Zanimljivosti iz sveta košarke
+43
Anti-RTS
slobokv83
maxisb
mlekadzija
Gencha
Djole
PingPong
Ray Allen
familija
Sensui
Mihael
Tazz
dane
XXL
Koleman
Danny Trejo
air slavkan
fizicar
bigZ
Nolle
Dule Kecman
Macijauskas
Grobi
blagoje
superhik
Naissus
Everton
Markos
2bad4u
wolfvaga
Talicni Tom
ZuLuofVozdovac
KKP
expert
Bodi Bond
drexler
Zolja
Zemljoradnik
Zoro
Psycho
Imperator
lazarminator
Junglezburn
47 posters
:: Ostale teme :: Razno
Strana 15 od 19
Strana 15 od 19 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19
Re: Zanimljivosti iz sveta košarke
Ima li nekog da preporuci dobar sajt, a da nije eurobasket.com, sa opsirnijom statistikom, informacijama o klubovima. Za fudbal ima bezbroj sajtova, gde cak ima detaljna statistika za nasu drugu ligu, za kosarku znatno manje...
Naissus- prva petorka
- Datum upisa : 03.10.2010
Pokušaji da se nešto promjeni u HKS-u...
http://www.politikaplus.com/novost/53271/zagrebacki-maligani-na-ulazu-u-hks-postavili-transparent-danko-lopove
http://www.politikaplus.com/novost/53271/zagrebacki-maligani-na-ulazu-u-hks-postavili-transparent-danko-lopove
maxisb- mahač peškirom
- Datum upisa : 06.10.2011
Godina : 38
Ajd neka je sa srećom, ali Radić je oko sebe napravio kineski zid, tu transparenti neće pomoći, pre su potrebni tenkovi...
Zemljoradnik- prva petorka
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44
OBAMA PODUČAVAO KAMERONA
Predsednik SAD namučio se da britanskom premijeru objasni pravila košarke
DEJTON - Ništa nije shvatio.
Američki predsednik Barak Obama dao je sve od sebe da britanskom premijeru Dejvidu Kameronu, koji je u trodnevnoj poseti SAD, objasni pravila košarke. Britanac, koji se školovao u Itonu, odrastao je igrajući kriket, tako da mu pravila omiljenog američkog sporta nisu bila baš najjasnija.
Obama je svog gosta, već prvog dana posete, provozao predsedničkim avionom od Bele kuće u Vašingtonu do Dejtona, gde su odgledali prvu utakmicu turnira u muškoj košarci poznatog kao Martovsko ludilo. Meč su igrale ekipe univerziteta Zapadni Kentaki i Misisipi veli.
Predsednik SAD imao je problem da objasni Kameronu, koji se prvi put našao na košarkaškoj utakmici koju je prenosila televizija, šta se dešava na terenu.
- Uživam u utakmici. Ovo je veoma brz i žestok sport. Za mene je teško da svaki put ispratim ko je šta pogrešno uradio - rekao je Kameron za televiziju CBS sport i dodao da mu je Obama tokom meča pomagao objašnjavajući mu šta se dešava.
Kameron je uočio dosta sličnosti sa fudbalom, ali je istakao da je košarka ipak mnogo brža.
Američki predsednik je u šali naveo da će ga Kameron zauzvrat naučiti da igra kriket, jer njemu nije jasan taj sport.
Predsednik SAD namučio se da britanskom premijeru objasni pravila košarke
DEJTON - Ništa nije shvatio.
Američki predsednik Barak Obama dao je sve od sebe da britanskom premijeru Dejvidu Kameronu, koji je u trodnevnoj poseti SAD, objasni pravila košarke. Britanac, koji se školovao u Itonu, odrastao je igrajući kriket, tako da mu pravila omiljenog američkog sporta nisu bila baš najjasnija.
Obama je svog gosta, već prvog dana posete, provozao predsedničkim avionom od Bele kuće u Vašingtonu do Dejtona, gde su odgledali prvu utakmicu turnira u muškoj košarci poznatog kao Martovsko ludilo. Meč su igrale ekipe univerziteta Zapadni Kentaki i Misisipi veli.
Predsednik SAD imao je problem da objasni Kameronu, koji se prvi put našao na košarkaškoj utakmici koju je prenosila televizija, šta se dešava na terenu.
- Uživam u utakmici. Ovo je veoma brz i žestok sport. Za mene je teško da svaki put ispratim ko je šta pogrešno uradio - rekao je Kameron za televiziju CBS sport i dodao da mu je Obama tokom meča pomagao objašnjavajući mu šta se dešava.
Kameron je uočio dosta sličnosti sa fudbalom, ali je istakao da je košarka ipak mnogo brža.
Američki predsednik je u šali naveo da će ga Kameron zauzvrat naučiti da igra kriket, jer njemu nije jasan taj sport.
lazarminator- prva petorka
- Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46
Омиљени амерички спорт је дал' безбол, дал' амерички фудбал, кошарка тек на неком 3. месту...
air slavkan- šesti igrač
- Datum upisa : 01.12.2010
Košarka je na 4. mestu, a ispred je i NHL, pored ta dva koja si naveo.
Bodi Bond- mvp
Najpopularniji sportovi u Americi:
1. Americki fudbal
2. Bejzbol
3. Kosarka
4. Hokej
5. Fudbal
1. Americki fudbal
2. Bejzbol
3. Kosarka
4. Hokej
5. Fudbal
Ray Allen- prva petorka
Skoro sam video negde da je hokej ispred NBA, ali ne znam da li su to bili neki zvanični podaci ili ne...
Bodi Bond- mvp
Nedavno sam pronasao podatke koji govore da je u poslednjih 30 godina najveci pad popularnosti u Americi zabelezio bejzbol. Tada je bio rame uz rame am. fudbalu, a danas je razlika ogromna u korist am. fudbala. Hokej je sada mnogo popularniji nego sto je nekad bio. Kosarka je tu negde. Popularnost danas je gotovo ista kao sto je bila 1985. godine. Rasla je krajem 80ih i 90ih. Pocetkom 21. veka interesovanje za kosarku je opalo.Bodi Bond ::Skoro sam video negde da je hokej ispred NBA, ali ne znam da li su to bili neki zvanični podaci ili ne...
Koliko Ameri ne vole soker govori i cinjenica da je komentatorima najmilije da saopste da se utakmica zavrsila 0:0.
Ray Allen- prva petorka
Negde sam procitao da je u jednom trenutku NCAA bila popularnija od NBA. Uzgred pocelo martovsko ludilo
Sergej- mvp
ne verujem da je soker na 5om mestu, mislim da je mnogo niže.
slobokv83- mvp
- Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41
Medju timskim sportovima je na petom mestu.
Ray Allen- prva petorka
Амерички фудбал не може да се мери по популарности са било чиме... Амерички фудбал, па три празна места, па Ким Кардашијан... Мислим да бејзбол чврсто држи друго место што се спортова тиче.
ZuLuofVozdovac- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
ali trebate jasno postaviti kriterijume... Šta znači najpopularniji, po čemu? Novac, broj gledalaca, plate igrača, TV prava?
Američki fudbal se igra od septembra do januara, i to jednom sedmično. To je ono što ga razlikuje od ostalih sportova.
Ako se gled prihod ili plata po jednom meču, onda je NFL br. 1. Ali ako se gleda zbirno cijela sezone, možbiti da je bejzbol ispred
Američki fudbal se igra od septembra do januara, i to jednom sedmično. To je ono što ga razlikuje od ostalih sportova.
Ako se gled prihod ili plata po jednom meču, onda je NFL br. 1. Ali ako se gleda zbirno cijela sezone, možbiti da je bejzbol ispred
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1063776/Spomen+-+plo%C4%8Da+Radivoju+Kora%C4%87u.htmlSpomen-ploča košarkašu Radivoju Koraću postavljena je na zgradi u Nebojšinoj ulici 32 u beogradskoj opštini Vračar. Spomen-ploča je rad akademskog vajara Miroslava Lakobrije, izlivena u mesingu, sa reljefnim portretom Radivoja Koraća.
Naissus- prva petorka
Ne volim ovakva poredjenja, jer nista ne moraju da znace, ali palo mi je na pamet kada smo pre neki dan razgovarali o tome da li je Andreja Milutinovic mlad ili mator igrac sa 22 godine. Resio sam da navedem nekoliko primera iz nase skorije i dalje proslosti kada su momci sa daleko manje godina debitovali za nacionalni tim:
- Drazen Petrovic - debitovao za Jugoslaviju sa 18 godina
- Drazen Dalipagic - debitovao za Jugoslaviju sa 21 godinom. Poceo da trenira kosarku sa 19 godina.
- Dragan Kicanovic - ajd da mu ne racunamo Mediteranske igre iz 1971. kada je imao 18 godina, pa da kazemo da je debitovao 1973. sa 20 godina
- Aleksandar Djordjevic - debitovao sa 20 godina u Atini 1987. kada je bio presudan za pobedu u mecu sa Spanijom za bronzanu medalju.
- Dejan Bodiroga - debitovao sa 22. Zbog sankcija nije ni mogao pre.
- Zeljko Rebraca - debitovao sa 23. Zbog sankcija nije ni mogao pre.
- Zoran Savic - debitovao sa 24
- Vlade Divac - debitovao sa 18 godina 1986. i dodao Rusima loptu za legendaran poraz. Praja mu nakon meca rekao: Nema veze, dobices ih sledeci put. Savic je 2 godine stariji od Divca
- Ratko Radovanovic - debitovao sa 21 godinom
- Zarko Paspalj - debitovao sa 21 godinom
E sad, rekao bi neko: cek malo decko, poredis ih sa legendama. Ali mi smo to vazda i radili: poredili mladjariju sa legendama. Ako je doslo vreme da se to ne radi, onda sam preterao...
- Drazen Petrovic - debitovao za Jugoslaviju sa 18 godina
- Drazen Dalipagic - debitovao za Jugoslaviju sa 21 godinom. Poceo da trenira kosarku sa 19 godina.
- Dragan Kicanovic - ajd da mu ne racunamo Mediteranske igre iz 1971. kada je imao 18 godina, pa da kazemo da je debitovao 1973. sa 20 godina
- Aleksandar Djordjevic - debitovao sa 20 godina u Atini 1987. kada je bio presudan za pobedu u mecu sa Spanijom za bronzanu medalju.
- Dejan Bodiroga - debitovao sa 22. Zbog sankcija nije ni mogao pre.
- Zeljko Rebraca - debitovao sa 23. Zbog sankcija nije ni mogao pre.
- Zoran Savic - debitovao sa 24
- Vlade Divac - debitovao sa 18 godina 1986. i dodao Rusima loptu za legendaran poraz. Praja mu nakon meca rekao: Nema veze, dobices ih sledeci put. Savic je 2 godine stariji od Divca
- Ratko Radovanovic - debitovao sa 21 godinom
- Zarko Paspalj - debitovao sa 21 godinom
E sad, rekao bi neko: cek malo decko, poredis ih sa legendama. Ali mi smo to vazda i radili: poredili mladjariju sa legendama. Ako je doslo vreme da se to ne radi, onda sam preterao...
lazarminator- prva petorka
- Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46
Da li se varam ili je Kosta Perovic nas drugi najmladji kosarkas u istoriji koji je zaigrao na nekom velikom takmicenju? Iza Divca.
Ray Allen- prva petorka
Верујем да не постоји званичан податак, те се нећу трудити да тражим. Срачунаћемо сами.
-Дивац, рођен 3. фебруара 1968. Прва утакмица на СП у Шпанији одиграна 5. јула 1986.
-Перовић, рођен 19. фебруара 1985. Прва утакмица на ЕП у Шведској одиграна 5. септембра 2003.
Ипак је Дивац, осим ако не постоји неко још млађи.
Едит: ха, прочитао сам да је Реј написао Перовић најмлађи.
Едит 2: јесте Дуци играо 1967. у Финској са 18, али је опет старији од Косте.
-Дивац, рођен 3. фебруара 1968. Прва утакмица на СП у Шпанији одиграна 5. јула 1986.
-Перовић, рођен 19. фебруара 1985. Прва утакмица на ЕП у Шведској одиграна 5. септембра 2003.
Ипак је Дивац, осим ако не постоји неко још млађи.
Едит: ха, прочитао сам да је Реј написао Перовић најмлађи.
Едит 2: јесте Дуци играо 1967. у Финској са 18, али је опет старији од Косте.
Poslednji put izmenio blagoje dana Čet 22 Mar 2012 - 2:28, izmenio ukupno 3 puta
blagoje- prva petorka
- Datum upisa : 28.10.2010
Godina : 39
Mislim da je i Duci Simonovic sa 18 godina zaigrao na jednom EP-u.
Ray Allen- prva petorka
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Andresonova izjava nakon potpisa desetodnevnog ugovora sa Toronto Reptorsima:
- U Srbiji su me gađali upaljačima, bravama... Tada sam igrao za hrvatski tim Cibonu. Čak tri autobusa puna policije pratila su nas na meč. Letelo je svašta na mene. Pored upaljača i brava, navijači su skidali metalne šipke iz kupatila i bacali to na parket, jer na ulazima u dvoranu imaju detektore za metal. O čoveče, nisam mogao ni da se zagrejem. Jednom su me umalo pogodili sa bravom. Atmosfera je bila luda - rekao je bivši košarkaš Cibone, Barselone i Makabija Anderson za The Province.
Izvor je sa sportala, ali ne verujem da bi izmislili bas ove reci... sve u svemu, ne secam se da se ovo desilo...
Evo i na engleskom sa tog The Province-a:
"I used to get locks, lighters [thrown at me]. It was Serbia. I played on a Croatian team. So when we went to Serbia, there were times when we had probably three busloads of police, 20 or 25 cops that had to barricade us when we got from the bus to the building," Anderson said.
"Locks, lighters. They used to take off the metal things on the toilet, because they used to have metal detectors to get into the arena, break those off the toilet [and throw them at us]. When you're warming up [he mimics the sound of something flying by his face.], 'Oh man, I can't even warm up. You almost hit me with a lock.' Atmosphere is crazy."
- U Srbiji su me gađali upaljačima, bravama... Tada sam igrao za hrvatski tim Cibonu. Čak tri autobusa puna policije pratila su nas na meč. Letelo je svašta na mene. Pored upaljača i brava, navijači su skidali metalne šipke iz kupatila i bacali to na parket, jer na ulazima u dvoranu imaju detektore za metal. O čoveče, nisam mogao ni da se zagrejem. Jednom su me umalo pogodili sa bravom. Atmosfera je bila luda - rekao je bivši košarkaš Cibone, Barselone i Makabija Anderson za The Province.
Izvor je sa sportala, ali ne verujem da bi izmislili bas ove reci... sve u svemu, ne secam se da se ovo desilo...
Evo i na engleskom sa tog The Province-a:
"I used to get locks, lighters [thrown at me]. It was Serbia. I played on a Croatian team. So when we went to Serbia, there were times when we had probably three busloads of police, 20 or 25 cops that had to barricade us when we got from the bus to the building," Anderson said.
"Locks, lighters. They used to take off the metal things on the toilet, because they used to have metal detectors to get into the arena, break those off the toilet [and throw them at us]. When you're warming up [he mimics the sound of something flying by his face.], 'Oh man, I can't even warm up. You almost hit me with a lock.' Atmosphere is crazy."
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36
Nemam reci. Bas sam gledao gde da postavim.
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
Ma i rucne bombe su letele po hali.. Bila je krajnje retardirana atmosfera u finalu te godine u nasoj Areni, sa sve paljenjem onih baklji 1min pred kraj i sl, ali ovo je stvarno ...
Dule Kecman- mvp
Godina : 34
Pa to on sebe hoce da predstavi kao ne znam ti ni ja kakvog junaka...
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36
Strana 15 od 19 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19
:: Ostale teme :: Razno
Strana 15 od 19
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu