Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Svaštara 4

+42
Marko
expert
sexdrogabodiroga
lazarminator
Hyperactive
Marija
Everton
Maja
blagoje
markoo
Dule Kecman
air slavkan
Tazz
familija
Ray Allen
Gale
Gencha
wolfvaga
superhik
2bad4u
Markos
Talicni Tom
bigZ
Imperator
Sensui
mlekadzija
fizicar
Sergej
Nolle
drexler
Macijauskas
Naissus
XXL
Danny Trejo
Mihael
ZuLuofVozdovac
Anti-RTS
dane
Junglezburn
Zemljoradnik
TheGodfather
Bodi Bond
46 posters

Strana 5 od 40 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Sledeći

Ići dole

Svaštara 4 - Page 5 Empty Re: Svaštara 4

Počalji od dane Sub 9 Apr 2011 - 3:31

Bodi Bond ::
Junglezburn ::Bodi, poznajem dosta skinsa tako da tu nemaš dileme...
Pogrešno sam se izrazio, svakako da postoje, ali htedoh da kažem da ne verujem da postoje organizovane grupe skinda koje idu i maltretiraju cigane, pale im naselja i slično.

Veruj mi da postoje. Kada kod mene u ovako maloj sredini ima takvih ljudi, mogu da zamislim kako je kod vas u Beogradu.
Skoro je bila vest kako su neki idioti upali na proslavu punoletstva decaka romske nacionalnosti, i kako su ga prebili ga.
Desava se to svakodnevno. Mada ona situacija kada pale njihovo citavo naselje se retko kada desava prizanjem.
Ali ipak glavna stvar su njihovi krivicni dosijei, kojima ih drzava ucenjuje da rade za njih.
Jeste li primetili kako su neki likovi isti kao u filmu Šejtanov ratnik??
dane
dane
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 06.12.2010
Godina : 35

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Junglezburn Sub 9 Apr 2011 - 3:38

dane ::Jeste li primetili kako su neki likovi isti kao u filmu Šejtanov ratnik??
Isti režiser, Stevan Filipović...
Junglezburn
Junglezburn
mvp
mvp

Datum upisa : 02.10.2010
Godina : 38
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Sub 9 Apr 2011 - 4:19

Very Happy Very Happy
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Danny Trejo Sub 9 Apr 2011 - 4:36

Meni su iluzije o bezazlenosti Skinheda u nasoj sredini pukle negde u vreme dogadjaja u Beogradskoj ulici kod dragstora "Trajko",naspram pravnog fakulteta s' kraja devedesetih.Svi znate o kom dogadjaju se radi,tako da ne bih prepricavao.Sve te stvari pocinju uz pivo,kao naivne pricice prepune mrznje i neutemeljene do krajnjih granica.Opste stanje u drustvu je plodno tle ,vec dovoljno nadjubreno za cvetanje nasilja.U skolama se ne radi dovoljno,2 svetski rat,holokaust,zverstva nad Jevrejima i Romima su gurnuta pod tepih.Ne pustaju se edukativni filmovi vec se uzdamo u pamet 15 godisnjaka koji gledaju filmove i pronalaze sebe u negativcima.Posle dogadjaja u pomenutoj ulici sam izgubio i tracak iluzije o naivnosti istih.Mi smo jednostavno stariji i ne poznajemo nove klince,mesta na kojima zabadaju i stvari koje ih rukovode,zato sumnjamo u organizaciju istih.Moje misljenje o toj prici.
P.S Rec je uvek najopasnija,treba negovati prave reci.Cesto merimo dozvoljenu meru do koje nasilje ,makar i verbalno moze da ide.To je od samog pocetka pogresno,jer je losa rec koren zla.
Danny Trejo
Danny Trejo
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 30.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Junglezburn Sub 9 Apr 2011 - 5:22

Evo jedna od Macijauskasa za Macijauskasa Smile :

Junglezburn
Junglezburn
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od drexler Sub 9 Apr 2011 - 5:45

možda nismo veliki ljubitelji američkog fudbala ili bejzbola, ali ovakvi ljudi su dio opšte sportske kulture. Dakle, junak priče je Bo Džekson - najveći atleta u istoriji sporta.
http://www.hrsport.net/analize/415577/ostali-sportovi-nfl/vepar-devetobojac

a nakon teksta, i prigodna video potvrda
https://www.youtube.com/watch?v=Bs-1hPkLKeQ&feature=related
drexler
drexler
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Sub 9 Apr 2011 - 12:27

Шишање ја не могу да посматрам једноставно као друге филмове па да кажем добар је или лош је. Он има и филмских и дневно-политичких елемената...

Као филм мени се Шишање чак и свидело. Не знам колико је био буџет али је добро утрошен, глума ми се такође свидела, немам ја ту никаквих замерки. Не бих прихватио ни ове коментаре о нереалности његове трансформације. Наравно да нико не може за месец дана од штребера да постане скинс, нити ће једно читање Мајн Кампф-а да промени нечије идеолошке ставове. Али ако је то нека ауторска слобода да би повећао динамику филма ок, можем тако нешто да прихватимо а заиста се дешава да људи због оркужења мењају себе и своје погледе на свет... Радња ко радња је ок, оно што ми се највише у филму свидело и што је уствари и највећа вредност филма је то неко приказивање карактера свих тих вођа који су уствари више жељни неког социјалног статуса који, глуме опасне моке да смувају неку рибицу и забоду неку кинту. На крају, ако загусти, па најпрече ће им бити њихово дупе... То гледамо сваки дан, навијачи који се боре ''за клуб'' да би данас као чланови скупштине примали плате а да би им девојке радиле у званичном бутику клуба.

Друго чињеница је да службе контролишу вође тих група, то је увек било и биће, код нас и у свету, знамо сви и да их врбују на тај начин, било је тако осамдесетих, сви се сећамо Аркана који је из затвора ако буде ухапшен излазио за 2 минута... Тако је било деведесетих, тако је и данас, јер ће свака власт бивша или будућа увек мислити да је боље да на челу таквих група имају своје људе него да их пусте да самостално делују... Јер девијантности и екстремизма има свугде, боље такве људе пустити да се сами окупе па их контролисати него дозволити да своје пориве испољавају на друге начине. Можемо дискутовати да ли би требали да буду склоњени са стадиона, али постојање таквих група се никада није доводило у питање...

Даље, скинси ко скинси постоје, али немојте да вас изглед завара. Знам ја многе момке из јерковића који се облаче ко скинси више да би изгледали опасно а уствари су добри момци. То је просто неки фенсерај у кругу људи у којем се крећу... Исто тако знам момке који изгледају ко свако од вас а спремни су да задаве жену да би јој скинули ланац око врата... Иначе мислим да су времена у којима смо живели била далеко екстремнија, сада се деца кући из школе не враћају без патика, када сам ја ишао у Ђуру (ОШ у Јерковићу) била је фора коме ће тог дана у школи ранац бити исечен скалпелом, деци више није главна игра - евриго... Убеђен сам да је мање насиља.

Међутим, да се филм задржао на свему томе, на личној драми, на томе да фашизма има (у минималним траговима али га има), да су ти људи пре свега необразовани и не знају коју је штету тај фашизам нанео Србији, да се филм задржао на свим тим делима која су они извршили па макар то било и паљење насеља, убиство, да се задржао на томе да безбедносне службе контролишу навијаче, да полиција не ради посао, да мафијаши преузимају кубове све би то било ок. Међутим филм иде корак даље па у причу убацује академика за вођу банде, цркву која благосиља убијање цигана, и оно што је најгоре филм изједначава национализам са фашизмом. Извините молим вас али то не могу да прихватим. Могао бих да прихватим све то ако би то била нека причица филмска која не претендује да буде истинита критика друштва. Међутим овај фил претендује да буде баш то. Претендује да каже да баш академиј, црква, и образовне институције су легло највећег фашизма и антисемитизма што просто није тачно.

Моја мајка је годинама радила у академији, па сам имао прилике да упознам бројне академике, то су наглуви људи од по преко 80 година, нит њих неко шта пита нити они контролишу неке навијаче, то је семшно. Сваког месеца се у тој академији одржи неко предавање о историји Срба и слично али то су научници који то посматрају са научне стране, баве се националним питањеима... Уосталом постоје академици попут Гојка Суботића и Николе Хајдина који је иначе председник академије који су баш проевропски орјентисани. Постоји та фама код нас о некој ''конзервативности академије'' али то долази пре свега из оних кругова који би најрадије да заборавимо ко смо, шта смо...

Дођите код мене у цркву недељом , па пуна је цигана, циганка држи хор за децу, један од организатора славе храма је увек и неки циганин.. Црква има у свом саставу толики број људи да је нормално да се међу њима нађе и неки Жарко Гавриловић који има отворене антисемтске ставове, ја га знам још из времена док је био парох на аутокоманди, али молим вас, то су изузетци оптужити цркву да хушка на дискриминацију цигана... Смешно. Црква је увек неговала национакну свест код Срба, а то је очигледно и разлог за овакве нападе.

Коначно изједначавање национализма са фашизмм је јако безобразан детаљ, који се користи после да би објаснио како се уствари дошло до тога да неком падне на памет да запали неку амбасаду. По аутору филма сви људи који су се тог дана појавили су неки фашисти само ето академик је рекао да им се скину фашистичке ознаке... Има ли ико нормалан да верује да је било ко од момака који су је запалили то радио због фашизма, Мајн Кампф-а.. Па направите анкету у Србији и 70% грађана ће вам рећи да нису имали ништа против тога. Запаљена је амбасада државе која убија свуда по свету шта стигне и кога стигне. Ја сам само замерао што су то урадили тад и тиме бацили сенку на величанствени митинг одржан тог дана... А коме је то било у интересу сами процените...

А ко је најпоштенији? Па наравно, невладине организације, ето они су се разочарали у друштво и одлучили су да се боре се девијантним појавама... Аутор филма каже да тајне службе контролишу цело друштво, али да су невладине организације једине изузрте од тог утицаја? Јееестеее......

Елем филм ко филм нисам зажалио што см одгледао, сваког глумца који је ту глумио бих могао да похвалим, чак и прича би била добра да није дошло до поменутих тенденциозности и покушаја за наметањем политичких ставова...
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Sub 9 Apr 2011 - 13:55

Nema se sta puno dodati tvom postu.Nisam hteo da pisem nista,ali kad si ti vec sve napisao,mogu samo da kazem bravo(ovaj put da te pohvalim Wink )

Film je bljutav,i iz aviona se vidi da je narucen.Ja poznajem mnogo skinera,nisam isti,ali nisam nijednog prepoznao u filmu.Nervira me to sto kad neko voli svoju zemlju u Srbiji,odmah bude oznacen kao fasista,nacista,klerofasista,ksenofob itd.I to uglavnom od Nvo organizacija i vecine "samostalnih" medija.Pitam se,da li ljudi koji veruju tim Nvo sektorima i tim medijima,samo se ponekad zapitaju otkud pare za njihovo postojanje i funkcionisanje?Zasto i u koju svrhu?

Zemlja koja propagira demokratiju,a jebe mater celom svetu,uci svoje stanovnike da je najbitnije biti nacionalista,tj amerikanac.Prvo si amer,pa onda sve ostalo,tj covek.Ako su njihovi interesi da pobiju milijardu ljudi,svaki prosecan amer ce reci kako je to ispravno,ok uradite to.

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Sub 9 Apr 2011 - 14:19

Па слажем се са тобом, само сам ја ипак похвалио неке сегменте филма, пре свега оне ''занатске''. Такође, добро је урађен карактер тих ''вођа''' и ''уличних јунака''. Имам једног ортака који се истетовирао, али на месту где то не може да му види ћале... Еј бре глуми лудило по крају а не сме да запали цигару пред маторим... у једном моменту Реља и каже: Ја сам ово схватио као викенд зајебанцију...

Један потпуковник кога познајем а који је ратовао по свим овим нашим ратиштима и стратиштима ми је у једном разговору рекао да су му на ратишту ти ''опасни момци'' из Београда најчешће били најгори борци. Да су јако недисциплиновани, да се буде у подне и да пре него што попију кафу нису низашта, да су јако неодговорни, дођу напаљени и жељни крви а усеру се први пут када ту крв виде, онда их он пошаље негде у позадину да служе у кухињи или кантини а да се ти после кад се врате хвале кога су све клали и убијали....

Елем има филм добре стране, пре свега мени је био занимљив али сматрам да на сасвим некоректан начин сатанизује најважније институције наше државе... И наравно да је био наручен и настао је баш у моменту док је обрачун са навијачима био актуелан. Одакле паре дебелом да у време највеће кризе прошле године снима филм?
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gale Sub 9 Apr 2011 - 16:40

Odlican post, svaka cast, Zulu!!! up
Gale
Gale
mahač peškirom
mahač peškirom

Datum upisa : 28.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sensui Sub 9 Apr 2011 - 23:07

Film je mnogo glup i povrsan.Vise mi lici na neki tinejdz romanticni film gde su temu fasizma iskoristili kao podlogu i eto kao napravili neki poucan film.Film je smesan i nikako ne moze da se poredi sa npr. "Romper Stomper"(odlican austalijski film sa Russelom Krouom na pocetku karijere).

Nacisti i ta sranja imate u skoro svim zemljama sveta ali retko ko od njih zapravo zna sta je bio nacizam vec jednostavno ljudi su otudjeni, siromasni pa moraju da pronadju krivce bilo gde, stoga im je najlakse da traze medju onima koji su "drugaciji" od njih poput Roma i stranaca.Nikako mi ne moze biti jasno kako neko iz Srbije moze da bude nacista kad je Hitler hteo da istrebi Srbe.Isto tako, pre par godina u Brazilu(ako se ne varam) grupa skinsa je isprebijala jednog momka koji je setao kuce u parku samo zbog toga sto je on bio homoseksualac.Kad su uhvatili tu bandu, 4 od 5 clana bande su bili crnci!!!
Sensui
Sensui
mahač peškirom
mahač peškirom

Datum upisa : 10.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bodi Bond Ned 10 Apr 2011 - 3:11

Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Datum upisa : 01.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dane Ned 10 Apr 2011 - 3:30

dane
dane
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 06.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Anti-RTS Ned 10 Apr 2011 - 4:53

Jebote, koja tuga, ovo je stvarno neverovatno.
Anti-RTS
Anti-RTS
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 25.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Ned 10 Apr 2011 - 5:10

Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Ned 10 Apr 2011 - 5:40

Junglezburn ::Evo jedna od Macijauskasa za Macijauskasa Smile :

super
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bodi Bond Ned 10 Apr 2011 - 6:18

bes bes bes bes
Bodi Bond
Bodi Bond
mvp
mvp

Datum upisa : 01.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Macijauskas Ned 10 Apr 2011 - 6:38

Dobro bre Bodi dosta vise losih vesti, daj nesto pozitivno plez1
Macijauskas
Macijauskas
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Danny Trejo Ned 10 Apr 2011 - 7:31

@Macijauskas...Svaka cast na prethodnom klipu (Nicola Conte),bas sam preslusao
Danny Trejo
Danny Trejo
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 30.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Markos Ned 10 Apr 2011 - 9:49

Markos
Markos
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od 2bad4u Ned 10 Apr 2011 - 11:56

Šta Čak Noris nije uspeo u Srbiji?

Da pobedi Miškovića na tenderu.
2bad4u
2bad4u
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Naissus Ned 10 Apr 2011 - 11:58

Naissus
Naissus
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Ned 10 Apr 2011 - 13:47

Капирам да је већина људи овде гледала филм Монтевидео. Симпатична прича и добар филм наравно далеко од наших најбољих филмова (које потписује нпр. Кустурица), није то свакако филм који би могао да добије Златну палму или Златног лава, али свакако један јако добар филм у свом жанру, освежење у нашој биоскопској понуди, пар глумаца јако добро глуми, амбијент је аутентичан. Елем ја разумем и да постоји неко коме се филм можда није свидео, али ако желите да видите шта је последњи ступањ изопачености људског ума, погледајте овај текс објављен у еНовинама:

http://www.e-novine.com/kultura/kultura-recenzije/46184-Nacionalizam-mekog-srca.html
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gost Ned 10 Apr 2011 - 14:01

Moram da priznam kako sam sa krajnjom mukom i neverovatnim gadjenjem prema autoru tih nebuloza,jedva smogao snage da procitam tekst do kraja.
Svaki komentar je suvisan,greh je sto i taj sebe naziva Srbinom.Zali Boze,sto nas ima i takvih.

Gost
Gost

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Junglezburn Ned 10 Apr 2011 - 15:40

Gospode Bože! krst

Ovo je neka sprdnja... Toliko falinki postoji u ovoj wannabe kritici da sumnjam u ozbiljnost autora, ili u mentalno zdravlje istog...

Inače, film se kod mene nije toliko dobro primio kao kod većine, ali ovom baji nešto fali...
Junglezburn
Junglezburn
mvp
mvp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 5 od 40 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu