Svaštara 7
+46
Gencha
Fiti
Gale
sexdrogabodiroga
Marko
familija
Markos
expert
blagoje
Ray Allen
mlekadzija
fizicar
Talicni Tom
Hyperactive
air slavkan
Macijauskas
Dule Kecman
Zolja
slobokv83
maxisb
Anti-RTS
Kure
XXL
Imperator
lazarminator
markoo
bigZ
Everton
Naissus
Nolle
Psycho
Sensui
wolfvaga
2bad4u
PingPong
Zemljoradnik
Koleman
Bodi Bond
Sarlo
Djole
Tazz
dane
drexler
Junglezburn
ZuLuofVozdovac
Mihael
50 posters
Strana 29 od 40
Strana 29 od 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Re: Svaštara 7
E ovaj mali je BLESAV!!!Junglezburn ::
familija- šesti igrač
- Datum upisa : 16.03.2011
Godina : 54
Malo je volje potrebno i dosta truda da se naprave neka desavanja u Kragujevcu, jer je inace jako mrtvo.
Problem je sto su ljudi na jako niskom kulturnom nivou, i ima dosta malo ljudi koji imaju neku sirinu i znanje. Bas sam o tome sa Slobom, pricao pre neki dan.
Rado bih ja pokusao da organizujem neke druge kulturne manifestacije, medjutim je problem koga bi to interesovalo..
Problem je sto su ljudi na jako niskom kulturnom nivou, i ima dosta malo ljudi koji imaju neku sirinu i znanje. Bas sam o tome sa Slobom, pricao pre neki dan.
Rado bih ja pokusao da organizujem neke druge kulturne manifestacije, medjutim je problem koga bi to interesovalo..
Macijauskas- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
u zadnje vrijeme posteri na Vukajliji su uglavnom prosječni, površi i uglavnom isforsirani humor. Ipak, ovaj lik se potrudio, svaka čast!
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38
Dakle, Lana Del Rej... Pre svega, Jungle, mislim da je za ocenu muzike bitna samo jedna stvar - da li se tebi sviđa. Šta drugi misle o tom parčetu muzike je njihova stvar i to nikako ne bi trebalo da te tangira. Ne postoji objektivno merilo kvaliteta muzike. Najdalje što možeš da odeš u tom pravcu je da porediš dva dela u okviru jedne teorije muzike (kao što je takozvana zapadna ili klasična teorija muzike, kao što je džez teorija, indijska klasična teorija...), ali ni tu ne postoje mehanizmi merenja kvaliteta.
Da se vratim gospođici Lani - nažalost, moram da ti kažem da se uglavnom slažem s autorom teksta. Običan pop album sa nešto drugačijim aranžmanima od onih na koje smo navikli. Savršeno se uklapa u današnju instant umetnost: radiš isto što i drugi samo dodaš neku foricu kako bi to nazvao originalnim. Ne mislim da je to samo po sebi loše, osim toga očigledno se ljudima sviđa, ali mislim da je lik koji pisao ovaj tekst ubo poentu - nemoj da mi prodaješ muda za bubrege i bićemo ok.
Kad sam već u ordinaciji, da malo pojasnim pojam "pop muzike". "Pop" je skraćeno od "popularna", tako da se u tu kategoriju može svrstati svašta. Obično se popularnom muzikom naziva ono što danas zovemo mejnstrim, odnosno muzika koja se masovno vrti na radiju, televiziji... Međutim, mislim da je preciznije u tu kategoriju smestiti svu muziku koja teži popularnosti, a to onda naše bojno polje širi i na mnoge žanrove koji se smatraju andergraundom. Sa čisto muzičko-teorijskog aspekta popularna muzika je ritmički i harmonijski prosta, repetitivna i uglavnom se oslanja na proverene šablona. Zbog toga je i normalno da se neke harmonije ponavljaju od pesme do pesme. Iron Maiden i Madona sigurno imaju gomilu pesama koje su jako slične, ali ti na prvi pogled izgledaju kao nebo i zemlja, zbog različitih aranžmana. Uostalom evo, momci su objasnili:
I kao što rekoh na početku, najvažnije je šta se tebi sviđa.
Da se vratim gospođici Lani - nažalost, moram da ti kažem da se uglavnom slažem s autorom teksta. Običan pop album sa nešto drugačijim aranžmanima od onih na koje smo navikli. Savršeno se uklapa u današnju instant umetnost: radiš isto što i drugi samo dodaš neku foricu kako bi to nazvao originalnim. Ne mislim da je to samo po sebi loše, osim toga očigledno se ljudima sviđa, ali mislim da je lik koji pisao ovaj tekst ubo poentu - nemoj da mi prodaješ muda za bubrege i bićemo ok.
Kad sam već u ordinaciji, da malo pojasnim pojam "pop muzike". "Pop" je skraćeno od "popularna", tako da se u tu kategoriju može svrstati svašta. Obično se popularnom muzikom naziva ono što danas zovemo mejnstrim, odnosno muzika koja se masovno vrti na radiju, televiziji... Međutim, mislim da je preciznije u tu kategoriju smestiti svu muziku koja teži popularnosti, a to onda naše bojno polje širi i na mnoge žanrove koji se smatraju andergraundom. Sa čisto muzičko-teorijskog aspekta popularna muzika je ritmički i harmonijski prosta, repetitivna i uglavnom se oslanja na proverene šablona. Zbog toga je i normalno da se neke harmonije ponavljaju od pesme do pesme. Iron Maiden i Madona sigurno imaju gomilu pesama koje su jako slične, ali ti na prvi pogled izgledaju kao nebo i zemlja, zbog različitih aranžmana. Uostalom evo, momci su objasnili:
I kao što rekoh na početku, najvažnije je šta se tebi sviđa.
Zemljoradnik- prva petorka
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44
Hvala, nisam ja isključio opciju da je autor u pravu, čak sam nakon čitanja recenzije to prvo i pomislio, al rekoh da čujem drugo mišljenje...
Axis sam kačio pre izvesnog vremena, kapiram...
P.S.
Mada ovo ne preporučujem po ovakvom vremenu...
Axis sam kačio pre izvesnog vremena, kapiram...
P.S.
Mada ovo ne preporučujem po ovakvom vremenu...
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Junglezburn- mvp
Mihael ::
Kao secer je slatka...
Djole- prva petorka
- Datum upisa : 29.10.2010
Godina : 36
Zato sam i stavio klip, znam da si rekao da ti je prelepa...
Mihael- mvp
Godina : 37
Mihael ::Zato sam i stavio klip, znam da si rekao da ti je prelepa...
E pa hvala... Ma ja sam vise odusevljen njenom prirodnoscu... skroz je nekako nasa... prava, lepa, prirodna srpkinja... a i naravno, lepa je ko lutka...
Djole- prva petorka
To je ta prirodna lepota lutke...
Junglezburn- mvp
Junglezburn ::To je ta prirodna lepota lutke...
Haha... nasao se pametnjakovic odmah...
Djole- prva petorka
Imate na B92 dobar film Rvac rezisera Darrena Aronofskog, nisam siguran da sam tacno napisao
Macijauskas- mvp
Junglezburn- mvp
Dobro si napisao, Rvač se piše sa jednim "r".
Zemljoradnik- prva petorka
Godina : 44
Mislio sam na prezime rezisera
Inace mu je rodjendan kroz par dana, pa mozete da mu posaljete rodjendaske cestitke..
Inace mu je rodjendan kroz par dana, pa mozete da mu posaljete rodjendaske cestitke..
Macijauskas- mvp
Tražim igračku koju sam imao kao klinac, ali teško ide... Imala je ceo teren ograđen plastičnom kupolom, i tastere koji ispaljuju lopticu u zavisnosti gde upadne posle ispaljivanja, 5 na 5, milina...
Junglezburn- mvp
Pratim već neko vrijeme yt kanal od jednog momka koji radi dobre covere. Danas čovjek stavio novi cover i čim sam pročito naslov pao mi Bodi na pamet. Nisam nikad čuo ovu pjesmu, ali znam da je Bodijev žanr. Cover dobro zvuči pa ću joj dati šansu i u originalu... Eh, dokle dobacuje taj Bodijev uticaj...
maxisb- mahač peškirom
- Datum upisa : 06.10.2011
Aj ti lepo pusti sve od Tome Zdravkovića i lepo nauči. Do tada bih mogao malo da te banijem.
Bodi Bond- mvp
Ovog Bodija kad pohvališ odmah mu narastu krila...
Samo polako Bodi. Za danas je ova doza sasvim dovoljna...
Samo polako Bodi. Za danas je ova doza sasvim dovoljna...
maxisb- mahač peškirom
- Datum upisa : 06.10.2011
Ništa bez dobrih narodnjaka, a ove stručnjake ovde što se koče po forumu sa nekom ambijentalnom muzikom, r'n'r, metalom i slično... Njih ništa ne slušaj, sve foliranti. U kafanu kada odemo sve pesme znaju i pevaljci u nedra pare guraju. Osim Macijauskasa, on nije takav, on je malo na svoju ruku.
Bodi Bond- mvp
Strana 29 od 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Strana 29 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu