KK Partizan 2010/2011 - 6. deo
+43
Marko
Tazz
Novica-Ubica
PGR93
bigZ
mlekadzija
Anti-RTS
Djole
alekssandar
Zoro
NenadBG
lazarminator
ZuLuofVozdovac
Hyperactive
air slavkan
dane
Junglezburn
Sarlo
Zemljoradnik
Sergej
Talicni Tom
Dule Kecman
markoo
drexler
Everton
superhik
wolfvaga
Macijauskas
Psycho
Maja
Mihael
sexdrogabodiroga
KKP
Gencha
Danny Trejo
Imperator
Koleman
2bad4u
Nolle
Sensui
Bodi Bond
fizicar
Markos
47 posters
:: Arhiva :: Klupske teme
Strana 16 od 40
Strana 16 od 40 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Re: KK Partizan 2010/2011 - 6. deo
Danilovic je i u partizanu i u reprezentaciji igrao beka. Ili mislis da je uz palju on igrao krilo? Mada se slazem da je u tadasnjoj kosarci mogao da igra i krilo. Za kinder stvarno ne mogu da se setim ko je igrao krilo,ali je sale danilovic definitivno najbolji bek suter koji je igrao u partizanu(po mom skromnom misljenju).
Gost- Gost
Da pokušam ja da iz svog viđenja (a da se ne naljutite, jer nisam trenirao košarku) dam podelu dvojek i trojke...
Sasvim sigurno da su trojke do pojave Kukoča i Palje igrali igrači koji su gotovo identični klasičnim bekovima, znači tu oko 2m visine...
A razliku najpre vidim u šutu. Klasičan bek šuter ili ti dvojka MORA da ima skok šut. Znači (po meni) šut iz naskoka, posle bloka. Trojka čeka u uglu i nije neophodno da ima skok šut, jer neretko ostaju same na šutu, a to moraju da rešavaju...
Bek šuter, kada ostane sam kao trojka, na bilo kojoj poziciji van linije za 3 poena, mora da deluje kao zicer pozicija, i da u ogromnom procentu pogađa te čiste šuteve....
Pojavom Tonija i Palje, trojka dobija novu dimenziju, spuštanja pod koš tih igrača, i dobijanja mis mečeva igrom leđima o odnosu na znatno niže čuvare...
Kada su se javile takve trojke, i četvorke su dobile malo drugačije uloge, i neretko su izlazile na spoljne pozicije, za razliku od ranijih godina kada je četvorka i petica činila centarski par, i igrala isključivo pod košem... Četvorke od tada dobijaju ulogu povremenog šutera, koji će širiti igru preciznošću, ali i davati više prostora trojci koja je sada u ponekim situacijama pod košem... Evolucija košarkaške igre, a dosta toga evolutivnog je poteklo baš sa ovih prostora, pa i više boli bezidejna i jednodimenziona košarka koju sada igraju naši klubovi, na čelu sa Partizanom...
E sada što se Danilovića tiče, po meni broj jedan u košarci, bez konkurencije. Čovek je imao više MVP titula nego sezona sezona igranja. Na oba kraja terena igrao i to podjednako dobro. Kažete mogao i dvojku i trojku, ja sam mislio da može u peticu da igra, samo ako hoće.
Jbt, lik u punoj snazi, u vrhuncu karijere, tek što je napunio trideset rekao, meni dosta, zadao sam vam svima domaći zadatak, sad mogu da idem u penziju. Garantujem da mu je ostalo istog onog elana da IGRA košarku, a ne da je odrađuje, (kao većina sadašnjih igrača, i to poneki i preko one stvari), da je još 3-4 godine mogao da bude među najkorisnijim igračima, gde god da igra. Nema šta, doktor košarkaške igre.
Sasvim sigurno da su trojke do pojave Kukoča i Palje igrali igrači koji su gotovo identični klasičnim bekovima, znači tu oko 2m visine...
A razliku najpre vidim u šutu. Klasičan bek šuter ili ti dvojka MORA da ima skok šut. Znači (po meni) šut iz naskoka, posle bloka. Trojka čeka u uglu i nije neophodno da ima skok šut, jer neretko ostaju same na šutu, a to moraju da rešavaju...
Bek šuter, kada ostane sam kao trojka, na bilo kojoj poziciji van linije za 3 poena, mora da deluje kao zicer pozicija, i da u ogromnom procentu pogađa te čiste šuteve....
Pojavom Tonija i Palje, trojka dobija novu dimenziju, spuštanja pod koš tih igrača, i dobijanja mis mečeva igrom leđima o odnosu na znatno niže čuvare...
Kada su se javile takve trojke, i četvorke su dobile malo drugačije uloge, i neretko su izlazile na spoljne pozicije, za razliku od ranijih godina kada je četvorka i petica činila centarski par, i igrala isključivo pod košem... Četvorke od tada dobijaju ulogu povremenog šutera, koji će širiti igru preciznošću, ali i davati više prostora trojci koja je sada u ponekim situacijama pod košem... Evolucija košarkaške igre, a dosta toga evolutivnog je poteklo baš sa ovih prostora, pa i više boli bezidejna i jednodimenziona košarka koju sada igraju naši klubovi, na čelu sa Partizanom...
E sada što se Danilovića tiče, po meni broj jedan u košarci, bez konkurencije. Čovek je imao više MVP titula nego sezona sezona igranja. Na oba kraja terena igrao i to podjednako dobro. Kažete mogao i dvojku i trojku, ja sam mislio da može u peticu da igra, samo ako hoće.
Jbt, lik u punoj snazi, u vrhuncu karijere, tek što je napunio trideset rekao, meni dosta, zadao sam vam svima domaći zadatak, sad mogu da idem u penziju. Garantujem da mu je ostalo istog onog elana da IGRA košarku, a ne da je odrađuje, (kao većina sadašnjih igrača, i to poneki i preko one stvari), da je još 3-4 godine mogao da bude među najkorisnijim igračima, gde god da igra. Nema šta, doktor košarkaške igre.
2bad4u- prva petorka
- Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49
Haris je bio dvojka,skolovan kao dvojka.Mogao je da igra nisko krilo ali je bio dvojka .Tacno je da je imao jak ulaz,mozda estetski jedan od najlepsih koje sam gledao.Nije bio suter poput Mice Berica ali retki su to i bili.Petorka Partizana je izgledala po pozicijama ovako 1)Lukovski,Djokic 2)Brkic 3)Cubrilo ,Radosevic4)Tomasevic,Lazarevic ,Vlada Vidacic5)Drobnjak ili Koturovic....Jedini klasican bek suter (pored Vlade Petrovica)je bio Brkic.Radosevic je po potrebi bio krilo a po potrebi bek.Cubrilo je posedovao takodje otklon 3/4.Sve dvojke,prave dvojke imale su strasan ulaz(Danilovic,Brkic,Kicanovic,Delibasic).Zabluda je da krila imaju gori sut od dvojki(Keselj,Radmanovic,Stojakovic,Paspalj,Grbovic,Kapicic,Kukoc,Solman,Dalipagic)
Iz ovoga se vidi ,barem po meni da nisu dovoljno dobre trojke ukoliko ne poseduju skok sut,bas kao sto Jaka nije dobra dvojka(teraju ga trenutno keca da igra).Najefikasniji igraci ,poznati po skok sutu i finoci istog bile su upravo trojke.
Trojke poput Dalipagica(mislim da drzi rekord u Italiji) i Solmana,Stojakovica su bile najbolji strelci u istoriji svojih klubova.
Iz ovoga se vidi ,barem po meni da nisu dovoljno dobre trojke ukoliko ne poseduju skok sut,bas kao sto Jaka nije dobra dvojka(teraju ga trenutno keca da igra).Najefikasniji igraci ,poznati po skok sutu i finoci istog bile su upravo trojke.
Trojke poput Dalipagica(mislim da drzi rekord u Italiji) i Solmana,Stojakovica su bile najbolji strelci u istoriji svojih klubova.
Danny Trejo- šesti igrač
- Datum upisa : 30.01.2011
Koji info? Odakle info za Protića? Ja sam uvek cenio Protića kao kombo beka koji bi mogao da odigra kvalitetnih 15-20 minuta u Partizanu na svakom meču. Sad bi voleli bilo koga umesto Kurte i Džavaija...[/quote]
I ja sam pricao da moze da odradio posaou kkp, kao sto rekoh, pojavila se prica, neznam koliko je tacna (a ruzumem i zasto se pojavila-Protic je slobodan, kurta lose igra, 2+2=4).
Nemam info da je 100% tacno, ni kao da se pregovara sa njim, samo iznosim sta sam cuo. Nemoj ovo da shvatis kao insajderski info,zato sto nije.
Rekoh, mozda neko zna nesto vise na ovom forum, otud i moj post.
I ja sam pricao da moze da odradio posaou kkp, kao sto rekoh, pojavila se prica, neznam koliko je tacna (a ruzumem i zasto se pojavila-Protic je slobodan, kurta lose igra, 2+2=4).
Nemam info da je 100% tacno, ni kao da se pregovara sa njim, samo iznosim sta sam cuo. Nemoj ovo da shvatis kao insajderski info,zato sto nije.
Rekoh, mozda neko zna nesto vise na ovom forum, otud i moj post.
Gost- Gost
Menadzeri standardno guraju svoje igrace , tako je i sa Proticem. Inace Kurta ce najverotavnije ostati za sada ...
Sergej- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
Tako sam i pretpostavljao, mozda bi bilo malo previse promena na play-u
Gost- Gost
https://www.youtube.com/watch?v=5TG2uTE8600&feature=player_embedded
Kakvo kucanje Veselog!
Uživajte, ali ne obraćajte pažnju na Tegeltiju i njegovo "fenomenalno" komentarisanje!?
Kakvo kucanje Veselog!
Uživajte, ali ne obraćajte pažnju na Tegeltiju i njegovo "fenomenalno" komentarisanje!?
KKP- prva petorka
- Datum upisa : 13.10.2010
Godina : 37
KKP ::https://www.youtube.com/watch?v=5TG2uTE8600&feature=player_embedded
Kakvo kucanje Veselog!
Neverovatno je koliko je ovo komentarisanje ocajno. Vesely oooooooooooo. Pa tisina...
fizicar- prva petorka
- Datum upisa : 25.11.2010
Godina : 38
Po meni, razlike izmedju beka i krila nema, osim u visini... samim tim i u ucinku... krilo ce imati vise skokova od beka, ali ce bek imati vise asistencija... mada i to je nepisano pravilo koje npr. Kecman demantuje... jedina ocigledna razlika izmedju pozicija je visina...
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36
http://casopis.izaberipartizan.com/v2/
Intervju sa Vladom Jovanovicem objavljen u casopisu Izaberi Partizan.
Vlado sada si prvi na tabeli pa ti opet mladi ne igraju. Neko sigurno jeste kocnica. Ti isti mladi nisu igrali ni u pocetku sezone kada su se redjali porazi. Dobijao je jedino Bane neke minute. Jaramaz nije bacen u vatru da se vidi koliko moze, kao ni Besovic. Nemoguce da je taj Djekic kriv za lose igre Partizana u pocetku! Mladi u igru ili ti van igre. Nema treceg.
Vlado sada si prvi na tabeli pa ti opet mladi ne igraju. Neko sigurno jeste kocnica. Ti isti mladi nisu igrali ni u pocetku sezone kada su se redjali porazi. Dobijao je jedino Bane neke minute. Jaramaz nije bacen u vatru da se vidi koliko moze, kao ni Besovic. Nemoguce da je taj Djekic kriv za lose igre Partizana u pocetku! Mladi u igru ili ti van igre. Nema treceg.
fizicar- prva petorka
Grba je u emisiji kod Tegija rekao da se najjasnije vidi razlika izmedju beka i krila kod trcanja u kontru. Voleo bih da ovo neko objasni.
fizicar- prva petorka
Pa krila se opredeljuju za zakucavanje na kraju valjda... bekovi polazu loptu, otkud znam... bekovi su pokretniji i brzi?
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36
Од кад је интервју? Нисам видео датум нигде.fizicar ::http://casopis.izaberipartizan.com/v2/
air slavkan- šesti igrač
- Datum upisa : 01.12.2010
Djole ::Pa krila se opredeljuju za zakucavanje na kraju valjda... bekovi polazu loptu, otkud znam... bekovi su pokretniji i brzi?
Po toj logici bi centri najčešće zakucavali, a Katića baš i ne viđamo u tom segmentu.
Ranije je razlika između krila i bekova šutera bila mala, danas se pokušava sa višim igračima na krilnim pozicijama do prednosti. Čak šta više i playevi se u današnjoj košarci, (bar kod nekih trenera) pronalaze, a da budu viši, ili oko 2m, što ranije nije bio slučaj...
Mislim da je poprilično teško dati striktnu formulaciju pozicija. Pa danas se može naći i play koji će šutnuti više trojki i uopšte više šuteva, od recimo beka šutera, a da će pri tom imati manje asistencija od krila ili centra...
Košarkaška filozofija se razlikuje od trenera do trenera ali od toga kakavim timom raspolažu... Današnja košarka je mnogo više košarka zadatka i obaveza, za razliku od nekadašnje IGRE, trika, fazona i kreacije.
Tako da ma koliko se trudili da objasnimo ili razumemo razlike, teško da će biti mnogo isključivosti, šta jedni rade a drugi ne ili obrnuto...
2bad4u- prva petorka
To i jeste jedina bitna razlika.Krila su visi igraci,samim tim i sporiji.To nikako ne znaci da su krila spori igraca,cak naprotiv.Krila takodje dobro trce kontre.Osnovna je razlika u odbrani,krila mogu da cuvaju 3,4,pa cak i petice(ali retko).Utakmica,Partizan-Trejser..1988...Palja trci kontre pa ubija.Dalje,dvojka ponekad moze da igra i pleja,krilo to nije u stanju ako isti nije Bodiroga..fizicar ::Grba je u emisiji kod Tegija rekao da se najjasnije vidi razlika izmedju beka i krila kod trcanja u kontru. Voleo bih da ovo neko objasni.
Poslednji put izmenio Danny Trejo dana Pon 28 Feb 2011 - 4:16, izmenio ukupno 2 puta
Danny Trejo- šesti igrač
Ako izuzetci potvrđuju pravilo onda Lučić, Veseli i Gist jesu krilni igrači, ali i igrači koji najčešće završavaju kontre, a Boga mi su i dovoljno brzi, ili brži od većeg dela ostatka tima.
2bad4u- prva petorka
Pa da zato sto u kontri trce uz aut liniju,ukrstaju u zadnjoj cetvrtini i bam.Kazem,Palja je najbolji primer.U kontri i polukontri je bio car.Nervira me kod Veselog to sto u kontri tezi preskakanju umesto zaobilazenju igraca.Nema on Paspaljevu tehniku .Ipak ako se igrac u odbrani ne postavi pre nego sto Veseli dotrci do posta,nebitno da li je sa strane zone 6 ili 4,ovaj ce ga preleteti
EDIT:Ja sam na kosarka.rs,svojevremeno obrazlagao zasto je Gist vise krilo nego cetvorka.U medjuvremenu je neke stvari promenio ali neke stvari jos uvek stoje.Veseli je poceo da spusta loptu na parket,protiv Siene je u porazu uradio par zanimljiv stvari.Bas zbog losijeg suta sam mislio da od Veselog krilo nikada nece biti,kad ono ,sve bolji i bolji.Lucic je bas krilo,muci se kada je na cetvorci.
EDIT:Ja sam na kosarka.rs,svojevremeno obrazlagao zasto je Gist vise krilo nego cetvorka.U medjuvremenu je neke stvari promenio ali neke stvari jos uvek stoje.Veseli je poceo da spusta loptu na parket,protiv Siene je u porazu uradio par zanimljiv stvari.Bas zbog losijeg suta sam mislio da od Veselog krilo nikada nece biti,kad ono ,sve bolji i bolji.Lucic je bas krilo,muci se kada je na cetvorci.
Danny Trejo- šesti igrač
Za Gista je najbolje da se opredeli za Evropsku kosarku. On nema sansi da prodje u NBA. U evroligi moze da igra.
Za Lucica se apsolutno slazem. Za njega je ovo izgubljena sezona na cetvorci. On je visok 202cm. Da je visok 206cm igranje cetvorke bi mu nesto i znacilo.
Bas zbog tako nekih stvari i kazem da je Paspalj najbolja trojka koja je ikad igrala u Partizanu. Covek visok 206cm u ono vreme je kao danas 210cm. Ali puno bolja tehnika vodjenja i bolji sut daju \mu prednost u odnosu na Veselija koji samo ima bolje fizikalije.
@airslavkan
Verujem da je od skora. Preuzeo sam to sa kosarka.rs. Tamo je nedavno objavljeno.
Za Lucica se apsolutno slazem. Za njega je ovo izgubljena sezona na cetvorci. On je visok 202cm. Da je visok 206cm igranje cetvorke bi mu nesto i znacilo.
Bas zbog tako nekih stvari i kazem da je Paspalj najbolja trojka koja je ikad igrala u Partizanu. Covek visok 206cm u ono vreme je kao danas 210cm. Ali puno bolja tehnika vodjenja i bolji sut daju \mu prednost u odnosu na Veselija koji samo ima bolje fizikalije.
@airslavkan
Verujem da je od skora. Preuzeo sam to sa kosarka.rs. Tamo je nedavno objavljeno.
fizicar- prva petorka
kada sa uzme specifičan sticaj okolnosti, ova sezona je pun pogodak za Vladimira Lučića. Zbog dolaska reprezentativca Milosavljevića i nedodirljivog statusa Veselog, Lučić ove sezone nikako nije mogao dobiti priliku na poziciji 3.
Ja mislim da je on već bio viđen "u kanti za smeće", kao ne mali broj igrača zadnjih godina koji su utakmice gledali sa Tegijem iza koša (Riznić, Trikić, Đurković...). S te strane, nesnalaženje Đekića u KKP ima i svoju svjetliju stranu, otkriven je Lučić. Za sada na poziciji 4, prinudno, a od naredne godine na svojoj prirodnoj poziciji, ako Bog da i kao starter (a Draganče rezerva).
Inače, da se vratim na temu, odlično je što ste se sjetili Paspaljevih kontri. Gledajući tekme Partizana iz 80-ih, jasno se vidi da on polovinu trčanja radi u autu , što je fenomenalna stvar. Tako pri ulasku u teren i sasjecanju kretnje prema košu ima bolji ugao, i zaista je teško braniti takvu kontru, pogotovo ako je i plej školski "vuče", a Sale i Željko Bogu fala nisu imali problema sa tim.
Jedna od omiljenih stvari u Sašinim kontrama je i čuveno naskakanje na 3m i koša i završavanje. Primjer, vuče kontru 3 na 2 i defanzivci se kao iskusno štekaju i čekaju na 2m ispred table eventualni pas i igrače sa strana. Jedan od omiljenih mi poteza u toj situaciji je da plej iskulira pas i naskoči sam na šut... Sale to nije ni promašivao (tako je Argentinu ubio u 2p. četvrtfinala SP 98)... To je jedna od stvarčica koja npr. fali Bou da bude najbolji plej u Evropi... jako siromašan šut sa poludistance, a pogotovo iz punog trka ... Da nije toga, bio bi živa zvijer... A i ovako je među Top 3...
Ja mislim da je on već bio viđen "u kanti za smeće", kao ne mali broj igrača zadnjih godina koji su utakmice gledali sa Tegijem iza koša (Riznić, Trikić, Đurković...). S te strane, nesnalaženje Đekića u KKP ima i svoju svjetliju stranu, otkriven je Lučić. Za sada na poziciji 4, prinudno, a od naredne godine na svojoj prirodnoj poziciji, ako Bog da i kao starter (a Draganče rezerva).
Inače, da se vratim na temu, odlično je što ste se sjetili Paspaljevih kontri. Gledajući tekme Partizana iz 80-ih, jasno se vidi da on polovinu trčanja radi u autu , što je fenomenalna stvar. Tako pri ulasku u teren i sasjecanju kretnje prema košu ima bolji ugao, i zaista je teško braniti takvu kontru, pogotovo ako je i plej školski "vuče", a Sale i Željko Bogu fala nisu imali problema sa tim.
Jedna od omiljenih stvari u Sašinim kontrama je i čuveno naskakanje na 3m i koša i završavanje. Primjer, vuče kontru 3 na 2 i defanzivci se kao iskusno štekaju i čekaju na 2m ispred table eventualni pas i igrače sa strana. Jedan od omiljenih mi poteza u toj situaciji je da plej iskulira pas i naskoči sam na šut... Sale to nije ni promašivao (tako je Argentinu ubio u 2p. četvrtfinala SP 98)... To je jedna od stvarčica koja npr. fali Bou da bude najbolji plej u Evropi... jako siromašan šut sa poludistance, a pogotovo iz punog trka ... Da nije toga, bio bi živa zvijer... A i ovako je među Top 3...
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Kad je vec drex pomenuo sut sa poludistance...
Gledao sam sinoc onu utakmicu Cibona-Partizan iz 1988. i stvar koja mi je vidno uala u oci je upravo to zavrsavanje sa zadrskom sa polu-distance. Danas to veoma mali broj igraca koristi, uglavnom svi ili pucaju za tri ili zavrsavaju do kosa. Steta, mislim da je ovo potez koji mnogo toga moze da resi i u modernoj kosarci. Pogotovu ako ga koriste (uslovno receno) nizi igraci, koji pod tablom mogu da ocekuju samo bananu. Stoga, logican zakljucak je da je to upravo potez kosarksaskih velemajstora, momaka koji igraju kosarku glavom, a ne samo loptom i misicima...
Inace, kad vec spomenuh tu utakmicu, koliko Djoleta boli kura* da igra odbranu, to nije normalno .
Gledao sam sinoc onu utakmicu Cibona-Partizan iz 1988. i stvar koja mi je vidno uala u oci je upravo to zavrsavanje sa zadrskom sa polu-distance. Danas to veoma mali broj igraca koristi, uglavnom svi ili pucaju za tri ili zavrsavaju do kosa. Steta, mislim da je ovo potez koji mnogo toga moze da resi i u modernoj kosarci. Pogotovu ako ga koriste (uslovno receno) nizi igraci, koji pod tablom mogu da ocekuju samo bananu. Stoga, logican zakljucak je da je to upravo potez kosarksaskih velemajstora, momaka koji igraju kosarku glavom, a ne samo loptom i misicima...
Inace, kad vec spomenuh tu utakmicu, koliko Djoleta boli kura* da igra odbranu, to nije normalno .
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
wolfvaga ::Kad je vec drex pomenuo sut sa poludistance...
Jbg. bio je mlad tada
fizicar- prva petorka
Kurtis definitivno ostaje i za mesec mart. To bi bilo to sto se tice njega
Sergej- mvp
Kolika je njegova plata?
fizicar- prva petorka
Izadje oko 30 000$ sa troskovima.
Sergej- mvp
Sergej ::Kurtis definitivno ostaje i za mesec mart. To bi bilo to sto se tice njega
Ja mislim da ćemo pokušati za Superligu da dovedemo novog pleja, pa bi u tom slučaju Kurta bio otpušten, za sada nemamo rešenja. Mada, možda se Kurta popravi, bio je vezao nekoliko dobrih partija, pa opet stao i javna je tajna da su naši nezadovoljni njime. Samo i dalje ne razumem da niko iz kluba ne stavlja i Džavaija u "isti koš" sa Džerelsom (Toša je pričao o Kurti samo), kada je aboridžin možda i više zaslužio otkaz...
KKP- prva petorka
- Datum upisa : 13.10.2010
Godina : 37
Strana 16 od 40 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Similar topics
» KK Partizan 2010/2011 - 5. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 7. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 2. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 3. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 1. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 7. deo
» KK Partizan 2010/2011 - 2. deo