Svaštara 3
+42
familija
Sarlo
Nolle
Gale
PGR93
Anti-RTS
Geograf
slobokv83
Marija
XXL
Imperator
Psycho
Danny Trejo
air slavkan
Everton
Ray Allen
fizicar
Koleman
bigZ
Maja
TheGodfather
superhik
Tazz
Markos
Mihael
KKP
lazarminator
Macijauskas
Bodi Bond
Naissus
Dule Kecman
wolfvaga
Sensui
dane
Talicni Tom
ZuLuofVozdovac
Gencha
Junglezburn
2bad4u
Zemljoradnik
drexler
mlekadzija
46 posters
Strana 37 od 40
Strana 37 od 40 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
Re: Svaštara 3
Petar Kralj Stihovi Brane Petrovica
Danny Trejo- šesti igrač
- Datum upisa : 30.01.2011
Pocelo je...Nikad vise lopova po m2
http://www.juznevesti.com/Sport/Pocela-rekonstrukcija-stadiona-Cair-foto_.sr.html
http://www.juznevesti.com/Sport/Pocela-rekonstrukcija-stadiona-Cair-foto_.sr.html
Naissus- prva petorka
- Datum upisa : 03.10.2010
na koju foru Dulić nosi šal Meraklija , kakvi su to momenti?
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38
Sto tako? Ogrnusmo ga
Naissus- prva petorka
aaaa, to je OK, mislio sam da je neko njegovo samovoljno šlihtanje...
drexler- mvp
Лажу да време лечи све...
mlekadzija- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 43
Поздрављам сваки покушај да се нешто изгради, поправи, доведе у ред а нарочито ако је руинирано у мери у којој је Чаир. Ипак не могу да се отмем утиску да је управо та брзина којом је пројекат направљен допринела томе да се не размисли да ли је предложена реконструкција Чаира баш најбоље решење, да је направљена да може да се заврши за 9 месеци, таман пред неке наредне изборе...
Средства која ће се уложити у пројекат нису мала, само Република Србија уложиће скоро милијарду динара (дакле близу 10 милиона евра) а значајна средства уложиће и сам град Ниш. Изградња једне трибине и реконструкција (шминкање и нове столице) и покривање осталих су чини ми се премало за толики новац. Није ми циљ да кажем да се ту неко уграђује, јер заиста немам таква сазнања, већ да кажем да је за толико новца или можда милион-два више могуће изградити комплетан нов стадион капацитета 15 000 места.
Реконструкција постојећег стадиона уз изградњу једне трибине није најбоље решење, јер идаље то остаје стадион са атлетском стазом која исчезава свугде у Европи, идаље ће гледаоци на јужној и северној трибини стадиона имати катастрофалан преглед игралишта, а гледаоци на источној и западној ипак за нијансу лошији него да нема атлетске стазе. Зашто се гради нови стадион на темељима старог изграђеног пре 50 година?
Средства која ће се уложити у пројекат нису мала, само Република Србија уложиће скоро милијарду динара (дакле близу 10 милиона евра) а значајна средства уложиће и сам град Ниш. Изградња једне трибине и реконструкција (шминкање и нове столице) и покривање осталих су чини ми се премало за толики новац. Није ми циљ да кажем да се ту неко уграђује, јер заиста немам таква сазнања, већ да кажем да је за толико новца или можда милион-два више могуће изградити комплетан нов стадион капацитета 15 000 места.
Реконструкција постојећег стадиона уз изградњу једне трибине није најбоље решење, јер идаље то остаје стадион са атлетском стазом која исчезава свугде у Европи, идаље ће гледаоци на јужној и северној трибини стадиона имати катастрофалан преглед игралишта, а гледаоци на источној и западној ипак за нијансу лошији него да нема атлетске стазе. Зашто се гради нови стадион на темељима старог изграђеног пре 50 година?
ZuLuofVozdovac- mvp
Кад је већ кренуло са курчењем око нових стадиона у свом крају, и ФК Вождовац добиће нови стадион, који ће се налазити на крову тржног центра који ће бити изграђен на месту на коме је до сада био стадион. Нови стадион иако ће бити мањег капацитета (3500 гледалаца) пружаће гледаоцима много већи конфор, а овај стари иовако се пунио само када дође Рад... Постојии могућност приширења ако се јави потреба. Надам се да ће тржни центар и сва остала фенси срања анимирати гледаоце да долазе у већем броју па да просечна посета са садашњих 300 људи буде чак 10 пута већа. Целокупан ројекат се финсира из приватних средстава. Иначе стадион се зида у непосредном Земљорадниковом комшилуку
довде се стигло са радовима
довде се стигло са радовима
ZuLuofVozdovac- mvp
Ovo još nisam čuo, a se na tržnom centru pravi stadion. Ideja marketinški odlična.
Talicni Tom- prva petorka
- Datum upisa : 08.10.2010
Zulu,
tačno je da je ideja stadiona sa atletskom stazom u većini evropskih zemalja prevaziđena, ali to je u Srbiji nemoguće.
U pomenutim zemljama postoje programi atletike koji su vezani za posebne atletske stadione i dvorane, a tako nešto u Srbiji ne postoji (osim u Sr. Mitrovici, čini mi se). Dakle, ako želimo napraviti stadion bez atletske staze, to je mnogo skuplja investicija jer moramo sagraditi dodatni objekat za atletiku. Ovako, i dalje imamo sistem "2 u 1". Možda je estetski lošije, ali je ekonomičnije.
Ili da se odlučimo da od atletike razvijamo samo maraton i kros, kao discipline koje ne zahtjevaju stadion
tačno je da je ideja stadiona sa atletskom stazom u većini evropskih zemalja prevaziđena, ali to je u Srbiji nemoguće.
U pomenutim zemljama postoje programi atletike koji su vezani za posebne atletske stadione i dvorane, a tako nešto u Srbiji ne postoji (osim u Sr. Mitrovici, čini mi se). Dakle, ako želimo napraviti stadion bez atletske staze, to je mnogo skuplja investicija jer moramo sagraditi dodatni objekat za atletiku. Ovako, i dalje imamo sistem "2 u 1". Možda je estetski lošije, ali je ekonomičnije.
Ili da se odlučimo da od atletike razvijamo samo maraton i kros, kao discipline koje ne zahtjevaju stadion
drexler- mvp
POBEDNIK, ZAJEBAO EKREMA!!!!!
Bodi Bond- mvp
- Datum upisa : 01.10.2010
Projekat "hitni lopticu u sumicu" ... Sve mi se nesto vrzma po glavi kako ce im vratiti tu loptu kad neko od nasih kvalitetnih fudbalera "napuca" preko gola i "otvorenih" tribina...
Inace, ideja i nije tako losa, ako nista drugo barem je originalna za ove prostore...
Inace, ideja i nije tako losa, ako nista drugo barem je originalna za ove prostore...
wolfvaga- prva petorka
Види, постојећа атлетска стаза у Нишу је похабана, коришћена, готово неупотребљива за редовне тренинге а камоли за организацију такмичења. Чак и да постоји промил њене употребљивости, биће потпуно уништена за време трајања грађевинских радова на стадиону. Цена нове атлетске стазе је око милион евра и атлетски савез србије има неку акцију у којој делом субвенционише постављање нових атлетских стаза.
Имајући у виду да је неоходно урадити потпуно нову атлетску стазу, далеко боље би било да је она рађена на некој другој локацији, град Ниш као уосталом и већина градова у Србији има слободног земљишта на претек (сви поклањају земљиште инвеститорима, и иначе је пракса кад држава гради спортске објекте да град поклања земњиште). Поред те нове атлетске стазе на некој другој локацији, могла је да се за буквално сићу (мање од сто хиљада евра) направи трибина за 1000 људи са неопходним свлачионицама и да се реши проблем атлетичара. овако, добија се један далеко некомфорнији стадион него што би био у супротном случају.
Такође, јужна и северна трибина су јако ниске, а удањене готово 30 метара од терена, тако да навијачи на њима једва виде шта се дешава у овом ближем шеснаестерцу а камоли у оном удаљенијем. Поменути стадион, прављен је према потпуно другим стандардима који су важили пре 50 година, апслутно би биље било да је за неких 15 милиона направљен потпуно нов стадион за 15 хиљада гледалаца, такви ничу на свакм ћошку по Европи и сјајно изгледају, видео сам доста таквих јефтини а лепих стадиона средње величине у Холандији нпр.
Чак и тамо где постоји атлетска стаза у Европи, улажу се огромна средства у њено избацивање, последњи пример је Штудгарт који даје 80 милиона евра да би реконструисао стадион и избацио је, а код нас је то могло да се уради готово бесплатно, јер се стадион свакако руши.
тренутни изглед:
Будући изглед:
Имајући у виду да је неоходно урадити потпуно нову атлетску стазу, далеко боље би било да је она рађена на некој другој локацији, град Ниш као уосталом и већина градова у Србији има слободног земљишта на претек (сви поклањају земљиште инвеститорима, и иначе је пракса кад држава гради спортске објекте да град поклања земњиште). Поред те нове атлетске стазе на некој другој локацији, могла је да се за буквално сићу (мање од сто хиљада евра) направи трибина за 1000 људи са неопходним свлачионицама и да се реши проблем атлетичара. овако, добија се један далеко некомфорнији стадион него што би био у супротном случају.
Такође, јужна и северна трибина су јако ниске, а удањене готово 30 метара од терена, тако да навијачи на њима једва виде шта се дешава у овом ближем шеснаестерцу а камоли у оном удаљенијем. Поменути стадион, прављен је према потпуно другим стандардима који су важили пре 50 година, апслутно би биље било да је за неких 15 милиона направљен потпуно нов стадион за 15 хиљада гледалаца, такви ничу на свакм ћошку по Европи и сјајно изгледају, видео сам доста таквих јефтини а лепих стадиона средње величине у Холандији нпр.
Чак и тамо где постоји атлетска стаза у Европи, улажу се огромна средства у њено избацивање, последњи пример је Штудгарт који даје 80 милиона евра да би реконструисао стадион и избацио је, а код нас је то могло да се уради готово бесплатно, јер се стадион свакако руши.
тренутни изглед:
Будући изглед:
ZuLuofVozdovac- mvp
wolfvaga ::Projekat "hitni lopticu u sumicu" ... Sve mi se nesto vrzma po glavi kako ce im vratiti tu loptu kad neko od nasih kvalitetnih fudbalera "napuca" preko gola i "otvorenih" tribina...
Вероватно знаш где се стадион конкретно налази, тако да би пре пројекат могао да се назове ''хитни лоптицу на централно гробље''
ZuLuofVozdovac- mvp
Ha, ha, ha, ha, ha, ha,ha, ha, ha, bravo Bodi, dugo nisam video veceg kretena...
Mihael- mvp
Godina : 37
ух, ја сам чуо једног који можда није конкуренција овом бодијевом, али има и он ''материјала''. Показао ми га је ортак и представио као: човека добијеног неуспошним укрштањем Жељка Шашића и Роџера Федерера
ZuLuofVozdovac- mvp
Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, boze kakvi su ovo kreteni ...
Mihael- mvp
Godina : 37
Имам једно питање за Наисуса (и остале који могу да помогну):
На линку који је оставио наводи се да ће реконструисана источна трибина имати 6966 места, север и југ по око 4500, а да ће реконструисани запад, чију би реконструкцију требао да финансира град Ниш имати 2154 места. Е мени сад то није јасно. Као прво, ја мислим да та западна трибина и сада има толико, ако не и више места, па неће ваљда само да поново малтеришу трибину и поставе нове столице, којаје то реконструкција?
Друго, да свим пројектима, рендеринзима и осталим стварима које сам пронашао (а у једном моменту појављују се и на оном клипу који си окачио) источна и западна трибина идентично изгледају!?!? А једна би требала да има 2154 места аа друга 6966. дакле ту се нешто не слаже па би молио за неке детањније информације тј, да ли ће град изградити исту трибину као што ће бити ова источна коју гради република, или ће само прекречити постојећу а ове слике су ту само док се шетају политичари?
За крај ево како би све то требало да изгледа, ако буде било тако као што је нацртано, опростио бих им атлетску стазу (мада навијачи на југу и северу вероватно неће никада)
https://i.imgur.com/DmFgu.jpg
https://i.imgur.com/4U1WA.jpg
https://i.imgur.com/I61S3.jpg
https://i.imgur.com/E5269.jpg
На линку који је оставио наводи се да ће реконструисана источна трибина имати 6966 места, север и југ по око 4500, а да ће реконструисани запад, чију би реконструкцију требао да финансира град Ниш имати 2154 места. Е мени сад то није јасно. Као прво, ја мислим да та западна трибина и сада има толико, ако не и више места, па неће ваљда само да поново малтеришу трибину и поставе нове столице, којаје то реконструкција?
Друго, да свим пројектима, рендеринзима и осталим стварима које сам пронашао (а у једном моменту појављују се и на оном клипу који си окачио) источна и западна трибина идентично изгледају!?!? А једна би требала да има 2154 места аа друга 6966. дакле ту се нешто не слаже па би молио за неке детањније информације тј, да ли ће град изградити исту трибину као што ће бити ова источна коју гради република, или ће само прекречити постојећу а ове слике су ту само док се шетају политичари?
За крај ево како би све то требало да изгледа, ако буде било тако као што је нацртано, опростио бих им атлетску стазу (мада навијачи на југу и северу вероватно неће никада)
https://i.imgur.com/DmFgu.jpg
https://i.imgur.com/4U1WA.jpg
https://i.imgur.com/I61S3.jpg
https://i.imgur.com/E5269.jpg
ZuLuofVozdovac- mvp
Мислим да имам такмичара који би могао да стане раме уз раме са оним Бодијевим:
ZuLuofVozdovac- mvp
Ko zna šta su od informacija dali onome ko je radio render...ZuLuofVozdovac ::Друго, да свим пројектима, рендеринзима и осталим стварима које сам пронашао (а у једном моменту појављују се и на оном клипу који си окачио) источна и западна трибина идентично изгледају!?!? А једна би требала да има 2154 места аа друга 6966.
Pregazili su Bobine teniske terene zbog novog stadionaZuLuofVozdovac ::Кад је већ кренуло са курчењем око нових стадиона у свом крају, и ФК Вождовац добиће нови стадион, који ће се налазити на крову тржног центра који ће бити изграђен на месту на коме је до сада био стадион. Нови стадион иако ће бити мањег капацитета (3500 гледалаца) пружаће гледаоцима много већи конфор, а овај стари иовако се пунио само када дође Рад... Постојии могућност приширења ако се јави потреба. Надам се да ће тржни центар и сва остала фенси срања анимирати гледаоце да долазе у већем броју па да просечна посета са садашњих 300 људи буде чак 10 пута већа. Целокупан ројекат се финсира из приватних средстава. Иначе стадион се зида у непосредном Земљорадниковом комшилуку
Interesantno je da i ovi renderi nemaju baš mnogo veze sa životom... Ne znam gde su mislili da stave onoliko drveće? Umesto benzinske pumpe ili umesto ulice..? Ali generalno ideja mi se sviđa.
Zemljoradnik- prva petorka
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44
ZuLuofVozdovac ::Имам једно питање за Наисуса (и остале који могу да помогну):
Ta zapadna tribina je zamišljena kao neki tržni centar. Biće rekonstruisana poslednja. Čekaju se investitori, sponzori...Koliko sam shvatio tu će biti samo neke lože i ekskluzivna mesta na tribinama. Verovatno je zbog toga njen kapacitet toliko manji, da bi debele guzice imale potreban komfor ili konfor. Inače, jedino ta tribina trenutno nije za rušenje, solidno je očuvana i na nju je dozvoljeno ulaziti. Ostale nisu za upotrebu. To je ono što sam čuo pre 20ak dana, ne znam je li nešto menjano u međuvremenu.
Inače moje lično mišljenje je da će porušiti 3 tribine, posvađati se nešto usput i da će Niš ostati bez stadiona na duže vreme.
superhik- prva petorka
Strana 37 od 40 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
Strana 37 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu