Svaštara 4
+42
Marko
expert
sexdrogabodiroga
lazarminator
Hyperactive
Marija
Everton
Maja
blagoje
markoo
Dule Kecman
air slavkan
Tazz
familija
Ray Allen
Gale
Gencha
wolfvaga
superhik
2bad4u
Markos
Talicni Tom
bigZ
Imperator
Sensui
mlekadzija
fizicar
Sergej
Nolle
drexler
Macijauskas
Naissus
XXL
Danny Trejo
Mihael
ZuLuofVozdovac
Anti-RTS
dane
Junglezburn
Zemljoradnik
TheGodfather
Bodi Bond
46 posters
Strana 25 od 40
Strana 25 od 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Re: Svaštara 4
Ja nisam ni znao da je Cream pravio reunion koncerte, hvala za ove linkove. Ali moram sad i ja da te ispravim , Rollin' and Tumblin' je bluz standard koji je prvi put snimljen još u pionirskim danima snimanja bluza, '30-ih godina. Mislim da sam kačio Bekovu verziju ovde, ali mogu opet :Danny Trejo ::Bluz ,kao da je sa delte Misipija,pesma je nastala posle žurke sa momcima iz Cepelina,"Rollin and Tumblin"
@Vuk
Blagi bože, šta se dogodilo ovim ljudima!
Zemljoradnik- prva petorka
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44
Najbesmislenija porodicna slika:
Mihael- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 37
Pogledacu taj Rolling and Tumbling ,verovatno ga je onda odsvirao Robert Johnson ili vec neko iz Čikaške ekipe. Mnogo je sjajnih muzičara došlo u Čikago kao što i ti znaš uglavnom sa juga ali su tu našli plodno tle za nastupe i snimanja.
Oko konkretne pesme ima stih "We were roll with Led Cepellin all night long...." u verziji Cream.Ja sam čuvši priču o pesmi ranije ,posle tog stiha još više bio ubedjen ali moguće da nisam u pravu.Kada sam slušao Croossroads ,nesumnjivi bluz standard od Roberta Johnsona ,a ko zna u stvari koga pre njega koji je doneo publici tridesetih prošlog veka i Crossroads od sadašnjih bluz muzičara uključujući i Kleptona ,to su dve različite pesme.Kleptonu je trebalo 7 dana da skine tu stvar na autentičan način,na koji je ne izvodi ni dan danas.Svirao je lead guitar i ritam u istom..pogledaj ovo,svidece ti se klip.Objašnjava baš to
RoyRogers je nešto bolje po meni objasnio rad tog genija
Samo je naslov pesme isti u izvodjenju Kleptona,poslušaću ovu konkretnustvar i videti o čemu se radi u slučaju R& Tumbllin
EDIT: U pravu si ,sad sam pogledao....Muddy Waters i nije rollin with Led Zeppelin vec..."We were rollin' and tumblin'
Right the whole night long"...haahhahahahahhahaha Sjebao me los iyvor informacija i to sto nisam oprao uši
Evo linka za text pesme: http://www.lyricsmania.com/rollin_and_tumblin_lyrics_cream.html
Oko konkretne pesme ima stih "We were roll with Led Cepellin all night long...." u verziji Cream.Ja sam čuvši priču o pesmi ranije ,posle tog stiha još više bio ubedjen ali moguće da nisam u pravu.Kada sam slušao Croossroads ,nesumnjivi bluz standard od Roberta Johnsona ,a ko zna u stvari koga pre njega koji je doneo publici tridesetih prošlog veka i Crossroads od sadašnjih bluz muzičara uključujući i Kleptona ,to su dve različite pesme.Kleptonu je trebalo 7 dana da skine tu stvar na autentičan način,na koji je ne izvodi ni dan danas.Svirao je lead guitar i ritam u istom..pogledaj ovo,svidece ti se klip.Objašnjava baš to
RoyRogers je nešto bolje po meni objasnio rad tog genija
Samo je naslov pesme isti u izvodjenju Kleptona,poslušaću ovu konkretnustvar i videti o čemu se radi u slučaju R& Tumbllin
EDIT: U pravu si ,sad sam pogledao....Muddy Waters i nije rollin with Led Zeppelin vec..."We were rollin' and tumblin'
Right the whole night long"...haahhahahahahhahaha Sjebao me los iyvor informacija i to sto nisam oprao uši
Evo linka za text pesme: http://www.lyricsmania.com/rollin_and_tumblin_lyrics_cream.html
Danny Trejo- šesti igrač
- Datum upisa : 30.01.2011
Uf pao sam ja jednom ovako samo nisam 360 stepeni nego pravo na ledja
Macijauskas- mvp
Ub'o si me s temom.Danny Trejo ::
Prvo da završim sa Rollin' and Tumblin'... Muddy Waters je napisao svašta, ali nije baš sve što mu se pripisuje. Mislim da je ovo najstarija snimljena verzija te pesme:
Robert Johnson je samo najpoznatiji predstavnik delta bluza danas, jer je njegov stil bio najsličniji današnjem muzičkom mentalitetu, odnosno današnjem pristupu popularnoj muzici. Jedan od mojih omiljenih bluzera iz te ere je Elmore "Skip" James, ništa manji virtuoz, a rekao bih čak da je originalniji kompozitor. Evo jedne njegove stvari koju je takođe Cream obradio:
Clapton nikada nije bio vrhunski tehničar, nije čudo što se on mučio s ovim nedelju dana (mada velika većina bi se mučila, uključujući i mene ), ali interesantan video. Roy-u Rogers-u više leži ovaj stil i sviđa mi se kako je pokazao neke stvari. Usput je pomenuo i Charlie-a Patton-a, takođe sjajnog predstavnika delta bluza. Pošto nikad nisam mogao da izdvojim neku njegovu pesmu (volim da slušam jedan njegov koncert iz kasnijeg perioda), evo opet jedne koju je obradio Cream :
Uh odlicni klipovi ! Da,to je sustina imam dosta drugara koji su dobri gitaristi a dvojica odlicni.Stvar je u tome sto neki klinac ukoliko mu lezi neciji stil sviranja,moze da skine neku stvar lakse od Kleptona ali mozda bas ne moze neku Kleptonovu pesmu.
A ovog ludaka si sigurno slušao...Missisipi drum machine i gitara sa tri zice
Izdao je ovaj lik novi album pre par godina,ne znam tacno da li je 2008 u pitanju ali nije ni vazno.M_uzika je bitna.Imace ,cenim Jools Hollanda kao muticara a emisija mi se jako dopada.
Ovo je iz emisije za novu 2007,ako sam dobro shvatio pricu...
EDIT:@Zemljoradnik....Da,sto se Kleptonovog koncert ti;e evo spiska pesama sa DVD-a koji sam pominjao(dosta bluz tradicionala).Svidece ti se ako odlucis da ga skines preko torenta:
Disc one
"I'm So Glad" (Skip James) – 6:18
"Spoonful" (Willie Dixon) – 11:28
"Outside Woman Blues" (Blind Joe Reynolds) – 4:33
"Pressed Rat and Warthog" (Ginger Baker, Mike Taylor) – 3:21
"Sleepy Time Time" 1 (Jack Bruce, Janet Godfrey) – 6:08
"N.S.U." (Bruce) – 6:02
"Badge" 1 (Eric Clapton, George Harrison) – 4:28
"Politician" (Bruce, Pete Brown) – 5:08
"Sweet Wine" (Baker, Godfrey) – 6:28
"Rollin' and Tumblin'" (Muddy Waters) – 5:02
"Stormy Monday" 2 (T-Bone Walker) – 8:09
"Deserted Cities Of The Heart" (Bruce, Brown) – 3:56
Disc two
"Born Under a Bad Sign" (Booker T. Jones, William Bell) – 5:31
"We're Going Wrong" (Bruce) – 8:26
"Crossroads" (Robert Johnson, arr. Clapton) – 4:55
"White Room" 1 (Bruce, Brown) – 6:18
"Toad" 2 (Baker) – 12:06
"Sunshine of Your Love" 1 (Bruce, Clapton, Brown) – 8:46
"Sleepy Time Time" 1 (Alternate) (Bruce, Godfrey) – 6:07
Spisak je iz Wikipedie ali potvrdjujem da je tacan redosled jer sam odgledao DVD koncerta nebrojeno puta.
Brojevi 1 i 2 posle naziva nekih pesama sugerisu na razlicite dane ,posto je bilo 4 koncerta u Lodnonu(odrzanih 2,3,5,6. maja 2005.).Aranzmani pesama su donekle promenjeni(u razlicitim danima,zavrsni solo kod Sunshine of Your Love se razlikuje 3 i 6..),ne previse ali dovoljno.Oko autora pesama,ipak bi morali duze da trazimo,jer se potvrdjuje pravilo da je sve vec negde odsvirano,verovatno da i promenjeni aranzman smatraju kao autorsko delo....
A ovog ludaka si sigurno slušao...Missisipi drum machine i gitara sa tri zice
Izdao je ovaj lik novi album pre par godina,ne znam tacno da li je 2008 u pitanju ali nije ni vazno.M_uzika je bitna.Imace ,cenim Jools Hollanda kao muticara a emisija mi se jako dopada.
Ovo je iz emisije za novu 2007,ako sam dobro shvatio pricu...
EDIT:@Zemljoradnik....Da,sto se Kleptonovog koncert ti;e evo spiska pesama sa DVD-a koji sam pominjao(dosta bluz tradicionala).Svidece ti se ako odlucis da ga skines preko torenta:
Disc one
"I'm So Glad" (Skip James) – 6:18
"Spoonful" (Willie Dixon) – 11:28
"Outside Woman Blues" (Blind Joe Reynolds) – 4:33
"Pressed Rat and Warthog" (Ginger Baker, Mike Taylor) – 3:21
"Sleepy Time Time" 1 (Jack Bruce, Janet Godfrey) – 6:08
"N.S.U." (Bruce) – 6:02
"Badge" 1 (Eric Clapton, George Harrison) – 4:28
"Politician" (Bruce, Pete Brown) – 5:08
"Sweet Wine" (Baker, Godfrey) – 6:28
"Rollin' and Tumblin'" (Muddy Waters) – 5:02
"Stormy Monday" 2 (T-Bone Walker) – 8:09
"Deserted Cities Of The Heart" (Bruce, Brown) – 3:56
Disc two
"Born Under a Bad Sign" (Booker T. Jones, William Bell) – 5:31
"We're Going Wrong" (Bruce) – 8:26
"Crossroads" (Robert Johnson, arr. Clapton) – 4:55
"White Room" 1 (Bruce, Brown) – 6:18
"Toad" 2 (Baker) – 12:06
"Sunshine of Your Love" 1 (Bruce, Clapton, Brown) – 8:46
"Sleepy Time Time" 1 (Alternate) (Bruce, Godfrey) – 6:07
Spisak je iz Wikipedie ali potvrdjujem da je tacan redosled jer sam odgledao DVD koncerta nebrojeno puta.
Brojevi 1 i 2 posle naziva nekih pesama sugerisu na razlicite dane ,posto je bilo 4 koncerta u Lodnonu(odrzanih 2,3,5,6. maja 2005.).Aranzmani pesama su donekle promenjeni(u razlicitim danima,zavrsni solo kod Sunshine of Your Love se razlikuje 3 i 6..),ne previse ali dovoljno.Oko autora pesama,ipak bi morali duze da trazimo,jer se potvrdjuje pravilo da je sve vec negde odsvirano,verovatno da i promenjeni aranzman smatraju kao autorsko delo....
Poslednji put izmenio Danny Trejo dana Čet 5 Maj 2011 - 10:40, izmenio ukupno 4 puta
Danny Trejo- šesti igrač
Inspirisao je ucitelj kabale hahahahaha... "Nakon razgovora s učiteljem kabale Eitanom, izjavila je da shvata šta joj je nedostajalo u životu"
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/252007/Gaj-Rici-se-obrezao-da-bi-dokazao-ljubav-Madoni
a ovo je jos bolje
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/244912/Carli-Sin-pravi-zurku-lokalna-policija-trazi-pojacanje
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/252007/Gaj-Rici-se-obrezao-da-bi-dokazao-ljubav-Madoni
a ovo je jos bolje
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/244912/Carli-Sin-pravi-zurku-lokalna-policija-trazi-pojacanje
Danny Trejo- šesti igrač
Srecna slava svima koji slave Djurdjevdan
Markos- prva petorka
"eh, da me vidi moj babo feat. najbolji navijački bubnjar ikada"
genijalno!
https://www.youtube.com/watch?v=ysAOzZZQMhc&feature=player_embedded
genijalno!
https://www.youtube.com/watch?v=ysAOzZZQMhc&feature=player_embedded
drexler- mvp
- Datum upisa : 06.10.2010
Godina : 38
Srećan Đurđevdan svima koji slave danas.
Bodi Bond- mvp
Nisam čuo za čika Misisipija, veseo neki lik. Ne pratim ja baš mnogo trenutna dešavanja u bluzu, pošto je to sve previše otišlo u R'n'r (nije da ne volim R'n'r, ali kad slušam bluz hoću da slušam bluz). Ja sam ostao zaglavljen u delti.Danny Trejo ::A ovog ludaka si sigurno slušao...Missisipi drum machine i gitara sa tri zice
Skinuću koncert sigurno, volim žive nastupe. Inače, imam negde onaj Kleptonov album na kome se nalazi gomilu bluz tradicionala, ali po mom mišljenju, većinu je upropastio. Naravno, samo stvar ukusa, ništa više.
Ako nisi gledao, preporučujem Skorsezeov serijal dokumentaraca o bluzu (on je producirao, nije režirao). Meni je najdraži Soul of a Man Vima Vendersa.
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Sad sam poceo da skidam dokumentarac,dosta je brz torent ali molim biga da je taj,morao sam da rizikujem jer je jedan od retkih "zivih torenata" za taj film.To je samo razlog vise da ga skinem.Volim bluz,slazem se da je izvorni bluz dosta siroviji i lepsi.Sto se dedice tice,otkrio ga je Dzuls.Cale od matorog je bio bluz gitarista i kad je zapalio,kao to obicno biva starim pricama iz delte,ostavio je jedino gitaru.Inace dedica je od prve love koju je zaradio posto ga je Dzuls dovukao sa americkog juga kupio Dzon Dir traktor iz 1948 Lik je puki siromah bio,cak i beskucnik ali je zadrzao ono sto mnogi bluzeri nemaju ,autenticnost.Pesme su njegove,nema uzora.Kaze da je to svirao celog zivota a ako vi to zovete bluz,onda vazi Kralj potpuni....Zanimljiva je prica o njemu.Skroman lik ,ipak preselio se sad u Norvesku ...prodao se sto bi klinci rekli hahaahZemljoradnik ::
Ako nisi gledao, preporucujem Skorsezeov serijal dokumentaraca o bluzu (on je producirao, nije režirao). Meni je najdraži Soul of a Man Vima Vendersa.
Iduci put cu akusticare da nakacim.Znam ocemu pricas
Danny Trejo- šesti igrač
Skinuo sam ...Veceras cu ga pogledati.Dosta je brz torrent iako prijavljuje malo onih koji deleZemljoradnik ::
Ako nisi gledao, preporučujem Skorsezeov serijal dokumentaraca o bluzu (on je producirao, nije režirao). Meni je najdraži Soul of a Man Vima Vendersa.
Danny Trejo- šesti igrač
Jebi ga, ja sportove kao hokej nikada necu pratitii,isuvise su brzi za moj ukus,uopste ih ne volim.Sto se tenisa tice,svidja mi se kao sport a iskreno,poceo sam da ga pratim sa pojavom Bobe Zivojjinovica i tadasnje garniture igraca,Mekinro,Edberg,Lendl,Vilander,Beker,Janik Noa.Za razliku od hokeja ,Americki fudbal mi je zanimljiv.Hokej mi izgleda kao fliper na LSD-u.Valjda je sve stvar afiniteta.Ne razumem samo zasto ljudima Novak ide na q...c,i treba da se prenose njegovi mecevi ali na RTS-u,ovakvog asa u individualnim sportovima,nasa zemlja nije imala.Jedino je u zenskoj konkurenciji Monika Seles tako znala da prikuje ljude za male ekrane
Poslednji izmenio Danny Trejo dana Sub 7 Maj 2011 - 8:55, izmenjeno ukupno 1 puta
Danny Trejo- šesti igrač
superhik- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
Eto zasto deca ne treba da piju
Nevezano za ovo,clanak iz politike... http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Brazil-Dobrodosli-gastarbajteri.sr.html
Nevezano za ovo,clanak iz politike... http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Brazil-Dobrodosli-gastarbajteri.sr.html
Danny Trejo- šesti igrač
Dvojica kolega iz Banjaluke, koleginica iz Novog Sada i ja smo pokrenuli sajt
svijetfizike.com
http://www.svijetfizike.com/
Cilj ovog sajta je popularisanje nauke. Ciljna grupa su nam srednjoskolci i ljudi koji se bave nekim drugim oblastima, a zele neke stvari da citaju popularno. Sajt je jos u razvoju, ali mozete ga pogledati ako zelite
svijetfizike.com
http://www.svijetfizike.com/
Cilj ovog sajta je popularisanje nauke. Ciljna grupa su nam srednjoskolci i ljudi koji se bave nekim drugim oblastima, a zele neke stvari da citaju popularno. Sajt je jos u razvoju, ali mozete ga pogledati ako zelite
Poslednji izmenio fizicar dana Sub 7 Maj 2011 - 22:10, izmenjeno ukupno 1 puta
fizicar- prva petorka
- Datum upisa : 25.11.2010
Strana 25 od 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Strana 25 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu