Samo za članove 1
+41
Tazz
zex88
Imperator
Karadjordje
Koleman
Naissus
Ray Allen
Gencha
Hyperactive
2bad4u
Marko
mlekadzija
NenadBG
fizicar
familija
dane
Novica-Ubica
Markos
Danny Trejo
Junglezburn
Psycho
bigZ
superhik
Talicni Tom
Everton
Zemljoradnik
Sensui
ZuLuofVozdovac
Mihael
wolfvaga
Maja
Dule Kecman
drexler
Anti-RTS
lazarminator
Nolle
air slavkan
Macijauskas
markoo
Sergej
Bodi Bond
45 posters
Strana 9 od 40
Strana 9 od 40 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Re: Samo za članove 1
NBA ne moze da se poredi sa sistemom u Evorpi, to je sistem koji tamo odlicno funkcionise, i sistem u kom su sve ekipe poprilicno izjednacene...
Mislim da se i Coviceve zasluge mnogo vise vrednuju, iako po meni to bas i nije tako. Covek je ogromne kolicine novca koje je stekao ko zna kako ulozio u dovodjenje gomile mladih igraca, pa naravno da ce neko od njih da ispliva, to ostali nasi timovi ne mogu da rade jer imaju potrebu da prave mnogo bolje rezultate jer iza njih stoje sponzori i navijaci. I Partizan, Zvezda ili Henofarm bi bez problema mogli da rade istu stvar koju radi Covic, najverovatnije bi je i radili da imaju 1-2 miliona evra vise godisnje.
Mislim da za nase uslove 150k jeste dovoljno jer timovi imaju mnogo manje budzete nego Evropski. Barsa ima 10 puta veci budzet od Partizana pa samim tim moze i treba da da za nekog mladog igraca toliko novca, kada se u nasoj zemlji popravi finansijska situacija, onda bi i trebalo da se poveca obestecnje, za sada je ono po meni sasvim dovoljno.
Takodjer niko da se zapita sta bi bilo kada bi gospodin Covic imao neke vece ambicije a ne pranje novca prodajom igraca ( izvinjavam se ako ovo cudno zvuci ali to je moje misljenje ), kada bi konstantno bio u vrhu NLB lige, imao neke rezultate u Evropi, sigurno bi i Miljenovic ili recimo Raduljica odlucili da ostanu u FMP-u da igra i da stice iskustvo, ovako razumem i te mlade igrace koji ne zele da potpisu ugovor da bi igrali u ligi i u timu koji ne odgovara njihovim ambicijama...
I ajde, molim vas navedite mi igraca koji je iz FMP-a presao u neki nas tim a posle otisao za mnogo vise para ( Macvan je u Hemofarmu igracki procvetao i ono sto je Hemofarm zaradio je 100% zasluzio, FMP je za pronalazak MAcvana dobio 150k, vise nije ni smeo da dobije jer mu nije ni pruzio pravu priliku), mislim da takav igrac ne postoji a samim tim i pada sve u vodu vezano za Covica i njegovu zelju da zaradi jos vise para od poluproizvoda a da se ne potrudi da od njih napravi normalne momke, momaka koji se opijaju u nocnim klubovima, koji samaraju trenere i mnogih drugih... od koje su mnogi
Mislim da se i Coviceve zasluge mnogo vise vrednuju, iako po meni to bas i nije tako. Covek je ogromne kolicine novca koje je stekao ko zna kako ulozio u dovodjenje gomile mladih igraca, pa naravno da ce neko od njih da ispliva, to ostali nasi timovi ne mogu da rade jer imaju potrebu da prave mnogo bolje rezultate jer iza njih stoje sponzori i navijaci. I Partizan, Zvezda ili Henofarm bi bez problema mogli da rade istu stvar koju radi Covic, najverovatnije bi je i radili da imaju 1-2 miliona evra vise godisnje.
Mislim da za nase uslove 150k jeste dovoljno jer timovi imaju mnogo manje budzete nego Evropski. Barsa ima 10 puta veci budzet od Partizana pa samim tim moze i treba da da za nekog mladog igraca toliko novca, kada se u nasoj zemlji popravi finansijska situacija, onda bi i trebalo da se poveca obestecnje, za sada je ono po meni sasvim dovoljno.
Takodjer niko da se zapita sta bi bilo kada bi gospodin Covic imao neke vece ambicije a ne pranje novca prodajom igraca ( izvinjavam se ako ovo cudno zvuci ali to je moje misljenje ), kada bi konstantno bio u vrhu NLB lige, imao neke rezultate u Evropi, sigurno bi i Miljenovic ili recimo Raduljica odlucili da ostanu u FMP-u da igra i da stice iskustvo, ovako razumem i te mlade igrace koji ne zele da potpisu ugovor da bi igrali u ligi i u timu koji ne odgovara njihovim ambicijama...
I ajde, molim vas navedite mi igraca koji je iz FMP-a presao u neki nas tim a posle otisao za mnogo vise para ( Macvan je u Hemofarmu igracki procvetao i ono sto je Hemofarm zaradio je 100% zasluzio, FMP je za pronalazak MAcvana dobio 150k, vise nije ni smeo da dobije jer mu nije ni pruzio pravu priliku), mislim da takav igrac ne postoji a samim tim i pada sve u vodu vezano za Covica i njegovu zelju da zaradi jos vise para od poluproizvoda a da se ne potrudi da od njih napravi normalne momke, momaka koji se opijaju u nocnim klubovima, koji samaraju trenere i mnogih drugih... od koje su mnogi
Mihael- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 37
Нема те промене регулативе која би те обавезивала да дајеш новац клубу у којем си поникао у зависности од тога колико си добар играч постао или у зависности од тога колико си зарадио. То је просто немогуће
Друго, слажем се да не треба гледати стипендијски уговор сам као новчана давања, већ је то и давање шансе за напредак, тренинзи који доста коштају и све остало. Управо зато сам ја и рекао да играч не треба да враћа само оно што је добио на руке, већ да се предвиди нека клаузула која је много већа и коју ће увек да договара играч са клубом када потписује тај стипендијски уговор, а не да савез одређује фиксно обештећење. Дакле исто као што у школовању теби стипендија омогућава не само да добијеш паре, већ и неку мирноћу током студирања и могућност да стекнеш знање па зато особе које неће после завршеног школовања да раде у фирми која их је стипендирала на западу морају да врате неупоредиво веће износе... Дакле свугде је улагање у људске ресурсе заштићено осим код нас.
Ова могућност изједначавања понуда је сјајана идеја, најбоља коју сам до сада чуо. Дакле играч када напуни 18 онда постаје ограничено слободан агент и његов клуб може увек да изједначи понуду (прописивање максималних примања за играче са ''рукије'' се као што кажеш подразумева). Е после ако клуб хоће да га прода нека га прода и узме онолико колико сами процене да играч вреди и то им је по мом мишљењу довољно, обавеза играч да исплаћују клуб у зависности од тога колико једнога дана постану добри мислим да никако није могућа, а ни ускаду са људским правима. Такође, једино је клуб који има стипендијки уговор са играчем овлашћен да процењује да ли хоће да га прода клубу који му је конкурент или некоме другоме макар за мање пара. То је апсолутно легитимно.
@wolf
Слажем се да не може да се зна са 18 година ко ће какав играч бити, нема ту гаранција, наравно да ће њима пут одредити нијансе, карактери или услови у којима буду радили, међутим треба имати у виду да те ствари треба да процењује ваљда и онај ко хоће да га купи и онај ко га продаје и да једино они сносе ризик своје процене. А не да клубу који је школовао играча буду везане руке а да неко други одлучује само да ли жели да издвоји 150к или не. Дакле онај који купује треба да каже колико цени тог талента и колико је за њега спреман да издвоји, а онај који продаје треба да каже да ли га он можда цени још више те не жели да га прода...
Друго, слажем се да не треба гледати стипендијски уговор сам као новчана давања, већ је то и давање шансе за напредак, тренинзи који доста коштају и све остало. Управо зато сам ја и рекао да играч не треба да враћа само оно што је добио на руке, већ да се предвиди нека клаузула која је много већа и коју ће увек да договара играч са клубом када потписује тај стипендијски уговор, а не да савез одређује фиксно обештећење. Дакле исто као што у школовању теби стипендија омогућава не само да добијеш паре, већ и неку мирноћу током студирања и могућност да стекнеш знање па зато особе које неће после завршеног школовања да раде у фирми која их је стипендирала на западу морају да врате неупоредиво веће износе... Дакле свугде је улагање у људске ресурсе заштићено осим код нас.
Ова могућност изједначавања понуда је сјајана идеја, најбоља коју сам до сада чуо. Дакле играч када напуни 18 онда постаје ограничено слободан агент и његов клуб може увек да изједначи понуду (прописивање максималних примања за играче са ''рукије'' се као што кажеш подразумева). Е после ако клуб хоће да га прода нека га прода и узме онолико колико сами процене да играч вреди и то им је по мом мишљењу довољно, обавеза играч да исплаћују клуб у зависности од тога колико једнога дана постану добри мислим да никако није могућа, а ни ускаду са људским правима. Такође, једино је клуб који има стипендијки уговор са играчем овлашћен да процењује да ли хоће да га прода клубу који му је конкурент или некоме другоме макар за мање пара. То је апсолутно легитимно.
@wolf
Слажем се да не може да се зна са 18 година ко ће какав играч бити, нема ту гаранција, наравно да ће њима пут одредити нијансе, карактери или услови у којима буду радили, међутим треба имати у виду да те ствари треба да процењује ваљда и онај ко хоће да га купи и онај ко га продаје и да једино они сносе ризик своје процене. А не да клубу који је школовао играча буду везане руке а да неко други одлучује само да ли жели да издвоји 150к или не. Дакле онај који купује треба да каже колико цени тог талента и колико је за њега спреман да издвоји, а онај који продаје треба да каже да ли га он можда цени још више те не жели да га прода...
ZuLuofVozdovac- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
@sergej
Rece sinoc za da se dosta ozbiljno radi kad je u pitanju sledeca sezona?
Ima li jos nekih imena u opticaju, osim onoga sto si nam do sada pominjao?
familija- šesti igrač
- Datum upisa : 16.03.2011
Godina : 54
Mihael ::NBA ne moze da se poredi sa sistemom u Evorpi, to je sistem koji tamo odlicno funkcionise, i sistem u kom su sve ekipe poprilicno izjednacene...
Ми овде и разговарамо о систему у коме би екипе биле изједначеније у довођењу или задржавању младих играча, јер смо то идентификовали као један од бројних разлога зашто нам је кошарка ту где јесте.
Суштина је направити систем по којем тај Човић неће моћи да купује играче од 13 година за фиксно обштећење од 25 000 динара, и систем по коме неки дуги клуб том истом Човићу не би могао да узме играча за 150к евра. Дакле није уопште ствар да ми овде процењујемо колика цифра би била праведна или оправдана. То треба да одлучује онај који продаје и онај који купује и нико други. Оправдана би била она цифра око које се клубови договоре, и која би за сваког играча била другачија. Суштина је да не смеју да постоје правила која одређују максимално обештећење јер су супротна свим могућим правилим слободног тржишта.
Слажем се да ФМП пролази како пролази јер не јури никакав резултат међутим он своја права на играчима мора да црпи из стипендијских уговора, а не из својих амбиција. Проблем је што би се Човић први побудио против мењања овог система фиксних обештећења (за млађе категоријето се зове пререгистрација) јер га и он између осталог користи да би напунио своју омладинску школу.
Не могу да схватим да неко увиђа да је велики проблем што Човић може да десеткује млаће категорије тимова по Србији а да не увиђа да је ово фиксно обештећење од 150к само део једног те истог проблема и истог система фиксних обештећења. Обештећења не сме да одређује савез јер то не ради нигде у цивилизованим земљама, он чак не би требао да има ни везе са лигама јер су оне по правилу уређене као привредна или акционарска друштва. Не вреди ни свако дете 25 000 динара, али они које Чова пробере од више хиљада свакако вреде. Тако и млади играчи код нас углавном не вреде 150к, али тржишна вредност Мачвана или Миљеновића је била много већа ма колика да им је играчка вредност у том моменту.
ZuLuofVozdovac- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Mihael, očigledno me nisi razumio najbolje. Nemoj da gledaš sve kroz prizmu Čovića. On je jedan ekstreman slučaj, iako naravno polemika o njemu i najviše navodi na razmišljanje o ovoj temi.
Ipak, volio bih da razmisliš i odgovoriš mi na ova pitanja.
Da li je pravedno da se klubovi izlažu naporu da organizuju mlađe selekcije, treniraju djecu i da im ta djeca kada postanu igrači ne odrade nešto u prvom timu. Za mene nije, tj. nije moralno, ali se ne može zabraniti da odu. Onda je i normalno da se onda podnese račun pa da se usluge pružanja treninga naplate.
Isto tako nije pravedno ni da se zacijepi obeštećenje ne znam ni ja u kom iznosu, neki klub plati, a onda igrač ne trenira, loše igra, nije to što se od njega očekuje. I klub prevaren.
Do sada je sistem funkcionisao da klub koji stvori igrača gleda kako da klepi što više, ponekad i preko dozvoljenog iznosa (čitaj Čović) i onda ga boli...
Prodao polovnu robu, garancije nema. (Izvinjavam se na pežorativnom izražavanju, pokušavam da ogolim stvar do kraja).
A igrači su posebna priča. Nekima su obezbjeđeni idealni uslovi, najbolji treneri, najjača takmičenja, ako imaju i talenta, eto odlične karijere. A da nije toga bilo, bez obzira na želju i trening ne bi ništa bilo. I oni danas ne plaćaju ništa. A po mom sudu bi trebali.
To je logika moje priče. Sve ostalo je stvar dogovora. Da li obeštećenje treba da bude 10, 50 ili 500 hiljada nekih para? Koliko se ocijeni realnim.
Isto tako, gubi se smisao ideje zato što se gledaju samo ekstremni slučajevi, reprezentativni kalibri, ali po meni svaki igrač koji ostvari profesionalnu karijeru bi trebalo da se u nekom iznosu oduži svom klubu.
Tako bi nadoknadu za rad i trud imao i Zaječar za Pavkovića, Žitko za Čakarevića, Napredak za Vitkovca, Zvezda za Tadiju, Atlas za Pekovića, Beopetrol za Jovana Koprivicu i šta ja znam. Opet, ne bi se dešavalo da isti taj FMP plati 50 hiljada za Živanovića, da se pretplati Luka Bogdanović, a Bjelica ništa, da se iskoristi neplaćanje dva do tri mjeseca plate i višegodišnje ulaganje da propadne.
Da se finansijski krah Zvezde 2000. Iskoristi da se razgrabi jedna od najtalentovanijih mladih generacija, a da se baci pod noge sve što je u njih uloženo.
Ipak, volio bih da razmisliš i odgovoriš mi na ova pitanja.
Da li je pravedno da se klubovi izlažu naporu da organizuju mlađe selekcije, treniraju djecu i da im ta djeca kada postanu igrači ne odrade nešto u prvom timu. Za mene nije, tj. nije moralno, ali se ne može zabraniti da odu. Onda je i normalno da se onda podnese račun pa da se usluge pružanja treninga naplate.
Isto tako nije pravedno ni da se zacijepi obeštećenje ne znam ni ja u kom iznosu, neki klub plati, a onda igrač ne trenira, loše igra, nije to što se od njega očekuje. I klub prevaren.
Do sada je sistem funkcionisao da klub koji stvori igrača gleda kako da klepi što više, ponekad i preko dozvoljenog iznosa (čitaj Čović) i onda ga boli...
Prodao polovnu robu, garancije nema. (Izvinjavam se na pežorativnom izražavanju, pokušavam da ogolim stvar do kraja).
A igrači su posebna priča. Nekima su obezbjeđeni idealni uslovi, najbolji treneri, najjača takmičenja, ako imaju i talenta, eto odlične karijere. A da nije toga bilo, bez obzira na želju i trening ne bi ništa bilo. I oni danas ne plaćaju ništa. A po mom sudu bi trebali.
To je logika moje priče. Sve ostalo je stvar dogovora. Da li obeštećenje treba da bude 10, 50 ili 500 hiljada nekih para? Koliko se ocijeni realnim.
Isto tako, gubi se smisao ideje zato što se gledaju samo ekstremni slučajevi, reprezentativni kalibri, ali po meni svaki igrač koji ostvari profesionalnu karijeru bi trebalo da se u nekom iznosu oduži svom klubu.
Tako bi nadoknadu za rad i trud imao i Zaječar za Pavkovića, Žitko za Čakarevića, Napredak za Vitkovca, Zvezda za Tadiju, Atlas za Pekovića, Beopetrol za Jovana Koprivicu i šta ja znam. Opet, ne bi se dešavalo da isti taj FMP plati 50 hiljada za Živanovića, da se pretplati Luka Bogdanović, a Bjelica ništa, da se iskoristi neplaćanje dva do tri mjeseca plate i višegodišnje ulaganje da propadne.
Da se finansijski krah Zvezde 2000. Iskoristi da se razgrabi jedna od najtalentovanijih mladih generacija, a da se baci pod noge sve što je u njih uloženo.
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
familija ::@sergej
Ima i previse rekao bih. Igraci se sami nude, izbor je dosta dobar , samo je potrebno izabrati prave
Sergej- mvp
@SERGEJ
Koga ima jos u opticaju na pozicijama 4 i 5, osim pomenutog Bobija?
Koga ima jos u opticaju na pozicijama 4 i 5, osim pomenutog Bobija?
familija- šesti igrač
Ima Lasme , onaj Belorus sto ga je Bodi pominjao , zatim sledi Cantekin , suskalo se o povratku Novice , mogucstvu da se vrati Maric. To su naravno nemoguce misije.
Nudio nam se Lee iz Radnickog , zatim neki Amer sto je igrao u Rusiji , zaboravio sam mu ime. Tako , znace se vise posle plej ofa.
Nudio nam se Lee iz Radnickog , zatim neki Amer sto je igrao u Rusiji , zaboravio sam mu ime. Tako , znace se vise posle plej ofa.
Sergej- mvp
@sergej
Hvala druze...pozdrav!
Hvala druze...pozdrav!
familija- šesti igrač
Nudeti se igraci koji su vrhunski-NEPROCENLjIVO hvala ti Boze sto navijam za Partizan
Markos- prva petorka
Počelo je da se krčka... samo što pre da se odradi dezinsekcija,a i u fudbalu nas čekaju vedriji dani, koga zanima od Zvezdaša, objasniću mu na private, oko basketa je to Stela objasnio na našem forumu,a za fudbal inbox, pošto nam je drugar Bodi zabranio fudbalske priče sve u svemu, nadam se lepšim danima
Nolle- mvp
Ли и неки непознат Амер, врло врхунски.Markos ::Nudeti se igraci koji su vrhunski-NEPROCENLjIVO hvala ti Boze sto navijam za Partizan
air slavkan- šesti igrač
- Datum upisa : 01.12.2010
Ti su najboljiair slavkan ::Ли и неки непознат Амер, врло врхунски.Markos ::Nudeti se igraci koji su vrhunski-NEPROCENLjIVO hvala ti Boze sto navijam za Partizan
Dule Kecman- mvp
Godina : 34
Otkud znate da su oni jedini koji su se nudili,Sergej je rekao samo na pozicijama 4,5
Markos- prva petorka
Vest koja će se pojaviti večeras u medijima, prvo u novostima, da Krleta traži Barselona je dezinformacija.
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 38
Da li je i ona vest Krle u CSKA bila dezinformacija?
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Kakvu mi privilegiju imamo da dobijamo demanti prije izlaska same vijesti, jebo teeeeeee...
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
Junglezburn- mvp
Ajde Bodi,priznaj nam kako si zajebo ove pripadike resavske skole prepisivanja.
Gost- Gost
Devojka koja piše za novosti, piše i za kosarka.rs. Rečeno joj je da to mora da napiše, a to nema veze sa istinom.
CSKA je zainteresovan, a i Oly, ali tu dosta zavisi da li će Duda da ostane ili ne.
Inače i Krletu je Savić postao menadžer za Evropu, tj. agencija "Invictus".
CSKA je zainteresovan, a i Oly, ali tu dosta zavisi da li će Duda da ostane ili ne.
Inače i Krletu je Savić postao menadžer za Evropu, tj. agencija "Invictus".
Bodi Bond- mvp
Naleteh na post Zemljoradnika sa kosarka rs sa kraja 2009 godine:
"Ma nije Savanović ozbiljna klasa. Mnogo troši lopti, često igra
nerezonski, slabo prati igru... Ove sezone sam ga gledao samo jednom i
mnogo se nervirao kako je igrao. Posle par dana vidim izveštaj na nekom
našem sajtu u kome piše da je bio odličan. I bio je drugi strelac ekipe.
A nigde ne piše kako je promašivao zicere, kako su mu ispadale žive
lopte, kako je bušak k'o sito... Može on da igra ovu neozbiljno
napadačku košarku, bez odbrane, ali nije klasa za reprezentaciju"
I Bodijev odgovor:
I to su mi kosarkaski poznavaoci
"Ma nije Savanović ozbiljna klasa. Mnogo troši lopti, često igra
nerezonski, slabo prati igru... Ove sezone sam ga gledao samo jednom i
mnogo se nervirao kako je igrao. Posle par dana vidim izveštaj na nekom
našem sajtu u kome piše da je bio odličan. I bio je drugi strelac ekipe.
A nigde ne piše kako je promašivao zicere, kako su mu ispadale žive
lopte, kako je bušak k'o sito... Može on da igra ovu neozbiljno
napadačku košarku, bez odbrane, ali nije klasa za reprezentaciju"
I Bodijev odgovor:
I to su mi kosarkaski poznavaoci
Mihael- mvp
Pa Savan je upravo u sezoni 2009/2010 eksplodirao u Kahasolu. Nije išao u Poljsku. A i dalje premekan u odbrani i loše gradi koš.
Bodi Bond- mvp
Ma zezam se ja bre, retko ko ga je tad voleo i mislio da ce nesto vise da uradi...
Mihael- mvp
Ja bih i sad stavio ''+1'' na ovaj Z-ov post...
On hoda po izuzetno tankoj liniji koja deli heroja od tragičara, a mislim da je Duda uspevao u dobroj meri da eliminiše ovu drugu stranu...
On hoda po izuzetno tankoj liniji koja deli heroja od tragičara, a mislim da je Duda uspevao u dobroj meri da eliminiše ovu drugu stranu...
Junglezburn- mvp
Crni Mihael, ala je tebi dosadno!
Zemljoradnik- prva petorka
Godina : 44
Strana 9 od 40 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Similar topics
» Samo za članove 2
» Samo za članove 3
» Samo za članove 4
» Samo za članove 5
» KK Partizan 2010/2011 - 1. deo