Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Svaštara 2

+43
sexdrogabodiroga
Nolle
slobokv83
Sensui
Maja
dane
Grobi
Zoro
Hyperactive
Alexandar_81
Manu
blagoje
Geograf
air slavkan
Sergej
bigZ
Marko
superhik
KKP
TheGodfather
Ray Allen
Imperator
XXL
wolfvaga
Marija
mlekadzija
Naissus
Macijauskas
Markos
Psycho
fizicar
Dule Kecman
Gencha
Tazz
Bodi Bond
lazarminator
2bad4u
Mihael
Zemljoradnik
expert
Junglezburn
drexler
Everton
47 posters

Strana 6 od 40 Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Sledeći

Ići dole

Svaštara 2 - Page 6 Empty Re: Svaštara 2

Počalji od lazarminator Sub 11 Dec 2010 - 16:06

znaci ova promocija "malih" sportova mi ide na onu stvar. Hokej Partizan - Bled upravo ide na RTS-u. Da li moze da se zamisli bolji termin? Do duse, kod mene 08:00, mozda misle na dijasporu
lazarminator
lazarminator
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Sub 11 Dec 2010 - 22:35

KKP ::
partizannnnn ::

Very Happy

Pa čekajte, ljudi, da li je moguće!? shock rofl

samoubistvo
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bodi Bond Ned 12 Dec 2010 - 0:00

Rambo Amadeus: “Farma“ i “Brat“ nas razaraju
Milan ADŽIĆ | 11. decembar 2010. 21:46 | Komentara: 11

Roker i filozof pred beogradski koncert: Političari podilaze narodu. Divim se svakoj folk pevačici koja se obuče pristojno

ROK filozof Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus ili Svetski Mega Car (a može i Antonije Pušić, kako mu piše u ličnoj karti), održaće koncert 17. decembra u beogradskom Domu sindikata, i tom prilikom predstaviti najnoviji album „Virtuozo“, inspirisan svirkama poznatih svetskih muzičara. Ovaj nastup, čiji je jedan od medijskih pokrovitelja i naš list, biće zabeležen i na „lajv“ albumu, podržava napore vitalnih gradskih službi za bolji život građana.

- Kao što sam pre nekoliko meseci bio strog u kritici seče drvoreda u Bulevaru, tako sam danas voljan da pohvalim dobar rad službi koje su to učinile - kaže, za „Novosti“, Rambo Amadeus. - Bulevar sada izgleda lepo. Mlado drveće uz besprekoran trotoar, kvalitetan put i popločano šetalište, deluje veoma optimistično. Primetio sam u Osnovnoj školi „Braća Baruh“ pastelne kontejnere za papir i plastiku. Iznenadio sam se i kada sam video sa koliko posvećenosti rade službe hitne pomoći, a kako je loš odnos većine građana prema njima. Događalo se da ih ljudi fizički napadaju jer pomažu povređenima u tučnjavi. To je nedopustivo! Da ne govorim o braći Romima, armiji ljudi koja po snegu i suncu skuplja smeće koje mi neštedimice pravimo. Iz želje da im pokažem koliko cenim njihov napor, ponudio sam im da ih reklamiram džabe. Zato na mom plakatu za koncert s ponosom stoji amblem „Gradske čistoće“.

* Verujete li da ova akcija može da zaživi u društvu čija je realnost prilično siva, gde je većina izgubila ne samo kompas za prave vrednosti, nego i elementarno vaspitanje?

- Tu je kriva demokratija, odnosno demagogija kojom političari podilaze narodu dozvoljavajući medijsku anarhiju. Dopuštajući mentalno zaglupljivanje putem masovnih medija, ne shvataju koliku štetu prave. Žuta štampa i rijaliti programi uneli su patološku količinu nepristojnosti, pa me ne bi čudilo da se jednog dana otkrije kako su ograničeni i neobrazovani TV magnati uzimali pare, misleći da rade plemenitu stvar. Neko nam sa strane, iz tržišno-imperijalističkih razloga, planski zagađuje društvo. Mediji misle samo na profit. To je kratkoročna dobit, ali dugoročno užasan gubitak za narod. Veća je šteta za društvo kada izgubi moralne vrednosti, nego zagađenje koje prave fabrike i automobili. Ako iza sebe ostavimo generaciju nedovoljno obrazovanih i poštenih, umesto onu koja veruje u sebe i svoje sposobnosti - valjaćemo se večno u blatu istorije. Budućnost rigorozno kažnjava svaki oblik gluposti.

* Poslovica kaže „Mator konj ne uči se jahanju“. Lako ćemo (pre)vaspitati klince i omladinu. Šta ćemo sa starijima, koji bacaju đubre kroz prozor?

- Ne bih ljude upoređivao s konjima. Čovek može da uči i pod starost. Ako moja majka koristi Internet već deset godina i sa mnom u 76. godini priča putem „Skajpa“, da ne bi trošila pare na sve skuplji telefon, radije bih promenio tu odvratnu poslovicu u mnogo istinitiju: „Mator konj se ne uči jahanju, ali star čovek može naučiti da jaše“.

* Kako vaspitavate sinove?

- Moja deca su vaspitanija od mene. Mene je svet odraslih uspeo da pokvari, njih još nije. Majka im objašnjava kako, a ja zašto.

* Ako se u Srbiji pod terminom umetnik podrazumeva i folk zvezda, kakav uticaj ona ima na društvo?

- Divim se svakoj narodnoj pevačici koja je u stanju da se obuče pristojno, a ne kao jeftina kurva s ulica Čikaga. Mada je svesna da će joj zbog toga honorari biti manji, odlučuje se za pristojnost. Te žene su umetnički i moralni velikani. Divim se i fudbalerima koji na Svetskom prvenstvu, mada su ga dobili dajući gol u poslednjem minutu, ostaju pristojni. Ne skidaju se goli do pojasa i ne pokazuju animalne reflekse. Za poštovanje su i dnevni listovi koji na naslovnim stranama nemaju opise besramnih rabota i ujdurmi sa ljudskog taloga, mada su svesni da im je zbog toga tiraž neuporedivo manji. Pošto nemamo zakon o mentalnom zagađivanju, koji bi sprečio da naša deca budu izložena tom pogubnom uticaju, prepušteni smo dobroj volji retkih pojedninaca koji se odlučuju na suzdržavanje. Radiodifuzna komisija morala bi da ima dublja i šira ovlašćenja, do vrha države. Toplo bih pozdravio njihovu strogost da bez milosti stavljaju katanac na brave mentalnih zagađivača.

* Zvali su vas često u rijalitije. Šta mislite o tom fenomenu jeftine zabave?

- Umesto da se od rijalitija napravi edukativan program, da se ljudi uče kako lepo da žive, misle svojom glavom i da budu srećni, sistematski im se nudi moralna i intelektualna propast koja kulja iz tog brloga nerada. Da sam direktor Radiodifuzne agencije, lupio bih šakom o sto i zabranio taj, naizgled, naivan program koji razara mentalno zdravlje ljudi. „Survajver“ se donekle izdiže po dostojanstvu i pristojnosti protagonista, mada bi i on morao da pretrpi ozbiljne izmene sadržaja.

* Priželjkujete li da zapevate u „Beogradskoj areni“?

- Da biste stali pred punu „Arenu“, morate da imate živce jake kao gladijator. Ja jedva da imam živaca za Dom sindikata.

* Postoji li nešto što publika ne zna o vama, a što bi je ostavilo bez teksta?

- Da, naravno. Živim potpuno uobičajeno, vodim najdosadniji mogući život. Izlazim u jedan kafić sa istim, običnim svetom. Ne lutam po promocijama i nemam nikakav glamur oko sebe. Nosim čizme stare pet godina, i ponosan sam na njih. Ne idem na letovanje i zimovanje u inostranstvo. To je bacanje para. Morao bih mnogo više da sviram po noćnim lokalima da bih mogao to sebi da priuštim. U Londonu sam proveo mesec dana i nisam mrdnuo iz bloka zgrada gde sam odseo. Mrzelo me je da kao luda Nasta obilazim zgrade i institucije. Bio sam isto toliko i u Parizu, a nisam obišao Luvr, niti sam se peo na Ajfelovu kulu. Više sam voleo da radim u studiju i pričam sa ljudima. Spavao bih sutra na gvozdenom krevetu i san bi mi bio sladak, ako bih znao da moj narod ima krevet. Najzanimljivije kod mene je ono što delim sa ljudima, a to su moje pesme.

KAD PRIMITIVCI OVLADAJU TEHNOLOGIJOM

* TVORAC ste termina turbo-folk, a kako su se Ceca Ražnatović i Lepa Brena požalile da ga ne razumeju, kako biste im objasnili taj muzički pravac?

- Nije čudo što ne razumeju, jer ni doktori sociologije ne znaju o čemu se tu zapravo radi. Turbo-folk je fenomen koji nastaje u trenutku kada primitivno društvo ovlada tehnologijom, ali ne i neophodnom etikom upotrebe iste. Za lakše razumevanje, navešću nekoliko primera. Ukrotivši snagu vodene pare, kasnije i unutrašnjeg sagorevanja nafte, čovek je tehnološki ovladao procesima koje je koristio nekritički i primitivno, bez znanja o proceduri i konsekvencama.

Zagađenje planete posledica je turbo-folk upotrebe uglja i nafte. Tutsi i Hutu, zaraćena plemena Ruande, umereno su se istrebljivala strelama i kopljima sve dok im neko nije prodao najmodernije automatsko vatreno oružje. Tako su se gotovo i istrebili. U Švajcarskoj svaki odrasli građanin ima u podrumu zaduženo automatsko naoružanje i bojevu municiju, ali se godišnje nekontrolisano ne ispali nijedan metak. To nije turbo-folk, naravno. Ali, zato je primitivno američko društvo ovladalo atomskom energijom i odmah bacilo bombe na Hirošimu i Nagasaki, bez prethodnog sagledavanja posledica.

Tako dolazimo i do kafanske muzike koja kad se naoruža tehnologijom (spotovi, stajling, udarni TV termini) od simpatičnog folka postaje turbo-folk. On je uz pomoć medijske tehnologije jednako opasan kao i automatska puška u rukama Burundijca, ili atomska bomba pod dugmetom za ispaljivanje mlađanog razdraganog američkog pilota koji je naučio kako, ali ne i zašto. To je kao kada seljaci „provale“ pesticide, pa trpaju preko svake mere da im slučajno nijedan plod ne bi bio oštećen, bez svesti o tome da time direktno pune odeljenja za onkologiju u bolnicama. Turbo-folk je, dakle, kada seljaku date da vodi televiziju bez ikakve prethodne obuke o tome. Tada se vrši mentalno zagađenje koje je jednako opasno kao hemijsko.
respect respect respect
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Datum upisa : 01.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Imperator Ned 12 Dec 2010 - 1:07

Rambo car...svirke su mu uvek do jaja.
Imperator
Imperator
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 40

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Psycho Ned 12 Dec 2010 - 3:53

Rambo Amadeus: “Farma“ i “Brat“ nas razaraju

super up thumbsup bow
Psycho
Psycho
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 15.11.2010
Godina : 48

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Markos Ned 12 Dec 2010 - 6:14

Slobo koji ce ti k*** slika Milosevica? Very Happy
Markos
Markos
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Ned 12 Dec 2010 - 9:41

Ljudi je l ima neko filmove Crna Marija i Decko koji obecava?
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bodi Bond Ned 12 Dec 2010 - 9:58

I ja tražim film "Dečko koji obećavca" već dugo, ali ga nisam našao... Sad
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Datum upisa : 01.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Ned 12 Dec 2010 - 10:05

Ako nadjem javicu ti...
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od 2bad4u Ned 12 Dec 2010 - 10:08

Kaže sin tati: -Tata, moramo prodati
mamu!
-Što zaboga sine?
-Pa ja više ne sisam, ti je ne *ebeš, što bre da je hranimo za
komšiju?
2bad4u
2bad4u
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Ned 12 Dec 2010 - 10:13

danas gledam reprizu Stršljena i ne mogu da se ne nerviram zašto naša kinematografija ne forsira taj tip filmova.

Kod nas se pare daju jedino na neke komedije koje se baziraju na ocvalom humoru ili na karakterističnosti akcenta u raznim krajevima Srbije. Druga opcija je da se prave neke teške drame sa crnom socijalnom tematikom... za to uvijek ima para.

Jebote, pa bar mi imamo materijala da pravimo filmove kao stršljen. Imamo mafiju, imamo korumpiranu vlast, imamo terorizam, imamo ratove... Dajte nam malo akcije, pucnjave, veleobrta, izdaja.

Iako se svake nedelje ispišam na Gorčina Stojanovića tj. njegovo proseravanje u kolumni o fudbalu u "Blicu", ebem li ga, "Stršljen" i "Ubistvo s predumišljajem" je odradio majstorski. Apelujem da se ostavi piskaranja i režiranja teniskog navijanja u Areni, i da zasjedne u rediteljsku stolicu i da radi ono za šta se školovao, i za šta mu Bog dade dara
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Ned 12 Dec 2010 - 10:32

@drexler
U potpunosti se slazem sa tobom. I sto se tice G. Stojanovica i sto se tice novijih filmova i seriji. Lepo rece S. Trifunovic da mi jos nismo izasli iz crnog talasa.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marko Ned 12 Dec 2010 - 11:02

Evo jednog vica... Zaustavlja pandur Pirocanca i ovaj mu daje dozvolu u kojoj stoji plasticna kasicicu za kafu. Pita pandur sta je ovo ? To je za kafu, kaze pirocanac !

Marko
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od expert Ned 12 Dec 2010 - 11:08

Marko ::Evo jednog vica... Zaustavlja pandur Pirocanca i ovaj mu daje dozvolu u kojoj stoji plasticna kasicicu za kafu. Pita pandur sta je ovo ? To je za kafu, kaze pirocanac !

Dobar rofl
expert
expert
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od wolfvaga Ned 12 Dec 2010 - 12:27

Bodi Bond ::I ja tražim film "Dečko koji obećavca" već dugo, ali ga nisam našao... Sad
Pa kad nisi pitao na pravom mestu plez...

Mada, mnogo mi je mucan taj film, mora se priznati.
wolfvaga
wolfvaga
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od wolfvaga Ned 12 Dec 2010 - 12:30

Ma daj, pustite me sa Gorcinom. U odnosu na filmove, kolumna mu je jos i dobra shock... Mada, mora se priznati da mu je "Ubistvo sa predumisljajem" po AFUN-u jedan od 10 najboljih filmova exYu svih vremena, ali u kakvom je drustvu ja se time ne bih hvalio jel bih ispao smesan. No da ne mracim mnogo sa kritickim osvrtima...
wolfvaga
wolfvaga
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lazarminator Ned 12 Dec 2010 - 16:16

Dragi forumasi ,
od danas je forum bogatiji za jos jednog tatu pivo cheers toceno drunk rakija
lazarminator
lazarminator
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mlekadzija Ned 12 Dec 2010 - 18:53

честитам друже. нека ти је дете живо и здраво 100 година!
mlekadzija
mlekadzija
prva petorka
prva petorka

Godina : 43

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Ned 12 Dec 2010 - 19:10

alelalealealealeale!!!!

kolce drunk rakija Smile kolce

živio majstore, neka danas gori cijeli Kazahstan, a beba bila živa i zdrava.
...i naravno, da ga (ili da je) daš na košarku već sa 4-5 godina bbal
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lazarminator Ned 12 Dec 2010 - 19:20

Hvala Drex do neba. Medjutim, zena sa svojih 160cm i ja sa jedva 175 mozemo da ga damo na basket tek ako i u kosarci smisle nekakvu poziciju libera - znas ono: ne sme da da kos, samo da asistira, a u odbrani ne sme da se da kos preko njega Very Happy
lazarminator
lazarminator
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Ned 12 Dec 2010 - 19:25

nek on dogura do visine sadašnjeg pleja Partizana i to će biti dovoljno... Very Happy

gori od Džerelsa ne može biti.

sve su svemu, samo ne daj da se na tenis primi, molim te Wink
drexler
drexler
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marko Ned 12 Dec 2010 - 21:15

Cestitam, neka je sa srecom !

Marko
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od expert Ned 12 Dec 2010 - 21:18

Lazo cestitke, sve najbolje, da je zivo i zdravo i da ga prati sreca kroz celi zivot, i da napravis malu koloniju tamo u Kazahstanu Smile
expert
expert
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bigZ Ned 12 Dec 2010 - 21:39

Cestitam majstore..
bigZ
bigZ