NBA liga 2010/2011 - 3. deo
+35
Novica-Ubica
lazarminator
sarajlija
expert
wolfvaga
Dule Kecman
Tazz
slobokv83
superhik
Everton
Danny Trejo
Markos
Ray Allen
mlekadzija
Zemljoradnik
Gencha
familija
fizicar
bigZ
Bodi Bond
Junglezburn
Psycho
drexler
blagoje
markoo
Imperator
Koleman
Macijauskas
Anti-RTS
dane
Talicni Tom
Mark Madsen
Mihael
Nolle
ZuLuofVozdovac
39 posters
:: Arhiva :: Lige i kupovi
Strana 15 od 36
Strana 15 od 36 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 25 ... 36
Re: NBA liga 2010/2011 - 3. deo
Mozda, ali prvo mora da nauci levi dvokorak.
Ray Allen- prva petorka
- Datum upisa : 03.10.2010
drex slažem se, ali nije za NBA, vidi se da će mali biti opasan. Još jedna sezona NLB-a i EL u Ciboni, i glat može da igra ozboljnu ulogu u nekoj ozbiljnoj Španskoj ekipi, voleo bih da ga vidim pod palicom nekog trenera iz regona Pešić, Spahija, Repeša, Trifunović, Perasović, Ivanović...
da ne idemo u off
Zubčić je već NBA kalibar, pre svega zbog fizičkih predispozicija !
da ne idemo u off
Zubčić je već NBA kalibar, pre svega zbog fizičkih predispozicija !
Nolle- mvp
danas počinje druga runda. Čikago igra sa Atlantom. Svo vrijeme trajanje serije sa Pejsersima sam ćutao, jer sam želio neki rezime napisati po završetku. Kako se Blagoje ne javlja već neko vreme ( ), ajde, mogao bih nešto reći o voljenom klubu ("iz Čikaga moji, znaš ti dobro koji", što bi rekao Baja Mali Knindža ).
Eto, vlada neko generalno mišljenje da se Čikago mučio sa Indijanom. Jeste, a i nije. Jednostavno, teško je očekivati da Bulsi dominiraju nad nekom ekipom. Uzmimo primjer Partizana iz prošle godine, kada vidite da je to F4 ekipa, pomisliće te da bi morao u Pioniru da tuče Orlean ili Marusi minimum 15-ak razlike. A znamo svi kako to Partizan riješava, mučno, sporo, polako... Mislim da je tako i sa Bulsima. Jednostavno, to je neki forte ekipa koje svoju igru baziraju na jakoj odbrani, ako su tukli Lebrona i Vejda u Majamiju, ne znače da će u narednoj tekmi nabiti Minesotu "stoka" razlikom. Bilo je gusto sa Pejsersima, ali ja nisam dovodio u pitanje prolazak dalje.
E sad, naredna tačka, Karlos Buzer. Kada je ljetos potpisao, ja sam bio zadovoljan jer smo dobili odličnog igrača, i mogu se pohvaliti da sam odmah predvidio njegov dobar balans u igri sa Noom. Jednostavno, nakon dugo godina Čikago je dobio centarski tandem. Pokušavalo se sa svim i svačim, tornjevi blizanci sa drafta 2001. (Čendler i Kari), potpisivanje Bena Valasa u dijelu karijere kad mu je počeo pucati kurac za košarkom, pokušaj reinkarnacije Šona Kempa preko Tajrusa Tomasa, prelazno riješenje tipa Bred Miler... Sve u svemu - muka. S te strane, dolazak Buzera mi se svidio kao dugoročno riješenje.
E sad, ja vrlo dobro znam prošlost Buzera. Nadmen igrač, prestižna Djukova klasa, strašan talenat, loša glava... Počeo je u Klivlendu, sačekao je dolazak LeBrona, bio je projektovan da sa Kingom čini veliki tandem Kavsa, ali je po isteku ruki ugovora pobjegao u Jutu sa šaku (miliona) dolara više, iako se obećao Kavsima. U Juti, tako-tako... 20+10 prosjeci, redovna učešća u plej ofu sa Deronom, Mehmetom i Kirilenkom, ali uvijek je falilo "ono nešto" za neki veći iskorak. E sad, kolumnisti, insajderi i navijači Džeza su često njega navodili kao "to nešto". Jednostavno, Buzer je čovjek koji nema herca, fali kad se lomi tekma, često se povlači u sebe, pod velikim je uticajem svoje žene (koja je puno starija od njega), i uopšteno, nije neki bitan faktor za timsku hemiju.
Sve sam ja to znao prije dolaska u Čikago, ali kontam, jebeš ga, dobio je dobar ugovor, dolazi u dobru ekipu, nakon godina provedenih u dva najdosadnija grada u Americi dolazi u metropolu, valjda će se trgnuti. Uostalom, bazično gledano, radi se o odličnom košarkašu, po građi jako sličan Poštaru, mislim da ima najšira ramena od svih PF-ova u NBA, odlična leđna tehnika, solidan šut spolja, odbrana kriminalno loša, ali Noa će ga krpiti... Sezonu je odslužio solidno, ispovređivao je svaki jebeni prst koji ima, tražio se u formi i u Tibsovim odbrambenim šemama. Ali, kovelim, u plej ofu će proigrati, pa majku mu jebem, nisu mu tolike pare dali za 11p. u prosjeku?!
Oće kurac! U plej ofu je odigrao najgoru košarku u karijeri . Razmontirao ga je jebeni Psajko T, buljavi bijeli sophmore koga je po svim zakonima i pravilima morao strpati u džep. U napadu NIŠTA! Gotovo je, izgubio sam strpljenje - dakle, sad zvanično, for the record, DOVOĐENJE KARLOSA BUZERA JE LOŠ POTEZ. Nevjerovatno koliko smo imali sreće dovođenjem Tibodoa i ovom igračkom eksplozijom Rouza, ali toliko i nesreće sa ovom pičketinom. Evo liste svih PF-ova koji su bolji od njega (Oldridž, Garnet, Dirk, Zibo, Pau, Odom, Skola, Boš, Amare, Barnjani, Lav, Horford, Hamfriz, Vest, Lendri, Grifin, Li, Džeferson, Milsep i još neko vjerovatno). I sad vi vidite koliko je teško Čikagu da napada veliki rezultat sa takvim šrafom u ekipi. Ispizdio sam načisto . Nadam se da ću kao i obično ispasti smješan te da igrači koje kritikujem naprasno polude, čisto da pokažu kako nemam pojma o NBA .
Ide Atlanta, a ja sam neobično spokojan. Ne vidim šemu po kome bi nas mogli izbaciti. Jasno je kako su izbacili Orlando (ko živi od šuta, umire od šuta) ali ne vidim da tako mogu sa Čikagom. Mislim da će ih Bulsi pojesti u odbrani. Da bi dobila Čikago, Atlanta mora da ih zaustavi na npr. 80 poena, a mislim da Rouz to ne bi dopustio. Jedina šansa je možda da Kirk bude spreman pa da uštopuje Rouza, mada, koliko je i to realno. Vjerovatno će se odmicati i provocirati njegov šut, jer poziciono teško ga može čuvati. Kroford tek ne može. Znam da Mihael simpatiše ovu ekipu Hawksa , ali ja mislim da oni nemaju budućnost, nešto krupno moraju mijenjati.
Jednostavno, Bog nama svima daje šansu u životu. Atlanti je dao šansu 2005. godine kada su imali 2. pick. Zaebali su se i gotovo. Zamislite ovaj roster Atlante sa Deronom i Polom umjesto Marvina Vilijamsa... Pa može biti da bi im sad svi gledali u leđa. To je bila njihova šansa, propustili su - i gotovo. Taj jedan izbor često zna izmjeniti sudbinu cijele franšize, kao što imamo slučaj sa draftom 2007. koji je skrojio sudbine Portlanda i OKC-a.
Dakle, Bikovi vs. Sokolovi: 4-2, ovo 2 samo zato što će Horford izdominirati na Buzeru. Mada, čini mi se da će ovu seriju Atlanta igrati dugačije, nema više Dwighta, i nema potrebe za njegovim stoperima Zazom i Kolinsom. Mislim da će sad opet gurnuti Horforda na 5 i Vilijamsa u petorku.
Al sam udavio, u pičku materinu
Eto, vlada neko generalno mišljenje da se Čikago mučio sa Indijanom. Jeste, a i nije. Jednostavno, teško je očekivati da Bulsi dominiraju nad nekom ekipom. Uzmimo primjer Partizana iz prošle godine, kada vidite da je to F4 ekipa, pomisliće te da bi morao u Pioniru da tuče Orlean ili Marusi minimum 15-ak razlike. A znamo svi kako to Partizan riješava, mučno, sporo, polako... Mislim da je tako i sa Bulsima. Jednostavno, to je neki forte ekipa koje svoju igru baziraju na jakoj odbrani, ako su tukli Lebrona i Vejda u Majamiju, ne znače da će u narednoj tekmi nabiti Minesotu "stoka" razlikom. Bilo je gusto sa Pejsersima, ali ja nisam dovodio u pitanje prolazak dalje.
E sad, naredna tačka, Karlos Buzer. Kada je ljetos potpisao, ja sam bio zadovoljan jer smo dobili odličnog igrača, i mogu se pohvaliti da sam odmah predvidio njegov dobar balans u igri sa Noom. Jednostavno, nakon dugo godina Čikago je dobio centarski tandem. Pokušavalo se sa svim i svačim, tornjevi blizanci sa drafta 2001. (Čendler i Kari), potpisivanje Bena Valasa u dijelu karijere kad mu je počeo pucati kurac za košarkom, pokušaj reinkarnacije Šona Kempa preko Tajrusa Tomasa, prelazno riješenje tipa Bred Miler... Sve u svemu - muka. S te strane, dolazak Buzera mi se svidio kao dugoročno riješenje.
E sad, ja vrlo dobro znam prošlost Buzera. Nadmen igrač, prestižna Djukova klasa, strašan talenat, loša glava... Počeo je u Klivlendu, sačekao je dolazak LeBrona, bio je projektovan da sa Kingom čini veliki tandem Kavsa, ali je po isteku ruki ugovora pobjegao u Jutu sa šaku (miliona) dolara više, iako se obećao Kavsima. U Juti, tako-tako... 20+10 prosjeci, redovna učešća u plej ofu sa Deronom, Mehmetom i Kirilenkom, ali uvijek je falilo "ono nešto" za neki veći iskorak. E sad, kolumnisti, insajderi i navijači Džeza su često njega navodili kao "to nešto". Jednostavno, Buzer je čovjek koji nema herca, fali kad se lomi tekma, često se povlači u sebe, pod velikim je uticajem svoje žene (koja je puno starija od njega), i uopšteno, nije neki bitan faktor za timsku hemiju.
Sve sam ja to znao prije dolaska u Čikago, ali kontam, jebeš ga, dobio je dobar ugovor, dolazi u dobru ekipu, nakon godina provedenih u dva najdosadnija grada u Americi dolazi u metropolu, valjda će se trgnuti. Uostalom, bazično gledano, radi se o odličnom košarkašu, po građi jako sličan Poštaru, mislim da ima najšira ramena od svih PF-ova u NBA, odlična leđna tehnika, solidan šut spolja, odbrana kriminalno loša, ali Noa će ga krpiti... Sezonu je odslužio solidno, ispovređivao je svaki jebeni prst koji ima, tražio se u formi i u Tibsovim odbrambenim šemama. Ali, kovelim, u plej ofu će proigrati, pa majku mu jebem, nisu mu tolike pare dali za 11p. u prosjeku?!
Oće kurac! U plej ofu je odigrao najgoru košarku u karijeri . Razmontirao ga je jebeni Psajko T, buljavi bijeli sophmore koga je po svim zakonima i pravilima morao strpati u džep. U napadu NIŠTA! Gotovo je, izgubio sam strpljenje - dakle, sad zvanično, for the record, DOVOĐENJE KARLOSA BUZERA JE LOŠ POTEZ. Nevjerovatno koliko smo imali sreće dovođenjem Tibodoa i ovom igračkom eksplozijom Rouza, ali toliko i nesreće sa ovom pičketinom. Evo liste svih PF-ova koji su bolji od njega (Oldridž, Garnet, Dirk, Zibo, Pau, Odom, Skola, Boš, Amare, Barnjani, Lav, Horford, Hamfriz, Vest, Lendri, Grifin, Li, Džeferson, Milsep i još neko vjerovatno). I sad vi vidite koliko je teško Čikagu da napada veliki rezultat sa takvim šrafom u ekipi. Ispizdio sam načisto . Nadam se da ću kao i obično ispasti smješan te da igrači koje kritikujem naprasno polude, čisto da pokažu kako nemam pojma o NBA .
Ide Atlanta, a ja sam neobično spokojan. Ne vidim šemu po kome bi nas mogli izbaciti. Jasno je kako su izbacili Orlando (ko živi od šuta, umire od šuta) ali ne vidim da tako mogu sa Čikagom. Mislim da će ih Bulsi pojesti u odbrani. Da bi dobila Čikago, Atlanta mora da ih zaustavi na npr. 80 poena, a mislim da Rouz to ne bi dopustio. Jedina šansa je možda da Kirk bude spreman pa da uštopuje Rouza, mada, koliko je i to realno. Vjerovatno će se odmicati i provocirati njegov šut, jer poziciono teško ga može čuvati. Kroford tek ne može. Znam da Mihael simpatiše ovu ekipu Hawksa , ali ja mislim da oni nemaju budućnost, nešto krupno moraju mijenjati.
Jednostavno, Bog nama svima daje šansu u životu. Atlanti je dao šansu 2005. godine kada su imali 2. pick. Zaebali su se i gotovo. Zamislite ovaj roster Atlante sa Deronom i Polom umjesto Marvina Vilijamsa... Pa može biti da bi im sad svi gledali u leđa. To je bila njihova šansa, propustili su - i gotovo. Taj jedan izbor često zna izmjeniti sudbinu cijele franšize, kao što imamo slučaj sa draftom 2007. koji je skrojio sudbine Portlanda i OKC-a.
Dakle, Bikovi vs. Sokolovi: 4-2, ovo 2 samo zato što će Horford izdominirati na Buzeru. Mada, čini mi se da će ovu seriju Atlanta igrati dugačije, nema više Dwighta, i nema potrebe za njegovim stoperima Zazom i Kolinsom. Mislim da će sad opet gurnuti Horforda na 5 i Vilijamsa u petorku.
Al sam udavio, u pičku materinu
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38
čestitke za post, inače zbog ispadanja SA, ako Majami dođe do finala, oni će imati prednost domaćeg terena u odnosu na sve ekipe sa Zapada
Nolle- mvp
Drex, sjajan post... Samo nesto da te ispravim, daleko od toga da ja simpatisem ekipu Atlante, cak sam rekao da ih uopste ne volim, jedini igrac kog volim je Horford i donekle Hajnrih i to je to... Dzonsona uopste ne volim... Ja sam o Atlanti dosta pidao samo zato sto sam mislio da ce izbaciti Orlando, uopste ne mislim da ce Atlanta izbaciti Cikago, potpuno se slazem se tobom, ne vidim kako bi mogli da ih dobiju, 1 ili 2 utakmice sigurno ali vise tesko, jedino ako Dzo krene da pogadja kao lud... Ono sto sigurno ocekujem jesu odlicne partije Horforda koji ce sada sigurno biti jos bolji nego u prvoj rundi...
Moje prognoze su i prolazak Bostona koji bi veceras mogao i da dobije odmah, prolazak Lejkersa i Prolazak Oklahome, mislim da ce Oklahomi proci najlakse od svi ucesnika...
Moje prognoze su i prolazak Bostona koji bi veceras mogao i da dobije odmah, prolazak Lejkersa i Prolazak Oklahome, mislim da ce Oklahomi proci najlakse od svi ucesnika...
Mihael- mvp
Godina : 37
Tako je, neka padne Oklahoma, tako im i treba, ne verujem da bi Gasol Krleta ovako urnisao, eto im smesni Perkins... E moj Bruksu,dok si ti trener, nece Oklahoma nikad videti titule...
Mihael- mvp
I dok im je plej Vestbruk.
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Ovo je žalosno... OKC bi bolje prošao sa Perom Božićem na pleju
drexler- mvp
James Jones lady's and gent's !!! LeBrick napokon dao s distance... Bosh bolje da nije igrao... Koliko jadno Majami izgleda ofanzivno na niskom postu.
Nolle- mvp
Nolle gdje ti je Vejd. Strašno.
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
Wade ne treba da se spominje, ali za mene je za sada men of the moment JJ
Nolle- mvp
O'Nil i Dejvis veze nemaju. Ja sam se uključio u drugom poluvremenu, je l' Krle igrao koji minut? Ne znam što mu Rivers ne daje šansu pored ove dvojice balvana, gore od njih ne može da odigra.
Anti-RTS- prva petorka
- Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 35
Krle je svojih 5 minuta u prvom poluvremenu odradio jako dobro, Boston je ocajno uradio posao sa Dzonsom iako se zna da covek samo trojke sutira, a on je svih 6 sutnuo sam... Ne znam, da sam ja trener, ja ne bi dao da igrac koji ga cua uopste pokusava da udvoji nekog drugog ili da ga ne prati, ovo sto sam veceras video je stvarno sramotno...
Mihael- mvp
Boston jako slab, a mislim da Majami teško može bolje od ovoga.
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Mislim da Boston nema igraca koji ce uneti neku energiju sa klupe, kao sto je to prosle sezone bio Toni Alen, a ranije Edi Haus, ili kao sto je to danas bio Dzons u Majamiju.
Gencha- šesti igrač
- Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 35
drexler :: Kako se Blagoje ne javlja već neko vreme ( ), ajde, mogao bih nešto reći o voljenom klubu ("iz Čikaga moji, znaš ti dobro koji", što bi rekao Baja Mali Knindža ).
Кад немам ништа паметно да кажем, боље да ћутим. Иначе, немам шта да додам на твој пост. Можда још само да подвучем ону паралелу Булси- Партизан, то су врло слични системи- одбрана и само одбрана, скакачка доминација, физички јаки играчи, чак је и идеја са довођењем Бузера и успостављањем унутрашње игре подударна са оним што је основ Партизанове игра у нападу годинама (дотични је чак и добро почео са 20+10 просецима док се није поново повредио). На крају се ипак све своди шта ће Роуз да уради, можда то Тибодо није планирао, али.. Мислим, о чему ми причамо када њега удвајају на центру !? Не удвајају га зато што је калибар Џејмса, Кобија, Вејда, Дурента већ зато што знају да остали неће ништа да ураде. А ослањати се на шут Денга и Боганса врло је назахвално а да било ко од спољних играча сам себи искреира шут је нешто што не постоји као опција. Чак и Корвер иако је јебено добар шутер мора да прими један или узастопне блокове и тек онда се диже. Кад сам већ код Корвера мислим да се на примеру његове минутаже можда и најбоље огледа "дефанзивна тактика" (фудбалским речником) коју форсира Тибодо, изјаве после победа резултатима типа 85-80 да није задовољан одбраном су ипак посебна категорија. Корвер уопште не улази у игру у првој и трећој четвртини, својих 18-20 минута добија у другој и четвртој и то је комромис који Тибодо мора да прихвати зарад било каквог другог оружја у нападу у тим преломним треницима на уштрб Ештонове исподпросечне одбране. Не, повлачим реч- ту је Бузер, те Корвер ипак делује као сасвим пристојан дефанзивац. Мислим да Тибодо лично преферира Ронија Бруера, али џаба кад тај добри момак не можа да погоди ништа што је даље на 5м од коша. Генерално, врло ружна кошарка са мучењем у нападу, на мали број поена, где је искакање из система дозвољено само једном играчу.
Дакле, на крају испада овако: Денг, тај трапави Суданац и тренеров љубимац, који није могао да састави сезону без повреде све до ове је постао iron man, човек који је 4. по минутажи у лиги, који није пропустио нити једну утакмицу, који данас може да погоди тројку , али и даље није убацио константност међу своје квалитете (никад и неће). Опет, његов уговор који је сматран изразито лошим је одједном постао сјајан доласком Бузера према је коме је господин Дрекслер био коректан. Додуше, Карлоса Бузера противнички играчи и тренери и даље сматрају реалном опасношћу по свој кош те и даље обраћају пажњу на њега (човек уме да извуче и понеко удвајање од стране одбране) па испада да није бескористан. И није, али није ни за 15 милиона по сезони. Има ту репутацију које је стекао претходних година као и школску игру која се не заснива на атлетским способностима (супротан пример Стодемајер и његова колена,повреде генерално и уговор тежак неких 22-23 мил, ево и у овом плеј-оф је био полузрдав баш кад је свом тиму највише требао а целе сезоне је био спреман) тако да се надам да ће Карлос успети да одржи какав-такав ниво кроз наредне године. Треба бити искрен и рећи да је добрим делом Дерон Вилијамс од Бузера направио играча и да је овај много изгубио од када нема са киме да игра PnR јер Роуз то једноставно не ради, мислим врти он PnR али не иде асистенција него сам продире до коша. Ту сад долазимо до Роуза за кога можете рећи да није прави плејмејкер, да не уме да разигра, да је диваљ, али јебига као неко ко је одгледао 60+ утакмица тврдим да без њега овај тим је на граници плеј-офа, ту негде са `Вокијем и Шарлотом. Момак једноставно није одбрањив, ове сезоне је два најбоља плеја лиге Пола и Вилијамса у директим дуелима понизио. И колико год да уме да забрља са селекцијом шута, посебно непотребним фосрирањем за три, мени на исто му дође да ли ће он омашати флоутер са 4,5 метра или Боганс бацити циглу. А опет већину важних шутева ове године је погодио и ту јесте добар. Од Атланте очекујем да му оставе шут за три или да га удвајају на 10 метара где овај лик са мог аватара треба да одигра важну улогу. Жоаким Ноа је неко које је за своју висину добар ball handler и врло је важно да он у ситуацијама када Роуза удвајају а где он у 90% ситуација добија лопту исту на време и добро дистибуира или сам заврши до коша. Те ситуације једноставно морају да се претворе у лаке поене или ће бити проблема. Шта још рећи, па ништа- и док би Чикаго требало да прође Атланту, у финалу конференције ће већ бити друга песма и ту су Мајами/Бостон фаворити. Али, као што раније споменух - то је ситуација која њима одговара и они боље играју против најјачих тимова.
Хм, да- апсолутно ништа нисам имао да додам.
blagoje- prva petorka
- Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39
Пропустих данашње мечеве, гледам сад између Бостона и Мајамија је било баш прљаво, ако је овако било у првом мечу до краја ће се побити... Када видим да поред имена Глен Дејвис у +/- статистици стоји -21, када видим да је Крле играо 5 минута, помислим ма нека испадну, ако прођу само ће испасти да је приступ тренера био исправан, а сви виде да није.
Мемфис опет пријатно изненадио. Моја пуна подршка том тиму, боре се стварно ко лавови
А што се Вестбрука тиче, па ја то причам целе сезоне... Плеј који има највише шутева у тиму а игра у истој екипи са Кевином Дјурентом. Плеј који има више скокова (8) него асистенција (6). Плеј који има више изгубљених лопти (7) него асистенција (6)
Елем пошто видех да је начета прича о Чикагу и Атланти. Ја сам за Атланту. Немам ништа против Чикага, нарочито сам навијао за њих прошле године, сећам се да су под ДелНегровим вођством пружили достојан отпор Кливленду. Ипак, што се мене тиче Чикаго игра јако ружну кошарку. Притом уопште не мислим да је њихова кошарка ружна јер је доста дефанзивна, напротив ја сам увек навијао за такве тимове, Не смета ми ни што играју на мали број поена, већ ми смета што су им напади много ружни, силеџијски, стил игре који гаји Роуз за мене је ''no brain'', стога ћу навијати за Атланту. Мислим да су шансе за пролаз 85-15 у корист Чикага, имају домаћи терен а сви знамо да они ту тешко губе... Једину шансу Атланте видим у томе да њихове спољне играче крене шут, онда Чикаго нема чиме да одговори на игру на много поена...
Мемфис опет пријатно изненадио. Моја пуна подршка том тиму, боре се стварно ко лавови
А што се Вестбрука тиче, па ја то причам целе сезоне... Плеј који има највише шутева у тиму а игра у истој екипи са Кевином Дјурентом. Плеј који има више скокова (8) него асистенција (6). Плеј који има више изгубљених лопти (7) него асистенција (6)
Елем пошто видех да је начета прича о Чикагу и Атланти. Ја сам за Атланту. Немам ништа против Чикага, нарочито сам навијао за њих прошле године, сећам се да су под ДелНегровим вођством пружили достојан отпор Кливленду. Ипак, што се мене тиче Чикаго игра јако ружну кошарку. Притом уопште не мислим да је њихова кошарка ружна јер је доста дефанзивна, напротив ја сам увек навијао за такве тимове, Не смета ми ни што играју на мали број поена, већ ми смета што су им напади много ружни, силеџијски, стил игре који гаји Роуз за мене је ''no brain'', стога ћу навијати за Атланту. Мислим да су шансе за пролаз 85-15 у корист Чикага, имају домаћи терен а сви знамо да они ту тешко губе... Једину шансу Атланте видим у томе да њихове спољне играче крене шут, онда Чикаго нема чиме да одговори на игру на много поена...
ZuLuofVozdovac- mvp
Noćas nisam pri internetu, ko bude gledao, neka piše detaljne izvještaje.
drexler- mvp
Satnica za Lejkersi-Dalas po nasem vremenu ?Po njihovom vremenu je u 4.30 a u programskoj semi pise da NBA live pocinje u 3.15h.....
Danny Trejo- šesti igrač
- Datum upisa : 30.01.2011
То је по нашем времену 4.30. Код њих је то 22.30 по источном времену, а одузми чини ми се 3 сата па ћеш добити које је то време у ЛА
ZuLuofVozdovac- mvp
Lepo ja rece, Atlanta moze da dobije samo uz napaljenog Dzonsona a veceras je bio stvarno neverovatan...
Mihael- mvp
Па добро, био је он расположен и стварно му треба одати признање, али нису добили само због њега... Мислим да је Атланта била боља у свим елементима игре.
Почнимо од одбране - Дерек Роуз није извео ниједно слободно бацање! Ово је први пут у животу да видим да није шутнуо бацање. То не може да буде случајност, то је очигледно дефнзивна тактика Атланте која се показала јако добром. Друго видео си да је његов чувар удаљен увек корак од њега, буквално му допушта шут за 3. Удвајање иде увек када приђе кошу ближе од 6 метара. Колико ће се та тактика показати исправном до крај серије видећемо али на овом мечу је уродила плодом. Врло је једноставна, пуштају му дакле шут за 3 и он је на овом мечу сам ко дух шутнуо 7 пута и погодио 2 пута, кад крене на улаз скупе око њега али без икаквог контакта па нека шутне на кош, сигурно му је мањи проценат из игре него са линије пенала... И сада би сви рекли - па то је бар једноставно решити, само повратни пас, али управо ту се види да је он најслабији у асистирању... Имао је вечерас 10 асистенција, али да су нпр Стива Неша чували на тај начин (скупљају на њега али без контакта) имао би 70 асистенција...
Друга Роузова грешка је што кад се ломило, неких 7-8 минуа пред крај меча је почео да се понаша као Џордан и да он ту нешто паламуди решава, јесте дао 2 коша везана али је после тога 5 пута промашио, а Луол Денг је одиграо сјајно прве три четвртине а у четвртој је ако се не варам једном шутнуо на кош... То је донекле и одговорност плејмејкера који не само да га није раигравао, него је сам узимао скоро све шутеве...
А тренер Атланте сваки тајмаут је само говорио следеће: вршите добру селекцију шута... и они су то и радили, из чињенице да је Хорфорд на целом мечу шутнуо само 7 пута показује колико су сви показивали одговорност према игри и нису се испуцавали (можда је Смит мало дивљао на почетку али се после и он смирио). Џонсон је добро шутирао зато што се није испуцавао, а и сами знате у неким нормалним условима током сезоне да њега када крене ту више нико не добије лопту до краја меча. А и Крофорд је дао доста важних поена у финишу, док је Џонсон поред једне важне тројке на крају најважнију улогу имао у томе да одржи Атланту у трећој кад је Чикаго озбиљно припретио.
Међутим за мене је најгенијалнији потез убацивање Пачулије на почетку четврте, а човек је на мечу одиграо укупно 50 секунди пре тога... И он ухвати 2 ненормално важне лопте у нападу и претвори их у поене... Ипак, статистка не мож да покаже да је Атланта ипак играла бољи и течнији напад од Чикага, лопта се боље кретала, играчи без лопте су добро укрштали па су после успевали да остваре боље позиције из мисмечева, а бољи проценти шута су онда били само последица боље игре и бољих позиција које су из ње настајале. А да ли ће Атланта тако добро играти и у наредним мечевима видећемо.
Почнимо од одбране - Дерек Роуз није извео ниједно слободно бацање! Ово је први пут у животу да видим да није шутнуо бацање. То не може да буде случајност, то је очигледно дефнзивна тактика Атланте која се показала јако добром. Друго видео си да је његов чувар удаљен увек корак од њега, буквално му допушта шут за 3. Удвајање иде увек када приђе кошу ближе од 6 метара. Колико ће се та тактика показати исправном до крај серије видећемо али на овом мечу је уродила плодом. Врло је једноставна, пуштају му дакле шут за 3 и он је на овом мечу сам ко дух шутнуо 7 пута и погодио 2 пута, кад крене на улаз скупе око њега али без икаквог контакта па нека шутне на кош, сигурно му је мањи проценат из игре него са линије пенала... И сада би сви рекли - па то је бар једноставно решити, само повратни пас, али управо ту се види да је он најслабији у асистирању... Имао је вечерас 10 асистенција, али да су нпр Стива Неша чували на тај начин (скупљају на њега али без контакта) имао би 70 асистенција...
Друга Роузова грешка је што кад се ломило, неких 7-8 минуа пред крај меча је почео да се понаша као Џордан и да он ту нешто паламуди решава, јесте дао 2 коша везана али је после тога 5 пута промашио, а Луол Денг је одиграо сјајно прве три четвртине а у четвртој је ако се не варам једном шутнуо на кош... То је донекле и одговорност плејмејкера који не само да га није раигравао, него је сам узимао скоро све шутеве...
А тренер Атланте сваки тајмаут је само говорио следеће: вршите добру селекцију шута... и они су то и радили, из чињенице да је Хорфорд на целом мечу шутнуо само 7 пута показује колико су сви показивали одговорност према игри и нису се испуцавали (можда је Смит мало дивљао на почетку али се после и он смирио). Џонсон је добро шутирао зато што се није испуцавао, а и сами знате у неким нормалним условима током сезоне да њега када крене ту више нико не добије лопту до краја меча. А и Крофорд је дао доста важних поена у финишу, док је Џонсон поред једне важне тројке на крају најважнију улогу имао у томе да одржи Атланту у трећој кад је Чикаго озбиљно припретио.
Међутим за мене је најгенијалнији потез убацивање Пачулије на почетку четврте, а човек је на мечу одиграо укупно 50 секунди пре тога... И он ухвати 2 ненормално важне лопте у нападу и претвори их у поене... Ипак, статистка не мож да покаже да је Атланта ипак играла бољи и течнији напад од Чикага, лопта се боље кретала, играчи без лопте су добро укрштали па су после успевали да остваре боље позиције из мисмечева, а бољи проценти шута су онда били само последица боље игре и бољих позиција које су из ње настајале. А да ли ће Атланта тако добро играти и у наредним мечевима видећемо.
ZuLuofVozdovac- mvp
Hvala na informaciji za vreme odigravanja meča.Šta reći za sudjenje posle prvog poluvremena.Postojao je faul Čendlera ali je pitaje da li bi se to sudilo Lejkersima.Čisto sumnjam u to.Poslednja tehnička Novickom je skandalozna.Baš nemaju stida sudije,mislim da je Dilejni dosudio tehničku.Tužno.
P.S...Barklijevo pravilo Kralj ,ali je Veber u pravu.Ono je lična Artesta.
P.S...Barklijevo pravilo Kralj ,ali je Veber u pravu.Ono je lična Artesta.
Danny Trejo- šesti igrač
- Datum upisa : 30.01.2011
Моје питање је: како не навијати против Лејкерса? Пошто вероватно (сем тебе) ово остали форумаши не гледају, да кажем да Дени и ја мислимо на ситуациј у у којој се прво свирају 3 слободна бацања за лејкерсе после шута Одома са пола терена 0.7 стотинки до краја полувремена!?! А после тога се даје техничка Новицком јер је гурао Артеста у скоку после последњег бацања... ОМГ. И у секунди се јако добро полувреме Даласа у којем су до минут пред крај константно водили претвори у огроман заостатак....
Ипак мислим да је Карлај направио пар грешака пре свега у томе што је превише оптеретио Новицког у првом полувремену, он је у годинама човек ако 20 минута игра прво полувреме позлиће му у другом.. Друго шта је Тери имао да дира по руци Одома док овај шутира са пола терена... Јесте да се то не свира али јебига испао је много глуп. И на крају морам да кажем да ми се не свиђа што Новицки у нападу види само Кида, кад би дао неку повратну Пеђи овај би их поцепао. Овако кад скупе на Новицком он врати Киду, па док овај дода следећем већ се сви врате на свог играча...
Ако је постојао играч против кога је Гасол могао коначно са се разигра то је Новицки.
Бар се Кјубан судијама најебао мајке...
Ипак мислим да је Карлај направио пар грешака пре свега у томе што је превише оптеретио Новицког у првом полувремену, он је у годинама човек ако 20 минута игра прво полувреме позлиће му у другом.. Друго шта је Тери имао да дира по руци Одома док овај шутира са пола терена... Јесте да се то не свира али јебига испао је много глуп. И на крају морам да кажем да ми се не свиђа што Новицки у нападу види само Кида, кад би дао неку повратну Пеђи овај би их поцепао. Овако кад скупе на Новицком он врати Киду, па док овај дода следећем већ се сви врате на свог играча...
Ако је постојао играч против кога је Гасол могао коначно са се разигра то је Новицки.
Бар се Кјубан судијама најебао мајке...
ZuLuofVozdovac- mvp
Strana 15 od 36 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 25 ... 36
Similar topics
» NBA liga 2010/2011 - 2. deo
» NBA liga 2010/2011 - 1. deo
» Španska ACB liga 2010/2011
» Grčka liga 2010/2011
» Košarkaška liga Srbije 2010/2011
» NBA liga 2010/2011 - 1. deo
» Španska ACB liga 2010/2011