Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NBA liga 2010/2011 - 3. deo

+35
Novica-Ubica
lazarminator
sarajlija
expert
wolfvaga
Dule Kecman
Tazz
slobokv83
superhik
Everton
Danny Trejo
Markos
Ray Allen
mlekadzija
Zemljoradnik
Gencha
familija
fizicar
bigZ
Bodi Bond
Junglezburn
Psycho
drexler
blagoje
markoo
Imperator
Koleman
Macijauskas
Anti-RTS
dane
Talicni Tom
Mark Madsen
Mihael
Nolle
ZuLuofVozdovac
39 posters

Strana 9 od 36 Prethodni  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 22 ... 36  Sledeći

Ići dole

NBA liga 2010/2011 - 3. deo - Page 9 Empty Re: NBA liga 2010/2011 - 3. deo

Počalji od blagoje Pet 15 Apr 2011 - 5:34

ZuLuOfVozdovac, не разумем што баш морамо само non-playoff тимове да анализирамо. Smile За разлику од овога bandwagon-era пре мене plez отпратио сам 60+ утамица Булса ове сезоне тако да нека сажета анализа није проблем. Може и подужа, али не верујем да би то ико хтео да чита.

Од ових што се нису пласирали у плје-оф, можда би могао мало Детроит да простудирам. Када сам пред почетак сезоне гледао саставе тимова видео сам Пистонсе као сигурне учеснике доигравања, онако чисто на квалитзет играча.
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Pet 15 Apr 2011 - 5:49

blagoje,

gledao sam i ja Pistonse, čisto da vidim kako im dođavola uspjeva da Bena Gordona načine prosječnim igračom. Meni je njegova današnja NBA sudbina tragičnija od Royeve i Mingove plač
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Pet 15 Apr 2011 - 5:57

Ух, мени га и нешто није жао. За пишљивих 5 милиона више отишао у државу Мичиген, али буди сигуран да се и он каје сада. Тамо је очигледно тренер проблем, Куестер беше. На свакој позицији имају по два или три добра играча, али колико год то звучало као фраза тамо заиста нема хемије. Као што си раније спомињао, Гордон је један од бољих шутера у лиги и најбољи тројкаш у историји Булса.
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Pet 15 Apr 2011 - 6:06

ma to je to... naravno, ni meni ga nije žao, žanje ono što je posijao, ali svejedno baš je odvratna situacija
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Pet 15 Apr 2011 - 6:36

Па целокупна идеја је била да је немогуће сезону неког тима који се пласирао у плејоф сагледати пре него што видимо његове крајње домете у плејофу. Ево, Селтикси су прошле сезоне одиграли просечну сезону али су експлодирали у плејофу, па су онда многе бледе партије, нпр. пораз од Хјустона на домаћем терену од 20 разлике тада пале у воду и памте се одличне утакмице финалне серије са Лејкерсима. Исто тако, сматрам да је рано сада оцењивати овогодишње игре Чикага, нека њихова елиминација у другој рунди би бацила сенку на све добро урађено током регуларног дела, почеле би приче да у се префорсирали јурећи прво место, да су одабрали погрешан приступ... Дакле сачекајмо са овим плејоф екипама, мислим да би најбоље било да дајемо оцену једног по једног тима оним редоследом како ко буде испадао из плејофа.

А ово време до почетка плејофа мислим да треба посветити овим екипама које су испале, јер су многе од њих попут Голден Стејта и Клиперса направиле напредк у односу на протеклу годину и могу да буду задовољни иако их неће бити у доигравању. Било би сјајно написати нешто о Детроиту, мслим да ако узмемо у обзир да су целе године мењали власника они и нису могли више, чујем гласине да је Принс завршио свој боравак у Детроиту и да ће потражити нови клуб, дакле радо би читао како су други видели њихову сезону.

А ја сам одгледао барем 10 утакмица сваког тима ове сезоне, тако да на сваку анализу ''имам шта да додам''.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Pet 15 Apr 2011 - 9:34

Minnesota Timberwolves 2010-2011

Pocetak sezone smo docekali sa konstantnim pricama i pretpostavkama vezanim za Darka Milicica i njegov novi tim, Minesotu Timbervulvs.
Tim je za razliku od Milicica poceo jako dobro, u predsezoni su ostavili najbolji utisak, na pocetku sezone su zabelezili par pobeda i izgubili 5-6 utakmica u poslednjim sekundama ( SAS, LAL, Boston su neke od ekipa ) ali je posle toga ulsedio veliki pad koji je trajao do kraja sezone. Trejdovan je i Dzeferson da bi se oslobodio prostor za Kevina Lova i Darka Milicica.
Znajuci kroz kakvu situaciju je prosao Memfis pre par sezona kada su gradili tim oko Konlija, Meja i Geja, pretpostavljao sam da ce i Minesota zavrsiti kao i Memfis tada, znaci jako lose, cudnog li cuda pa je i Milicic bio u ekipi Memfisa tada.

Nacin na koji Minesota radi je redak u NBA, a to je proces postepenog gradjenja tima i skupljanja mladih igraca ( Najstariji i jedini igrac sa 30 godina je Ridnaur, ostali u dosta mladji ). Ostali timovi ( Sacramento, Klipersi, Kavalirsi, Reptorsi, Netsi, Filadelfija ) pored mladih igraca u timu imaju i iskusne koji ce povuci ekipu onda kada je gusto, to Minesota ove sezone nije imala.

Problemi Minesote su poceli odmah na pocetku sezone povredom Flina od kog se mnogo ocekivalo a koji se nikako nije pokazao i predstavlja najvece razocarenje u ekipi Minesote. Realno, nije on ni nesto posebno kvalitetan igrac, ali bi sigurno mnogo znacio da je bio u boljoj formi, ovako je njegova buducnost u Minesoti veoma neizvesna i pretpostavlja se da ce do februara sledece godine skoro sigurno igrati u nekom drugom timu. Poslednjeg dana prelaznog roka Minesota je vec prakticno imala gotov posao sa Hjustonom i zamenu Flina za Arona Bruksa ( sto je mene jako obradovalo ) ali je u poslednjem trenutku Hjuston izabrao opciju Bruks - Dragic koja je realno i bila bolja za njih...

Cele sezone se takodjer pricalo o velikom "pojacanju" Riki Rubiu i o njegovom eventualnom dolasku u NBA a samim tim i Minesotu posto je draftovan od strane njih. Ja i dalje ne razumem sta ljudi vide u tom Rubiju iako ce njemu NBA liga mnogo vise lezati nego Evropska kosarka. Da sam ja na mestu Kana, odmah bi u paketu poslao Rubija i Flina za neko dobro pojacanje na poziciji 1 ili 2, zavisno od toga kako ce proci na draftu i koga ce izabrati, naravno, Irving im je trenutno prva opcija mada mnogi govore o tome da bi se Minesota mogla odluciti i za Valancijunasa ili Kantera poznajuci Rembisovu ljubav prema Evropskim centrima, naravno u situaciji da lose prodju na lutriji pa ne budu u prilici da biraju sa prvog ili drugog mesta.

E sad malo i o nasem humanitarcu Darkanu. Sezonu je poceo ocajno, zatim je usledio period dobrih utakmica a onda ne nesto poseban nastavak sezone sa sporadicnim dobrim partijama. Po mom misljenju veliki problem predstavlja njegova losa fizicka sprema koja je dovela i do brojnih sitnih povreda, nezainteresovanost da se usavrsi kao i nedostatak kvalitetnog pleja koji ce da probije ( Luk Ridnaur je po meni odigrao najbolju sezonu u karijeri ali on nije igrac koji ce da probije do kosa i samim tim oslobodi prostor za lak poen Milicica ). Ako hoce da ima neku ulogu u buducnosti Minesote, mora da napreduje u raznim segmentima igre, u suprotnom ce posle pleja njegova pozicija biti najugrozenija...

Trojka Minesote Lov, Bisli i Wesli Dzonson je odigrala solidnu sezonu, Lov se nametnuo kao vodja ekipe, igrac koji je sjajan za statistiku a jako los u odbrani. Bisli je pokazao da ga se Majami prelako odrekao ( pogotovo kada se vidi koliko ispod proseka je odigrao Miler ) i da bi sigurno bio velika pomoc kao 6-ti igrac igrajuci na pozicijama 3 i 4... Kod njega se primetio veliki napredak u napadu ali kao i kod Lova slaba igra u odbrani. Treci igrac kog sam pomenuo je ruki Vesli Dzonson koji je do All stara bio solidan ali je posle All stara usledio sjajan niz od nekih 10-ak utakmica u kojima je igrao na vrhunskom nivou, posle toga je usledio ocekivan pad ( ruki zid ) kroz koje u 90% situacija prolaze svi igraci koji igraju prvu sezonu u NBA...

Sto se tice Rembisa, po svim parametrima nije imao uspesnu sezonu ali ja ipak nisam za njegovu smenu, bar ne jos. Tesko je trenirati mlad tim bez bar 1 iskusnog igraca koji ih moze posavetovati i povesti na terenu kad ne ide. Stalno se vodim primerom Memfisa i ( Holinsa kog su trpeli kada su imali igru i goru od Minesotine ), mislim da mu treba pruziti sansu da pokaze da li ima potencijala za pravog trenera kada mu dozvole da tim nadogradi sa jednim ili 2 iskusna igraca. Evo navescu primer Draganceca iz Partizana koji je ove sezone igrao jako promenljivo i imao dosta uspona i padova, takvih primera ima na hiljade i oni su u kosarci normalni. U ovogodisnjoj ekipi Minesote Lov, Bisli, Dzonson, Milicic, Pekovic, Rendolf su se prvi put susreli sa novim stvarima ( Lov sa prvom sezonom kao vodja ekipe i starter, Bisli prvom sezonom sa vecom minutazom i takodjer ulogom startera, Dzonson i Pekovic sa prvim sezonama u NBA, Milicic sa prvom sezonom u kojoj ce imati konstantnu minutazu... )
Na kraju svega napisanog, ja nisam ocekivao mnogo vise od Minesote, mnogi jesu, nece Minesota biti bolja ni sledece sezone ako ne dovedu nekog iskusnijeg igraca koji ce ih povuci ( Rendolf u Memfisu, Brend u Filadelfiji ) nece imati mngo bolju sezonu...

Toliko od mene, svestan sam da sam napisao ogroman post, mogao je biti mnogo duzi ali nisam hteo da previse opsirno objasnjavam neke stvari i tako odbijem iovako mali broj ljudi koji ce ovaj moj post uopste i procitati Very Happy
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Pet 15 Apr 2011 - 9:58

Slobodno piši opširnije, ekipa sa ove teme nema tih predrasuda Wink
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Pet 15 Apr 2011 - 10:30

Mihael, mislim da je glavni Darkov problem kretnja bez lopte u napadu. On za razliku od Pekovića ne zna centarske kretnje, ne ume da odigra pikenrol ili da se postavi u liniju dodavanja. Pravi odličan blok ali onda u njemu zaspi. Odbranu igra odlično, ali sve to pada u vodu kad je primetno da ne trenira dovoljno. Pokazao je određeni napredak ove godine, ali je žrtvovao mnoge aspekte svoje igre kao što su šut spolja i brzina.

Najveći problem Minesote je bekovska linija. Mislim da su svi jako dobri šuteri ali odbranu ne igra apsolutno niko. Zato su ih ubijale sve ekipe koje imaju jaku spoljnu liniju kao što je Golden Stejt na primer, dok su igrali egal utakmice sa San Antoniom i Bostonom, timovima koji imaju izblansiran roster. Rembis je sebe diskvalifikovao u toj dimenziji. S obzirom da mu spoljnu liniju čine anonimci morao je da im nametne više discipline u igri.

Jedini tim koji je potpuno razbio Minesotu u centarskim duelima bio je Portland jer Lamarkus Oldridž ima totalno čudan, neuhvatljiv stil igre. Po mom mišljenju, Majami bi sa njim umesto sa Bošom imao skor 70-12 a do titule bi se prošetao.

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Pet 15 Apr 2011 - 10:54

Srarijoj gardi sa kosarka.rs je verovatno poznata moja ljubav prema citatima pa samim tim i citatima raznih NBA kosarkasa i zvanicnika. Posto sam ranije na kosarka.rs imao obicaj da neke od tih citata postavim i na forumu, rekoh da to uradim i sada i samim tim drzim temu "zivom" dok ne prodje plejof.

Dakle, citati, prvi deo:

Skoti Pipen dok mu je navijac Portlanda nesto dobacivao : "Meet me in the parking lot, I will kick your ass."

Entoan Voker na pitanje zasto toliko sutira trojke : "Because they don't have four pointers."

Dzef Van Gandi o Jao Mingu : "Like most American or foreign players, he understands about half of what I say."

Darijus Majls o prijateljstvu sa Lebronom: "I don't care about that sucker anymore. He's a ball hog and becoming a cancer to this team. ... Just kidding. I wanted to see if you were awake."

Dzejson Kid : "Winning is the best deodorant."

Yao Ming na pitanje da li je mozda “udario” u ruki zid: "I am a rookie, so if I hit the rookie wall, I don't really know."

Yao Ming na pitanje kako napreduje sa Engleskim jezikom: "Well, my translator is still here."

Carls Barkli o Vins Karteru: "Half Man, Half Sit-Out-The-Season."

Carls Barkli na pitanje da li zali sto je izbacio navijaca kroz prozor kafica: "I regret we weren't on a higher floor."

Carls Barkli zeza Katino Moblija: "Say, Cuttino. What are those Godawful clothes you're wearing? Man, this ain't Rhode Island anymore. You're in the NBA. The girls have teeth here."

Barkli AC Grinu: "Hey AC. If God's so good, why didn't he give you a fuckin jump shot?"

Carls Barkli nakon sto je Keni Smit rekao da se Voson Lenard malo ugojio: : "A little weight? A little weight? That's like saying what happened to the Titanic was a small boating accident. As a matter of fact, we can check, but I think me and him are wearing the same size underwear right now..."
Rudi Tomjanovic o gostovanju Roketsa u Orlandu: "The last time we won here, Snoop Dogg was still a pup."

Ben Walas o povredjenom Markus Fajzeru koji je skocio sa klupe I pokusao dag a napadne :
"That didn't bother me. I am not going to worry about a guy trying to be tough with a pink tie on."

Stiven Dzekson : "I make love to pressure."

Karlos Buzer posle intervjua koji je morao da otkaze jer ga je zena cekala kod kuce: "There are two ways to argue with a woman, and neither of them work."

Dikembe Mutombo : "Who wants to sex Mutombo?"

Rasid Valas odgovara na svako pitanje sa istom recenicom. Naravno, posle je kaznjen : "Both teams played hard."

Dzelen Rouz posle utakmice na kojoj je Lebron postigao 56 poena protiv Toronta: “Like I told the guys earlier, once he turns 21 and is able to drink, it’s over.”

Dzelen Rouz o tome da li je 2002 godine trebao da ide na All star: Name 12 players better than me."

Dzelen Rouz: "Nope. Politricks is not for me. I don't believe in war. Maybe I just didn't want Bush to win. I would have voted for you (a reporter) if you were running. Can't be any worse than what we've got."

Dzalen Rouz o tome kako je nadigrao Kartera 2 dana posle all star utakmice: “He probably was a little tired from All -Star Weekend. While he was running up and down the court throwing it off the backboard, I was laying on the beach drinking a fruity drink with an umbrella. So I probably gave myself an unfair advantage on that one.”

Sekil posle 30 poena koje je dao Niksima: "I had an awful first quarter but I picked it up. To all you single guys out there, it's not how you start the date, it's how you finish the date."

Kris Rok ( nije kosarkas ali mi je ovo jedan od omiljenih ): "You know the world is off tilt when the best rapper is a white guy, the best golfer is a black guy, the tallest basketball player is Chinese and Germany doesn't want to go to war"
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Pet 15 Apr 2011 - 11:27

Михаел, драго мије да си се овим сјајним постом укључио у оцењивање прежаљених тимова пред почетак плејофа.

По мом мишљењу, овај тим Минесоте вреди бар 25 победа. Остварено је 17. Колико је то грешка тренера а колико неки прорачун - ајде када смо при дну да бар завршимо на дну да би смо се после драфна са њега померили ја стварно не знам. Ипак, сезона у којој завршиш на последњем месту може да буде само разочаравајућа.

Елем на средини сезоне када се оцењивала спољна линија, Амерички коментатори су јој дали оцену D (то је тамо најгора оцена) док је унутрашња линија (Бисли, Лав, Миличић) обила изузетно високих B+. Мислим да је од тад пре свих прорадио Џонсон који је оправдао позицију на драфту, и показао страшан потенцијал, разбио Брајанта у једном међусобном дуелу... Унутрашња линија после фебруара се значајно успавала, а Бисли је био далеко од партија са почетка сезоне. Кевин Лав је престао да игра кад му се прекинуо низ дабл-дабл мечева, а Дарка су стигле повреде које су како је Михаел приметио последица неприпремљености (грчеви у мишићима...)

Њима ће предстојећи драфт бити нека прекретница. Не видим шансу да бирају центра јер већ имају Пековића и Миличића под вишегодишњим уговорима, а и Лав може да покрива ту позицију. Суштинска одлука по њих биће да ли желе да чекају Рубија, изаберу Дерека Вилијамса на драфту, дају му да буде стартна четворка, и помере Лава на петицу а Миличића на клупу или реалнија, да изаберу Ирвинга, ангажују неког ветерана (као што су показали зимус интерес за Раџу Бел-а) и коначно крену у потеру за Плејофом после година ''реконструкције''.

Очекује их и обнова хале вредна 155 милиона долара.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Pet 15 Apr 2011 - 11:39

Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mark Madsen Pet 15 Apr 2011 - 12:06

Evo i ja cu se prikljuciti analizama timova koji su ispali. Napisacu post o Torontu, a zatim o LA Clippersima ako nemate nista protiv.
Mark Madsen
Mark Madsen
mahač peškirom
mahač peškirom

Godina : 34

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Pet 15 Apr 2011 - 12:42

Samo pisi Mark....

Inace, razocarao sam se kad sam video koliko prenosa nedeljno ce biti na sport klubu, morace da se gleda preko neta, mada, nisra novo...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Pet 15 Apr 2011 - 12:50

Колико видим Рембис и Аделман су на излазним вратима. Једина ствар која би могла да спасе Рембиса је локаут јер има вишегодишњи уговор који би морао да му буде исплаћен у целости ако буде отпуштен а ако дође до локаута плата му просто неће бити исплаћивана током његовог трајања. Онда би вероватно имао шансу да води тим и током скраћене созоне која би могла да уследи по окончању локаута.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Pet 15 Apr 2011 - 12:57

Ljubitelji sporta iz Vinskonsina imali su puno razloga za zadovoljstvo ove godine. Njihov omiljeni NFl tim Grin Bej pobedom nad Pitsburgom osvojio je Super Boul. U senci fudbalskih sampiona ostali su kosarkasi Milvoki Baksa i to sa razlogom. Nisu se plasirali u play off iako su po kvalitetu igraca morali biti medju 8 na istoku. Najvece ovacije ove sezone u dvorani u Milvokiju nije dobio nijedan od kosarkasa Baksa, vec kvoterbek Pejkersa Aron Rodzers. Ekipa trenera S. Skajlsa lane je bila jedno od prijatnijih iznenadjenja. Plasirali su se u play off gde su tek posle sedam meceva ispali od Atlante. Pred pocetak ove sezone ocekivanja su bila da se taj rezultat barem ponovi. Najbolji igrac Baksa Bogut sezonu 2009|2010 zavrsio je sa teskom povredom. Andrija se oporavio, ali je cinjenica da je na njega povreda u mnogome ostavila traga. Pre svega psiholoski. Smatram da je Bogut medju 5 najboljih centara u NBA. Stilom igre svakako vise podseca na evropske centre. Da je Majamiju jedan takav centar sigurno bi bili sampini. Dzon Salmons eksplodirao je na kraju prosle sezone, ali ove iako je bio drugi strelac ekipe nije odusevio. B. Dzenings je posebna prica. Mladi plej je i dan danas kivan na celnike Niksa sto ga nisu izabrali na draftu 2009. Upravo protiv Njujorka je i pruzao najbolje partije ove godine. Dzeningsov potencijal nikada se nije (pa ni u vreme koje je proveo u Evropi) dovodio u pitanje. Ipak neizvesno je da li taj problematicni momak moze izrasti u vrhunskog organizatora igre. Procenat suta mu nije na zavidnom nivou. Takodje i prosecni broj asistencija po mecu mu je izuzezetno mali (svega 4, 8 dodavanja). Karlos Delfino je kasno usao u sutersku formu. Proradio je kada je vec bilo jasno da ekipa ne moze u play off. Omaleni Erl Bojkins barem je znao da na trenutke odusevi publiku. Ako nista dugo ce se pamtiti njegov kos protiv SA. U pojedinim utakmicama znali su da bljesnu Mageti, Emba a Mute, ruki Sanders i posebno pred kraj Guden, ali sve je to nedovoljno za nesto vise. Jesu imali velikih problema sa povredama tokom citave sezone, ali to svakako nije opravdanje za lose rezultate i ne bas lepu igru. Izrazito su defanzivna ekipa (iako osim Boguta tu i nema nekog bog zna kako dobrog defanzivca). Kako su igrali u napadu dovoljno govori podatak da su postigli najmanje koseva u celoj ligi (protiv Bostona mizernih i porazavajucih 56). Za ovosezonski neuspeh Milvokija svakako veliku odgovornost snosi i trener Skot Skajls.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Pet 15 Apr 2011 - 13:32

Реј, супер што си написао овај леп пост о Милвокију, екипи која игра тако нестандардну и за америчке услове чудну кошарку...

Сигурно је да су повреде одиграле значајну улогу у томе да Милвоки целе сезоне није успе да нађе праву форму. Стално им је фалио неко, сви играчи из стартне петорке одиграли су само по шездесетак мечева, Дру Гудена се не сећам да сам виђао на паркету... У тој ситуацији дешавало се да на појединим утакмицама Илијасова или Мбах-а-Муте буде стартни центри...

Богут је можда био у топ 5 кад је био здрав, сада то више није исти играч. Није проблем само у страху него колико чујем он идаље осећа последице повреде, боли га рука, раме , леђа... Мислим да им у тој ситуацији један добар а пресвега здрав центар не би шкодио. Мени је свакако чудно да играч који добија 10 милиона годишње и има уговор на још 2 сезоне почиње мечеве са клупе (Кори Магети). Редов огроман уговор је истекао (18.3 милиона), и сада остаје само да се види да ли ће Милвоки успети да искористи настали простор у буџету и да ли ће се одлучити да задржи Делфина који има у уговору опцију раног раскида.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mark Madsen Pet 15 Apr 2011 - 13:46

Toronto Raptors

Glavna vest u Torontu proslog leta bio je odlazak Chrisa Bosha u Miami. Bosh je dugo koketirao sa upravom kluba i govorio im kako postoje sanse da on ipak ostane, ali su Raptorsi na kraju ostali bez svog najboljeg igraca. Obzirom da ni sa njim nisu uspeli da se plasiraju u play off, shvatili su da je najpametnije da ovu sezonu iskoriste za rasterecenje platnog spiska i razigravanje mladih igraca.

Posle odlaska Bosha nije imalo svrhe zadrzavati Heda Turkoglua, tako da su njega i njegov ogroman ugovor poslali u Phoenix za Leandra Barbosu kome ugovor istice narodne godine. Tradicija dovodjena stranaca je nastavljena je potpisivanjem Linasa Kleize koji je prethodnu sezonu proveo u Olimpiakosu pruzajuci veoma dobre partije.

Udarna igla postao je Andrea Bargnani koji je ove sezone postavio rekorde u broju poena i minutazi, ali broj skokova i blokada su mu bili najmanji u poslednje tri godine sto donekle govori o njegovom angazovanju na samo jednom kraju terena. On jeste ubacivao nesto preko 21 poen ove sezone, ali ja sticem utisak da njegova igra jednostavno ne utice na sam rezultat dovoljno i da njegove brojke pokazuju vise nego sto on realno doprinosi ovoj ekipi. Sa njim u paru na centarskim pozicijama su najvise vremena provodili Amir Johnson, Reggie Evans i rookie Ed Davis, trojica igraca koji su imali zadatak da pre svega skupljaju otpatke u napadu i da u odbrani nadoknade Bargnanijeve nedostatke. Evans je imao problema sa povredama, ali kada je bio zdrav, borio se za svaku loptu i svojim zalaganjem bio primer ostalim igracima i pokazao da je jedan od najboljih skakaca u ligi. Amir Johnson je pokazao znacajan napredak i polako poceo da opravdava naizgled predebeo petogodisnji ugovor koji je potpisao letos. Ed Davis je pokupljen kao 13. pick na draftu i posle jednog perioda provedenog u razvojnoj ligi usao je u rotaciju i prikazao solidne partije. DeMar Derozan je dobio mnogo vise prostora i iskoristio ga na najbolji moguci nacin. Prosek poena je sa proslogodisnjih 8.6 podigao na 17.2 i nagovestio da u buducnosti moze biti nosilac ekipe i po mom misljenju ako bude nastavio da radi na svojoj igri on je materijal za superstara.

Raptorsi su sezonu poceli skorom 1-7 nakon cega su usledile nesto bolje partije, pa je usledila serija od 13 poraza u januaru. Tokom citave sezone trener Jay Triano je forsirao leprsavu igru sa dosta sutiranja i rasterecenom odbranom, mada se meni cini da ova ekipa ima mnogo vise defanzivnog potencijala nego sto su pokazali, pre svega zbog velikog broja vrhunskih atleta u ekipi. U ekipi je bilo dosta novih igraca i igraca sa novim ulogama, a i odradili su tri trejda tokom sezone, pa je citava sezona protekla u privikavanju na nove okolnosti i smatram da je to glavni uzrok za samo 22 pobede i treci najlosiji skor u ligi. Raptorsi su igrali veoma atraktivno, mogli smo da vidimo dosta ludackih zakucavanja DeRozana i Sonnya Weemsa, ali nekako ostaje utisak da ova ekipa jednostavno ne ume da pobedjuje. Vecinu rostera su cinili mladi igraci koji nisu imali bitne uloge u dosadasnjoj karijeri, a ozbiljniji pedigre imaju samo Calderon i Kleiza, koji su stekli pre svega igrajuci u Evropi i za reprezentacije Spanije odnosno Litvanije, sto u NBA i nema neku tezinu. Njima dvojici bi se eventualno mogao prikljuciti Barbosa, ali to ipak nije dovoljno.

Peja Stojakovic je stigao u tradeu iz New Orleansa, ali nije se dugo zadrzao, vec je ubrzo potpisao za Dallas. Sa Pejom je stigao Jerryd Bayless koji je dobio najvecu minutazu od pocetka NBA karijere i pred kraj sezone odigrao nekoliko vrhunskih partija u odsustvu povredjenog Josea Calderona. U 14 utakmica koje je poceo kao starter imao je statistiku od 18 poena i 6.7 asistencija po mecu uz najbolji procenat suta u karijeri. Po mom mislenju Bayless je vrhunski igrac koji je to na momente pokazao jos u Portlandu,a li jednostavno jos nije dobio pravu sansu. Secam se da je na draftu 2008. po mnogima on bio najbolji igrac posle Rosea i Beasleya i ocekivalo se da njega Oklahoma uzme sa trece pozicije. Oni su se ipak odlucili za Westbrooka (sto je na kraju ispalo veoma dobro resenje) a Bayless je zavrsio tek na 11. mestu odakle ga je izabrao Portland u kome nije imao previse mesta. Ne bi me cudilo kada bi na leto uprava Raptorsa ponovo pokusala da trejduje Calderona i Baylessu poveri ulogu startnog pleja. Iz Chicaga je u zamenu za pika stigao James Johnson koji je na svim utakmicama bio starter i odigrao je iznenadjujuce dobro. Treba pomenuti jos i Joea Dorseya i Alexisa Ajincu koji su dobili svoju sansu i odigrali koliko-toliko pristojno.

Sve u svemu, mislim da se ova sezona za Raptorse moze oceniti kao uspesna iako su dobili samo 22 utakmice, ali po imenima i nisu mogli mnogo bilje. Cak 19 igraca od ukupno 22 koliko ih je nastupalo na bar jednoj utakmici ove sezone je imalo dvocifrenu minutazu sto govori da je glavni cilj ove sezone bio da se utvrdi cime ova ekipa raspolaze i da se stekne finansijska fleksibilnost za ozbiljnije poteze u buducnosti. Igraci koji su dobili ozbiljnije minute su ih pravilno iskoristili (pre svega mislim na DeRozana, Baylessa i Johnsona), rookie Ed Davis je pokazao potencijal, tako da bih rekao da je Triano iz te perspektive odradio solidan posao. Verujem da ce dosta toga zavisiti od pozicije sa koje budu birali na draftu. Materijala za manevrisanje imaju i ja bih ocekivao neki veliki potez tokom leta. DeRozan je po meni nova zvezda ove ekipe oko njega bi trebalo da se gradi novi tim za koji ocekujem da naredne sezone bude jos zanimljiviji za gledanje, dok rezultatski treba ocekivati koju pobedu vise, ali ne verujem da ce doci do nekog znacajnijeg napretka.

Mark Madsen
Mark Madsen
mahač peškirom
mahač peškirom

Godina : 34

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Pet 15 Apr 2011 - 14:20

Није ствар чисте куртоазије, већ ми се стварно свидео овај текст о Торонту.

Не би било изненађење да је Торонто ове године бројао до 30 победа, да су сви играчи били здрави. Ипак тешка повреда Реџија Еванса их је омела, док са друге стране треба поменути игру Џерета Џека који се никако није уклапао са остатком играчког кадра. Док је био у Торонту стално је постојала нека тензија између њега и Калдерона, очекивало се да све резултира трејдом Калдерона међутим у Орлеанс је послат Џерет Џек и то се показало као добар потез. Бејлис се свакако наметнуо, има потенцијала али мора да учи. Игра као мува без главе, много се залеће, прво пробије па ода мисли шта ће са лоптом... Има добре предиспозиције али тренер би морао у глави да га обузда, артикулише...

Де Роузен је играч којег сам заволео када му је отет други круг на такмичењу у закуцавањима на овогодишњем ОлСтару, по мом утиску био је најбољи у првој рунди... Играч, који има шут, улаз, куца и лепи банане, то се данас тешко налази (можда нема баш неке предиспозиције да игра одбрану). Ипак мислим да никад нећу заволети Торонто због Барњанија, играча кога због поменутог незалагања у одбрани нимало не ценим (мада је његов квалитет неспоран). Има меку руку, али ја више волим центра који затвори рекет него који пали тројке...

Било како било, ова екипа Торонта може само да напредује, а сложио бих се да имају доста материјала за трејд, као и да им судбина доста зависи од избора на драфту. Главни играчи су им под вишегодишњим уговрима тако да им остаје само да наставе да раде.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Sub 16 Apr 2011 - 1:20

i ja sam primjetio Amira Džonsona. Važno je imati takvog igrača u ekipi, centar nenormalnih fizikalija koji će uhvatiti 10-ak lopti, par alley oop-ova i par put back-ova. Naravno, nema tehniku, niti masu da se smatra kapitalcem kao što su danas Howard i Bynum, ali svakako može imati bolju karijeru nego npr. Tyson Chandler, koji se danas vodi kao neka jako bitna marka (opet kažem, samo zahvaljujući gore boldovanim stvarima). Slično se može očekivati i od DeAndre Jordana.

Dakle, imamo vižljaste centre koji su tu samo da popune reket i pohvataju odpatke uz par alley oop kucanja (Johnson, Chandler, Jordan) i kao njihove partnere vrhunske "četvorke" za koje se prave napadačke akcije (Bargnani, Nowitzki, Griffin)
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Sub 16 Apr 2011 - 2:50

Drex, samo jedna mala ispravka, Amir je klasicna 4, nema on snage da se nosi sa centrima, nikako... Mozda si gledao neke od poslednjih par utakmica kada su povredjeni bili Barnjani i Evans ali je i cak tad igrao 4 dok je Ed DEjvis bio na 5 a Ajinca i Dorsi popunjavali minute na centru...
Za ostalo se sve slazem, pogotovo i za DeAndre Jordana, ako bude naporno radio ove sezone i popravio sut kao i slobodna bacanja, bice on jako dobar igrac, sigurno bolji od Cendlera. Ono sto mu ide u prilog je i to sto ga LAC vide kao prvu 5 u ekipi a Kaman se sa tim ne slaze tako da bi Kaman mogao promeniti sredinu...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Sub 16 Apr 2011 - 8:38

Kakva utakmica Cikago - Indijana, Cikago u poslednja 2 minuta nadoknadio minus od 5-6 poena koliko su zaostajali od pocetka utakmice i zahvaljujuci Rouzu i Korveru i na kraju ipak pobedio... Velika sansa propustena od strane Indijane...
Rouz sutirao 21 slobodno bacanje, vise nego cela ekipa Indijane shock a trojke sutirao 0-9...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Sub 16 Apr 2011 - 8:58

Ajde Filadelfija, ubi Lebrona govno... Ajde Eltone majstore, pokazi kakav si vodja...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Sub 16 Apr 2011 - 9:04

Ма знало се да је Филаделфија опаснија од Индијане, па и од Њујорка... Него још не могу да прежалим што Индијана није победила, направила би пакленус серију која нема теорије да би трајала мање од 6 мечева... Овако, јебига.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Sub 16 Apr 2011 - 9:05

Slazem se Zulu, i meni je krivo sto Indijana nije uspela da napravi iznenadjenje...
Mihael
Mihael
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od blagoje Sub 16 Apr 2011 - 9:16

Meni nije. Smile Nisam gledao utakmicu jer nisam potrefio nijedan krsten link, ali vidim da su Pacersi vodili ceo mec i Bulsi ih stigli na kraju. Vidim i da je Indianu isao sut za 3 jer su ocigledno potpuno rastereceni. AShton Kutcher 4 od 4 trojke... Dobro je.
blagoje
blagoje
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 9 od 36 Prethodni  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 22 ... 36  Sledeći