Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Svaštara 5

+45
Gale
Novica-Ubica
PingPong
Geograf
superhik
srb
Sergej
Karadjordje
Djole
expert
Marija
air slavkan
Nolle
dane
markoo
zex88
bigZ
Koleman
wolfvaga
Everton
sarajlija
Sensui
familija
Talicni Tom
XXL
2bad4u
Anti-RTS
Danny Trejo
Gencha
Ray Allen
Psycho
lazarminator
ZuLuofVozdovac
Markos
Zemljoradnik
Mihael
Bodi Bond
Macijauskas
Tazz
Imperator
fizicar
Dule Kecman
Junglezburn
Naissus
drexler
49 posters

Strana 32 od 40 Prethodni  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40  Sledeći

Ići dole

Svaštara 5 - Page 32 Empty Re: Svaštara 5

Počalji od Ray Allen Ned 28 Avg 2011 - 3:04

Koliko znam u trci na 1500 m kada neko krene pre vremena ne biva diskvalifikovan. Zvuci smesno, ali gledao sam trke gde se i to desavalo.
Rezultati losi. Dalj, 100m, desetoboj, pa cak sam i od bacanja diska ocekivao bolje rezultate. Skok u dalj je disciplina u najvecoj krizi i to posebno kod mukaraca. Ali na srecu pojavio se jedan mladi Rus koji je nedavno skocio 8.20 na Ep za juniore. Njegov najveci rival bio je cini mi se jedan Poljak koji takodje skocio preko 8.10. To su veliki rezultati. U Pekingu npr je bilo dovoljno da skocis blizu 8.40 i da osvojis zlato.
Lemetr je razocarenje. Trcao je svega 10,19.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 03.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Ned 28 Avg 2011 - 3:11

Koliko mi se čini u dalju muškarci pojavio se neki Australijanac ili Južnoafrikanac, nisam siguran, bijelac uglavnom, koji je ove godine skočio preko 8,5 i valjda je on prvi favorit. Osim toga discipline koje stagniraju već dugi niz godina su skok u vis i motka, valjda i zbog vrhunskih ostvarenja koja su ranije postavljana.
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 08.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Ned 28 Avg 2011 - 3:36

Za zlato u visu je obicno potrebno preskociti oko 2.35. U poredjenju sa rezultatima Sjeberga i Sotomajera to je dosta slabije.
Pretpostavljam da mislis na Australijanskog daljasa Micela Vata.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Ned 28 Avg 2011 - 3:41

Moguće, ne znam ga prepoznati po imenu, gledao sam neki izvještaj o njegovim rezultatima ove godine. Moram da priznam da sam atletiku ranije mnogo pažljivije pratio, ove godine su mi dijamantske lige promakle, a i atletske vijesti uopšte. Vjerovatno je razlog i malo lošijih rezultata to što je ovo predolimpijska godina pa su i prioriteti promijenjeni.
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ray Allen Ned 28 Avg 2011 - 4:30

Meni je prosto neverovatno da su rezultati ovako losi. Obicno su rezultati godinu dana posle OI losiji (mada me Berlin i Deagu dobrano demantuju). Bar je tako ranije bilo. Godinu dana je do Londona. Vec bi forma polako trebala da se podize. Sledece godine je i EP na otvorenom. To je novina.
Ray Allen
Ray Allen
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Markos Ned 28 Avg 2011 - 5:51

Man.United 8-2 Arsenal shock shock shock
Markos
Markos
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dule Kecman Ned 28 Avg 2011 - 6:22

E jbt a ja prestao da gledam na 4:1 Very Happy
Dule Kecman
Dule Kecman
mvp
mvp

Godina : 34

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Junglezburn Ned 28 Avg 2011 - 6:23

Svaštara 5 - Page 32 Jelen-super-liga
Junglezburn
Junglezburn
mvp
mvp

Datum upisa : 02.10.2010
Godina : 38
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od familija Ned 28 Avg 2011 - 13:13

@jungle.. rofl

familija
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 16.03.2011
Godina : 54

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Junglezburn Ned 28 Avg 2011 - 15:14

Junglezburn
Junglezburn
mvp
mvp

Datum upisa : 02.10.2010
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Markos Ned 28 Avg 2011 - 17:56

HAHAHAHAHA koji Bot od zene!
Markos
Markos
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od srb Pon 29 Avg 2011 - 0:56

srb
srb
mahač peškirom
mahač peškirom

Datum upisa : 03.08.2011
Godina : 40

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fizicar Pon 29 Avg 2011 - 4:17

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Novi-skok-srpske-nauke.sr.html

Ako nekog zanima da iskopa sta je ova sangajska lista?
fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 25.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tazz Pon 29 Avg 2011 - 4:46

Načekaće se naši univerziteti za ulazak na Šangajsku listu. Beogradski se dosta približio, ali su oni poslednjih godina uložili velika sredstva ne bi li to postigli. Novosadski, čini mi se, tek razmišlja o strategiji povećanja sopstvenog koeficijenta (ako je suditi po rečima rektora Veskovića). Hvalimo se činjenicom da smo "zvezda u usponu" kao da smo uradili ko zna šta. Naravno, to jeste za pohvalu, s obzirom da smo se makli sa mrtve tačke. Ja se iskreno nadam da ćemo u tom ritmu i nastaviti, ili još boljem i jačem. Videćemo šta će biti kad prođe ovaj ciklus naučnih projekata, tu je obećano sve i svašta. Onda mogu da padnu ozbiljnije analize. Do tada, veselo - veselo. Smile
Tazz
Tazz
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 22.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od PingPong Pon 29 Avg 2011 - 5:09

A jezici, kao i uvek u ...., ma u nekoj mocvari tamo negde u nekom neotkrivenom delu sveta. -.- Sto upisah ovo??? Trebalo je nastaviti sa poljoprivrednom, zajedno sa lopatom, motikom, ovcama, cvecem, hemijom, prirodno, prirodaaa ...

Zar nisu nasi ljudi uspesniji van ove zemlje jer tamo imaju sredstava, dobijaju nesto, ali se vrlo malo prica o tome (u smislu da bude dostupno siroj javnosti, tipa RTS (volim da cackam pa to ti je) koji na sva zvona kako nas obavestavaju o svemu (aha..). Umesto da repriziraju po ko zna koji put veoma poznate serije koje covek bolje zna nego sta je jutros jeo, posle dnevnika bi mogle takve emisije u kojima se pominju svi uspesni i studenti i ljudi bez fakulteta ali sami uce i uspevaju, i koliko je njih ostalo i otislo i gde su i sta rade i sta su sve postigli. Famozan izliv mozgova iz ove zemlje. Studenti su fenomenalni (i odlaze cim im se ukaze prilika da nastave ili rade van gde imaju sve i bolje), ali skolstvo nije. Sad
PingPong
PingPong
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 24.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tazz Pon 29 Avg 2011 - 6:01

„За све веће послове потребна је јака воља, која није само моментална, импулзивна, немирна, нестрпљива, која виче и одмах тражи све или ништа, већ је способна да годинама иде за својим задацима и проблемима. То је она велика издржљивост, која се често срета код културних народа. Изгледа да ми немамо особиту предиспозицију за јаку вољу у овом смислу, или она још није радом појасева развијена. По проматрањима, која сам овда-онда гросо модо чинио, у нас од 20 људи ваљане интелигенције има можда само један с јаком вољом. Прави професор и прави научник мора имати јаке воље; такви ће наставници васпитати ученике, који такође имају јаке воље и самостално раде” (Цвијић Ј., 1987). Важи и дан данас.
Tazz
Tazz
šesti igrač
šesti igrač

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zemljoradnik Pon 29 Avg 2011 - 6:55

Omašio si godinu za jedan vek, ali ostalo stoji. Wink

Zemljoradnik
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od PingPong Pon 29 Avg 2011 - 7:07

Ovo cu nauciti napamet i lepo recitati vecini profesora i nastavnika koje budem srela, umesto da im kazem dobar dan (mada bih vise ono- pada mi mrak ili laku noc ili.. ).

Hodaj, nebo strpljive voli.

Ima puno da se radi i na samozivosti, na raznim diskriminacijama a vecina ljudi je puna ovoga i jos raznih, po meni, bolestina, mrznje, zla i veoma lako znaju ostaviti oziljke i kroz njih ubaciti semena takvih bolestina i onda nastaje jos veci haos. Zasto se ti tako mlad ponasas na taj nacin prema meni, ja to nisam ni tebi niti bilo kome radio (niti sam radio ovo i ovo i ovo..), bio sam kulturan, postovao sam starije. Da li si postovao mladje? Da li si delio znanje na pravi nacin, da li si imao razumevanja, da li si, da li si...? I onda ovaj mlad u kome je ono zrno uspelo celo telo i dusu i um da zatruje dobija isto jer je isto to radio i onima posle njega i onima koji su ga zatrovali. I stalno se vrte u isti krug iz kojeg ne mogu izaci. Cak i ako izadju, izadju jer ih je neko izbacio, ali svojoj voljom nikako, jer nikada ne pomisle da rade nesto lose, jer oni sve znaju, jer su oni na uzvisenom stupnju, jer oni imaju moc, ... Jednu gresku neko plati visoko, vise gresaka neko i ne plati ali kamata stigne nekog drugog.

Tu strpljivost neko ima, a neko je nauci, ali neko i moze izgubiti tu strpljivost. Kada se trazi od nekoga sve i svasta odjednom, odmah, i tu su ti stariji koji mladje pretvore u njih kroz par godina a znaju da pripovedaju kako treba biti strpljiv a to nikako ne pokazuju. Treba prvo biti dobar covek koji ne ponizava okolo sve sto nema veze sa njegovom strukom ili sto nije tako cisto i mirsljavo i brani znanje a ipak velica stvari koje bas ponizavaju znanje dok u istom trenu ponizavaju one koji to znanje nemaju, ali je to tako smesno, u fazonu je reci tako jer tako neki glup, smrdljiv koji ore i donosi nam mleko. Lakse je smejati se, poniziti, nego reci da je pravilno ovako, da treba ovako, da je ipak ovako. Prvo da narod postane dobar- empatican, bez da razmislja sta ja imam od toga, kako da iskoristim da ja samo za sebe imam, bez zlobe u svakom radu, misli. Ispraviti greske i biti podrzan u tome, udruzavanje, druzenje, zajednicki rad u zajednickim ciljevima, ne samo ja znam samo najbolje, i moram biti bolji od vas, ja, ja, ja najmocnije bice. Niko nista sam ne moze postici. Bar ne te taaako velike zamisli pretvoriti u tako velike stvari. Jeste da treba volja i samostalan rad, ali treba i ekipni rad i volja te grupe, da svaki pojedinac da volju, malo volje doda onom koji je malo volje izgubio i zajedno naprave preostali deo volje, svoje znanje naprave vecim, sprovedu sve zamisli u dela, zajedno budu dobri i bore se za to kao i da takvi i ostanu.

Jaka volja... Uff.. imam jaku volju, ali mi nesto ne ide. Ma koliko imao volje, koliko radio, trudio se, nema nista. (citiranje)

(inace, ja ovako, cisto, za sebe, volim da se gubim u ovakim stvarima. Od deteta sa velikim snovima i velikim radom iza sebe i ocima koje vide i traze samo dobro u ljudima a i kada vidi lose, zeli da to lose izbaci i promeni, do velikog deteta koje je zatrovano, vidi samo lose i ponekada se javi ono nekadasnje dete i opet izgubi bitku i vrati se jos porazenije i besnije i zatrovanije veliko dete)
PingPong
PingPong
šesti igrač
šesti igrač

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZuLuofVozdovac Pon 29 Avg 2011 - 7:15

Образовни систем у Србији је данас након реформи разних министара (СПС-ЈУЛ-ДС-ДСС-Г17...) лошији него што је био пре 20 година, а и онда није био баш за неку похвалу. Свака влада покреће нову ''реформу''. На крају смо дошли до ужасног податка да је у протеклој години 560 људи добило звање ''доктор наука'', а за 150 година постојања БГД универзитета укупно је то звање добило 13 000 људи, па онда човек схвати да је нестао минимум критеријума. Тиме и само звање престаје да има вредност у неком друштву, јер су почели да га носре разни клинци после написаног рада који у неким нормалним условима не би могао да носи назив ни ''семинарски''. А опет није ни поента само у том раду, већи у томе да та особа да неки допринос науци, да одређени број година проведе бавећи се материјом.. Наравно чим је податак процурео у јавност, најављена је нова ''реформа''.
ZuLuofVozdovac
ZuLuofVozdovac
mvp
mvp

Datum upisa : 06.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tazz Pon 29 Avg 2011 - 10:59

Zemljoradnik ::Omašio si godinu za jedan vek, ali ostalo stoji. Wink
Zajeb prilikom kopiranja. Very Happy
Tazz
Tazz
šesti igrač
šesti igrač

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fizicar Uto 30 Avg 2011 - 2:10

Treba pogledati da je zagrebacki univerzitet na sangajskoj listi. Toliko o dominaciji Beograda u regionu!
fizicar
fizicar
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 25.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Danny Trejo Uto 30 Avg 2011 - 3:44

PingPong ::Ovo cu nauciti napamet i lepo recitati vecini profesora i nastavnika koje budem srela, umesto da im kazem dobar dan (mada bih vise ono- pada mi mrak ili laku noc ili.. ).

Hodaj, nebo strpljive voli.

Ima puno da se radi i na samozivosti, na raznim diskriminacijama a vecina ljudi je puna ovoga i jos raznih, po meni, bolestina, mrznje, zla i veoma lako znaju ostaviti oziljke i kroz njih ubaciti semena takvih bolestina i onda nastaje jos veci haos. Zasto se ti tako mlad ponasas na taj nacin prema meni, ja to nisam ni tebi niti bilo kome radio (niti sam radio ovo i ovo i ovo..), bio sam kulturan, postovao sam starije. Da li si postovao mladje? Da li si delio znanje na pravi nacin, da li si imao razumevanja, da li si, da li si...? I onda ovaj mlad u kome je ono zrno uspelo celo telo i dusu i um da zatruje dobija isto jer je isto to radio i onima posle njega i onima koji su ga zatrovali. I stalno se vrte u isti krug iz kojeg ne mogu izaci. Cak i ako izadju, izadju jer ih je neko izbacio, ali svojoj voljom nikako, jer nikada ne pomisle da rade nesto lose, jer oni sve znaju, jer su oni na uzvisenom stupnju, jer oni imaju moc, ... Jednu gresku neko plati visoko, vise gresaka neko i ne plati ali kamata stigne nekog drugog.

Tu strpljivost neko ima, a neko je nauci, ali neko i moze izgubiti tu strpljivost. Kada se trazi od nekoga sve i svasta odjednom, odmah, i tu su ti stariji koji mladje pretvore u njih kroz par godina a znaju da pripovedaju kako treba biti strpljiv a to nikako ne pokazuju. Treba prvo biti dobar covek koji ne ponizava okolo sve sto nema veze sa njegovom strukom ili sto nije tako cisto i mirsljavo i brani znanje a ipak velica stvari koje bas ponizavaju znanje dok u istom trenu ponizavaju one koji to znanje nemaju, ali je to tako smesno, u fazonu je reci tako jer tako neki glup, smrdljiv koji ore i donosi nam mleko. Lakse je smejati se, poniziti, nego reci da je pravilno ovako, da treba ovako, da je ipak ovako. Prvo da narod postane dobar- empatican, bez da razmislja sta ja imam od toga, kako da iskoristim da ja samo za sebe imam, bez zlobe u svakom radu, misli. Ispraviti greske i biti podrzan u tome, udruzavanje, druzenje, zajednicki rad u zajednickim ciljevima, ne samo ja znam samo najbolje, i moram biti bolji od vas, ja, ja, ja najmocnije bice. Niko nista sam ne moze postici. Bar ne te taaako velike zamisli pretvoriti u tako velike stvari. Jeste da treba volja i samostalan rad, ali treba i ekipni rad i volja te grupe, da svaki pojedinac da volju, malo volje doda onom koji je malo volje izgubio i zajedno naprave preostali deo volje, svoje znanje naprave vecim, sprovedu sve zamisli u dela, zajedno budu dobri i bore se za to kao i da takvi i ostanu.

Jaka volja... Uff.. imam jaku volju, ali mi nesto ne ide. Ma koliko imao volje, koliko radio, trudio se, nema nista. (citiranje)

(inace, ja ovako, cisto, za sebe, volim da se gubim u ovakim stvarima. Od deteta sa velikim snovima i velikim radom iza sebe i ocima koje vide i traze samo dobro u ljudima a i kada vidi lose, zeli da to lose izbaci i promeni, do velikog deteta koje je zatrovano, vidi samo lose i ponekada se javi ono nekadasnje dete i opet izgubi bitku i vrati se jos porazenije i besnije i zatrovanije veliko dete)
Ko je ovo napisao?Jel' deo iste price od Jovana Cvijica koju je Tazz pomenuo ili je nesto drugo u pitanju?U svakom slucaju je hvale vredno up
Danny Trejo
Danny Trejo
šesti igrač
šesti igrač

Datum upisa : 30.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mlekadzija Uto 30 Avg 2011 - 4:09

Само да вас поздравим. Прође паклено лето на 2 посла без слободног дана и сада се поново враћам свакодневним активностима, између осталог и овом форуму, а понајвише дрању БодиБонда и Јунглезбурна у фантазирању Smile
mlekadzija
mlekadzija
prva petorka
prva petorka

Datum upisa : 04.10.2010
Godina : 43

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Talicni Tom Uto 30 Avg 2011 - 4:13

Ne može zaposlen čovjek pobijediti te dangube, čuj on (Bodi) prošle godine imao 20 ekipa na fantaziju. plez
Talicni Tom
Talicni Tom
prva petorka
prva petorka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od PingPong Uto 30 Avg 2011 - 4:14

Ja, sama iz moje glave, s tim da je "Hodaj, nebo strpljive voli" stih iz jedne pesme.

(napisah i sada dug post, ali obrisah... Nisam vise ono dete koje voli ceo svet, sada mrzim ceo svet, i zaista se javi ono dete ponekada, i to dete uvek pogresi jer ipak vidi malu iskricu dobrote u nekome i podje za tom iskricom i onda vidi da je i ta iskrica lazna, probudi se ono veliko dete... I to veliko dete ce postati sljam kao i oni koji su ga okruzivali dok je bilo malo. Dzaba strpljenje kada dobrote i iskrenosti nema. Esej mogu da pisem na ovu temu, ma doktorat. Niti mladje postuje starije, niti se deca medjusobno postuju osim ako im mame i tate nisu neki puni para, ako deca ne nose skupu odecu iz butika, i po njima modernu odecu, u suprotnom, sto to dete sa sela dolazi ovamo, vidis da nista ne zna, zna samo da radi na selu, mi se ne druzimo sa takvima, drugaciji su od nas, glupi su, necemo da im pomognemo. Jos onda i roditelji uticu na sve to. Pa nastavnici, profesori i sve se to otrgne kontroli kako ides iz godine u godinu. Onda se okrenes i vidis da te sutiraju i mladji i stariji i bukvalno sutiranje, ne samo recima, ponasanjem i slicno. I onda covek treba biti strpljiv da ce se to promeniti, da ce doci sreca, da ce doci dobro, da ce doci bolje vreme, prijatnije, da ce naci dobre ljude.... Pa onda ide strpljenje da ce uspeti nesto, bilo sam, bilo sa nekim u nekom mozda projektu (bilo kom, neki se bore za projekat kola u svemiru, neko za poboljsanje nastave, neko za poboljsanje komunikacije medju ljudima, ..... trista cuda), strpljenje za istinu, strpljenje za uspeh, sptrljenje za pravljenje porodice, strpljenje za srecu...... A treba da imas strpljenja dok te svako siba i zahteva od tebe da pozuris sa tim sto radis. Ne razumem.

No, sta moze da zameni guaranu a da vas odrzi budnim? Posto je meni posle ne znam koliko godina (mozda i prvi put) doslo da spavam po 8 i vise sati a guaranu ne smem ni u ludilu niti bilo sta slicno. Jedino da imam casu ledene vode pored sebe i da se zapljusnem, ako me od tog presecanja ne strefi srcka bice dobro resenje. Very Happy
PingPong
PingPong
šesti igrač
šesti igrač

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 32 od 40 Prethodni  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh