako da se slozim za F4 NLB lige ali tesko da Kup i prvenstvo su najteze utakmice u sezoni To sto sam ja rekao nije bila nikakva zabluda niti ja zivim u zabludi oko trenera Partizana
Danny Trejo- šesti igrač
Sta je sa Lukom Bastom sada?
Zna li iko? Dosta se ocekivalo od tog momka. Presao je iz Beovuka i u jednom trenutku je cini mi se imao problem sa ligamentima kolena...nakon toga se izgubio...
Zna li iko? Dosta se ocekivalo od tog momka. Presao je iz Beovuka i u jednom trenutku je cini mi se imao problem sa ligamentima kolena...nakon toga se izgubio...
Imperator- šesti igrač
Godina : 40
Bodi Bond ::Partizan ni sa Duletom nije igrao mnogo bolje, samo su igrači birani tako da grizu. Da nije bilo borbenosti pucali bi kao i sinoć i sa Duletom i sa Dudom... sa bilo kojim drugim trenerom.
Nikada nisam bio ljubitelj Duleta i pretjerane discipline u igri koja je meni ličila na apsurdnu, ali sa ovim se nikako ne bi mogao složiti. Toliko dobrih stvari Dule je unio, inovirao ili bar uspješno primjenio da se ne može sve svesti na borbu i borbenost. Čak mislim da je on u trenerskom smislu u posljednjih par godina strašno evoluirao da se o tome mora pričati. Kada samo pomislim kako i koliko raznovrsno je Novica igrao, kako je Partizan bio brz prošle godine, pa neviđeni ofanzivni skok, transformacija Robersta, Jan na trojci, čuda zvana Mekkejleb pa čak i Palasio. A kada se priča o borbenosti naravno da je bila bitna, ali ona je više proizilazila iz vjere u uspjeh i koliko će taj uspjeh donijeti dobrog, ma koliko se plasirala kao mantra od strane trenera.
Vukoicic i nije neki trener...Bogdanovic jeste talenat ali mislis li da kad bi usao Bogdanovic na -16 za Motepaschi pred vec iznervirane navijace i nesto pogresno uradio(npr dao loptu u ruke Jaricu i ovaj zakucao za -18) verovatno bi pola hale mu zazvizdalo i napljuvalo,a kako bi se to odrazilo na mladog igraca???
Markos- prva petorka
Igra na Americkom Univerzitetu,zaboravio sam koji je tim u pitanju.Imperator ::Sta je sa Lukom Bastom sada?
EDIT:Mlad igrac se nikada ne uvodi na -16 iz pedagoskih razloga
Poslednji izmenio Danny Trejo dana Sub 5 Feb 2011 - 10:52, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : .......)
Danny Trejo- šesti igrač
Pa kad bi ga ti uveo kad se lomi utakmica?Na pocetku?
Markos- prva petorka
Markos ::Talicni verovatno ne znas ali nije Vlada sam sklapao tim...
Naravno da nije, ali se ipak nešto i pitao. Mada je i to više alibi trenerska priča. On je do sad imao preko 15 igrača, nekih se odrekao, povrede nije imao, iako selekcija ima nedostataka sasvim je dovoljno prostora i vremena da se izdefinišu napadačke i odbrambene uloge, definiše igra, a to se nije desilo.
Pa pogresilo se u dovodjenju stranaca,otpustanju Rasica(namerno nisam napisao Marica jel i on je sam hteo da ide)dovodjenju mrtvog Popovica koji sad u Spaniji ne moze da zavrsi utakmicu sa vise od 5 poena...
Markos- prva petorka
......
Minutaza se podeli tako da ne iskustvo sto manje dodje do izrazaja.Pismeni treneri poput Vujosevica su imali manir da daju sansu klincu i u zavrsnici.Primer je Djekic prosle sezone,kao i mnogi drugi pre njega.Dok ne oseti barut, ne zna sta je bitka i tako brze sazreva.To je bio Partizanov stil,cuvena "avangarda" u kosarkaskom smislu.Duletu je Sasa promasio mnoge pobede pre nego sto je pogodio ,ono sto je pogodio u Istambulu.Bio je na terenu pa je mogao i da promasi.
Danny Trejo- šesti igrač
Pa kako onda vi svi ocekujete od Milosavljevica da uradi vise od ovoga kad je pre 2 godine igra u drugoj ligi???Sami rezultati od prosle sezone su delovali da ove godine se bar dodje do TOP 16 a u tom slucaju to nebi ostvrili sa mladim igracima,jer u suprotnom ne mogu ni da zamislim kakav bi napad navijaca bio na Partizan da od proslogodisnjeg F4,ove godine ispadnemo u regularnom delu.I sama kosarkaska pijaca nije dozvolila u neku ruku da Partizan zaigra u ovoj godini sa puno mladih igraca.
Markos- prva petorka
nisam imao namjeru da u ovoj raspravi ispadnem Jovanovićev drveni advokat, jer u većini načina gledanja današnjeg Partizana on je zreo za "giljotinu".
Prije svega, što se tiče mladih igrača, ja mogu pronaći svoje postove iz avgusta kada sam bio jedan od rijetkih koji je kritikovao dovođenje viška crnaca, dovođenje Klobučara, ali na forumu je preovladavalo mišljenje da je Partizana iznad srpske košarke, da ni Makabiju ne smeta xy stranaca i da F4 klub mora držati do svog renomea.
Ovo je ofanzivno najlošiji tim Partizana koji pamtim (a pamtim od 97 pa nadalje) i manje-više sve ovo sam očekivao.
Opet kažem, nemam supemoći i ne mogu kao Danny znati da bi Vlada Vukoičić (ili Ruso, Džikić...) uradio bolji posao sa ovim timom...
Ne žalim ni za Lukom Bastom (ni za Riznićem, Tapuškovićem, Živkovićem itd) jer su svi oni bili tu i probali... neki su otišli zasluženo, neki ne, ali to nikad nećemo saznati.
Odlazili su iz Partizana i Bjelica i Raković, pa ostadosmo živi.
Upali smo u govna, škripi na sve strane, ali sad je pravo vreme da se svi u klubu mobilišu i da se izgura ova sezona kako valja (nažalost po srpsku košarku - to neće biti teško).
Postoje nadležni organi, predsjednik i ostali, trebaju se detaljno sagledati ciljevi postavljeni pred sezonu i ostvareno.
Hoće li se ciljevi mjenjati? Hoćemo li napraviti neki ključ za sklapanje rostera (koliko mladih igrača, koliko juniora, koliko "radnika", koliko stranaca), šta je interes kluba, konstantan uspjeh ili stvaranje igrača, ili oboje kombinovano, šta s Kecmanom, kuda s Božićem...
Tu će se i znati sudbina Jovanovića, klub treba da odluči vjeruje li u njega pri ispunjavanju gorepomenutih ciljeva...
Jako sam frustriran, prekjuče sam posle dugo vremena ugasio TV u toku Partizanove utakmice, guši me Partizanova košarka, ali trudim se da sagledam situaciju šire a ne da upirem prstom u ono što je najbliže i što je najlakše (trener), jer priča je puno kompleksnija od pitanja (ne)znanja jednog trenera
Prije svega, što se tiče mladih igrača, ja mogu pronaći svoje postove iz avgusta kada sam bio jedan od rijetkih koji je kritikovao dovođenje viška crnaca, dovođenje Klobučara, ali na forumu je preovladavalo mišljenje da je Partizana iznad srpske košarke, da ni Makabiju ne smeta xy stranaca i da F4 klub mora držati do svog renomea.
Ovo je ofanzivno najlošiji tim Partizana koji pamtim (a pamtim od 97 pa nadalje) i manje-više sve ovo sam očekivao.
Opet kažem, nemam supemoći i ne mogu kao Danny znati da bi Vlada Vukoičić (ili Ruso, Džikić...) uradio bolji posao sa ovim timom...
Ne žalim ni za Lukom Bastom (ni za Riznićem, Tapuškovićem, Živkovićem itd) jer su svi oni bili tu i probali... neki su otišli zasluženo, neki ne, ali to nikad nećemo saznati.
Odlazili su iz Partizana i Bjelica i Raković, pa ostadosmo živi.
Upali smo u govna, škripi na sve strane, ali sad je pravo vreme da se svi u klubu mobilišu i da se izgura ova sezona kako valja (nažalost po srpsku košarku - to neće biti teško).
Postoje nadležni organi, predsjednik i ostali, trebaju se detaljno sagledati ciljevi postavljeni pred sezonu i ostvareno.
Hoće li se ciljevi mjenjati? Hoćemo li napraviti neki ključ za sklapanje rostera (koliko mladih igrača, koliko juniora, koliko "radnika", koliko stranaca), šta je interes kluba, konstantan uspjeh ili stvaranje igrača, ili oboje kombinovano, šta s Kecmanom, kuda s Božićem...
Tu će se i znati sudbina Jovanovića, klub treba da odluči vjeruje li u njega pri ispunjavanju gorepomenutih ciljeva...
Jako sam frustriran, prekjuče sam posle dugo vremena ugasio TV u toku Partizanove utakmice, guši me Partizanova košarka, ali trudim se da sagledam situaciju šire a ne da upirem prstom u ono što je najbliže i što je najlakše (trener), jer priča je puno kompleksnija od pitanja (ne)znanja jednog trenera
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
.....
Partizan svakih deset godina igra f4,tako da se to nije ni ocekivalo.Sto se napada navijaca tice,zivimo u zemlji gde nista ne funkcionise,desavaju se svakodnevno ruzne stvari i nikoga nije briga.Navijaci nemaju kredit da od Sase traze vise,kao ni od Todorica.Ja nisam ubedjen da bi rezultat bio losiji od ovog sa drugim trenerom.Majstorstvo je raspolagati sa onim sto imas.Ne podnosim alibi trenere.Zene su u stanju da oproste muskarcu mnoge stvare ali ne i kukavicluk.Tako ti je i u kosarci.Mutini klinci nisu uvek igraki top16,ni Duletovi ali si im verovao,imao si podlogu u onome sto nije statistika vec finte,lepi potezi.Rezultati dodju ako se neguju prave vrednosti.
Danny Trejo- šesti igrač
Ponavlljam sledeca sezona ce jos teza biti u odnosu na ovu:
LOSE STRAVRI:
1)Odlazi Vesely
2)odlaze Jerrells,Gist,Jawai
3)odlazi Katic
4)Kecman i Pera idu u penziju,a realno i uverili su nas da vise ne mogu da igraju na Euroleague nivou.
5) Nece biti slobodnih srpskih igraca na trzistu.
DOBRE STVARI:
1)Dobijamo $$$ od prodaje Veselog
2)Vlada je iskusniji za godinu dana
3)Lucic i Milosavljevic su iskusniji za godinu dana
4)Ostaje Djekic(trebalo bi u teretani da radi preko leta),vraca se Mitrovic
5)Pocinju sa igrama u prvom timu Bogdanovic i Jaramaz
6)i jos mnogo toga
E sad videcemo da li ce se neki vratiti u klub(Avdalovic,Tepic,Tripkovic,Novica)ili mozda Pavlovic...
LOSE STRAVRI:
1)Odlazi Vesely
2)odlaze Jerrells,Gist,Jawai
3)odlazi Katic
4)Kecman i Pera idu u penziju,a realno i uverili su nas da vise ne mogu da igraju na Euroleague nivou.
5) Nece biti slobodnih srpskih igraca na trzistu.
DOBRE STVARI:
1)Dobijamo $$$ od prodaje Veselog
2)Vlada je iskusniji za godinu dana
3)Lucic i Milosavljevic su iskusniji za godinu dana
4)Ostaje Djekic(trebalo bi u teretani da radi preko leta),vraca se Mitrovic
5)Pocinju sa igrama u prvom timu Bogdanovic i Jaramaz
6)i jos mnogo toga
E sad videcemo da li ce se neki vratiti u klub(Avdalovic,Tepic,Tripkovic,Novica)ili mozda Pavlovic...
Markos- prva petorka
Strana 30 od 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Similar topics
» KK Partizan 2010/2011 - 7. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 2. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 3. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 1. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 4. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 2. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 3. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 1. deo