NBA liga 2010/2011 - 3. deo
+35
Novica-Ubica
lazarminator
sarajlija
expert
wolfvaga
Dule Kecman
Tazz
slobokv83
superhik
Everton
Danny Trejo
Markos
Ray Allen
mlekadzija
Zemljoradnik
Gencha
familija
fizicar
bigZ
Bodi Bond
Junglezburn
Psycho
drexler
blagoje
markoo
Imperator
Koleman
Macijauskas
Anti-RTS
dane
Talicni Tom
Mark Madsen
Mihael
Nolle
ZuLuofVozdovac
39 posters
:: Arhiva :: Lige i kupovi
Strana 28 od 36
Strana 28 od 36 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 32 ... 36
Re: NBA liga 2010/2011 - 3. deo
Rubio napušta Barsu
Kao što je bilo i najavljivano, sjajni bek reprezentacije Španije i dojučerašnji igrač Barselone, karijeru će nastaviti u NBA ligi, u dresu Minesote Timbervulvs.
Mladi plej stiže u Minesotu, za koje nastupaju Darko Miličić i Nikola Peković, za 3,5 miliona dolara godišnje i garantovano mesto u prvoj petorci. Iako je između Rubia i Minesote dolazilo do raznih trzavica tokom minule dve godine sudbina sjajnog igrača konačno je poznata.
Riki Rubio napustiće Barselonu po završetku sezone i preći će u NBA ligu, prenosu "Yahoo Sports". Topli Mediteran zameniće hladnim Mineapolisom. Zvanične potvrde neće biti dok se ne završi tekuća sezona, u kojoj Katalonci vode 3:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa španske ACB lige.
Talentovanog košarkaša je još 2009. godine izabrala Minesota kao petog pika na draftu. Ipak, Rubio je do sada ostao u Barseloni. Sada mu Timbervulvsi garantuju platu za novajlije od 3,5 miliona dolara i mesto u prvoj petorci. Pored toga, 20-godišnji Rubio stagnira, pa želi promenu kako bi napredovao.
Psycho- prva petorka
- Datum upisa : 15.11.2010
Godina : 48
Mene baš interesuje kako će se tamo snaći. Napokon će se iskristalisati njegove mogućnosti...
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Godina : 38
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
A što se do sada nisu iskristalisale?
Zemljoradnik- prva petorka
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44
Zato što je u Barsi stvarno stagnirao, i tamo u skorije vreme nijedan igrač nije igrao konstantno zbog velike konkurencije u timu i preduge klupe, svaku utakmicu neko drugi se istakne... Pa se povredi... Pa oporavi...
Smatram da on nije ni zvezda vunderkind kako mediji forsiraju, ni prosek kako mnogi smatraju. A koliko stvarno može eto prilike da dokaže, naravno ako mu daju šansu tamo...
Dakle zbog Barse smatram da se njegove mogućnosti nisu iskristalisale.
Smatram da on nije ni zvezda vunderkind kako mediji forsiraju, ni prosek kako mnogi smatraju. A koliko stvarno može eto prilike da dokaže, naravno ako mu daju šansu tamo...
Dakle zbog Barse smatram da se njegove mogućnosti nisu iskristalisale.
Junglezburn- mvp
Odlazi kao i Vlade, u dvadeset prvoj godini zivota.On ima znanje i napredovace dosta kao igrac u NBA ako ima harizmu i bude prihvacen od saigraca.U Evropi je tretiran kao zvezda od tinejdzerskih dana.Bice zanimljivo pratiti njegov napredak.
Danny Trejo- šesti igrač
- Datum upisa : 30.01.2011
Sigurno da ima sansi da u NBA bude bolji nego u Evropi, pre svega zbog toga sto se na njemu nece igrati tako cvrsta odbrana kao u NBA, to ce mu dati vise prostora za asistencije ali i inace za igru...
Mihael- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 37
Kako le sepo nasmejem kad procitam sranja koja pisu na B92. Proteklih dana se u Americi dosta pise o Veselom, mada, pise se i o ostalim igracima koji ce biti na draftu. E sad, u nekoliko poslednjih tekstova pominje se da bi Juta mogla uzeti njega kao zamenu za Kirilenka, a kao 12 pika da uzmu Fredeta, ova govna sa B92 ni to ne mogu da napisu kako treba vec misle da im je Fridet ( moj omiljeni igrac na draftu posle Veselog ) prva opcija...
Da ne pricam da nema govora o tome da ce Rubio biti prva postava, da ne govorim o nepotrebnom pritisku koji ce to ostaviti na njega, a i situaciji u kojoj bi Ridnaur jedan od retkih koji ima prolaznu ocenu od igraca Minesote kao najstariji igrac bio na klupi... Rubio ce prakticno uzeti Flinovu minutazu a lin ce u narednih mesec dva sigurno biti trejdovan...
Da ne pricam da nema govora o tome da ce Rubio biti prva postava, da ne govorim o nepotrebnom pritisku koji ce to ostaviti na njega, a i situaciji u kojoj bi Ridnaur jedan od retkih koji ima prolaznu ocenu od igraca Minesote kao najstariji igrac bio na klupi... Rubio ce prakticno uzeti Flinovu minutazu a lin ce u narednih mesec dva sigurno biti trejdovan...
Mihael- mvp
Njujork je izuzetno zainteresovan za Frideta. Dzimer je kao porucen za stil igre M. Dantonija. Problem je da li ce Niksi dobiti priliku da ga pokupe sa 17. pozicije. Kriticne su 12.(Juta) i 15.(Indijana) pozicija. Ako ga Dzezeri kojim slucajem ne draftuju, uzece ga Pejsersi najverovatnije.
Inace moj omiljeni igrac na draftu je C. Parson. Mada cisto sumnjam da ce uspeti u NBA. Takodje interesantan je i bek dvometras Klej Tompson.
EDIT:Klej Tompson je sin Majkala Tompsona, nekadasnje zvezde Portlanda. M. Tompson je bio 1.pik 1978.
Inace moj omiljeni igrac na draftu je C. Parson. Mada cisto sumnjam da ce uspeti u NBA. Takodje interesantan je i bek dvometras Klej Tompson.
EDIT:Klej Tompson je sin Majkala Tompsona, nekadasnje zvezde Portlanda. M. Tompson je bio 1.pik 1978.
Ray Allen- prva petorka
10 as. sebi...
Junglezburn- mvp
Гледао сам први меч финала и баш је био лош. Ја сам спремао испит који сам данас полагао, па сам покушавао као да учим нешто док траје меч а само да пратим резултат, па сам после рекао ај гледаћу док је Пеђа у игри, и на крају ништа од учења... Битно је да није оставило последице на полагање.
Елем први утисак - Бош катастрофа. Друго Пеђа је играо сасвим лепо против ЛеБрона када овај крене леђима, чак није имао већих проблема ни када стане у став. Али нормално да не може да га задржи кад је ЛеБрон већ у кретњи, али ко то уопште може? Наравно да је Вејд добио утакмицу... Ја сам полудео кад је Чалмерс у првом полувремену повезао пар тројки и тиме донекле анулирао 5 тројки колико су у том делу меча дали Кид и Тери. Тада да се Далас одлепио била би то другачија утакмица. Мислим да је у Даласу најгори био Бареа не због шута него зато што је он -2 у одбрани...
Иначе ја колико сам чуо Рубио је потписао те папире још пре 20 дана (данас је последњи рок да се то преда) а данас је и објављено у свим медијима. Минесота се пак обавезла према њему да неће то објављивати то у медијима док се не заврши сезона, па ево ни у овом тренутку нема званичне потврде те вести. Паралелно сам том вешћу чуо сам и информацију да ће после много година Миличић провести скоро цело лето у Америци, клуб му је заказао озбиљне индивидуалне прпреме. Иначе ја нисам спреман да причам ништа о евентуалним шансама Рубија за успех јер сам се већ једном опекао по том питању. Гледао сам Џенингса док је играо за Рому, мислим да је играо и један меч у Пиониру против Звезде и ја сам рекао да од њега никад ништа бити неће, већег бацача цигала ја у животу нисам видео, међутим он је у првој сезони покидао. Тако да сад ћутим и гледам.
Мој фаворит на драфту је једини прави плеј ове године - Даријус Морис. У Њујорку ако имају имало мозга узеће тог играча. А ево почеће ускоро и меч бр. 2 великог финала...
Елем први утисак - Бош катастрофа. Друго Пеђа је играо сасвим лепо против ЛеБрона када овај крене леђима, чак није имао већих проблема ни када стане у став. Али нормално да не може да га задржи кад је ЛеБрон већ у кретњи, али ко то уопште може? Наравно да је Вејд добио утакмицу... Ја сам полудео кад је Чалмерс у првом полувремену повезао пар тројки и тиме донекле анулирао 5 тројки колико су у том делу меча дали Кид и Тери. Тада да се Далас одлепио била би то другачија утакмица. Мислим да је у Даласу најгори био Бареа не због шута него зато што је он -2 у одбрани...
Иначе ја колико сам чуо Рубио је потписао те папире још пре 20 дана (данас је последњи рок да се то преда) а данас је и објављено у свим медијима. Минесота се пак обавезла према њему да неће то објављивати то у медијима док се не заврши сезона, па ево ни у овом тренутку нема званичне потврде те вести. Паралелно сам том вешћу чуо сам и информацију да ће после много година Миличић провести скоро цело лето у Америци, клуб му је заказао озбиљне индивидуалне прпреме. Иначе ја нисам спреман да причам ништа о евентуалним шансама Рубија за успех јер сам се већ једном опекао по том питању. Гледао сам Џенингса док је играо за Рому, мислим да је играо и један меч у Пиониру против Звезде и ја сам рекао да од њега никад ништа бити неће, већег бацача цигала ја у животу нисам видео, међутим он је у првој сезони покидао. Тако да сад ћутим и гледам.
Мој фаворит на драфту је једини прави плеј ове године - Даријус Морис. У Њујорку ако имају имало мозга узеће тог играча. А ево почеће ускоро и меч бр. 2 великог финала...
ZuLuofVozdovac- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Bravo LeBrick, bravo! 0/4 u 4/4. Prokockao sam ono što je Vejd napravio. On najbolji igrač današnjice!? Jeste juče!
Kakav preokret Dalasa, bravo za Džeta i Dirka!
Bodi Bond- mvp
6 минута до краја и +15 за Мајами. Следи серија 20-2. Игра мајамија: . Ако постоји уопште начин да се опише то што су они играли: држи лопту 24 секунде и онда шутни тројку преко човека.
Није ЛеБрон сам прокоцкао оно што је Вејд направио, три последња шута су били Вејдови.... А бош и оно што му је испала лопта у аут да не причам.
Може Далас много боље од овога (ако изузмемо последњих 5-6 минута). Мене је меч сморио оног момента кад је Кардинал ушао у ротацију уместо Пеђе.
Није ЛеБрон сам прокоцкао оно што је Вејд направио, три последња шута су били Вејдови.... А бош и оно што му је испала лопта у аут да не причам.
Може Далас много боље од овога (ако изузмемо последњих 5-6 минута). Мене је меч сморио оног момента кад је Кардинал ушао у ротацију уместо Пеђе.
ZuLuofVozdovac- mvp
Ala prelama ovaj Džejms...
Najbolji potez mu je bio kada se ložio i proslavljao Vejdove poene i 15 razlike udarajući ga u grudi... Kakav paor...
Opet loša utakmica, podseća na one najgore Partizanove iz ove sezone, očajan šut, pregršt izgubljenih lopti, i neizvesna završnica (jedini plus).
Ajde da krene i taj šut pa da se s pravom može reći da zaslužuju prsten...
Najbolji potez mu je bio kada se ložio i proslavljao Vejdove poene i 15 razlike udarajući ga u grudi... Kakav paor...
Opet loša utakmica, podseća na one najgore Partizanove iz ove sezone, očajan šut, pregršt izgubljenih lopti, i neizvesna završnica (jedini plus).
Ajde da krene i taj šut pa da se s pravom može reći da zaslužuju prsten...
Junglezburn- mvp
ZuLuofVozdovac ::три последња шута су били Вејдови.
Vejd je šutnuo samo u napadu pre trojek Čalmersa i onaj nemogući šut na kraju, pre toga dva pokušaja ciglaša, jedan ofanzivni skok Fleša.
Bodi Bond- mvp
Dobio Dallas...Nisam gledao,skinucu negde snimak.Bice ovo zanimljivo finale 95-93 .
Danny Trejo- šesti igrač
- Datum upisa : 30.01.2011
Bodi Bond ::Bravo LeBrick, bravo! 0/4 u 4/4. Prokockao sam ono što je Vejd napravio. On najbolji igrač današnjice!? Jeste juče!
e samo zbog tvog seruckanja bi sada voleo da Majami uzme prsten , u 2 utakmice koliko je Srpski mr Clutch dao poena ? A zajebavao si me kada sam rekao da se nece videti u finalu
Bravo za Dirka !
bold:
velika je razlika izmedju najboljeg i najkompletnijeg. Za mene je najbolji igrac DD, cak iako treba da ih merim da nekim NBA alama, najkompletniji jeste LBJ i tu pogovora nema, a najboljem, jednostavno svako ima svoj ukus,a o ukusima se nersapravlja
edit:
Sanse sa Dallas dobije 4 zaredom Majami ravne su nuli,a Majami nece ponovo izgubiti u svojoj hali, pa ti vidi na sta se svodi ta racunica , verovatno ce se igrati 7 utakmica pa tu gde pukne
Nolle- mvp
Vidim niko da napomene pa cu ja. Po meni sramotna odluka Spolestre, pa Majami je mogao da napravi jos jedan faul, bez problema ih je mogao pripremiti za nekoliko scenarija, a jedan je mogao da bude da cim Dirk dobije loptu nad njim naprave faul, tako bi Dalas imao nekih 5-6 sekundi za poslednji napad...
Takodjer mi nije jasno sto pred kraj Haslem dobi minutazu umesto Entonija koji je Meriona 1 i Novickog 2 puta lepo prilepio, a i u odbrani nad Novickim je bio jako dobar... Cini mi se da je Novicki dok je Entoni bio na terenu imao 5-17 iz igre...
Da ne pricam o tome da Bibi koji je po prvi put u plejofu pruzio solidnu partiju i u napadu i u odbrani ( iako su mu svi sutevi osim one dvojke koju je pogodio bili dok je bio potpuno sam ) nije ulazio u igru cini mi se celu 4/4...
Slazem se sa Zulufom, ulazak Kardinala umesto Stojakovica me je lepo nasmejao, koliko god Stojakovic bio ocajan u ovoj seriji, nije bas toliko ocajan da ga menja Kardinal...
Dalas po meni ima dosta prostora da bude jos bolji, realno, osim Cendlera koji je sinoc bio dobar ofanzivno, a i defanzivno, i Stivensona od kog se ne moze uvek ocekivati toliko pogodjenih trojki, svi ostali mogu jos bolje... Mada, moram da priznam da Merion igra jako dobro, veoma korisno, nema mnogo greski ni gluposti koje pravi...
Majami sjajan nakon ukradenih lopti, skoro svaki put je to znacilo i zakucavanje na drugoj strani. Takodjer su i u ovoj utakmici imali vise pogodjenih trojki, ali im ni to nije pomoglo...
I jos jednom, Spolestra, kretenu, iskoristi faul koji imas...
Ajde Dalas, nemoj sad da posustajes...
Takodjer mi nije jasno sto pred kraj Haslem dobi minutazu umesto Entonija koji je Meriona 1 i Novickog 2 puta lepo prilepio, a i u odbrani nad Novickim je bio jako dobar... Cini mi se da je Novicki dok je Entoni bio na terenu imao 5-17 iz igre...
Da ne pricam o tome da Bibi koji je po prvi put u plejofu pruzio solidnu partiju i u napadu i u odbrani ( iako su mu svi sutevi osim one dvojke koju je pogodio bili dok je bio potpuno sam ) nije ulazio u igru cini mi se celu 4/4...
Slazem se sa Zulufom, ulazak Kardinala umesto Stojakovica me je lepo nasmejao, koliko god Stojakovic bio ocajan u ovoj seriji, nije bas toliko ocajan da ga menja Kardinal...
Dalas po meni ima dosta prostora da bude jos bolji, realno, osim Cendlera koji je sinoc bio dobar ofanzivno, a i defanzivno, i Stivensona od kog se ne moze uvek ocekivati toliko pogodjenih trojki, svi ostali mogu jos bolje... Mada, moram da priznam da Merion igra jako dobro, veoma korisno, nema mnogo greski ni gluposti koje pravi...
Majami sjajan nakon ukradenih lopti, skoro svaki put je to znacilo i zakucavanje na drugoj strani. Takodjer su i u ovoj utakmici imali vise pogodjenih trojki, ali im ni to nije pomoglo...
I jos jednom, Spolestra, kretenu, iskoristi faul koji imas...
Ajde Dalas, nemoj sad da posustajes...
Mihael- mvp
Naravno da nisam gledao prenos, već sam jutros stavio tekmu da se skida, a usput sam se trudio da ne saznam rezultat kako bih je gledao "odloženo direktno".
S tim u vezi, nisam otvarao forum niti bilo kakve sportske sajtove da slučajno ne vidim neki naslov. I onda, onako dokon, uđem na Facebook i vidim tamo da je Bodi okačio pobjeedinika... Pa da li je moguće . Propade mi prenos.
Ništa, sad ću morati da gledam onako, bez žara
Jungle i Bodi, bez NBA na Fejsu, moliću!!!
S tim u vezi, nisam otvarao forum niti bilo kakve sportske sajtove da slučajno ne vidim neki naslov. I onda, onako dokon, uđem na Facebook i vidim tamo da je Bodi okačio pobjeedinika... Pa da li je moguće . Propade mi prenos.
Ništa, sad ću morati da gledam onako, bez žara
Jungle i Bodi, bez NBA na Fejsu, moliću!!!
drexler- mvp
Mihael, u pravu si za faul do bonusa. Bilo mi ej u glavi i u vesti da napišem, ali zaboravih. Katastrofalna odluka.
Drex, izvini.
Drex, izvini.
Bodi Bond- mvp
Može li mi neko reći šta se dešava sa Dalasovim kontranapadima i polukontrama?
Tu me pre svih Kid razočarao, pretrči teren i stane negde na 7m od koša i drži loptu kod sebe... K'o Pera Božić, mada ni ostali nisu bili preterano kreativni...
Da li je to do odbrane Majamija ili je nešto drugo u pitanju, ja gledajući samo plej of nisam mogao da zaključim...
Nolle, po čemu je Džejms kompletniji od npr. Vejda?
Drex, izvinjenje i od mene! Ali očigledno ni sa fejsom ne možeš da rizikuješ...
Tu me pre svih Kid razočarao, pretrči teren i stane negde na 7m od koša i drži loptu kod sebe... K'o Pera Božić, mada ni ostali nisu bili preterano kreativni...
Da li je to do odbrane Majamija ili je nešto drugo u pitanju, ja gledajući samo plej of nisam mogao da zaključim...
Nolle, po čemu je Džejms kompletniji od npr. Vejda?
Drex, izvinjenje i od mene! Ali očigledno ni sa fejsom ne možeš da rizikuješ...
Junglezburn- mvp
Boš je posle utakmice objasnio zašto nije napravio faul nad Novickim, kaže da je za sekund napravio grešku u odbrani koju je Novicki iskoristio i krenuo ka košu, pa da je u tom trenutku napravio faul Novicki bi dobio slobodna bacanja, ili još gore 2+1.
Junglezburn- mvp
U poslednjem napadu Bos nije ni trebao da cuva Novickog, vec Entoni. Cisto sumnjam da bi Dirk tako lako prosao Dzoela.
Zanimljivo je da je Dzoel Entoni u dosadasnjem toku finalne serije na terenu proveo 45 minuta i da je za to vreme samo jednom uputio sut ka kosu.
Zanimljivo je da je Dzoel Entoni u dosadasnjem toku finalne serije na terenu proveo 45 minuta i da je za to vreme samo jednom uputio sut ka kosu.
Ray Allen- prva petorka
Zanimljivo je da čovek koji je postigao 36 poena, u poslednjoj četvrtini je samo dvaput šutirao ka košu...
Junglezburn- mvp
Bodi Bond ::Vejd je šutnuo samo u napadu pre trojek Čalmersa i onaj nemogući šut na kraju, pre toga dva pokušaja ciglaša, jedan ofanzivni skok Fleša.
Нисам сад тачно бројао и гледао статистику, само сам одокативно рекао да је шутнуо три пута рачунајући и то на крају, вероватно је шутнуо само два пута али мислим да је промашио кључни напад на мечу. Оставили су му сам да игра 1на1 40 секунди пред крај а он је шутнуо тројку из наскока преко човека... А није ми се свидело генерално како су одиграли тај финиш. Наравно највише је игру убио Џејмс, промашио је бар 3 шута за 3 поена у том периоду, не знам стварно одакле му идеја уопште да покушава на тај начин да затвори меч, да се залетао сваки пут на кош бар би једном набио. Али није ни сва одговорност на Џејму, неколико пута је навлачио и по 2-3 играча на себе па је делио добре лопте, Бошу је спустио једну одличну лопту на позицију поста а овај је спустио у аут три минута пред крај, а одмах следећи напад је изграђена чиста позиција Хаслиму који маши са бацања а био је потпуно сам. На крају је и Вејд шутнуо ту глупу тројку кад су играли напад на њега, али генерално не могу Џејмсу да ставим више од 50% одговорности на грбачу.
Највећа грешка Џејма је што он не може да поднесе да кад види да Вејд игра фантастично га подржи и настави да му гради позиције него мора он да преузима у финишу и слично, потуно је убио игру у том периоду око 4-5 минута до краја (који је по мени био кључан) а после кад су се кола залетела низбрдо нико није могао да их заустави. Вејд је и први меч био најбољи и да су сада победили уз његових 36 поена сигурно да би био главни кандидат за МВП-а финала а Џејмс би се радије убио него да му се деси да узме титулу а да неко други буде МВП... Да испадне како му је Вејд уствари донео титулу.
А ако ствари гледамо мало више кошаркашки па кренемо од тога да се победа заслужује током целих 48 минута а не на једну лопту (што је и права истина овог меча јер они нису изгубили због једне глупости него због милион) онда треба рећи да је Бош одиграо већ другу утакмицу катастрофално, имао шут 4-16 а на две утакмице комбиновано 9 од 34. Сад, ако током серије и одигра неку утакмицу добро, то ће бити само изузетак и потврда тога да он сјебава највише Мајами у овој серији. Друго, осим Бибија нико кош није могао да погоди а не можеш да победиш тако комплетну екипу попут Даласа са три играча. И на крају Мајами је 30 пута шутнуо за 3 поена што ја стварно не памтим кад се њима десило то само показује да је дефанзивно опредељење Даласа добро, да се затвара продор а пушта шут па колико дају нек дају. Далас ако игра овакву одбрану сваки меч они сигурно освајају јер они у нападу могу и много више него што су до сада показали нарочито у шуту. Овај меч су сви игачи сем Мериона и Стивнесона одиграли сасвим просечно или чак испод просека (Тери, Бареа па и Кид што се тиче шута). Дакле Мајами је тај који по мом мишљењу мора нешто да мења, јер ако изузмемо поена из транзиције они су више шутирали за 3 него за 2. Јер кад год су пробијали спољну линију без проблема су давали кош и закуцавали лопту јер је Диркова помоћна игра у одбрани ужасавајућа. А какав је Бош играч видело се у оним моментима док је Далас играо са Кидом, Теријем и Бареом истовремено на терену а Боша је чувао Кид на позицији поста...
Дакле моје мишљење је да Мајами мора да учини меч више ''физикалним'' тј да крену још снажније на играче Даласа на обе стране терена, а то ће им сада бити још теже јер им следе три гостовања а са клупе их води шарлатан.
ZuLuofVozdovac- mvp
Strana 28 od 36 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 32 ... 36
Similar topics
» NBA liga 2010/2011 - 2. deo
» NBA liga 2010/2011 - 1. deo
» Španska ACB liga 2010/2011
» Grčka liga 2010/2011
» Košarkaška liga Srbije 2010/2011
» NBA liga 2010/2011 - 1. deo
» Španska ACB liga 2010/2011
» Grčka liga 2010/2011