NBA liga 2010/2011 - 3. deo
+35
Novica-Ubica
lazarminator
sarajlija
expert
wolfvaga
Dule Kecman
Tazz
slobokv83
superhik
Everton
Danny Trejo
Markos
Ray Allen
mlekadzija
Zemljoradnik
Gencha
familija
fizicar
bigZ
Bodi Bond
Junglezburn
Psycho
drexler
blagoje
markoo
Imperator
Koleman
Macijauskas
Anti-RTS
dane
Talicni Tom
Mark Madsen
Mihael
Nolle
ZuLuofVozdovac
39 posters
:: Arhiva :: Lige i kupovi
Strana 19 od 36
Strana 19 od 36 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 27 ... 36
Re: NBA liga 2010/2011 - 3. deo
Talicni Tom ::MVP lige, Derik Rouz, čak 25 puta odlučio je da potpuno sam, bez pasa ka saigračima, završi akciju. Ubacio je 34 poena, ali je njegov tim glatko poražen. Atlanta - Čikago 2:2.
U noći u kojoj su Dalas Meveriksi demolirali zvanične šampione Los Anđeles Lejkerse rezultatom 4:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa, na Istoku potpuno drugačija slika:
Atlanta Hoksi su u Džordžiji dobili četvrti meč protiv Čikago Bulsa i izjednačili na 2:2 u seriji, što znači da će se obe ekipe posle petog duela u Čikagu svakako vratiti na šesti susret u Atlanti.
Bilo je 100:88 za Hokse, zahvaljujući poslednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom 33:19 i tako nadoknadili "minus 2" sa kraja treće deonice (67:69). U mnogo navrata osporavani kapiten Džoš Smit pokazao je šta zna i ume, ali tek kada je u prethodnoj utakmici bio izviždan od strane domaćih navijača.
Tada su Bulsi, uz rekordnih 44 poena MVP igrača lige Derika Rouza, došli do 99:82 i poveli 2:1 u seriji, ali je ovog puta govorio Smit: 23 poena, 16 skokova, osam asistencija, dve blokade, jedna ukradena lopta.
Rouz jeste postigao veći broj poena od Smita (34), ali je na svojstven način odvukao ekipu u poraz. Pedantni američki statističari izračunali su da plejmejker Bulsa čak 25 puta nikome nije dodao loptu, kada bi je preneo preko centra ili je dobio iz auta!
Vijest je poznata, ali me boldovani dio zanima. Nisam ranije viđao ovu statistiku, podatak je frapantan. Imati slobodu da ignorišeš igrače da uzmeš više od četvrtine napada, a pri tom da niko drugi ne dodirne loptu nije luksuz nego bezobrazluk. To nije kolektivni sport. Sreća da nisam gledao takvu utakmicu, a volio bih da neko ko pomnije prati nba i ko je gledao prokomentariše utakmicu. Meni se recimo nije sviđalo ni to što se Kobi sinoć nudio da svaki napad ide na njega, toliko je izlazio iz ustaljenih napadačkih kretnji LA da i nije dao priliku saigračima da igraju. Kasnije, naravno, kada je on stao, Dalas se samo odlijepio.
Као реакцију сам само хтео да кажем следеће: нетачна је она информација у првом пасусу цитираног текста да је Чикаго глатко изгубио од Атланте. Ако на 2.30 до краја на семафору стоји 88-84 то никако не може да се окарактерише као лако добијен меч.
Са свим осталим наведеним у тексту се слажем, Роуз показује да је као што се каже у реклами: брз, али само када су у питању ноге, никако не глава, мозак му очигледно јако споро функционише. Осим податка који је овде изнесен да он у 25 напада (што је више од четвртине укупног броја напада који су имали) није додао лопту, треба нагласити и да је шутнуо 32 пута на кош (имао 12-32). То је 41% укупног броја шутева екипе. Даље, ако узмемо у обзир и слободна бацања, тј да је на линију ишао углавном после продора или фаула при покушају решавања, долазимо до тога да је он покушао сам да реализује 50% напада своје екипе. То је недопустиво. Наводити 10 асистенција као неко достигнуће не пије воду, он је провео 44 минута на паркету, што дође једна асистенција на сваких 4.20 на терену. имајући у виду укупан број напада које је имала екипа Чикага док је он био у игри, долазимо до тога да је он имао једну асистенцију на сваких 7 напада... У нормалним условима то и не би био лош просек, али у ситуацији у којој САМО он има лопту и да је познат по продору и скупљању одбране он би МОРАО да има много више асистенција и да после тих продора разиграва саиграче.
Гледао сам емисију после меча у којој су били Баркли и Вебер и Вебер је бранио Роуза и причао како баш тако треба, он је главни играч, бла бла, ту су где су само због њега, он је морао да преузме одговорност јер никог није ишао шут.. Баркли је лепо рекао да никога није ишао шут зато што он никоме није изградио никакву позицију (него је додавао лопту само кад не зна шта ће са собом), и рекао је да је он тотално убио игру. Али најјача Барклијева констатаација је била следећа: ја могу да схватим да Вестбрук уништава Оклахому јер жели да буде Дјурент, али не могу да схватим зашто Роуз уништава Чикаго у жели да буде Вестбрук (мало сам буквално превео али сконтаћете...)
И са оваквом игром понављам могу без проблема да победе Атланту али никог више од преосталих екипа у плејофу.
ZuLuofVozdovac- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
NBA: Siksersi prodaju najboljeg igrača
Pomalo (ne)očekivano, pred letnji odmor, uprava NBA ekipe iz Filadelfije odlučila je da na transfer listu stavi najboljeg igrača - Andrea Iguadalu. Kako piše lokalni list Philadelphia Inquirer, sa idejom menadžmenta Siksersa upoznat je i svetski šampion iz Istanbula, koji nije želeo mnogo da komentariše...
- Želim samo ponovo da igram košarku. Oduvek sam sanjao da to radim i sezone provedene u najjačoj ligi su veliko iskustvo. Ne samo u Siksersima... Međutim, sada želim da se dobro opustim i na jesen vratim 100 odsto spreman - rekao je Iguodala, momak koji sa Filadelfijom ima trogodišnji ugovor vredan 56 miliona dolara.
http://sportal.rs/news.php?id=50574
Ахахаха Сиксерси Продају најбољег ихрача. Ставили су га на трансфер листу...
Pomalo (ne)očekivano, pred letnji odmor, uprava NBA ekipe iz Filadelfije odlučila je da na transfer listu stavi najboljeg igrača - Andrea Iguadalu. Kako piše lokalni list Philadelphia Inquirer, sa idejom menadžmenta Siksersa upoznat je i svetski šampion iz Istanbula, koji nije želeo mnogo da komentariše...
- Želim samo ponovo da igram košarku. Oduvek sam sanjao da to radim i sezone provedene u najjačoj ligi su veliko iskustvo. Ne samo u Siksersima... Međutim, sada želim da se dobro opustim i na jesen vratim 100 odsto spreman - rekao je Iguodala, momak koji sa Filadelfijom ima trogodišnji ugovor vredan 56 miliona dolara.
http://sportal.rs/news.php?id=50574
Ахахаха Сиксерси Продају најбољег ихрача. Ставили су га на трансфер листу...
ZuLuofVozdovac- mvp
Gluposti, o majko mila...
Mihael- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 37
Нененененене, Рендолф и Ален промашили по зицер у трећем продужетку и Мемфис је изгубио... Кључна утакмица за ову серију.
Било како било скините па одгледајте, цео меч је био невероватан, потпуно сам попиздео кад је Мемфис прокоцкао +20 из првог полувремена.
По мом неком утиску два промашена зицера током регуларног дела од стране Дорела Артура толико су убили самопоуздање екипе да је после сваког од тих потеза (један у првом а други у другом полувремену) следила серија +10 за Оклахому.
Меч трајао преко 4 сата.
Било како било скините па одгледајте, цео меч је био невероватан, потпуно сам попиздео кад је Мемфис прокоцкао +20 из првог полувремена.
По мом неком утиску два промашена зицера током регуларног дела од стране Дорела Артура толико су убили самопоуздање екипе да је после сваког од тих потеза (један у првом а други у другом полувремену) следила серија +10 за Оклахому.
Меч трајао преко 4 сата.
ZuLuofVozdovac- mvp
ja sam jedan od onih koji je odustao od Bostona i posvetio se ovoj drugoj utakmici. Šta reći, spektakl! Teško je nešto smisleno napisati posle ovoga, jednosatvno, posle ovakvih mečeva prosječan ljubitelj košarke je bogatiji za jedno veliko iskustvo.
drexler- mvp
Godina : 38
ja se uspavao na poluvremenu MIA - BOS, bio ceo dan van kuce
Nolle- mvp
mmmm objasnio Boš sinoć
Danny Trejo- šesti igrač
- Datum upisa : 30.01.2011
on kada ima dabl dabl u 85% utakmica Majami ne gubi.
Nolle- mvp
Ja sam navijao za Hit, prvo zato sto Krle ne igra, a drugo zato sto mi Pirs i Garnet mnogo piče po zivcima, ma koliko bili dobri igraci.
Boš je dao kljucne poene, nakon promasaja Dzejmsa. Bio sam uveren celu utakmicu da ce Majami da pobedi. Ovoga puta nije bilo Alena da postigne neke ludacke trojke, sveli su ga na samo dve. Moram da kazem svaka cast Rondu sinoc je igrao gotovo 40 min. iako mu je povredjena leva ruka.
Tesko da ce ko moci da zaustavi Hit na putu do prstena. Ja cu da navijam za Dalas zbog Pedje, i mislim da bi oni jedino mogli da pomrse konce Majamiju.
Boš je dao kljucne poene, nakon promasaja Dzejmsa. Bio sam uveren celu utakmicu da ce Majami da pobedi. Ovoga puta nije bilo Alena da postigne neke ludacke trojke, sveli su ga na samo dve. Moram da kazem svaka cast Rondu sinoc je igrao gotovo 40 min. iako mu je povredjena leva ruka.
Tesko da ce ko moci da zaustavi Hit na putu do prstena. Ja cu da navijam za Dalas zbog Pedje, i mislim da bi oni jedino mogli da pomrse konce Majamiju.
dane- prva petorka
- Datum upisa : 06.12.2010
Godina : 35
... i da se osvete za 2006. godinu, ako se ne varam. Mislim da bi to za Peju bio idealan kraj karijere, a i za Dirka vrhunac.
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
2006. je Dalas vodio 2:0 u pobedama, ali je Majami preokrenuo i stigao do prve titule u istoriji kluba. Nikad nisam video Dirka tako besnog kao na kraju odlucujuceg sestog meca tog finala.
Ray Allen- prva petorka
Ja navijam protiv onih na koje sam se kladio da će osvojiti prsten tj Majamija.Ne mogu da navijam protiv Dalasa ni u ludilu.Deluju mi kao tim sa puno pozitivne enrgije,pomalo me podsećaju na Kingse .Sigurno da takvoj atmosferi doprinose dva evropska igrača u timu.Barea,mali Portorikanac mi je omiljeni igrač pored njih dvojice.On ima neku ulogu poput Bobi Džeksona u onom timu.Dosta se iskusnih igrača bez prestena steklo u tom timu pa valjda shvataju da samo iskrenim odnosom i dobrom atmosferom mogu postići ono što žele.Ostali timovi su u pravom NBA tripu.Oduševio me postupak Novickog na konferenciji za štampu,kada je pozvao Terija da sedne u sredinu i odgovara na pitanja novinara u ulozi glavne zvezde.Ne mogu da zamislim Vejda ili Džemsa da tako nešto urade.Svoj učinak je u poslednjoj utakmici podredio u potpunosti saigračima a sa druge strane pravi je kada to treba da bude.Šta drugo reći nego pametan igrač.Postao je drugi švaba za koga navijam u nekom sportu.Prvi je naravno bio Lotar Mateus za vreme mandata u Partizanu
Danny Trejo- šesti igrač
- Datum upisa : 30.01.2011
kako sam se skenjao zbog Bostona...
izgleda da ih je onaj trejd sjebao skroz...ne bi vezali onoliko poraza i bili bi ispred Majamija...a i u ovim utakmicama se vidi kao da im nesto fali, bili su kompaktniji sa Nejtom i Perkinsom, mislim da im je Nejt bio maskota (mada Delonte odlocno igra)...sa druge strane Krstic bi sigurno imao 20+minuta na svakoj utakmici...izgleda da ce njegov bivsi klub dogurati dalje od Bostona, uzas...svima bi bilo bolje bez tog trejda...
Ne kazem da je Boston losiji igracki zbog tog trejda, ali jednostavno psiholoski momenat ih je slomio i dok su se otreznili, svi odose u penziju bez jos jednog prstena
izgleda da ih je onaj trejd sjebao skroz...ne bi vezali onoliko poraza i bili bi ispred Majamija...a i u ovim utakmicama se vidi kao da im nesto fali, bili su kompaktniji sa Nejtom i Perkinsom, mislim da im je Nejt bio maskota (mada Delonte odlocno igra)...sa druge strane Krstic bi sigurno imao 20+minuta na svakoj utakmici...izgleda da ce njegov bivsi klub dogurati dalje od Bostona, uzas...svima bi bilo bolje bez tog trejda...
Ne kazem da je Boston losiji igracki zbog tog trejda, ali jednostavno psiholoski momenat ih je slomio i dok su se otreznili, svi odose u penziju bez jos jednog prstena
slobokv83- mvp
- Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41
Is he going to the nuggets? cuz he already started to do silly tattoos
jedan od komentara ispod slike
slobokv83- mvp
Ljudi da vas pitam jednu stvar? Pa jeste li normalni???
Svaku veče gledate utakmice, radite li, idete u školu?
Pa Štern treba odmah po zahvalnicu da vam da. I sad se još Drex hvali da je bogatiji za jedno velikooo iskustvo. Ma idi begaj.
Svaku veče gledate utakmice, radite li, idete u školu?
Pa Štern treba odmah po zahvalnicu da vam da. I sad se još Drex hvali da je bogatiji za jedno velikooo iskustvo. Ma idi begaj.
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
Cuti, jedno vece je i cura sa mnom gledala Majami Boston, a dosla kod mene na neki dan
slobokv83- mvp
E gledam Cikago i Atlantu i vec sam se iznervirao nakon prve cetvrtine
Ovo sto Rouz radi je cisto divljastvo i ispucavanje. Ajde znamo svi da si mudonja, da imas "brzinu svetlosti" al brate mili dodaj nekom svom saigracu, nije to tvoj privatni tim.
Mada imao je 4 asistencije, pa kontam po vasoj prici iz prethodne utakmice da je ostvario mali napredak
Ovo sto Rouz radi je cisto divljastvo i ispucavanje. Ajde znamo svi da si mudonja, da imas "brzinu svetlosti" al brate mili dodaj nekom svom saigracu, nije to tvoj privatni tim.
Mada imao je 4 asistencije, pa kontam po vasoj prici iz prethodne utakmice da je ostvario mali napredak
dane- prva petorka
- Datum upisa : 06.12.2010
Godina : 35
Bajnam kažnjen sa 5 utakmica i 25 000$ zbog skidanja dresa. Smešno!
Rouz nije normalan.
Rouz nije normalan.
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Bajnam je najmanje 10 utakmica trebao da dobije, smradina...
Nolle- mvp
Daleko od toga da podrzavam igru Rouza ali realno gledano u Cikagu ni nema ko da uzima vise suteva osim njega i Denga, ostali su jako losi ofanzivno tokom cele sezone a neki i tokom cele karijere...
Noa je ogranicen ofanzivno, cela bekovska linija osim Korvera takodjer, Buzer celu sezonu ne zna sta da radi, da je Buzer malo bolji, sigurno bi jedan veci deo suteva uzimao u on...
Ovako, da Rouz uzima manje suteva, verujem da Cikago sigurno nebi bio bolji, jer svejedno te suteve ostatak ekipe nebi pogadjao sa tolikim % suta...
Noa je ogranicen ofanzivno, cela bekovska linija osim Korvera takodjer, Buzer celu sezonu ne zna sta da radi, da je Buzer malo bolji, sigurno bi jedan veci deo suteva uzimao u on...
Ovako, da Rouz uzima manje suteva, verujem da Cikago sigurno nebi bio bolji, jer svejedno te suteve ostatak ekipe nebi pogadjao sa tolikim % suta...
Mihael- mvp
Godina : 37
Mene igra Cikaga podseca na igru File u plej ofu 2001. Tada su Sixersi imali Ajversona koji ih je doveo na korak do titule. On je tada uzimao i vise sutevao nego sada Rouz.
Ray Allen- prva petorka
Strana 19 od 36 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 27 ... 36
Similar topics
» NBA liga 2010/2011 - 2. deo
» NBA liga 2010/2011 - 1. deo
» Španska ACB liga 2010/2011
» Grčka liga 2010/2011
» Košarkaška liga Srbije 2010/2011
» NBA liga 2010/2011 - 1. deo
» Španska ACB liga 2010/2011
» Grčka liga 2010/2011