Svaštara 7
+46
Gencha
Fiti
Gale
sexdrogabodiroga
Marko
familija
Markos
expert
blagoje
Ray Allen
mlekadzija
fizicar
Talicni Tom
Hyperactive
air slavkan
Macijauskas
Dule Kecman
Zolja
slobokv83
maxisb
Anti-RTS
Kure
XXL
Imperator
lazarminator
markoo
bigZ
Everton
Naissus
Nolle
Psycho
Sensui
wolfvaga
2bad4u
PingPong
Zemljoradnik
Koleman
Bodi Bond
Sarlo
Djole
Tazz
dane
drexler
Junglezburn
ZuLuofVozdovac
Mihael
50 posters
Strana 7 od 40
Strana 7 od 40 • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Re: Svaštara 7
Koliko nudi da se reši te krntije?
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Godina : 38
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
2000din trazi
Hyperactive- prva petorka
- Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 35
Junglezburn- mvp
Cvetkovića su oterali jer je počeo od Ateljea da pravi ono što i treba da bude - avangardno pozorište. Jednu od retkih predstava koje sam baš želeo da odgledam je "Šuma blista", ali nju je Kokan prvu ukinuo kad je došao. I nabacao neke limunadice koje donose pare... Razumem da Zvezdara teatar ili Slavija moraju da igraju te užase, oni se sami finansiraju, ali ako te finansira država treba da igraš nešto kvalitetno, nešto drugačije, pa makar te gledalo 10 ljudi. Inače, sad su izmenjali i druge upravnike, Goncića, Bradića... Ne znam ko je došao umesto njih.lazarminator ::Zemljoradnik :: Ja sam poslednji put bio u pozorištu još dok je Svetozar Cvetković bio upravnik Ateljea 212.
What the fuck!? Cvetkovic vise nije upravnik Ateljea?
dugo me nije bilo kuci...
Glogovac se meni baš i ne sviđa kao filmski glumac, ali u pozorištu je dobar. U "Zlatnom runu" on i Dugalić su sjajni, samo im onaj Crnogorac, kako se zvaše, sve pokvari. Koliko znam, taj komad se igra i u drugoj postavi gde oni promene uloge...
Zemljoradnik- prva petorka
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44
ovaj misliš na Vojina Ćetkovića u runu?...Glogovac je kao što rekoh jedini koji se može izdvojiti od ovih mlađih da kažemo...a mogao bih da spomenem i Dragana Mićanovića i recimo njegovu glavnu žensku ulogu u "Mletačkom trgovcu"...takođe, prijatno me iznenadio i Vuk Kostić u "Velikoj drami"....o Dugaliću ne smem da pričam odmah ćete reći da sam Kraljevčanin i bla, bla ...elem, dosta je prošlo od kada sam ga gledao u kabareu sa Borisom Pingovićem i to mi se svidelo tada.
svi danas igraju limunadice jer se sve iskomercijalizovalo, a da ne pričam o tome kako se dobijaju uloge i kako se postaje glumac.
svi danas igraju limunadice jer se sve iskomercijalizovalo, a da ne pričam o tome kako se dobijaju uloge i kako se postaje glumac.
slobokv83- mvp
- Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41
Kad ste vec kod pozorista:http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/296039/Imenovani-vd-direktori-JDPa-i-drugih-ustanova-kulture
Macijauskas- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
Ja sam "runo" gledao sa Dugalicem i Cetkovicem (koji nije Crnogorac, vec Krusevljanin). Poslednja predstava koja me je odusevila su "Zagonetne varijecije" u Narodnom, a rado preporucujem "Jastucka", "Trg Heroja"... pa ni "Glembajevi" nisu losa predstava, od onih koje su popularne ovih dana, pre svega zbog teksta...
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Au da, ja sam zaboravio da je Branko Cvejić poslednji bio upravnik JDP-a...
Da, mislim na Ćetkovića... On je savršen za ove RTS-ove TV novele, sve preko toga za njega je kvantna mehanika. Problem je u tome što Glogovac nije "mlađi", pregurao je 40. Ni Dugalić nije mlad, ali ako ti ne smeš, evo ja ću da ga pohvalim. I Mićanović je slična generacija, ali njega nisam gledao u pozorištu.
Velika drama je jedno od mojih najvećih razočarenja. Prvo, nemam ništa protiv kad pisac misli da nijedan režiser ne može da uradi predstavu kako je on zamislio, ali imam protiv kad se dohvati režije a ne zna ništa o tome. Drugo, tekst je previše pretenciozan i zapravo ne govori ništa. Hoće sve da pokrije, ali preko svega pređe samo površno. Ja sam je davno gledao, ne sećam se baš svih glumačkih ostvarenja (a i slabo pamtim imena glumaca), ali Kostić je bio solidan, simpatična mi je bila ona "Hrvatica" i dobar je bio starac (taj glumac je, čini mi se, umro). Ostali su mi bili površni kao i tekst i režija.
Sad razmišljam šta je to što bih baš preporučio za gledanje, ako se još uvek daje i setih se predstave "Cvetovi zla". Nema veze sa Bodlerom, samo asocijacija... To se igralo u muzeju automobila u Majke Jevrosime. Tamo se povremeno igraju te male predstave, mislim da je ovu čak pisao upravnik (koji je valjda i vlasnik) muzeja, a igraju Đuza Stojiljković, Tihomir Stanić i onaj mali što je igrao lika sa govornom manom u Kenguru. Odlične uloge i odlična predstava.
Da, mislim na Ćetkovića... On je savršen za ove RTS-ove TV novele, sve preko toga za njega je kvantna mehanika. Problem je u tome što Glogovac nije "mlađi", pregurao je 40. Ni Dugalić nije mlad, ali ako ti ne smeš, evo ja ću da ga pohvalim. I Mićanović je slična generacija, ali njega nisam gledao u pozorištu.
Velika drama je jedno od mojih najvećih razočarenja. Prvo, nemam ništa protiv kad pisac misli da nijedan režiser ne može da uradi predstavu kako je on zamislio, ali imam protiv kad se dohvati režije a ne zna ništa o tome. Drugo, tekst je previše pretenciozan i zapravo ne govori ništa. Hoće sve da pokrije, ali preko svega pređe samo površno. Ja sam je davno gledao, ne sećam se baš svih glumačkih ostvarenja (a i slabo pamtim imena glumaca), ali Kostić je bio solidan, simpatična mi je bila ona "Hrvatica" i dobar je bio starac (taj glumac je, čini mi se, umro). Ostali su mi bili površni kao i tekst i režija.
Sad razmišljam šta je to što bih baš preporučio za gledanje, ako se još uvek daje i setih se predstave "Cvetovi zla". Nema veze sa Bodlerom, samo asocijacija... To se igralo u muzeju automobila u Majke Jevrosime. Tamo se povremeno igraju te male predstave, mislim da je ovu čak pisao upravnik (koji je valjda i vlasnik) muzeja, a igraju Đuza Stojiljković, Tihomir Stanić i onaj mali što je igrao lika sa govornom manom u Kenguru. Odlične uloge i odlična predstava.
Evo nešto što bi moglo Maciju da se svidi:
40 godina su mlađa garda, zato sam i stavio pod znakom uzvičnika, a ja sam Veliku dramu gledao možda pre 7 godina cirka, ma i više i gluma Vuka Kostića je bila dobra, baš me je prijatno iznenadio i ne bih se složio sa tobom da nije uspeo ništa da kaže i da tekst i gluma nije ispraćena kako treba...pogađa on u srž problema i porodice u to vreme i to nije površno, na trenutke baš utera jezu svima koji gledaju, a Kostić je dobro ispratio mladog čoveka koji se odriče vere u to komunističko vreme i mislim da je njegova okrutnost bila lajt motiv koji je iznet do kraja, sećam se rušenja crkve, a to direktno ubada u srž...Pa Ljiljane Blagojević i njenog dela...
"Zagonetne varijacije" odslikavaju ruku idealne režije, a propraćeno Markom Nikolićem koji je to odlično izneo...da spomenem samo da sam za tu predstavu dao najmanje para od svih u poslednje vreme i da je mala scena bila poluprazna, ali me posle nekih razočarenja, to nije razočaralo...moja je cura to želela da gleda zbog Borisa Pingovića, ali je on samo senka Marka Nikolića u ovoj predstavi što je i ona na kraju potvrdila.
"Zagonetne varijacije" odslikavaju ruku idealne režije, a propraćeno Markom Nikolićem koji je to odlično izneo...da spomenem samo da sam za tu predstavu dao najmanje para od svih u poslednje vreme i da je mala scena bila poluprazna, ali me posle nekih razočarenja, to nije razočaralo...moja je cura to želela da gleda zbog Borisa Pingovića, ali je on samo senka Marka Nikolića u ovoj predstavi što je i ona na kraju potvrdila.
slobokv83- mvp
"Zagonetne varijacije" su pre svega odlican tekst. U kombinaciji sa rezijom i ekipom koja ih nosi (Pingovic i Nikolic), po meni su za sladokusce, nikako za prosecnog gledaoca (otuda i polu-prazna sala)...
Evo, uz pozoriste, i malo dzeza...
Evo, uz pozoriste, i malo dzeza...
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
a ne, po pokretima glumaca koji prate ono što pričaju jasno se videlo da je režiser imao velikog uticaja, jer u tekstu ne piše sve.
a da je tekst odličan, to se ne spori, ima obrta i drži te do kraja u neizvesnosti, sve u svemu priča o usamljenosti zbog nedostatka ljubavi koju je jedan prkosni starac prezreo i ne želi da pogazi svoj ponos i prizna da je toliko usamljen...najbolji momenat mi je kada saznaje da se godinama dopisivao sa još jednim usamljenim čovekom.
a da je tekst odličan, to se ne spori, ima obrta i drži te do kraja u neizvesnosti, sve u svemu priča o usamljenosti zbog nedostatka ljubavi koju je jedan prkosni starac prezreo i ne želi da pogazi svoj ponos i prizna da je toliko usamljen...najbolji momenat mi je kada saznaje da se godinama dopisivao sa još jednim usamljenim čovekom.
slobokv83- mvp
Pazi, malopre sam hteo da pomenem Ljilju Blagojević i to kako me se baš nije dojmila u "Velikoj drami", ali sam zastao jer nisam bio siguran da li je ona uopšte igrala ili sam to pomešao sa nekim drugim komadom. Pazi, sve je meni jasno šta je Siniša hteo da kaže, ali mislim da je to uradio površno. Mislim, naradno da će te dirnuti kada dete umre od tetanusa jer njegovi roditelji nikada nisu videli metalne čavle pa ne znaju da je rđa opasna, ali ako to banalizuje do te mere da se u jednoj sceni od 15 sekundi dete ubode, a u sledećoj koja traje isto toliko umire dok majka zapeva "Nije majka znala!", svodi se na nivo lakog štiva, da ne kažem baš na nivo Koelja. Jednostavno mislim da je previše toga hteo da kaže, i iako je sve to izgovorio, ništa zapravo nije kazao. Ok, ko se slaže sa njegovim generalnim stavovima klimaće glavom, ali ko se ne slaže, iz ove predstave neće dobiti ništa. Ja se nikada nisam slagao s njim, ali sam ga uvek izuzetno cenio i voleo da slušam. Međutim, ovoga puta me je razočarao.
Ubedili ste me, odgledaću "Zagonetne varijacije".
Ubedili ste me, odgledaću "Zagonetne varijacije".
jbg, ja se stvarno ne sećam toga
ono što meni ostaje to je lajt-motiv i na koji način je iznet...moraću ponovo da je odgledam da bih ti rekao neke stvari, ali mislim da grešiš jer u pozorištu postoji drugačiji način da se kažu neke stvari i ono što je za tebe banalno za mene je možda hiperbolisanje ili gradacija osećanja i događaja, hoću reći i ako radnja ide brzo to ima efekta i ako se preskaču stvari to ima efekta, bitno je da što pokažu bude srž...moraću da je odgledam ponovo da bi pričali, sećam se samo da je ostavila dobar utisak na mene tada...
kada si je gledao ?
ja mislim da sam je gledao 2003. U stvari imam ulaznicu još uvek (jbg imam tu maniju da čuvam ulaznice )
ono što meni ostaje to je lajt-motiv i na koji način je iznet...moraću ponovo da je odgledam da bih ti rekao neke stvari, ali mislim da grešiš jer u pozorištu postoji drugačiji način da se kažu neke stvari i ono što je za tebe banalno za mene je možda hiperbolisanje ili gradacija osećanja i događaja, hoću reći i ako radnja ide brzo to ima efekta i ako se preskaču stvari to ima efekta, bitno je da što pokažu bude srž...moraću da je odgledam ponovo da bi pričali, sećam se samo da je ostavila dobar utisak na mene tada...
kada si je gledao ?
ja mislim da sam je gledao 2003. U stvari imam ulaznicu još uvek (jbg imam tu maniju da čuvam ulaznice )
slobokv83- mvp
Nemam pojma, ja ti se u vremenu orjentišem k'o nosorog u sobi s ogledalima... Ali tako nešto, između 2003. i 2005.
odgledaću je ponovo sigurno, prvo posle 8 godina ja sam drugačiji, mislim zreliji, drugo verovatno je predstava dobila drugačije note posle tih 8 godina...interesuje me da li grešim
mislio sam ako si je gledao nešto skorije, možda se vremenom predstava i promenila...inače svaki put kada gledaš istu predstavu, ona je drugačija ako su glumci dobri
mislio sam ako si je gledao nešto skorije, možda se vremenom predstava i promenila...inače svaki put kada gledaš istu predstavu, ona je drugačija ako su glumci dobri
slobokv83- mvp
Jedina predstava koju sam gledao dva puta je nesrećni "Frederik" u BDP-u i to ne zato što sam hteo, nego što je toliko loša da sam za 2-3 godine uspeo da zaboravim da sam je gledao, pa sam se ponovo navukao na sinopsis. Dobro, nije toliko loša, ali je prilično mlako odglumljena, jedino Diklić tu nosi neku težinu, ostali su bledi - Dragan Nikolić, Mima Karadžić i neke mlade nade...
ja sam glumeo jednu predstavu 3 puta
slobokv83- mvp
Krstajić: Dobili smo ponudu menadžera Rivalda
Nekada najbolji fudbaler sveta Rivaldo Vitor Borba Fereira želi da dođe u tabor prvaka Srbije i tu nastavi karijeru, koja je pri kraju. Menadžer čuvenog brazilskog asa je u ponedeljak ujutru poslao faks čelnicima Partizana u kojima je ponudio usluge svog klijenta. Međutim, Rivaldovih 39 godina moglo bi da predstavlja problem i praktično stopira transfer bivšeg igrača Barselone u Humsku.
- Tačno je da smo jutros dobili ponudu od Rivaldovog agenta da dođe u Partizan. Drago nam je da takva legenda ima želju da obuče dres našeg kluba. Ipak, mi ćemo se osloniti na naše snage, na ono što imamo ovde i u Teleoptiku. U svakom slučaju, ova ponuda prija, jer znači da se u Humskoj 1 dobro radi i da je naš klub na glasu - rekao je Krstajić za Novosti.
Sportski direktor Partizana nastupio je na turniru u malom fudbalu, gde je učestvovao u pobedi crno-belih nad Zvezdom od 5:2, pa je na kraju, kroz šalu, nagovestio Rivaldov dolazak.
- Moramo biti svesni da Rivaldo ima 39 godina. Ako ne nađe klub, može da dođe da pojača naš tim veterana - nasmejao se Krstajić, koji je letos u 37. godini završio karijeru.
Rivaldo je u 2011. godini odigrao 30 utakmica za Sao Paulo i postigao pet golova. Nedavno je poručio navijačima da još uvek neće u penziju. U bogatoj karijeri, između ostalih, branio je boje Palmeirasa, Deportivo La Korunje, Barselone, Milana, Olimijakosa, Aeka i Bunjodkora.
Znam da ne volite price o fudbalu, ali ovo mi je bas zanimljivo... voleo bih da dodje...
Nekada najbolji fudbaler sveta Rivaldo Vitor Borba Fereira želi da dođe u tabor prvaka Srbije i tu nastavi karijeru, koja je pri kraju. Menadžer čuvenog brazilskog asa je u ponedeljak ujutru poslao faks čelnicima Partizana u kojima je ponudio usluge svog klijenta. Međutim, Rivaldovih 39 godina moglo bi da predstavlja problem i praktično stopira transfer bivšeg igrača Barselone u Humsku.
- Tačno je da smo jutros dobili ponudu od Rivaldovog agenta da dođe u Partizan. Drago nam je da takva legenda ima želju da obuče dres našeg kluba. Ipak, mi ćemo se osloniti na naše snage, na ono što imamo ovde i u Teleoptiku. U svakom slučaju, ova ponuda prija, jer znači da se u Humskoj 1 dobro radi i da je naš klub na glasu - rekao je Krstajić za Novosti.
Sportski direktor Partizana nastupio je na turniru u malom fudbalu, gde je učestvovao u pobedi crno-belih nad Zvezdom od 5:2, pa je na kraju, kroz šalu, nagovestio Rivaldov dolazak.
- Moramo biti svesni da Rivaldo ima 39 godina. Ako ne nađe klub, može da dođe da pojača naš tim veterana - nasmejao se Krstajić, koji je letos u 37. godini završio karijeru.
Rivaldo je u 2011. godini odigrao 30 utakmica za Sao Paulo i postigao pet golova. Nedavno je poručio navijačima da još uvek neće u penziju. U bogatoj karijeri, između ostalih, branio je boje Palmeirasa, Deportivo La Korunje, Barselone, Milana, Olimijakosa, Aeka i Bunjodkora.
Znam da ne volite price o fudbalu, ali ovo mi je bas zanimljivo... voleo bih da dodje...
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36
Eto mene na JNA!
Junglezburn- mvp
Rivaldo do januara ove godine je bio predsednik kluba Mogi Mirim(brazilski treceligas) i kada je dobio ponudu od Sao Paula da predje u njihove redove napustio je predsednicko mesto.Medjutim navijaci Sao Paula kao i treneri toga kluba su se zalili na njegovu fizicku kondiciju i zbog toga je on vise proveo na klupi nego na terenu a i kad je ulazio u igru nije igrao na zadovoljavajucem nivou.Sada kada je ugovor sa njim raskinut on trazi bilo koji klub gde bi mogao da igra(Brazilski drugoligas Portuguesa je odbio njegovu ponudu da potpise ugovor).Ipak, ako je covek uspeo da postigne 5 golova u jednoj tako jakoj ligi kao sto je Brazilska(jedna od najjacih na svetu) siguran sam da bi u nasoj bednoj ligi bio jedan od boljih igraca, sto govori samo koliko su nam klubovi kao i sama liga jadni.U nasoj ligi bi i danasnji Maradona postigao po koji gol.Iako je ponuda vrlo interesantna za Partizan, pre svega sa marketinskog aspekta, to bi po pitanju ugleda za klub bilo katastrofalno i klub bi postao predmet sprdnje medju Evropskim klubovima.
Sensui- mahač peškirom
- Datum upisa : 10.12.2010
https://www.youtube.com/watch?v=VSr6nd_X818
Neverovatno!!! Lik je trcao 80 sati bez prekida i bez umora.Kad su sproveli testove otkrili su da sa rastom fizickog napora(sto vise trci) njemu se smanjuje nivo mlecne kiseline u telu, sto je potpuno suprotno ljudskoj biologiji.Kod obicnog coveka sto je veci napor nivo mlecne kiseline u telu se povecava sto izaziva umor i tera nas da zastanemo i odmorimo se.Kod ovog coveka je upravo suprotno sto fakticki znaci da bi on mogao da trci non-stop bez toga da se umori.
Neverovatno!!! Lik je trcao 80 sati bez prekida i bez umora.Kad su sproveli testove otkrili su da sa rastom fizickog napora(sto vise trci) njemu se smanjuje nivo mlecne kiseline u telu, sto je potpuno suprotno ljudskoj biologiji.Kod obicnog coveka sto je veci napor nivo mlecne kiseline u telu se povecava sto izaziva umor i tera nas da zastanemo i odmorimo se.Kod ovog coveka je upravo suprotno sto fakticki znaci da bi on mogao da trci non-stop bez toga da se umori.
Sensui- mahač peškirom
- Datum upisa : 10.12.2010
Strana 7 od 40 • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Strana 7 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu