Svaštara 6
+44
Gale
Geograf
Everton
lazarminator
Gencha
Markos
air slavkan
Hyperactive
Zemljoradnik
blagoje
Nolle
Tazz
wolfvaga
Marija
Danny Trejo
Manu
Sergej
Karadjordje
bigZ
dane
fizicar
Talicni Tom
superhik
drexler
Kure
expert
XXL
Naissus
Ray Allen
Sensui
2bad4u
Koleman
familija
mlekadzija
Bodi Bond
Anti-RTS
Djole
ZuLuofVozdovac
slobokv83
Junglezburn
Macijauskas
Mihael
PingPong
Dule Kecman
48 posters
Strana 31 od 40
Strana 31 od 40 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
Re: Svaštara 6
"sedmomilijarditog"drexler :: sedam milijarditog (ajmo lektori, kako se ovo kaže pravilno?)
Baš me je sinoć drugarica pitala jesam li čitao Zelaznija... "Hronike Ambera" su me gadno smorile kada sam ih čitao pre nekih 10-12 godina, jednostavno mi nisu legle. Odustao sam na polovini druge knjige, ako se dobro sećam. Pored toga sam čitao "Gospodara svetlosti", "Stvorenja svetlosti i tame" i moju omiljenu "Noć u samotnom oktobru" (A Night in the Lonesome October). Svaka od ovih knjiga pisana je potpuno drugačijim stilom, kao da nije pisao isti čovek. Prve dve imam i mogu da ti ih pozajmim. Jedna je pisana u stilu starih epova, a druga je pisana klasičnim stilom ali pomalo neobičnom za SF, nije limunadica kao Asimov, zahteva pažnju. Koja je koja, ne bih znao da ti kažem pa da me ubiješ... Mešam ih zbog sličnih naziva.Mihael ::Vidim da ste se dotakli i knjizevnosti na temi basket pa rekoh ovde da pitam jel neko mozda cuo ili procitao nesto od Rodzera Zelaznija, recimo Hronike Ambera. Za mene je knjiga vrhunska, jebeno dobra...
"Noć u samotnom oktobru" napisana je da se čita večeras - na noć veštica. Nema veze sa ostalim njegovim radovima, kombinacija fantazije i humora, ali nećeš je naći na srpskom. Raspitao sam se, verzija koju sam ja čitao je štampana jednom tokom '90-ih, na crno, tako da je nema ni u bibliotekama, a od tad se niko nije setio da je prevede ponovo (ili bar nije do pre dve godine kada sam poslednji put proveravao).
Zemljoradnik- prva petorka
- Datum upisa : 01.10.2010
Godina : 44
Kako da sprecim da me ovi na gmail-u prebace na onaj novi izgled? Imam osecaj da sve ide na neki stil fejsbuka. Uzasavam se toga. Odvratno lici. Em nema onih finih tema.
PingPong- šesti igrač
- Datum upisa : 24.08.2011
Ako misliš na gmail nalog, njegov izgled je relativno promenjiv (što se background-a tiče), a inerface je isti ili sličan kao i pre par godina, kada je google ponudio mail servis.
Ako misliš na google+, on i jeste zamišljen da liči na FB društvenu mrežu, odnosno zamišljen je kao direktni konkurent FB-u. Mada ne vidim neke preterane sličnosti sa istim.
Ako misliš na google+, on i jeste zamišljen da liči na FB društvenu mrežu, odnosno zamišljen je kao direktni konkurent FB-u. Mada ne vidim neke preterane sličnosti sa istim.
2bad4u- prva petorka
- Datum upisa : 23.10.2010
Godina : 49
Citao Zelaznija... Nije los, pomalo je uvrnut i mracan... Citao sam i bolju fantastiku, ali za taj serijal (govorim o prvih 5 knjiga, ovo posle je tezak bullshit) se moze reci da ima svoj identitet...Mihael ::Vidim da ste se dotakli i knjizevnosti na temi basket pa rekoh ovde da pitam jel neko mozda cuo ili procitao nesto od Rodzera Zelaznija, recimo Hronike Ambera. Za mene je knjiga vrhunska, jebeno dobra...
Inace u poslednje vreme nikako da procitam neku redovnu knjigu, vecinom su to neke istorijske enciklopedije za koje mi je potrebno manje vremena, a nikako da uzmem i da procitam Lovac na zmajeve od Haleda Hoseinija, ili Hiljadu cudesnih sunaca, za obe sam cuo da su extra...
Sto se pak Hoseinija tice, odustao sam posle 50 strana od obe knjige... Jednostavno nije po mom ukusu i to je to...
wolfvaga- prva petorka
- Datum upisa : 04.10.2010
2bad4u :: Ako misliš na gmail nalog, njegov izgled je relativno promenjiv (što se background-a tiče), a inerface je isti ili sličan kao i pre par godina, kada je google ponudio mail servis.
Ne, ne, bas na gmail postu. Google plus nisam napravila, nit' imam namere. Myspace ne znam ni kada sam zadnji put otvorila. fejs sam aktivirala zbog faksa (grupe milion i jedna) i svih onih dogadjaja i dogovora sa lektorom No, otvorila ja postu i trazi mi da predjem na novi izgled, kliknula na to i umalo se nisam slogirala, nema pola onih tema na starom i onda potrazila i pronasla da se mogu privremeno vratiti na stari izgled, ali da ce me oni uskoro prebaciti na taj novi Bas grozno izgleda..
PingPong- šesti igrač
Vidim da je neko pomenuo noc vestica.
Ljudi, ja ne mogu da vam opisem koliko su ovde, u bivsem SSSR-u, suludi sa citavom tom sprdacinom. Kakve oni veze imaju sa tupavom noci vestica!? Sve je ukraseno, citav fucking grad je obelezen bundevama, parolama, pripremljene su zurke, pozivi na maskenbale. Svi samo pricaju gde ce veceras.
Opet, sa druge strane, jos je ludje na Dan zaljubljenih. Ne daj boze da na poslu nekoj cici ne kazem 'с празником'; pa to su ruze, pa to su bombonjere, ribe se skockaju ko za svadbu... Opste veselje, ceo grad je opet u ljubavnim porukama, plakatima, bilbordima...
Eto kako neko preko Hollywooda, r'n'rolla i nametanjem engleskom kao svetskog jezika, jednostavno vlada planetom. Svi cemo da postanemo New York.
Ljudi, ja ne mogu da vam opisem koliko su ovde, u bivsem SSSR-u, suludi sa citavom tom sprdacinom. Kakve oni veze imaju sa tupavom noci vestica!? Sve je ukraseno, citav fucking grad je obelezen bundevama, parolama, pripremljene su zurke, pozivi na maskenbale. Svi samo pricaju gde ce veceras.
Opet, sa druge strane, jos je ludje na Dan zaljubljenih. Ne daj boze da na poslu nekoj cici ne kazem 'с празником'; pa to su ruze, pa to su bombonjere, ribe se skockaju ko za svadbu... Opste veselje, ceo grad je opet u ljubavnim porukama, plakatima, bilbordima...
Eto kako neko preko Hollywooda, r'n'rolla i nametanjem engleskom kao svetskog jezika, jednostavno vlada planetom. Svi cemo da postanemo New York.
lazarminator- prva petorka
- Datum upisa : 12.11.2010
Godina : 46
@PingPong
Google polako počinje da liči na svoje arhineprijatelje i da, kao i oni, zamišlja da bolje od tebe zna šta ti želiš. Tako da ćeš morati da se pomiriš s činjenicom da je novi izgled neizbežan. Ni ja ne volim takve stvari, ali odmah sam prešao na novi izgled, da se što pre naviknem.
@Lazarminator
Noć veštica bar nije došla s one strane Atlantika, mada jeste popularizovana zahvaljujući Holivudu. Kod nas su se nekada slavile poklade, otprilike u to isto vreme i na taj isti način - deca su se maskirala i išla kroz selo tražeći od komšija slatkiše (ili pre voće, pošto slatkiša baš i nije bilo), palile su se velike lomače i slično... Baba i deda su mi pričali da su oni kao deca išli u poklade, a ćale mi je pričao da je taj običaj postojao i kad je on bio dete, ali ne u tom obimu. Taj praznik se na sličan način slavi širom Evrope već vekovima, a verovatno vuče korene iz vremena pre hrišćanstva, samo se naknadno uglavnom utopio u praznik Svih svetih. Postoji i prolećna varijanta koja se slavi uglavnom u germanskim i baltičkim zemljama, a zove se noć Valpurgisa.
Google polako počinje da liči na svoje arhineprijatelje i da, kao i oni, zamišlja da bolje od tebe zna šta ti želiš. Tako da ćeš morati da se pomiriš s činjenicom da je novi izgled neizbežan. Ni ja ne volim takve stvari, ali odmah sam prešao na novi izgled, da se što pre naviknem.
@Lazarminator
Noć veštica bar nije došla s one strane Atlantika, mada jeste popularizovana zahvaljujući Holivudu. Kod nas su se nekada slavile poklade, otprilike u to isto vreme i na taj isti način - deca su se maskirala i išla kroz selo tražeći od komšija slatkiše (ili pre voće, pošto slatkiša baš i nije bilo), palile su se velike lomače i slično... Baba i deda su mi pričali da su oni kao deca išli u poklade, a ćale mi je pričao da je taj običaj postojao i kad je on bio dete, ali ne u tom obimu. Taj praznik se na sličan način slavi širom Evrope već vekovima, a verovatno vuče korene iz vremena pre hrišćanstva, samo se naknadno uglavnom utopio u praznik Svih svetih. Postoji i prolećna varijanta koja se slavi uglavnom u germanskim i baltičkim zemljama, a zove se noć Valpurgisa.
Zemljoradnik- prva petorka
Godina : 44
ljudi pisem sa moba, treba mi dobar pouzdan majstor za frizider u bgu?
Mihael- mvp
- Datum upisa : 03.10.2010
Godina : 37
Junglezburn- mvp
- Datum upisa : 02.10.2010
Godina : 38
Lokacija : Balkan - strasti, poroci, nedoumice, odsustvo samokontrole...
Junglezburn- mvp
Lena Kovačević 08.11 u NS
http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=271&yyyy=2011&mm=11&dd=03&nav_id=554779
http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=271&yyyy=2011&mm=11&dd=03&nav_id=554779
Tazz- šesti igrač
- Datum upisa : 22.10.2010
Uf, ja bi' al' u tom periodu moram i za BG i kuci da zagrlim ono malo cupavo srculence, nedostaje mi njen zagrljaj. A i cena je malo hm.. a ustedjevinu cu puci za koji dan, ali bar je vredelo stedeti e, onda cu imati vise dzeparca (i sta ja sad napisah... )
PingPong- šesti igrač
Zemljoradnik ::
Baš me je sinoć drugarica pitala jesam li čitao Zelaznija... "Hronike Ambera" su me gadno smorile kada sam ih čitao pre nekih 10-12 godina, jednostavno mi nisu legle. Odustao sam na polovini druge knjige, ako se dobro sećam. Pored toga sam čitao "Gospodara svetlosti", "Stvorenja svetlosti i tame" i moju omiljenu "Noć u samotnom oktobru" (A Night in the Lonesome October). Svaka od ovih knjiga pisana je potpuno drugačijim stilom, kao da nije pisao isti čovek. Prve dve imam i mogu da ti ih pozajmim. Jedna je pisana u stilu starih epova, a druga je pisana klasičnim stilom ali pomalo neobičnom za SF, nije limunadica kao Asimov, zahteva pažnju. Koja je koja, ne bih znao da ti kažem pa da me ubiješ... Mešam ih zbog sličnih naziva.
"Noć u samotnom oktobru" napisana je da se čita večeras - na noć veštica. Nema veze sa ostalim njegovim radovima, kombinacija fantazije i humora, ali nećeš je naći na srpskom. Raspitao sam se, verzija koju sam ja čitao je štampana jednom tokom '90-ih, na crno, tako da je nema ni u bibliotekama, a od tad se niko nije setio da je prevede ponovo (ili bar nije do pre dve godine kada sam poslednji put proveravao).
Evo tek sad stigoh da odgovorim. Odlicno sto imas jos nesto od Zelaznija, mogao bi jednu od te dve da mi doneses na basket sledeci put kad budem dolazio ( naravno ako ti to odgovara ). Ja nazalost ni u nedelju necu doci na basket, palim u Becej, ali bi u sredu trebao doci...
Inace, i Zelaznijeve knjige ( bar Hronike Ambera ) koje sam procitao su mnogo bolje na engleskom jeziku, uporedjivao sam ih i mnogo je bolja Engleska verzija, koju sam sa zadovoljstvom i procitao.
wolfvaga ::
Citao Zelaznija... Nije los, pomalo je uvrnut
i mracan... Citao sam i bolju fantastiku, ali za taj serijal (govorim o
prvih 5 knjiga, ovo posle je tezak bullshit) se moze reci da ima svoj
identitet...
Sto se pak Hoseinija tice, odustao sam posle 50 strana od obe knjige... Jednostavno nije po mom ukusu i to je to...
Slazem se sa tobom, prvih 5 knjiga je mnogo bolje...
Mihael- mvp
Godina : 37
^ Boze, sramim se. Ja sam vam ostala na onim decjim stvarcicama. Jedino sto sam obimno procitala van onih gimnazijskih romana, bila je knjiga Vodenica na Flosi. I tu sam isplakala dusu. I jednostavno posle svega toga i nakon 1. godine faksa sam ukapirala da treba da se drzim sto dalje od bilo koje knjige koja ima veze sa ljubavlju, ali onom tuznom, magijom, crnim mislima, tuznim secanjima, sve sto moze da podseca na moj zivot, i sve sto moze da moj um prebaci na onu negativnu stranu. Pa se zato drzim samo onoga sto ce mi izmamiti osmeh na licu.
Sto bi sad bilo zanimljovo da dobijem boginje.. Prebacih gmail na taj novi izgled i psujem i psujem...
Sto bi sad bilo zanimljovo da dobijem boginje.. Prebacih gmail na taj novi izgled i psujem i psujem...
PingPong- šesti igrač
slobokv83- mvp
- Datum upisa : 12.12.2010
Godina : 41
Junglezburn- mvp
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XKMoVAObbhE
ULTRA MEGA BOLESNO............HAHAHAAH
ULTRA MEGA BOLESNO............HAHAHAAH
markoo- prva petorka
Dans je 17 godina od smrti Milana Mladenovica...
Mad anisam preveliki ljubitelj EKV, evo par pesama da ih se (ako je to ikome potrebno) potsetimo...
Pa, nastavljajte niz...
Mad anisam preveliki ljubitelj EKV, evo par pesama da ih se (ako je to ikome potrebno) potsetimo...
Pa, nastavljajte niz...
wolfvaga- prva petorka
Od krecenje sobe ne stigoh, ali eto Vuk je rekao ono sto je trebalo..
Macijauskas- mvp
Pomislih Eros Ramacoti
Ono sto ja slusam od njih, onako vrti se stalno, imam mali milion nekih plejlista pa kako me sta udari, tako i slusam.
Par godina za nas
https://www.youtube.com/watch?v=iuSthfwzjPs
Srce
https://www.youtube.com/watch?v=vOlPoNkEJwo
Ovo je zemlja za nas, mi menjamo dan za noc, Krug, Kad krenem ka, Iznad grada, Nisam mislio na to.... I mnoooge druge. Mozda ih vise slusam u proteklih par godina. Pre je bilo samo Djiboni i njemu slicni, kao i Eros i ostali 'Talijani (inadzija sam i ona teska, svi oko mene slusaju grand i ostalo).
Ono sto ja slusam od njih, onako vrti se stalno, imam mali milion nekih plejlista pa kako me sta udari, tako i slusam.
Par godina za nas
https://www.youtube.com/watch?v=iuSthfwzjPs
Srce
https://www.youtube.com/watch?v=vOlPoNkEJwo
Ovo je zemlja za nas, mi menjamo dan za noc, Krug, Kad krenem ka, Iznad grada, Nisam mislio na to.... I mnoooge druge. Mozda ih vise slusam u proteklih par godina. Pre je bilo samo Djiboni i njemu slicni, kao i Eros i ostali 'Talijani (inadzija sam i ona teska, svi oko mene slusaju grand i ostalo).
PingPong- šesti igrač
Omiljena grupa...Nabrojali ste uglavnom sve moje omiljene pesme uglavnom. Dodao bih:
Dum dum
https://www.youtube.com/watch?v=kTxWcz8i7zI
Skoro godinu dana mi telefon zvoni-Krug.
Dum dum
https://www.youtube.com/watch?v=kTxWcz8i7zI
Skoro godinu dana mi telefon zvoni-Krug.
Koleman- mvp
- Datum upisa : 05.12.2010
Pored smrti Milana Mladenovića, na današnji dan je rođen i Radivoj Korać.
Bodi Bond- mvp
Pa javi se!Koleman ::Skoro godinu dana mi telefon zvoni-Krug.
Junglezburn- mvp
Strana 31 od 40 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
Strana 31 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu