Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Samo za članove 3

+47
Hyperactive
dane
Sensui
Tazz
Macijauskas
Imperator
Gencha
Junglezburn
mlekadzija
srb
Anti-RTS
PingPong
NenadBG
Talicni Tom
Danny Trejo
drexler
vlada
wolfvaga
Djole
Zemljoradnik
Mihael
Gale
familija
Zoro
Koleman
sexdrogabodiroga
superhik
Sergej
2bad4u
Everton
fizicar
Nolle
lazarminator
Markos
XXL
air slavkan
bigZ
Psycho
Ray Allen
ZuLuofVozdovac
blagoje
Bodi Bond
Dule Kecman
Novica-Ubica
Marko
markoo
slobokv83
51 posters

Strana 8 od 40 Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40  Sledeći

Ići dole

Samo za članove 3 - Page 8 Empty Re: Samo za članove 3

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 22 Sep 2011 - 3:19

Да ли је НИС поклоњен види се по цени његових акција на слободном тржишту, све док предузеће није престало да прави дефиците, вредност акција је остала непромењена... Свако од нас могао је по тој цени коју су добили Руси да купи акције на берзи. Вредност акција почела је да расте тек 2 године након што су преузели пословање.

Колико експлоатишу монопол може се видети по томе да су две године пословали у минусу, тек у 2010 је остварена минимална добит. Једини ко има дебелу зараду од трговине нафтним дериватима је држава са болесним акцизама. Много већу зараду од Гаспрома имају власници пумпи: аустријки ОМВ, руски Лукоил и грче пумпе заборавио сам како се зову. Они користе монопол у том сектору и забрану да било ко други отвори пумпу. Али тога неће бити у Инсајдеру јер добар део тог екстрапрофита од пумпаџија узимају политичари, тамо се паламуди само како смо ''поклонили НИС''... А нико не помиње да је Гаспром поред минуса (када је реч о пословању са нафтним дериватима) направио складиште у Банатском двору, а о Јужном току и да не причам.

Прави проблем са Гаспромом и НИС-ом је превелико оптерећење бушотина у Банату од кад су дошли Руси, већи удео домаће нафте него што је био раније и нижи квалитет горива, али мени је ту опет крива држава која не поставља минималне стандарде квалитета нафтних деривата...

Озбиљна власт би се изборила да Србијагас и Гаспром коначно почну директно да сарађују, а не преко неких фирми посредница које убирају веровали или не десетине милиона евра јер купују гас од Руса а после по већој цени продају нама, али јебигаа, те фирме су мешовите руско-српске компаније чија сврха је пуњење џепова појединаца из сенке и са наше и са њихове стране...

Poslednji izmenio ZuLuofVozdovac dana Čet 22 Sep 2011 - 3:21, izmenjeno ukupno 1 puta
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marko Čet 22 Sep 2011 - 3:21

Sergej ::Koliko tek onda novca moraju EU i USA da daju za komadanje Balkana u ovih 20 godina ....

+1
A Ameri su dobili Zelezaru za dzabe i sve ostale firme, ali su nama po obicaju samo Rusi trn u oku !

Marko
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mlekadzija Čet 22 Sep 2011 - 3:30

Зулу, ја сам сервисер гасних уређаја и радим за једну фирму из Суботице, а дистрибутер гаса у мојој општини је ЈП Врбас гас, предузеће које не послује под Србија гасом и које, као што си и рекао, купује гас од Руса и по вишеструко већој цени исти продаје грађанима. Иначе је ЈП Врбас гас једино предузеће у општини које је пословало у плусу, а разлог томе је једино то што су осталим јавним предузећима зајмили паре на камату...
mlekadzija
mlekadzija
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 43

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sergej Čet 22 Sep 2011 - 3:34

http://pescanik.net/content/view/6365/164/#_ftnref36

Procitajte ovaj tekst , postavio sam ga u Svastari , ako ga niste videli. Nije to sve bas kako tu pise , vidi se iz kog pera tj. vetra sve duva , ali neke stvari sto je Zulu naglasio o povezanosti nasih i ruskih politicara posrednika i ostalog jasno pise.

Progres , Jugorosgas ...
Sergej
Sergej
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bigZ Čet 22 Sep 2011 - 4:42

Znaci kupujemo od Gasproma gas za cifru od oko 500 miliona dolara godisnje, po najvecojh mogucoj ceni u regionu, uz to se pojedinci ugradjuju izmedju 1-4%. Koja smo mi banana...cccc

A kad treba Zvezdi da se isplati sponzorstvo, mnogo je milka, dve, tri......
bigZ
bigZ
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 26.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 22 Sep 2011 - 4:56

mlekadzija ::Зулу, ја сам сервисер гасних уређаја и радим за једну фирму из Суботице, а дистрибутер гаса у мојој општини је ЈП Врбас гас, предузеће које не послује под Србија гасом и које, као што си и рекао, купује гас од Руса и по вишеструко већој цени исти продаје грађанима. Иначе је ЈП Врбас гас једино предузеће у општини које је пословало у плусу, а разлог томе је једино то што су осталим јавним предузећима зајмили паре на камату...

Да то сам потпуно заборавио, да и сами дистрибутери гаса који имају својство јавног предузећа наплаћују те услуге ''дистрибуције''. Али кажем и они никад не откупљују гас од Гаспрома директно, већ од посредника. Тако да кад се накаче један па други , па трећи посредник, па акцизе, па пдв, на крају гас у Србији буде 500 долара за 1000 кубика а цена по којој га продаје Гаспром је у овом тренутку чини ми се дупло мања... А и та цена је за неке држае са додатним попустом, нпр Белоруси га са све дистрибуцијом плаћају 120 долара за 1000 кубика. Тачније Руси дају јефтинији гас многим државама у којима имају значајне индустријске комплексе јер тиме сами себи чине услугу, али јебига, Европа нема алтернативу...

Притом треба правити разлику између пословања са гасом и овога са нафтом, то су различите ствари. Што се гаса тиче било је много мутљевине, уградња траје већ деценијама, прочитаћу овај текст што је Сергеј оставио иако је очигледно да је како он каже ''навијачки острашћен''. Али то са гасом нема везе са пословима НИС-а који је уговором са Русима кренуо на боље, и само кад би смо ми као држава донели адекватну законску регулативу о квалитету горива и акцизама потрошачи би имали велику корист.

Уосталом, ти сигурно знаш да је уље Витал јефтиније у Македонији него у Врбасу, а ту нам сигурно нису криви Руси...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Čet 22 Sep 2011 - 5:00

bigZ ::Znaci kupujemo od Gasproma gas za cifru od oko 500 miliona dolara godisnje, po najvecojh mogucoj ceni u regionu, uz to se pojedinci ugradjuju izmedju 1-4%. Koja smo mi banana...cccc

A kad treba Zvezdi da se isplati sponzorstvo, mnogo je milka, dve, tri......

Колико је мени познато све државе у региону (нпр Хрватска, Мађарска) обезбеђују из својих резерви бар по 30% потреба па им је зато и укупна цена гаса нижа. Од стопроцентно зависних држава мислим а само Румунија има јефтиније гас од Србије зато што је ближа.

То је ипак само једна страна приче, послови са Нафтом су нешто друго. И кад је гас у питању ми смо до 2000. имали бенефицирани третман бољи од било које друге државе у региону а посебна је прича зашто се из тога изашло без икакаве потребе након политичких промена...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sergej Čet 22 Sep 2011 - 5:04

Gradjanima Srbije politicari moraju da odgovaraju za ove stvari , a ne Rusi.
Sergej
Sergej
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mlekadzija Čet 22 Sep 2011 - 6:41

[quote="ZuLuofVozdovac"]
mlekadzija ::...
Уосталом, ти сигурно знаш да је уље Витал јефтиније у Македонији него у Врбасу, а ту нам сигурно нису криви Руси...

Чак и у Бг-у него у Врбасу, а неки дан сам дочекао да у целом граду немам шећера, иако је у јеку кампања прераде репе у врбаској шећерани...
mlekadzija
mlekadzija
prva petorka
prva petorka

Godina : 43

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Čet 22 Sep 2011 - 7:46

Danas sam dobio 2 jako interesantne informacije. Tu bi trebali kao potvrda/demant da odreaguju Sergej i Marko(mogu i ostali).
Cvele u Zvezdi ima ugovor:
1. sezona 5000e
2. sezona 10000e
3. sezona 15000e
4. sezona 20000e
Naravno nece odraditi sve ali tako stoji navodno u ugovoru.
Nenad Miljenovic:
2500e u Partizanu. U pitanju su mesecni ugovori.

Po mom misljenju su to preskupi ugovori za te godine, cini mi se da je decko odvalio ali mi djavo ne da mira pa moram da pitam. E da a za Turanjanina sam cuo da je dobio 3000e, stan na dobroj lokaciji i pezo 307.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Čet 22 Sep 2011 - 7:57

malo mi je preterano da Cvele ima platu na malo ispod nivoa Nedovića, možda su ovo dolari, ali i tako je preterano...
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Čet 22 Sep 2011 - 8:03

Nolle ::malo mi je preterano da Cvele ima platu na malo ispod nivoa Nedovića, možda su ovo dolari, ali i tako je preterano...
E da moja greska. Nije rekao evra, valutu nije pominjao.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sergej Čet 22 Sep 2011 - 9:35

Uglavno se u $ racunaju plate.

Mislim da su ovo previsoke cifre , za Nedovica znam da je 5k mesecno , kao sto Nolle kaze.

Miljenovic ima nesto manje od 40 000 $ godisnje.
Sergej
Sergej
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Čet 22 Sep 2011 - 9:38

Pa to mu onda dodje to
2500*12=30k+bonusi eventualno...
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Everton Čet 22 Sep 2011 - 10:53

plate se racunaju puta 10 a ne 12 meseci Smile

tako su meni objasnili
Everton
Everton
prva petorka
prva petorka

Godina : 36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Čet 22 Sep 2011 - 11:04

Everton ::plate se racunaju puta 10 a ne 12 meseci Smile

tako su meni objasnili
Kada malo razmislim u pravu si. Oni zavrsavaju ugovor na kraju sezone. A to nije u septembru kada se potpisuje. Jedino sto ne znam da li je razlika kod jednogodisnjeg i visegodisnjeg?
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Everton Čet 22 Sep 2011 - 13:13

pa bas tako kako si napisao, ugovori startuju od septembra pa do juna, jul i avgust se ne placaju, i mislim da nema veze da li je jednogodisnji i visegodisnji, ali najbolje da objasni neko od insajdera sa foruma Smile
Everton
Everton
prva petorka
prva petorka

Godina : 36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mihael Čet 22 Sep 2011 - 14:27

Mihael
Mihael
mvp
mvp

Godina : 37

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Čet 22 Sep 2011 - 16:24

ja se za Pešića ne plašim, nije on neko ko igra na tenziju, on je više : prema svecu i tropar!
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od superhik Čet 22 Sep 2011 - 19:14

Radnički na korak do dogovora sa Stivenom Markovićem a dovešće još 2 pojačanja pod košem, 4 i 5, nisu hteli da mi kažu o kojim imenima se radi Sad
superhik
superhik
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nolle Čet 22 Sep 2011 - 20:27

Mihael ::Plasim se da ce ovakvih stvari biti i u domacem sampionatu, i to mnogo...

http://sport.blic.rs/Kosarka/Evropska-kosarka/203453/Pesic-gadjao-sudiju-flasicom-vode-i-odbio-da-napusti-teren

a ja se plasim da se vi spremate da budete "fini" plač
Nolle
Nolle
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Markos Čet 22 Sep 2011 - 20:53

Mi smo uvek fini Smile
Markos
Markos
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od NenadBG Čet 22 Sep 2011 - 21:00

naravno,redovno obilazite finsku...
pa onda volite da odrzavate dobre odnose sa sudijama,nekada preko telefonskih razgovora pred odlucujucu utakmicu,a nekada od ljubavi,kao pravi roditelj morate da im udelite i koju vaspitnu.a tek sto je kristijan fin,uh sve puca od finoce... Very Happy

NenadBG
šesti igrač
šesti igrač

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dule Kecman Čet 22 Sep 2011 - 21:23

Nista to sto si napisao ne vredi dok ne izdate saopstenje.. plez1
Dule Kecman
Dule Kecman
mvp
mvp

Godina : 34

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od slobokv83 Čet 22 Sep 2011 - 22:17

superhik ::Radnički na korak do dogovora sa Stivenom Markovićem a dovešće još 2 pojačanja pod košem, 4 i 5, nisu hteli da mi kažu o kojim imenima se radi Sad

nadam se da se radi o Musliju.
slobokv83
slobokv83
mvp
mvp

Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole