Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Svaštara 8

+44
Anti-RTS
Fiti
Marija
Nightfall
Geograf
Danny Trejo
blagoje
familija
Everton
air slavkan
PingPong
Sensui
Nolle
Hyperactive
Dule Kecman
Tazz
Sergej
XXL
Imperator
Gencha
Talicni Tom
mlekadzija
markoo
Naissus
superhik
ZuLuofVozdovac
Bodi Bond
Ray Allen
wolfvaga
maxisb
Djole
Koleman
Mihael
expert
Macijauskas
drexler
Junglezburn
2bad4u
sexdrogabodiroga
Zemljoradnik
Sarlo
lazarminator
slobokv83
dane
48 posters

Strana 37 od 40 Prethodni  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Sledeći

Ići dole

Svaštara 8 - Page 37 Empty Re: Svaštara 8

Počalji od drexler Pet 15 Jun 2012 - 3:00

http://www.smedia.rs/vesti/vest/94701/Emir-Kusturica-Andric-grad-Kusturica-rusi-tvrdjavu-u-Trebinju-Kusturica-rusi-tvrdjavu-u-Trebinju-zbog-kamena-za-snimanje-filma.html

može li neko ovom samozvanom šumskom kauboju stati na put? pegla

Jebali ga i Koštunica i Dodig, ili ko god mu je dao ovoliku moć. Ovo je stvarno postalo smješno.
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Djole Pet 15 Jun 2012 - 3:15

Auuu... ala sam se sad razocarao u njega... :/
Djole
Djole
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od expert Pet 15 Jun 2012 - 3:54

Verovatno je Grigorije tu umesao svoje prste, kao i uvek Smile
Evo ovde ima opsirnije, a mogu se procitati i komentari naroda.

http://www.6yka.com/novost/24884/emir-kusturica-rusi-staru-tvrdavu-u-trebinju-gradani-blokirali-put
expert
expert
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 40

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lazarminator Sub 16 Jun 2012 - 18:21

Autor romana „Petrijin venac" i „Kad su cvetale tikve", Dragoslav Mihailović, upravo je objavio petu knjigu u serijalu "Goli Otok". To retko gde ima da se procita, a i ako je objavljeno, brzo se zaboravi, koliko sutra.
Mislim da je Mihailovic mozda i najveci zivi srpski pisac i kada on objavi knjigu to bi trebala da bude vest makar u rangu one da su Grcka i Ceska prosli dalje na EP-u.
Sa druge strane imamo u Beogradu tu divnu manifestaciju "Tragom Ive Andrića" koja podrazumeva obilazak značajnih mesta u Beogradu koja su obeležila život i rad našeg nobelovca. Odziv je relativno mali. Manifestacija traje od 6. juna a do kraja meseca ocekuju 100-tog posetioca.
Ako ima zainteresovanih: Šetnje posvećene Stevanu Sremcu na programu su u petak 8. juna, 29. juna i 20. jula, a polazak je u Knez Mihailovoj ulici ispred Likovne galerije Kulturnog centra Beograda. Šetnja posvećena Bori Stankoviću planirana je za petak 22. juna i 13. jula, a okupljanje je u Kalemegdanskom parku kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj.

Upoznavanje sa Beogradom Branka Ćopića je 15. juna i 6. i 27. jula, a okupljanje je kod fontane "Vrelo života" ispred Beograđanke.

"To je za mene aktuelno. Nemam prava da tvrdim da je to važno za sve ljude, jer bi, možda, to bilo neskromno. Ali, za mene je to važno zato što sam ja, kao mlad čovek, bio uhapšen i oteran na Goli otok", objasnio je autor.

Ne želeći da ponovo priča o "svakojakim strahotama i torturama" kroz koje je prošao, Mihailović je kazao da "su pre tri godine, tek, posle jednog saobraćajnog udesa, lekari ustanovili da je kao staru povredu, imao lom četiri rebra i pretpostavili da je nastala na Golom otoku".

"Očekivao sam, nastavio je on, možda celih 20 godina, da će se Golim otokom pozabaviti neki drugi čovek, koji će imati dovoljno dara i strpljenja da to uradi, ali to se nije desilo, i onda sam zaključio da treba da počnem da sam radim".

Prema Mihailovićevim rečima, "u to vreme i dalje se pisalo o Golom otoku kao o jednoj situaciji koju su neki izdajnici partije i naroda zaslužili. Pisalo se sa jednog titovskog, udbaškog stanovišta, a ja sam znao da su to sve same laži pa sam rešio, sredinom 70-ih (1975.), da počnem da se bavim time".

"Priznajem", kazao je on "da sebe nisam smatrao sposobnim da jednu takvu strahotu dovoljno dobro opišem, jer sam mislio da bi za jedan takav logor bio dobar samo jedan Dostojevski, ali njega nije bilo".

Od početka rada na toj temi pa do završetka proteklo je 37 godina, a pisac kaže da je "želeo da to što pre završi", te da mu je uzor bio Solženjicin i njegov "Arhipelag gulag".

Ispričao je da je tek kasnije saznao da ni Solženjicin nije napisao "Gulag" za dve godine, već za 25 i da nije mogao da se izvuče iz "svog" logora više decenija, kao što neći moći ni on.

Govoreći o načinu rada na knjigama on je rekao da je "izabrao novinarsku formu razgovora o Golom otoku sa ljudima koji su i sami to preživeli, i koji su sposobni da formulišu neke zaključke o tom strašnom događaju i da je okupio desetoricu koje je poštovao, voleo i koji su u njega imali poverenja".

Pored razgovora, u knjige je uneo razne dokumente koji su se pojavljivali i kao primer takvog dodatka, baš u petoj knjizi, Mihailović je naveo pismo koje mu je stiglo iz Sidneja i oko koga se ispleo ceo "slučaj".

"Dobio sam pismo profesora univerziteta, koji piše o svom ocu, Anti Pavkoviću, umrlom psihijatru, koji je bio teran od Milovana Ðilasa i Aleksandra Rankovića, najpre da putuje u inostranstvo da sazna kako se slamaju zatvorenici u zatvoru, i kako to Sovjeti rade sa svojim zatvorenicima".

Prenoseći sadržaj pisma koje je objavio u dodatku pod naslovom "Politbiro uvodi psihosomatsku torturu", Mihailović je kazao da je Ðilas predložio da Ante Pavković, sa profesorom Vladimirom Vujićem, takođe psihijatrom, radi eksperimente na "najtvrdokornijim komunistima".

Kako je Pavković ispričao, "Ranković je odbio da se to primeni, međutim, prema onome šta se dešavalo kasnije u zatvoru, izgleda da je to, ipak, rađeno" naveo je Mihailović.

Zanimljiva je dalja "sudbina" tog pisma iz Australije, jer ga je Mihailović objavio u knjizi "Kratka istorija satiranja", 1999. ali ga niko nije ''registrovao'', sve dok ga novinar Miodrag Maksimović nije objavio 2006. u feljtonu u "Politici".

Prema Mihailovićevim rečima, "to je jako uzrujalo tadašnju glavnu urednicu Ljiljanu Smajlović, a, po mojoj pretpostavci i Milovanovog sina Aleksu Ðilasa.

"Gospođa Smajlović je napisala uvodnik protiv mene, gde je rekla da ja lažem, da nema nikakvih dokaza da je to bilo tako kako stoji u onom pismu. Da ona ne zna da li to pismo uopšte postoji, itd".

U navedenom dodatku Mihailović je objavio odgovor koji je napisao Milinko Ðorđević glavnoj urednici "Politike", u kome je ustao u odbranu Mihailovića, ali ona nikada nije htela da ga objavi.

Mihailović na kraju kaže da je u petoj knjizi "Golog otoka" prikupljen sav materijal o tom "trileru", pa i novo svedočenje Aleksandra, sina Ante Pavkovića, da je sve verno preneo i da nije imao zlu nameru u odnosu na Milovana Ðilasa, ali istorijska istina je ovakva kakva stoji u njegovom prvom pismu".
lazarminator
lazarminator
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od expert Ned 17 Jun 2012 - 4:59

expert
expert
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hyperactive Ned 17 Jun 2012 - 22:53

Ne znam da li je neko postavio, ali morao sam da podelim ovo sa vama.
Nema na cemu. Very Happy

Hyperactive
Hyperactive
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 35

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Djole Pon 18 Jun 2012 - 1:05

Vermezovic o zavodjenju reda u FK Partizan:

- Na slavi kod mene bio je košarkaš Partizana i u 23 časa je krenuo kući. Kada sam mu rekao da ostane još malo i da ću da pozovem Vujoševića da mu odobri ostanak, uzvratio mi je "samo nemoj da zoveš Duleta". Ni sada nemam problem da ako treba i lično pozovem Vujoševića da sa nama bude dva meseca i da to reši.
Djole
Djole
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Pon 18 Jun 2012 - 1:13

drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od expert Pon 18 Jun 2012 - 5:46

expert
expert
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sergej Pon 18 Jun 2012 - 7:16

Sergej
Sergej
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od wolfvaga Pon 18 Jun 2012 - 11:22

Bogami, Hrvati danas odlicni protiv Spanaca, potpuno nezasluzeno su ispali...
wolfvaga
wolfvaga
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bookmaker Pon 18 Jun 2012 - 12:29

Kako nezasluzeno Smile Ko je iz te grupe trebao ispasti po tebi?

Italija bila ravnopravna sa Spancima koliko i HR nocas s tim sto su dali gol i vodili.Bila bolja od Hrvata bar 2/3 meca i u tom duelu su vodili...Oni sigurno nisu zasluzili da ispadnu!!!
Ostalo da ispadne neko iz nocasnjeg duela , a tim koji nije uspio postici gol je ipak vise zasluzio da se vrati kuci.
Hvataju se za slamku sto im nije sviran penal nad Mandzukicem...penal je bio samo zahvaljujuci "retardiranosti" Ramosa koji je naucio ove sezone kod Murinha lomiti protivnike i braniti rukama bez kazne , tako da je samo nastavio u reprezentaciji raditi isto bez posljedica.Taj penal , koji je bio , nije bila sansa ni izgledna situacija vec poklon Ramosa koji sudija nije vidje.Pitanje da li bi Spanci igrali kako jesu da su gubili...Cini mi se da oni jos nisu u nekoj zavidnoj formi , a 0:0 im je odgovaralo pa se nisu previse otvarali u zelji da po svaki cijenu daju gol Smile

Od svega mi je najsmjesnija izjava Bilica nakon meca plez Kaze lik da su dosli osvojiti EP i da nije ispunio zacrtani cilj hahahaha

Sve u svemu , cini mi se da su iz UEFA imali cilj da vise ne gledaju ove HR navijace , pa su i oni zadovoljni ovakvim ishodom.Vidim da se svi u HR timu pozivaju na pristrasno sudjenje , pa ako ga je bilo onda neka zahvale svojim navijacima.
bookmaker
bookmaker
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 03.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Pon 18 Jun 2012 - 23:03

Velika steta za Dance i Hrvate. Prikazali su vrhunski fudbal ali su imali preteske grupe. Za Hrvate je gotova era Slavena Bilica, ode u Lokomotivu. Igrali su odlican fudbal, videcemo kako ce ici posle njega. Iskreno, ocekujem raspad.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mlekadzija Pon 18 Jun 2012 - 23:55

И ја се слажем са букмејкером. Италијани су надиграли Шпанце у бар 60 минута меча, Хрвате у неких 50 минута, водили су у оба меча, а трећу су добили. Не видим зашто је неко пре њих заслужио пролаз. Шпанци, за мој укус, играју најдосаднији фудбал у историји фудбала. Вероватно бих пре и ове наше слепце гледао него њих. Ја сам волео да они испадну, али не иде. Сумњив, несвиран пенал, сумњива ситуација код гола и још понешто их одведоше даље.
mlekadzija
mlekadzija
prva petorka
prva petorka

Godina : 43

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od wolfvaga Uto 19 Jun 2012 - 1:36

Utisak je da su Hrvati odlicno ustopovali Spance, zato mislim da su nepravedno ispali. Inace, da imaju odbranu kao mi (sto nemaju), Bilic bi zaista bio u pravu- mogli bi da jurisaju na tron. Juce je Modric pravio malu decu celokupnom veznom redu crvene furije...
wolfvaga
wolfvaga
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Uto 19 Jun 2012 - 1:52

rofl party
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bookmaker Uto 19 Jun 2012 - 9:10

Ovo je vrhunac gluposti sa uvodjenjem ovih sudija na liniji gola plez Covjek stoji samo zbog te situacije 90 minuta i nije u stanju sa 5m da signalizira cist gol vid
bookmaker
bookmaker
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od expert Uto 19 Jun 2012 - 9:11

Mozda da jedan stoji u golu.
expert
expert
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dule Kecman Uto 19 Jun 2012 - 9:53

Ali da svaka reprezentacija za pobedu dobija po milion evra.. Svaštara 8 - Page 37 342805
Dule Kecman
Dule Kecman
mvp
mvp

Godina : 34

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bookmaker Uto 19 Jun 2012 - 11:49

Svaštara 8 - Page 37 Pazljivo-lizite

bale rofl
bookmaker
bookmaker
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Sre 20 Jun 2012 - 10:58

Znam da ceo dan pratite informacije da li Dule dolazi ili ne, Zvezda da li ide u Evrokup, ali mogli ste da čestitate drugu Kragziju rođendan. plez
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Junglezburn Sre 20 Jun 2012 - 11:09

Ako si im rekao!
'ebo ih Tegi...
Junglezburn
Junglezburn
mvp
mvp

Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od 2bad4u Sre 20 Jun 2012 - 11:48

E pa srećan ti rođendan! Živ bio velik ti porastio...

Poslednji izmenio 2bad4u dana Sre 20 Jun 2012 - 23:18, izmenjeno ukupno 1 puta
2bad4u
2bad4u
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Koleman Sre 20 Jun 2012 - 12:12

Srecan rodjendan Kragzi! Ziv bio 101 godinu.
Koleman
Koleman
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Junglezburn Sre 20 Jun 2012 - 12:14

Hvala, porastio ti i tebi cowboy
I tebi Kole hvala cheers
Junglezburn
Junglezburn
mvp
mvp

Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 37 od 40 Prethodni  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu