Ostale reprezentacije
+52
Marko
serbianhoops
Tenenac
Kure
Gale
slobokv83
mlekadzija
vlada
Danny Trejo
Imperator
skepticar
Geograf
Markos
Djole
srb
Anti-RTS
Novica-Ubica
Koleman
lakovic.
fizicar
familija
Naissus
NenadBG
Nolle
wolfvaga
sarajlija
Gencha
Mihael
Sensui
Zemljoradnik
blagoje
air slavkan
Talicni Tom
bigZ
2bad4u
Macijauskas
Zoro
ZuLuofVozdovac
dane
KKP
Psycho
TheGodfather
Ray Allen
lazarminator
Everton
Junglezburn
superhik
Sergej
drexler
expert
Dule Kecman
Bodi Bond
56 posters
Strana 17 od 20
Strana 17 od 20 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20
Re: Ostale reprezentacije
Pavićević: "Popeće se Srbija ponovo na krov Evrope"
Srpski trener Luka Pavićević sa ove sezone stigao je u Francusku košarku gde sa uspehom sedi na klupi Roana. Stručnjak koji je nakon EP preuzeo selekciju Crne Gore smatra da će reprezentacija Srbije uskoro ponovo da se popne na krov Evrope, priča o radu u zemlji "galskih petlova" a slično mišljenje ima i o "đetićima"...
Trebalo bi da srpska selekcija u nastupajućem četvorogodišnjem ciklusu krene ka vrhu, pogotovo što se kod Španaca sprema smena generacija, jer Navaro, Gasol uskoro odlaze. Srpska reprezentacija je već prošle godine mogla da ostvari veliki uspeh na EP u Letoniji, bilo je to realno, ali povrede i pehovi su je sprečili. Što se crnogorske reprezentacije tiče, imamo sjajnu centarsku liniju, a deficit na spoljnim pozicijama, moramo taj disabalans da rešimo i možemo da se nadamo uspehu, rekao je Pavićević a preneo list "Sport". Selektor Crne Gore rekao je kako je došao u svet PRO A lige.
Posle letnje aktivnosti sa univerzitetskom selekcijom, koja je značila mnogo i meni lično i reprezentaciji, ipak, ostao sam bez angažmana. Analizirajući tržište jasno je da vlada velika kriza i da se teško dolazi do posla. Sve lige su zatvorene, a posebno francuski šampionat, jer se Francuzi uglavnom, oslanjaju na domaće stručnjake, ili strance, koji su tamo već radili. Zato sam angažman u Roanu shvatio kao priliku da napravim prodor na to izolovano tržište, objašnjava Luka Pavićević i nastavlja priču o klubu u kome trenutno radi:
Odmah po dolasku sam uočio da ima dosta problema u selektiranju, ali pošto imam dvogodišnji ugovor, naredne sezone ću moći da biram igrače i sprovedem željeni sistem igre. Sada moram mnogo da kombinujem, jer nemamo dovoljan broj igrača evropskog formata, ali sve je na stabilnom nivou. U Evročelendžu smo nosici grupe sa Oldenburgom, ali ni šampioni Holandije i Letonije nisu za potcenjivanje, Ukoliko stignemo do najboljih osam u evropskom takmičenju, to bi bio rezultat za svaki respekt. Završni turnir Kupa se igra u Roanu i to nosi poseban pritisak, rekao je nekada sjajni plejmejker, a sada uspešan košarkaški terner. On je otkrio da je poziv Košarkaškog Saveza Crne Gore shvatio kao veliki uspeh u njegovoj trenerskoj karijeri.
Poziv KSCG da vodim seniore je za mene čast i priznanje. Dobro znam šta znači reprezentacija, jer i ja sam produkt reprezentacije. Recimo, Paspalj i ja smo stasavali u podgoričkoj Budućnosti, ali nam je igranje u reprezentaciji bilo prava nadgradnja. Prihvatio sam taj izazov sa velikim zadovoljstvom i odgovornošću i željom za uspehom. Vodio sam mladu selekciju SCG, univerzitetsku Srbije, bio mi je potreban korak napred, da vodim seniorsku reprezentaciju. Pred nama je težak posao kako bi se što bolje pripremili za kvalifikacije za EP, za šestonedeljnu ligu. Svaki koš će da bude važan u borbi za drugo mesto, ili najboljeg trećeg u grupi, jasan je Pavićević čija će se selekcija u grupi sastati sa "orlovima".
Srbija je, bez sumnje, favorit. Upućen sam naravno, kako reprezentacija Srbije radi pod rukovodstvom selektora Dušana Ivkovića. Naravno, voleo bih da na EP odu i Crna Gora i Srbija. Biće u kvalifikacijama tvrda borba, ne samo sa srpskom reprezentacijom, nego i sa selekcijama Izraela, Estonije i Slovačke. Raspored je težak, moraćemo do kraja takmičenja da držimo fokus i tenziju, podvukao je Luka Pavićević.
Psycho- prva petorka
- Datum upisa : 15.11.2010
Godina : 48
Aco Petrović selektor BiH
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2012&mm=02&dd=01&nav_id=579097
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2012&mm=02&dd=01&nav_id=579097
Psycho- prva petorka
- Datum upisa : 15.11.2010
Godina : 48
superhik- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Katastrofa... tragedija... prestacu da pratim reprezentativnu kosarku ako se ovako nastavi...
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36
Endrju Bogut nece igrati za Australiju na OI. Ranije ih je i Irving odbio...
Dakle, sve nade polagace u Stivena Markovica.
Dakle, sve nade polagace u Stivena Markovica.
Ray Allen- prva petorka
- Datum upisa : 03.10.2010
Naravno tu je i uvek pouzdani centar Nejtan Džavai !!!
dane- prva petorka
- Datum upisa : 06.12.2010
Godina : 35
Znaci centarska linija Chandler-Love? Love kao petica. Howard zbog problema sa ledjima isto propusta OI.
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
Već sam to napisao Imao je operaciju danas.
Macijauskas- mvp
superhik ::Kerol u Crnoj Gori
dobar izbor
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38
Fuj, bljak, pih...
Djole- prva petorka
Dobar izbor, ali sam totalno protiv toga. Raspravljalo se dosta na tu temu na forumu.
Brze bolje da popune Scepanovicevo mesto.
Brze bolje da popune Scepanovicevo mesto.
Naissus- prva petorka
iz kojeg plemena je Kerol
Everton- prva petorka
Everton ::iz kojeg plemena je Kerol
Majka mu je od Vasojevica,cale iz Njegusa
Ova informacija da on igra za CG je netacna.Tacno je da su oni pregovarali sa Kerolom zadnjih mjesec dana,ali Dzejsi je vec platio da dobije pasos Azerbejdzana tako da nema potrebe da igra za neku reprezentaciju.
Fiti- šesti igrač
- Datum upisa : 07.01.2012
Можда му се једноставно игра за Црногорце.
air slavkan- šesti igrač
- Datum upisa : 01.12.2010
Kerol ima azerbejdzanski pasos. Nece moci da igra za CG.
Koleman- mvp
Nije igrao za njihovu reprezentaciju.
2bad4u- prva petorka
- Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49
mislis da ce uzimati pored americkog, azerbejdzanskog i crnogorski pasos? Koji je motiv za to? Takmicarski?
Koleman- mvp
Rekao si da "Neće moći da igra za CG". Samo kažem da ga to što ima jedan, dva ili pet pasoša, ne sprečava da uzme još toliko, ukoliko mu te države taj pasoš daju. U njegove sportske motive, ili bilo koje druge, ne zailazim, ali sportski motiv u CG je sigurno kud i kamo veći nego u Azerbejdžanu, ako ništa drugo, imaće za saigrače dva NBA centra...
2bad4u- prva petorka
- Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49
Nema tu takmicarskih motiva. Njemu je vazno da ima pasos da rastereti mesto stranca. Moja greska kako sam napisao, gledao sam sto sazetije da stavim preko telefona.
Koleman- mvp
Pa cenim da ce Cg da pljune neki euro da im igra Jaysee... drugi motiv stvarno ni ja ne vidim...
Djole- prva petorka
OI
B grupa:
Spanija
Australija
Brazil
V. Britanija
Kina
kvl3
A grupa:
Sad
Argentina
Francuska
Tunis
kvl1
kvl2
B grupa:
Spanija
Australija
Brazil
V. Britanija
Kina
kvl3
A grupa:
Sad
Argentina
Francuska
Tunis
kvl1
kvl2
Ray Allen- prva petorka
Amerikanci možda dodaju par imena na spisak, zbog silnih povreda. Čak je moguće da jedan od njih bude mladi Dejvis.
Macijauskas- mvp
Poznavajuci Amerikance to je jako realno. On ima ozbiljne sanse da prevazidje medijsku poplarnost Grifina prosle godine. Ovo bi im bio sjajan marketinski potez i ovako ce uzeti zlato.Macijauskas ::Amerikanci možda dodaju par imena na spisak, zbog silnih povreda. Čak je moguće da jedan od njih bude mladi Dejvis.
Koleman- mvp
Strana 17 od 20 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20
Strana 17 od 20
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu